Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz Remekelek28 #15052 üzenetére
Most milyen adattároló van a laptopban? Ha sima mezei hdd, akkor az első 2,5 ös 100% hogy jó.
Aztán a laptop tipusától függ hogy épitettek e rá m2 vagy nvme csatlakozót.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
HARDVERAPRÓD
válasz Remekelek28 #15052 üzenetére
Szia. gyere át a milyen ssd-t vegyek topikba, olvasd el az összefoglalót, ha lesz még utána is kérdésed, akkor írj ott, segítünk
-
Remekelek28
őstag
Egy lenovo v135 laptoptol van szó. Még nrm szedtem szét.
Pittawrx: köszi. Ha itt nem oldodna meg átmegyek. :) -
veterán
válasz Remekelek28 #15055 üzenetére
Pontosabb típusszámot nem tudsz adni?
Mert Google szerint Lenovo V135 nem is létezik.Egyébként azért kéne a noti típusa, mert abból már ki tudjuk neked keresni, h pontosan milyen SSD-ket lehet beletenni.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Remekelek28
őstag
válasz Thunderzolee #15056 üzenetére
Bocsesz benéztem v145. Ez a pontos laptop. [link]
-
veterán
válasz Remekelek28 #15057 üzenetére
Na, ez nem fogad m.2-es csatival SSD-t, úgyhogy a jelenlegi SSD helyére kell tenned.
Azért akarod a benne levő 256-ost cserélni, mert kicsi a 256GB tárhely, és nagyobb tárhely kellene?Amit linkeltél, KC600-as Kingstone, azt nem ismerem, de attól még jó lehet az is.
Én Crucial BX500-asokkkal szerelek kábé minden gépet amibe kérnek SSD-t.
256, 512, 1tera, kinek mekkora méretű kell.De valóban a "Milyen SSD-t vegyek" topicot ajánlom, ott kérdezd meg, h a KC600 az ajánlott vétel-e, vagy kerülendő.
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz Thunderzolee #15058 üzenetére
Igen cserélni szeretném nagyobbra. Az mit jrlrnt,hogy a jelenlegi ssd helyére kell tennem? Alapbol oda akartam. Illetve ramot ezen hogy tudnék bőviteni +8 gb al?
-
veterán
válasz Remekelek28 #15059 üzenetére
A modernebb laptopokban van M.2-es nevű aljzat.
Azokba oda is lehet tenni SSD-t pluszba, így bővítve a tárhelyet.Ha viszont nincs M.2-es aljzat pluszba, akkor csak a gyári diszk helyére lehet másikat (nagyobbat) tenni.
Itt van video róla hogy kell szétszedni:
https://www.youtube.com/watch?v=IvTaIOKwzfwMivel csak egy RAM foglalat van, bővíteni csak úgy tudod, h kiveszed a benne levő ramot, és egy 16gigásat veszel a helyére.
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz Thunderzolee #15060 üzenetére
Köszönöm a segitséged. Igy már legalább látom milyen ssd kell bele.
A garanciát nem vonja meg ezeknek a cseréje? -
veterán
válasz Remekelek28 #15061 üzenetére
Garanciát többnyire nem befolyásolja.
-
mm779
tag
Sziasztok!
Még 2016-ban vettük édesanyámnak ezt a laptopot: [link]
Már egy ideje panaszkodik szegény, hogy nagyon lassú. SSD nincs benne és RAM-ból is csak 4 GB van benne.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy szerintetek érdemes még fejleszteni ezen a laptopon, azáltal, hogy vennék bele SSD-t és +4GB memóriát vagy felejtős? Lehet ehhez még egyáltalán alkatrészeket találni manapság?
Böngészésre és Honfoglalóra szokta használni csak a laptopot.
Előre is köszi a segítséget!
-
mm779
tag
válasz Pyttawrx #15066 üzenetére
Igazad van, ez van benne:
Rendszermemória 3989 MB (DDR4 SDRAM)
DIMM3: Samsung M471A5143EB0-CPB 4 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM (16-15-15-36 @ 1066 MHz) (15-15-15-36 @ 1066 MHz) (14-14-14-34 @ 1018 MHz) (13-13-13-32 @ 945 MHz) (12-12-12-29 @ 872 MHz) (11-11-11-27 @ 800 MHz) (10-10-10-24 @ 727 MHz)Ugyan ilyet kellene venni? Vagy más is jó bele? Esetleg tudsz adni linket, ahol meg is lehet vásárolni?
-
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam a keresőben a típusnak megfelelő topikot, ezért kérdeznék itt.
Javítás, tisztítás, pasztázásra hoztak hozzám egy Asus G73JH Gamer laptopot.
Alsó hangon 10-11 éves a masina, amivel nincs is gond, a felületével viszont van.
Ez ilyen "gumírozott hatású" felülettel rendelkezik, jelenleg olyan a fogása, mintha takonylabdát, vagy legalább 6 éve a napon rohadó szig.szalagot fogdosnál.Van-e ötlete valakinek arra, hogy mit, mivel és hogyan lehetne ezt a felületet regenerálni, tisztítani, vagy hogy mit lehet ezzel kezdeni?
Tazi
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
wd.taz
aktív tag
Így indulnak a nagy "bizniszek"!
Előveszem a kémikus énemet (pontosabban kitalálom, mert szakács vagyok nem kémikus) kikísérletezem a megfelelő elegyet és eladom mindenkinek, is.Csilliárdok jönnek talicskában....
-
Staradder
tag
Hello
Van egy lenovo think pad 330, u8250, mx 150 4gb videokártyával. 4gb ddr 4 ram van az alaplapon, 4 gb samsung 2666 C19 bővítet ram. De így is 70-80% felet pörög a memória, ezért cserén gondolkodom.
Nem tudom kell-e össz 20gb vagy elég csak 12gb.
És számít-e hogy csak 2400 és c17-es a ram?
Köszi -
ricsi99
addikt
válasz Staradder #15079 üzenetére
Privát véleményem ,hogy a te géped úgy sem fog tudni futtatni olyan játékot amihez kellene a 20gb ram... én maradnék a 8gb-nél... ha meg spórolni akarsz a ram használaton akkor win7 -et vagy win 8.1 et rakj fel.
Ha meg ragaszkodsz a 12gb-hoz ,akkor csak személyesen helyszíni kipróbálással vegyél ramot... sok szívástól megkiméled magad...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Staradder
tag
válasz ricsi99 #15080 üzenetére
Erre gondoltam, viszont szükség van a win 10 legfrissebb kiadására két programnál. Ezek meg pont vagy megtelítik a memóriát és drasztikus lassulást okoz vagy kifagynak.
Ezért kellene így a 12 gb ram.
Köszi az utolsó tanácsot de az is kilőve mert vidéki vagyok, messze van a legközelebbi bolt is. Ezért próbálok pontosítani típust hátha nem szívom meg. -
Márkító
csendes tag
Sziasztok, mielőtt rányomnék a rendelésre, szeretnék kikérni egy szakértői véleményt, hogy minden rendben legyen.
Asus X540LA-t (i3-5005u,4gb ddr3 1600,500GB HDD) bővítnék egy 120 as SSD- vel +4gb rammal.
Német oldalakat linkelek a lakhelyem miatt.
[link] [link] [link]
Most csinálok notebookon először upgrade-et, youtube tutorial alapján egyértelműnek tűnik minden, de megköszönöm ha valaki megírja hogy mire kell extra odafigyelni.
Kellemes hétvégét! -
-
MaxxDamage
félisten
Nekem is megjött a Fuji (E546) laposba az "OptiBay" (elég gyorsan)
03.03.-n rendeltem (eBay) és tegnap érkezett Shenzhen-ből.Beépítésre is került.
Dobtam bele egy 1TB HDD-t.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #15086 üzenetére
Te a jövőbe látsz.... 😂
gondolom 02.03 lesz az. De igen az roppant gyors volt, gratula.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Pyttawrx #15087 üzenetére
Igaz, elírtam!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ilyennincs
tag
Sziasztok,
HP 2570p-t szeretnék gatyába rázni kicsit, hogy tudjam még használni pár évet. (Win10 böngészés, filmezés)
Első lépésként plusz 4 GB memória lenne a terv. (A meglévő 4 GB mellé)
Kicsit olvasgattam arról, hogy nem fogadnak be bármit ezek a gépek.
Ennél van jobb alternatíva? [link] -
wd.taz
aktív tag
válasz ricsi99 #15076 üzenetére
Szia.
Azon én is gondolkoztam, de végül semmit se hordtam fel rá.
A szétszerelés közben meg is indult a palmrestről ez a gumis cumó, kb. 1-1,5mm vastag.
Úgy hámlik lefelé, mint Móricka a nyáron, égés után.Tazi
-
ricsi99
addikt
válasz ilyennincs #15089 üzenetére
Abba a gépbe mind1 milyen sebességű ramot teszel.
Lehetőleg helyszíni kipróbálás ,vagy olyat ami a supportban van.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
vakablak93
őstag
Na hali sziasztok, kis segítségre lenne szükségem,
adott egy picurka DELL Latitude E5430, jelenleg van benne egy i3 2370M, ezt akarnám kicserélni-megnéztem foglalatos, az érdekelne, ebbe a 3. gen i7-ek belemennek vagy azok már nem?
Ez alapján igen, de biztosra akarok menni: [link][ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz vakablak93 #15092 üzenetére
Elméletileg igen.
Arra figyelj hogy a hűtésed megbirkozzon veleEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
vakablak93
őstag
válasz ricsi99 #15093 üzenetére
Hali, bakker ebay-en az i7 3610QM-re kerestem és mikor megvettem láttam hogy egy 3630QM-et vettem ami 45W TDP-s , lemondjam?
Vagy esetelg komolyabb gappadokkal meg mondjuk Kryonaut/NT-H2-vel megkenve, ventiket kissé felpörgetve még megpróbálhatom?
Vagy tök felesleges mert a gép ellátni se rudná?
-
ricsi99
addikt
válasz vakablak93 #15095 üzenetére
Azzal lehet gondod ,hogy mivel jobban melegszik "idle" módban is pörögni fog a venti.
Ha meglessz bepakolod normál pasztával és kiderül... ha túlmelegszik esetleg terhelés alatt akkor kell majd agyalni valami megoldásonEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
őstag
Sziasztok! Adott egy kis régi Lenovo x200t tablet /laptop.
Gyárilag core2duo SL9400 cpu van benne. Van nekem egy i5 560M tipusu cpu az jó lehet bele? Nem igazán vagyok jártas a régi gépek tokozásában ,igy nem tudom jó lenne e bele? Ha esetleg igen,meg éri cserélni egyáltalán? Jobb az az i5 mint a clre2duo? Köszönöm szépen a választ
-
Tim82
félisten
válasz lajosx #15098 üzenetére
Az X200 tabletban alaplapra forrasztott a proci, azt nem fogod az alaplap cseréje nélkül cserélni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest