- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
hun1997
csendes tag
válasz - = Zk = - #300 üzenetére
Köszi C:
-
őstag
Tápok: A VGA 350W CPU 65-100W között. Ha nem tuningolsz feszültség emeléssel akkor kb ennyi lesz a proci. Vagyis 450--nál tartunk. Legyen még +20w apróságokra, de nincs annyi. 470W összesen. kihasználtságok:
550 táp: 85%
650 táp: 72%
750 táp: 62%
Nem mindegy, hogy naponta játtszol majd 2-3 órát vagy csak hétvégén érsz rá. Napi szintű játéknál már kelleht egy 650-es. De egy Seasonic 550 Platinum táp többet fog érni mint egy 650 Bronz. Egy minőségi gyártótól kiadott GOld-Plat táp ami 550-es az 650-et is símán lead 0-24-be. A netes kalkulátorokat meg hagyjuk. A procid TDP-jét gondolom meg tudod találni a gyártó honlapján. Azt összeadod a VGA TDP-vel és kb megvagy. Nem kell beszarni és tápért rohanni egyből.
Ha mindenképp veszel:
Jó tápmárkák: Seasonic, Corsair, FPS, Be Quiet, XFX, Antec, Super Flower, EVGA Supernova. Ezekből is inkább Gold. Itthon legjobb ár-érték arányban Alzánál Seasonic és Corsair. Itt megadja rá az Alza a 10 év garit.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Egyik nagykerben az msi ventus felkerült listára nettó 224-ért...
Készleten még nincs elvileg.[ Szerkesztve ]
-
mihellers56
tag
lehet már valahol rendelni?
-
Laraxior
titán
válasz mihellers56 #305 üzenetére
15h-tól.... Még mindig.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nexplo
őstag
Tök jól összefoglaltad. Én még annyit tennék hozzá hogy egy esetlegek későbbi "tuningra" gondolva CPU vagy VGA esetében én még szoktam ráhagyni bőven a tápra. Alap esetben pont a tápot azért érdemes túlméretezni mert ritkán cseréled de a gép többi részét általában gyakrabban. Az sosem baj ha van pár felesleges watt viszont ha kéne de nincs az ciki
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Desmond0313
csendes tag
Ezért örülök hogy anno 2014-ben inkább hosszútávú befektetésben gondolkodtam mikor tápot vettem, és kiköhögtem 45 ezret egy Corsair RM750-ért. Azóta is hibátlanul teszi a dolgát és szerintem fogja is még egy jódarabig
Én az ASUS TUF-ot néztem ki, remélem az 300k alatt lesz. Ahogy a teszteket elnéztem, elég nagy upgrade lesz a 1070 Ti-ről a 3080. 1440p 144Hz-hez már sokmindenben gyenge szegény
[ Szerkesztve ]
-
válasz Desmond0313 #308 üzenetére
alzas arak szepen felugraltak/eltuntetk. Van még egy duplikalt asus 265-300-ert, gondolom az is 300 lesz...lehet beerem 3070-nel, amugy is kicsit sok a +40% felar a +20% teljesitmenyert.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Tengri
senior tag
válasz Desmond0313 #308 üzenetére
"inkább hosszútávú befektetésben gondolkodtam mikor tápot vettem"
Aki teheti annak így kell gondolkodnia. Én is platformváltásnál beruháztam egy árban zsebbenyúlósabb, de egy nagyon jó tápra. Ha abba belegondolok, hogy ma ez a táp +30k-ba kerül mint egy jó fél éve...."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
- = Zk = -
félisten
válasz #98320896 #312 üzenetére
nagyon kiv leszek, hova érkezik "kraftban" a 3070.... (1440p, ultra gaming)
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
szasanyi
félisten
válasz #98320896 #312 üzenetére
4K-hoz kompromisszummal nekem egy 2080S is elég lenne, ha mondjuk olyan jelentős (50-55%) árcsökkenés lenne mint amit olvastam vmi cikkeben (két országot említettek konkrétan, de lehetne 22 is mert Mo. tuti abban sem lenne benne).
Desmondka: PC most néztem, van egy lehűzott ár - de ez jelenleg mit sem ér. Csak az a lényeg, hogy mit tudsz majd a kosárba tenni és megvenni és meg persze akkor milyen ára lesz. Illetve az is lényeges, hogy - amint korábban is írtam -, semmi infó ezekről. Úgy nehéz eldönteni melyikel érdemes választani (még ha az ártól el is tekintünk).
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
Én épp az Alzánál jártam meg. 2 éve vettem egy Nintendo Switch-et 97e-ért, tönkrement az irányítója, de ennek ellenére az egész gépet kérték bevinni. 28 nap után írták, hogy visszaadják a pénzt, mert nem javítható, nem cserélhető.
A bibi ott volt, hogy javítható és cserélhető is lett volna, mert volt nekik külön irányító és komplett gép is. Írtam nekik, hogy adják vissza a hibás gépet, és máshol megcsináltatom. 1 hónapig mindig más ügyintéző írt, hogy folyamatban van az ügy. Személyesen is jártam bent. Újabb egy hónap után feladtam náluk.
Buktam rajta 30e-ret, mert 130-ba került náluk az új. Még akkor is jobban járok, ha tök új irányítót veszek hozzá.
Még ha lesz időm, akkor szépen feljelentem őket, de rengeteg emailt és telefonbeszélgetést kell összeszednem hozzá.
A gyerek 2 éves eredménye tűnt el egy olyan játékban, ami csak a gépre ment, és nem tudták visszaszerezni a gépet, hogy arról átmásoljuk az újra. Persze a gépben lévő memóriakártya 2 hónap után valahogy mégis meglett, szóval a gép is megvolt, csak nem akarták visszaadni.A telefonban elmondták, hogy ők általában a telefonnál is visszaadják az árát még akkor is, ha csak a töltője megy tönkre. Jót kuncogtam, főleg azután, hogy pont tönkre is ment a telefonom a switch után. Azt bezzeg megjavították a pénzvisszafizetés helyett.
Szóval az alzánál senki nem foglalkozik az ügyféllel, megy a hatalmas gépezet, aztán leszarják, nem is tudják, hogy mi az ügyed állása, előzménye, stb. Annyit tudtak írni 10x, hogy folyamatban van az ügy, kérjük türelmét.
-
Tengri
senior tag
válasz Desmond0313 #315 üzenetére
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
nexplo
őstag
Kedvencem amikor haverok megkérnek hogy ajánljak egy jó tápot a gépükbe. 30K körül már tényleg tisztességes tápot tudok mutatni akár több márkából is erre hanyatt esnek hogy egy sz@ros tápra ennyi pénzt költeni? Ugyanis a közeli "számtek bóótban" 10 alatt raknának bele brutál jó tápot.. és ilyenkor szoktam az arcomat a tenyerembe borítani
[ Szerkesztve ]
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Tengri
senior tag
Ezért is írtam:
Viszont gond nélkül visszaadták a pénzed. Tudnék mesélni olyan hazai kereskedésekről akik nem igazán akarják sem cserélni, sem javítani, sem kifizetni. A HIBA minden esetben USER ERROR."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Léc
tag
válasz csibuka85 #283 üzenetére
Az előző generációs ROG STRIX kártyáknak rendben volt a hűtésük mert lehet akkor arra ruházok inkább be.
Ryzen 7900X3D, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G, Corsair 32GB KIT DDR5 6200MHz CL36 Vengeance Black, ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI , iPhone XR 64GB, Playstation 5 Digital Edition (https://www.twitch.tv/hangyapajesz)
-
nexplo
őstag
5 nagykerbe vagyok bejáratos de ma néztem és még semmi infó nincs az új karikról....
Nem hiszem hogy egy két nap alatt bárki is fog látni ilyet magyarországonZavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
nagyúr
-
Desmond0313
csendes tag
válasz #98320896 #327 üzenetére
Én pl. 1440p-re venném a 3080-at de 144 Hz mellé. Ugyebár elvileg a 3070 nagyjából pariban lesz a 2080 Ti-vel, ami most egy elég jó kártya erre a felbontásra és Hz-re, de ki tudja hogy az 1-2 év múlva érkező FPS-ek és egyebek amivel játszanék, abban is jó lesz-e legalább 100+ FPS-re. Nem akarok 2 év múlva ott lenni mint most a 1070 Ti-vel, hogy krumplira kell butítani a játékot hogy tudja a magas FPS-t.
-
Nem teljesen ertem a tortenetet, vettel valamit, jatszottal rajta 2 evig, es visszakaptad az arat. Ezen hogy buktal 30 ezret? Ket kezemet osszetennem ha igy intéznék mindenhol a problemas ugyeimet.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Akkor elég sanszos, hogy nálam 1080p-ben malmozni fog... sebaj, majd eladom 2 év múlva kipróbáltként
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Termii
csendes tag
Szia,
a tápos hozzászólásodra annyit, hogy tudtommal a táp a hatékonyság alapján tudja amit tud, ergo 750 wattos táp 90%hatékonysággal 675wattot tud leadni, 500 watt teljesítményfelvételnél (350watt vidikari + 150watt minden egyéb) szoktak áramcsúccsal számolni (peak) ami kb. 20%. Így esetenként a rendszer 600 wattot is felvehet pillanatnyilag, így már csak 75wattod van mozgástérnek. 650es táp 90%-al 575wattot ad le, így esélyed van crashre, de mindenesetre is a kihasználtság jóval magasabb, mint az általad számított.
Üdv Dani -
nagyúr
válasz #98320896 #327 üzenetére
A kolléga a szokásos 20%-ra számított a 70 és a 80 között, ezért írtam.
Szerintem amúgy WQHD-re is bőven jó a 3080, csak nem minden egyes játékban lehet kihasználni. És feltételezem, hogy aki ilyen kártyát vesz, az nem csak a már piacon lévő játékokkal akar játszani.[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Cserebe nem javitott gepe lesz hanem uj, es ujraindul a garija, nem mondanam rossz dealnek. Azert egy bolt ha visszaadja a penzedet ha behal a cuccod, nem kene kopkodes celtablaja legyen. Nagyon orulok, hogy neki ez volt a legrosszabb gariintezesi elmenye, masoknak ez a felso harmadban van.
-
VoltanIgor
tag
Egy Be Quiet! Pure Power 10 700W BN275 -ös táp gondolom, elég kell legyen egy i7 9700k társaságában a 3080-hoz, ugye?
-
Desmond0313
csendes tag
válasz Laraxior #334 üzenetére
A 1070 Ti-vel próbálgattam pl. Warzoneban hogy a lehető legbutább grafikán (minden low, felbontás leskálázva 720p-re) hol jön el nekem a CPU limit egy 8600K-val, és 200 FPS-hez közel, szóval nem aggódok. Legalább a 3080-on csutkára húzhatok mindent ami létezik és még úgy is kihajtom majd a monitort
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
Ha kicserélik, vagy javítják, akkor is újraindul a gari! És nem vágnak meg 30e-vel.
És nem a teljes cucc halt be, csak az irányító. Ez olyan, mintha vennél egy komplett PC-t, 2 év múlve tönkremegy a billentyűzet, bekérik a teljes gépet, és visszadják a pénzt. PEdig csak a billentyűzeted ment tönkre, de így oda minden adatnak is...
Ismétlem, lementeni nem lehet a switch-ről, max a felhőbe, bizonyos játékokat, de nem mindet.
Plusz magyarázd már el egy 10 éves gyereknek, hogy amivel két évig játszott, kezdheti előről!!! Mindezt a bolt gyökér hozzáállása miatt, mert ugye másképp is lehetett volna rendezni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hála a jó égnek nem így van. A táp a névleges teljesítményét leadni tudja a gép felé. A hatékonyság az áramfelvételét befolyásolja a hálózat felöl.
550 gold táp: 550W lead a gép felé ~ 610W vesz fel a hálózatból
550 bronzre: 550W lead a gép felé ~ 630W vesz fel a hálózatból
100% terhelést feltételezve most az egyszerűség kedvéért. -
itt kicsit tiltakoznek az egy honapja receiver-behalt Logitech egeremmel, ami helyett kuldtek egy ujat. Direkt rakerdeztem supportnal, mert majdnem 3 eves az eger, es nem indul ujra a gari, az eredeti vasarlas gariidejenek vegeig tart.
-
őstag
Gyártó és bolt függő, hogy az 1 éves kötelező jótáláson felül a többi időben milyen feltételekkel intézi.
Alapesetkeben új terméknékl újraindul a gari, ha pedig nem lehet javítani az új termék adása az alap. Ettől akkor térhet el a cég ha jelentős többletköltséget okozna a javítás vagy a cserélés. Ez viszont már Bíróság dönti el, hogy mi az aránytalan többletköltség és a boltnak kell bizonyítania, persze ha eljut odaáig.
A boltnak/gyártónak a felhasználó megelégedésére kellene törekednie és nem a baszakodásnak a gyártó/cég forgalmához viszonyítva filléreken ami a juzernek egy fájó tétel vagy pont lehet. -
la_cc
addikt
Sziasztok!
Ki mit gondol, mikor jönnek ide hozzánk az Asus / MSI / EVGA karik?
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
kzkz
őstag
A javított/kicserélt termékek esetében újraindul a szavatossági időszak?
Igen, új kétéves szavatossági időszak veszi kezdetét a termék cseréjekor. Javítás esetén az új alkatrészekre szintén új kétéves szavatosság vonatkozik. A javítás idejére a szavatossági időszak fel van függesztve. -
3L1T3
addikt
Hát sajnos nem lesz kártyám holnap...
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Laraxior
titán
Ezt már akkor megírtam volna... csak nem akartam elrontani azt a pár perces hírnevet
-
- = Zk = -
félisten
válasz Laraxior #348 üzenetére
#hogytemilyenvagyLara?!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest