Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztomi
csendes tag
Sziasztok!
Én azzal a problémámmal fordulnék hozzátok, hogy a gépem nem hajlandó első bootoláskor elindulni, csak másodjára. Áramtalanítás, majd áram visszakapcsolás után produkálja ezt a gépem.
Konfigom:
alaplap: ASUS B85M-G
proci: i3 4330
Ram: 8GB 1333MHz
VGA: ASUS GTX660 OC
HDD: 500gb Western Digital
SSD: INTEL 530 120GB
TÁP: FSP Hexa 500Watt
A kábelek megmozgatásával, biosz frissítéssel próbálkoztam, sikertelenül.
Az ötleteket a probléma megoldására ellőre is köszönöm. -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az öcsém gépével adódott gond. A következő alkatrészekből áll:
alaplap: Gigabyte GA-M57SLI-S4
CPU: AMD Athlon 64 x2 4200+
RAM: 4x1 GB DDRII
VGA: GeForce 210 (Gainward)
PSU: no name 500W, amit a hibadiagnosztika miatt kicseréltem egy Chieftec GPA-400S8-ra (ez se a legjobb, de csak ez volt kéznél)Tegnap be akarta kapcsolni a gépet az öcsém, de csak a ventilátorok pörögtek fel, a BIOS se jött be. Kicseréltem a tápegységet, kipróbáltam a videokártyát egy másik gépben, csak egy RAM modult hagytam bent, alaphelyzetbe állítottam a BIOS-t a gombelem kiszedésével, de nem segített.
Egyelőre úgy tűnik számomra, hogy az alaplap mehetett tönkre. Valóban erről lehet szó? Vagy esetleg valami más? Szívesen fogadok javaslatokat arra vonatkozóan, hogy esetleg még mit próbáljak ki.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
run4fun
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: játék közben kikapcsol a gépem.
Nagyjából egy hete történt először, FIFA 14 közben. Nem tulajdonítottam neki akkor még nagy dolgot. Aztán tegnap előtt, majd most is CS:GO közben. Most az utolsó esetnél már vissza sem kapcsolt magától, kikapcsoltam így a tápot a hátulján, majd 1-2 perc várakozás után vissza és akkor már elindult (ha csak simán ki és bekapcsoltam a tápegységet, akkor nem történt semmi).
A meglepő, hogy csak játék alatt teszi ezt. Futtattam FurMarkot és HeavyLoadot is, másfél órán keresztül futottak problémamentesen.A gépemen a következő:
Gigabyte B75M-D3V
Intel Core i5-3470 (with CoolerMaster X Dream i117)
ASUS DirectCU II 7850 2GB Top V2
2 x 4GB Kingmax DDRIII 1333MHz
WD Blue 1TB
Gigabyte SuperB 460WAz alaplap és a merevlemez új, a videókártyát és a processzort itt vettem hardveraprón használtan 6, illetve 2 hónapja. Egyedül a memóriák régiek és a tápegység (5-6 évesek).
Mire gondoltok?Köszönöm a válaszotokat előre is!
Üdv, Feri -
ztomi
csendes tag
Sziasztok!
Én azzal a problémámmal fordulnék hozzátok, hogy a gépem nem hajlandó első bootoláskor elindulni, csak másodjára. Áramtalanítás, majd áram visszakapcsolás után produkálja ezt a gépem.
Konfigom:
alaplap: ASUS B85M-G
proci: i3 4330
Ram: 8GB 1333MHz
VGA: ASUS GTX660 OC
HDD: 500gb Western Digital
SSD: INTEL 530 120GB
TÁP: FSP Hexa 500Watt
A kábelek megmozgatásával próbálkoztam, sikertelenül.
Az ötleteket a probléma megoldására ellőre is köszönöm. -
kopika321
újonc
válasz Pazolini #25385 üzenetére
Tiger.huhhhh
(őstag)Szedd szét, mozgasd meg sokszor a slotokban az alkatrészeket, és rakd össze
Könnyedén lehet szimpla kontakt hiba. Akár a ide kábelnél is.
kopika321: Más játékoknál is csinálja?csinálta a blade&soulnal is de már darabokra szedtem a kártyát ki takaritotam most más kábel el használom de ugyan az full képen halál enyit 650euros kártyártol 2évig birta szerintem meg halt ....
-
spidersoft
senior tag
válasz spidersoft #25365 üzenetére
update: ma reggel *piros* hátterű BIOS bootképernyő fogadott... a szöveges, nyilván, nem szeretem a post képeket. Kikapcs, bekapcs, ződ. Remek. RAM-ok megmozgat: nincs kép. RAM-ok megint megmozgat, elmúlt. Bootol, de grafikus módban szürke hangyákháborúja. Windóz ettől függetlenül felállt... RAM-ok át a másik bankba: azóta minden jó. Holnap meglátom, hogy hidegen mit talál ki a szórakoztatásomra Ha jó marad, akkor a memóriavezérlő fáradt meg... végülis négy slotos, de négy tök alap modult ifjonti titán korában se tudott meghajtani Nemtom, létezik egyáltalán jó asrock alaplap? Ugyanolyan nyögvenyelősséget tapasztalok vele, mint anno egy Tomatoval...
[ Szerkesztve ]
-
Málni
csendes tag
válasz bluedog #25377 üzenetére
Nekem is szokott ilyeneket csinálni a gépem, hang beakad és elhallgat végül, színes képernyőt dob v éppen amilyen a háttér színe volt, nem kapcsol ki a gép, de nem is reagál se a klavi, se az egér. Van, h napokig semmi, de van h egymás után többször is elszáll, még nem jött rá senki mi baja lehet, szerviz meg még várat magára...
-
Pazolini
senior tag
válasz sz.balazs.95 #25386 üzenetére
Valóban az lehet a gond... mert más lapra tettem fel az OS-t anno 2010-ben. Csak alternatívaként kapcsoltam be néha, amióta SSD-re tértem át. De most összeraktam egy torrentező gépet, ami mehet akár 7/24-ben, s nemes egyszerűséggel alaplap reset után feldugtam az új lapra a régi vinyót. Működik is szépen, csak játszani kell bekapcskor vele (plusz fél perc) - ezért meg nem raknám felrtétlenül újra...
Nem lehet valahogy megkerülni az újratelepítést.
Vagy a frissítőtelepítés megoldás lehet???[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
MSI P965 Platinum (BIOS frissítve)
Samsung HD103SJ
windows 7 SP1
FSP BlueStorm v2 500WÜdv Mindenkinek!
Bekapcsnál csak a kurzor látszik, mintha nem lenne feldugva a vinyó (bios nem látja), aztán újraindításnál betölti az oprendszert... Még nem találkoztam ilyen jelenséggel.
Volt valakinak hasonló tapasztalata?
Köszönöm. -
kopika321
újonc
hello nekem van 1 N680GTX Lightning - Graphics card - GF GTX 680 - 2 GB GDDR5 - PCI Express 3.0 x16 - 2 x DVI, HDMI, DisplayPortn és ma nap folyamán az történt hogy játszottam kaptam 1 dc wildstarban elmentem cigizni vissza akartam logolni és akkor már a játékban megváltoztak a szinek kék sárga piros és mindenbol 2van de kozel egymáshoz kicsit hasonlo 3dhez képet nem tudok mutatni mert ez csaka játékban van asztalon semi gond vaki tud vami mi lehet a baj ja és ezt irja ki a játék ami elég érdekes
This application is not rated by nvidida corp
Rating: unknownma volt update a gameben az előtt teljesen jó volt semmi gond nem volt bár az előtt az nvidia geforce experience-el nem tudtam optimizálni a gamet mert azt írta ha jól emlékszem hogy nem elég jo kártya vagy vami ilyesmi már nem emlékszem a kártya 2 éves
most ugy tudok játszani hogy ha windows modeban van akkor semi gond de ha át teszem fullba egybol be jona a hiba
max telorol tudok fel teni képet mert mikor képet mentem akkor nem látszik semi
ha esetleg haldok lik milyen gamer videokártyát ajánlotok?gép
Amd Fx 9370 8core proci
16gb ram ddr3 1866mhzELŐRE IS KOSZI A SEGÍTSÉGET
[ Szerkesztve ]
-
Ryder62
őstag
válasz sz.balazs.95 #25380 üzenetére
Sztem én is elkezdek egyesével, alkatrészeket kizárni.
Alaplapra tippelek.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Ryder62 #25379 üzenetére
lehet, hogy nálad is ugyanaz van, mint nálam, hogy a cpu nem jut áramhoz.
próbáld ki egy rövid időre, hogy kikapcsolt ventivel melegszik-e a cpu hűtőbordája.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Ryder62
őstag
Hali,
Ha a gépem elindul - ventik pörögnek, led világít - de nem sípol és nem bootol akkor mi a hiba? Teljesen sötét a kép. Kb 2 évig használaton kívül volt, szekrényben állt, viszont úgy került oda hogy minden rendben volt, működött.
-
Brada:D
tag
válasz spidersoft #25374 üzenetére
a Ram volt valahogy elcsúszva és vissza tettem és most működik de a vicc az egészbe hogy tegnap azért vettem ki a ramot mert ezt csinálta,de most valamiért jóAzért köszi a segítséget
Okosabb úgy leszel, ha okosabb ellenféllel játszol!
-
tag
válasz spidersoft #25374 üzenetére
kihúztam az ssdt is meg a HDDt is,de ugyan ezt csinálja anyi van hogy amikor még működott volt hogy irta hogy uj hardvert észlelt és annyi,de amikor a VGAt is berakom elvileg működik mert annak is pörög a ventije ugy h remélem nem azzal van a gond hiszen ha nincs benne akkor is újraindúl
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Brada:D #25373 üzenetére
Nem mindegy, addigra vélhetőleg túlevickél a BIOS-on és nekiáll betölteni a rendszert is. Biztos, hogy nem lett elállítva a BIOS-ban valami, pl. a SATA mód (IDE/AHCI)? Ugyanoda sikerült visszadugni a winyót a gépszerelés után? Lehúzod a winyót és indítod... ha akkor már nem csinálja, akkor a BIOS-ban nincs valami jól, vagy az op.rendszerben kutyulódott el valami (esetleg döglődik a winyó, vagy hibázik a RAM -- utóbbira memtest).
-
tag
Nem 5 másodperc hanem 14-15 múlva indúl újra
-
tag
Hello mindenki!
Lenne egy olyan problémám hogy bekapcsolom a gépet felpörögnek a ventik 5mp aztán újraindul mind addif amíg ki nem kapcsolom a gépet.
Annyi támpontot tudok adni hogy egy másik videókártyát raktam bela akkor betöltött a windows de utána nem adott képet.Ezek után visszaraktam az előzőt és avval jó volt majd berektam az újat és működött utána kitisztítottam a ventiket a házba majd ezek után jött a fent említett probléma.A gép akkor is leáll ha nincs benne VGA..Z77A-GD65 GAMING alaplapom van nem sipol nem csinál semmit tehát remélem nem a lappal van a gond.
Remélem tudtam valamiféle támpontot adni,hogy nem csak azt írtam,hogy "nem indul a gép"Okosabb úgy leszel, ha okosabb ellenféllel játszol!
-
Qlux
tag
válasz berzebub #25370 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, de akkora balfék vagyok amekkora ember lehet
Le is dőltem a székről...
elozo lapomba 4pines bemenet volt, viszont Sabertooth-on már 8pin és mivel a tápomon csak 4pines 12V csati van igy valahogy elkerulte a figyelmem és nem dugtam rá!! Hiába az évek, ha az ember kapkod, sietJúl tudom, hogy 125W CPU fogyasztásig elég a 4pin és csak efölött kell a 8?? Nemigazán szeretném ha ráolvadna bármi is a lapomra....
[ Szerkesztve ]
-
Qlux
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült beszereznem egy alaplapot egy cpu-t egy cpu hutot es két vadiuj memoria modult!
Részletesen:
Asus Sabertooth z97 Mark 1
Core i5 4690k
Be quiet Dark rock pro 3
2*4 GB Corsair Vengance pro 1866 Mhz ram
Összeszereltem viszont nem igazán akart elindulni a gép, vagyis elindul, csak néhány másodperc elteltével leállt a vga ventije a házban lévő 3db 12cm venti meg el se indult!
Se kép se hang! Egyből a tápra gondoltam, mivel nem mai darab, egy Nexus 5000 520W táp
Vga-m Radeon 7850 Gigabyte OC
Szerintetek kevés neki a kraft! Annak idején jo minoségu tápnak számitott es az elozo konfiggal nem volt gond, bár ott csak egy 2magos proci ketyegett!, egy régebbi Asus lappal!Ha nem a táp a gond, van tippetek mi más lehet!!
-
bluedog
csendes tag
Sziasztok!
A gépem (konfig itt) még szerda este böngészés közepette olyat produkált, hogy elment először a hang, majd full fekete képet adott csak. Újraindítást követően betöltött a rendszer, de 1-2 perc után ismét egy "teli színű" képernyőt kaptam. Két-három újraindítást követően feladtam (hol teljesen fekete, de kaptam full zöldeset, full kéket, stb). Az egér nem látszik, nem reagál semmire sem. Másnap szétszedtem, kitisztítottam (mondanom sem kell teli volt porral, kosszal) és tegnap délutánra sikerült összeraknom. Egészen tegnap estig tökéletesen működött, semmi probléma nem volt vele, aztán ismét megadta magát, viszont egy újraindítás után ismét működött...A nagy kérdés: mi lehet vele a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Zsivaagoo #25366 üzenetére
IGP fontos, dedikált kártyát nem akarok. 45W TDP is fontos, efölé nem nagyon kéne menni A tápban maradna a 800RPM-es S-FLEX, aminek nincs valami vad légszállítása, így nem kéne nagy terheléssel megzavarni a tápot. A CPU hűtés is majdnem-passzív, épphogy andalog rajta a venti (800RPM körül, ez alatt már nem indul biztonsággal).
-
Zsivaagoo
őstag
válasz spidersoft #25365 üzenetére
Lehet venni óccsó 760G csipes AM3+-os lapot a "döglődő" 880G-s Asrock helyett. Semmi különbséget nem fogsz igazán tapasztalni még alaplapi VGA esetében sem.
Max mehet bele később FX-4xxx, az mégis ütősebb mint egy Athlon II X2-es.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
spidersoft
senior tag
válasz spidersoft #25364 üzenetére
BIOS reset után se jó, ma reggel megint csinálta. Úgy veszem észre, ha felmelegszik a chipset, onnantól már jó aznap H*lye BGA. H*lye SMD. Átmenő lábas chipseteket akarok!!!
Holnap reggelre átpakolom az alaplapot... annyira sokban nem különbözik, remélhetőleg a windóz kibírja mondjuk úgyis újra kéne már telepíteni, kb. 5 perc alatt bootol be SSD-ről a win7...
-
spidersoft
senior tag
válasz Zsivaagoo #25363 üzenetére
A szétszed-összerak részen túlestem tegnap (a procit leszámítva), a BIOS-ban jól volt az a bizonyos beállítás (azért tegnap átkapcsoltam, save, majd vissza, megint save, hátha, de nem). Az a fura, hogy ha magától elindul és leáll, akkor addig nem reagál semmire, amíg ki nem sülnek a kondik (pl. billzeten is elalszik a LED). BIOS reset még nem volt... megejtem. Aztán ha holnap is szőrözik, akkor átköltöztetem a másik gép alaplapját, de meghagyva ebben a többi hardvert. Ha úgy is, akkor nem alaplap, csereberélhetek tovább Az a baj, hogy 880G/980G/stb. chipsetes lapok már nem túl gyakoriak árlistákon (760G még jobban van, de az már visszalépés lenne), APU-s rendszerhez új proci is kell, integrált videovezérlős köztes chipsetről meg nem tudok. Köszönöm mégyegyszer!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz spidersoft #25362 üzenetére
Szétszed, összerak, BIOS reset, "Power lost: OFF" tehát áramszünet után ne induljon újra.
Kisfogyasztású gép bármilyen tápnak bírnia kéne.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Tegnap bedugtam a gépet, amitől azonnal el is indult (nem szokott), és úgy 3 másodperc után leállt, onnantól kezdve nem reagált a bekapcs gombra. Ha kikapcsoltam a tápot (vagy kihúztam a gépet) pártíz másodpercre, akkor utána áram alá helyezve ismét elindult, majd leállt. Áttettem a másik gépemből a tápot, amitől helyrejött, így egyből a tápra gyanakodtam, viszont ma megint csinálta, tehát valószínűleg nem táphiba (esetleg mindkét táp beteg). Sokadjára végül elindult a gép (mikor áram alá helyezem és nem kapcsol be magától, akkor már jó lesz). Ha egyszer elindul, onnantól kezdve már megy rendeltetésszerűen Ez egy olcsóbbfajta asrock alaplap, ami szerintem szűk keresztmetszet lehet... ránézésre nincs baja, nem fűt rajta semmi szokatlan módon és nincs kiforrva kondenzátor se. Más egyéb okozhat az alaplapon vagy a tápon kívül ilyen hibát? Előre is köszönöm a segítséget!
A configok itt vannak, a #1 betegeskedik, és a #2 tápját tettem át ideiglenesen.
[ Szerkesztve ]
-
Gyárfás
tag
válasz Gyárfás #25279 üzenetére
Ott tart a dolog, hogy ps/2 billentyűzettel működik, de sem usbvel, sem átalakítóval, de lényegtelen. Ami zavaróbb, hogy első bekapcsolásra mindig azt írja a monitor, hogy nem érzékel jelet, majd egy kis várakozás után (kb 1 perc) nyomok egy resetet és újrainduláskor már jó...
Azért van gondom ezzel, mert a dual biost nem tudom kikapcsolni és ha húzni próbálok a procin, akkor azzal kezd hogy kikapcsol és úgy indulna, ami persze nem megy elsőre, de nem a húzás miatt, hanem mert alapból sem indul elsőre. Emiatt viszont visszavált a bios egy korábbi állapotra, és akkor így pont nem csináltam semmit. Nem tudom kijátszani ezt. Találkozott már valaki ilyesmivel?
Az gond hogy valszeg nincsenek földelve a konnektorok? Néha úgy ráz hogy bepipilek.
-
berzebub
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #25359 üzenetére
Ha hűtő nélkül nem melegszik a proci akkor döglött lehet a lap,de biztosat csak csere cuccokkal tudnál,vagy szervíz,vagy gari ha van még.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
sz.balazs.95
veterán
válasz berzebub #25358 üzenetére
úgy sem indul.
csere procit vagy alaplapot nem tudok szerezni, mert a másik gép ami van, az AM3+-os.hát én egy jó 1,5-2 percig járattam hűtő nélkül, de melegedésnek semmi jele.
szóval akkor az lehet a gond, hogy a proci nem kap áramot, de mivel a táp jó, így esélyes, hogy az alaplappal van valami.
oké, hétfőn akkor visszük a boltba.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
berzebub
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #25356 üzenetére
Akkor már csak a lap meg a proci maradt.Szedd ki a lapot és a procit a házból és próbáld indítani asztalon,lehet valamelyik támasztó zárlatol.Ha nem indul,akkor csere proci vagy alaplap amit tudsz szerezni és próba.Ha kint van a cucc a házból,próbálj meg ráindítani procihűtő nélkül,de csak fél másodpercre,melegszik-e a proc?
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
berzebub
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #25351 üzenetére
Ha memória és vga nélkül ráindítasz csipog?
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
leikomessi
aktív tag
válasz Gyufaaa #25334 üzenetére
Sikerült egy másik tápot géppel együtt keríteni. Egy Kolink CHS-450 táppal próbáltam ki, elindult rendesen, most is ezt használom. (15 perc rendszer stabilitás teszt Aidában, egy kis Black Ops az eddigi teszt.) Elindulgat szépen, nincs vele semmi gond. Az alkatrészeket külön nem tesztelgettem a másik gépben, egyértelmű szerintem, hogy a táp a ludas. (GIGABYTE Superb 460W) Szerintetek? Mit érdemes megnézni még?
A furcsa az, hogy barátom gépét meg elindítja, igaz csak 5 percet használtam az én tápommal, de ment, bekapcsolt. Abban a gépben egy 9600GT teljesít, egyszerűbb AM3+ lap, meg talán FX processzor. Nem nagyon nézegettem. Majd pontosítok ha szükséges, mikor visszaszerelem a tápját.
Ennyi lenne a különbség, hogy egy 5770-es kártyát meg egy 955 Phenomot már nem képes meghajtani rendesen. Én legalább is valami ilyesmi hibára gyanakszom. Égett műanyag szag érezhető volt, a Gigabyte tápnál megint.Mi a véleményetek? Táp csere? Érdemes egy lassan 5 éves tápot javíttatni vagy vegyek újat?
Előre is köszi a választ! -
berzebub
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #25349 üzenetére
Kérj egyet kölcsön,ha tudsz valami minőségit,ami terhelés alatt is képes leadni a 400w-t.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
sz.balazs.95
veterán
válasz berzebub #25348 üzenetére
a vga-nak jónak kell lennie, mert másik alaplappal teszteltem.
azt hogy tudnám kideríteni, hogy a táp jó-e? mert akkor esélyes, hogy azzal van valami gond.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
berzebub
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #25347 üzenetére
Nem hiszem,hogy kompatibilitási gond lenne.Az a 750k cpu nem sokkal idősebb mint az a55-ös chipkészlet(ráadásul ez egy újabb fajta fm2es lap),sima trinity magos cucc,ha nem kell neked sata 3 meg usb3 és nem akarsz tuningolni akkor elég neked az a lap is.Én inkább táp,vga felé indulnék.Ha tippelnem kéne akkor táp
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
Zsivaagoo
őstag
válasz sz.balazs.95 #25337 üzenetére
Cseréld a lapot 88X-es csippel szereltre (ha újonnan vetted + kicsi ráfizetés). Az 55-ös már baromi régi, lehet inkompatibilitás erősen.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz sz.balazs.95 #25343 üzenetére
Nem lesz jó. Nincs a közelben átalakító hozzá? Ilyesmire gondolok: [link]
BIOS reset hozott eredményt?
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz sz.balazs.95 #25342 üzenetére
Csak egy másik kártya van, amivel lehetne tesztelni, de ahhoz nincs megfeleő csatlakozója a tápnak.
Mármint annak a kártyának felül van egy 6-pines foglalata, de a táp nem rendelkezik ilyen csatlakozóval.
Ezzel együtt el lehet még indítani a gépet egy teszt erejéig?Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz sz.balazs.95 #25339 üzenetére
BIOS reset volt? Akkor a VGA-t másik gépben meg kell nézni, vagy ebbe tenni másikat egy próba erejéig.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz CoolMan #25338 üzenetére
a táppal biztos nincs baj, mert nem újonnan összerakott gépről van szó, és korábban is ez a táp volt, viszont akkor működött.
mielőtt kicseréltem volna az alaplapot, a RAM-ot, a videókártyát és a procit, azelőtt működött rendesen, nem hiszem, hogy a csere ideje alatt ment volna tönkre.de egyébként rendesen* meghajt mindent, a ventik is mennek normálisan.
*javítottam
[ Módosította: CoolMan ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz sz.balazs.95 #25337 üzenetére
Üdv!
Másik, megbízható táppal tesztelném.
-
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok.
Az a gondom, hogy az újonnan összerakott gép elindul ugyan, de semmi jelet nem ad.alkatrészek:
proci: AMD Athlon II X4 750K 3.4GHz FM2
lap: ASRock FM2A55M-VG3+
vga: ASUS Radeon R7 250 1GB 128bit DDR5 PCI-E R7250-1GD5
ram: Kingston 4GB DDR3 1866MHz HX318C10FR/4
táp: RaptoxX RT-400C 400Welvileg mindennek kompatibilisnek kellene lennie egymással, és a csatlakozókat is többször átnéztem, szóval fogalmam sincs, mi lehet a hiba. illetve biztos ami biztos, a vga-kábelt is leteszteltem, de azzal sincs gond.
-
gemby
csendes tag
válasz CoolMan #25330 üzenetére
na, megvoltak a próbák.
CMOS-elem: nem releváns, egy másikkal is produkálta a hibát.
videókártya: szintén.
teszt-RAM-om nem volt, de kikaptam a meglévőt. ugyanaz.a lényeg, hogy továbbra is teljesen instabil a gép: némely indítás után még el-eljut a BIOS-ig, de max. pár percig képes magát tartani, utána random leáll. aztán random újraindul, majd megint leáll.
mi lehet ez? nyilván a legvalószínűbb az alaplap, de pl. processzor csinálhat ilyet?
vagy a vaciúj FSP-táp adta volna meg magát két nap használat után? -
Gyufaaa
veterán
válasz leikomessi #25333 üzenetére
Kondik nem púposak a lapon? Egy másik táppal meg kellene próbálnod.
-
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
A gépem nem indul. Vagyis nem megfelelően.
Benyomom a gombot, felpörög minden. Van kép, elkezd tölteni. Majd egyszer csak monitoron megjelenik, hogy alvómód. Onnantól semmi. Ventilátorok pörögnek, ledek világítanak, de nem tudom még csak újraindítani, kikapcsolni sem. Csak akkor ha áramtalanítom, vagy a tápot kapcsolom le. Változó, hogy meddig jut el betöltésnél. Legtovább a Win 7 jelszóig jutott, de általában az Achi driveres képnél jön elő ez. (MSI 770 C-45)
Ha áramtalanítom, majd újra visszakapcsolom, akkor maximum közeli fordulaton elkezdenek pörögni a ventilátorok, de ekkor már képet nem ad, leállítani gombbal itt sem tudom.Amikor megnyomom a bekapcsolást egyet pittyen. (Beep code szerint ez a sikeres boot.) Ha VGA nélkül indítom, akkor aszerint pittyeg, egy hosszú két rövid.
Kicsit égett szag is érezhető a szobában bekapcsolás után. Nem túl erős. Húgom használta a gépet tegnap, azt mondta egy kicsit otthagyta a gépet, aztán "alvó módba" állt a gép, nem tudott vele mit csinálni.
Alaplapra vagy tápra gyanakszom. Bár egyértelmű jelet nem ad egyik sem, hogy valami baj lenne vele. Legalább is számomra.
Próbáltam egy rammal, ram nélkül, hdd nélkül, VGA nélkül. USB3 kártyát kiszedtem. A hiba nem oldódott meg.
Mi tévő legyek? Várom a tanácsokat, ötleteket. Előre is köszönöm a választ!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nem találtam pörgős szerver topikot ezért próbálkozom itt, hátha:
Közös szerveren úgy látnak a gépek/felhasználók egy fájlt, hogy használatban van egyik felhasználó által és csak olvasásra engedi megnyitni. Azonban a felhasználó nincs bejelentkezve sehol, még a gépe is ki van kapcsolva.
Miért lehet ez és mit lehet tenni, hogy írásra is tudjuk nyitni?F.K.T.
-
gemby
csendes tag
sziasztok!
segítséget kérnék, mert már kezdek a teljes tanácstalanság felé haladni.
kb. egy hete kezdődött: a gépem magától sleep mode-ba tette magát, majd egy idő után random teljes kikapcsolásokat csinált. aztán magától újrabootolt, majd újra off. rögtön a tápra gyanakodtam, szereztem is egyet ellenőrzés céljából, azzal ment szépen. tehát táp.
hétfőn kapott egy fsp hexa 400-asat, ment vele, mint a kisangyal. másnap reggel látom, hogy éjjel elindította magát (!), de nem bootolt be, csak járt. reset, utána bootolt, ment. egészen ma reggelig.
ugyanis ma reggel ismét járó állapotban találtam, reset után azonban megmakacsolta magát, és még a biosig sem jutott el, rögtön leállt. aztán pár perc múlva újraindult magától, de ismét leállt a bios előtt.
és itt vagyok most. csináltam egy ram-áthelyezést másik slotba, semmi. CMOS-elem ki-be, semmi. most kaptam kollégától egy-egy videókártyát, ramot és elemet, aztán végigmegyek egyesével.
vélemény? vessek keresztet az alaplapra?
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Adott egy konfig (q6600, 4 gb ram, p35-ds3 lap, 8800gtx, fsp bluestormII 500 W táp), aminél az alábbi probléma jött elő:
A gép napközben nem volt használva, délután hazaérve nem kapcsolt be, áram volt, a táp áram alatt volt, hiába lett nyomogatva a power gomb. Kb. 10 perc múlva ismét próbálva, akkor elindult.
Mi okozhat ilyet? Táp, alaplap, alaplapi elem? Miket érdemes megnézni?
Előre is köszi!
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz Serpenthelm #25285 üzenetére
Sziasztok!
Az előzőleg leírt problémám megismétlődött, megint ha bekapcsolom a gépet se kép, se hang, felpörögnek a ventilátorok ahogy szoktak, majd visszaállnak egy alapteljesítményre -ahogy szoktak-, azonban nincs boot, nem sípol a gép sem. Néha, újraindítgatja magát, van amikor ezután sípol, van amikor nem, amikor egyszer elindult, akkor a külső videokártyán már nem volt kép, csak ha áttettem a csatlakozót az alaplapira. Kivettem az elemet, visszatettem, semmi változás. Mit kellene most megpróbálnom? -
TIT
veterán
Sziasztok!
Feltettem a drivert az nvidia 650ti karihoz,restartol hosszú síp és nincs kép.
Driver telepítés előtt volt kép. -
asus555
újonc
sziasztok lenne egy kis problémám van egy PC-m ami tökéletesen működött addig még a gyerekek le nem varázsolták róla a hangot de szó szerint a hangot ikon van de hangot nem ad ki a gép .
Msi k8n neo4 platinum ms 7125 az alaplapom integrált ac 97 hang kártya van rajta eddig win 7 el minden jó volt aztán ,hogy el ment a hang tettem xp-t hang azzal sem volt új hang kártya Sound Blaster Live 5.1 ezzel sem ad ki hangot a gép sem win 7-el sem xp vel már a biost is vissza álitottam de semmi hang ikon van hangot nem ad. Mit bírnátok javasolni? -
bandi0000
nagyúr
válasz #10726912 #25308 üzenetére
áhh esélytelen, anno 3570k-mat se bírta el a GPS400-as chifi akkor ez meg is halna tuti, visszafelé gondolkodva, memóriák nem lehetnek ludasak mivel mikor kivettem őket akkor is magától kapcsolódott be, és csak akkor jött helyre ahogy lehúztam a táp kábelt a lapról, vagyis akkor lehetne alaplap vagy táp?
Xbox One: bandymnc
-
törölt tag
válasz bandi0000 #25305 üzenetére
Elvileg elő jöhet vele, ha normálisan csinálja, akkor megnézi terhelésen. Kérdezz rá, ne csak feszültségeket méregessen üres járatban, az pont felesleges,induláskor dobja el magát a gép, olyankor leterhelt a tápegység, ha akkor lecsökken a feszültség, akkor a gép sem tud mit tenni.
-
bandi0000
nagyúr
válasz #10726912 #25304 üzenetére
van itthon egy CX600-as a másik gépbe csak az a baj hogy akkor azt sokáig kéne próbálgatni hogy vagy előjön vagy nem, mert ha gyenge a táp és visszaviszem a boltba ott azt mondta máskor a srác hogy kimérik, akkor elő jöhet mérés folyamán valami gubanc vele?
-
-
bandi0000
nagyúr
hali
Multkor vettem a gépembe még1 memóriát azóta meg van hülyülve tehát nem indul csak zúg, ha kihúztam a tápkábelt aztán jó lett, memteszt szerint jó, de volt olyan hogy csak 1 ram volt benne az meg a régi volté s akkor is csinálta, viszont tegnap meg érdekes dolgot művelt, bekapcsoltam világított a LED, ment a proci de nem kapcsolt be a monitor ha kihúztam és visszadugtam akkor is magától elkezdte ezt csinálni, kivettem a memóriákat bios reset és akkor is csinálta, viszont amikor lehúztam az alaplapról a tápcsatikat akkor viszont már nem kezdett magától pörögni a venti meg nem világította led hanem jó lett a 2 memóriával együttMondjuk lehetne ez táp hiba akár? 2 éves asszem és egy bődületesen minőségi HKC táp van alatta, a lap asrock, amúgy 775 ös konfigról beszélünk
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest