Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forestia
tag
válasz forestia #3093 üzenetére
lol 1000szer lol!!!!!
A sajátgép ki volt rakva a tálcára(eszköztárként).Ezé volt kicsit döcögős az indulás(orvosoltam) Bákker levert a víz h vmeik vas szállt el. Huhhh.
Megkönnyebbültem, picit.Az viszont aggaszt hogy egy ien opció ekkora galibát okoz. De hát a vindóz már csak vindóz marad.
Köszönöm a segítségeket.
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
don pardon problémája picit túlnőtt a Bios frissítés, help! topic-on. Ha újabb kérdések illetve válaszok merülnének fel a témával kapcsolatban szerintem itt folytassuk, köszönöm.
Előzmény: [link] -
dik
őstag
Ja ismét újraraktam mindent particionáltam stb. minden marhaságot ismét és határozottan javult a helyzet most már csak ritkán fagyogat de ez már nem érdekel még érlelem egy kicsit és majd jó lesz....
Kösz a szurkolást, igyekszek nem cukrozom minél jobb legyen az anyag....."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
-
forestia
tag
Hello
Kb 1 hete bénázik a gépem. Bekapcsolom, elindul, win betölt, jelszót beverem. A profilválasztós kép látszik kb 2 percig( kb mint 1 screenshot),egér van, aztán megjeleik az asztal háttere(de csak a kép), sehol egy ikon, tálca stb.Megint várok, úgy 4 percet, majd megérkeznek a várva várt asztali elemek, és minden normálisnak tűnik.
A programok futtatása közben nem vettem észre semmi különöset, bár ajátékok több idő alatt töltődnek be, mint korábban.
Vírust nem találtam.
Windows bénázik, vagy hardveres hiba lehet? -
Norbo03
őstag
Sajna mindig ez van a szervízbe. Ott nékik mindig megy de ha hazvaiszed meg nem ,de tisztelet a kivételnek. Most legutóbb én is szervízbe kötöttem ki de nkm elszállt a bios update közbe mert elment az áram és azzal ugye itthon nincs mit kezdeni ugyanilyen lap meg nem volt h menet közbe kcsirréljem a chip-et.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
420
csendes tag
válasz Norbo03 #3086 üzenetére
nem, mert csak a zen van itthon, de nem arra gyanakodtam
persze jo lenne ha az lenne a bibis mert arra van még gari
és végre túl lennék a bajokon...
de most már nem nagyon tok mit csinálni be kéne vinnem egy szervízbe
(ahol mondjuk haverok vannak...)
néztem:
+memtest-ok
+smart: ok (akkor vinyoval nincs nem nagyon lehet gond ugye?)
+alaplapra ránézésre semmi púposság stb
+tápot meg kiprobáljuk...de attól még a gariztatásnál be kell bizonyítanom hogy azzal van a baj...
amugy csak azért halogatom szervízbe vinni, mert félek hogy ott összerakjuk és tökéletesen fog menni ugyanis most is jáccottam 1,5 óra nfsmw-t (mondjuk szaggatott is picit)
szal kb 3 órája reccenés nélkül megy -
Norbo03
őstag
válasz VaniliásRönk #3088 üzenetére
Hanyas PCI slotba van a kari?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Tudom hogy nem egészen ide illő kérdés, de nincs ''Le nem álló gépek topikja''.
Szóval nemrég volt egy tuner a gépemben, azóta nem áll le, a win kifagy közben. Megúszhatom win reinstall nélkül? Mi lehet a hiba oka? Kösz."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
SunBreeze
aktív tag
válasz Norbo03 #3086 üzenetére
hát most nem mentünk körbe a koliban hogy kinek van egy felesleges (mellőzhető) tápja milyen lenne már
amúgy memtest =0 tehát nincs hiba, a winyókat mikor lett felszállítva a koliba akkor külön ki lett szedve hgoy ne nagyon rázódjanak össze, oblivion játék jáccva semmi baja nincs és nem lesz kék halálja sem, rendszervisszaállítás óta még indításkor nem írt kékhalált...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
SunBreeze
aktív tag
a kód:0X0000007B (0XF894D528,0XC0000034,0X00000000,0X00000000)
nos a hiba még mindig fent áll sajnos,
megnéztük a hibakód jelentését, és lefuttattuk a chsdsk-t meg vírus ellenőrzés is volt, újra próbáltuk telepíteni és ugyan úgy kék halál jött be a fájlok felmásolása után... (tehát még partíciót sem tudtuk kiválasztani)
mit lehet még tenni?
amúgy 360W a táp
1 pionneere dvd
cpu: 1,7 pentium III
nonename alaplap
vga: gf mx6500 (asszem)
2 hdd 60+160
most újraindítottuk a gépet és elindult kék halál nélkül... érdekes.. felettéb érdekes......a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
Yooha
aktív tag
válasz Norbo03 #3074 üzenetére
Hat ma reggel fel tudtam rakni a windowst ismet, 10 percig stabil volt. Majd este probalom hasznalni, meglatjuk meddig birja. Hat en most itt Varsoba nem kezdek el notebook vinyo utan kutatni, ha meg 3 hetig kibirna az jo lenne, utana otthon meglatjuk mit lehet vele kezdeni.
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Angyal07
tag
válasz Mz/ts250@300 #3069 üzenetére
Esetleg húzd le a reset gomb alaplapi csatlakozóját, hátha az akadt be. Nekem volt egyszer, hogy beragadt a gomb és mindig resetelte a lapot, ergo elindult, de kép nem volt.
Vedd ki a házból a lapot, tedd ki külön. Egy proci bele, meg egy ram és úgy nézd meg. Így ki lehet zárni a kisebb zárlatokat is.
Ha így sem meg, akkor vegyél egy ásót és ásd el mélyre. -
Norbo03
őstag
válasz ZsoTika #3061 üzenetére
Hali!
Ha csökkentett módba nem fagy le akkor nagy valószínüséggel szoftveres gondról van szó. Amikor normál módba vagy akkor a feladatkezelőben a teljesítménynél kapcsold be a nézet/kernel idők mutatását. Ez a kernel alapú programok által használt processzor használatot mutatja piros színben. Ha túl sok a piros akkor valószínüleg driver gond van. Illetve csökk. módba szedheted lefele egyenként adrivereket és utána nézd meg h egy driver leszedése után fagy-e még a normál módba. Ezzel egy-két driver/hardvert ki lehet zárni.
Mod: Yooha hát ha nem tud bootolni és naon kerreg akkor szvsz vinyó lesz aludas de kikéne próbálni másik vinyóval. Lehet h haldoklik a vinyó mert már nem is látja ezek szerint rendesen avinyót.
[Szerkesztve] -
LeC
addikt
válasz Mz/ts250@300 #3071 üzenetére
akkor megtéttél mindent amit lehetett, szvsz a lap elhalálozott
◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
LeC
addikt
válasz Mz/ts250@300 #3069 üzenetére
CMOS clear is volt?
◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
Mz/ts250@300
tag
Helosztok:
Van egy asrock alaplapom,ami ugynéz ki,hogy meghalt
Tegnap játékközben lefagyott ,reset gomb aktiválása után se kép se hang
Mindent kiprobáltam másik gépben: ram,vga ,proci,táp,vinyo és mind müködik Csak a lap nem akar bootolni elinndul a procin a venti ,világitt a led de a képernyön semmi.
Mindent lehuztam a laprol az alaplapi vgá-ra kötöttem a moncsit ,tápokat cserélgettem de a helyzett változatlan.
A kondiknak látszololag semmi baja.
Szerintetek lehett vele valamit kezdeni vagy kuka?A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
SunBreeze
aktív tag
nekem volt ugyan így, bár nem ilyen eszközökkel, de nekem is állandóan lefagyott, és kék halálja volt
első javítás: talán nincs eléggé hűtve a videókari és emiatt van, felszereltek garanciálisan rá egy ventit, mert csak passzív hűtése volt...
de a problémák ugyan úgy jelentkeztek, visszavittem
második javítás: hát kiderül hogy kevés zselés anyag van a videokarin, állítólag csak ennyit csináltak és utána nem fagyott és nem is lett kékhalálja...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
addikt
Hát én csak azt tudnám mondani, hogy ha 2 memória modul is van akkor csak az egyik legyen benne és úgy nézd meg, hogy jó-e, bár eléggé érdekes, hogy játék alatt meg semmi baja, pedig ott inkább használja az erőforrásokat. Azaz azt akarom mondani, hogy egy másik működő gépbe is bele kellene tenni ezen gép alkatrészeit, és úgy tesztelgetni.
-
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy most kulfoldon vagyok, es faterom 3 eves FuSi laptopjat hasznalom. Egy hete elkezdett nagyon kerregni, es nem tudott bebootolni. Aztan nagy nehezen csokkentett modban elindult, azutan pedig mar rendesen is. Tesom szerint a vinyo halodik benne. Tegnap este megint nem indult, mar a boot menu sem jott be. Beraktam egy windows telepito CD-t es azt mondta, hogy van egy formazatlan 40 GB-os vinyo a gepben (holott egy 25, ill 15 GB-os particionak kellene lenni). Mondtam hogy akkor formazza le, es rakja ujra a windowst. Ezt szerencsere meg is csinalta, utana megegyszer elindult az XP gond nelkul (most nem errol a geprol irok). Szoval az lenne a kerdesem, hogy tenyleg a vinyo halodik, es lehetnek meg hasonlo leallasok (4 het mulva megyek haza) vagy a windows reinstall megoldotta a dolgot?Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
ZsoTika
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan problémával fordulok hozzátok amire senki nem tud konkrét választ adni.Van egy uj videókarim /Nvidia 7600GT / egy uj táp / 650W Qtec / a régi alaplap / ASUS P5AD2 Premium / és egy intel proci / 3.21 G / . minden friss a rendszeren az XP az videokarinak a gyári CD driverét rakom fel és igy is ( ez a probléma ) mindig lefagy gép.Ha videot nézek ha csak netezek! De ha elkezdtem játszani PL:. Richard Burns Rally akkor vigan hasitott teljes grafikán nem is szaggatot. Aki összerakta a gépet az mondta hogy az alaplapom elszált és cserélni kéne.Az még ide tartozik hogy csökkentett modban nem fagy le SOHA!!Eggyik kedves ismerösön szerint softveres gond lesz egy másik ember szerint a memoriák pukkantak meg!!Ha esetleg bárki tud valamien megoldást kérlek szoljatok!!!!! Akár mailben:. gysmo13@freemail.hu
Üdvözlettel:. ZsoTika -
LeC
addikt
-
dik
őstag
válasz gadamer #3058 üzenetére
Most valami történt egy jó két órája nem fagyott ez talán a vihar elötti csend...
De lehet mostmár megjavulna olyan mint a jó cefre öszeért a cucc.... csak várni kellett vele...
Holnap újrateszem teszek egy újabb próbát akkor majd leírom mi is az error! Nem várom meg hogy újra elkezdjen sz.rakodni!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
Hi!
Újraraktam az xp-t csak az alap drivereket és úgyanúgy szopat fagy az egész (egér persze megy szépen csak a többi nem már örülök ha 2 percet kibir nem fagyon)! Alaplapi cd telepítésekor kiirt valami error hibát lehet az a baja! Letöltök az abit oldaláról valami jót hátha jó lesz! Kisérletezés folytatódik! Az biztos kezdek elbizonytalanodni jó vásár volt-e ennyit a régivel sohasem szoptam még nagyon idegesítő kezd lenni!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
SunBreeze
aktív tag
vírus ellenőrzés lefuttatva... ok
chkdsk lefuttatva... ok
10 perc áramtalanítás után elindul kékhalál nélkül,
most is megy...
remélem már nem lesz semmi baja...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
SunBreeze
aktív tag
thx, úgy néz ki vírus is okozhatja... majd ma kiderül mi lesz...
...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
Norbo03
őstag
válasz Norbo03 #3049 üzenetére
Igazából ez ugy megy végbe a megszakítás h: Egy eszköz küldd egy megszakítás vagyis aktiválja az INTR nevű vezrlő vonalat. Aztán a proci még befejezi azt amiverl éppen foglalkozik aztán pedig a vezérlőegység(CU=Central Unit) miden útssítás törés pontban nézi h van-e megszakítás és ha van akkkor aktiválja az INTACK vezérlő vonalat bezzel vissza jelezve az eszköznek h elfogadta a megszakítást és és mivel az eszköz megkapta ez a visszajelzést ezért aki a megszakítást kéte deaktiválja az INTR vezérlő vonalat.Kb ennyialényeg de van még ennek hardveri és szoftveri oldala is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz SunBreeze #3040 üzenetére
Itt a hibdakód jelentése:[link]
Mod: Gondolom szoftverrel mérted a 12V-os ágat ami nem jó. Szoftveres mérés=0!
dik Az IRQ ütközés az az h minden PCI slotnak van egy IRQ vezetéke(megszakítási vezetéke). nah már most a processzor az adott eszköznek az IRQ-ja alapján tudja eldönteni h melyik eszközzel kell foglakoznia. Pl a hangkártya IRQ-ja 18 és a hangkari küldd egy megszakítást akkkor a proci a 18-ról tudja h ez a hangkaritól jött és vele kell foglakoznia. NAh ugye fentebb írtam h miden PCI-slotnak van ilyen IRQ vezetéke de viszont az AGP slotnbak nincs és ezért az AGP slot a PCI slotok közül valamelyikével soztozik az IRQ vezetéken általában vagy a PCI1-el vagy a PCI2-vel ezért van az h min. a 3. slotba kell rakni a PCI-os karit h tutira ne legyen IRQ ütkzs. DEha 5PCI slototd van akkor meg 3 Slot osztozhat és általába az 5. slot az USB-vel szokott osztozni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dik
őstag
Hi!
Olyan kérdésem lenne most raktam össze a új gépem abit an9 32x, amd 4000+ am2, fx7950gt, 2x512mb memória 800mhz feltelepítettem rá az xp-t SP2 és iszonyat sűrűn lefagy az egér mozog de azzal vége, változó időközönként csinálja! Miért van ez mit tudtok javasolni mit csináljak neki hogy jó legyen ne fagyon???????? A PCI buszt az istenért nem akarja felismerni kiirja nincs illesztőprogram nem találja az alaplap lemezén talán ez lehet a baja??? Valami hasonlót ir ki ütköző eszközök listályában : Be/kimeneti tartomány 00E0- 00EF-t a következő használja: Alaplap erőforrásai!
[Szerkesztve]"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
SunBreeze
aktív tag
ok köszi
de az közrejátszhat hogy most lett felcipelve pestre vonaton?...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
420
csendes tag
(bocsi a sok hsz ért egymásután....)
na továbbszaglásztam a microsoft oldalán...követtem az utasításokat és ezt irták:
[link]
tehát:
Oka
A probléma akkor fordul elő, amikor engedélyezte az Illesztőprogram-ellenőrzőt, és egy illesztőprogram nem megfelelő címet használt. A hibát okozó illesztőprogram valószínűleg szerepel a hibaüzenet listájában.
A Megoldás
A probléma megoldásához hajtsa végre az alábbi műveletet:
Tiltson le minden külső gyártótól származó szűrőillesztőt, például biztonságimásolat-készítő vagy víruskereső programot, valamint lemezkezelő segédprogramokat.
tehát vsz a cfosspeed a ludas (vagy az is, vagy mittomén... )
de egy ilyen progi nem mehet csak úgy tönkre :S
és nyilván nem okozhatja azt, hogy egy leállás után nem akar elindulni a gép csak 10 perc mulva:S:S
ennek hardver hibának (is) kell lennie nem???? -
420
csendes tag
válasz Norbo03 #3033 üzenetére
ja és persze használok cfosspeedet kb 1 éve...eddig gond nélkül
ez a progi vezérli a le és feltöltési csomagokat, így utorrent közben lehet netezni
(mindig megy a háttérben, bennvan a startupok közt...)
de megproszálhatom leszedni, probát megér ha sztetek érdemes, mert sztem hardver hiba lessz
[Szerkesztve] -
420
csendes tag
válasz Norbo03 #3031 üzenetére
a microsoftos szöveget nem nagyon értem, de ezek az on-line összeomlás-elemző progiknál a PH-s fórumtagok ötletei jobbak szoktak lenni
(ettöl függetlenül végignézem azt az utat is holnap)
a táp 300W os fsp zen amihez köztudottan az amd-s rendszerek túl kis áramigényűek, de a 12V os ág stabil 12.10 en van (és volt is)
amugy volt az elején hogy nem indult a gép de az egyértelműen a fenti hibaforrás volt, rákötöttem plussz két ventit és azóta tökéletesen müxik
szal én a tápra nem gyanakodnék...
ja és a konfigom persze elfelejtettem bocsi:
2500+ mobil barton, nf7 v 2.0 , 512 gskill ddr, 7600gs agp (de most cseréltem le a ti4200-t és már akkor is csinálta, de ez ugysem vga probléma lessz), 80gb samsung pata kb enyi, és vízzel van hűtve de szellőzik rendesen a ház 2 db 12cm es kavarja a levegőt
és persze ezt is elfelejtettem:
memtest86-ot lefuttattam és semmi hibát nem jelzett...
ujra megvizsgáltam az alaplapot, de sem mechanikai ''elváltozás'' sem púpos kondik... -
rlazol
veterán
izriot: keresd meg Dryman fórumtársat, ez az ő szakterülete!
Sunbreeze: próbáld meg h csökkentett módba feláll-e. Ha igen, akkor szedj ki ott néhány drivert- VGA stb. Igy is ki tudsz sakkozni egy-két esetleges hardware hibát.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
izriot
tag
Hi ppl!
Benyomnám ide is hátha olvasottabb topic : )
Szal van egy gázos alaplapom és segítség kéne a helyrehozásában.
Itt sajnos megakadtunk, remélem ti tudtok segíten:
http://forums.pcper.com/showthread.php?t=376855&page=3
[oldal tetejétől kezdődik]
Előre is köszi!^^
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz SunBreeze #3034 üzenetére
Na szóval:
Az valószínűleg 1,7 GHz-es Willamette magos P4 Celeron lesz és gf mx440. Sem 1,7-es P3 sem gf mx6500 nem létezik
A táp típusát kéne tudni (ill nem lenne rossz, gép oldala lekap, címke leolvas), bár nem annyira biztos, ohgy az. Memóriahibát ki kéne szűrni első körben, egy memtest 86+ futtatása mindenképp ajánlott. [link] - innenleszeditek, ebben az zipben egy iso lesz, azaz egy cd képfile, azt bármilyen virtual drive-ba bemountoljátok, kiírjátok bootolható cd-re és arra bootoltok, majd el is indul a memtest. Nem lesz rövid, de a végén ha error nem egyenlő 0 akkor ott baj van.
(Ha van csere-memória lehet gyorsabb a folyamat )
Ezen kívül valóban lehet táp, de lehet alaplap is.
MOD: És Norbo forumtárs javaslatát meg fogadd meg
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
hello olvasgattam itt előző hozzászólásokat, de nem találtam konkrét haverom gépére illőt,
a tény:
1 pionneere dvd
cpu: 1,7 pentium III
nonename alaplap
vga: gf mx6500 (asszem)
2 hdd 60+160
a probléma az hogy:
ujraindul a gép (gondoltátok volna? ) de úgy hogy az xp-s betöltés megy, és mikor végetér hirtelen kékhalál és újraindul, de folyamatosan ugyan ott, ez valószínűleg táp?
koliban vagyunk és mondta hogy a haverjának is volt ilyen problémája......a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
Norbo03
őstag
A hibánál ír vlmi Cfospeed-et használsz iylet? Ha jól tom az vlmi letöltés gyorsító. Pont ezek a progik Cfosspeed , DC++, Bitcomet szoktak néha újraindulást eredményezi mert egy fizikailag nem létező címet akarnak meg címezni vagy pedig túl magas címet akarnak megcímezni ami hibás. Ugy h ha vannak ilyen progaid dc++, Cfosseped akkor szedd le és nézd meg h úgy mit csinál.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
nagyon hasonló problémám volt nekem is, hasonló kékhalállal (rendszertelen újraindulás,amiből nem tudott felállni a gép csak 10 perc áramtalanság után) és RAMhibának bizonyult. futass egy memtestet.[link]
szerk. és írjál légyszíves egy full konfigot, márcsak h lássuk a táp elég-e.
[Szerkesztve]Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Norbo03
őstag
A hibakódról ez van amicrosoft oldalán:[link]
Ami miatt még újraindulhat az atáp h a 12V-os ágon nem ad le eleget. A púpos kondik miatt is újraindulhat nézd meg h a kondik nem-e púposak amik apreoci körül vannak és nicsn-e alattuk barna trutyi(folyékony elektrolit). Ezek et a kondenzátorokat a VRM(fesz. szabályzó) a gép inditásakor feltötli és figyeli h mikor esik egy bizonyos szint alá és mikor ez alá a szint alá esik akkor megint feltölti, de a kiszáradt kondit már olyan sokszor kell feltölteni h nem bírjaállandóan töltögetni és ezért újraindul. A kiszáradt lkodndik rosszul reagálnak a nagy áramfelvételre. -
420
csendes tag
sziasztok!
az enyém elindul, (különben nem tudnék ide pötyörészni... )
de remélem azért segítetek...
egy ideje elkezdte azt, hogy egyszercsak ujraindul a gép...
csinálja egy ideje, gyanítottam hogy talán az fsp-zen em elégelte meg az amd-s rendszer táplálását, de egy topikban azt irták, hogy nem, vsz az alaplapi kondik csesződtek el...
azoknak ránézésre semmi bajuk, esr mérőm meg nincs....
nemrég beállítottam, hogy rendszerhiba esetén nem indul ujra a gép...
azóta viszont nem ezt csinálja hanem ha kikapcsolom akkor bekapcsnál csak megreccen de nem áll fel, ilyenkor kikapcsolom a tápot hátul és kb 10 percre rá mindig elindul:S
természetesen a kékhalál azóta nem akar jönni csak pont akkor mikor nem vagyok itthon , ugyhogy barátonémet megkértem irja le amit kiir a gép, ha ''bekékhalna''...
leírta :
(ugyhogy lehet vannak benne hibák )
A windows hibát észlelt és blabla...
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Ha elösször látja ezt a képernyőt blabla...
Technikai információ:
***stop:0X000000D1 ( 0XFFAFF0020X00000002, 0X00000000,0XF6A79EEG)
***CFOSSPEED.SYS-Adress F6A79EE6 baseat F6A3C000,DATESTAMP 43996D19
A fizikai memória listázása...
A fizikai memóriakiítatás kész...
További segítséget a rendszergazdától kaphat.
---aki én vagyok ugyhogy remélem tudtok segíteni vmit!!
köszi -
LeC
addikt
-
Tosee
őstag
válasz Norbo03 #3025 üzenetére
Teszteltem a memóriát a memtest nevű progival. Ment is elég szépen, majd 87% nál talált egy hibát és lefagyott.
Majd visszavittük mert még garis volt csak már nem először volt visszavéve, és előtte nem igazán foglalkoztak vele. Most legalább annyit sikerült elérni, hogy tesztelik minden alkatrészét, és cserélik a hibásat. Ők egyébként az alaplapra gyanakszanak, de majd még kiderül. Bár ez még jó pár nap lesz. Na mindegy csak jó legyen.
Mindenkinek köszi a helpet!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Norbo03
őstag
Ha kékhalákor újraindul akkor a sajátgép/tulajdonságok/speciális/inditás és helyreállítás-nál az automatikus újraindulásnál vedd ki a pipát így nem fog újraindulni illetve csinálj egy screenhost-ot ha úgy könnyeb.
Mod: Próbáltad más win-el mert az SP2-vel szokott gond len ni próbáld ki home-al vagy SP1-el.
Az újraindulás sok midnentől lehet pl táptól megkéne nézni h a 12V-os ágion elég feszt ad-e le.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tosee
őstag
válasz Norbo03 #3023 üzenetére
Egy darab 512 memória van benne.
A hibakódot sajna nem tudom. Kékhalálkor valami memóriamodullal kapcsolatos hibaüzenet van, és ekkor elkezdi kilistázni a memóriát. Végez majd újraindul és kiírja, hogy a rednszer súlyos hiba után állt helyre
[Szerkesztve]A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Hello!
Van nálam egy gép Asrock lappal és pc3200 @ 400 Mhz /512 mb/ szerelve, de problémáim vannak vele. Szerintem az egyikkel nem stimmel valami. Felraktam XP+Sp2-őt eddíg még megy rendesen elkezdem felrakni a további programokat office + stb. eközben előfordul kékhalál vagy újraindulás. Mikor idehozták hozzám akkor is ez volt a baja word gépelés 4-5 sor pl betűtípus módoítás és újraindult. Most a word működik de mikor hazavitték és bekapcsolták akkor a win félig meddíg feláll, tálca+asztal, de ikonok sehol legalább 15 perc mire azokat is betölti sőt a Nero el sem indul. /nálam még működött még cd-t írtam vele/
Ötletek, mi lehet a hiba?
Én a memóriára gyanakszom, holnap futtatom a tesztet.
Van valami progi amivel az alaplapt tesztelni lehet?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
LeC
addikt
válasz kopaszPít #3013 üzenetére
hát, ha alapfeszenm tuning nélkül is fennáll a hibajelenség, akkor valoban vmi más lehet a háttérben... Ha a másik lapban évekig rendesen ment, akkor lehet hogy a mostani lapoddal van vmi.
-
kopaszPít
csendes tag
válasz (Bundás) #3014 üzenetére
Én azt hittem hogy táphalál volt, vettem is újat, de nem segített. Alaplapot is kicseréltem, de ez nem is támogatja a dual-channelt! A processzor magja ép, külsőre tökéletesnek néz ki. A videokártya pedig nincs húzva, szal mostmár csak a ramra gyanakodok, de a ramtól ez furcsa... nincs kékhalál, nincs olyan ''fizikai memória listázása'' nincs semmi előjel!!!
Szal furcsa. Este majd ráégetek a ramra, aztán a rendszerre is, hátha történik valami.
Thx -
(Bundás)
addikt
-
kopaszPít
csendes tag
Üdv.
Bocsájtsd meg nekem de sztem valami más van e mögött. Azért is gondolom ezt, mert már kipróbáltam alap órajelen is, és úgy is megtörtént a dolog, meg azért is, mert az előző alaplapban (soltek frn3-rl) kb egy évig problémamentesen futott 3200+ órajelen plussz fesz nélkül!!! Nem hiába fordultam hozzátok, jómagam is informatikával foglalkozom, hardverrel csak hobbiszinten, de amit tudtam mindent kipróbáltam. Viszont meg fogom próbálni a javaslatodat is, de mennyit adjak neki? Asszem 1.6 az alapja, 1.75 még megy neki. így most 41fokos.
Köszi a segítséget! -
törölt tag
érdekes gyakorlatilag ugyanilyen rendszerem volt vagyis így kezdődött aztán 2 hét múlva meghalt az egész még a windows se jött be, ugyanez a lap proc ram, csak a videokártya más, haver letesztelte a procit jó volt, a ram is jó, szóval alaplapra gondoltam ma visszavittem, meglássuk.
-
(Bundás)
addikt
válasz kopaszPít #3008 üzenetére
1, Próbáld egy darab memóriával
2, Tesztelt a memóriavezérlést Memtest-tel, legalább 3-4-szer fusson le, ha nincs hiba:
3, Stabilitás Prime95, ha 3-4 órán belül kiakad, akkor instabil a gép, ez lehet feszültség ingadozás, kevés feszültség, memória beállítások, allergia, stb., nem árt egy 24 órás teszt, közben hőmérséklet figyelés -
Atys01
csendes tag
Hello!
Nekem is nagy gondom adódott. Tegnap a gép délben még jó volt, majd egy prg telepítése után nagyon lelassult, rendszer-visszaállítás sem segített. Újratelepítettem, de az sem segített azóta is lassú. Gyakorlatilag egy szűz WixXP 10 perc alatt botol be, ha bármit kattintok hosszú másodpercekig (néha percekig) kell várni a visszajelzésre.
AsusK8N4-e alaplap, Athlon64 3000+ proci, 2x512DDR400, WD300 GB HDD -két részre particionálva, X800GTO a gép.
Mi lehet a gond? Mit nézzem meg? -
LeC
addikt
válasz kopaszPít #3008 üzenetére
hát a tuning már csak ilyen, ugy tünik nem birja a géped a tuningot, legalábbis a procid, próbálj neki nagyobb feszt adni, hátha stabilabb lesz.
-
kopaszPít
csendes tag
Szerbusztok!!!
Remélem lessz valaki aki már találkozott ilyen problémával, mert eléggéééé.... ideges vagyok. Gépem abszolult random időközönként, terheléstől függetlenül újraindulgat. cseréltem alaplapot(asus a7n8x-x) tápot(chieftek 350) videokártyát(sapphire x800gto). Ezen kívül van még benne 2*512 twinmos ddr400. A proci húzva van, de vízhűtés ketyeg rajta, 45fok fölé nem mászik sehogy (2500+@3200+ 1.7V). nincs semmi előjele a dolognak, mintha resetelném. A reset gombot mostanában kötöttem rá, szal nem az zárlatos. Várom a javaslatokat, és köszönöm annak aki időt fordít rá!!!! -
Norbo03
őstag
Ha nincs síp akkor táp/proci/alaplap kombó környékén kell keresgélni. A proci felel a csippanásokért amikor elindul a gép akkor a proci elinditja abios-ból a programot ami a post ennek során kerülnek szóba a standard síp jelek ezért akár proci is lehet. Videokarinak nincs +4 pin-je mert ha van akkor attól lehet instabil. Próbáld ki másik táppal aztán másik lappal meg másik procival illetve húzz le minden fölösleges cuccot és ha így indul akkor táp a hibás h a12V-os ágon nem ad le eleget.
-
-
Noddy
senior tag
válasz Norbo03 #2985 üzenetére
Kicseréltem az elemet és müködik rendben, ezek szerint ez volt a baja. A táp ponos tipusa pedig: ISO-500PPL. Én se találtam róla semmit. De gondolom csak nem, hagyja a foxconn hogy gyenge táp kerüljön a házaiba.
Kösz mindenkinek a segítséget.Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Lejszi
senior tag
VAn 1 foxconn alaplapom. mikor bekapcsolom akkor kap tápot de se kép se hang, még fel sem pörög a vinyo se, meg semmi csipogás. meghalt? van vkinek vmi 5lete? nagyon megköszönném
a led-ek vilagitanak de nem jön be semmi a képernyőn, már probalkoztam bios reset-el is. vmi mechanikai baja lehet vagy én is tudnám orvosolni? (elektronikai szerelő nem nagyon vagyok)
Gyakorlatilag hasonlo baja van, mint annak a sracnak volt aki elinditotta a topic-ot.
de elvileg a tápnak jonak kéne lennie, de már az sem 100%. vkinek vmi 5lete?
[Szerkesztve] -
gabor128
aktív tag
válasz Whaskes #2931 üzenetére
Igen. A CD-rom az oké, tuti hogy nincs baja (másik gépen műxik), ugyanígy a winyo. A video valsz. jó.
Próbáltam úgy is indítani ahogy mondtad: minden le kivéve lap, proci, mem, video. Sajnos semmi. Se sípolás se kép. A POST mintha nem indulna.
Nem értem?!
Pedig mondom, fűtött szobában dobozban tároltam. Emiatt elszaródik????
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- AMD FX
- További aktív témák...
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- HP Elitedesk 800 G2
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest