Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
A gépem egyik napról a másikra feladta a szolgálatot. Reggel még vígan használtam, de mire hazajöttem melóból a következő hibajelenséget produkálja:
Bekapcsolom, elindul, leáll, elindul leáll, végtelen ciklusban. A speaker nem ad ki hangot.
Szétszedtem, kitisztítottam benne mindent, felesleges dolgokat kiszedtem, de a hibajelenség továbbra is fennáll.
Mi az esélyesebb: alaplap, cpu, vagy táp?Konfig:
Chieftec GPS-550AB_A | Gigabyte P35-DS3R | Intel Core 2 Quad Q6600 | Crucial Ballistix 2GB 1066 MHz 5-5-5-15 | Galaxy 8800GTS 512And all the other voices said, Change your mind , You're always wrong.
-
Atlantis
veterán
Köszönöm, teljesen rossz irányba nézelődtem. Rendeződni látszik a dolog.
DVI---D-SUB átalakítóval rákötve a gépre a monitort már minden OK. Lehetséges, hogy az oprendszer bejelentkezése előtt teljesen normális, ha DVI-n keresztül nincs kép? Akkor hogy lehet rendszert telepíteni az olyan gépekre, ahol nincs más kimenet a VGA-n?
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
-
klambi
addikt
szevasztok, van 1 laposom, ami alaplap hibás, volt 1 rezidensnél, nem javítható!
ehhez a laposhoz keresek alaplapot, márkája nootebook, olyan típus amibe asztali 478-as proci és DDR-ram megy!
aki ezzel foglalkozik pls priviben keressen meg!
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
forest_ns
tag
válasz BluEyes #4692 üzenetére
Hali
Hát esküszöm, nem találok olyan BIOS beállítást. Próbáltam a hülyék módszerével is; minden beállítást tiltottam, amiről nem tudtam, micsoda .
Maradt az integrálós megoldás vagyis az nLite, de nem találok SATA drivert. A fórumon vannak linkek, de nem tudom leszedni velük a file-t. Pedig a módszer nagyon jónak tűnik . -
BluEyes
őstag
válasz forest_ns #4687 üzenetére
Biost nézd át megint, eddig még minden olyan notin, amiről eskü alatt állította a tulaja, hogy nincs ilyen opció, nekem sikerült 5 mp alatt megtalálnom a sata-ide, real sata-ide compatible, ahci-ide, nativ sata enable/disable (minden gyártó másképp nevezi) menüpontot. Ha nincs ilyened (nem találod ), akkor [link]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Atlantis
veterán
Összeraktam egy gépet, indítás után ventik pörögnek, lap csippan egyet, mintha minden OK lenne, kép viszont nincs valamiért. A monitort DVI kábellel kötöttem össze a VGA-val. A VGA biztosan jó, évek óta használom céges gépben.
Visszaolvasva a topicot, ez procihiba szokott lenne...Lehet valami más is?
A lap Giga EX38-DS4, a proci meg egy E8400. A monitor egy Samsung 2032BW, a VGA meg egy régebbi Quadro.
A monitort laptoppal sima D-SUB-on összekötve van rajta kép. Memóriákat költöztettem, a VGA-t is néztem a másik PCIE slotban, kábelt is próbáltam másik csatlakozóra dugni.
Minden értelmes ötletet szívesen meghallgatok.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
localhost
Közösségépítő
válasz forest_ns #4687 üzenetére
Ismert probléma SATA HDD-det nem látja, egymilliószor kivesézett téma, a válasz túlmutat az azonnali kérdések topic keretein, használd a keresőt, később talán én is keresek neked linket.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
forest_ns
tag
válasz localhost #4685 üzenetére
Beállitom a bootot cd-meghajtóra, indul a telepítés, bootol rendesen, betölti a vezérlőket, majd mikor kezdődne a kérdezz-felelek, azt írja: "A telepítő nem talált a számítógépben merevlemezes meghajtót. Ellenőrizze, van-e bekapcsolt merevlemezes meghajtó, és az megfelelően csatlakizik-e ....stb, stb."
Ez a laptop egy Fujitsu Siemens Amilo Pi2530 SATA-s 160Gb-s vinyóval.
A BIOS-ban nincs SATA tiltás.
Floppy meghajtó nincs.
1 db driver telepito cd van, csak Vista-hoz valo driverekkel, és csak XP telepítő van adva.[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz Protoplazma #4684 üzenetére
Okés ezt megpróbálom.
Régebb volt gond a kondikkal az alaplapon, az esetleg okozhat ilyesmit? Azért lenne fura, mert mindig pont ugyanakkor fagy ki, nem véletlenszerűen.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
-
Protoplazma
csendes tag
Valamelyest nyomravezethet, ha csökkentett módban figyeled, hogy meddig jut el, mert ugye sorolja, hogy épp mit tölt be, ha ezzel semmire nem mész, akkor érdemes hdd tesztet futtatni, bár sanszos, hogy csak a win sérült meg. Egy nem buherált win telepítő lemezzel lehet javító telepítést csinálni, és akkor nem borul minden.
Egymást kizáró ellentétpárok egyensúlya, mely láncként fűzi tovább önmagát és ezzel a világot...
-
forest_ns
tag
válasz Protoplazma #4681 üzenetére
Nagyon köszönöm, a letöltés menni fog sztem,a meghajtó nagyobb gond lesz
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Tegnap lefagyott az egér, már haldoklik szegény szóval mostanában előfordul. Ilyenkor ha kihúzom-bedugom, vagy max egy restarttól megjavul. Szóval rutinosan nyomtam a restartot és azóta nem indul a gépem.
A Windows (XP) betöltőképernyőjéig jut el, ott 1x végigmegy a csík és a második elején szó nélkül újraindul a gép. Mi lehet ez?
Csökkentett módot + előző működő konfigurációt automatikusan felajánlja, de egyikkel sem mükszik.
Tipp, javaslat?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Protoplazma
csendes tag
válasz forest_ns #4680 üzenetére
Sajnos nem jó a pendrive, az XP telepítő csak floppy-ról hajlandó betölteni.
A sata vezérlő drivere kell neked, abban is van egy oemsetup.txt-t is tartalmazó driver vagy pedig egy köbö flp32.exe nevű ami megcsinálja a floppy-t.
Ha elküldöd a pontos géptípust, adok linket.Egymást kizáró ellentétpárok egyensúlya, mely láncként fűzi tovább önmagát és ezzel a világot...
-
forest_ns
tag
válasz Protoplazma #4679 üzenetére
Hát opció az nincs sajnos, tehát a nehezebbik verzió. Kérdésem lenne, hogy usb-s floppy helyett jó e a pendrive és milyen drivert kellene felrakni?
-
Protoplazma
csendes tag
válasz forest_ns #4678 üzenetére
Ha jól tippelek XP-t szeretnél rátenni és nem is látja, hogy benne lenne a vinyó? (mert az okos XP telepítő egy win98
Ha igen akkor két esélyed, van:
1, az egyszerűbb, hogy benézel a BIOS-ba és keresel Sata native vagy AHCI nevű opciót és kikapcsolod, ami után látni fogja a vinyót, ha ilyen opciód nincs, akkor jön a nehezebb
2, usb floppy+driver+F6 nyomás a telepítőbe és aztán lesz vinyóHa a másodikra leszel utalva szólj.
Egymást kizáró ellentétpárok egyensúlya, mely láncként fűzi tovább önmagát és ezzel a világot...
-
forest_ns
tag
hali
van egy fujitsum, zsír új,rendszer nélküli.és pont ez a baj. nem tudok rárakni oprendszert, valami baja van a vinyóval.ha valaki tudna segiteni,pls irjon,sztem nem egyedi a probléma, pc-n megoldottam már hasonlót, csak ugyebár laptopból kicsit neház kivenni a vinyó, főleg úgy, hogy garis is maradjon
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dávidxxx #4676 üzenetére
Szia!
Most mutitták nekem a hsz-edet. A napokban nekem is "rendet rakott" a Partition Magic a Raptoron
Én Get Data Back-el teljesen vissza tudtam szedegetni az adataimat. Próbáld meg, hátha segit"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Dávidxxx
aktív tag
Sziasztok!
A probléma a következő:
Van egy Lenovo N100-as laptopom. A merevlemezét sikerült több felé particionálni. Az elsőn volt egy xp, a következő üres, a harmadik egy sima adat tároló, és még egy xp ( mind ntfs ). Éppen új xp-t akartam feltenni, ami az utóbbin lett volna.
Na most, sikerült a particion magic-el az üres és adat meghajtót törölni. Ami azért gáz, mert az adaton voltak számomra fontos adatok.. De ezzel egyidejűleg törölte az első meghajtóm lévő xp-t, majd a másik meghajtót, egy logical-ból primary-be akarta áttenni, ami végzetes hiba volt..
Hiszen ezek után a rendszer indulás helyett egy sima "Error loading operation system" kedves felirattal köszön nekem. Na most, a probléma több rétű:1. Meg kéne valahogy menteni az adat partícióról néhány adatot, de már ebben elvesztettem a hitem.
2. Behelyezve az Xp telepítő cd-t, nem reagál rá. Pedig a bios szerint róla kéne bootolni, de nem teszi.
Most van egy Debian-om az első meghajtón, de szükségem lenne az xp-re is... Hogyan tudnék csodát tenni?
-
Misi 007
őstag
Üdv van nálam egy gép és az a gondom vele hogy ha kikapcsolásra nyomok a windowsba elsötétül a képernyő de a gép folyamatosan megy! (Tehát nem áll le!)
Ha kihúzom a tápot és utána ismét visszadugom úgyanúgy megy tovább!
Nem találkoztam még pályafutásom során ilyen jelenséggel tud valaki valami tippet? -
fuzik
aktív tag
válasz z.bodog #4672 üzenetére
1) Nem UPP -olunk...
2) A helyedben elkezdeném kicserélgetni az alkatrészeket. Kezdve a tápegységgel. Ha annak a cseréje nem jön be, akkor a második az alaplap legyen.
___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....
-
z.bodog
csendes tag
hali!
igen, mar kihuztam a gombot az alaplapbol, billentyuzetrol inditom a gepet.
sajnos a problema tovabbra is fennall. neha ugy kapcsol ki hogy meg a windowsbol is kijelentkezik elotte, neha pedig ugy hogy bezarja a futo alkalmazasokat es kikapcsol. de a legdurvabb meg mindig az, hogy rendszeresen magatol kapcsol be... eszembe jutott hogy valami vicces figura szorakozik velem, de kihuztam a wifit is meg az utpt is es ugyanugy csinalta tovabb. kb fel oraja is ez volt. 5 secre bekapcsol, felzugnak a ventik, aztan pedig kikapcsol.en nem tom mi a franc baja van, lassan beprobalok egy formattalast & windows reinstallt, de ketsegeim vannak hogy segiteni fog.
az alaplapon talaltam mindenfele wake-up meg hasonloan gyanus dolgot, de mindet kikapcsoltam. gozom sincs hogy miert csinalja, nyilvan ezek a hiperszuper gepek mar sajat lelekkel rendelkeznek, mint az intelligens mosopor.
ha valaki talalkozott mar ilyennel az legyen szivesen homalyositson fel, bar tudom hogy ez a nem indulo gepek topikja, nem pedig a maguktol elindulo gepeke. Biztos van benne valami ráció.
haliho
-
Vicoo
senior tag
Ma akárhányszor bejelentkezek a felhasználói fiókomba (XP) pár másodperc totál lefagy a rendszer,a kurzort sem lehet mozgatni a hdd meg folyamatosan megy. A gép többi fiókja rendesen működik. Szinte minden autostart progit kilőttem,és továbbra is fagy:s A fagyás után,ha resetelem a gépet akk nem ad képet sokáig,aztán ha mégegyszer megnyomom akk kis idő után leáll és rendesen újraindul Mi a francot csináljak?
-
aktív tag
válasz z.bodog #4665 üzenetére
Azt is meg lehet csinálni,hogy a bekapcsoló gomb csatlakozóját,nem dugod rá az alaplap tüskéire,hanem csavarhúzóval indítasz!
Lehetőleg egy WAKE-ON csavarhúzóval,nehogy rövidre zárj olyat is,amit nem kellene.
[ Szerkesztve ]
2024-ben 8c 16t proci 300 ezerért?? AMD: Fogd meg a söröm!!
-
z.bodog
csendes tag
válasz z.bodog #4659 üzenetére
Hali!
ujabb jelenseg hogy a gep kikapcsolt allapotban neha teljesen random magatol elindul, felbugnak a ventik, es kb 5 sec mulva kikapcsol. baromira megijedtem tegnap este olvasok az ágyamban ez meg csak ugy siman elindul... azota 2-3x csinalta.
jol gondolom hogy a tappal van valami gond? vagy mi van?
-
sznorbi2
senior tag
Köszi srácok a segítséget de éppen most indult el a gépsárkány és eddig hasít mint a villám.
Húúú ez tényleg nagyon gyors.
A biosban kellett variálni az alapbeállításokon és utána be is kapcsolt.
köszi mégegyszer a segítséget.To protect and serve!
-
sznorbi2
senior tag
Hello!
Az AMD honlapon a támogatását írja az Athlon64 X2 prociknak.
Meg valahol olvastam, hogy ez az alaplap müködött a 4600+ procival akkor a 4800+ miért nem megy vele?
A bios-t nem néztem de a frissítésétől kicsit tartok mert mi van ha egyáltalán nem fog müködni?
Az újratelepítéssel az a gond, hogy még a telepítés indításáig sem jut el mert közvetlen előtte áll meg.
Esetleg a táp nem lehet bibis? Jelenleg 300W van benne. Nem kicsi neki?
Gondolok még egy CMOS resetre, hogy az esetleg megoldja a problemet.
Ha nem így lenne kérlek szólj.
Köszi.[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
sznorbi2
senior tag
Sziasztok!
Nekem is kellene egy kis segítség.
A kicsike nem igazán akar elindulni amit úgy produkál, hogy felismeri a cuccokat benne és ott meg is áll semmilyen hiba vagy egyéb jelzést nem ad.Ott ahol a Win indulna még ki sem írja mert előtte megáll.
Alaplap:Asrock AM2NF6G VSTA
Proci: Athlon 64 X2 4800+
Kérem szépen az eddigi procija egy 3000+ volt ami fel volt húzva 2000 Mhz-re(alap 1600 Mhz).
De most lett kicserélve a proci azóta nem igazán akar menni.
A bios kapot egy Default-ot de továbbra sem megy pedig a 4800+ alapbeállításon 2400Mhz-en megy és annyit is jelez a bios mostmár(előtte 3000 Mhz)mivel az előző proci húzva volt és az alapján ezt is magasabb frekire kapcsolta.
Hogyan is lehet elindítani a kicsikét?Válaszokat előre is köszönöm!
To protect and serve!
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy NxPCI-os alaplapom egy PF100-as processzorral, EDO RAM-okkal. Az alaplapi jumperek úgy vannak beállítva ahogy azt más működő gépek tulajdonosai leírták. Sajna mégsem nem indul el a dolog. Tud valaki segíteni ez ügyben?
( A processzorra befőttes gumival van ráfogatva a hűtés és a tápot sem az alaplapi négy tűs csatlakozóról kapja. Bár kétlem hogy ez lenne a gond, de ha mégis, akkor mit lehet tenni vele? )
-
z.bodog
csendes tag
Sziasztok! kis helpet szeretnek kerni
Config:
Giga GA-P35-DS3,
C2DE8400 (Hypter TX2)
FSP Bluestorm II 400W,
Giga GF8800GTS 512
2x2gb DDR2 800mhz Geil Kit Ultra
WD 320gb
CoolerMaster CM690nah es a problema:
a gepet kb 1 honapja raktam ossze, ebbol ket hetet ment 30%os tuninggal, de az elozo heten mar minden gyarin volt, ugy hasznaltam. ma pedig fifazas kozben egyszer csak kilep es kikapcsol. Jatekbol kilepett, windowsbol sztem nem. probalnam bekapcsolni, de nem reagal a power gombra. Ugy sikerult beinditani, hogy kihuztam a tapkabelt es visszadugtam. Ujra beindul a windows, kb 10 percet COD4ezek es megint kikapcsol. tapkabel ki aztan be, ezutan megint elindul. megnezem biosban hogy neme esetleg ugy maradt valami, feszultseget gyarirol autora allitom. gep elindit orthos kb 8 percet fut es ismet kikapcsol ez a vacak. ujra elinditom... biosban load safe defaults. ezutan megprobalok irni a forumra, el is jutok vele a ph oldalra, de itt megint kikapcsol. ezuttal kb 3 percig birta. Mindenfele elozetes jel nelkul egyszercsak futo alkalmazasok bezarnak a gep pedig kikapcsol.
Hat mi az Isten van?
lehet hogy rosszul raktam ossze valamit es idozitett bombakent ketyegett idaig? vagy valami virust nyeltem le? vagy a tuning miatt? vagy a tappal van valami gaz?
most abbafejezem az inditgatast nehogy valami komolyabb kellemetlenseg erjen es elfustoljon itt nekem valami.
ha van valami otletetek hogy hogyan lehet ezt a jelenseget szamuzni akkor legyszi osszatok meg velem!
osszegezve: gep magatol kikapcsol, power gombra nem reagal ezert tapkabel kihuz bedug, bekapcsol, bebootol, majd 5-8 perc mulva ujra kikapcsol. :S
koszonom! sziasztok!
-
cabes
csendes tag
Sziasztok!
Mostanaban kezdett vacakolni a gepem. A kovetkezoen nez ki a dolog. Megy valamennyi idot a gep, aztan egyszeruen ujraindul.
Aztan ravettem magam, hogy ujralovom a windowst. Telepiteskor bizonyos fajlokat nem akart felmasolni... vegul pedig megformaztam a Winchet. Igy feltette a Windowst. Ekkor nem jelentkezett ez a problema. Mihelyt valami komolyabb programot akarok felinstallolni, veletlenszeruen ujraindul a gep. Puff nem ir ki semmit, csak egybol ujraindul.
Kerdeznem, hogy szerintetek mi lehet a gond. Elore is koszi a segitseget
-
mocsisz
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban hogy
van egy ASUS M2N-MX SE alaplapom és van egy integrált VGA
benne azt szeretném kikapcsolni valahogy hogy tudom ezt megtenni?!?
-
aktív tag
válasz birozoli7800 #4649 üzenetére
"vmilyen régi sz@r lap"
Az alaplapi elemet nézd meg,sok galibát tud okozni!
Hasonló tüneteket produkált nálam,egy Abit lap.
Egy próbát megér!
2024-ben 8c 16t proci 300 ezerért?? AMD: Fogd meg a söröm!!
-
dany27
őstag
hi
szentetek azt mi okozza hogy ha akarok vmit használni ami USBs és rádugom a gépre akkor bedöglik a bill :S meg az egér is és kiírja h teljesítmény inpulzus a hubon című hiba üzi meg h vmi tápelátásról is irkál a kis buborékba! Sőt ha elindítom a gépet úghy h pl rajt hagyom a pendriveot akkor is halott a bill.... mert előtte pont úgyvolt h nem engedtem betöltenia win-t és úgye akkor amiko legközelebb indítom akko kiírja h nem töltödött be válasszak a módok közül nah és akkor sincs billentyűzetem!
-
mrdan206
tag
válasz birozoli7800 #4642 üzenetére
Ha összedugtad és elindítod és a zöld led ég akkor az azt jelenti h be van kapcsolva. A winyó pörög rendesen? A piros led villog?
♠♠♠ Itt van mire vágytál, egy világító ágytál!!! ♠♠♠
-
birozoli7800
senior tag
válasz birozoli7800 #4642 üzenetére
Valaki erre (#4642)?
-
Tomszy1
tag
sztem nem xp hiba, mert már százszor telepitettem azt a cd-t, de hogy kiszűrjem ezt a problémát, megprobáltam 3 félével is , de ugyanaz....
-
gyorsfröccs
csendes tag
hali, ide is beírom hátha több sikerrel járok.
Vettem egy új gépet darabokban, amit otthon össze is barkácsoltam, de a következő a probémám: Mikor elindítom a gépet, az alaplap teljesen áram alá kerül (felpörögnek a ventik, világítanak a ledek), de ennek ellenére a speaker nem csipog valamint a képernyőn se jelenik meg semmi (no signal). Elvileg mindent rendesen beleraktam. A memórát az ajánlott foglalatba tettem, a vga katyót mind a két pcie-s foglalatba kipróbáltam. A tápról az összes csatlakozót rákötöttem az alaplapra (egy 12x2-est ésegy 2x2-est) és jól, kattanásig rányomtam. Többször is kiviteleztem a dolgot de nem sok mindenre jutottam vele. A mostani felállás az, hogy teljesen kivettem a házból és külön összeraktam , nehogy érinkezzen az alaplap illetve bármi más olyannal ami rövidrezárhatná (pl ház). Nyomtam neki egy cmos cleart (jumperrel és elemmel is), de ugyanúgy nincs kép se csippanás. Ezután próbálkoztam olyanokkal hogy kiderítsem nem e a speakerrel van a gond vagy a monitorral. A monitor a régi gépemnél tökéletesen működik, semmi problémája nincs és hasonlóképp a speaker is. Gondoltam arra is hátha rosszul kötöttem be az újnál, ezért kihúztam a ramot, mire megszólalt és jelezte megfelelően hogy hiány van ramügyileg. Ezt követően megpróbáltam úgy is hogy kivettem a vga katyót, de úgy nemjelzett (pedig leírásban utal rá hogy kéne: "one continuous beep followed by three short beeps-->no vga detected).
a gépem: asus p5e3, intelcore2duo e8400, 1gb ddr3 ram, samsung sata2 320gb, xfx 9600gt xt és végül egy fsp atx-400pnf táp
5let hogy hol lehet a hiba? és/vagy hol rontottam el?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
birozoli7800
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy elhoztek nálam pár napja egy gépet, hogy csináljam meg. Összedugom elindítom a 200w -os táp üvölt elöl zöld led világítani kezd, monitor nem ad képet gondolom ez aztán jól kezdődik. A konfig a következő:
P3 800mhz
vmilyen régi sz@r lap.
geforce4 mx
256 mb pc100 ram
200w-os "táp"
A vga nem lehet a ludas mert az t már kipróbáltam másik gépben és abba ment. Sztem a ramok se kiszedtem ami benne volt raktam bele másik pc100-as ramot azzal se ment. Azt gondolom, hogy az alaplap lehet a ludas szerintetek? -
Tomszy1
tag
sziasztok, érdekes problémám van a gépemmel, a gépet elinditom, mikor meg kellene jelleni az xp-s feliratnak ujraindul a gép... probálkozok, uj xp, telepités felénél a gép ujraindul. mi lehet az oka?? köszi, hardver vagy softver? de régen gond nélkül fel tudtam tenni a rendzsert, nem értem..
-
sss
őstag
Újabban csak szimplán hibaüzenetet adott bootoláskor, és biosban láttam, h nem is érzékeli a vinyót...Találtam itthon egy régi 4gb-os vinyót, most arra raktam xp-t ideiglenesen, remélem ezzel már stabilabb lesz.
-
sss
őstag
Köszi mind2tőknek. Hétvégén megnézem majd sentinellel asszem. Régebben mikor nem indult a gép másik táppal sem akart indulni, de ettől függetlenül nem hinném, hogy normális 0,1-0,15V ingadozás...
-
sss
őstag
Egyik itthoni gép kikészít...
Indításkor csak a windows logóig jut el a gép, ott vagy újraindul, vagy kattan egyet a vinyó és kifagy. Egyszer régen mikor hasonló dolgokat produkált akkor kipróbáltam másik táppal, másik vga-val, másik rammal, de végül egy xp reinstall lett a megoldás. Hétvégén megint megoldotta a problémát az xp újratelepítés (az sem volt eccerű..), de 2 nap elteltével megint nem akar indulni. Vmi ötleg esetleg? Nekem a hdd vagy esetleg a táp ami gyanús. A konfig: nf7-s, 2500+ sempron, 512 samsung ddr ram, maxtor 80gb hdd, ms industrial 350W-os táp. -
gege71.hu
addikt
válasz dabgergo #4631 üzenetére
ehh..
egy másik gépben sem ártana megnézni...hátha, ellenben ha ott sem mutatkozik semmi lehet, hogy szomoruan kell majd konstatáljátok, hogy ez a vinyó beza megdöglött..lehet, hogy epp ezert omlott elvileg és gyakorlatilag is össze az az oprendszer...
gege[ Szerkesztve ]
-
gege71.hu
addikt
válasz dabgergo #4629 üzenetére
Azert ennel kicsit több támpontra lene szükség.
Pl: IDE vagy SATA a vinyó? Milyen oprendszer omlot össze "elvileg"? Ha IDE vinyó akkor master vagy slave-re van jumperelve a vinyó? Mert ha pl IDE és egy ide kábelre kötitek egy másik gépben és annak azon az ide ágán már van egy master eszköz akkor nem fogja látni a rendszer ha ez az adott vincsi is master.
BIOS mit mutat? látja a hdd eszkozok közt?
Hirtelen ennyi ami nem lene rosz infonak, hogy érdemben is segítséget akartok.[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
Adott egy szg, amin elvileg összeomlott a rendszer. Ki lett belőle szedve a merevlemez és próbáltuk beerakni egy másik gépbe, de az sehogyse akarta felismerni. Mi tévők legyünk? Hogyen lehetne lementeni az adatokat?
-
forest_ns
tag
Hali!Az lenne a nagy bánatom hogy nem indul az acer laptopom,ha nincs hálózati áramra kötve.Az aksi úgy tűnik jó,mert ha elindulás után lehúzom a töltőt játékkal is elmegy 1 órát.
Ha valaki tud,pls segítsen! -
gege71.hu
addikt
válasz Satrafuckar #4625 üzenetére
Vmi bios beallitas esetleg? (energiaellatas, power gomb funkcio ertelmezese..ilyesmi)
Gombelem csere a lapon, cmos reset,...meg ilyesmiket ki kene probalni.[ Szerkesztve ]
-
Satrafuckar
tag
maga a gomb tuti nem ragad be, max ami mögötte van maga a kapcsolo... de megprobálom majd eztis, ha legközelebb lesz ez a hiba... 1elöre viszont 1általán müködésre kéne birni a cuccot...
de amugy télleg ez a 4mp... hogy én erre mért nem gondoltam??
köszi!!gege71.hu
igen, hnap elvileg ki tom probálni másik táppal, de sajna énis az alaplapra gyanaxom...
[ Szerkesztve ]
-
gege71.hu
addikt
válasz Satrafuckar #4622 üzenetére
sztem táp lesz az. másik táppal kéne letesztelni. esetleg alaplap a gond.
-
Lenry
félisten
válasz Satrafuckar #4622 üzenetére
én a tápra gyanakszom...
vagy lehet, hogy beragad a bekapcsológombod (legalábbis a 4 mp-s időintervallumból erre következtetek)... húzd le, és indíts nélküle...Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Satrafuckar
tag
hi all!!
a konfig:
msi 915p neo2 v2, pentium 630 (3ghz HT), bövebben nevemre katt...
az elözmény:
régebben tök randomszerüen csinált olyat a gép h benyomom, felpörögnek a cuccok, majd kb 3-4 mp mulva lelövi magát.... 4mp mulva teljesen magátol visszakapcsol, mejd 4mp és lelövi magát... és igy ki be ki be akár 1 napig...
ezt eddig kicsi pihentetéssel, alaplap piszkálgatással meg lehettett oldani, sztem vmi kontakthiba, de m jöttem rá h hol...
a hiba:
nah ma ugyanez elöjött... restartolok, me biosban akartam nézelödni, erre ez a kapcsolgatás... nagynehezen emgjavult, akkor pár restartig ment...
majd megin kapcsolgatos, most pedig benyomom, felpörögnek a dolgok, de se kép se pitty se semmi...
tv tuner kiszedve, perifériák lehuzva, ramot kiszedve is probáltam h hátha legalább pittyen ugy vmit, vga-t is kikaptam eccer detto, cmos reset is volt párszor, vinyo is lehuzva szal foggalmam sincs...
gyakorlatilag mintha a ventik kapnának áramot annyi van, semmi más m történik...any idea???
köszi elöre is mindenkinek!!
-
forest_ns
tag
Hali!Az lenne a nagy bánatom hogy nem indul az acer laptopom,ha nincs hálózati áramra kötve.Az aksi úgy tűnik jó,mert haelindulás után lehúzom a töltőt játékkal is elmegy 1 órát.
Ha valaki tud,pls segítsen! -
procax
csendes tag
Az az érdekes benne hogy néha nem csinálja, ha pl be van dugva a hálókábel akkor úgy emlékszem jó, átlép gyorsan a bioson és már boot-ol is. Olyan mintha várna valamit a hálózat felől. De a biost már átnéztem 100-szor nem találok semmi olyat ami befolyásolná. (p3 650-e s 384M-ram-al)
-
piqla
őstag
Hello!
Lehet, hogy kicsit off, de: friss windows lett felteve, sp2, minden ami koll. Nade ez elkezdte azt csinalni, hogy bootolasnal ilyet ir ki nekem, hogy CLIENT MAC ADDR sok szam, aztan meg sok FFFF FF FFFFFFFFFFFFF FF. Ugyebar ezt akkor szokta volt, amikor halozatrol akar bootolni. Letiltottam en mar minden bootolasi elemet, csak a merevlemez van bent, de meg mindig hulye... Alalapi ethernetet hasznalok. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Szereted az állatokat?
-
batmab
senior tag
válasz Martinjoe #4612 üzenetére
csak az egér,vagy a gép fagy le,és nem reagál semmire????
1.egér csere,esetleg usbsre is....
2.elöször höfokok,gép szét-össze,kábelek ellenörzése,portalanit gépet,hütöbordákat,ventiket....
ha utána is,akkor tápcsere kölcsönbe.hátha...
ha nem,akkor wint nézd meg,hátha elfáradt...
3.hdsentinel pro,lehet vinyo is...pontosabb info nélkül ennyi...
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
Martinjoe
csendes tag
Helosztok!
Tegnap elkezdett a gép olyat csinálni, hogy egyszerűen minden előzmény nélkül lefagy. Megáll az egér, nem reagál semmire.Segítsetek mi lehet a baj, mert már kezd idegesíteni -
Zofren
aktív tag
Fuji: nem felejtos xp, csak vadászni kell hozzá drivereket. f6-tal sata drivert kell neki adni, de kell hozzá kisfloppy
Compaq: memoriat gyorsan vizsgálja, vagy alaposan? ez is lehet "időveszteség".
[ Szerkesztve ]
''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein
-
procax
csendes tag
Sziasztok! Lenne 2 kérdésem is. Az első egy IBM Thinkpad R40-es annyi a baja hogy nincs háttérvilágítás az lcd-n. Hogyan tudom megállapítani hogy az átvezető szakadt vagy az inverter rossz?
Második: Compaq M700 a gép jól működik csak bekapcsoláskor megjelenik a compaq logó és vagy 2 percig vár utána rendesen bootol és müxik. Hogy lehetne ezt megszüntetni mert így nagyon lassú a bootolás.
Előre is köszi! -
-
Ry0K3N
senior tag
Egy virágboltos XP telepítőm van de SP2-es. SATA drivert hogy kéne beadni neki? CD? Amúgy a laptop típusa AMILO Pi 2515 és a hivatalos oldalon csak a Vistához vannak driverek a többi OS Unsupported, szóval akkor ezen felejtős a Vistán kívűl minden?
[ Szerkesztve ]
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
Ry0K3N
senior tag
Na sziasztok, következő a gondom hogy kaptam egy laptopot és egyszerűen nem tudok rá WinXP-t telepíteni mert a telepítő nme látja a250-es SATA-s vinyót. Pedig Biosban ott van és köszöni szépen jól van. Hogy tudnám rászenvedni a VinXP-t? És mi a gondja?
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
Gergello
addikt
Telepítést nem próbáltam, de másik gépben win alól működik ahogy kell. Alaplaphoz kapott új kábeleket is próbáltam régieket is. Csak egy ramot hagyok bent, minden lehúzva, rendszervinyóval elindítom . Post screen sehol, biosba be tudok lépni, ott jól ír ki mindent (1st boot devicera állítom, primari masternak ismeri fel amúgy) kilépek biosból, indul majd pár másodperc és resi.
Ma még bekötök egy cd romot is, bele egy xp cd-t aztán telepítés, hátha. Ha ez se jön be, akkor szerintem a lap rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile 2
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- HP Elitedesk 800 G2
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest