Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz hugo chávez #1098 üzenetére

    Na igen, ha OpenCL mellett a grafikáért továbbra is az OpenGL felel, az lehet visszatartó tényező.
    Már nem mintha szar lenne, de már a Windows-os CAD programok is átálltak DirectX-re, és erős kiritikákkal illették mostanság a 3.x-eket, szóval az OpenGL erős negatív múlttal indulna újbóli hódító útjára.
    És akkor ez még mindig nem ugyan az, mint mikor teljesen egyedi enginet (saját software rendererrel) írnak GPGPU-ra.

    Erre szerintem a múltból kiindulva az OpenCL kevés lesz, a CUDA mögött lett volna elég nyomóerő, ha még vagy az AMD vagy inkább az Intel beáll az nv mellé.
    Szép, meg jó a nyílt szabvány dolog, de tessék, OpenGL és DirectX esete, vagy akár Linux és Windows. Kell mögé egy cég, aki lenyomja azok torkán is, akik nem kérnének belőle. Ez így magában teljesen illogikusnak tűnik, de az élet még is ezt igazolja.

    Joggal mondják azt is, hogy ha elterjedne a CUDA, akkor utánna az nv mindenkit úgy szopatna vele, ahogy épp nem szégyenli, de szerintem ez nagyon erős túlzás. Ha keresztbetenne például az Intelnek, az keresztbe le tudná nyelni az egész nvidiát, bőven lenne mivel zsarolni őket, hogy semmi turpisság ne legyen a CUDA verziók kiadásában, és a hardwares támogatottság terén.
    AMD barátság esetén pedig az lenne a zsarolási alap, hogy otthagyják a CUDA-t, és akkor megint csak keresztbe nyeli le az nv-t az Intel és az AMD együtt.

    És a CUDA már kész, működik, szép és jó, aki használja, az szereti. Az OpenCL még csak szép ígéret, amiről alaptalan is túl szép jövőt feltételezni az OpenGL múltját ismerve.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák