Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
MTbc
senior tag
Hello, kérnék egy kis segítséget, nem akarnak megérkezni a e-mailjeink, gmail,freemail,egyebek-re megérkezik de céges mailekre nem pl. a saját holyba.hu-s mailre sem érkezik meg amit a cégesről küldök. smarthostnak upc van beállítva, lehet hogy náluk lesz gáz? Mit tudok én megnézni hogy nálunk van-e valami gáz? (EX2010) szerverről elmennek mert nincs beragadt mail.
-
iwu
addikt
-
kraftxld
Topikgazda
válasz bigzee1977 #6192 üzenetére
Először vedd saját tulajdonba a tulajdonos fülnél
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
iwu
addikt
válasz bigzee1977 #6192 üzenetére
a szerkesztésen belül van egy hozzáadás és ott megint a speciális itt pedig keresés most, ott keresd meg magad, vagy a mindenki és okézd végig.t...
vagy dobj privben egy teamviewer azonosítót, úgy gyorsabb
[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz bigzee1977 #6190 üzenetére
itt már szerkesztésnél hozzá tudod adni magad, vagy akár a mindenki-t...
-
bigzee1977
tag
-
iwu
addikt
válasz bigzee1977 #6187 üzenetére
jobb klikk, tulajdonságok, biztonság, speciális, tulajdonos, és itt saját tulajdonba vétel. ezután már tudsz jogot adni rá, hogy lásd...
lehet, hogy nem pontos, mert fejből írtam, de a saját tulajdonba vétel a lényeg. persze ettől ha megjavul az xp, akkor ő hanyatt esik erre a mappáraajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
hali,
ha wds-sel telepítek win-t 2tb-nél nagyobb diskre, valahol az autounattended-ben meg tudom adni a gpt-t?
(azt olvastam, hogy nem igen...benéztem, vagy tényleg nem?)
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
bigzee1977
tag
Sziasztok!
Bocs, nem hiszem, hogy épp a legjobb helyre írok, de lenne egy problémám:
adott 1 nem induló XP és egy frissen felhúzott Win 7. Ezek egy vinyón vannak, külön partíción. A Win7 alól kéne látnom az XP Desktop-ján pár file-t de nem enged hozzáférnem. Hogyan tudnék olyan jogokat szerezni, hogy meg is tudjam nyitni a fájlokat, de csak lássam őket, hogy ott vannak?
Köszi a válaszokat!
Z
-
bobsys
veterán
válasz CsodaPOK #6185 üzenetére
az a GUID a mailbox GUIDja, mar nem csatlakozol tobbe egy CAS serverhez, stateless lett es mar nem kell session affinity a CAS server Exchange 2013-nal mar nem csinal semmi mast mint authentikal es proxyzza a kerest a mailbox server fele. Mindez azert amit kraft irt, egyszerubb, szebb failover, barmelyik CAS server tud azonositani akar a vilag masik felen levo is. [link]
szerk: es eleg az olcsobb layer 4 load balancer is mostantol
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
CsodaPOK
senior tag
DNS az tipp-topp rendben. Szerver belső és külső nevét is feloldja.
Odáig jutottam vele, hogy rendberaktam az autodiscover-t és így bekonfigurálja szépen. Viszont szervernévnek így is ezt az idióta GUID azonosítót rakja be.
Most még TMG-t ütöm, hogy rendesen működjön az autodiscover kívülről is.Tényleg ennyire elcseszett ez az Exchange 2013?
-
MrSealRD
veterán
Van itt egy Sun Fire X2200 M2-es szerver. A doksiját olvasgattam, és megerősítést kérnék a memóriákkal kapcsolatban. Lehetne bele tenni nem ECC-s "hagyományos" modulokat is?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
m1garand
tag
válasz E.Kaufmann #6173 üzenetére
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Adott egy nagyon egyszerűnek tűnő feladat: Exchange 2013-as szerverhez kell kapcsolódni Outlook 2013-al nem domaines gépről.
Domaines gépről gyönyörűen megy a kapcsolat, de ha kiszedem a gépet a domainból, akkor egyszerűen nem tudom működésre bírni.
Teszt erejéig a kliens bent van a belső hálózaton, tűzfal kilőve.Ami furcsa, hogy amikor domainben van a gép és beállítom a profilt (automatikus konfiguráció), akkor szerver névnél ilyen bazihosszú GUID lesz, amit passz, hogy honnan vesz.
Manuális konfignál szervernevet adok meg (nehogy már ilyen GUID-okat kelljen megjegyezni, akkor nagyot fogok káromkodni).Exchange 2010-nél ez úgy nagyjából out of box működött, de 2013-n nem akaródzik.
Tanúsítvány elvileg rendben van. Belső CA-tól van kiállítva az Exchange számára a tanúsítvány. A kliensen a belső CA importálva van a Trusted Root-ba. OWA működik gyönyörűen, nem problémázik a tanúsítvány.
Mit nézzek meg?
Köszi!
CsodaPOK. -
m1garand
tag
válasz E.Kaufmann #6173 üzenetére
Meg van a megoldás, MS-nél elírtak egy verziószámot egy xml-ben. Tesztelem és majd írok.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz m1garand #6172 üzenetére
Engem is érdekelne a központi proxy dolog.
Ja meg esetleg ha nem müxik így csoportházirendből, hogy lehetbelőni windows-os DHCP/DNS/AD környezetben az automatikus proxy konfigot?
Rakatam egy működő PAC scriptet WPAD.DAT néven egy IIS-re, a leírások alapján felvettem DHCP opcióként és DNS névként is, de hol működik, hol nem, pedig az automatikus konfig pipa be van kapcsolva a böngészőben.
Úgy rendben müxik az IIS-ről a wpad.dat, hogyha megadom ilyen formában: http://<IIS szerver címe>/wpad.dat[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
m1garand
tag
Sziasztok!
A probléma: nem érvényesül a csoport házirenddel kiosztott IE proxy.
Winsows Server 2008R2, Windows 7, IE9. Feltelepítettem az ide vonatkozó MS hotfixet, ami szerint az IE 8 beállításaival megkapja az IE9 is. De az rsop.msc szerint kap a kliens IE beállításokat, de egy hogy a régi helyen látja az IE karbantartásnál, és nem az új helyén vezérlőpult\internetbeállításoknál, kettő, hogy nincs benne semmi se kezdőlap, se proxy cím.
Van valakinek tapasztalata ebben? Kérem segítsen.
Köszi előre is! -
kraftxld
Topikgazda
ADFS 2.0 + Sharepoint 2013
Van aki penge ebben a témában? Már kezd kicsit kiakasztani a dolog.
Röviden a történet, az ügyfél egy új domain-t épít, és az abban lévő Sharepoint-ot szeretnék elérni ADFS-en keresztül, claims based authentication-t használva.
Egyszer sikerült működésre bírjam, de aztán szétcsúszott és fingom sincs mi lehet a baja.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Rez_Grof
őstag
A Domain admin problémája:
[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
kraftxld
Topikgazda
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #6159 üzenetére
urleket már nem volt időm megnézni.
a felállás:
2edge a dmzben
2cashub bent, mbx clusteren.
az nlb cashub neve:
nlb.internaldomain.local
srv1.internaldomain.local
srv2.internaldomain.localcert:*.externaldomain.akarmi.com
a többit majd csekkolom otthonról, most leugrom úszni egyet
-
bobsys
veterán
Mi mostanaban a menete az image keszitesnek?
Van egy aktivalt serverem, de ha ratolom a sysprep /generalize opciot akkor kiuti az aktivaciot[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
iwu
addikt
owa a *-st mutatja, és az iisben is ez van bennt, igen.
itt viszont van csavar, mert nem.
internal server nevek: cas.internaldomain.local
kulso: mail.akarmi.valami.hu
cert pedig: *.akarmi.valami.huköszönöm a tippeket, Kraft neked is. mivel most 6 nap alatt letoltam 94 munkaórát, ezért elhúzok egy 3 napos rekreációs wellnes-re, utána úgy is itt kezdek megint...
(Aki kérdezett a rendszergazdák életéről - nos , van ilyen is, ha minden egyszerre jön össze, és több lábon élsz)ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
kraftxld
Topikgazda
-
bobsys
veterán
OWA milyen tanusitvanyt mutat? IIS-ben megvan adva ugyanaz a cert?
Es ugye a servernev nem akarmi.server.domain.com mikozben a cert az *.domain.com?
Ugye az internal servenev meg az external nevnel ugyanaz a domain.com az FQDN vege (belsonev.domain.com illetve kulsonev.domain.com)?
Futtas egy Microsoft Exchange Best Practices Analyzer Toolt az mond-e valami hibat cert ugyben.[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
Nem vicc, ilyen by design.
A User CAL-t A felhasználóhoz rendeled hozzá (pontosan ahhoz a felhasználóhoz pontosan azt a CAL-t). Nem számít, hogy be van-e jelentkezve az adott user vagy nincs, a CAL hozzá van rendelve. Vagy megvárod a 60 napot vagy törlöd az AD-ból a usert és akkor azonnal felszabadul a hozzá rendelt licenc.Esetleg ezt meg lehet próbálni, de ki tudja mi lesz belőle.
-
laszak
tag
válasz kraftxld #5885 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Lenne pár kérdesem a leírtakkal kapcsolatbanMenete a dolgoknak:
1:cold state backup a forrásgépről, ez evidens
2: konvertálás
-a konvertáláshoz Disk2VHD-t használtál?
3: célgépen VM elkészít, diskek felcsatolása
4: driver, hálókártyapucolás a virtuális környezetben:
- itt a nem felismert eszközöket kell törölni, vagy pontosan mit?További kérdések:
- több particio kezelése korrekt módon történik, azaz látni fogja a virtualizált OS is?
(pl nem kell külön felmappelni az Exchange DB-t?)Köszi
[ Szerkesztve ]
-
szesa
senior tag
Hi!
Remote Desktop Server lincensz kérdésem lenne hatha valkai vágja a témát , mert a kereskedők is csak az info vonalra irányítottak eskissé fura a helyzet.
Server 2012 , RDS.
30 db RDS User Cal, minden telepítve beallítva, a licensz kiszgáló is, be is van aktiválva nincs gond.Jelenleg 29 aktiv felhasználó van a rendszerben (1 user (1 ad user objektum ) = 1 rdp user cal).
A licensz kiszolgáló pedig a kövektezőket jegyzi:
Miden user aki valaha is belépett, kap egy time stamp-et, mindenkinek ez 60 napig tart, a licensz kiszolgálón minden objektum mellett látható az első belelépés dátuma (aktiválás) es hogy meddig van
érvényes licensze.Elég sokat utananéztünk a témának és tényleg nem akarjuk elhinni, hogy ez valóban igy működne normálisan - bár tényleg ez van mindnehol leírva...de akkor is.
Direkt használunk user calt az rds-en mert több helyről is jöhetnek vpn, másik iroda, sajátgép stb. De mint "emberszám" az fix.
Korábban Terminal Server 2003 volt -és még van is-, arra anno 20 licenszünk (user cal) volt, de azt nem is hasznalta mindenki egyidőben. Viszont van egy alapvető különség licenszelés / gyakorlati felhasználás szerint a két rendszer között.
Mig a TS2003-as szerver megnézte, hogy adott pillanatban hány darab felhasználó csatlakozott rá, és ha elérte a 20as limitet akkor nem volt több szabad kapcsolat. Ha valaki kilépett másik user mehett helyette. Egyáltalán nem volt probléma, hogy valójában a szervern 30 vagy mégtöbb profil volt, amig volt szabad kapcsolat addig be lehetett lépni akárkinek.
Az RDS 2012-n ez már nem így működik (2008R2-ota). A szerver licensz kiszolgáló elkezdi listázi a felhasználókat akik valaha beléptek a szerverre!! (a valaha az azt jelenti hogy ha 60 napnal korabbi a legutóbbi belépés) és azokat mind aktív licensznek veszi. Es egyáltalán nem azt figyeli mint korábban, hogy
egy időben mennyien csatlakoznak, és abból mennyi hely van még szabadon, hanem a 60 nap alatt valaha is belepett felhasználókat is ativnak veszi, így a helyeket felzabálja, a licensz kiszolgáló meg jelzi hogy jelen esetben 29db aktiv licenszük van es majd 2 hónap mulva felszabadulnak - ha nem lép be az user...
(tehát akkor is 29 foglalás van "életben" ha nincs is bent senki)Nincs ilyen gond a device cal-okkal mivel azokat a kiszoglálón vissza lehet vonatni manuálisan.
De az user cal-t nem lehet visszavontani, csak ha 1- nem lép be az user 60 napig, 2- letelik a 60 nap akkor automatikusan visszavonásra kerül, es akkor kiosztható másnak.Eleg sokat utánaolvastunk, es mindhol ez jön le, hogy ez így működik.
Most feltenném a kérdést: ügye ez csak vicc?Merthogy még mi lob***ast lehet majd csinálni ha valaki kilép?
Varunk 60 napot akövetkező fehasználóval?
Van is egy vicces bejegyzes valahol hogy What if a computer die? And a human die?
Mert az utóbbi esetet kicsit furán értelmezi a microfos vagy talán mi értjuk félre...de nekem nem logikus.Azt mondjak töröljük az AD objektumot es vegyünk fel újat...köszi, de nálunk ez nem igy megy, hogy ha ma Gizi kilép akkor holnap már törlöm is azt jónapot.
Szóval nem értem az lenne a teória ha 20-an hasznaljak akkor vegyek 30 calt hogy biztosra menjek?
Ütközött mar valaki hasonlóba?
Thx
Bocs ha kicsit hosszú lett de remelem azért érthető-
-
-
iwu
addikt
hali,
sry ha nagyon hülye a kérdés, de a certek nemkem kimaradtak eddig
van egy wildcard certem, azt hogy kell betolni az exchangenek? minden szolgáltatás megeszi, de az outlook 2013 sír, hogy nem jó a név (*.domain.com) Exchange 2007-ről van szó, 2 cashub szerverrel.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
jimmy399
senior tag
válasz kraftxld #6132 üzenetére
Sajnos egyk tipped sem adott megoldást. A túzfalon nem tudtam engedélyezni, mert nincs olyan szabály, amit a példában említett.
A Hyper-V remote script sem nem jött be sajnos, nincs domainban a gép. A powershell se egy gyerebe.Viszont, létrehoztam egy usert-t ami felgyulet néven fut a seeder gépen. Hozzáadtam a következő tagságokat: Asztal távoli felhasználói; Biztonságimásolat-felelősök; Elosztott COM-felhasználók; Event Log Readers; Hálózatbeállítási felelősök; Kiemelt felhasználók; Kriptográfiai operátorok; Rendszergazdák; \Replikáló; Teljesítményfigyelő felhasználói; Teljesítménynapló felhasználói.
A főgépen is létrehoztam egy felugyelet nevű felhasználót, ugyanezekkel a tagságokkal, ugyan azzal a jelszóval. Majd nyitok egy parancssort, runas paranccsal indítom is az mmc konzolt felugyelet néven. Majd a kezelőpult gyökérhez hozzáadtam a teljesítmény figyelő modult. Itt megadtam a számlálóknál a seeder gépet, és szerencsére kapcsolódik is a számlálókhoz. Tudom figyelni a cpu-t memóriát lemezeket, stb. Viszont a hálózati forgalmat nem tudom annyira, csak a küldött adatokat tudom megnézni de a fogadott adatokat már nem. Nincs ilyen, illetőleg van egy csomó minden, de sehol se egyértelmű, hogy mennyi is a fogadott adat. Így csak a feltöltést tudom nézni a letöltést már nem...
Szerinted tudnék még érdemben valamit tenni az ügy érdekében?
Annyi lenne a lényeg, hogy a totál le meg feltöltést tudjam nézni a hálókártyán...
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #6133 üzenetére
Remote registry mukodik? Toltsd be a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList folderben nevezd at azokat a profil mappakt amiknel hosszu a nev pl:S-1-5-21-917899510-925106985-1450010511-1000 es odaraksz egy.bak-ot a vegere. A rovideket szerintem nem kell bantani azok a Network Service, Local Service meg a systemprofile. Restart es probalj belepni
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Valaki eselteg belefutott ebbe?
Hp proliant Ml 150 G6 server raid1 2008 X64. (nem virtualizalt) sima file server, nincs domain.
Bebootol akar melyik accal lepesz be sima kek hatter fogad ami tok ures, csak az eger megy, ctrl+ald+delete nem jon be.
Safe mode-ba ugyan ez csak fekete hatterrel. Minden boot opciot kiprobaltam tok ugyan ezt csinalja. mentes az 2012-ben volt utoljara nyaron...
Event logban nincs semmi hiba egyet kiveve:
Event ID 1530 from source Microsoft-Windows-User Profiles Service cannot be found.
Check disk nem talal hibat. logmein, rdp sem mukodik
-
kraftxld
Topikgazda
válasz jimmy399 #6128 üzenetére
Először a tűzfalon kell engedélyezni valahogy így: [link]
Aztán meg a célgép user/pass kombinációját fel kell venni a forrás gép password vault-jába, és lehet próbálkozni MMC-vel. Nem biztos, hogy sikerülni fog, de a hvremote script jó kiindulás hozzá. [link]
Amúgy szerintem powershell remotinggal a legegyszerűbb, de csak Win8 / Server 2012-től vannak rendes hálózatos PS parancsok.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket. Van itthon két számítógépem, az egyikkel csak torrenteket töltök le 0/24-ben, a másikra meg felmásolom hálózaton keresztül, amit letöltött. Tehát az egyik csak seed/leech-nek van gyakorlatilag fennt tartva.
Eddig távoli asztallal tökéletesen elboldogultam, mert nem kell rákötni se monitort, se egeret, se billentyűzetet.
Viszont felmerült bennem az, hogy valahogy a főgépen, amiről vezérlem ezt a letöltő gépet valahogy megjelenítsem, hogy milyen hálózati forgalmat bonyolított le, úgy, hogy nem kapcsolódok hozzá távoli asztal klienssel. Gondolotam arra, hogy a Serious Samurize programmal lekérdezem WMI-n keresztül a paramétereket, de falakba ütköztem, mert nem tudok a távoli seeder/leecher géphez csatlakozni vele. Azzal a hibával szállt el, hogy hozzáférés megtagadva. Nem tudom hogy a seeder/leecher gépen hol kellene beállítani a hozzáférést hozzá.
Node nagykegyesen az ugrott be hogy MMC konzol használatával majd a teljesítménynapló-val monitorozom, de ez sem jött be, mert itt is acces denied fogad. Mi lenne a megoldás? Hogyan állítsam be a win7 sp1-et? Neten google segítségével sem találtam semmi épkézláb megoldást.Köszi a válaszokat.
--- N/A ---
-
Lt.zole
tag
A JGYPK-n levő képzések, lásd. MI,PTI,GI asszisztens - régi nevén webprog,hálóinfó,rga kombinációi - véleményem szerint csak a papír megszerzésére jók. Használható tudást, maximum 1-2 tanár tud adni, de ők is csak azért, mert mellette dolgoznak is a szakmában. A tárgyak kiszervezése tényleg botrányos, máig nem értem, miért kell egy szakközépiskolában tanulni pl. Elektronikát, amikor van az egyetemnek elektro. laborja, normális felszereléssel...
Egy szó mint száz, csak akkor érik meg ezek a szakok, ha kell egy felsőfokú!! - igen, átnevezték a szakokat és feltolták felsőfokúra a kiadott papír szintjét, de nem ad diplomát! - papír, hogy dolgozhass, de munkát csupán ezekkel nem fogsz kapni.
Ezekkel a képzésekkel nem lehet egy lapon említeni a TTIK-n folyó hasonló nevű, de BSc, MSc képzéseket.
Tény, sok a matek, nehéz, de aki nem érez késztetés ezen tárgyak tanulására, legalább annyira, hogy sikerüljön, annak felejtős.Szintén tény, hogy attól hogy ez egyetemi alap/mesterképzés, attól még nem jelenti azt, hogy mindent megtanít. Sajnos tapasztaltam én is, hogy ez inkább arról szól, hogy mutatnak neked ilyet is, meg olyat is és ami tetszik azt te szépen magadtól elsajátítod. Ezt várják el, úgyhogy közbe segítenek, - mikor mennyit - majd számon kérik.
Ez van, ezt kell szeretni. Mindenhol így megy ez.SZTE MI BSc és RGA hallgató
[ Szerkesztve ]
-
Proudmoore
csendes tag
válasz Proudmoore #6107 üzenetére
Hello
Nem tud valaki segíteni?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz freaghill #6122 üzenetére
Gyula, Bay Zoltán. Kapok egy OKJ-s hálózat építő és üzemeltető papírt, és megkapom a 4 Cisco CCNA Discovery vizsgát amiből már kettő megvan.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
freaghill
őstag
válasz PumpkinSeed #6121 üzenetére
Te hova jársz hogy gyakorlatod is van normálisan?
Milyen papírt fogsz kapni? Hány éves? -
freaghill
őstag
válasz sanzi89 #6119 üzenetére
'Süllyedünk. Mondta a színvonal és meghalt.'
Megpróbálom szerintem Szegeden, kiderül mi lesz a vége. Ha nem lesz valami fasza, akkor keresek valami OKJ-st, ha az se jó akkor keresek egy internacionális akármit amivel más országban tanulhatom ezt a csodálatos szakmát
Nagyon szépen köszi a tapasztalatod megosztását
-
sanzi89
addikt
válasz freaghill #6118 üzenetére
A régi felsőfokú szakképzést variálták át, abból lett a jelenlegi rendszer, pontosan nem tudom, hogy minek felel meg. A lényeg, hogy ugyanolyan keretek között folyik az oktatás, mint egy BSC-s diplomás képzésen belül, csak kevesebb tárgy van, az egész képzés 2 éves. Ugyanúgy van kreditrendszer, féléves ZH-k, vizsgák, szakdolgozat, államvizsga. Mivel modulos rendszer, ezért mindegy melyik iskolában tanulod - elvileg - ugyan azt kapod. Így biztosítható, hogy szinte bármikor egy kis papírmunka után átmehetsz egy másik intézménybe, és ott pontosan onnan folytathatod, mint ahol abbahagytad. A fent is megjelölt rendszergazda [mérnök informatikus] képzés gyakorlatilag a BSC-s mérnök informatikus előképzésének számít, tehát ha azt elvégzed a tárgyaid egy részét elfogadják a BSC-s rendszerben. Ez idáig a száraz tények felsorolása.
Gyakorlatban a fent is megjelölt képzés (rendszergazda [mérnök informatikus]) ugyan olyan, mint a másik két "testvérképzése", a hálózati informatikus és a webprogramozó. Mindegyikben van töménytelen matek, gazdaságtan, stb. felesleges dolgok. Érdekes, hogy informatika képzésen a gazdasági tárgyak a szóró tárgyak... Az infós oktatás pedig egyenesen egy vicc, semmirevaló 0. Kiszervezi az egyetem szakközépiskolákba - gondolom így olcsóbb -, szakmaiatlan az egész, a Neumann gépektől nem tudunk elszakadni, és a technológia megállt körülbelül 20 évvel ezelőtt. A fiatalabb gyakvezetők rendesek, barátságosak, de használható dolgot tőlük se tanultam, pedig 3 képzésen is tanultam Szegeden (programtervező, rendszergazda, hálózati informatikus). Most ott vagyok, hogy 5 évet tanultam, kártyázni tudnék a papírjaimmal, amivel kitörölhetem, mert a szakmához bizony tök hülye vagyok és ugyanúgy önszorgalomból kell megtanulni mindent.
Tehát egy mondatban: Nem ajánlom, de nem tudok jobbat. Most levelezőre járok Kecskemétre mérnök informatikus BSC-re, de itt is ugyanaz a helyzet idáig.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
HP DL380 G8-hoz nincs valakinek felesleges 3,5"-os HDD fiókja? A "vakdugó" is tökéletes lenne (amit azokra a helyekre raknak gyárilag, ahol nincs HDD).
Vagy ha valaki tud egy helyet, ahol 1 héten belül lehet szerezni, az is tökéletes lenne.Köszi!
CsodaPOK. -
-
ro_bert17
őstag
válasz PumpkinSeed #6108 üzenetére
Köszi az infókat és a segítségedet!
-
bobsys
veterán
válasz freaghill #6101 üzenetére
Erre nemtudom a valaszt. Amit kraft mond az jo lehet, de a 2 multinal ahol eddig voltam nehezen lehetett elkerulni a helpdeskrol, de nem volt lehetetlen, tobbnyire mikor uresedes volt mas csapatoknal akkor ottani junior poziciokkra felvettek belulrol helpdeskest illetve helpdesknel is azert tobb lepcso letezik. Van a sima password resetelos aztan user segitos utanna meg a user problemait a serveren megoldo emberke. Magyarorszagon par eve csak egy idegen nyelv ismeretevel nem lehet mar bekerulni ha nem valami egzotikus, de angol az mindig kell, tehat angol +francia, nemet, holland mittudomen es bolcseszekkel fogsz versenyezni, ok a nyelvben azert nem rosszak.
Magyar kkv szektorrol mar lovesem sincs, mennyire lehet megcsipni kezdo allast papir nelkul igy arrol nemtudok nyilatkozni.
Treningre nagyon ritkan kuldenek ugy, hogy fizetik szerintem csak nagyobb cegek es akkor ha tenyleg jo vagy.En miota megcsinaltam az MCSEt, 2005 ota szinte minden evben volt valami amit tanultam, vagy azert, mert a munkam resze volt vagy mert ugy gondoltam kesobb jol fog jonni vagy csak jol fog mutatni az oneletrajzomban (pl CompTIAt szeretik az Usaban) ha betudod irni, hogy megvan az elmelet. Iden peldaul Exchange 2013 volt teriteken jovore pedig Lync lesz, ugy latom itt van benne uzlet ha van olyan aki tudja mit hogyan kell csinalni vele. Tanulast itthon, utkozben, repulon, hotelbol szoval amikor van idom es a csalad engedi. A sarokban fut egy server es oda telepitek, probalgatok, szetbarmolom, ujratelepitem szoval csinalom azt amit olvastam a konyvben meg ami eszembe jut (Exchange kapcsan pl. lemodelleztem az ugyfel designjat csak 2013as serverekkel)
Milyen iskola ez? Milyen vegzettseg?
-
ÚJ7
újonc
válasz E.Kaufmann #5459 üzenetére
Ennek a cégnek a tolakodó magatartását már évek óta tapasztaljuk. Legutóbb ez év közepén keresetek meg telefonon újabb ajánlatukkal, csábításként felkínálva egy két személyre szóló welness hétvégét is, melyet munkatársaim füle hallatára határozottan visszautasítottam. Szerintem már sokan találkoztak a Böszinet elviselhetetlenül tolakodó, fenyegető magatartásával, de remélem már nem sokáig.
Böszinet Kft. a nevükből kivonatolt szóhasználattal élve egy párszor már minket is felbőszített a kitartóan ragaszkodó, fortélyokban bővelkedő magatartásukkal. A napokban odáig bátorkodtak, hogy emailben küldtek egy - a valóságban általunk kéretlen-, de még is annak tűnő internetes regisztrációs azonosító, egyben adatainkkal kitöltött megrendelő űrlapot. Természetesen ez egy általuk kreált számítógépes trükk. Csatoltak hozzá egy számlát fenyegető megjegyzésekkel a nem fizetés esetére, és kitartóan ragaszkodnak kreált követelésükhöz. Úgy tűnik eddig még megúszták. Nos el kell őket küldeni .........., nem szabad fizetni! -
iwu
addikt
válasz PumpkinSeed #6100 üzenetére
akkor szerencsés vagy
-
Proudmoore
csendes tag
Üdv!
Mivel sok rendszergazda van ebben a fórum témában, ezért itt szeretnék kérdezni párat. Előre is köszönöm annak, aki válaszol.
Rendszergazda díjazása után érdeklődnék, ami a feladat lenne az a következő:
- Linux telepítés
- cPanel/whm vagy plesk telepítés
- Egyéb beállítások (Tűzfal stb)Ezek után továbbra is foglalkoztatnánk, szóval nem csak egyszerre díj, de nem teljes munkaidőben, hanem csak akkor ha gond van, esetleg telefonos support.
Mennyi a reális összeg, amibe kerülne a telepítés, illetve utána a havi díj?
-
ro_bert17
őstag
válasz PumpkinSeed #6090 üzenetére
Mi az a PT? (Én csak a visio-t ösmerem. )
(#6102) kraftxld: A feladat kiírása szerint vannak a külön tartományok, és ezt kell lerajzolni. [link]
-
-
freaghill
őstag
Köszi a választ.
Te akkor mit javasolsz? Próbáljam meg? Elvileg 2 éves képzés lenne felsőoktatásban.Ha jó céget fogok ki akkor ő fog küldeni engem továbbképzésre, ilyenekre?
Nagyon érdekelne a dolog és bele is mélyednék.Leírtak alapján nagyon sok mindent csinálhatsz, és sok mindent is magad mögött tudhatsz. Sok munka volt vele?
Neked hogy ment a tanulás?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest