Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz lenox #1022 üzenetére

    A GT200-ban csak a TCP-k használnak közös memóriát, de például a stream egységek is külön regiszterterülettel rendelkeznek. A Larrabee előnye a DP, az NV erre még mindig egy dedikált egységet alkalmaz a TCP blokkban. Ezután attól függ a Larrabee sikere, hogy az NV marad-e ennél a felállásnál, vagy változtatnak. Ha marad a dedikált egység, akkor DP-ben továbbra is nagyon le lesznek maradva, ha pedig a DP-re rágyúrnak, akkor a chip méretei kolosszálisak lesznek, és a PC-s VGA piacon gyakorlatilag semmi esélye nem lesz. Nyilván VGA szinten sok haszna nincs a DP-nek, de a tranyót azt keményen zabálja.

    Ne az NV GPU-ira gondolj, azok túl vannak méretezve, mivel a GPGPU piacot is lefedik. Nézz meg egy RV670-RV770 fejlődési vonalat. A magméret alig nőtt a teljesítmény viszont brutálisan. Az RV740 magasan a legjobb teljesítmény/mm^2 mutatókkal rendelkezik, az NV GPU-k ezt meg sem közelítik. Ez a mutató az AMD ígérete szerint generációnként radikálisan nő, ami eddig meg is történt, tehát mire eljutnak 2011-ben az integrált GPU-s CPU-ig, addigra 32 nm-en 100 mm^2 alatt tudják hozni a jelenlegi HD 4870 X2 sebességét. Nyilván ez, akkor kvázi megfelel majd annak a szintnek, amit most a HD 4850 képvisel. A memória alrendszer meg meg van oldva az alaplapon. Ugyanolyan nyák, mint a VGA nyákja, semeddig nem tart oda dedikált memóriákat pakolni.

    Az AMD és az Intel nem azért indul ebbe az irányba, hogy nekünk jó legyen, egyszerűen jobbak a lehetőségeik platformszinten, ráadásul ezzel a lépéssel az NV-vel sem kell törődni többet. A diszkrét kártyákra való igény durván visszaesik, most látható ennek a hatása, az NV máris helyezi át az erőforrásokat az új piacokba.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák