Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Gaboman #4911 üzenetére

    Programfüggő. Az Unigne Heaven esetében a tesszellációtól döglenek meg a kártyák, mert lényegében csak az van a DX11-ből ráengedve.
    Az eddig megjelent tesszellációt alkalmazó játékokban a nagyobb részletessége messze alulmúlja a Heaven részletességét. Az AVP és a STALKER: COP ebből a szempontból a legjobban terhelő. Átlag 3-6%-kal lassul a teljes sebesség a tesszellálás aktiválása mellett. Ha nagyon terhelő a rész, akkor befigyelhet 10%-os vagy némileg nagyobb visszaesés is. Ez alapvetően a geometria részletességének a növekedéséből jön össze, így a setup motor, illetve árnyalási és a textúrázókapacitás függvénye. A Dirt 2 egy külön liga, mert a játék alatt gyakorlatilag csak a vízfelületekhez mész annyira közel, hogy bekapcsoljon a tesszellálás. Nyilván ilyenkor is lehet 4-5%-os deficittel számolni. Összességében elhanyagolható a különbség, mert egy kör alatt alig találkozol vízzel, vagy zászlóval.

    A STALKER: COP sebesség szempontjából nem téma, mivel a DX11 mód nem okoz számottevő visszaesést. Kb. annyi sebességet szerez az API, amennyit elkölt az extra effektekre.

    A Dirt 2 esetében a Post Process High opció ejti vissza a sebességet. Ebben benne van a magasabb precizitású HDR, ami a legjobban lezabálja a teljesítményt. Gbors valahol már említette ezt. A lényeg itt annyi, hogy a Post Process effekt egy szopós dolog, mert a számítás lefut, de nem mindig van látható változás. (keményen fogalmazva időnként kidobod a teljesítményt az ablakon) A Dirt 2-ben főleg az éjszakai futamokon élvezi az új HDR előnyeit. Változás: DX9 és DX11 ... a fényeket érdemes figyelni.

    Az AVP-ben három DX11-es opció van. Az élsimítás, a fejlett árnyékok, és a tesszelláció. A tesszelláció hasonló a STALKER: COP-hoz, ez befolyásolja a legkevésbé a sebességet. Az AA, ami számottevően levesz, de az igazi gyilkos a Advanced Shadow. A különbséget a legtöbb helyen nagyítóval kell keresni, de a 35-40%-os deficit befigyel.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák