Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- XPEnology
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
válasz trancemusic #26833 üzenetére
Így van! Ha újratelepítés volt, akkor valóban érdemes szétszedni és újra összerakni a gépet. Egy korábbi konfigurációmat évek óta használtam, minden rendben volt, semmi alkatrészt nem cseréltem és mégis egyik nap nem volt hajlandó elindulni. Szétszedtem, minden leporoltam, talán még a processzort is újrapasztáztam, de továbbra se volt semmi. Ekkor végigpróbáltam az összes (4 db) memóriamodult, mind a négy foglalatban és futtattam a hibakeresőt. Mindegyik jó volt és mindegyikkel elindult a gép. Mikor vége volt a tesztelésnek újra egyberaktam a gépet, benne egyszerre az összes RAM-mal és újra működött. Utána többet nem találkoztam ezzel a hibával, de más egyébbel se abban a gépben.
-
Ðávid
aktív tag
Szia!
Esetleg nézd meg a BIOS-ban, hogy van-e olyan funkció, hogy dehumidifier. Ha az engedélyezve van, akkor történhet olyan, hogy bekapcsol a gép magától. Ha találsz ilyet, akkor tiltsd le.
A másik ami még eszembe jutott, hogy nézd meg engedélyezve van-e, hogy a billentyűzet vagy az egér felébresztheti-e a gépet. Esetleg ilyen is okozhatja ezt.
Ezek csak tippek, de nem vesztesz semmit se ha leellenőrzöd.[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz GribMate #26354 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, hogy a BIOS frissítést az Asrock is úgy mutatja a leírásban, hogy rendszergazdaként futtasd (jobb gombos menü). Saját tapasztalatból mondom, hogy hiába rendszergazdai jogosultságú a fiók, akkor is van olyan eset amikor csak akkor fut le rendesen egy program, ha így indítod.
-
Ðávid
aktív tag
válasz Vakegérke #26351 üzenetére
Szia!
Elnézést, hogy beleütöm az orromat, de az általad idézett mondat azt jelenti, hogy a BIOS frissítése után csak újabb verziójú BIOS-t tegyen fel.
(#26347) GribMate
Milyen Windows-t akartál telepíteni?Kicsit utána néztem az alaplapodnak az Asrock oldalán. Van még egy frissebb BIOS, ami támogatást ad a Windows 8-hoz, de ez csak beta megjelölést kapott.
Ha IDE módban telepítetted a Windows-t, akkor utána is van lehetőség az AHCI módra váltásra. Keresd ezt a részt az oldalon:
6. SATA IDE módban telepítettem a Windows 7-t, utólag át lehet állítani SATA AHCI módra?
Már én is csináltam ilyet. Ennek az lényege, hogy a Windows regisztrációs adatbázisában kell egy értéket átállítani és utána újraindítani a gépet és csak akkor AHCI-ra állítani a BIOS-ban a merevlemezek kezelési módját.[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
-
Ðávid
aktív tag
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az öcsém gépével adódott gond. A következő alkatrészekből áll:
alaplap: Gigabyte GA-M57SLI-S4
CPU: AMD Athlon 64 x2 4200+
RAM: 4x1 GB DDRII
VGA: GeForce 210 (Gainward)
PSU: no name 500W, amit a hibadiagnosztika miatt kicseréltem egy Chieftec GPA-400S8-ra (ez se a legjobb, de csak ez volt kéznél)Tegnap be akarta kapcsolni a gépet az öcsém, de csak a ventilátorok pörögtek fel, a BIOS se jött be. Kicseréltem a tápegységet, kipróbáltam a videokártyát egy másik gépben, csak egy RAM modult hagytam bent, alaphelyzetbe állítottam a BIOS-t a gombelem kiszedésével, de nem segített.
Egyelőre úgy tűnik számomra, hogy az alaplap mehetett tönkre. Valóban erről lehet szó? Vagy esetleg valami más? Szívesen fogadok javaslatokat arra vonatkozóan, hogy esetleg még mit próbáljak ki.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest