Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phvhun
őstag
Hogyan lehet helyi hálón amiben van több gép és egy workgroupban van mindegyik létrehozni az egyik gépen egy olyan mappát, amit csak egy bizonyos másik gép tud hálózaton keresztül megnyitni?
Szerk: Win7 prof gépekről van szó, és switch köti őket össze.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
Na ilyen meg nem tortent velem. Ugye van az SOW ami leirja, hogy mit fogunk csinalni es az milyen jo lesz mindenkinek. Mivel az SOW nem egy technikaliag reszletes dokumentacio igy azert szoktak lenni dolgok amik nincsenek benne, de ha egyszeru akkor az ember megcsinalja pikk-pakk.
Na a mostani projektnel az SOW es a munka amit csinalni kene az meg tavolrol, szemuvegben es reszegen nezve sem hasonlit egymasra.
Tehat peldaul az SOW azt mondja, hogy odamegyek es installalok mondjuk windows 2012 servereket meg beallitom oket. A valosag meg az, hogy Linux servert kene clusterben telepiteni ami apacheot futtat
Par perce fejeztem be a cegen beluli executivenak a problema ecseteleset es mindjart hivom a fonokomet, hogy akkor jovo hettol adjanak egy olyan munkat amihez mondjuk ertek is[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Van-e valakinek valami templatje app testinghez? Nem app specifikus kellene hanem ilyen teljesen altalanos, hogy belepes, kilepes megy-e, failover stb...
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
brd
nagyúr
Használ innen esetleg valaki Xackup-ot XenServer-en? Ha megtenné, hogy áldoz rám néhány percet, lenne néhány kérdésem.
The only real valuable thing is intuition.
-
sss
őstag
Vannak olyan backup programok amikkel a "változásokat" lehet menteni, pl. backuppc, bacula, stb. Habár szerintem előtte kell egy full mentés is, hogy mihez képest is van a változás. Ha pedig szinkronban akarod tartani két távoli gép egy (vagy több) partícióját, akkor meg: drbd.
-
Phvhun
őstag
Sziasztok, két kérdésem lenne:
Hogyan lehet helyi hálózaton ami switch-el összekötött win7 professional gépekből áll az egyik gépen amit kinevezek szervernek létrehozni egy partíciót, amit csak bizonyos gépek láthatnak a hálózaton, még maga a szerver sem, ha pl odaül valaki.
Titkositani meg ilyenek nem kell, csak meg akarom szabni a partíció láthatóságát.
Másik kérdés:
Ez a szervernek kinevezett gép megoszt 1 partíciót amit lát minden többi gép, és azt kellene ezzel megcsinálni, hogy biztonságban legyenek a rajta az adatok.Raid 10 tömbbről van szó tehát helyben adatvesztés elég nehéz lenne, viszont ezt le kellene tükrözni egy másik helyen lévő azonos szerver konfigra, hogy biztosan teljesen két különböző helyen legyenek meg az adatok.
Namost itt annyi a gond, hogy 4 tera adatról van szó, tehát valami olyasmi megoldás kéne, ami csak a változásokat szinkronizálja.
A másik meg az hogy ha hálózati mappában véletlenül valaki el kezd törölni, akkor az nem a lomtárba hanem az éterbe megy el, szóval ez a szinkronizálás mondjuk 1 napos csúszásal kéne megtörténjen, hogy az emberi hibából keletkező adatvesztést korrigálni lehessen.
Vagy igazából bármilyen más megoldásra nyitott vagyok.
Köszönöm hogy elolvastad a hosszu hszemet..
-
Pilács
senior tag
válasz kraftxld #7590 üzenetére
Köszönöm a segítséget, működött. Annyi, hogy külön programmal kellett a partició méretét csökkentenem, a windows lemezkezelő nem engedte, mert volt "nem áthelyezhető" fájl, ez miatt sem működött a 'compact' parancs. Árméretezés után már rendben visszakaptam a nem használt helyet.
Üdv, Laci.
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
adamka16
őstag
válasz InfiniteReality #7687 üzenetére
ezzel a címmel is próbáld majd ki légyszi: https://hu-hu.facebook.com
-
InfiniteReality
őstag
válasz adamka16 #7683 üzenetére
# block facebook
127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 login.facebook.com
127.0.0.1 www.facebook.com
127.0.0.1 blog.facebook.com
127.0.0.1 apps.facebook.comEnnyit elvileg elég blokkolni a hosts-ban és se http-n, se https-en nem megy. Leellenőrzöm ha itt lesz nálam az egyetlen gép, amin ezt kérték.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
-
adamka16
őstag
nálam meg ez most így:
hu.facebook.com www.facebook.com www.facebook.hu facebook.hu hu-hu.facebook.com 31.13.81.33 facebook.com m.facebook.com 66.220.144.0-66.220.159.255 69.63.176.0-69.63.191.255 69.171.224.0-69.171.255.255 74.119.76.0-74.119.79.255 67.200.0.0-67.200.127.255 66.199.37.136-66.199.37.143 66.93.78.176-66.93.78.183 66.92.180.48-66.92.180.63 65.192.0.0-65.223.255.255 65.201.208.24-65.201.208.31 204.15.20.0-204.15.23.255 173.252.64.0-173.252.127.255 66.45.237.123 31.13.64.0-31.13.127.255 69.171.224.0-69.171.255.255 204.15.20.1-204.15.23.255 69.63.176.0-69.63.191.255 66.200.144.0-66.220.159.255 minecraft-hu.gamepedia.com www.thefacebookproxy.comés nem jó...
-
gaborbol
őstag
Az a gond, hogy nincs hova bedugni oket Tegnap kellett volna az allvalkozonak, befejezni az uj optikai kabelezest 6 epulet kozott, mert hetfon bontjak a regi szerver szobat a regi csomoponttal.
Most hetfo delutan 3-orat igert, ugy hogy hetfo reggel jon csak ki es kezdi el, de 72 pontot kell kotni vagy lefuzni. Nem hiszek benne nagyon Szerintem nagy szopas lesz hetfon.aztan nagy kiabalas. -
Tonyk
veterán
Gyűjtögettem ilyen címeket, egyszer amikor nagyon ráértem, hátha segít:
74.119.76.0-74.119.79.255
67.200.0.0-67.200.127.255
66.199.37.136-66.199.37.143
66.93.78.176-66.93.78.183
66.92.180.48-66.92.180.63
65.192.0.0-65.223.255.255
65.201.208.24-65.201.208.31
204.15.20.0-204.15.23.255
173.252.64.0-173.252.127.255
www.thefacebookproxy.com(66.45.237.123)
31.13.64.0-31.13.127.255
69.171.224.0-69.171.255.255
204.15.20.1-204.15.23.255
69.63.176.0-69.63.191.255
66.200.144.0-66.220.159.255Nálam jelenleg ez van benn + proxy.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz PumpkinSeed #7679 üzenetére
Ok, de tűzfal szinten milyen ip címeket adsz meg neki? Amiket jelenleg dob az nslookup? Vagy írni kellene egy scriptet ami napi szinten frissíti a facebook által használt szerverek címeit? Vagy jól behatárolható hogy mondjuk a következő egy évben milyen ip címeket használ a facebook?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
PumpkinSeed
addikt
válasz adamka16 #7678 üzenetére
Valamiféle iptables beállítással sokkal hatásosabb lenne, vagy a legjobb, ha megfelelően menedzselhető az internetet első kézben fogadó eszköz akkor azon valamilyen tűzfal szabály
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
adamka16
őstag
válasz PumpkinSeed #7676 üzenetére
Faceb. tiltást alapvetően még mindig.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz adamka16 #7672 üzenetére
Nem tudom mi a célod, de a HTTPS forgalmat nem biztos, hogy proxy szinten tiltanám ki, ugyanis a proxy egyszerűen kijátszható. Bár nem tudom mit szeretnél végeredményül.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Snoop-y
veterán
válasz sanzi89 #7671 üzenetére
Mar 2008-on voltak hasonlo problemak amik megszuntek ha az SMB tiltva volt.
Azt megnezned, hogy log off log in nelkul ha csak siman tolnak egy remap-ot a drive ra a client-en akkor megjelennek e a fileok?Disconnect share first
net use X: \\Server\Share /disconnect
reconnect to share
net use X: \\Server\Share /persistent:yesHa igen akkor lehet nezelodni errefele a client-en:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters]
"DirectoryCacheLifetime"=dword:00000000
Illetve meg lehet probalni ezt is:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentcontrolSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters:
Regeditben keress ra erre: "DontRefresh"
Elvileg megtalalod vele ezt: 'DontRefresh REG_DWORD 0x00000001 (1)"
Csereld az 1 --> 0.[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
disy68
aktív tag
válasz adamka16 #7672 üzenetére
Ez eddig jól néz ki, ha felveszel egy plusz acl-t:
acl tiltott_domain dstdomain .facebook.comés a legelső htttp_access sor elé beteszed ezt:
http_access deny tiltott_domainAkkor blokkolja a https-es facebook-ot?
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
adamka16
őstag
Ebből ki tudnád nekem hámozni?
# Setup some default acls
acl all src 0.0.0.0/0.0.0.0
acl localhost src 127.0.0.1/255.255.255.255
acl safeports port 21 70 80 210 280 443 488 563 591 631 777 901 3128 1025-65535
acl sslports port 443 563
acl manager proto cache_object
acl purge method PURGE
acl connect method CONNECT
acl dynamic urlpath_regex cgi-bin ?
cache deny dynamic
http_access allow manager localhost
http_access deny manager
http_access allow purge localhost
http_access deny purge
http_access deny !safeports
http_access deny CONNECT !sslports -
sanzi89
addikt
Windows 7-es kliensek, Windows Server 2012-es kiszolgáló. Az osztály egy OU, azon belül a diákoknak egyedi felhasználó. Van mindenkinek egy saját, írható mappája, és egy egész osztályra kiterjedő csak olvasható központi mappa - itt kapják meg például a feladatok - . A hiba, hogy bizonyos embereknek nem jelenik meg a bejelentkezés után az olvasható mappába bemásolt fájlok. Hiába frissítenek rá a mappára, vagy zárják be az intézőt, csak a teljes ki és bejelentkezés után jelennek meg a fájlok. A hiba különféle hardveren/hálókártyával is előfordul. Mi lehet a gond?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
disy68
aktív tag
válasz adamka16 #7668 üzenetére
Nálunk úgy van megoldva, hogy a tűzfal tilt minden webes forgalmat, kivéve pár dedikált ip, meg persze a proxy-tól érkező forgalom. A proxy transzparens módon fut.
Ahogy néztem a logokban a https kérések egy ilyesmi sorként jelennek meg: 192.168.x.x 49911 2014.06.05 07:42:49 CONNECT safebrowsing-cache.google.com:443 - 173.194.39.105 - 200 TCP_MISS.
Nézd meg vannak-e ilyen bejegyzések, ha nincs, akkor elképzelhető, hogy a squid ssl támogatás nélkül lett telepítve.
Ha van ilyen bejegyzés, akkor vegyél fel egy acl-t, hogy acl CONNECT method CONNECT és acl SSL_ports port 443, majd titltsd http_access deny CONNECT SSL_ports és nézd meg blokkolja-e - ez blokkol minden https kérést.
Nem vagyok éppen szakértő a témában, de hátha segít.
szerk: annyit még hozzátennék, hogy facebook tiltás után a proxy szerver által adott "a proxy visszautasította a kapcsolatot" hibaoldal fog bekerülni azokra a helyekre, ahol facebook script szerepel az oldalon. Erre van egy egyszerű megoldás.
[ Szerkesztve ]
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
adamka16
őstag
válasz E.Kaufmann #7667 üzenetére
Próbáltam már mindent, de egyszerűen https://hu-hu.facebook.com -ra nem hat.
Másokkal is beszéltem már róla amiket ők használnak elég neki ennyi: .facebook.comEgyik telephelyen sulix van fent red hat 6 alapú, a proxyt azt nem tudom, hogy milyen van rajt, de ott beírom, a tiltását akkor annak rotty, az nem enged át semmit, se https se semmi.
[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
Na srácok, elviekben sikerült, remélem nem volt az éjjel áramszünet és a running configot át tudom másolni.
Ennyi volt a probléma úgy néz ki -
-
-
adamka16
őstag
válasz E.Kaufmann #7656 üzenetére
Pfsense van használatban, http-ig tökéletes a tiltás, de https-re már nem mondhatnám.
(#7657) Tony:
Nincs már benn az a config
-
Tonyk
veterán
válasz adamka16 #7655 üzenetére
"Mondjuk még mindig nem tudom sehogy sem kitiltani az iskolából a FB-ot..."
Proxyn tiltani a diák gépekre + web-es proxyk. Jó kis lista, de működik. Utána jön, az hogy ne tudjanak VPN-t kapcsolatot létrehozni, stb... találékonyak ha facebookról van szó. Érettségin meg izzadnak, mint *va a templomban.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz adamka16 #7655 üzenetére
A DNS gyorsítótáron/szerveren beállítasz egy LAN béli weblap IP címét vagy a 127.0.0.1-et a következő címekre:
www.facebook.com
facebook.com
static.ak.fbcdn.net
www.static.ak.fbcdn.net
login.facebook.com
www.login.facebook.com
fbcdn.net
www.fbcdn.net
fbcdn.com
www.fbcdn.com
static.ak.connect.facebook.com
www.static.ak.connect.facebook.comVagy tiltod a proxy-ban
Viszont van pár oldal ami hülyén jelenik meg ezután, mert be van az oldalba ágyazva pár facebook-os cucc, pl a like gomb.[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
válasz E.Kaufmann #7653 üzenetére
dupla
Mondjuk még mindig nem tudom sehogy sem kitiltani az iskolából a FB-ot...
[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
válasz E.Kaufmann #7653 üzenetére
persze.. meg ott a wifi, közhálós net tartaléknak
-
E.Kaufmann
veterán
... ha egy 2 ilyen portfast módba kapcsolt porttal csinálsz loopot, annak sokan nem fognak örülni a hálózaton.
Én csak egy a hierarchia végén lévő switch-et loopoltam, de be is hallt minden, a szerverszekrény meg elvillogta a Jingle Bells-et . Ha karácsony lett volna még meg is hatódomLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
-
brd
nagyúr
válasz adamka16 #7637 üzenetére
Config módban tolj neki ilyet:
interface range f0/1 - X
spanning-tree portfast defaultAz f0/1 switchfüggő, hogy hogy nevezik, most hirtelen nemtom', a 2950-es hogy nevezi (bár lehet mindjárt indítok egy Packet Tracert, ha ráérek, és megnézem). Az X pedig a tartomány vége, amire engedélyezni akarod. Ez azért érdekes, mert csak azokra a portokra javaslom bekapcsolni, ahol biztosan nem lesz másik aktív eszköz, hanem csak végpontként használatos, ugyanis ha egy 2 ilyen portfast módba kapcsolt porttal csinálsz loopot, annak sokan nem fognak örülni a hálózaton.
Aztán ha jól működik, mentsd is el a configot a flash-be:
wr fla (szólj, ha hibát ír, lehet, másképpen van).The only real valuable thing is intuition.
-
adamka16
őstag
válasz E.Kaufmann #7646 üzenetére
Jó helyen gondolkodtál, ilyen találtam az niif-es configban:
"spanning-tree portfast"
-
E.Kaufmann
veterán
válasz adamka16 #7645 üzenetére
Nincs rá valami frissebb IOS? Ok hogy managelhető switch, de rohadt lassú. Nem lehet hogy a Spanning Tree protokol be van kapcsolva és amiatt lassú? Ki kellene lőni minden felesleges dolgot. Tudom nem felesleges az STP, pont múlt héten csináltam balfaszságból egy szép nagy vihart , na de amúgy suli LAN-on talán nem létszükség
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz adamka16 #7643 üzenetére
Atheros LAN-nal gigabiten nekem is voltak gondjaim. Cisco switch-et viszont én csak laboron használtam. Mindennapi életben egy "komolyabb" 19" Linksys-Cisco cucc van használatban, nagy megelégedésemre. egyedül a webes felülete bugzik, de a franc nézegeti naponta.
-
adamka16
őstag
válasz E.Kaufmann #7640 üzenetére
Igazából az újabb gépekben lévő Atheros lan-al van a gond. (vagy mert ezek gyorsabban elindulnak mint a 10 éves p4-ek, passz). Ha lesz alkalmam jobban letesztelem.
Viszont azt tudom, hogy valami switch konfig gondja van, mivel én amit anno a sulinetesek beledobtak, azt kukáztam belőle, így lett belőle egy buta switch, egyenrangú portokkal mindenféle vlan nélkül.
Laborgyakorlaton a cisco szaki is mondta, hogy meg kell várni míg a switch engedélyezi 100%-ban a linket, addig sárgán világít a led, de sose kérdeztük tőle meg, hogy miért van ez rajt pedig volt vagy 6 ilyen 2950-es config nélküli szintén.
Természetesen a sulinetes configgal sárga, majd azonnal zöldre váltott a led.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
-
PumpkinSeed
addikt
Olyan problémám lenne, hogy adott 6 darab ugyan olyan HP Compaq DC 7700 gép, ezekbe van egy dedikált DMS-59 kimenettel rendelkező VGA és egy integrált D-SUB kimenet. Mivel nincs DMS-59 átalakítom ami szerintem a HP szabványos kimenete ezért a kártyát kivettem és a D-SUB-ról kezdtem telepíteni... De olyan hibák lépnek fel, hogy monitor működése leáll majd helyreáll majd ezt megcsinálja 5x és BlueScreen-el újraindul. Lehet, hogy a DMS-59-es kártya használata megoldaná ezt a problémát?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz adamka16 #7639 üzenetére
Hát ha már az is baj a switchnek , hogy bootol a win7, na az már súlyos. Vagy switch csere vagy ha egységes a géppark, akkor meg a hálókártyákkal is lehet valami gyári gebasz. Ki kellene próbálni valami mezei switch-el pár gépet.
Tartományi bejelentkezéssel akkor volt baj nálunk, ha még nem boot-olt be a szerver rendesen egy újraindítás után. Vagy reggel az is a gépekkel együtt indul nálatok?[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
A switch nincs áramtalanítva, csak az x db PC monitorral, mindennel. (külön körön vannak szerverrel meg cisco-n kívül még 2 switch-el, igaz nem szinuszos a szünetmentes így áramszünet esetén switch-ek is offolnak )
De még ha nincs is áramtalanítva akkor is gondot jelent, mivel ahogy töltődik be a win7 addig egyszer minimum megszakítja a kapcsolatot a gép a switch-el és akkor elölről kezdődik a tortúra.[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
Olyan problémám merült fel az NIIF által a sulikban hagyott cisco 2950-el, hogy ugye nálunk az infóterembe rendszerint áramtalanítva vannak a gépek, majd biztosíték fel, már megy is bekapcsolás. Na most ez akkor jelent gondot, amikor be akarnak jelentkezni a tartományba a felhasználók de még nem aktív az adott switch port. Laborgyakorlaton is config mentes switch-eket használtunk és ott is az rj45 bedugása után x másodpercnek el kellett telnie, hogy zöldre váltson a kontroll led az adott port felett. Ezt a várakozási időt hogyan tudnám csökkenteni?
-
Snoop-y
veterán
válasz sanzi89 #7633 üzenetére
Hmm akkor lassuk:
Beengedtek gepeket amik nincsenek tartomanyba leptetve? Ha igen directaccess nem lehet megoldas? Igaz az nem megy minden kliensen.
Internet eleres el van szeparalva a belso halotol?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
sanzi89
addikt
válasz Snoop-y #7627 üzenetére
"Nincs belole eleg?"
Nincs.
Több eszköz is van, amik nem része a tartománynak, mint fentebb is írtam, saját laptopok - behozza a tanár 1 napra egy hónapban - illetve saját telefonokból is egyre több van. Tehát ez megint nem opció.
-
Snoop-y
veterán
válasz sanzi89 #7625 üzenetére
Minek dhcp alatt azt ertem hogy a belso tartomanybol fixen oszd ki minden egyes gepre az ip-t. Nincs belole eleg? Illetve DHCP-vel nem lehet network accesst limitalni.
Ide vonatkozik az is hogy azoknak osszal ip-t akik a tartomany tagjai. Tehat csak domainbe leptetett eszkoznek. Magyarul hasznalnod kell valamilyen network security protokollt hogy ne tudjon boldog boldogtalan csatlakozni a halora csak ugy mert user/pass parost tud es/vagy beallit egy dhcp-n epp szabad ip-t.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
sanzi89
addikt
válasz Snoop-y #7623 üzenetére
"Mondjuk ugyis belso ip-t adsz akkor minek dhcp-zni?"
Ezt nem értem.
"Minden klienshez hozza kell rendelni a belso ip-t azt kalap."
Van ahol így működik (tantermi gépek, irodai gépek, stb. ) de bizonyos esetekben ez nem megoldás. Például sok tanárnak van saját laptopja, telefonja, de iskolai laptopból is több van, ezekhez nem lehet fix IP-t rendelni. Most van egy IP tartomány, amin belül garázdálkodhatnak.
"Gepet ugyanugy objectkent felvenni ( ekkor cseszhetik hogy mas gepen beallitjak azon nem fog mukodni.)"
Ezt se értem. Hol veszem fel?
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz sanzi89 #7622 üzenetére
Egy felhasznalo hova irja be hogy ipconfig/all? Miert tud parancssort inditani egyaltalan?
Szukseguk van ra? Evek soran megtanultam, hogy nem ugy tiltogatunk, hogy je ezt mar probaltam ezzel mar megszivattak.
Kell egy lista mit hasznalnak es mire azon kivul mindent letiltani szogesdrottal krokodilveremmel korulkeriteni stb es meg akkor is messze vagyunk a tokeletestol...[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz sanzi89 #7622 üzenetére
Mondjuk ugyis belso ip-t adsz akkor minek dhcp-zni?
Minden klienshez hozza kell rendelni a belso ip-t azt kalap. Gepet ugyanugy objectkent felvenni ( ekkor cseszhetik hogy mas gepen beallitjak azon nem fog mukodni.)New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
sanzi89
addikt
És ha statikus IP-vel kapcsolódik? Amikor odaül valamelyik iskolai géphez ipconfig /all, beállít kézzel egy IP-t magának a saját eszközén, aztán vagy ki van osztva vagy nincs. Ha nincs, netezik.
[ Szerkesztve ]
-
Plero
aktív tag
MAC szűrés. Win2008R2 DHCP-n van engedélyezési és tiltó lista. A saját eszközöket felveszed az engedélyezési listába és kész. Működik! A tiltóba meg felveheted az ismeretlen MAC címeket. Majd jelentkezik a tulaj, hogy nem tud WiFi-zni.
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
Pr3s
aktív tag
válasz Snoop-y #7619 üzenetére
Már elérhető a win8 is a suliknak, szóval akár az is lehetne, de ennyi mindent megcsinálni, mikor normális dolgokra nincs ideje a rendszergazdának titulált egyénnek, mert körlevelet kell szerkeszteni, meg nyomtatóba kell papírt tenni, hogy nyomtatni tudjanak, vagy esetleg be kell kapcsolni a nyomtatót, mert ugye az úgy működik, mindemellett a munkád nincs megfizetve, és ha kell valami akkor nincs pénze az iskolának, de 100ezres hülyeség a vezetőségnek az smafu, az kell :-D
-
Snoop-y
veterán
válasz sanzi89 #7618 üzenetére
Jolvan csak gondolkodom na
Milyen os van rajta? Ha nem win 8 vagy feletti ( sulira gondolva nem hinnem remelem most ezt jol gondolom) es ha az adatok a szerveren tarolodnak akkor en meg azt is megkockaztatnam, hogy teljes drive encryptet nyomni rajuk Truecrypt-el. Suli panceljaba meg USB-n meg DVD-n kiirva a visszaallito kulcsot.
Ekkor a winhez nem fernek hozza. Ha hoz sajat wint-t ugyanott lesz vele az eredeti os-bol nem tud kiszedni semmit.
En mar csak azert is megszivatnam oket...[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz sanzi89 #7613 üzenetére
Gepekben nincs TPM? Ha van akkor lehet adni nekik bitlockert kulcs helyreallitonak megadni az AD adminjat aztan mehetnek a levesbe a hiren/linux boot-cd-vel egyutt...
[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
válasz sanzi89 #7615 üzenetére
Akkor kis fémlakattal kell rögzíteni, a legtöbb házon van egy kiálló lyukas fém "lap" ami pont ezt a célt szolgálja.
Célszerű akkor már a műanyag 5.25" előlapok mögé is valami fémlapot csavarozni, mert az okosabbja ott nyúl be és veszi ki a ramot... (egy kis szervizes / netkávézós tapasztalat )
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
sanzi89
addikt
válasz Snoop-y #7612 üzenetére
Jó kérdés, de kikerült.
Miután informatika órán, amikor elvileg tanárral vannak a diákok lecsavarozzák a gépházat, resetelik a BIOS jelszót, boot-olnak pendrive-ról és kitörlik a windows rg pass-t, nem mondok semmit.[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz sanzi89 #7611 üzenetére
Ha a tanar nem mondja meg hogyan kerul ki?
Azt nem mond hogy egy ilyen tipusu jelszot valaki kiles ( mi ilyesmiket hasznalunk a cegnel ahol eros jelszo kell de nincs szuksegunk ket faktoros authra. eddig bevalt ):HoFeherke es a H7t Torpe elment vadaszni oktober14_en
-
Snoop-y
veterán
1 mi az hogy egyedul marad a diakokkal? ( ctrl alt del es lock )
2 Ha a diakoknak kell hasznalni ( csoportosan ) akkor is valami guest accot ra es tiltani rajta mindent gpo-val
3 Ne engedd minden eszkoznek hogy csatlakozzon wifi-n a halozathoz ( ha tudja a network passt ha nem )User Configuration\Administrative Templates\Network\Network Connections
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám a Windows 7 hálózati és megosztási központ elérését megakadályozni a felhasználónak? Egy suliban win7 van, és persze laptopokat kell adni mert a tanárok bemutatót tartanak, csak ugye szünetben a laptop egyedül marad a diákokkal, a wifi kódot meg kileshetik, és ezt szeretném megakadályozni, előre is köszi a segítséget.
-
tapppeeer
tag
válasz E.Kaufmann #7605 üzenetére
Szia!
Köszi, igen, hasonló volt a probléma, de már újraraktam a Windows-t... az megoldotta.Üdv.
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
A következő hibaüzenetet kaptam bekapcsoláskor:"A Windows nem tudott csatlakozni a(z) Rendszeresemény-jelző szolgáltatás szolgáltatáshoz. A hiba miatt az általános jogú felhasználók nem tudnak bejelentkezni a rendszerbe. Rendszergazdaként az Eseménynaplóban részletes információt találhat arról, miért n..."
Rohadt lassan bootol be a gép, tegnap excel fájlokat töltöttem le a netről, lehet, hogy vírus okozza a fenti hibát? Előtte minden rendben volt és nem csináltam semmi különlegeset a gépen.
Köszi előre is!
Üdv. -
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield V
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest