Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tarlaszlo
újonc
15 perce láttam egy értékelést a tvn,szerintetek igaza van? (LG 55EG9A7V OLED)
Engem is elcsábított az alacsony ár, de nem ajánlom a készüléket. Automatikus fényerő korlátozás van beépítve, ami kikapcsolhatatlan! Nesze neked HDR (bár ez a készülék nem tudja azt sem, de gondoltam, legalább egy megfelelő fényerőre képes... )! Emiatt nem lehet rendesen beállítani a színeket, hiszen folyamatosan változnak a paraméterek. A mozgás megjelenítés is nagyon zavaró, pixeles tud lenni. Összességében: ez egy elavult modell, 2017-es külsőleg, de korábbi technikára épül.
-
tarlaszlo
újonc
Sziasztok!
A héten szeretnék egy LG 55EG9A7V OLED TV-t vásárolni.Szerintetek jó választás?300 ezer alatt jutnék hozzá és új lenne a készülék.Segítségeteket előre is köszönöm. -
Joshi
titán
válasz nemethchek19 #12347 üzenetére
+(#12348) Ren Hoek
Konkrét infót soha senki nem tudott szolgáltatni ez ügyben, ahány tévé gyártó annyi megoldás. Egy biztos, hogy ha natív 120Hz-es képfrissítés létezik, akkor azt azzal is kellene etetni, tehát a 24fps-es filmek egyértelműen felejtősek. Csak a natív szóra reflektálva.
Itt lehet olvasni a témáról érthetőbben.
f=freki, T=idő
[ Szerkesztve ]
-
toto222
tag
válasz Mentolka #12366 üzenetére
4 méterről szerintem teljesen mindegy,hogy plazma vagy oled vagy egy jobb fajta sony lcd
Nálam most egy 55 ös oled megy 4K-s anyaggal tölem kb 1,5 méterre,mellette egy 42 colos pio plazma monitorként kb 1.3 m-re és brutál szép képe van a plazma mellett az olednek
Ami pedig az árakat illeti az 55 ös plazmák sem voltak az akkori fizetésekhez viszonyitval olcsobbak és mindent összevetve az olednek jobb a képe és a szolgáltatásai is mint a plazmának.
Ha viszont éjjel nappal sport műsort néznék 3-4 méterről akkor lehet,hogy inkább plazmát vennék vagy jobb fajta sony LCD-t.
-
Petykó78
tag
válasz dgyuri0123 #12391 üzenetére
Ezért írtam, hogy János véleménye érdekelne, mert screenshotokat láttam a neten eleget. Ahogy Partizan182 is írja, panelfüggű a sávosodás. Pont úgy, ahogy plazmáknál a ghost hajlam. Nekem is LG-m van, riogattak is eleget, közben meg talán egyszer láttam ilyet, az sem biztos, hogy az volt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #12392 üzenetére
Nekem azt mondta a szervizes fickó, hogy a sávosodás vezérlő elektronika (kalibrációs) hiba is, de egyes panelek jobban illeszkednek egyes elektronikákhoz, így lehet az hogy jobb-rosszabb a sávosodás mértéke is. Ezt némileg el is hiszem, mert pl. hifiben is vannak hasonló jelenségek. Szóval a szervizmenüben lehetne korrigálni a sávosodáson is, ha lenne aki megcsinálja, vagy ért is hozzá. De Panasonicnál (ennyi pénzért) már illene kiszűrni az ennyire szélsőséges darabokat. Lehetne járatni 50 órát és kalibrálni a panel vezérlésén, mielőtt kimegy a boltba. De csak szerintem...
Tudom, megint a szervizesre hivatkozok, de amíg nincs jobb/más "referencia", addig nem tudok mást mondani.
Amit lehetett, megkérdeztem tőle a közel egy óra alatt, amíg nálam voltak. Inkább finoman vallattam, ami azt illeti.. De simán tűrte és nyugodtan, értelmesen és kulturáltan válaszolt.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Partizan182
senior tag
válasz dgyuri0123 #12391 üzenetére
Ez bőven benne van a panel-lottóban, kb annyit jelent hogy nem a legszebb paneleket kapja a Pana az LGD-től hanem azt ami lejön a futószalagról. Ég igen, az utolsó szériás 910-esek nagyon szép homogének, havernak is szinte tökéletes a 5IRE képe (tavaly nyári vétel).
Ezzel együtt szvsz összességében (Dolby Vision, Active HDR, Input lag, Webos) az LG-k jobbak.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Petykó78 #12389 üzenetére
"Pana jobb képminőségű oledeket gyárt"
Miben jobb? Mert near black tekintetben még rosszabb, mint a 910V. Ez itt 5% IRE :
Még LCD-n is tökéletesen kivehető a sávosodás... pedig én Panasonic párti voltam világ életemben.
Forrás.
Ezen túlmenően nem lehet igazán nagy a kölönbség, mert a technika nem engedi, maximum finomságokban lehet eltérés. Én sem bíztam túlzottan LG-ben de egyelőre rácáfolnak a tények.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Petykó78
tag
válasz salapp #12355 üzenetére
Említett kolléga azt is írta, hogy az LG oledek 1 forintot sem érnek. Amit elfogadok, mint vélemény.
Viszont erről a Panasonic EZ950 kipróbálásról megkérdezném János666 fórumtársunkat is.
LG tulajként simán össze tudja vetni a látottakat és úgy érzem szerencsésebb az Ő véleményére hagyatkozni, mint a szeretett családtagokéra.
Amúgy nem flémelés miatt lennék kíváncsi a különbségekre. Az nem titok, hogy a Pana jobb képminőségű oledeket gyárt, mint az LG, csak kérdés, hogy a mögötte lévő árkülönbség indokolt-e. -
claire78
senior tag
válasz Partizan182 #12386 üzenetére
Éveken keresztül jártam bulizni, és azokon az estéken füstöltem is.
Soha máskor eszembe nem jutott volna, h rágyújtsak. Undorodom tőle. -
salapp
addikt
válasz dgyuri0123 #12385 üzenetére
Ide tartozik-e vagy sem, mindenkinek nagyon nagy gratuláció részemről is, aki képes volt megszabadulni a bűzrúdtól!!! Környezetükre is hatással lesznek ezzel a lépéssel.
Apámnak sok-sok év után egy majdnem-kampec helyzet kellett hozzá, hogy végre letegye.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
krx21
nagyúr
válasz Partizan182 #12383 üzenetére
Akkor most vagy lassan leszokva! Gratulálok! Jó döntés volt! Maradjon is így!
Én már több mint 14 éve lettem...[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz adamssss #12381 üzenetére
A svenkelés plazmán is ronda. Aki azt mondja hogy nem, az hazudik. Én hónapokig szarakodtam, hogy használjak e "trumósönt" az 50ST60-on, vagy ne, végül kikapcsoltam.... oleden tán egyszer jutott eszembe kpróbálni, de azonnal ki is kapcsoltam. Szóval szerintem is jó a mozgás oleden, illetve nem/alig rosszabb, mint a plazma volt, ami pár éve még a kijelzők csúcsa volt.
"csak a zene van"
-
válasz Ren Hoek #12373 üzenetére
Minden képjavító funkció ki van kapcsolva, talán egy-kettő alacsonyra állítva, de a true motion tuti 0-án van.
daneel_hu: Ezért is írtam, hogy a sport közvetítések baromi jók. A filmeknél egyedül a svenk ami néha zavaró, de többi mozgással nekem ott sincs bajom.
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
krx21
nagyúr
válasz Partizan182 #12376 üzenetére
Mióta vagy "tiszta"?
-
törölt tag
válasz Partizan182 #12376 üzenetére
Dicséretes
-
törölt tag
válasz Partizan182 #12371 üzenetére
Kérlek, engedj meg egy viccet, muszáj leírnom:
lány: te dohányzol?
fiú: igen dohányzom.
lány: hány dobozzal szívsz el egy nap?
fiú: napi 3 doboz.
lány: mennyibe kerül egy doboz?
fiú: a jó cigit szívom, ezért 1000 Ft egy dobozzal.
lány: akkor napi 3000 Ft-ot költesz cigire?
fiú: Igen, de van, hogy még többet is.
lány: akkor az egy évben 1.092.000 Ft, költség ugye?
fiú: igen így van, de talán még egy kicsivel több is
lány: akkor te 15 év alatt csak cigire közel 17 millió forintot költöttél?
fiú: végül is igen, igazad van.
lány: azt tudod hogyha nem dohányoztál volna és azt a cigire költött pénzt félretetted volna a bankba, akkor most kamatokkal együtt, vehetnél magadnak egy Ferrarit.
fiú: hmm, ezen még nem is gondolkoztam. De figyelj csak, te amúgy dohányzol?
lány: nem, én soha nem szívtam el egy cigit sem.
fiú: akkor mutasd már meg... hol a kqrva anyádba van a Ferrarid?! -
Ren Hoek
veterán
válasz adamssss #12372 üzenetére
Milyen deblur/dejudder beállításokat használsz?
(Nem ezért, csak már volt olyan, hogy valaki felhozta mennyivel smoothabb mint az LCD/Plazma...aztán kiderült, be volt nyomva az interpoláció )
Sőt amikor bekapcsoltam először, eskü nekem fel se tünt a gyári True Motion. Pedig én aztán nagyon anti szappanista vagyok. 6 éves LCD-hez képest azért fejlesztették ezt is.
[ Szerkesztve ]
-
Nézd. Nekünk otthon (szüleimnél) van plazma és LCD. Nálam OLED. Én egyáltalán nem vagyok háklis az OLED mozgás megjelenítésére. Sőt. Szerintem rohadt jó. Én a teniszközvetítéseken tudom lemérni mert ott tudom, hogy mit kellene látnom. A labda nem hagy csíkot (nincs után húzás) és a játék dinamikája is nagyon jól átjön.
Egyedül egy dolog lehet zavaró, ha pl egy filmnél a svenkelés lassú akkor látszik, hogy kicsit recés a mozgás. (mondjuk olyan mint a moziban) De ezen a plazma sem segít sokat.Egy szó mint száz nekem teljesen megfelelő az OLED pedig csak egy 910v-m van, és előtte 10 évig plazmát néztem.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Partizan182
senior tag
válasz Gtaati #12365 üzenetére
A lényeg hogy összejött, örülök hogy szeretitek
Egyébként meg spórolni kell, félrerakni, takarékoskodni. Ha egy évig akkor addig, ha másfélig akkor addig. Tudom sokan vannak akik napról napra élnek, de egyenlőre nem ez az átlag. Viszont ha belegondolsz csak a dohányzás költségébe (azért ezt hozom fel példaként mert az ország harmadát érinti és kikúrt drága, mindenki cserélje le szeszre, szerencsejátékra, csipszre kinek mi a gyarlósága), ha valaki leteszi a cigit a spórolt pénzből 2 évente vehet egy vacsiúj Oledet. Én ezt csináltam (cigit cseréltem oledre, már pluszban vagyok lassan 2 év után, épp most megyünk bringát venni a következő évnyi "ingyenpénzből").
(Közigazgatás miatt részvétem)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem ezt úgy lehetne korrekt módon összehasonlítani, hogy tényleg összehozunk egy-egy "tesztet" úgy, hogy mondjuk X, akinek plazmája van és OLED-ben gondolkozik, elmegy Y-hoz, akinek olyan OLED tévéje van, mint amit szeretne. HDD-n elviszi hozzá a kedvenc filmjeit, és megnézi azt úgy, ahogy egy szobában szokás.
Annak idején én hangfalat vettem úgy, hogy a haver 5.1-es rendszerének a hangja megtetszett. Igaz, a szoba arányai miatt picit más lett otthon a hangzás, de évekig kiszolgált és nagyon szerettem. -
salapp
addikt
Ez nem kérdés többé. A plazma egy halott technológia. A legfiatalabb készülékek is lassan öt évesek. Ha valaki most új tévét szeretne és a lehető legjobb képminőség elérése a célja, akkor OLED.
És ahogy az előttem szólók is megemlítették, egyre több lesz a 4K tartalom (a most elérhető HDR miatt, ha jól értem az eddigi sok száz hozzászólást a tárgyban, még nem érdemes nagyon kapálózni), tehát lassan az utolsó szériás full hd felső kategóriás tévékről is egyre többen fognak OLED-re váltani.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Pro Koryak
addikt
válasz salapp #12359 üzenetére
"Mondjuk a 4K - tudom, eretnek, fejlődésellenes f@sz vagyok - szerintem is eléggé felesleges az átlag hazai felhasználót (agyontömörített iptv kukkolása foltos, bevilágításos, 50Hz-es lcd megjelenítőkön) tekintve. HDR meg..."
Miért az átlag hazai felhasználót kell alapul venni 4k/hdr/oled-hez?
Pont lesz.rnak minket a gyártók, a csóró fizunkkal együtt. -
Mentolka
senior tag
Jelenleg Pana plazmát nézek (42" 4 méterről). Eddig (kb.2-3 oldallal ezelőttig) teljesen meggyőztetek, hogy majd OLED-re váltsak, ha lesz rá lóvém. Most meg újra teljesen elbizonytalanodtam.
Most akkor tényleg a jó öreg plazma technológia a nyerő, vagy csak fel van fújva itt néhány funkció?
Kipróbálásra nincs többszázezer forintom. -
Gtaati
őstag
válasz Partizan182 #12363 üzenetére
Helló!
Hát ebben van igazság is meg nincs is. Én mérnök informatikus vagyok, közigazgatásban dolgozom "állami tisztviselő ként"(jól hangzik, de semmi több) már 10éve és ha B7-re most azt mondjuk h 450ezer ft akkor az kb nekem 3 havi fizum lenne és nem ettem és nem vettem a gyereknek pelenkát stb Persze mindenki a saját helyzetéből indul ki és ha akar és tud, tesz a jobbért, csak ahhoz pl nekem mindent fel kellene rúgnom amit elértem és elköltöznöm MO. jobban fizetett részére vagy külföldre, de ez már nagyon off...
A lényeg, hogy megvan a B7-t és szeretjük Mondjuk én nem gondoltam, hogy lesz mostanság OLED-ünk, de összejött Egyedül a képmozgás megjelenítéssel van bajom a többi nagyon szerethető.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
krx21
Igen, ezek engem is elgondolkodtatnak. Halmozott következetlenségeksalapp
Agyontömörítésről egyetlen észrevétel: elmúlt a hunyorgásom, mikor lecseréltem az IPTV-t kábelre, azon belül is amit érdemes volt, HD-s minőségűre. Lehet, csak az én véleményem, de szerintem nagyon rontja a szemet a kockásodó, agyontömörített kép, hiszen a szem megpróbálja kompenzálni a homályos, rossz látványt. Az önsanyargatásnak, és a szemkönnyezésnek az IPTV szolgáltatóm kirúgásával sikerült véget vetnem.Ren Hoek
Öngerjesztő folyamat: nagyobb bitráta --> nagyobb méretű fájl --> nagyobb letöltött adatmennyiség --> nagyobb merevlemezek a tároláshoz. És valóban, ha igény keletkezik a HDR 4K-ra (és most már nyugodtan lehet a HDR 8K-val is számolni), akkor bizony egy film nem fog megállni 40-65GB-nál.[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz UberMutant #12360 üzenetére
Lenne, csak kevesebbet kellene bagózni meg kaparós sorsjegyezni. Ha megnézed kb 2 havi átlagkereset most egy B7. Első távirányítós Grundig tévénk a 90-es évek elején arányosan sokkal drágább volt. Első PC-nk dettó. Évi 5-10% reálbér emelkedéssel mindenki a 2000-res évek eleji 150-250k körüli áron akarja a tévéket. Aztán csodálkoznak hogy szar.
-
salapp
addikt
válasz UberMutant #12360 üzenetére
Hát, lehet, de nullathm bevásárolnak a sok ipari hulladékból és persze egyre többen "jaunagyot, Jucus"
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Ja, meglehet, de a kérdező kolléga egy sokat látott, plazmát is sokat használt felhasználó tapasztalataival is gazdagodott ezúton.
Mondjuk a 4K - tudom, eretnek, fejlődésellenes f@sz vagyok - szerintem is eléggé felesleges az átlag hazai felhasználót (agyontömörített iptv kukkolása foltos, bevilágításos, 50Hz-es lcd megjelenítőkön) tekintve. HDR meg...[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz salapp #12355 üzenetére
Azért itt én megjegyezném, hogy házimozis berkekben érzek egy kis elfogultságot a plazma és a projektor kapcsán az Oled ellenében.
Valakik szerint még mindig jobb képe van egy plazmának...
És a plazmák idején sokat emlegetett kontraszt, pedig egyáltalán nem zavar senkit, hogy alacsony projektor esetén...
Valamint a 4K és a HDR is egy felesleges műszaki megoldás...[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz darthdenes #12352 üzenetére
10 évig plazmát néztem és nem rázott meg az oled mozgásmegjelenítése. Tudni illik, aki 1,5 méterről néz 55"-os oledet, nyilvánvalóan sokkal rosszabbnak látja a mozgást, mintha 3 méterről nézné. A "ricegések" alig zavaróak távolabbról, de a 4k előnye miatti "közel téri mozizás" ezt a problémát jobban elénk tárja. A gyors mozgások közbeni háttér elmosódás sem rosszabb mint plazmán volt. Vagy csak megszoktam hogy ilyen.
És mivel 55"-os FHD plazmát (mivel nincs 4k) senki sem nézett 1.5 méterről, innen kezdve nem számít ki mit ír a rossz mozgásról és a plazma előnyéről. Üljön 3 méterre, mint plazma esetében tette és úgy hasonlítsa össze oleddel.
"csak a zene van"
-
salapp
addikt
válasz darthdenes #12352 üzenetére
A halott plazmák fórumán Bbéci így írt a tapasztalatokról, méghozzá Panasonic oled kapcsán, remélem, nem bánja, ha idemásolom, mert érdekes tapasztalatok ezek is:
"Jó az EZ950 BFI-je, de nem tökéletes. Például előfordult, hogy sok világos jelenetet tartalmazó film alatt inkább kikapcsoltam, mert zavart a villogás.
Miután elvitték és elkezdtünk nézni egy filmet a GT60-on, feleségem két perc után megjegyezte, végre jó a kép! Kérdeztem, mire mondja ezt, kiderült, zavarta a gyors mozgások élesség vesztése, pedig Ő csak bekapcsolt BFI-vel látta azt az OLED-et."[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz nemethchek19 #12350 üzenetére
Az amit Ren kolléga írt elôttem, én 2/10 használom a trumotiont a legtöbb anyagnál, nagyon messze van a 60fps szappantól de a folyamatos ricegést kicsit simítja.
-
Ren Hoek
veterán
válasz nemethchek19 #12350 üzenetére
Egyeseknek érzetre élesebbek a frame váltások, mert az OLED 0.1 ms alatt képes framet váltani, míg az LCD 2-8 ms... OLED tehát nagyságrendileg jobb, ugyanakkor az LCD-vel hozzászoktál a lomha kristályok taknyolásához.
Meg nagyobb általában a képátló is, mint a korábbi TV-knél. Minél nagyobb az új TV-d, annál jobban látod a juddert, mert a foveán kívüli retina főleg a mozgásokra érzékeny, hogy a kardfogú tigrist észrevedd oldalról...
Nagyobb képátló, nagyobb perifériás lefedés, többet cikázik a szemed és főleg a vibrálást látod.Valakit zavar, valakit nem.
Szerintem a BFI sem lesz emiatt megfelelő mindenkinek, mert többeknél pont a vibrálás lesz majd zavaró. Fene tudja mennyi idő alatt szokható meg, és tényleg jobb-e.
[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
válasz Partizan182 #12349 üzenetére
Hogy érted, hogy fájdalmas a 24Hz Oleden-en? Interpolációval tán jobb nézni?
Ha erre gondolsz, akkor máris nem mind1, hogy 60hz vagy 120Hz, mert a 60hz-es interpoláció nekem elég kellemetlen látvány.
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz nemethchek19 #12347 üzenetére
24 hz jellel eteted és be van kapcsolva a Valósághû Mozi akkor jó a kandencia. 60hzben nem ismeri fel a 24p anyagot (tehát nem tud 2:3 reverse pulldownt).
Judder ott marad, 24 frémmel csodát nem lehet kezdeni, de a pulldown miatti mikroakadásokat kiszedi. Arra készülj fel lëlekben hogy a 24 hz oleden nagyon fájdalmas, végül én is soft trumotion mellett kötöttem ki, pedig egy jó évtizedig tûzzel vassal irtottam a háztartásból a szappanopera effektet.
-
Ren Hoek
veterán
Ez milyen trükk? Én úgy tudtam 120 Hz-et tudják alapból ha "Valósághű mozi", vagy interpoláció aktív, ami 120 Hz-et csinál.
Másképp hogyan jelenítené meg?(Tehát mi a különbség egy natív 120 Hz-es B7 és egy A7 között, ami csak belső módban tudja ezt?)
(#12347) nemethchek19: 5:5 pull down-t szerintem minden ezeréves TV is tudja, még a 6 éves LCD is tökéletesen juddermentesen játsza le a 24p-t.
[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
-
Joshi
titán
válasz nemethchek19 #12345 üzenetére
Minden panel 50 vagy 60Hz-es, csak trükkel lehet megtöbbszörözni. A 24p lejátszás a Pull Down-tól függ, na meg kell hozzá egy kadenciahelyes lejátszó. Itt azt mondták hogy az LG saját lejátszója kadenciahelyesen játssza le a 23,976fps filmeket. Hogy aztán ez tényleg így van vagy sem azt nem tudom. A lényeg hogy a 24p már nagyon régóta problémamentes a tévéken.
-
nemethchek19
aktív tag
Bocsi, lehet rosszul tettem fel a kérdést.
Az 55EG9A7V megtudja e jeleníteni kadencia helyesen a 24p filmeket?
Abban bízok, hogy a 120 Hz-es panelek mindegyike képes rá, ezért keresem inkább azokat és kerülöm a 60Hz-es, 300 000 Ft alatti LCD TV-ket (ezért is kerülöm őket ). Persze javítsatok ki nyugodtan, ha rossz ez a gondolat menet.
-
Joshi
titán
válasz nemethchek19 #12342 üzenetére
Ha arra gondolsz hogy a játékok 120fps-el fognak menni rajta akkor nem, max 60Hz-et tud. Amúgy se acélos az input lagja, habár a Sony A1-nek is ~50ms-ről indult de firmware frissítés óta 29ms lett. Nem tudom LG javított-e ezen az A7V-nél.
[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
A 55EG9A7V esetében hiteles adat a 120 Hz-es képfrissítés?
-
Generalhu
tag
Sziasztok!
LG Oled 55B7 típusú tv-ben használom a beépített médialejátszót HEVC 4k HDR kódolású filmek lejátszására. Napokban vettem észre, hogy néhány videó esetében gyors mozgásoknál kockázódás és tearing jelenség figyelhető meg. ASUS (AC68U) mini dlna-t használok. ezért elsőként arra gyanakodtam, hogy kevés a sávszél.
A merevlemezt a tv-re csatlakoztatva is ugyan az a helyzet. Kérdezném tőletek, hogy valaki tapasztalt már hasonló jelenséget, illetve mi okozhatja? Vagy hardveresen kevés lenne a tv a nagy bitrátájú filmekhez?TV firmware (4.70.65)
Előre is köszönöm!
Attila
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megnéztem a Jutúbon 4db LG OLED B7V kicsomagolást, és egyiken sem volt elől fólia.
-
belan
addikt
válasz toto222 #12330 üzenetére
Komolyan egyik hozzá szólásodba azt írod 100 százalék lg előre is tesz fóliát, másik hozzá szólasodba meg azt írod hogy tieden se volt elől fólia de tiéd tutti új volt enyém meg nem, nem értelek matricakat egyszer le szedi valaki utána már hiába rakja vissza le fog esni ki próbáltam és nálam matrica rendesen oda volt tapasztva. Értelek már az a lényeg nekem nem volt az a kis piros nyíl rajta ami mutatja hogy le kell húzni azt a fóliát tegnap amikor vettünk egy c7 azon meg rajta volt ennyi nagyjából. Bocsanat közzbe dolgozom és nem figyeltem annyira oda amit írtál.
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Gtaati
őstag
Helló!
Nem tudom mit nem értesz? Pont azt mondtam a kolléga hozzászólására, hogy azért óvatosan azzal a kijelentéssel, hogy a tiéd biztos visszavitt darab volt, mert az enyém 1000% hogy gyári bontatlan volt és nem volt az elején fólia, csak a hátulján. Tehát pontosan azt mondom amit Te is
-
belan
addikt
válasz Gtaati #12327 üzenetére
Nem értelek a te tv-den se volt rajta a fólia de a tiéd 1000 százalék bontatlan akkor enyém miért lett volna ki bontva Azért itt sokan vettek vadi új b7 és volt akinek nem volt rajta elől a fólia.
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
belan
addikt
válasz toto222 #12325 üzenetére
Nem hinném így lenne mert van ismerős a mmbe és egy kiálított darabb volt és be mentem és a ismerosőm már is hozott egy újat pár órára rá ami bontatlan volt! Másik fele 3.4hete vettem a hatlapon 2018 01 28 lett gyártva !
[ Szerkesztve ]
-
toto222
tag
Netflixen vannak feliratos sorozatok,mondjuk a HDR es filmeknél baromira zavaró a vakító fehérség a feliratnál.
1 hónap ingyenes , a panel bejáratására szerintem pont jó az ott levő anyag.
-
toto222
tag
Az LG 100 %,hogy nem védő fólia nélkül árulja.
Azt már valaki előtted használta azért nem volt rajta fólia
A bolti bemutatóról szerintem az MM ben nem vennék le a fóliát,így valószínűleg valaki élt a 14-60 napos visszaviteli lehetőséggel
Elől és hátul is van védő fólia gyárilag rajta
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
-
belan
addikt
válasz UberMutant #12320 üzenetére
Akkor nem kérem el.
-
belan
addikt
válasz Palapo #12315 üzenetére
Tegnap pont lett vásárolva egy c7 450 a mmbe vadi új volt és volt rajta az a a fólia ami piros nyilal jelöli hogy le kell húzni, érdekes mikor meg vettem vadi új b7 azon nem volt rajta amúgy c7 talpa jó a b7 hez?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Netflixen mennyire van magyar felirat? Magyar szinkron annyira nem számít, de magyar felirat nélkül azért nem néznék filmeket. Illetve olvastam olyanról, hogy létezik egy progi amin keresztül érdemes Netflixet nézni, mert úgy azt hiszi a szolgáltató hogy amcserikából éred el a Netflixet így több tartalom jelenik meg. Igaz ez?
-
gerii
addikt
Újabb jó kis OLED demóanyagot találtam Netflix-en: Hans Zimmer: Live in Prague
A feketeségben ahogy villognak a fények, az egész megvilágítás, pazar látvány. -
Palapo
aktív tag
válasz dgyuri0123 #12283 üzenetére
Az Europarkban lévő (illetve valami Shopmark...) MM-ban van egy db C7-es 450-ért. Mondta a srác,hogy csak a kiállított darab van. Ehhh.....
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
törölt tag
válasz janos666 #12311 üzenetére
Persze, a passthrough, sőt a standby passthrough is elég bevett funkció, ezek már az alsóbb kategóriában is megvannak. De a legjobb az eARC lenne szerintem, amikor minden megy a tévére, a képmódokat beállítja az ember az eszközökhöz, a hangot pedig megkapja az erősítő.
Nekem ez jobban tetszene, mint a mostani felállás, amikor az erősítő egy HDMI switch is egyben, kategóriától függően egy, kettő, vagy akár három kimenettel.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #12274 üzenetére
A 4K BD lemezek rétegenként 33GB-sak, a két rétegűeket BD-66-nak, a három rétegűeket BD-100-nak a négy rétegűeket BD-120-nak nevezik. A BD-R XL az írható változatok, sajnos egyetlen asztali BD lejátszó sem viszi, még az Oppo 203 sem. A Blu-ray.com oldalon láthatod hogy az adott filmet milyen lemezen adták ki. A Blue Planet II egy sorozat hét résszel, részenként ~50 perces idővel, egyébként az átlag méret 4K filmnél az inkább BD-66, a BD-100 ritka.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz #72042496 #12299 üzenetére
Sohasem próbáltam, két külön kimenetről megy a kettő (TV és AVR --- utóbbi egyébként 1.3-as ) kiterjesztett asztal módban (amúgy is van egy kis LCD monitorom, kb. a TV sarkánál a padlón, az van rákötve az AVR-re, de működne anélkül is), de ha HDMI 2.0 az AVR és nem (vagy be lehet úgy állítani, hogy ne) nyúl(jon) bele a képbe ("képjavítók", felbontás skálázó, stb) --- ami egyébként is kiritikus kérdés lenne nálam több szempontból (minőség, késés, stb) --- akkor át kéne neki mennie, mert "hivatalos", támogatott HDMI / HDTV formátum ez, nem PC-hack (attól még, hogy ma csak PC-vel tudod használni). LG C7 EDID (TV Res ext. block)
Persze, én is várom a 2.1-et, de még várunk egy darabig, GPU oldalon még híre sincs.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Solesz84
aktív tag
válasz #72042496 #12308 üzenetére
Rendben.Koszonom h probaltal segiteni. 👍
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
törölt tag
válasz Solesz84 #12307 üzenetére
Hogy ilyenkor konkrétan melyik címkére érdemes tenni azt nem nem tudom (nincs ilyen tévém), az itt leírtakból nekem úgy rémlik, hogy mindegy, csak ne PC-re. Ha így van, akkor a Játékkonzol címke > Game üzemmód jó beállítás lesz, igen.
De inkább olvass vissza és/vagy keress rá a 'PC', 'Game' és hasonló kulcsszavakra, nem akarlak félrevezetni.
[ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
válasz #72042496 #12306 üzenetére
Tehat akkor Jatekkonzol cimke, es game mod a kep uzemmodnal?
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
törölt tag
válasz Solesz84 #12305 üzenetére
Épp ma említette itt újra janos666, hogy igen, PC módban a HDR nem jó sajnos. Ha úgyis YCbCr422 + 12 bit a beállítás, rakd át Game módba, hogy az input lag alacsony maradjon, de a színek helyesek legyenek HDR-ben is.
A PC mód a 4:4:4 chroma támogatáshoz kell csak ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.
Azt szeretnem kerdezni h masnal is rosszak a szinek HDR modban ha a bemeneti ikon PC-re van allitva?Jatekkonzol cimkevel viszont jok a szinek!Nvidia Control Panelben YCbCr422 es 12 bit-re van allitva.A TV egy LG Oled C6V a HDMI kabel pedig Audioquest Forest 1.5m.Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
kalimist
aktív tag
válasz dgyuri0123 #12302 üzenetére
Csak egy példa: Blade Runner 2049 UHD lemezen 61 Mbit/sec, x265 slow preset és még néhány extra beállítással crf 16.5-tel kódolva az eredmény 14.8 Mbit/s, a minőség pedig transzparens. És ez még nem is csak felskálázott film hanem 'rendes' 4K. Azért olyan magas a bitráta lemezen mert kitöltik a lemezt, nem azért mert szükség van rá. Hasonló a helyzet de talán nem ennyire effektív a BD/x264 esetében. De ez már nem OLED tv topik téma szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez így természetes...
Megnéztem mi lesz BD25-ből, ha csak a sallangot (menü) szedem le róla. 16GB maradt a 17GB-os anyagból és ez egy 55 perces koncertfilm. Ha ennél kisebbre "alakítja" bárki, az csak minőség romlással együtt járhat. BD50-nél sincs ez másképpen. Erről van szó.
"csak a zene van"
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #12298 üzenetére
Abban az esetben, ha csak ilyen anyagot néznék igazad lenne.
De eléggé változatos a tartalomfogyasztásunk itthon.
Megesszük az ócska, agyontömörített 720p-s UPC adást is, és a 2160p-s HDR anyagot is. (50+ GB)
Miért kellene egyvalamihez igazodnom, nem értem. (?)Azért van 4K-s tévénk, mert csak azt lehetett kapni lapos kijelzővel, 3d-vel.
Tényleg csak ezért van, nem másért.
2016-ban vettem, nem tavaly.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LED világítás a lakásban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motoros topic
- Horgász topik
- Windows 11
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest