- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- Crypto Trade
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
- Megbüntették a franciák az Apple-t, nem félnek Trump válaszától
- Milyen NAS-t vegyek?
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schuby
aktív tag
lehet az ármestereknél a fotós beárazós topicban hamarabb és pontosabb választ kapsz.
-
ccs2929
senior tag
Szia!
A Pentacont messze kerüld el szerintem, elég takony képe van, 5,6 körül már elfogadható(bb). Tapasztalatom a Sonnar-al nincs, viszont a Jupiter 37A-m van, 3,5-ön is penge képe van, elvileg a Sonnar ennél csak jobb minőségű lehet
A Jupiter jelenleg 10-12000ft körül mozog. Saját képek a Jupiterrel itt találhatóak.
-
zgospel
őstag
nem ismerem a többit, illetve Jupiter volt a kezemben kb 2 percig, de gépen nem volt alkalmam összevetni. állítólag az is jó.
a sonnart én 15ért vettem anno, de akkor még működött a blende.
gombamentes, karcmentes, belül a por mennyisége is elfogadható.
ahogy nézegettem akkoriban ez reális ár volt érte, hogy mostanában hogy mennek azt nem tudom, de feltételezem nem nagyon változott a helyzet -
-
ccs2929
senior tag
Szia!
Nekem sajna nem volt más Helios-om, mint a 44-2, így összehasonlítani saját tapasztalatból nem tudom. Elvileg növekvő sorban vannak a korban egyre fiatalabb, és "korszerűbb" darabok, tehát elviekben mondjuk egy 44M-7-nek élesebb a képe, mint a 44M-4 és jobb a bevonata is (Ha hülyeséget írtam, akkor sorry, és javítsatok ki).
Én személy szerint imádom a kis 44-2-met, a legtöbbet ezt használom a manuálok közül. Ezeket lőttem vele. Jah, és nem utolsó sorban, kerek 1000ft-ért vettem annó még az apródon. Azóta elszálltak az árak picit, de ki lehet fogni mostanában is viszonylag olcsón. -
JasL
őstag
Hát.. nehéz kérdés, mert még soha nem volt a kezemben DSLR, illetve egyszer egy ismerősömé pár percre, akkor nagyon megtetszett a dolog, azért is döntöttem el, hogy egyszer lesz nekem is.. és most lett rá pénzem
Egyelőre egyszerűbb témákra gondoltam: pár méterről állatok (pl állatkert), arcképek, ami tetszik még a hangyafotózás, amikor viszik a levélkéket, pl itt: Benetton hangyák és színes levelek, ami nem érdekel az a sportfotózás, ez biztos. Épületeket is szívesen fotóznék néha, meg felénk sok a hegy, tehát ha messzire is tudnék fényképezni, az nem lenne baj.
A gyári obival fogok kezdeni egyelőre, fogalmam sincs mire képes, 18-55-ös lesz.
Amit még szeretnék megjegyezni, fogalmam sincs egyelőre az alapfogalmakról sem, hol tudnék utána olvasni ezeknek? Pl a gytáv-ot nem tudom micsoda, látószög az oké, fényerőrvel kapcsolatban megint nem ismerem a kontextust.
Elnézést, ha valaki fárasztanék, biztos fáj a lámaságom így kezdetben
-
zgospel
őstag
ha m42 menetes az objektív vége akkor igen, 1 darab m42-EOS adapter kell és megy bele mindegyik értelemszerűen.
szerintem ebben a topikban nézelődj, keress rá egy-egy márkára hogy miket írtak róluk.
egyébként egy bármilyen típusú, jó állapotú heliosszal tökéletesen kitapasztalhatod az érzést, és utána tudni fogod, hogy kell-e vagy sem. jellemzően 4-6 ezer forint között kaphatóak, és utána ennyiért el is tudod adni viszonylag hamar ha mégse jön be. -
zgospel
őstag
volt ilyen pentaconom, 2 alkalommal került fel a gépre annyira semmilyen. utána jó 1 évig állt a polcon majd eladtam amennyiért vettem.
szerintem nem jó, illetve inkább azt mondanám, hogy semmi extra. nem érdemes még a kitobit sem levenni a gépről azért hogy felrakd ezt, mert nem ad pluszt. hiába a jobb fényerő. -
*Ropi*
félisten
Aki húzza a száját a Tamira az nem használta még életében. Akinek volt, azt tudja milyen hálás üveg a zoomhoz képest borotva képével és a kissé meleg színeivel.
Én is szerettem, csak esküvőzni tényleg kevés volt: az AF-je átlag sebességű (csak a Canon gyűrűs USM-hez képest lassú) meg relatíve hangos (ez színházban / templomban és hasonlóan csendes helyeken zavaró tud lenni).
Gratula hozzá!
-
Ragnar95
félisten
-
BiriBum
őstag
Mindent össze lehet hasonlítani mindennel. A Tamron fix fényerős alapzoom, míg a Canon változó fényerejű ultrazoom a maga 7,5-szörös átfogásával, ehhez képest azonban korrekt képminőséggel (ugye az STM-es verzióról beszélünk!) és csendes fókuszmotorral.
Az utóbbi utazózoomnak kiváló, beltérben, rossz fényviszonyok között viszont a Tamron a nyerő, arról nem is beszélve, hogy nyitott rekesszel is sokkal élesebb képeid lesznek.
Ha sokat szeretnél videózni, akkor a 18-135 STM jobb.A nem STM-es verziót jobb számításba se venni.
-
*Ropi*
félisten
Tény, hogy az irányjelzősön elég sok olyan üveg van, de ez annak is betudható, hogy volt egy akció nemrég, ahol viszonylag jó áron lehetett hozzájutni és gondolom többen "bevásároltak" belőle.
Mindenesetre vásárláskor ki kell próbálni több példányt, majd laptopon visszanézni a képeket és akkor rögtön látod a lényeget.
-
.DLL
veterán
A nyíl az 1-re mutatott, szóval...
Masszívabb, több fém alkatrészt tartalmazó felépítés, jobb élességállító mechanika. Az én kettesem már kétszer szétesett, egyszer úgy hogy a vázat is veszélyeztette. A hátsó takaró műanyag korong kipattant a helyéről (oké, esett a gép vázastól, mindenestől asztal magasságból) szóval az a korong befelé vált le, ha nem szedem le az obit "körülnézni" akkor lehet hogy a tükröt is megbántja. Minden pattintott vagy ragasztott rajta. Azóta inkább egy manuális 50-est használok. -
Damage
senior tag
Nekem nincs 40mm STM lencsém, de egyértelműen jobb, mint az 50mm mk2. Nehéz összehasonlítani, mert nem fedi egymást a fókusztávolság. Képminőségben jobb a 40-es. Gyorsabb és pontosabb AF. Mozgóképre egyértelműen jobb (gyorsabb, csendesebb).
Nem ritka a pontatlan 50 mk2, tág rekeszen nagyon lágy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i7-8GEN I 16GB I 1TB SSD I 14" WQHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest