Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
senior tag
Szia!
I.
Ahogy írták, HWinfo64. De én még hozzátenném a RivaTuner-t. Ezzel mindjárt kirakhatod az értékeket a képernyőre játék közben.
Amire főleg figyelj, proci hőfok, órajel, pumpa fordulatszáma.
Én nem szeretem, ha a CPU játszik a pumpa vagy a ventik fordulatával, így a pumpa fix fordulaton megy, nem hallani, de elég gyors, a max közelében van. A ventik csak 80 fok fölött kapcsolnak magasabb fordulatra, addig 900 körül mennek. Mondjuk nekem bequiet 280-asom van. De az 5950X-et vígan hűti és csak nagyon ritkán hallani, hogy felpörögnek a ventik. Több óra játék és jó meleg szoba kell hozzá. Vagy a játék mellett valami win-es beépített nyavaja elkezdi még terhelni.
A használattól amúgy el tud tűnni némi folyadék a rendszerből. Ha nem jól van pozícionálva, akkor lehet, hogy levegő kerül a pumpához. A proci melegszik, ezért visszavesz, és a pumpának sem tesz jót, ha folyadék nélkül jár.II.
Állítsd le a torrenteket és kösd le a HDD-t. Hamar kiderül a gond.
Viszont az FPS gond miatt én inkább a proci tápellátására tippelnék és lehet, hogy csak a ház akusztikája miatt tűnik úgy, hogy nem a proci mellől, hanem a HDD-től jön a hang.
Kis cicergést én is szoktam hallani a sajátomnál. Főleg, ha nem áramtalanítom a gépet minden használat után. De néha még így is megjelenik. Nagyon idegesítő, általában kikapcsolás a vége. A hang mindig a táptól jön, de táp már volt cserélve. Seasonic-ot cseréltem NZXT-re, aminek szintén Seasonic a belseje...
Én inkább alaplapra gyanakszom, egyedül az nem volt cserélve a gépben. Lehet, hogy kehés lett, mikor a 6800XT meghajlott. Teljesítménygondom szerencsére nincs, lapot meg nincs kedvem cserélni, mert akkor procit is cserélnék és akkor már ddr5 memóriák is kellenének.
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- IMac 24 Zöld
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest