Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz priti #6883 üzenetére

    ebben nem értünk egyet, de elnézve a konfigjainkat ez várható volt:)

    a marketing, hogy majd jön valami, osztán ki is fogja használni, na az idegesítő volt. az, hogy Stalkerhez 3.0ára kellett húzni a program kijövetelekor harmadik legerősebb CPUt (q6600-q6700-q6850), megint nonszensz volt. az, hogy a threadkezelésben milyen kompromisszumok voltak (két maghoz felseleges volt dinamikusat használni, szóval négymagon is maradt a fix kiosztás) pár programnál, megint csúnya volt.

    csakhogy, én multitaszker voltam (sőt még valamennyire vagyok is) a keményebb fajtából. nekem voltak olyan előnyei is a dolognak, hogy ha két magot teljesen/négy magot részlegesen lezabált a játék, akkor 10-15%nyi CPU erőforrás még mindig lazán és kényelmesen maradt a többi alkalmazásnak. ugyanaz, mint a 8 giga ramnál: nem zavart, ha bárminek kellett még 400mega hely a memóriában, mert volt bőven. fogyasztáson érdemben nem dob, tuningot nem befolyásolja (ezret párban és négyesben is mennek), és amikor vettem, akkor éppen nagyon olcsó volt. extrém példaként volt, hogy a crysis mellett véletlenül elindítottam egy stalkert (tesztelés közben), és ment, mintha mi sem történt volna.

    ma vagyunk együtt 15 hónapja a q6600ammal, és én nem bántam meg, hogy őt választottam egy hasonló árú c2d8x00ás helyett. pár esetben egyszerűbb lett volna az élet (valszeg kimaradt volna a polír, talán a lapcsere, esetleg a chieftec360al is kihúztam volna nyárig, elég lett volna kisebb prochűtő -van egy IFX14em is-, emiatt pedig a CM690et se kellett volna nagyobbra cserélni), kétmagot használó programoknál hátrányban vagyok, de ha sokmindent csinál az ember játék mellett is, akkor a quad előnyben van. mindenesetre megvételkor tisztában voltam az előnyökkel és hátrányokkal.

    a teszteknél meg hogyne lehetne csalni, illetve ferdíteni. újabb driver, cpu OC (kihajtja e?;]), architektúra ("FSB" és memória -sebesség és méret is- is lehet szűk keresztmetszet!), 32bit, pár "kifelejtett" effekt (Crysisban és SupComban volt botrány, hogy egy-egy kevésbé feltűnő, de erőforrásigényes postprocess lemaradt bizonyos nv drivereknél). szóval ebben egyetértünk. nomeg persze a dolgokat lehet kihangsúlyozni is, a sorok között kell olvasni. és észrevenni a pici egysoros megjegyzéseket. ebben teljesen egyetértünk.

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák