Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz schwartz #7557 üzenetére

    Egyrészt a gyártókapacitás kicsi, másrészt az NV40 kihozatala az IBM-nél iszonyatosan alacsony volt. Csak azért csinálták, mert a TSMC nem tudott többet gyártani, és kellett a chip a rendelések miatt. Amint a TSMC kapacitása bővült az IBM-es kirándulásnak vége lett.

    Egyébként a TSMC gyártókapacitása nagyon nagy. Senki sem tudja őket nélkülözni. Az biztos, hogy az AMD gyártatni fog a GloFo-nál GPU-t, de a TSMC-nél is muszáj lesz, mert nem elég a GloFo kapacitása. Valószínűleg ez úgy lesz megoldva, hogy a generáción belüli GPU-kből egy a GloFo-nál, míg a többi a TSMC-nél készül.

    A TSMC és a GloFo is hozott ki egy chipet a 28 nm-es HP technológiával. Persze a gyártási kísérleti, szóval még nem beszélhetünk két termékről. A különbség viszont az, hogy a GloFo egy ARM-os SoC-on dolgozik, míg a TSMC egy FPGA. Az utóbbi felépítése sokkal könnyebb, így nem biztos, hogy a tesztek alatt minden problémára fény derül. Például a 40 nm-en, amikor a gondok még aktívan megvoltak, akkor csak az Altera volt az, aki az FPGA-kat tökéletes kihozatallal gyártotta, míg a többiek szenvedtek.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák