Hirdetés
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mucsácso03
csendes tag
válasz El Gringo #40590 üzenetére
Ez igaz, megfontolom a lehetőségeimet.
Én is gondoltam, hogy alaplap hiba, csak reméltem megtaláljuk a hiba pontos okát, ami talán alaplap csere nélkül megoldható, mivel újonnan nem igazán találni már ehhez a cpu-hoz lapot.Ha bármi fejlemény lesz jelentkezem, addig is köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
mucsácso03
csendes tag
válasz batman. #40526 üzenetére
Szétszedtem. Nincs benne ferde prociláb és deformáció sem látható a lapon. Ha kell képet tudok feltölteni.
(#40529) ricsi99 Ha letiltom a lan vezérlőt akkor is fagy. Linuxal megprobáltam de még nem sikerült rendes bootable usb-t csinálnom, szóval az még tesztelés alatt.
Illetve amióta kivettem a ramokat a másik gépben való teszteléshez megváltozott a fagyások időpontja: már nem indítás után 1 órán belül, hanem kb 2-3 órával utána fagy le.
És azt elfelejtettem leírni az első posztban, hogy a lan net random “piros x” és “sárga felkiáltójel” váltakozásba kezd, megcsinálja párszor aztán megint működik tovább.
(Most raktam össze, szóval azóta nem tudom, hogy fagy-e, de a lan kábel és memória hiba kombó maradt)Van még ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
mucsácso03
csendes tag
-
mucsácso03
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a gépemmel kapcsolatban.
Story:
1-2 hónapja elkezdett lefagyni a gép. A lefagyás úgy néz ki, hogy minden megáll úgy ahogy van - kijelző, még a HDD led is - és semmire nem reagál, még az újra indítás gombra sem, csak a bekapcsoló hosszan nyomásával tudom kikapcsolni. Ezt kb naponta 1x csinálta, aztán egy idő után elkezdett sűrűsödni és odáig jutottunk, hogy bekapcsoltam s rögtön lefagyott. Újra raktam a windowst, ez vissza állította a napi 1x-i lefagyásra de nem oldotta meg a problémát.
Amit csináltam:
Különféle szoftveres trükkök amiket írnak mindenféle honlapon (pl: [link]), de egyik se segített. Egy valamire adott hibát: a memória teszt. MemTest86ot futtattam és a memóriára az 1-3 teszteken dobott hibát. Kipróbáltam minden slot-ot minden ram stickkel, amikor arra lettem figyelmes, hogy csak akkor dob hibát, ha be van dugva a LAN kábel. Ezért kihúztam és bedugtam egy usb-s wifi antennát, de sajnos ezután is lefagy. Ezen felül azt vettem észre, hogy ha bekapcsolom a gépet(alvásból vagy 0ról) akkor 10-60percen belül lefagy, de ha lefagyás után beindítom, akkor már a következő újra indításig nem fagy le. Azóta a windowst többször is újra raktam lan kábellel és nélküle is de nem segített.Segítséget előre is köszönöm!
Konfig:
i5 4690
GTX 1050ti
Gigabyte B85M-D3H
Samsung SSD 860 EVO 500GB
4x4GB Hyperx Fury 1600[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G4 DM
- Egyedi Gamer PC eladó! Ryzen 5 3600/GTX 1080/16GB RAM 3200MHZ/MSI B450/256GB SSD+500GB HDD
- Dell PowerEdge M1000e
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365 Intel i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB GDDR5 Sharkoon Slider 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN Z1 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest