Hirdetés
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- XPEnology
- ASUS routerek
- Microsoft Excel topic
- Sérthette a magánszférát a Siri, 95 millió dollárban egyezett ki az Apple
- Synology NAS
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadow1901
aktív tag
-
jimpo
senior tag
válasz renegade8 #52125 üzenetére
Hardveraprón érdemes megnézni, melyik komponens mennyiért van fen, már ha van fent belőle eladó.
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás Illetve itt lehet kérni beárazást az alkatrészek típusának ismeretében.
Ha van a közelben PC szervíz rá lehet kérdezni, akár telefonon is hogy foglalkoznak-e ilyennel. Esetleg "össze tudnak-e kapcsolni" lehetséges vásárlóval...
Kukázni nem kéne! Talán felajánlani teszteletlenként a komponenst Aprón. Illetve valami családsegítő, hátrányos helyzetűeket támogató szervezethez eljuttatni.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
renegade8
csendes tag
Sziasztok!
Eligazítást szeretnék kérni a hardveres világban.
Mit tehetek, ha vannak PC alkatrészeim, amikről nem tudom, hogy működnek-e vagy sem?
Van valaki, akihez elvihetem, megnézi és ha működik, akkor meg is venné?Részletesen:
Úgy alakult, hogy egy ismerősöm számítógépe megadta magát.
A tápegység 100% kuka.Elkezdtem az alkatrészeket átrakni az én gépembe tesztelés céljából:
- HDD (1 Tb seagate)
- RAM (2x8 DDR4 Kingston 2133 Mhz)
- SSD (256 GB)
- CPU fan
működnek hibátlanul, teszteket is futtattam rájuk.Sajnos nem tudom tesztelni az alaplapot, a videókártyát (Nitro RX 580) és a processzort, annyira nem akarom az én gépemet szétkapni és kötözgetni.
Az egész konfigot szeretném eladni - akár alkatrészenként - és nem hulladékárban.
Érdemes ezzel foglalkozni vagy a működő alkatrészeket adjam el, a többi meg menjen a szemetesbe? -
Csongi2015
tag
Sziasztok!Olyan gondom van hogy,adott egy Sapphire RX6700XT 12 Gb kártya és egy LG Ultragear 24GQ50F-B monitor eddig HDMI kábellel használtam minden ok volt,most áttértem Displayport-ra de induláskor a gép sípol 1 hosszút és 2 rövidet és hosszú idő múlva lesz kép csak és még olyan jelenség is van hogy a kép sokszor szemcsés zavaros és az Adrenalin Edition kiírja hogy a rendszer váratlan hiba után visszaállt a gyári beállításokra.Próbáltam már a kártya minden kimenetét ,de mindig ugyanaz a hiba.A kábel gyári új most bontottam ki.
Szerintetek mi lehet a gond?Van valakinek ötleten,köszönöm előre is!
B.Ú.É.K !!!! -
KROK640
nagyúr
válasz Dante684 #52122 üzenetére
"Az lehetséges hogy a ram kinyírta a lapot? Vagy a lap a ramot?" - nekem már volt konkrétan ilyen esetem (még 2003-ban, DDR1-es időkben). Akkor ezt egy gyors platformváltásra használtam ki.
Azt mai napig nem tudom melyik ölte meg melyiket, de a végeredmény ugyanez volt.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Petrónius
aktív tag
válasz Kornel1212 #52120 üzenetére
"RAM Modul vagy pedig a RAM "foglalat" hibás?"
A kiszedett ram-ot tedd abba a foglalatba amiben a másik működik. És mindjárt kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Kornel1212
újonc
válasz shadow1901 #52119 üzenetére
Az egyik 8GB-os RAM-ot kiszedtem belőle és úgy működik. Ez esetben az a valószínűbb, hogy a RAM Modul vagy pedig a RAM "foglalat" hibás?
Üdv, Kornél :)
-
shadow1901
aktív tag
válasz Kornel1212 #52118 üzenetére
Eddig jó volt? VAgy új szerzemény?
Táphitványnem javasolt! Régi? Táp magában elindul? Mindenről lehúzva, 24 tűs csatlakozón 2-t gemkapoccsal összezárva?Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Kornel1212
újonc
válasz Pyttawrx #52115 üzenetére
Szerintem nem volt BIOS frissítés. -De az a probléma, hogy még a BIOS-t sem tudom megnyitni, mert szinte egyből leáll a gép.
A többieknek válasz arra, hogy mi van a gépben:
- Alaplap: GIGABYTE H310M S2H 2.0 LGA 1151
- Processzor: Intel i3-9100f 3.6GHz
- Memória: 16GB DDR4 2600MHz
- Videókártya: GIGABYTE Geforce GTX 1650 Gaming OC 4GB GDDR5
- Tárhely: Kingston 500GB M.2 SSD
- Tápegység: Kolink Core 500WÜdv, Kornél :)
-
jimpo
senior tag
Amivel kapcsolatban kérdeztem korábban, ott valóban a táp volt a ludas.
Belekerült egy hamarosan tinédzser Cooler Master V450S 450W (RS450-AMAAG1-EU), ami nálam szolgált 8+ évig. 2020 őszén kapott egy új ventillátort, azzal semmi probléma.
Azóta a tulajdonos két napon keresztül is játszott a konfiggal, mindenféle gond nélkül.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kornel1212 #52110 üzenetére
Most írtam újra egy Biost, hasonló hiba miatt. Nem történhetett BIOS frissítés?
-
chopin42
addikt
válasz Kornel1212 #52113 üzenetére
Pl olvasd el az összefoglalót. A vastagon szedett részt.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Kornel1212
újonc
válasz Kornel1212 #52112 üzenetére
Esetleg ha valakinek más egyéb tippe van hozzá, szívesen fogadom azt is.
Üdv, Kornél :)
-
efemm
tag
válasz Kornel1212 #52110 üzenetére
Nem szedted előtte szét? Memória hiba, táphiba, esetleg valami más kontakt hiba. Húzz le mindent az alaplapból, szedd ki, majd vissza memóriákat (esetleg egyszerre csak egyet), aztán nézd meg, hogy meddig jutsz. A tápot is megpróbálhatod önállóan indítani, lehúzva az alaplapról.
-
Kornel1212
újonc
Sziasztok!
Van egy olyan problémám a gépemmel, hogy amint bekapcsolom ventik felpörögnek kb. 2-3 mp.-ig, majd leáll a gép. Ezt csinálja, akárhányszor el szeretném indítani. (Asztali PC)
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv, Kornél :)
-
Cooper911
senior tag
válasz Pyttawrx #52102 üzenetére
BIOSban most megnéztem, engedélyezve van. Próbáltam tiltani majd újra engedélyezni semmi. Érdekes, ha pl egy fülest rádugok az első Jack aljzatra akkor a kimenet átvált oda, írja hogy a füles van csatlakkoztatva, de nem szól semmi. Azokon a helyeken ahol vizuálisan is láttam eddig hogy szól a hang ott nincs jelzés, tehát valamiért nem képződik a hang, szerintem tönkrement az alaplapi kártya
Na majd kipróbálom egy hangkártyával. Csak nem tudom ott át tudom e rakni a kimenetet a HDMIre.
Köszi a seigtséget.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Luck Dragon #52099 üzenetére
Na, az jó ha meg is van
Szívesen.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Google Pixel topik
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Asszociációs játék. :)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest