Új hozzászólás Aktív témák

  • Quadgame94

    senior tag

    válasz Petykemano #42003 üzenetére

    Sosem vitattam, hogy kell mindenhez is a gyártástechnológiai újítás és hogy az architektúra áttervezése nem tudna hozni hatalmas előnyt. Dehogynem. GCN és a Navi a legjobb példa erre. Radeon VII az alig volt gyorsabb az RX 5700 XT-nél és mind a kettő 7 nm-en készült és tudjuk, hogy egy nagyon nagy eredmény. Ott a Maxwell és a Pascal példa is.

    Az is igaz, hogy egy adott gyártástechnológiából kihozni a legjobbat, vagy akár egy nagyon jó lapkát tervezni az eleve nehézség. Az NV dicséretesen helyt állt és a mérnökeik ismét bizonyították, hogy nagyon jó lapkákat tudnak tervezni, de valljuk be ezt TSMC N4 nagyon is megkönnyítette, hiszen hatalmas a javulást hozott a korábbi node-hoz képest.

    Az én véleményem, amely nem alaptalan (bár valaki szerint teljesen az) szerint nagyrészt innen jön a teljesítmény és a teljesítmény/fogyasztás javulás. Van aki szerint ez 50-50. Más szerint még kevesebb.

    Ez az egész pedig abból indult ki, hogy valamikor jobban meg kell elöltenie magát az NV-nek, mert ekkora javulást nem mindig fognak hozni a következő node-ok. Viszont biztos vagyok benne, hogy megfogják tudni ugrani ezt is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák