Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz IstvánLászló #32799 üzenetére
430W-os Gigabyte Superb. Anno nagyon jó kis tápnak tartották.
Most játszottam vele kb. 1 órát és eddig minden OK.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz SunMount3r #32798 üzenetére
Ha most alapjáraton 45fok körüli a gpu-d, akkor minden jó, de ha tényleg tesztelni akarod a stabilitást én a 3d Mark-ot ajánlanám.
A miértre a válaszom ha a 3d Mark hiba nélkül fut le, akkor minden jónak kell lennie.
Kérdeznélek milyen tápot is használsz mert nincsen infó?Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz IstvánLászló #32797 üzenetére
És tényleg, azt hittem, nem tudja mérni a GPU diode-t, de most nézem, hogy külön be kell kapcsolni, hogy azt is mérje ... Most alapjáraton 45fok körüli. Akkor nyomhatok rá még egy 1 órás tesztet, hogy kijöjjön mennyire megy fel...
A többivel kapcsolatban köszi, ez kicsit megnyugtató...
-
IstvánLászló
senior tag
válasz SunMount3r #32796 üzenetére
A véleményem igen normálisak az értékek, nálam ezek a mért értékek vannak .
A gpu-n mért hőfok értékét nem is láttam, ezt jó is lenne tudni pontosabban, nálam általában 46 és 65 fok között méri az Aida Stability Test..[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #32795 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Fagyott a gépem egy párszor legutóbb és szeretném kideríteni az okát. TV-re kötve használóm DVI-HDMI adapterrel és kábellel, ezért is féltem még pluszban a TV-t is.
Memetest-et majd nyomok rá, de most még a VGA-ra gyanakszom.
A gépem 2008-as, tehát 9800GT OC és, Core 2 Duo 2.4GHz van benne, ezért egy ennek megfelelő teszt programot keresnék. A VGA tesztelésére tudtok valamit ajánlani? Vagy elég ahhoz az a Stressz teszt ami az AIDA-ban van (most futtatom éppen)?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Diego72
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Ma raktam össze az új gépet és indítás után nincs jel a monitoron, így az alaplap BIOS-ába sem tudok belépni, a DVI és HDMI kimeneten egyaránt nincs jel.
A konfig:
Asus Z97-Pro Gamer alaplap
FSP Aurum CM Gold 650W táp
Intel i5-4690K proci
Hyper X Savage 16 GB memória
CM Storm Stryker ház
alaplapi intergált videokártyaAz alaplap kap áramot, mert a proci venti felpörög, és az alaplapi ledek is világítanak, a házventik működnek, a resetre is reagál a gép, de indítás után a monitoron a no dvi/hdmi signal üzenet jelenik meg.
Van vmi ötletetek, mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
BlinkPeti66
csendes tag
Üdv!
Nem rég elég komoly hiba jelentkezett a másinámnál amire nem találom a megoldást és szeretném kikérni hozzá értő emberek véleményét mielőtt szervizbe viszem. Szóval a probléma a következő:
Aktiv játékosa vagyok a Fallout 4 nevű játéknak. Eddig jól futott, nem volt semmi probléma. Nemrég viszont miután elinditom a játékot kb 10perc után beakad pár másodpercre és onnantól szaggatni kezd a játék. Gondoltam megnézem más játéknál is csinálja e, beléptem a Counter Strike GO-ba ahol tökéletesen látom az fps számot..nos 40-50 fpsem van holott 150-170 szokott lenni. Próbálkoztam ujratelepitéssel amely nagyjából 1 hétre orvosolta is a problémát de most megint elkezdte. Olvasgattam más fórumokat is hasonló témában, és túlmelegedés nincs, igy az alaplap hibára tudok csak gondolni. Előre is megköszönném a segitségeteket.. és pár tanácsot is megköszönnék,hogy itthon tudok e valamit tenni az ilyen problémák elháritására.
Gépem : CPU: AMD FX 6300
alaplap: ASROCK 990FX Extreme 3
memória: 8GB DDR3
VGA: AMD RADEON r7 200 series 2GB
op rendszer : Win 7 -
sayCet
aktív tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: Mostanában játék közben kekhalalt kapok. KERNEL DATA INPAGE ERROR. Gondoltam ujrarakom a rendszert, megtörtént, elindul a játék, random leáll a gep, majd vissza kapcsol. Újra elindítottam a játékot, másfél perc után kifagyott, majd dobta megind a bluescreent.
CHKDSK-t futtattam, jelenleg Windows memoria diagnosztika megy.
Konfigom:
Alaplap:Gigabyte H77-D3H
CPU: Intel i5-2500
Táp: Atlas AT-400X12P
RAM: CRUCIAL 4GB DDR3 1600
SSD: SAMSUNG 64GB
VGA: NVIDIA GEFORCE 750TI
HDD: SAMSUNG 2504C 500GB[ Szerkesztve ]
Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy ha elalszik a gép nem ébred fel belőle.
Elindítom és bedobja a rendszerindítóban, hogy rendesen indítom, vagy csökkentett módban, stb...
Szóval nem rendesen kapcsol le.
Win7 van rajt.
Eddig nem volt vele gond. -
role_of_72
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
"DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" üzenetet kapok az asztali gépemen.
- FSP 85+ táp,
- Gigabyte Ultra durable 4 alaplap,
- Samsung 830 Pro SSD (rendszer, 128GB, SATA3 talán),
- WD Green HDD (adat, 2TB),
- AMD Llano A8-3870K 3-ról 3.1Ghz-re húzva (azt hiszem),
- 2 x 8GB Kingston HyperX Fury DDR3Maga a gép októberben lesz 4 éves. Nem tudom van-e összefüggés, picit akartam húzni biosban a procin (korábban már próbáltam, semmi baja nem volt), majd reboot-nál már ezt írta ki... visszaállítottam mindent, volt fail-safe beállításokkal is újraindítva, de akkor sem.
Pár restart után volt hogy betöltött, de egyre dadogósabb lett, majd már el sem indult. Cserélgettem a táp és a sata kábeleket is, portokat is, de mind a DVD mind pedig a 3.5" HDD elindult az SSD kábeleivel, fordítva viszont nem.
Bizonyos állásokban volt hogy elindult, de utána a helyére szerelve megint nem...Ha csak az SSD van rádugva fel sem pörög a procihűtő (ugyanez a helyzet ha nincs drive rádugva).
Külön jó, hogy ha viszont átrakom az SSD-t a T400-as (SATA2?) Thinkpad laptopomba, ott mindig elindul hiba nélkül...
Ugyanúgy az asztali gépem is elindul mindig, ha a laptop winyóját kötöm az SSD helyére (kábeleket igyekszem nem mozdítani).
Használtam pár napig megcserélve, utána visszarakva pár napig ment, de most újra nem indul...
Vélemények? Nem vagyok buta, de kezd megállni a tudományom. SSD-t vegyek, tápot vagy alaplapot?
Köszi előre is!
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
MyWayBack
csendes tag
Üdv
A problémám az lenne,hogy nem indul el a gépem.
Vihar volt tegnap, kikapcsolt. Utána ment aznap is, ma is.
Utána kihúztam a gépet a konnektorból úgy,hogy már előtte ki volt kapcsolva, és később már nem lehetett visszakapcsolni. Minden cucc kb új benne, minőségi táp, az is kb 1 hónapos, boltból vettem,nem használtan.
Nem világít semmi a lapon, meg sem mozdul. Cseréltem benne tápot, úgy sem mozdult meg.A power gombos megoldásokat is próbáltam a csavarhúzós rövidre zárással, de gyakorlatilag már mindent. A lap is pár hetes, szóval alapvetően annak sem kellene rossznak lennie, az elemnek se kellene lemerülnie.
Amikor csak a 24 pines csati van benne az alaplapban és úgy indítom a gépet,akkor a procihűtő felpörög, kb 1 mp-ig, ha viszont bedugom a 4 pinest fölé,akkor már nem.
....vélemény, tipp? -
djrobaa
aktív tag
Szevasztok.
Igaz nem asztali gépről van szó, de remélem tudtok valamit mondani. Szóval adott egy Lenovo G585 laptop.
Ismerősőm kislánya meglocsolta vízzel a billentyűzet közepét, de nem történt semmi mert csak pár csepp volt állítólag. Még akkor nap néztek rajta valami mesét, de másnap már nem kapcsolt be. Annyit csinál, hogy bekapcsoláskor felpörög a ventilátor és le is áll az egész. Ez kb 2-3 mp. Szétszedtem, de nem látok rajta semmi hibát. Beázás nyomait sem látni. Próbáltam az akksi nélküli 10 és 30mp-es power gomb nyomást, de semmi.Akku nélkül is próbáltam inditani. Kivettem belőle szinte már mindent ami nem kell az indításhoz. Most akkor mi lett ezzel?.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals
-
nikk1337
újonc
Sziasztok!
Írok ide is, hátha tud valaki segíteni.Most vettem egy új gépet, MSI H110 PC Mate lappal. Egy szintén új SSD re telepítettem a Windowst, és ezt az üzenetet írja ki az asztal jobb alsó sarkába: Nem megfelelő a biztonságos rendszerindítás konfigurációja.
Windows 8.1 Pro 64 bitről van szó, az előző gépemet is többször újra raktam vele, és eddig soha nem írt ki ilyet, csak az új lappal.Próbáltam utána nézni, azt írták hogy a BIOSban a secure bootot állítsam Enable re, de nekem sehol nincs ilyen opció. Felraktam a legfrissebb BIOSt is, de akkor sem jó.
Meg akartam csinálni amit ez az oldal ír: http://itpeernetwork.intel.com/microsoft-windows-8--enabling-secure-boo
De sajnos nekem nincs ilyen lehetőség, a Security nál...Viszont a PowerShell a “confirm-SecureBootUEFI” parancsra tényleg azt írja ki hogy False, szóval ez lesz a probléma. De hogyan kapcsoljam be, ha nincs ilyen lehetőség a BIOS-ban?
Valami ötlet, mit tegyek?
Köszi előre is. -
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy bekapcsolás után pár másodperccel valamelyik venti durván felpörög kb 10-15 másodpercig, elhallgat és utána működik normálisan a gép? Később lesz csak időm belenézni, hogy pontosan melyik csinálja. Proci és a hűtő pár hónapos, többi alkatrész kb 1,5-2 éves.
Előre is köszi!
Konfig:
Alaplap: Asrock H81M-HDS
CPU: Intel Core i5-4590 3.3GHz
CPU hűtő: ID-Cooling SE-214X
RAM: 2x4 GB Kingston DDR3 1600MHz HyperX Fury Black
VGA: Gigabyte GV-N750OC-2GI GTX750 2GB GDDR5
Ház: Cooler Master N300
Táp: FSP 400W HEXA+
HDD: Western Digital WD5000AAKX 500GB -
Nimda
addikt
Sajnos nem volt próba tápom, de kockáztattam és vettem egy másikat (mondjuk a jelenlegi már vagy 6 éves gagyi Kolink volt, csoda, hogy eddig húzta, de szerencsére nem vitte a gépet magával) FSP Hexa+ 400 lett a nyerő, gondoltam ha nem ez a baja, akkor is jól jön az új gépbe.Szerencsére úgynézki ez volt a probléma, mert most nem áll le.Az első bekapcsolás azért leizzasztott, mert a bios nem éledt fel.Reset után sem volt hajlandó inicializálni, csak a ventik pörögtek fel.Szétkaptam újra és nature élesztettem csak a lapot és elindult.Fene se tudja összerakva miért nem akart indulni, de most már megy rendesen beépítve is.
-
Nimda
addikt
Sziasztok!
Az eddig évek óta gond nélkül működő gépem, a mai naptól random leáll magától.Nem indul újra, hanem mintha áramszünet lenne, váratlanul kikapcsol.Újra bekapcsolva elindul, de utána random leáll, percek múlva.Terhelés nélkül, vagy terhelve játékkal, ugyanez a probléma.Én a tápra gyanakszom, szétszedve az áramkörön látni egy barnulást az egyik tranzisztor/trafó közelében, de a feszültség értékek látszólag rendben vannak.Esetleg lehet más jellegű a probléma, vagy ez 99%-ban táp hiba? -
EnderMauL
csendes tag
válasz Vakegérke #32772 üzenetére
Igen be volt. Hát én is akár hogy gondolkozom nincs ötletem, max hogy gyári hibás a proci vagy az alaplap, de sajnos azt nem tudom leellenőrizni. Ilyen helyzetben amúgy mi a teendő, elvinni egy szervizbe ahol megnézik hibás e valamelyik alkatrész, vagy mindent visszaküldeni a boltnak, hogy ők vizsgálják be a dolgokat?
-
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
válasz EnderMauL #32767 üzenetére
Esetleg opció lehet, hogy az alaplapi VGA-ra (IGPU) csatlakoztatod a monitort. Ha ott van kép, a BIOS-ban le lehet tiltani, és akkor a VGA kártya veszi át a szerepét.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
-
EnderMauL
csendes tag
válasz Vakegérke #32766 üzenetére
Csak a valóságban az egyik olyan mint ami a rajzon van, a másokon meg nincs a teljesen szögletes csatlakozó csak 4 egyforma alul ovális fajta. De ugyan ilyen volt az én 400 FSP tápommal is, fél órát szenvedtünk vele mire rájöttünk, hogy elég csak az egyik 4 pinest csatlakoztatni. Nekem azután működött rendesen
Most halottam még egy ilyet, bár eddig még sose halottam, hogy az alaplap biosában HDMI portra lenne kapcsolva és nem automatikusra. Mi a sima D-sub vga csatlakozón próbáltuk. Ennek lehet bármi valóságalapja?
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz EnderMauL #32765 üzenetére
Nem igazán értem. Kéne hogy legyen egy felülről a negyedik páros. Nézd át azt a kábel választékot.
A kép a táp gyártói oldaláról van.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
EnderMauL
csendes tag
válasz Vakegérke #32762 üzenetére
Nem tudom mindkettőt csatlakoztatni mert csak a táp egyik 4 pines csatiján van két teljesen szögletes pin átlósan. A másiknak minden pinje a felül ovális fajta. Az alaplapi 8 pines csati meg 2x4pines ahol a 4 pinben átlósan vannak a szögletes és a felül ovális pinek.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.jra megpróbálom.Tudnátok ebben segíteni.Kikapcsolás után a gépem újra indul.Van amikor 5 perc után,és van amikor csak fél óra után.A konfig:GA-B75M-HD3 alap lap, 2x4gb Kingston hyper x gennesis KHX1600C9D3X2K2, nvidia gtx750 trix,és 400W FSP PNF táp.Még anyi infó van,hogy amikor előszöt össze raktuk a gépet,akkor ezekkel a ramokkal,indult de nem adott képet.Frissítetük a biost a leg első volt még rajta,a leg frisebbre.és így most hibátlanul megy a gép nem áll le.A gond csak az hogy ha a bekapcsoló gombal,ha a windowsból állítjuk le,újra indul a gép szabálytalan időközönként.Talán a ramokkal lehet a baj?Köszi előre is a segítséget.
-
Vakegérke
félisten
válasz EnderMauL #32761 üzenetére
Amondó lennék, hogy mindkettőt csatlakoztasd. Arra viszont figyelj, (hidd el, nem nézlek butának,) hogy melyik csatlakozó melyik aljzatba kerül. Nekem is ilyen tápom van.
-
Vakegérke
félisten
válasz kromatika #32755 üzenetére
Szia!
A BIOS-ban Power Management, ErP-t állítsd Enabled-re. Ezzel letiltod az ébresztő funkciókat.
38. oldal.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
EnderMauL
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap raktam össze ismerősöm újonnan vásárolt konfigját, ami szinte ugyan az, mint a sajátom, amit összeraktam 2 hónappal ezelőtt:
Asrock B150M PRO4 alaplap
FSP 500W hyper táp
Intel i5-6500 proci
HyperX Fury DDR4 memória
Gigabyte GTX 960 4 gb videokártya
Ház Zalman Z9 NeoA probléma hogy indításnál a monitoron nem jelenik meg semmi még az Asrock felirat sem. A monitor biztosan jó, mert a laptopra kötve működött rendesen. Próbáltam videókártya nélkül, de ugyan az az eredmény. Az alaplapi elemet is kicseréltem, de semmi. Áramot kap az alaplap, mert a CPU venti és a videókártya venti is pörgött. Bekapcsoló gomb és usb levilágítása szintén működött. Próbáltam a memóriákat is átrakni másik slotba, de semmi változás.
Előre is köszönöm a segítséget. -
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Bekapcsolás után egyre gyakrabban
újraindul a gépem majd kérdezi, hogy normál módú indítás vagy rendszer javítása.. mitől lehet ez? Viszont, ha elindul teljesen stabil a gép. Újratelepítés nem segített ezen..
I5 4690
Asus b85 gamer matx
R9 280x
Coolermaster b600v2
Kingston ssd[ Szerkesztve ]
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz }{3@Đ$}{0ot #32753 üzenetére
Sikerült megtalálni a problémát.
Amit kaptam a videokártyához tápelosztót,nem volt elég dugó a tápon és 1 régi tápkábelt kellett szerválni.
Amúgy az én hibám volt,mert 4+4 (8-pin) ami elvileg a CPU-hoz volt külön a gyártó szerint,az nem engedte a gép bekapcsolását. Szóval a táp védelme nem engedte,mert akkor zárlatot kapott volna a gép.™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
kromatika
veterán
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.Kikapcsolás után a gépem újra indul.Van amikor 5 perc után,és van amikor csak fél óra után.A konfig:GA-B75M-HD3 alap lap, [link] 2x4gb Kingston hyper x gennesis KHX1600C9D3X2K2, nvidia gtx750 trix,és 400W FSP PNF táp.Még anyi infó van,hogy amikor előszöt össze raktuk a gépet,akkor ezekkel a ramokkal,indult de nem adott képet.Frissítetük a biost a leg első volt még rajta,a leg frisebbre.és így most hibátlanul megy a gép nem áll le.A gond csak az hogy ha a bekapcsoló gombal,ha a windowsból állítjuk le,újra indul a gép szabálytalan időközönként.Talán a ramokkal lehet a baj?Köszi előre is a segítséget.
-
Baboon
senior tag
Tisztelettel mindenkinek!
A gépem lényegi része a következő:
- Intel i3 4330 + alpine pro 11 hűtő
- MSI h97i ac (alaplap)
- Corsair cx 430 (táp)
- 4gb talán kingston ram (nem tudom milyen már sajnos, látni sem látok rá, de van szép kék hűtője)A problémám:
Egyre gyakrabban már heti rendszerességgel a gép önmagától leáll, de nem akárhogy:
- Monitorra nem küld jelet (monitor ledje villog mintha ki lenne kapcsolva a gép)
- A CPU ventillátor maxra felpörögve megy megállás nélkül.
- A gépház visszajelző ledje kialszik (amúgy állandóan kéken világít, kivéve ha van HDD forgalom mert akkor pirosan belevillog)
És ennyi se kép se hang.Ez a kisebbik probléma a nagyobbik, hogy utána nem lehet elindítani a gépet.
Kikapcsolom - bekapcsolom és ugyanaz. Ventillátor maxra pörög, monitornak nem ad jelet, a gépház ledje a bekapcsoláskor 1-et villan pirosan majd kialszik, mintha a gép ki lenne kapcsolva (pedig nincs hiszen pörög a ventillátora a CPUnak)Éééééés ezek után ha 1 éjszakát pihen a gép újra használható, mint most is éppen.
A gép sosem volt húzva, sosem volt túlmelegedve, internetezésre használom kb kizárólag. Még filmet sem nézek rajta.Én az alaplap haldoklására tippelek, mint hiba. Bátyám a táp haldoklására tippel.
Ki mire gondol ezek alapján? Eléggé elkeserítő a helyzet.Köszönettel,
Dani''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz }{3@Đ$}{0ot #32747 üzenetére
Tegnap este még egy próbát csináltam,de sajnos semmi nem történt,utána úgy hagytam mindent,másnap délután (ma) gondoltam megpróbálom még1x..........nagyon ingadozva,de megindult.
Erre valaki tud értelmes választ adni hogy ez milyen jelenség? Ez tápegység lehet vagy az alaplap?
Utána megint megpróbáltam berakni az GTX 1070-et,de azzal már volt hajlandó elindulni.
Én azt gondolom hogy az alaplap csinálja ezt.........vagy nem tudom tényleg.™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
JosieMaran
csendes újonc
Hát nem akarom elkiabálni, de remélem talán sikerült orvosolni problémámat ((#32723) JosieMaran) ezzel:
http://www.duplexsecure.com/downloads
2 napja teszteltem gépem,lekopogom eddig nem volt újraindulás.[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
Én (sajnos...) továbbra is erre a problémára keresek megoldást. Azóta azt próbáltam ki, hogy a fix 1600mhz-re és 1.5v-ra állított ramokat visszaállítottam "auto"-ra, de sajnos kb: két napon belül ismét jelentkezett a szokásos napi egy összeomlás (hibaüzenet: atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area). Minden ötletet, segítséget szívesen fogadok!
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz RVR400 #32722 üzenetére
Pár napja visszaállítottam mind az órajelet, mind a feszt "auto"-ra, kb: két napig rendben is volt, de ma ismét összeomlott, ugyanúgy a szokásos hibaüzenettel (atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area).
Így aktualizálom a post-omat, kiegészítem ezzel is, hogy ki lett próbálva, de a hiba ismét előjöttFancy quote placeholder
-
HREH
senior tag
válasz djzotya1983 #32748 üzenetére
Bocsi, a tápot kihagytam: Seasonic S12G 550W
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz }{3@Đ$}{0ot #32744 üzenetére
Megpróbáltam hogy kiszedem az elemet egy percre és visszarakom,de úgy sem történt semmi. Én nagyon gyanakszom az alaplap meghibásodására,mert bevallom,lehet egy kicsit erősebben nyomtam a videokártya 8 pines csatiját a dugóba. Igaz,megnéztem hogy történt-e valami sérülés vagy egyéb,de nem láttam semmit rajta.
De ha az alaplap meghibásodott akkor tud még utána áramot szállítani?™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
pepusos
senior tag
Sziasztok! Hátha valaki látott/hallott már ilyet: megy a gép, szépen csendben, egyszer csak a semmiből egy hangos, hosszú sziszegés hallható. Olyan, mintha egy tökig felfújt kerékből hirtelen kiengednénk a levegőt, és tart úgy 3-4 másodpercig. Hőfokok normálisak, a gép semmi rendelleneset nem csinál ezen kívül, ezt is csak ritkán. Mi lehet ez?
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
A gépem alkatrészei: i5-4440, Asrock H97 Pro4, 12GB RAM (2x4 GB Kingston HyperX + 4GB Kingmax), Sapphire R9 280, Kingston 3K 120GB SSD, Seagate Barracuda 2 TB HDD, Samsung 500GB HDDA probléma az, hogy random netezés közben egyszerűen kikapcsol a monitor, újraindul a gép, illetve megszakad a netkapcsolat is, tehát újrainduláskor a nulláról elkezdi keresni a netet, dacára annak, hogy a router rendben van.
Ma kezdte, eddig semmi baja nem volt (3 éve van meg kb, azóta csak proci- és lapcsere volt)
Bármilyen ötlet, hogy mi lehet a megoldás?
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Új videokártya beszerelés után valamiért nem indul a gép. Ha bedugok mindent,a headset,egér kap áramot,és az internet dugónál villog kettőt.,de nem indul a gép. Egy GTX 1070-et akartam volna berakni,se avval nem indul,utána megpróbáltam integrált videoval,arra sem indult már a gép,megnyomkodtam minden kábelt,az SSD kábeleit,a főkábelt,de semmi reakció.
Valakinek 5let?
[ Szerkesztve ]
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Win10 van fent. Egy hete használom a gépet és azóta háromszor omlott össze. Most utoljára még a C-t is elkezdte javítani.
Msi B150M, I5 6500, 2x8 Gb Corsair 2400Mhz. A Win egy 120 Gb-os Kingston SSDNow V300-on van. Ezt a laptopból raktam át, ahol hibátlan volt 8.1-el (win 10-et is próbáltam rajta, de csak kevés ideig, akkor nem csinált ilyet).
Sentinel semmi hibát nem ír. Stressz tesztet is nyomattam, de hát játékok alatt sincs semmi gond. Bár egyszer játék alatt omlott össze, másik két alkalommal viszont szimpla netezés.
-
wrongduke
aktív tag
válasz KüLÖNc #32731 üzenetére
Szia!
Nos én elég körülményes módját találtam a probléma megoldásának. Nem biztos, hogy működik nálad viszont egy próbát megér.
Kell egy működő másik gép, pendrive, DVD-rom. Gondolom pendriveról akarod telepíteni a windowst, nekem EZ a progi kellett. Ez az Asrock módszere, még a gigabyte-nak van egy hasonló, ami ugyan úgy működhet bárkinek.
Gyakorlatilag patcheli a windows képfájlt és telepítő alatt menni fog az USB.
Viszont miután felment a windows újra nem fog menni semmi. A BIOS-ban be kell kapcsolni a PS/2 emulátort az USB-re majd feltelepíteni a driver-eket DVD-ről ami az alaplaphoz van. Utána kikapcsolhatod a PS/2 emulátort, és működni fog minden.Elvileg ha DVD-re kiírod a win10-et és úgy próbálod telepíteni nem lesz gond az USB-vel a telepítés ideje alatt.
Elég bonyi, de mást nem találtam erre a problémára. Célszerű ISO-t csinálni a telepítő lemezről így legközelebb már nem fog kelleni a DVD-rom.
Remélem segítettem!
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Bence1116 #32737 üzenetére
Légyélszíves írd is le a számítógéped összes alkatrészeit is hogy könnyebben és hamarabb tudjak és tudjunk segíteni.
A kép alapján vga a hibás vagy más alkatrész is okozhatja...Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
zsoke12
csendes tag
Sziasztok. Nekem egy olyan problémám lenne, hogy mikor töltök le torrentről valami nagyobb méretű dolgot pl. egy sorozatból több évadot vagy akár játékot állandóan megtellik a ramom. De ez csak torrentnél van legalább is eddig csak ott vettem észre. 8GB DDR4 RAM-om van ezért is néztem hogy most mivan. Alapból 20-25%-on megy a RAM használat, de amint elkezdek letölteni valamit folyamatosan megy feljebb amig el nem éri a 99%-ot és akkor lefagy a gép vagy ameddig újra nem indítom a gépet addig megáll azon a szinten ahol a letöltés véget ért. Általában ha egy 10GB-os dolgot töltök le akkor olyan 70-80%ig megy fel de ha már nagyobbat akkor 90% fölé is. Windows 10 Pro 64bit az op rendszer. Valaki tudja, hogy ez mitől lehet? Válaszokat köszi előre.
-
vhw
addikt
Egy, csak hétvégente, keveset használt gépem kezdett pár hete "köhögve" indulni.
A jelenség: bekapcsoláskor általában eljut a windows betöltő képernyőig, de előfordul, hogy csak fekete marad a képernyő. A HDD láthatóan nem dolgozik már ilyenkor.
Ritkán előfordul kékhalál (Indulás után. Működés közben az utóbbi időben tapasztaltam egy alkalommal teljesen váratlanul netezés közben)
Máskor fekete alapon fehér betűs hiba üzenetig jut el, miszerint a közelmúltban történt hardware vagy software változások miatt problémákat észlel. Ilyenkor hiába próbálkozom a repair funkcióval, újraindulás után újra és újra eddig a hibaüzenetig jut el...
(hardware változás annyi történt, hogy egy 10+ éves IDE LG DVD meghajtót néha rákötök a lapra, mikor éppen valamit túrkálok ősrégi dvd-ken, de a meghajtó nélkül is jelentkezik a probléma az indításnál)
Van, hogy 2-3 ki-bekapcsolás után (nem reset, indításnál erre lényegében nem reagál) betölt a rendszer és gond nélkül működik minden, akár net, játék, film nézés... Máskor 8-10 alkalom is kell míg végre "veszi a sebességet".
A konfig a következő:
- Asrock N68C-GS FX
- Athlon II X3 445
- 2x2 GB DDR3 ram (egy Kingston és egy Ramaxel modul)
- Samsung HD080HJ (amit használtan vettem már jó pár éve, és van benne ~1900 nap működési idő - bár Sentinel szerint 100/100 az állapota, ugyanakkor működés közben elé hangos a seek noise - már így vettem)
- Gigabyte HD3870Win7
AVG scan nem talált semmit.Nekem gyanús a merevlemez, de akkor mire fel a 100/100-as állapot...
Mivel lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
Vakegérke
félisten
-
afrojack1
senior tag
Sziasztok
Egy pár napja elég durván belassult a gépem.. windows töltése is 10 percet vesz igénybe, elakartam távolitani rola a piszkokat, meg auslogics disk defraggal helyre pofozni de azt irja ki hogy "your disk might contain errors"
Mi lehet a baja? Megadja magát a merevlemez?SC: Herczku_Death
-
wrongduke
aktív tag
válasz KüLÖNc #32731 üzenetére
Szia!
BIOS-t úgy tudod legkönnyebben resetelni, hogy kiveszed az elemet és visszaállnak a régi beállításaid. Utána elvileg újra tudod használni a BIOS-t. Arra viszont nincs tippem mit lehet ezzel kezdeni. Jelenleg én is egy Acrock lappal szívok és mire bejön a WIN7 telepítője, már nincs egér.
Szólj ha van infód, én is szólok."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok,
Összeraktam az új gépem, de nem tudom újratenni a rendszert, mert az Asrock Z170 Extreme4 lapom nem észleli az USB csatlakozókat. Keresem a honlapjukon, de Windows 10 64 bit alatt [link] drivert se találok hozzá, csak Win 8.1-ig van.
A billentyűzetemet és az egeremet se észlelte, csak BIOSban, ott állítgattam a Legacy USB-t, a third party 3.0 USB beállítást illetve hogy az USB portokat PS/2 portnak kezelje. Ami először sikerült is, észlelte az egerem és a billentyűzetem, de csak mint generic mezei eszközök. (Azóta kikapcsoltam őket teljesen, szóval már a BIOSba se tudok belépni, mert bootoláskor se látja a perifériáim. Hiába na, hülye vagyok, nyomogattam ezt azt, hogy hogy csinálom vissza még nem tudom)
Az SSDre amire telepítenék egy friss Windows 10 64 bit Homeot, azon a jelenlegi Windows 7 rendszerem van, ami be is tölt és működik is, de se Lan drivert nem tudok feltenni, igazából semmit sem tudok, mert az USB csatlakozóim nem működnek, se a 2.0-ban, se a 3.0-ban.
Mit tegyek?
-
hemaka
nagyúr
Az mitől lehet, hogy sata0 ssd, sata1-2 hdd és odd, de sokszor indításkor csak bejön a bios, mert nem látja az ssdt?
Biost is frissítettem a legújabbra, wint is újra pakoltam, át dugtam más sata csatlakozóba, de ott is eljátssza ezt random időközönként.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
elfelejtette
veterán
válasz JosieMaran #32728 üzenetére
Nem az alaplapon van a vga, hanem a prociban. És mivel külön vga-d is van, a gtx960, az integráltat letiltod, ezért is nem települ. Vedd ki a 960-ast, és egyből ott lesz.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
JosieMaran
csendes újonc
válasz JosieMaran #32727 üzenetére
No meg azt sem értem hogy alaplapon van VGA de rendszerben nincs jelen, nem kellett feltelepíteni meg nem is engedi, nem igazán értem miért. Nem tudom hogy ez okozhat valamit vagy sem.
-
JosieMaran
csendes újonc
Ramokat megnéztem külön külön, mindegyiknél előjön a probléma.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Annyit vettem észre csak hogy előtte win 7 volt fenn annál nem volt ennyi újraindulás.
win 8.1-nél viszont elég sokszor bejön a kékhalál. -
Vakegérke
félisten
válasz kircipeti #32725 üzenetére
Szia!
Húzd le a bekapcsológomb csatlakozóját az alaplapról, és valami fémmel, mondjuk egy csavarhúzóval érintsd össze a két tüskét egy pillanatra. Ha elindul a gép, akkor egyértelmű, hogy mi a hibás.
-
kircipeti
senior tag
Sziasztok!
Van nálam nem mai darab gép Asrock 775i65G alaplappal szerelve. A bekapcsoló gomb megnyomása után semmi sem történik az ég világon (nem pörög fel semmilyen venti, a tápé sem). Kicseréltem a tápot, de a helyzet változatlan. Halott alaplap?
-
Memora
senior tag
válasz RVR400 #32722 üzenetére
Köszi a tippet akkor ránézek a bios-ban, és visszaállítom az órajelet, továbbá úgy emlékszem, a feszültséget is fix 1.5v-ra állítottam (elvileg a Sandy bridge-hez 1.5v vagy kevesebb kell ha jól emlékszem), ezt is visszaállítom ingadozóra, aztán tesztelem. Remélem van valami factory default settings lehetőség oldalanként is, nem csak full mindenre.
Fancy quote placeholder
-
JosieMaran
csendes újonc
Hát komoly gondban vagyok segítségeteket kérném.
CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION
Állandóan ezzel a hibaüzenettel indul újra a gépem, valaki tudna valami okosat írni mitől lehet?
Oprendszer win 8.1 64bit kori integrated
Gép:
i5 (i-6500)
alaplap MSI B150M Mortar
8 giga kingston hyperx fury 2133
120G SSD kingston hyperx fury
VGa MSI 960 GTX 2G
1tera HDD
Superflover tápBIOS alapbeállításon, legújabbra frissítve.
[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
Sziasztok, én is (kb: napi egy rendszerességű) kékhalál hibára keresnék megoldást:
A config: Windows 7 64bit (frissítgetve), Intel i7 2600k, ASRock P67 pro3, 4GB 1600 Kingston, Samsung 840 EVO 120GB SSD (teljesítmény: 100%, kondíció: 59%), Samsung HD103UJ, Samsung HD204UI, WD Purple 3TB, Gigabyte radeon HD6950 2GB, A-DATA HM series PSU 550W
A hibaüzenet: atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area (+ egy csomó szám, betű kódok, ha kell azokat is le tudom írni)
Mikor jön elő a hiba: általában intézőben való kattintgatáskor (sok folder képet használok, és extra nagy ikonokra van állítva a nézet), ritkábban vlc indításakor (ha duplán kattintok egy video vagy audio file-ra)
Amit eddig csináltam:
-sfc /scannow: nem talált hibát
-memtest: elvileg ez sem, de nem biztos hogy jól használtam.
-Amd hivatalos takarító eszközével leszedtem a VGA drivert, majd (automatikus felismeréssel) újratelepítettem. Eredmény: napi egy újraindulás helyett félóránkénti újraindulás
Utána rendszer-visszaállítás (több-kevesebb sikerrel), driver cleaning, re-install file-ból (full-pack). Eredmény: minden vissza a "rendes" kerékvágásba, azaz ismét napi egy újraindulás...A neten ezt találtam: [http://www.solvusoft.com/hu/files/bsod-k%C3%A9k-k%C3%A9perny%C5%91-hiba/sys/windows/advanced-mirco-devices-inc/amd-hd-audio-driver/atihdw76-sys/]
Elég sok info, azt se tudom, melyikkel kéne kezdeni (pl: azt a DriverDoc WinThruster programot érdemes futtatni?), ill. hogy mennyire releváns az én esetemben...Talán még azt érdemes hozzátennem, hogy egyszer régen átállítottam a bios-ban a ram-ok (KHX1600C9AD3K2/4G) frekvenciáját a max-ra (amit hivatalosan bírnak, nem tuning!). Ha jól emlékszek 1333-ról 1600-ra. Nem hiszem, hogy azóta jelentkezne ez a hiba, különben visszaállítottam volna.
+ néha újraindulás/újraindítás vagy reset után az AERO sem működik, és nem is lehet javítani sehogy, csak újraindítás (néha 1-2-3) után áll helyre.[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
donald_boy
tag
válasz donald_boy #32702 üzenetére
Valakinek van valami jo tippje?
-
Docci
senior tag
Sziasztok!
Érdekes problémát csinál a gépem.
Bekapcsoló gomb megnyomása után nem indul. Táp kapcsoló gomb OFF - majd ON és simán bekapcsolom a gépet. Ezt rendszeresen meg kell csinálnom, hogy használni tudjam. Maga a gép tökéletesen működik.
Viszont csak így tudom elindítani.Marha érdekes egyébként. Régebben nem csinálta ezt. Alaplapi elem merülhet? Vagy mi a gond?
Konfig az adatlapomon van.Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv.
Erőt s erényt!
-
batman.
senior tag
válasz petikacsa2 #32716 üzenetére
Ez a deszka ezzel a rammal nem fog menni. Esetleg megpróbálhatsz biost frissíteni, de szerintem akkor sem fog menni.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
petikacsa2
újonc
Üdv szeretnék segítséget kérni.
Msi h55m-e32 alaplapom van
vettem egy Hyperx 8gb 1600mhz-es ramot beletoszítottam a gépbe és folyamatosan újraindult .
Kisütöttem a bios-t hátha az cigánykodna de nem egyszerűen nem akar semmit sem se a biosba beengedni semmi csak újraindul folyamatosan.
Valaki valamit? -
Vakegérke
félisten
Utána néztem, van a menüben bemenet állítási lehetőség.
16. oldal a használati utasításban.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Jó helyen van. Állítsd be a PEG1-et, mennie kéne neki. Ha nem, akkor ki kéne próbálni, hogy másik gépben megy-e. Esetleg azt kipróbálni, hogy ebben a gépben elindul-e másik VGA kártya.
-
Vakegérke
félisten
-
Kodek
csendes tag
válasz Vakegérke #32704 üzenetére
Elsőnek vga-ra kötöttem hdmi kábellel. aztán kivettem aztán kötöttem alaplapira és bekapcsolt most beállítottam így a biosban initiate graphic adaptert IGD-re Peg-ről így ha benne van a vga akkor már igy is elindul de viszont ha arra kötöm rá a monitort akkor ugyan az a probléma.
-
Kodek
csendes tag
Hali!
Rendeltem egy konfigurációt ami ma meg is érkezett összeszereltem de valamiért nem indul el megfelelően amikor bekapcsolom a monitoron annyit látni hogy no signal entering the saving power mode shortly. Ha a vga kártyát kiszerelem akkor rendben elindul. Mit tehetnék hogy rendesen elinduljon vgaval?[ Szerkesztve ]
-
donald_boy
tag
Sziasztok!
A gépem egy ős kövület: GIGABYTE GA-MA785G-UD3H, AMD Phenom II X4 925 AM3 2,8GHz, FSP Blue Storm II 350W, Sapphire ATI radeon hd 4830
Win 7 alatt elkezdte random újra indítani a gépet, sima böngészés közben is. Már régen terveztem, hogy veszek egy SSD-t, gondoltam majd most itt lesz az ideje, év végén úgyis szeretném lecserélni a gépet. A Windowsba már be se tudtam lépni, mert amikor elkezdte tölteni újra indult. Csökkentett módba nem csinálta ezt, ezért ott ki tudtam menteni mindent. Intel 535 SSD-t vettem. Beállítottam mindent a BIOS-ban, amit kell és elkezdődött a telepítés. 85%-ig jutott... itt is amikor be kellett volna először lépnie a Windowsba újra indult vagy kikapcsolat. Lehúztam a jumpereket a power/reset-ről az alaplapon, érintéssel indítottam stb. Majd elkezdte azt csinálni, hogy el se indult... kicsit felpörgött a videokari ventije majd megállt, akadozott, megint felpörgött és a hardver tesztig se jutott a gép, a képernyőn teljes sötétség. Már se a resetre, se a powerre nem reagált. A proci venti is csak alapjáraton pörgött. Kiszedtem a memóriát, majd a videokarit és nem is sípolt a gép. Elfáradva elmentem aludni...
Másnap reggel bekapcsoltam és elindult a gép!! Viszont kiírta a windows, hogy a telepítés közben újra indult, ezért a telepítés nem sikeres, telepítsem újra. Ok: formázás, újra telepítés. Megint a telepítés vége felé, amikor már be kéne lépnie a windowsba újra indul a gép...
Én az alaplapra gyanakszom, de érthetetlen ez a működés.
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mini PC
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Acer Veriton N4630G
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest