- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Windows 11
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Synology NAS
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
_seth_ #21793 üzenetére
ha 5d2-n gondolkozol akkor én a helyedben elgondolkoznék inkább egy 6d-n, használtan nem nagy különbség van árban.
persze az 5d2 is jó gép, és a 6d nem is mindenben jobb nála, de mielőtt én a 6d-t vettem én is ezen agyaltam és végül 6d lett belőle és egyáltalán nem bántam meg. persze hozzátartozik hogy 5d2-ből alig volt akkoriban kevés expos megkímélt darab eladósorban, főleg munkagépeket árultak, 6d-ből több volt a hobbigép meg a kevésexpós.
plusz ha valóban jön most tavasszal a 6d2 ahogy rebesgetik és lentebb nyomja a 6d használt árát, akkor nagyon jó vételek lesznek
jó dolog a fullframe, nekem nagyon bejött, amikor haverom vett nikon d700-at és rajta volt az 50-es obi, ahogy belenéztem a keresőbe az első szavam egy hosszú "baaaaaaaazmeg" volt3 napra rá már bújtam az apróhirdetéseket 5d2 meg 6d után kutatva.
úgyhogy témánál maradva ha egy 70-200-at ha ezek elé raksz akkor marha jó képminőséget kapsz, és ugye a non-is f4 canon használtan 120-140 környékén megy, de ott a tamron f2.8-asa is szinte azonos áron, mindkettőnek nagyon szép képe van nyitva is és az a 70-es kezdő sem rossz.
a 24-105-höz képest meg csak a 24-70-ek fognak előrelépést biztosítani sokkal több pénzért, ha kell egy általános átfogás.
és egyáltalán nem olyan rossz a 24-105 mint sokan mondják, főleg ha még a használtpiaci árát is hozzávesszük. pl én akitől vettem a 24-105-ömet az 24-70 f2.8 első verziójára cserélte le, és kérdeztem tőle hogy mennyivel jobb? mondta hogy kb semmivel de szebben mos és neki az prioritás. nem mentünk bele részletekbe de gondolom tudta hogy mit csinál.egy 24-105 + 70-200 kombóval meg már egész jól elvan az ember egyébként (persze ez is erősen felhasználás függő, nekem egy fényerős 50-es vagy 85-ös hiányzott melléjük csak hogy "művészkedhessek" a doffal
meg egy halszem
)
-
-
zgospel
őstag
válasz
_seth_ #21777 üzenetére
"60D: 6400 (12800) ISO, 6400-ig általában használják is"
hááát... nekem volt 550D ami ugyanaz ebből a szempontból és 3200-nál is már erősen húztam a számat, 6400-at szinte nem is használtam, max ha valamit mindenáron dokumentálni kellett, a kiterjesztett iso meg használhatatlan volt -
zgospel
őstag
válasz
ocsi19 #21763 üzenetére
én az 5d-t tartanám meg mert mégiscsak fullframe, de ez csak az én személyes prioritásom, van akinek más szolgáltatások fontosabbak.
a 24-105-öt sokat szidják, de használtan a 140-160 ezer ft amit állapottól függően kérnek érte az nem vészes, és jó kis mindenes obi egyébként pláne ezért a pénzért.
persze nincs olyan "húbazmeg" képe mint egy 70-200-nak de azért nem is rossz. -
zgospel
őstag
-
zgospel
őstag
válasz
*Ropi* #21706 üzenetére
"Szerintem nálad ott lehetett a bibi, hogy szürke importos volt a cucc és nem hazai Samsung garanciás, hanem mondjuk a 220volt sajátja."
ja értem, akkor ez lesz a gond.
egyébként akkor ennek fényében méginkább "elfogadhatatlan" az, hogy veszel egy marha drága obit, és utána több alkalommal vissza kelljen vinneda többi hsz-hez reagálva: most nyilván nem a feláras meg üzleti garikra gondoltam, hanem a sima mezeire, amit kapsz a termékhez.
-
zgospel
őstag
válasz
*Ropi* #21703 üzenetére
és melyik az a cég? Mert én amikor megvettem a csoda samsungot akkor 4. nap beszart a tápja, és nekünk kellett elvinni a szervízbe. És nem noname webshopból vettem... Én még ilyenről nem hallottam hogy Magyarországon házhoz jönnének, de lehet hogy én vagyok a tájékozatlan.
Ettől függetlenül még gáz az, hogyha veszel egy vadiúj terméket akkor sokadjára is vissza kell vinned. Pl Adidas cipőmet még sosem kellett vissza vinnem. Múltkor vettem egy Pumát, mert nem találtam olyan színben meg fazonban más márkát, havonta kellett visszavinnem, mígnem megelégeltem az egészet és vettem egy New Balancet. Mondanom sem kell hogy soha többet nem veszek pumát
De ez elég off, szóval bocsánat érte
-
zgospel
őstag
válasz
imyourfriend #21700 üzenetére
szerintem meg ha valamiért kiad ennyi pénzt az ember, akkor ne kelljen már 3-4-szer visszamennie
gondolj bele hogy veszel egy TV-t és vissza kell vinned ennyi alkalommal, én pl agyfaszt kapnék és a második visszavitel után mondanám a boltban hogy kérem vissza a pénzem -
zgospel
őstag
válasz
Alx.Mercer #21539 üzenetére
hiphiphurrá de az 50 1.4-et nem fogják frissíteni soha?
-
zgospel
őstag
válasz
Colonel993 #21445 üzenetére
mennyi gari van még rá? egyébként 130-140 az reális ha tényleg makulátlan
-
zgospel
őstag
válasz
Telomanikus #21147 üzenetére
Nekem van ilyen tamron 70-200-am, igaz canonra (egyébként eladó
) és én teljesen meg vagyok vele elégedve.
Elég gyors autókat meg motorokat fotóztam vele és elég jól bírta. Persze lehet szapulni a fókuszt és való igaz hogy nem egy USM, tehát hallani is, meg nem is annyira gyors, de azért nem is csigalassú, a hangja meg pont nem érdekel engem. Ráadásul ezeket a fókuszrendszer szempontból szintén sokat szidott 6D-vel fotóztam.
Tehát a sok fórumos- meg tesztvélemény alapján ezzel a párossal kb nem is lehetett volna ezeket a képeket összehozni.
Nos, mégis sikerült, különösebb erőlködés és kukázott próbálkozások nélkül, tehát nem kell ezt túldramatizálni azért. Nyitva is éles és nagyon szép képe van, a 24-105 -öm helyett amikor csak tehettem ezt az obit raktam fel.Ezért az árért, főleg amennyiért használtan mennek, szerintem ez a 70-200 f2.8 a tamrontól bőven megéri a pénzét.
Illetve még annyi hogy egy kicsit nehéz, ezt nem szokták szeretni benne, bár engem ez sem különösebben zavart: 1.4 kg körül van a tömege.
Mindent figyelembe véve a képminőség és a 2.8-as fényerő kárpótolt engem a negatívumaiért (de mint fentebb is írtam, egyik sem bosszantott soha).
-
zgospel
őstag
válasz
Alx.Mercer #20890 üzenetére
na de abba is gondoljatok bele, hogy az a váratlan mozdulat amit mondjuk 1/200-on befagyasztanál az olyan mozdulat-e, ami miatt nem törlöd ki a képet és mondod hogy "na akkor mégegyszer Gyurikám"
pl: lány odakap a hajához, fater piszkálja az orrát, stb -
zgospel
őstag
már mér' lenne paradoxon? nem tudom de nálunk a családi fotó az olyan hogy "álljatok oda a hídra hogy a háttérben látszódjon a vár" és akkor odaáll mindenki és várja hogy csináld a fényképet, mozdulatlanul
vagy nálatok mindenki hiperaktív?
1/60 meg már bőven elég ehhez, hacsak nem rohangálnak körbe-körbe -
zgospel
őstag
nekem 550D-m volt, az ugye ugyanazt tudja zajra meg minőségre mint a 600D. ISO 3200-on azért még bátran használtam a gépet, LR-ben meg lehetett azt még szűrni egész értelmesen. ISO 800 egyáltalán nem zajos azon sem, 1600-on már látványos de bőven tűrhető kategória.
De stabival, 18mm-en ilyen 1/8-as záridőket ha nem rángatod a gépet azért ki lehet tartani, ezt pedig egyetlen stabi nélküli obival sem fogod tudni megtenni, hiába van fényereje. De ez persze csak akkor bír jelentősséggel ha a családi fotók statikusak, nem pedig rohangáltok jobbra-balra
Mert ha utóbbi akkor nem is biztos hogy szükséged van stabilizátorra.
Ugyanezzel a problémával szenvedtem én is egyébként amíg 550D-m volt, csak én akkor vettem egy canon 35mm f2-t, stabi nélkülit. Na de azzal meg ugye 1/60 záridőket kellett tartani főleg, úgyhogy hiába volt f2, a rövid záridő miatt ugyanúgy fel kellett csavarnom az isot 1600-ra meg 3200-ra mintha kitobival lődöztem volna stabit használva. Tehát ugyanott voltam ISO tekintetben. Más kérdés persze hogy a kis mélységélesség és a fix obi nyújtotta képminőség miatt sokszor jobban néztek ki a képeim
Szóval egy sigma 18-35 f1.8 az igazán jó választás lenne számodra, de az ugye bőven 200 ezer.
Amivel ténylegesen megoldódna a kevés fény és az ISO problémád az egy 6D + 24-105 IS kombó. Ott aztán tekergetheted az isot ahogy érzed, 6400-on kb annyi zajt látni a képeken mint az 550D-nél 1600-on, meg ugye nagyobb szenzor, jó stabi... De ez meg ugye sokszoros pénz.
-
zgospel
őstag
attól függ hogy mihez kell a fényerő? mert ha statikus a téma akkor a kit-obi a stabijával nagylátó állásban egész hosszú záridőket is lehetővé tesz.
de ha az lenne a lényeg hogy a záridő se legyen túl hosszú, meg az iso se maxra csavarva, akkor egy sigma 18-35 f1.8 valóban előrelépés lenne, nem csak fényerő de képminőség tekintetében is.
-
zgospel
őstag
a tamron 17-50-ből van stabilizátoros is, de annak állítólag gyenge a képminősége. Tehát ha a képminőség nem számít, akkor vedd azt.
Utána az egyetlen ami eszembe jut (aztán lehet hogy én vagyok műveletlen) és megfelel az elvárásaidnak, az a Canon 17-55 f2.8, na abban van stabi is. De 6 számjegy alatt ilyenekről ne nagyon álmodjál szerintem
-
zgospel
őstag
válasz
Colonel993 #20581 üzenetére
én sem rendelném külföldről, de helyette megnézném hátha van használtan.
pont a masszív felépítése és az elektronika hiánya miatt hacsak nem karcolta össze-vissza a tulaj akkor nem igazán lehet baja -
zgospel
őstag
nem ismerem a többit, illetve Jupiter volt a kezemben kb 2 percig, de gépen nem volt alkalmam összevetni. állítólag az is jó.
a sonnart én 15ért vettem anno, de akkor még működött a blende.
gombamentes, karcmentes, belül a por mennyisége is elfogadható.
ahogy nézegettem akkoriban ez reális ár volt érte, hogy mostanában hogy mennek azt nem tudom, de feltételezem nem nagyon változott a helyzet -
-
zgospel
őstag
ha m42 menetes az objektív vége akkor igen, 1 darab m42-EOS adapter kell és megy bele mindegyik értelemszerűen.
szerintem ebben a topikban nézelődj, keress rá egy-egy márkára hogy miket írtak róluk.
egyébként egy bármilyen típusú, jó állapotú heliosszal tökéletesen kitapasztalhatod az érzést, és utána tudni fogod, hogy kell-e vagy sem. jellemzően 4-6 ezer forint között kaphatóak, és utána ennyiért el is tudod adni viszonylag hamar ha mégse jön be. -
zgospel
őstag
volt ilyen pentaconom, 2 alkalommal került fel a gépre annyira semmilyen. utána jó 1 évig állt a polcon majd eladtam amennyiért vettem.
szerintem nem jó, illetve inkább azt mondanám, hogy semmi extra. nem érdemes még a kitobit sem levenni a gépről azért hogy felrakd ezt, mert nem ad pluszt. hiába a jobb fényerő. -
zgospel
őstag
válasz
imyourfriend #20287 üzenetére
dehogy megy... max a kukáig.
-
zgospel
őstag
válasz
Alx.Mercer #20236 üzenetére
"mint Tibi Atya 3 liter tablettás bor után!"
persze, mert tibi atya 3 literrel warm uppol, kb 5-től kezd élesedni a látása -
zgospel
őstag
válasz
forceberg #20166 üzenetére
az egy dolog, de amikor ekv 40-50mm-rel befotózza a közlekedőt vagy a fürdőszobát akkor kb semmi információt nem kapsz az egészből.
míg ha egy UWA-val kattintja, akkor legalább látod hogy merről merre tudsz menni a lakásba, hogy is van az elrendezés, stb, sokkal informatívabb.
Utána már értelmes ember össze tudja fejben rakni az alaprajzzal és az alapterülettel a képeken látottakat, és nem fogja az 50 nm-t 100-nak képzelni.(#20169) .DLL
-
zgospel
őstag
azért több témánál is lehet azt használni csak nem szabad túlzásba esni vele.
ingatlanosoknak meg kötelezővé tenném (de minimum egy UWA-t), az értelmesebb fényképezők használatával együtt.
amilyen képeket fel szoktak tenni lakáshirdetésekre az ügynökök az szörnyű, kedvencem amikor az automatika úgy dönt hogy elsüti a vakut és akkor szépen ki van vakuzva a járólap lent, de 2 méterrel távolabb már minden sötét.
és látja hogy szar és értelmetlen a hirdetés minden fotója, de azért feltölti így a hirdetőoldalrameggyőző szakmai igényességre vall az ilyen
-
zgospel
őstag
válasz
#40935168 #20135 üzenetére
igen a samyang 14 milit nézegettem már, csak hogy az egy elég furcsa szerzet. halszemnek nem halszem, ellenben a képközép mégis "halszemesen" torzít.
amiért imádtam apsc-n a samyang 8 milit hogy sose kellett semmit se állítgatni, csak elkattintottam és benne volt minden a képben. illetve a ez a fajta torzítása nagyon tetszett.
de lehet hogy jobban megfelel az igényeimnek egy gopro hero 3+ (az összes pro és kontra érvet figyelembe véve) de elsősorban külön objektívvel szerettem volna kitölteni az űrt. persze nem mindenáron
-
zgospel
őstag
válasz
#40935168 #20126 üzenetére
nem tudom hol ment félre az info, de akkor pontosítanék: az egy dolog hogy fel tudom csavarni rá, de nem rajzolja ki a képkockát. Ugye ahogy croppos vázon nincsenek fekete szegélyek, hasonló megoldást keresek ff-re.
Vagy csak a napellenző lóg be teljes képkockán? Az első verzión az fix volt, a kettesen már levehető?
A gyártó egyébként croppos vázakra szánta saját bevallása szerint.(#20127) schawo igazad van, kevertem a diagonállal, rosszul volt a fejemben a kettő.
-
zgospel
őstag
canon fullframere létezik hasonlóan olcsó és egyszerű circular halszem optika mint a samyang 8mm-ese?
-
zgospel
őstag
válasz
*Ropi* #20063 üzenetére
na végre egy pro kinézetű objektív amitől félreállnak a kitobis fotósok!!!!!!4444négy! portréra ideális #swag
komolyra fordítva durva egyébként, itt a légköri tényezők már jócskán beleszámítanak az elkészült képbe.
120 ezer dollár az áraez így ennyiért sorozatgyártásban van vagy csak megrendelésre készítik?
-
zgospel
őstag
milyen problémák vannak a márkával?
még sosem hallottam erről.
nekem volt ilyen, meg egy haveromnak is, teljesen rendben van a képe, persze rekeszelni kell mert f3.5-ön taknyol kicsit (lágy a képe). a CA meg szerintem a legkisebb probléma, pár klikkel javítható, de annyira egyébként sem zavaró.
mivel sokan veszik újan ezért használt piaca is van, és teljesen manuális objektív lévén nincs ami elromoljon benne, így leginkább csak a karcmentességre kell odafigyelni vásárláskor. úgy olcsóbban is kijöhet az ismerősöd. -
zgospel
őstag
válasz
Mr.Csizmás #19833 üzenetére
-
zgospel
őstag
válasz
firemanus82 #19831 üzenetére
nem lesz jobb, a t3.8 kb ugyanaz mint az f3.5 csak a T-s jelölés egy másfajta jelölés. sajnos én sem értem pontosan mi a különbség ezért inkább a töredezett infoimat nem írom le mert megtévesztő lenne.
a vdslr-es verziónak fokozatmentesen állítható a rekesz, míg a nem vdslr verziónál fokozatokban, mindig bekattan az adott állásba.
képminősége nyitva kicsit taknyolós de elfogadható, 5.6-tól viszont panasz nem lehet rá. a halszem és a 8mm miatt pedig fókuszálgati nem nagyon kell, mindig dof-on belül lesz szinte minden. megéri a pénzét újonnan is, de használt piaca is van.
szerk: bocsánat, a fényerőre értettem hogy nem lesz jobb, általánosságban viszont tényleg jobb a sima (nem vdslr) mert a kép készítése előtt nem tekered el véletlenül a rekeszt.
-
zgospel
őstag
válasz
krisz12356 #19718 üzenetére
akkor ő tényleg művész hogy ezt a kettőt összehozta
-
zgospel
őstag
válasz
krisz12356 #19695 üzenetére
fotografi facebook oldalad van már? az is kelleni fog
egyébként ilyen ismeretekkel egyelőre felesleges volt váltanod. de hamár öddékettő akkor dobjál rá egy 50mm f1.4-et, az használtan kijön a 80 ezredből és egy teljesen általános használatra való obi.
-
zgospel
őstag
válasz
olajbogyo #19591 üzenetére
bár már elég rég olvastam a könyveit és valószínűleg nem emlékszem erre a részre, de azért hogy portréra mindig f11 az erős túlzás, nem gondolod?
meg azért azt sem feltétlenül mondanám egzakt igazságnak hogy kifejezetten f11-en lesznek a legélesebbek a képeidez így csak fél-igazság, több tényezős dolog ez annál.
valószínűleg (sőt: biztos) ezeket Scott Kelby is nagyon jól tudja. Nem lehet, hogy pontatlanul maradt meg az emlékezetedben, vagy félreértetted?
-
zgospel
őstag
válasz
ocsi19 #19554 üzenetére
semmiképp se! ahogy előttem is írták a 17-85 IS USM egy nagyon gyenge találat.
az jó benne hogy IS meg USM és az átfogása is egész jó, DE! a gyengébb képminőség mellett nagyon gyakoriak a meghibásodások.
nagyon kezdőként én is vettem egy ilyet, másfél hónapra rá a nyaralás 3. napján elromlott. hazaérés után szabadultam tőle ahogy tudtam...a 15-85 ellenben egy nagyon jó obi, ennek megfelelően jóval drágább is.
-
zgospel
őstag
válasz
imyourfriend #19447 üzenetére
ezt a hozzászólást gondold át mégegyszer jó alaposan
-
zgospel
őstag
válasz
imyourfriend #19443 üzenetére
na pfff, most látom, hogy stabisat kérdezett, az nekem lemaradt
hát stabis 70-200-at 150-ből szép mutatvány lenne -
zgospel
őstag
válasz
Revoltek #19439 üzenetére
a canon 70-200 f4 használtan 120 körül mozog, plusz mínusz 10 ezer bejátszhat állapottól meg eladótól függően. szerintem annyiért bőven jó vétel.
vagy van a tamron 70-200 f2.8 ami használtan ritkábban eladó, a képminőséget panasz nem érheti, azonban a fókusza jóval hangosabb és észrevehetően lassab a canon USM-nél és súlyra majdnem kétszer annyi. ellenben f2.8, ami főleg aps-c vázon elég jól jöhet adott esetben az f4-hez képest.
használtan 130-150 körül lehet reális, ha van egyáltalán aki eladja.illetve sigma 70-200 f2.8-at láttam még a múltkor eladót 150-ért, az is viszonylag reális ár lehet érte de azt egyáltalán nem ismerem, még netes tesztekből sem.
újonnan sajnos viszonylag drágák, például a canon f4-ese is 170 ezerről indul, annyi szerintem sok érte.
-
zgospel
őstag
válasz
forceberg #19409 üzenetére
pedig nem nehéz megérteni: pénz
és gondolom itt a fórumon sokan vannak akik se nem milliomosok, se nem ezzel keresik a pénzt, tehát van létjogosultsága.továbbá:
ismerek olyat, aki három féle 70-200 kettőnyolcat adott el pár nap alatt a súlya miatt, és végül IS nélküli f4 70-200-at vett, mert fél kilót spórolt csak azon. sokat túrázik, neki az fontosabb. a döntése abszolút érthető.
na most oké, fél kiló egy laikus számára nem tűnhet soknak, de egyrészt ha a felszerelésének a többi darabjai is könnyebbek, akkor összeadva nagy lesz a különbség, másrészt nem a 10 km-es sétánál vagy tekerésnél fogod érezni hanem a többszörösénél. aztán ehhez lehetsz akármilyen edzett.
én tekertem már Nápolytól Szicíliáig másfél hét alatt bringával egy 50 literes túrazsákkal a hátamon, aminek induláskor 17 kiló volt a tömege, és hát a második nap után kidobtam a hálózsákot a 'csába, mert bár csak 70 dekát spóroltam vele mégis érezhető különbség volt. meg persze ahogy a kaja is fogyott a táskából úgy lett egyre jobb. szóval számít.meg olyat is ismerek, aki azért adta el az f4 IS-t és vett IS nélküli f2.8-at mert szebben mos. ő nem túrázik, rendezvényeket fotóz, suli mellett. ez is egy abszolút érthető döntés.
szóval több szempont is van és a piacon szerencsére többféle opció is létezik. nem kell ám lesajnálni az olcsóbb cuccokat.
-
zgospel
őstag
válasz
jannuss #19349 üzenetére
hogy milyen záridőt tudsz kitartani stabilizátor nélkül arra a reciprok szabály adhat egy iránymutatást.
az ekvivalens gyújtótávolságnak kell venned a reciprokát, az lesz elvileg a leghosszabb záridő amikor még nem mozdul be a kép.
pl: 200mm-en 1/200-as záridőt, 120mm-en 1/120-as záridőt, és így tovább.mivel a d3200 egy croppos váz, ezért először is a gyújtótávolságodat fel kell szoroznod 1,5-tel, tehát 200mm-en 300mm az ekvivalens gyújtótávolság. tehát pl az 55-200-as objektívvel a 200-as végállásban 1/300 a leghosszabb záridő amit elvileg ki lehet tartani bemozdulásmentesen kézből.
ezen segít a stabilizátor, attól függően hogy hány fényértéket tud stabilizálni. nem ismerem ezt a VR-es objektívet de feltételezem hogy 3 FÉ-t azért tud.ilyenkor ezt az 1/300-at el lehet kezdeni felezgetni, annyiszor ahány FÉ-t a stabilizátor tud, tehát:
1/300 --> 1/150 --> 1/75 --> 1/37,5 záridőt kapsz stabilizátorral.
ebből kifolyólag kb 1/40 - 1/50 környékén kényelmesen ki lehet tartani az általad választott VR-es objektívet a 200-as végállásban.a tamron 70-300-nak a 300-as végén 1/450 lenne papíron a leghosszabb záridő amit kitudsz tartani kézből, ettől csak gyorsabbat használhatnál, ami eléggé beszűkíti a kézből való használatot.
persze ez a reciprok szabály nem egy kőbe vésett valami, attól is függ hogy épp hogyan tartod a gépet, mennyire remeg a kezed.
-
zgospel
őstag
sajnos az 50 f1.4 képe nem igazán jobb mint az 1.8-é, az usm-en meg a felépítésen kívül mást nem nyújt, az meg szerintem nem éri meg azt a plusz pénzt.
sigma 18-35 f1.8 art? igaz az ára megvan, de megéri, aps-c-re nagyon jó!
de tulajdonképpen a sigma új ART sorozatából mindegyik darab nagyon jó, de az áruk is megvan.kisebb pénzért mindenesnek a canon 35mm f2 (IS nélküli) ami szintén elég jó, de a fókusza annak is hangos. van belőle egy frissített IS USM változat, de az több mint kétszer drágább.
-
zgospel
őstag
válasz
nagybá #19331 üzenetére
a lowepro flipside-ban az a jó, hogy azt sem kell levenned és letenned a földre ahhoz hogy előkapd a gépet, sőt még egy obicserét is megejthetsz közben kényelmesen a táskán belül.
a derékon található pántot nem kell szétcsatolni, csak szépen kibújsz a két vállpántból és előrefordítod a táskát, leengeded, kicipzárazod, és a derekad tartja fekvőhelyzetben az egész táskát.
nem rossz dolog az sem -
zgospel
őstag
válasz
Big-Lacos #19328 üzenetére
igen, nagyon jó obi, nekem is volt, imádtam, de tény hogy f5.6 alatt nem szerettem használni mert csak ott kezdett élesedni. f3.5-ön kifejezetten életlen volt a képe.
imádtam benne hogy sosem kellett vacakolni a beállításokkal, sőt a keresőbe se nagyon kellett belenézni, csak lógott a nyakamban a gép és nyomkodtam a gombot. mindig minden benne volt, nyaralás dokumentálására marha jó volt -
zgospel
őstag
válasz
imyourfriend #19196 üzenetére
-
zgospel
őstag
válasz
szarnyalosas #19161 üzenetére
mivel még nem volt sok időm próbálgatni, ezért elképzelhető, hogy hosszútávon megváltozik a véleményem (remélem nem így lesz). de igen, jelenleg nyugodtan ajánlom, de vétel előtt a fókuszt próbáld ki alaposan.
a stabis kérdésre nem igazán tudok válaszolni. nekem nem hiányzik, sosem hiányzott, előnyben részesítem a nagy fényerőt a stabival szemben. ezt neked kell eldöntened. pár hozzászólással korábban egyébként pont erről ment a téma, ráadásul pont 70-200-ak kapcsán, szerintem olvass vissza egy kicsit.
egyébként is az f2.8 egy full-frame vázon már elég jó, pláne ha a váz bírja a magasabb iso értékeket is.
attól függ mire kell, mit akarsz vele fotózni? csak úgy általánosságban kell egy mindenes? sport? portré?croppos vázra kell 24 alá még valami igen, ff-re már nem biztos, de azt majd te tudod, hogy hiányzik-e vagy sem.
-
zgospel
őstag
válasz
szarnyalosas #19159 üzenetére
bár még csak friss tulajdonosa vagyok egy ilyennek, Canonon, azért pár dolog már kiderült.
a fókusza hangos és valamivel lassabb, mint a Canon USM-je (nem tudom Nikonnál mi az USM megfelelője) de a sebességével szerintem nincs gond egyébként.az AF és MF közti váltás a fókuszgyűrű előre- illetve hátrakattintásával történik, az MF-re váltás néha nehézkes mert ha nem pont úgy áll a mechanika a gyűrű alatt akkor nem kattan át teljesen és kicsit megakad. nem valami jó megoldás, de együtt lehet vele élni.
nagyon éles, szépen rajzol, full framen is kiváló. ja és ami nem elhanyagolandó hogy nyitott rekeszen is nagyon rendben van a képe.
vásárlás előtt én azt olvastam hogy a fókusza könnyen téveszt. valószínűleg egy jó darabot foghattam ki, mert én ezt nem tapasztaltam, nyitott rekeszen kevés fényben sem.
amiről még nem tudok beszámolni az a macro jelző a nevében. lehet hogy ez kimerül annyiban hogy nagyon éles képet ad. nem tudom. kb 1 méter lehet a közelpontja, de nincs lehetőségem összehasonlítani más kifejezetten macro objektívekkel vagy más 70-200-akkal, hogy most ez mennyire macro vagy mennyire nem macro...
rövidtávon számomra ennyi derült ki, hosszútávon meg majd meglátjuk.
-
zgospel
őstag
válasz
WhiteWalker #19128 üzenetére
mondjuk az f2.8 szebben mos mint az f4-es, portrénál.
de nem vagyok benne biztos, hogy kifejezetten portrézni 70-200-at vesz valaki, és nincs-e mondjuk egy 85-ös a táskájában, amivel azt megoldja. (most csak mondtam egy példát)azért árulta egy forma a 24-70 f4 IS-ét mert 24-70 f2.8-ra cserélte, csak azért, mert utóbbi szebben mos a nagyobb fényerő miatt, ellenben IS-re nincs szüksége.
egyébként szerintem az sem mindegy, hogy milyen vázon használod. gondolok itt arra hogy iso 3200 fölé már nem tudod csavarni, mert marha zajos. ott pl az f4 tuti nagyon kevés lesz. de ha tekerheted bőven mert 6400-on épphogy csak elkezdett zajosodni, akkor az megint egy más felállás.
-
zgospel
őstag
a 17-85-től óvva intelek! nagyon konok kezdőként vettem egy olyat használtan és fúdenagyrakásszar volt... a 18-55 IS II oda-vissza veri azt az objektívnek alig nevezhető valamit.
a 18-135-ről is elég rosszakat hallani, viszont a újabb 18-135 STM-es verziója egy sokkal jobb konstrukció.a koncertfotó szerintem egy kicsit tág fogalom, lehet őket közelről meg távolról is fotózni, amit egy objektívből nem fogsz tudni megoldani szerintem, pláne hogy koncerteken azért hiába a sok fény-effekt, attól még valójában kevés a fény.
esetleg a 15-85-ön érdemes gondolkozni, használtan barátibb az ára (bár még úgy sem a te általad megjelölt). viszont ezeknek mint 3.5-ös a kezdő fényerejük amik hamar el is fogynak és végállásban már csak 5.6, ami ilyen esti koncerteknél nagyon kevés.
vagy a nagyon sokat dícsért tamron 17-50 f2.8, igaz annak a stabi nélküli verziója az amit sokat dícsérnek, a stabilizátoros már nem olyan jó állítólag.
esetleg megpróbálhatnál egy olyat hogy 35mm f2 és 50mm f1.8 és cserélgetni őket meg "lábzoomolni".
-
zgospel
őstag
cOxeR, fattyu, Monya78, köszönöm a választ!
nagy segítség ez!
-
zgospel
őstag
ez lehet hogy bugyuta kérdés de: canon ef 17-40-hez képest csalódás a canon ef 24-105 full-frame gépen?
egyelőre hagyjuk az átfogást, meg az is-t ki a képletből, csak a rajzolat számít.mármint ugye a 24-105-öt szokták kitben is adni, és általában kitben inkább olyan obikat adnak amik széleskörűen használhatók, mintsem a képminőségükben villognak.
képminőségileg tudom, hogy a 17-40 jobb, de mennyivel? van annyival jobb, hogy inkább azt vegyen az ember és a kényelmi dolgokról (most egy pillanatra tegyük vissza a képletbe
) lemondjon?
-
zgospel
őstag
válasz
fungeld #18619 üzenetére
attól függ, m42-esből a zenit 16mm (ha jól emlékszem) adapterrel felmegy rá, az is halszem, ez a legolcsóbb megoldás.
aztán van a samyang 8mm-es halszeme, ez már jelentősen drágább és ez is még teljesen manuális objektív. de még ez is sokkal olcsóbb a sigma, pláne a canon halszemeknél. igaz azok nem full manuál üvegek. -
zgospel
őstag
válasz
fattyu #18620 üzenetére
imádom ezt az obit, de nincsen normális nagylátóm, ezért kell mennie.
tokina 11-16-ot akartam emellé, de túl sok lenne a csere én meg kényelmesedem, és rátaláltam a sigma 18-35-re. úgyhogy arra lesz a csere, már a halszememet eladtam, még ezt eladom, teszek mellé egy kis pénzt és akkor letudom a nagylátót is (igaz nem uwa) egészen 35-ig, nagy fényerővel, jó képminőséggel.
a képeim 80%-a pedig legfeljebb 35mm-en készül, afölött nagyon keveset van más a gépen, úgyhogy így nekem jó lesz (legalábbis nagyon remélem)
-
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #18614 üzenetére
van egy garis EF 35 f2-m eladó ha esetleg érdekelne valakit
egyébként egyetértek
(#18611) szp1 rendben, erről nincs információm
csak általánosságban írtam, hogy egy fix objektívnél a 2.8as fényerő nem túl acélos (szerk: gyorsan hozzáteszem hogy ezeken a kisebb gyújtótávolságokon!)
-
zgospel
őstag
válasz
aleister #18592 üzenetére
"kis túlzással egy majomra is rá lehet ezek után bízni"
a Forma 1-es autókra is évről évre ezt mondják az emberekén 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ha ez lesz az új trend, akkor sem lesznek az ájfónos tükörszelfizőkből jó fotósok egy ilyen géppel, továbbra is szükség lesz a fotózás szabályainak ismeretére, csak a mikéntje fog megváltozni.
pl ennyi erővel joggal mondhatná egy régi motoros, hogy bezzeg a mai fotósok nagy része nem tud negatívot sem előhívni, vagy képet nagyítani. és igaza is lenne.
a filmes korszakban is volt (illetve még most is van) utómunka, csak a mikéntje volt más. akkor fizikailag meg kémiailag manipulálgatták a képeket, most meg ezeket elintézzük szoftveresen, gyorsabban, hatékonyabban.félreértés ne essék, abszolút értem amit mondasz, de nem fogja megölni a fotózást, ahogy a digitális fényképezés sem ölte meg.
-
zgospel
őstag
válasz
#40935168 #18586 üzenetére
imádom a Teslát, ha lenne egy kis pénzem én tuti nem a bmw, audi, merci trióból választanék mint a többi újgazdag, hanem minimum egy Lexus hibridet vagy Teslát vennék
amúgy a bmw még viszonylag időben kapcsolt az i3-mal meg az i8-cal, csak két olyan bűnronda autó hogy nemigaz. de ezek az elektromosok ki fogják fújni a szelet a nagyok vitorlájából ha nem figyelnek. csakúgy mint ahogy a MILC-ekkel is lemaradt a Nikon meg a Canon és "vesztettek" is piacot. idézőjelben vesztettek, mert új területről van szó lényegében, de azért értitek.
persze nincs pénzem úgyhogy ez csak teória
egyébként megosztó dolog lesz ez (is) az biztos, amihez alkalmazkodni kell. aki a jobban és hamarabb alkalmazkodik az nagy pénzeket fog kaszálni vele.
kíváncsian várom(#18587) aleister akkor ezekszerint te csak manual obikat használsz?
-
zgospel
őstag
válasz
aleister #18584 üzenetére
szerintem meg ez olyan, hogy valószínűleg amikor bejöttek az autófókuszos gépek, akkor is rengetegen lehettek, akik ellenezték a változást és keménykalaposan csak a manuálfókusz mellett pártoltak (csak feltételezem, nem voltam ott
)
pl abba gondolj bele hány olyan eset van jelenleg hogy "áhh bakker elrontottam a fókuszt" és csak otthon veszi észre az ember, hogy front/backfocusos lett...
de pl a papíron való rajzolást mint művészetet sem váltotta le teljesen a Photoshop / Illustrator vagy akármelyik hasonló szoftver. csak ezek a szoftverek megadják a lehetőséget a korrekcióra, hogyha egy tollvonás/egérvonás félrement akkor vissza tudod vonni, vagy tudod módosítani utólag.
szerintem forradalmi dolog ez
egyébként nem olvastam végig a cikket (too long, didn't read), csak bele-bele csemegéztem, de már sokszor olvastam/hallottam róla korábban
-
zgospel
őstag
válasz
Novics #18495 üzenetére
visszakerestem, köszi hogy szóltál! nem követtem a topikon akkoriban.
időközben eldöntöttem a cserét, ha majd a vásárláshoz jutok akkor mindenféleképpen jól ki fogom próbálni. illetve ugye készített hozzá a sigma egy usb dokkolót és egy szoftvert amin keresztül viszonylag könnyen finomhangolni lehet a fókuszt. na persze én ezt a dokkolót nem fogom megvenni, de azt feltételezem, hogy komolyabb boltokban, esetleg a szervízben van ilyen, és be tudják állítani.
persze nyilvánvalóan ennyi pénzért már a dobozból kivéve is jónak kellene lennie!
keresgéltem a neten kicsit hogy hátha azóta volt egy firmware frissítés ami megoldotta, de egyelőre nem találtam semmit.
-
zgospel
őstag
sziasztok,
a tanácsotokra lenne szükségem.
felmerült bennem az igény egy jó minőségű nagylátószögű objektívre és egy régi kiszemeltem a tokina 11-16, csupa jót olvasni róla.
a helyzet azonban egy kicsit bonyolultabb, ugyanis van egy canon 35mm f2 fix obim is, amivel a képeim 2/3-át készítem jelenleg. ennek egyik oka hogy nincs normális nagylátó obim, helyette alul egy 8mm-es halszemet használtam. a másik oka pedig a képminőség. viszont egyre inkább érzem hogy nagyon hiányzik valami 20 mili alatti, és abban biztos vagyok, hogy az esetek 80%-ban vagy nagylátószögűt vagy a 35miliset használnám.most megnéztem a the-digital-picture.com-on a sigma 18-35 f1.8 ART üvegét, összevetettem az én 35ösömmel, és azt tapasztaltam hogy a sigma 35 milin és f1.8-on is jobb képet produkál mint az én fix 35ösöm nyitva (pedig ezzel is nagyon meg vagyok elégedve). ezen egy kicsit meg is lepődtem.
majd a meglepődés után arra gondoltam hogy a 18-35-öt tulajdonképpen az említett 80%-ban akkor le sem kéne szednem a gépről, ami igen kényelmes lenne számomra.persze, tudom, alul minden miliméter számít és a 11-et 18-cal nem nagyon lehet összehasonlítani, pláne hogy a tokina legfelül is nagyobb látószöget biztosít mint a sigma legalul. de ezen túl tudom tenni magam, a kit-obi 18 milijével is elvoltam nagylátószög ügyben.
és hát azért az az f1.8 is nagyon csábító! pláne hogy ha összevetem a tokinával képminőség terén, akkor teljesen nyitva a tokina egy kicsit élesebb, de ha a sigmát f2.8-ig rekeszeli az ember, akkor egyértelműen beélesedik és jobb képet nyújt a tokinánál. f2.8-on.
megnéztem őket szűkebb rekeszeken is, és úgy láttam hogy élességben tulajdonképp egyforma, de a sigma kevesebb CA-t produkált.na most anyagi oldalról úgy néz ki a dolog, hogy a tokina itthon 160 ezer ft, amire már összespóroltam a pénzt. a sigma az 225-230 ezer ft. a különbség 70 ezer ft. ezt a 70 ezer forintot többé kevésbé ki tudnám tölteni ha eladnám a még garanciális 35-ös fixemet.
a sigmáról általában olvasható AF pontatlanságaitól egy kicsit félek, bár ez egy elég új modell + a drágábbak közül való, nem tudom mennyit javult ezen a téren a dolog.
szerintetek? vegyem a sigmát?
-
zgospel
őstag
válasz
Attus85 #18464 üzenetére
ejj hát ez így elég pontatlan kérdés, attól függ mi a cél, és mennyi pénzt szánnál rá?
pl canon ef 50mm f1.8 az újonnan 32 ezer ft és jó képminőséget fog kapni cserébe.a halszemoptika különleges, jóval ritkább felhasználási területre való. nyilvánvalóan ki lehet használni, hogyha az a cél. de mivel nem nagyon részletezted a dolgot, ezért feltételezem hogy inkább általános felhasználásra kellene objektív. ha a géphez járt a kit-objektív is, akkor amellé mondjuk egy canon ef 85mm f1.8 lehet jó választás.
vagy egy canon ef 55-250mm ha egy sokkal általánosabb és nagyobb zoom-átfogás a cél.
de mondjuk ha nem kapott kit-objektívet, akkor kezdésnek az kellene.
illetve a canon ef 35mm f2 is nagyon jó.de igazából az lenne a jó ha részleteznéd az elvárásokat, felhasználási területet és az összeget amit szánnál rá.
-
zgospel
őstag
válasz
WhiteWalker #17931 üzenetére
30k-ért még sokat is költöttél rá
én 15-ért vettem Sonnart, íme egy példa, teljesen nyitott rekeszen is karcol és nincs CA. nyilván statikus témákat könnyű elkapni vele, mozgóakat már nehezebb, de gyakorlás kérdése. eleinte 40-ből lett 2-3 éles, aztán amikor 2 héten át intenzíven, heti 2-3 alkalommal is kézbe vettem és mozgó témákat fotóztam velük ráéreztem hogy mikor hol lesz éles és 40-ből már 15-20 képet is le tudtam pontos fókusszal hozni, amit kifejezetten jónak érzek.
persze mivel azóta eltelt megint pár hónap kiment a kezemből a boogie, és ha most próbálkoznék tuti megint kb 95%-a rossz lenne. kicsit olyan ez mint a foci: formába kell hozni magadnyilván liveview-t használva sokkal egyszerűbb a dolgod, de jobban használódik a zárszerkezet miatta. persze ha azt veszed hogy liveview-val lehet hogy 2 próbából meglövöd élesre, míg keresőből 10-ből sikerül 1, akkor pont hogy a liveview-val gyilkoltad kevésbé a zárat.
-
zgospel
őstag
válasz
WhiteWalker #17924 üzenetére
arra kell csak figyelni hogy legyen pereme ami benyomja a blendebeugrasztó pöcköt amikor rácsavarod. a legtöbb az ilyen.
ez a chipes dolog meg szerintem mindegy, nekem nem annyira hiányzik, inkább egy nagyobb kereső kéne a gépbe hogy jobban lássam. (azt hiszem valami törőéket szoktak emlegetni akik értenek hozzá, de nekem fogalmam sincs miről van szó, csak olvastam) -
zgospel
őstag
válasz
Ipadipad #17906 üzenetére
a helios szépet rajzol, de az 1.8-as Zeiss a tuti
arra gondoltál már hogy nem véletlenül drágább?
kezdésnek vegyél egy heliost, 4-5-6 ezer ft állapottól függően, gyakorolgass vele, próbálgasd, adj neki 3-4 hónap intenzív használatot, és utána érezni fogod, hogy kell-e a zeiss. -
zgospel
őstag
válasz
zsoltee10 #17702 üzenetére
figyelj, ez olyan, mint bármilyen más termék vásárlása. olcsón olyat kapsz ami kompromisszumos, ez tőled függ, meg hogy mennyire akarod komolyan használni, illetve mennyire idegesítenek téged a kötött kompromisszumok.
ez így van autónál, telefonnál, számítógépnél, cipőnél, és még sorolhatnám. el kell döntened hogy számodra mi fontos illetve hogy mennyire akarsz komolyan foglalkozni a dologgal.az objektívekben az a jó, hogyha nem ütöd vágod őket akkor viszonylag kicsi az értékvesztésük, nem különösebben számít mint mondjuk egy váz esetében hogy hány képet lőttek vele.
emlékszem amikor még friss, 2 hónapos DSLR használóként én is egy mindenes obira vágytam olcsón, vettem egy 17-85-öt. életem egyik legrosszabb vétele volt, pocsék képminőség és 2 hétre rá, nyaralás alatt szalagkábel szakadással meg is adta magát. használtan vettem, így gari nyilván nem volt rá, szervízbe vinni túl drága lett volna. felraktam a hirdetést hogy hibás obi eladó, és szerencsére volt is rá vevő hamar.
15 ezret buktam rajta, tanulópénz, viszonylag olcsón megúsztam a saját hülyeségem. -
zgospel
őstag
válasz
zsoltee10 #17601 üzenetére
igen, ahogy előttem is írták te az IS USM verzióra találtál rá. persze én is örülnék mindkettőnek, de annyi pénzt nem ért meg nekem, több mint duplájára dobja az árát. 70-72 körül volt az új ára fél éve amikor vettem.
egyébként igazad van, mintha hirtelen lekerült volna a kínálatból, mert én sem találom
mindenesetre a stabi és usm nélküli verziónak nem olyan rossz ám a fókusza, mint mondtam elég pontos, a sebessége nem vészes, viszont van egy elég fura zümmögő hangja. teljesen más mint a kitobié, nem túl halk, de meg lehet szokni. de ez legyen a legkevesebb
-
zgospel
őstag
válasz
zsoltee10 #17596 üzenetére
akkor add el az 50-est és vegyél canon ef 35mm f2-t. nekem is ilyen van fél éve, és imádom, szinte le se veszem a gépről. egyébként a canon 35-öse nem sokkal drágább a nikonénál, volt szerencsém egy hétig ahhoz is, egy d7000 társaságában. azonos körülmények között az én canonom többször és pontosabban talált fókuszt sötétben, mint a haverom nikonja. természetesen a képminőségre egyiknél sem volt panasz.
de amúgymeg ha az 50 milis canon és nikon obikat hasonlítod árban, akkor fordított a helyzet, szóval ha meg akarod bánni a canont, akkor ne ebbőlj indulj ki
-
-
zgospel
őstag
válasz
olajbogyo #17580 üzenetére
"Szerinte ha azt kipróbálom fel sem rakok már mást a gépre annyira meg fogom szeretni a tűéles képe miatt."
jól mondja, ebben biztos lehetsz. én az 55-200-at is elfelejteném (kivéve ha vadakat meg madarakat szeretnél fotózni) és majd később vennék egy 85ös fixet.
a 35ös alá sem nagyon fogod visszarakni a kitobit, vagy ha muszáj lesz akkor is húzni fogod a szád -
zgospel
őstag
épp ezen jár az agyam hogy tokina 11-16 vagy canon 10-22-öt vegyem-e, mert pénzben tulajdonképpen ugyanannyiba kerül itthon (de ebayről vám meg áfa után is max egy 10est spórolnék) és itt sorolgatom magamnak a pro és kontra érveket mindkettőnél. de azt hiszem az élesség és a fényerő miatt a 11-16 lesz. (majd valamikor az év folyamán
)
ja meg plusz 10 ezres apróság hogy lens hood is jár mellé, ami azért ilyen nagylátónál szerintem fontos. kényelmi szempont hogy nem kell külön megvenni
-
zgospel
őstag
válasz
erika53 #15803 üzenetére
habár nem saját gép és obi, de most voltam nyaralni és egy haveromnak van 50-es 1.4G-je amit hozott magával. d7000-en használja. nagyon penge obi, imádja, én is megimádtam egy pillanat alatt, viszont kevés fényben a fókusza szinte mindig tévesztett, és 10-ből 3-szor nem is talált fókuszt egyáltalán ami elkeserítő. és a kevés fényt itt az egyszerű közvilágításra értem. van neki egy 35-ös 1.8G-je is, azzal az obival ilyesmi nem fordult elő, persze néha tévesztett mert papír-dof, de nem olyan durván mint az 50-es.
-
zgospel
őstag
sziasztok,
városnézős nyaraláshoz szemeltem ki a Canon 35/f2-t, mik a vélemények róla? kellően éles, nyitva is?a kit-obitól már-már undorodom de egyelőre nincs pénzem jobb üvegre, ezért egy ilyen kis mindenesnek gondoltam, és 73 ezret még rá is szánnék. vagy 75 körül van az 50-es 1,4-es használtan ami mellett nagyon erős érv az USM, de beltérben a kis kocsmázásoknál szűk lenne azt hiszem, szóval én inkább a 35ösre hajlanék.
a kapcsolódó flickr poolokat már átlapoztaggam és a neten fellelhető teszteket is elolvasgattam, azok alapján tetszik. megéri a 73 pénzt?
persze lesz még nálam egy 8mm halszem és egy 58as helios, szóval le leszek fedve, csak nem akarok nagyon manuál fókusszal baszkódni és a kit-obit egy fixhez nem lehet hasonlítani
-
zgospel
őstag
válasz
imyourfriend #14837 üzenetére
azt az 1/300-at 400mm-en ugye nem kézből gondoltad?
-
zgospel
őstag
válasz
pixervideo #14760 üzenetére
dslr-ekkel nem igazán szoktak zoomolni, mert nehéz szépen megoldani, ezért a fix objektívek az általában véve jobb képminőségük miatt jók videóra. a fényerő ami még nagyon fontos de ez nyilvánvaló.
a stabilizátor ha videóhoz kell az obi akkor szerintem elhanyagolható, hisz a mikroremegéseken kívül sokkal többet nem tud kistabilizálni, más eszközökre pl steadycam-re lesz szükséged meg állványra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LOQ 15 IRX9 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i7-13650HX - 16GB- 1TB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest