Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
válasz Formaster #34450 üzenetére
Végignéztem minden qbittorrent beállítást, feltettem helyette utorrentet, lemezt töredezettségmentesítettem, ugyanúgy fagyott. Utolsó mentsvárként újratettem a LAN drivert, idióta Killer Network van a lapomon... Eddig fent volt a mobo oldaláról letöltött driver+suite, legyomláltam és feltettem a killer network oldaláról csak a drivert. Láss csodát működik Mostmár értem a Killer Network kritizálóit, soha többet ilyennel szerelt lapot
4 8 15 16 23 42
-
Formaster
addikt
válasz elefontelefo #34497 üzenetére
Egyszerűen bootlolás alatt lépj be a biosba, többnyire del gombal, vagy amit kiír.
-
-
batman.
senior tag
válasz fkaresz #34493 üzenetére
BlueScreenView -val ránéztél már?
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Formaster
addikt
válasz elefontelefo #34492 üzenetére
Biosban ki kéne venni minden más boot opciót és csak az ssd-t meghagyni.
(#34493) fkaresz nem kizárt h alaplap
-
fkaresz
tag
Üdvözlöm a topik olvasóit!
Az alábbi hiba javítására várnék ötletet:
Konfiguráció:
Asus P8B75-M alaplap, Pentium G870, 2x2Gb Hynix 1333, 80Gb Maxtor HDD, Geforce 605 VGA, FSP 400Probléma
A gép 25-30perc után kikapcsol, Windows tudtam rajta telepíteni, tesztprogramok hiba nélkül lefutnak rajta
(Intel Burn test, Orthos, Lynx), újraindítást követően újabb 25-30perc és ismétlődik a leállás.
Több tápegységgel is próbáltam, jelenség ugyan ez.A képhez hozzátartozik, hogy sajnos alaplapi VGA kimeneteken sehogyan nincs kép, ha átállítom a biost, ha nem.
Ötleteket, javaslatokat várnék.
[ Szerkesztve ]
-
elefontelefo
tag
Sziasztok!
Asszem egy nem egészen jókor eltávolított pendrive miatt, egy ideje minden egyes bekapcsolásnál ezzel a fogad a Win8-as asztali PC-m:
Ha nyomkodok F11-et, feljön az alábbi, és ott a Samsung meghajtóra menve aztán betöltődik rendesen a Windows. De aztán a következő bekapcsnál újra az előbbi kép jön elő.
Hogy tudnám elérni, hogy alapból az SSD-ről akarjon betöltődni a rendszer?
Hála, köszönet![ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz ..:Ateee:.. #34490 üzenetére
Futass le pár tesztet. Cpu prime 95, vga furmark, ramnak meg aida. Meglátod hol fagy. Ha mindenhol akkor uj wint neki.
-
..:Ateee:..
csendes tag
Sziasztok. Nekem olyan problémám van, hogy miután kilépek egy játékból elkezd szaggatni az egér, eltorzul a hang és pár másodperc után lefagy az egész gép, de olyan is van, hogy elfeketedik vagy mint ahogy ma elkékült a monitor és úgy fagyott le a gép. Játék közben kétszer volt fagyás, de ahogy kilépek utána szinte biztos hogy lefagy a gép még akkor is amikor nem csinálok semmit. Én ram-ra tippelek de mondták pár a procit meg alaplapot is. Sajna nekem nincs ötletem mi lehet a baj. Win 10 pro-t használok.
-
MrDerekas
addikt
válasz z123456789 #34487 üzenetére
Szoftverrel korrigálható. EasyBCD progival tudod szerkeszteni a boot.ini fájlt, illetve több rendszert adhatsz a boot menühöz. Ha a windows "elvesztése" nélkül akarod helyreállítani a dolgokat, akkor ez a program neked való. Az egyszerűbb nyilván az volna ha újratelepítenéd a rendszert, úgy, hogy csak az ssd van rákötve. Kicsit guglizz rá a progira, illetve a használatára, mert kissé megkoptak már az emlékeim. Bár sokat mókoltam régebben, hackintos, meg vagy 5 egyéb rendszer egy gépen, de végre letisztultak a dolgok. Inkább összedobok egy ideiglenes gépet és a gépem meg marad a szórakozásra, melókra.
szerk: Ez is segíthet.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Krogoth
senior tag
válasz z123456789 #34485 üzenetére
Az ott a bibi, amit kijelöltél. Win telepítéskor az e meghajtóhoz tartozó hdd is be volt kötve.
-
Krogoth
senior tag
válasz z123456789 #34482 üzenetére
Lemezkezelőről is tudsz dobni egy képet? Nátha
-
z123456789
addikt
(#54532) MrDerekas
Ezek közül én az indítási javítást próbáltam. Azt írta, hogy nem sikerült megoldania a problémát. :SA többi lehetőséget nem mertem kipróbálni, nem akarok még nagyobb galibát okozni.
-
tonyrulez
őstag
Ha már alaplapi hang: nekem Asrock B150 K4 alaplapon alaplapi kimeneten dobozos, mély, halk a hang, míg HDAUDIO előlapi kimeneten rendesen szól. Legfrissebb driver, audio programban sincs elállítva semmi. Ezzel mi lehet a gond? Chip-el csak nem, akkor előlapi is szar lenne. Vagy csak a jack lenne rossz?
Mindenesetre előlapit használom, hangkártya még nincs tervben.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Karcub
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus p4p-800-as alaplap. Nos,amikor a hang drivert akarom telepíteni,mindíg újra indul a gép,mi okozhatja ezt?
(Xp van rajta)[ Szerkesztve ]
-
diablo001
csendes tag
Sziasztok!
van egy dell inspiron n5110 laptop amire win 7 64bit et raktam. a probléma h a gyári oldalról letöltött driverek nem működnek. valaki tudna küldeni egy linket honnan szerezzem be a drivereket? előre is köszi!
-
Formaster
addikt
válasz LilProphet90 #34475 üzenetére
Én vga-ra tippelek sajnos, de ne legyen igazam. Bár ilyen idős korban már lap is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Spet
addikt
válasz LilProphet90 #34466 üzenetére
Első körben egy cseretáp. Ha úgy sem indul, akkor jöhet a legózás sorban (memória, VGA)
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Krogoth
senior tag
válasz z123456789 #34471 üzenetére
Ne töröld. Vezérlőpult > rendszer > rendszervédelem > speciális fül > teljesítmény beállítások, azon belül ismét speciális fül és ott módosítsd a virtuális memóriát. Csak a c-n hagyd meg. Utána már kéne indulnia csak ssd-vel.
-
Krogoth
senior tag
válasz z123456789 #34469 üzenetére
Első körben csak az ssd-n hagy meg a pagefile-t. Ha szerencséd van nem volt hdd rákötve telepítéskor, ha igen, akkor oda is pakolt cuccot, ami kell neki.
Lemezkezelőben meg tudod nézni, hogy melyik meghajtó(k) kell rendszernek. Rendszerindítás, lapozófájl, összeomlási memóriakép. Nekem win7nél ezek vannak a c meghajtón és telepítésnél csak az volt bedugva.
[ Szerkesztve ]
-
Krogoth
senior tag
válasz z123456789 #34467 üzenetére
Amikor wint telepítettél csak az ssd volt bekötve? pagefile nincs másik meghajtón?
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
PC:
Gigabyte alaplap (sehol nem találom, hogy milyen Hol keressem? )
HDD:
Kingston 240 GB SSD
WD10EZRX
WD10EZRXHa még másra is szükség lesz, leírom, de igazából szerintem ezeken múlik a dolog.
Holnap egyéb okok miatt nem leszek a gép mellett, mikor szervizelik a netet, és úgy gondoltam az adatokat tároló 2 db régebbi típúsú (de már SATA-s) vinyókat csak fogom, és lehúzom, az SSD (amin a Windows van) meg szépen kezeli a basic funkciókat. Pont elég, ahhoz, hogy ellenőrizzék azt amit kell.
Az SSD csak rendszer meghajtó, a másik kettőre meg semmi sincs telepítve. De ha lehúzom a két másik meghajtót, nem indul a Win. Viszont ha az egyiket vissza dugom, akkor meg elindul. Semmi jumperes téma nincs már. Szinte végigpróbáltam már az összes Sata kábelt, és slotot is az SSD-vel, azt írja, hogy rakjak be egy rendszer média eszközt, és reboot. Hol keressem a hibát?[ Szerkesztve ]
-
LilProphet90
senior tag
válasz lockdown90 #34465 üzenetére
Sziasztok! A gépem (MSI P55-GD55, i5-750, 8gb Kingston ram, HD6970, HDD+SSD) tegnap böngészéskor lefagyott, közben a hang is megakadt (tehát kép úgy maradt, valamint az utolsó pár tized másodperc hangot ismételte).
Ma ismételten bejátszotta, újraindítottam, maxon pörgött Windows boot screen után minden ventilátor, utána fekete kép, azóta semmi életjel. Vagyis felpörög a gép, de se kép, se hang. Új hardver nem lett hozzáadva másfél éve. Esetleg valami tipp az ellenőrzésre, hogy mi okozhatja? Köszönöm.
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Adott egy gép
2x Opteron 2.2 Ghz
16 GB ECC
MSI alaplap
1 db WD Velociraptor HDD
1 db Asus VGA (eleg regi passziv hutos)
1 db Intel PRO 1000/PTés egy 1 hetes FSP Hexa+ 500W táp.
A gép tökéletesen működött a tegnapi napig, amikor ugyanis beepitesre kerult egy dual halozati adapter
a PCI-e x8 helyre. Ez követően el sem akart indulni a gep, aztan megmozgattam, tapcsatlakozot ki be huztam az alaplapon, elindult mukodott, a gep latta az adaptert.Ma reggel viszont, mikor a bekapcsolo gombot nyomtam csak villant egyet a led, de a gep nem kapcsolt be. Kivettem a halozati kartyat, felraktam az oldalat, igy sem indul el. Mi lehet a problema?
Tappal szerintem nem lehet gond, eleg neki szerintem, mivel ezzel uzemelt, bekapcsolt nap mint nap.
Köszönöm!
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
MeszarosB.
tag
Üdv!
Adott a következő lassan 7 éves konfig:
PSU CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W
lap ASRock M3A770DE
HDD Samsung HD 502 HJ 500 GB
CPU AMD Phenom II X4 925
VGA AMD 6870 1GB
RAM 2x2 GB DDR3 RAM @1333 MhzEgy éve elkezdett már kisebb tüneteket produkálni, mint hirtelen teljesítménycsökkenés , Windows hibaüzenetek, a videokártya driver leállása.
Azonban az első komolyabb gond az volt, hogy átlag felhasználás, főleg böngészés közben a Windows teljesen válaszképtelenné vált, majd lefagyott. Tehát például az egér inputot érzékelte, de új programokra/windowsos folyamatok indítására nem reagált. A gép kézi kikapcsolása és újraindítás után nem jelentkezett a probléma.
Ez úgy 3 alkalommal történt egy-másfél hónapon belül.A legutóbbi ilyen eset után viszont teljesen megadta magát a gép, bekapcsoláskor maximumra pörgeti a ventilátort, viszont képet nem ad, nem reagál semmire.
Ez szinte biztosan az alaplap halálára utal, nemde ?
Köszönök minden segítséget![ Szerkesztve ]
Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
Krogoth
senior tag
válasz szajmon1001 #34461 üzenetére
Most olvasom másik topicban, hogy adatmentés is kell. Így az ott leírtakat kell alkalmazni. Másik hdd, arra rendszer, majd adatmentés, vagy a mostani hdd-t másik gépbe és ott adatmentés.
-
szajmon1001
csendes tag
válasz Krogoth #34460 üzenetére
Igen próbáltam...elindult a win telepítő nyomtam egy shift f10 es clean paranccsal próbálta törölni...megmaradt a nulls partíció...de nem enged vele semmit se csinalni..uj partíciót meg felejtős. Le tudnád irni hogy hogyan..mit irjak be a paranccsorba hogy jussak vmire? Köszönöm
-
Krogoth
senior tag
válasz szajmon1001 #34457 üzenetére
Lemezkezelőből próbáltad törölni? Ha adatmentés is kell, akkor megpróbálkozhatsz átrakni egy másik gépbe és ott tolni rá egy recovery progit. Ha egyik se, akkor várni, hátha a másik topikban lesz megoldás
-
Formaster
addikt
válasz szajmon1001 #34457 üzenetére
Esetleg dobd fel ebben a topikban is a kérdést, van 1-2 hdd guru...
-
szajmon1001
csendes tag
válasz Krogoth #34456 üzenetére
Nem, win update sem fut. Van egy nullás particióm, ami 480 giga hellyel és 480 giga szabad hellyel rendelkezik.
De semmit nem tudok vele csinálni,se formatálni, se törölni, semmit. Akarnék létrehozni egy új particiót arra meg ezt írja: Hiba: 0x80070017
Próbáltam clean paranccsal is, de esélytelen, nem értem....Linuxot futattam ott se engedi megnyitni a vinyót...
Kuka? -
Krogoth
senior tag
válasz szajmon1001 #34451 üzenetére
Normális win van rajta, win update sem fut?
-
szajmon1001
csendes tag
Valaki valami okosat tud meg mondani vagy kidobjam a vinyót johet az új?
-
szajmon1001
csendes tag
válasz Krogoth #34444 üzenetére
Nem enged a hibernálással kapcsolatban semmit. "Hibernation failed with the following error:A kérés nem támogatott. Windows does not support Hibernate during the upgrade process. Windows Preinstallation Environment does not support Hibernate" ez a hiba üzenetem egészen pontosan.
A hiba egyébként amit kiír amikor próbálok új particiót létrehozni: Hiba: 0x80070017 -
Formaster
addikt
válasz rmartin94 #34448 üzenetére
Valami ott nagyon nincs rendben. Nem akarok baromságot mondani, de IDE módban mintha még játszana a manuális MASTER/SLAVE beállítás is nem? Ez esetleg megérne egy próbát szintén. BIOS plusz a jumperek helyes elhelyezése
(#34449) tonyrulez torrentezés esetén ne csodálkozz a töredezettségen.
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz Formaster #34447 üzenetére
Azannya... most megnéztem a töredezettségmentesítést. Eddig nekem Glary Utilities mindig magasabb százalékú töredezettséget szokott mutatni mint a Windows beépítettje. Ehhez képest most Glary szerint 3%, Win szerint 52% Akkor nekiállok a mentesítésnek
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
rmartin94
aktív tag
Jó lenne rà az XP is, ha annak a telepítőlemezét megeszi, majd ma kiderül.
Netezésre kellene neki, meg ilyen windowsban levő apróbb alapjàtékokra.
Ezelőtt Vista volt rajta, de szerintem ha a Vista vagy XP a kérdés, akkor egyértelműen XP.
Ma kiszedem az én gépemből a DVD olvasót, aztàn àtviszem azt is, hàtha a DVD meghajtó allergiàs a DVD-RW lemezre, amiről megpròbàltam telepíteni a 7-et.[ Szerkesztve ]
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
Formaster
addikt
válasz tonyrulez #34441 üzenetére
Ez jöhet csak úgy, egyszercsak. Külső vinyóként nincs rajta akkora teher, mintha a rendszer is erről megy. De nekem is volt már úgy, hogy hiába volt rajta hely, egy idő után 100% loadot írt ki. Franc tudja miért... Gondolom függ a merevlemez cache méretétől is, meg hogy mennyire van szétszemetelve rajta az adat. Az tény, hogy a 3.5"-os lemezek még gyengébbek, szóval nem csodálkoznék a jelenségen. Ha megtalálod a cache opciót, vedd fel maximumra, de lehet kéne egy alapos takarítás+töredezettség mentesítés azon a lemezen.
-
Formaster
addikt
válasz rmartin94 #34439 üzenetére
Én ezzel nem is nagyon próbálkoznék... a win lesz vagy 30 giga és a szűz rendszernek se lesz elég az 1 giga ram kb. Mire kell a gép? Ezen nem fog egyéb progikat futtatni az fix. Ha netezésre akkor chrome os-t tennék rá, azt lehet elfogadja külső hdd install után is.
-
Spet
addikt
válasz rmartin94 #34439 üzenetére
1. Kinszenvedes lesz azon a gepen a win7.
2. IDE merevlemezre nem rakunk Win7-et
3. Ha telepitunk is operacios rendszert, nem rakosgatjuk at a HDD-t egyik gepbol a masikba, mert ezt a hibajelenseget fogot tapasztalni. (foleg, hogy generacios kulonbsegek vannak a gepek kozott)
4. Ha win7-et szeretne akkor minimum 2 valos maggal rendelkezo rendszerre tegyetek fel.
5. Ha nagyon, de nagyon szenvedni szeretnetek vele frissitsetek egy BIOS-t ha lehet, es utana nezzetek meg, hogy USB-rol tudtok-e bootolni.Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Krogoth
senior tag
válasz szajmon1001 #34443 üzenetére
megnyitod cmd-t, majd powercfg -h off
Rencergizdaként futtasd a cmd-t.[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz szajmon1001 #34440 üzenetére
Esetlegesen nem lehet hogy hibernálva volt rá a Windows? Akkor nem engedi csatolni, csak rendes leállítás után.
euzsolt: Ugyanezzel a merevlemezzel, laptopon külső meghajtóként qBittorrent ugyanolyan beállításokkal nem volt gond. Most beépítésre került PC-be, friss Win és qBittorrent telepítéssel. Cache-en kívül még mit kellene megnéznem?
4 8 15 16 23 42
-
rmartin94
aktív tag
Sziasztok!
Problémám a következő: Van egy ősrégi gépe egy ismerősömnek (1GB DDR RAM, 40 GB HDD, Intel Pentium 4 3,0 Ghz processzor, NEC-MS7069 alaplap). Erre a gépre feltettem egy WIn7-et úgy, hogy az én gépembe beraktam ennek a gépnek a winchesterét, megcsináltam a telepítést, az én gépemben el is indul, minden oké.
De ezt a merevlemezt visszaraktam az ő gépébe, és a Windows 7 el is indul a logóig, majd ahogy elkezdődne a Windows töltése, rögtön újraindul, majd újraindulás után feldobja ezt a 2 lehetőséget: Az indítási hibák kijavítása (ajánlott), és a Windows indítása normál módban, akármelyiket is próbáltam, egyikkel sem indul el.
Próbáltam egy ImgBurn-nel készített Windows 7 telepítő CD-ről bebootoltatni a gépet (CD meghajtó természetesen első helyen a BIOS-ban), de mintha benne sem lenne a lemez, ha mindhárom bootlehetőséget a BIOS-ban a CD meghajtóra állítom, akkor meg először hálózatról próbál bootolni, utána pedig mikor ezt le ESC-ezem, kiírja, hogy helyezzek be olyan eszközt, amiről betud bootolni, pendrive-ról is próbáltam ezen a gépen a telepítés, de az meg egyszerűen benne nincs a gép BIOS-ában. Hogy lehetne erre a "vashulladékra" olyan telepítőlemezt írni, amiről hajlandó is elindulni a telepítés?[ Szerkesztve ]
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz szajmon1001 #34437 üzenetére
linux mint
vagy ami tetszik -
szajmon1001
csendes tag
Melyik linuxot töltsem le? ubuntu vagy?
-
Formaster
addikt
válasz tonyrulez #34433 üzenetére
Utorrentben van cache beállítás, nekem is gondom volt vele, folyton 100% loadon volt a merevlemez. Felvettem maxra azóta jó. Persze a merevlemezeknek van némi kapacitása, egy bizonyos mennyíségnél többet egyszerre nem tud kezelni, főleg ha az oprendszer is azon van.
-
mohalaca
csendes tag
válasz Formaster #34432 üzenetére
Megoldódott. Felrántottam a legújabb beta BIOS-t amit találtam a neten. Persze ez is 2013 decemberi.
Olyan beállítások jöttek elő a BIOS-ban, hogy csak pislogtam. Beállítgattam ahogy gondoltam és láss csodát... működik!
Most már csak annyi a furi, hogy a gép nem akar újraindulni, ha rányomok az újraindításra. Csak pörögnek a kis pontok és nem indul újra. Egyébként Win10 64bit. De ez már biztos valami beállítási szarság csak vagy egy win reinstall megoldaná.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a tanácsokat és a segítséget!
További szép estét!Üdv.: Laci
-
Spet
addikt
válasz szajmon1001 #34429 üzenetére
Bebootol pendrive-rol feljön az asztal ugyanúgy mint a Windows-ban majd rádug egy külső merevlemezt, és ha van olyan adat amit szeretne visszaszerezni, akkor megpróbálja lemásolni.
Azt viszont nem szabad, hogy egyszerre nagy mennyiséget, mert ha elinsul is a másolás simán megakadhat.
-
tonyrulez
őstag
Megint én...
Úgy látszik nem a vcore miatt fagyott a gépem. Sikerült leszűkíteni a kört: amennyiben qBittorrent-el sokat töltök nagy sebességgel, úgy egy idő után belassul a gép. 100Mbps letöltési sebesség 3.5" HDD-re, legyen szó egy darab nagyméretű vagy sok kisméretű torrentről. Na ezt mi okozhatja. Ráguglizva első blikkre cache mérettel lehet gond, de egyrészt teljesen friss telepítés, nem nyúlkáltam semmihez, másrészt még csak nem is találok ilyen beállítást qBittorrentben.Tipp?4 8 15 16 23 42
-
Formaster
addikt
válasz mohalaca #34430 üzenetére
Ja igen ezt elfelejtettem már. Akkor mégis rá kéne nézni arra a monitorra, vagy inkább egy másik megjelenítővel lepróbálni, azt talán egyszerűen tudsz kérni, vagy TV valami csak van még...
(#34429) szajmon1001 Miért ment 24/7-ben a gép? Gondolom ment rajta a torrent rendesen, az könnyen kinyírja a vinyót, de ha tényleg nem volt leállítva, akkor a szimpla melegedés is megöli.
-
mohalaca
csendes tag
válasz Formaster #34423 üzenetére
Csak az az érdekes, hogy a 280X ugyan ezt csinálta egy másik alaplappal is. Asrock Z77 Pro3 lap volt és abban ugyan ez a szitu volt.
Ezzel a mostani lappal (GA-Z77M-D3H rev. 1.0) a 280X is ezt csinálta, meg a mostani RX480-as is. Nehéz elhinnem, hogy mindkét lap szar lett volna. De azt is, hogy mindkét VGA szar lenne.
Megpróbálom a BIOS frissítést, meg még egyszer átnézem a beállításokat, hátha valamit felfedezek, de ha nem akkor nincs ötletem. -
szajmon1001
csendes tag
Az egyik baratomnak a gépe.szoval ilyen melegedés lassulasrol nem tudok mit mondani...annyit tudok hogy hetente egyszer volt csak kikapcsolva a gép...Úgyhogy igénybe volt véve rendesen.Linuxot egyaltalan nem ismerem. Tegyem fel a pendrivera es indításkor azt bootolja majd be es hogyan tovabb? De majd utanaolvasok a Linuxnak.
-
Spet
addikt
válasz szajmon1001 #34427 üzenetére
Kellene egy Linuxot futtatnod USB-ről, hogy látja-e a HDD-t hozzáfér-e illetve adatot lelehet-e menteni. Ha ott az adat mozgatás működik, akkor más a probléma.
Előtte nem tapasztaltál belassulást, vagy melegedést?
-
szajmon1001
csendes tag
Nootbookrol beszelunk azt meg nem említettem
-
szajmon1001
csendes tag
Ez egy 2015.ben vásárolt HDD a regi tönkrement...akkor azt mondod az "új" is megadta magát?
-
Spet
addikt
-
szajmon1001
csendes tag
Sziasztok,
segitsegeteket szeretnem kerni Windows (win10) feltelepiteseben. Ket napja megadta magát a Windows.Bekapcsolas utan kepernyo...a Windows próbálja magát kijavítani...hibakereses stb. Probaltam egy rendszervisszaallitast csinalni...de nem volt egyvdarab előző verzió sem elmentve....rendszerlemezzel is probalkoztam semmi eredménye. Eljutottam odáig hogy ujra az egesz nem szamit...C meghajtó le új win fel. Na itt amivel meg soha nem találkoztam nem engedi letörölni a particiokat (hibaüzenet error partíció nem törölhető) ekkor volt három particiom,egy 90 giga a windowsnak,egy par mega 100 mb rendszerfajlok,es egy harmadik ami volt a D meghajtom. A nulla e az egyes partíciót nem engedte torolni a d meghajtót meg nemnis szerettem volna.Ujrainditas utan megprobalkoztam ujra a telepítéssel 0 es 1 particiom nem volt (amit eleve nem is engedett törölni) egy partíció maradt a D meghajtó amit onkentesen leformazott...vagyis gondolom Én mivel 500 gigabol 500 szabad hely van feltüntetve. Akkor erre a maradékra szerettem volna akkor feltelepiteni a wint...termeszetesen nem engedi...se torolni se formázni..semmit.Új partíció létrehozását sem engedi,egybol feldob egy hibakodot.egprobaltam shift f10 el parancssorbol kitörölni ezt az egy megmaradt particiomat...termeszetesen sikertelenül.
Valakinek valami ötlete? A Windowst egyebkent pendriverol probalom
telepíteni.
Köszönöm -
Formaster
addikt
válasz mohalaca #34422 üzenetére
Szia,
Ez szomorú Ezek után tényleg gyanús, hogy lap. A monitort kizárnám, hisz az megy alaplapival. A kártyák másutt jók voltak, csak nálad nem. Vagy beállítás, vagy alaplap...
Próbálj még meg egy bios frissítést, aztán egy cmos resetet. Ha ez se akkor passzolom, talán meghallt a lapod. Nincs rajtra másik PCI foglalat esetleg? A forglalatba nem ragadt valami szösz?
-
mohalaca
csendes tag
válasz Formaster #34331 üzenetére
Szia euzsolt!
A #34311-es hozzászólásban ismertetett problémám még mindig fennáll. Annyi a különbség, hogy vásároltam egy FSP Raider 650W-os 80+ Silver tápot, de ezzel is változatlan a helyzet. A VGA szitén nem ad jelet se DVI csatlakozóval, se HDMI-vel. Próbáltam BIOS-ban letiltani integrált VGA-t, de úgy sem jó.
Ha rádugom a tápot a VGA-ra akkor az integrált VGA sem megy, ha arra dugom rá a DVI-t. De ha a VGA-ról lehúzom a 8 pines tápot akkor az alaplapi megy DVI-al.
Lehet az alaplap van megpukkanva? Már végképp semmi ötletem nincs.
Előre is köszönöm a választ!Üdv.: Laci
-
zolika15
tag
Sziasztok!
Mi okozhat fps droppot úgy hogy semmi sem változott a játékban sem a gépben, eddig volt 100pfsem simán most pedig beesik 60 alá is néha, gyakorlatilag semmit nem változtattam!Zoli
-
szogyenyi
csendes tag
válasz Formaster #34412 üzenetére
Nem bírtam magammal, munkába indulás előtt gyorsan újrahúztam: első benyomásaim alapján minden okés. Végigfutottam ugyan azt a kört, amit az első posztomban is írtam, de a biztonság kedvéért amint hazaérek ismét rámérek a Latency-vel.
OFF: De ez mi már, hogy nem lehet normálisan rátelepíteni az újabb driver-t a régire és így szétcsesz mindent? Amíg AMD-s kártyám volt sem távolítottam el sohasem a régi drivert és nem volt probléma egyetlen alkalommal sem. Oké tudom, kezdő hiba, beismerem, de ez számomra teljesen nonszensz.
-
szogyenyi
csendes tag
válasz Formaster #34408 üzenetére
Az IDE portra semmi nincs rákötve, a HDD és az optikai meghajtó is SATA porton kommunikál. Újraraktam a DirectX-et (előtte Regeditben töröltem a DirectX mappát, azt javasolták ezt a lépést tegyem meg mielőtt újraraknám a cuccot) most mint ha valamivel már folyékonyabban menne a játék. Borderlands 2-vel teszteltem, mert annál üt ki a leginkább a jelenség s ahogy megfigyeltem, amíg a low-res textúrákat használja a játék nincs is gond, amikor a nagyobb felbontásúakat töltené be akkor akad meg egy pillanatra, de már nem olyan jelentős a lag, mint korábban volt. (Bár erre nem feltétlen merném fogni, az Unreal Engine hajlamos sajnos az ilyesmire, ezt már az évek alatt megfigyeltem nem egy játéknál, ami ugyan ezt a grafikus motort használja, na mindegy)
Vajon megérett a rendszer egy újratelepítésre, vagy nyűzzem még így egy kicsit, mit javasolsz?
-
Formaster
addikt
válasz dannyl #34405 üzenetére
Neked is azt mondom, szedj le mindent DDU-val, directx-et is és menjen fel a legfrissebb. Ha ez sem akkor tovább a bios részhez, ott utána kell még néznem mik a megfelelő beállítások, már elfelejtettem.
Ezt a latency problémát nem egyszerű helyrehozni Millió dolog okozhatja. A LatencyMon oldalán is vannak irányadó utasítások, meg vannak jó youtube videók is, de ahány rendszer annyi féle baj. Ezért is mondom, h sok esetben egyszerűbb egy új wint felrakni.
A te esetedben, mivel új a win én elsősorban BIOS szinten kezdeném a hiba elhárítását. Ha létezik frissebb BIOS, dobd fel azt, nálam pl kiderült h nem is támogatta a gyári bios a procimat, mert az fél évvel a lap gyártása után jött ki. Ment vele, de okozott problémákat. Délutánra átnézem még a kritikus bios pontokat.
(#34407) szogyenyi Nálad még valami atapi gondot is jelez. Directx-et te is szedd le és menjen fel újra. De az atapi jól látom h az IDE vezérlője?
-
-
-
Formaster
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest