Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
Odáig sikerült eljutnom, hogy a 80-as portot átirányítottam a szerverre, így már minden forgalmat megfelelően szűr, viszont a https-t nem. Próbáltam a 443-as portot is átirányítani, de hatástalan.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
VeryByte
őstag
Mondtam már, hogy néha idegbajt kapok az MS-től?
Felállás: Külön Hyper-V és adatbázis szerverek.
Gondoltam feldobok egy SCCM-et egy kis gyakorlás/tesztelés célból.Fel is megy, de bajom van a reporting-gal, mert az adatbázis szerveremen már van egy CRM reporting és SCC?-nél nem lehet reporting instance-t választani.
Ok, akkor tegyük a CRM adatbázisba, elfér, nincs annyira használva. Max a neve lesz kicsit zavaró, de ez van.
És telepíteném, de ott meg a Hungarian_CI_AS collation-be köt bele.Szóval, kérdésem nincs, csak ilyenkor néha szeretném őket kinyírni.
Most tehetek a VM-be egy adatbáziskezelőt.
El fogja bírni, úgysem lesz nagy terhelés, de akkor is!"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Zentyal szerverrel kísérletezem, egyelőre virtuális környezetben. Beállítottam a proxyt, létrehoztam egy szűrőszabályt, remekül teszi is a dolgát, de ha bekapcsolom a transzparens módot, akkor már csak a ténylegesen egyezőeket szűri. Pl. Facebooknál a https-t nem szűri így, vagy Ph-nál a prohardver.hu-t szűri, de a prohardver.hu/forum már simán bejön. Mit kéne még állítanom? Próbáltam tűzfalszabályokkal is játszani, de eddig nem sok sikerrel.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
sanzi89
addikt
Végigcsináltam a 2012-ről 2012 R2-re Upgrade-elt VM-eken a Windows.old mappa törlését az alábbi módon. Háromból két helyen gond nélkül lefutott, de a harmadik szerveren kaptam egy ilyesmi hibaüzenetet:
Windows.old/Windows/Logs/CBS: Directory is not empty
És semmilyen módon nem tudom törölni. Egyébként tök üres mappa. Mit csináljak vele?
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
kraftxld
Topikgazda
Ha elég bátor vagy megpróbálhatod
Úgy 99,99%, hogy nem fog sikerülni, ennél azért "kicsivel" komplexebb a dolog.
PST export-import-al is lehet variálni, akkor csak a fél cég fog másnap agyoncsapni mert nem tudnak egymásnak emailt küldeni.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
veterán
Kraft hozzaszolasahoz az alabbit tennem
Petrin van egy cikk pont errol, de nincsen befejezve. Az aktualis migracio nincsen fent, de addig szepen vegigmennek a beallitasokon a scriptrol pedig olvashatsz techneten meg gugli is biztos ad talaltot arrol, hogy hogyan is kell hasznalni
1.
2.
3.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
Meg lehet csinálni, ha egy forest-ben van a két tartomány akkor elég egyszerű a dolog, ha cross-forest migrációt kell csinálni az már kicsit komplexebb, de nem lehetetlen.
A Prepare-Moverequest.ps1 és cross forest mailbox move kulcsszavak környékén keresgélj. Mivel a 80GB nem olyan kevés, pár perc alatt nem ér át, gondolom a migráció idején a leveleknek mennie kell ide-oda, ilyenkor a shared smtp namespace lesz a barátod| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
safike
csendes tag
Sziasztok
Exchange 2013-ba kellene segítség.
Van egy domain benne egy exchange 80Gb-os adatbázissal .
Ezt kellene át vinni egy másik domain-ba úgy, hogy az azonos nevű user meg is kapja a régi leveleit.Mit javasoltok?
-
iwu
addikt
-
laszak
tag
2 partició (VHD) tartalmának összehasonlítására van valamilyen jó eljárásotok?
Eddig online állapotban fileok listázása, tűnik a jó iránynak, csak azt nem tudom, milvel lenne érdemes feldolgozni.
-
cinkoxid
senior tag
válasz InfiniteReality #8580 üzenetére
szépen leírtad, nagyjából ugyanerről szólt a szakdogám.
És igen, a felsőoktatás tényleg borzalmas, szinte semmit sem ér ha valaki nem kezd el magától tanulni.
Egyébként ha valaki most szeretne vizsgázni, akkor 15% kedvezmény van december 31-ig [link][ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
Hali, ezzel kapcsolatban tudok segíteni sokat.
A sysprep valóban az alapja az egésznek. De van még sok olyan lépés, amivel egy image valóban fel fog menni minden hardverre.
Előszöris: a legjobb a gép drivereit (chipset, LAN, esetleg WIFI, Audio és amit még lehet) "kicsomagolni", az INF telepítő részét megszerezni. Tehát az exe és a sok csiricsáré vacak nem kell. Sokszor egy driver több száz mega, de mégis ami a gépnek kell belőle az párszász kilobyte.
A Windows 7 telepítő DVD-jéről WAIK-kal ki kell nyitni az install.wim cuccot és DISM-mel beletenni a drivereket. Ennek az az előnye, hogy a drivereket ilyenkor "offline" pakolja bele, de nem installálja. Bekerülnek a Windows driver repository-jába. Innen a gépre telepítéskor a Windows "előveszi", amikor az adott eszközt felismeri. Elvileg bizonyos driverekből eltérő verziók is bepakolhatók, akkor is ha a file-ok nevei megegyeznek. A windows egy "krix-krax" névvel pakolja el, nem fognak ütközni. Ütközés ritka, de előfordulhat. Pl az Intel USB3 driverei közül két féle van és mindkettő nem pakolható bele ugyanabba az image-be.
Ha a driverek benne vannak az image-ben, kell csinálni egy batchfile-t és a programokat azzal telepíteni. A programok telepítőit is érdemes beletenni ebbe az install.wim-be. Azt a batchfile-t pedig a runonce registry beállítással le lehet futtatni 1x, és a bejegyzés törli is magát.
Az install.wim "becsukható". A windows telepítő DVD lemezképe (iso) könnyen "kirakható" pendrive.ra, a Microsoft erre is ad ingyenes programot. Az így pendrive-ra kicsomagot telepítőben mindig csak ezt a már megpiszkált install.wim-et kell felülirni (pendrive \sources könyvtárban van).
Utána ezt a Windowst feltelepítjük egy gépre a megszokott módon. Az újraindulásokat követően amikor a gép és usernevet kéri be, ott nem kell beírni semmit, csak megnyomni a CTRL+SHIFT+F3 gombokat. Ezzel a gép sysprep audit módba kerül és ott is marad amíg onnan "ki nem vesszük". Ennek előnye, hogy itt mindenféle UAC meg egyéb jelszó és minden nélkül lehet további beállításokat eszközölni. Beállítható a téma, a böngészők kezdőlapja, kis túlzással bármi. Amit itt beállítunk azt majd a későbbiekben MINDEN user aki belép a gépre örökölni fogja. Erről mindjárt írok még
Tehát megcsináljuk a beállításokat. Feltelepítjük az elmaradt update-eket, stb. Eközben a gép bármennyiszer újraindítható, a sysprep ablak is mindig előjön. Amikor készen vagyunk, a sysprep ablakkal le is lehet kapcsolni a gépet, OOB-t választani és generalize opciót bekapcsolni (ezek azok amiket magyarul leírtál). Ha a gép lekapcsolt több lehetőségünk van, de én a Microsoftos megoldást javaslom az Acronis helyett.
Az elkészült gépről vagy WDS-sel, vagy a VAIK-ban megtalálható imagex-szel csinálhatunk egy WIM lemezképet. Ezt csak fel kell másolni a pendriver-ra, vagy a WDS szerverre feltölteni és már lehet is telepíteni.
De, ahhoz hogy a beállítások minden usernél megmaradjanak, van még egy plusz lépés. Előszőris a WAIK-ban található WSIM nevű programmal kell előállítsunk egy minimális unattend.xml file-t. Ilyet tudok küldeni is ha valakinek kell. Csak egyetlen dolog lesz benne, az alapértelmezett profil beállításait minden user örökölje (copyprofile opció). Erről sok mindent lehet olvasni, én kitapasztaltam hogyan fog biztosan működni. A WSIM-mel egy catalog file-t is kell csináljunk, aminek egy kicsit furcsa neve lesz.
WDS esetén - itt a legegyszerűbb a dolgunk. A feltöltött image tulajdonságainál a szerveren hozzá lehet adni ezt az unattend.xml-t az image-hez.
Pendrive-os telepítés esetén - az elkészült WIM-et ki kell nyitnunk és az xml file-t az imagebe a Windows\Panther könyvtárba kell bemásolnunk. Az image visszazárása után a WIM-et fel kell másolni a sources könyvtárba a pendrive-on (az ott lévő install.wim-et meg törölni), valamint a catalog file-t is fel kell másolni.
Kérdésekre tudok válaszolni ezzel kapcsolatban
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #8569 üzenetére
Végigcsináltam ezt a leírást egy gépen, új lett az SID. Igaz pár dolgot újra kellett beállítani - gépnév, aktiválás, tartományba csatolás, rendszer minősítés, lokális felhasználó megadás -, de miután csatlakoztattam a tartományba, a tartományi user-ek probléma nélkül elérték azokat a fájlokat/beállításokat, amik a tartományi felhasználójuk alatt található lokálisan a gépen.
Ezek után van-e még valami teendőm a jelenlegi SID egyezés problémával? Legközelebbi telepítésnél mást módszert használok, de most jó volna, ha a gépek újratelepítése nélkül tudnám orvosolni a problémát.
Az iwu által ajánlott NewSID progival nem jutottam előbbre, hiába azt erőltette, mivel úgy tűnik évek óta halott program. Feltéve ha erre gondolt.
-
Plero
aktív tag
-
Plero
aktív tag
Szerintem mindenki egyedül van és azért vagyunk itt, hogy együtt legyünk.
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
E.Kaufmann
veterán
válasz kraftxld #8574 üzenetére
Sanzi nem vagy egyedül, hogy egyedül vagy
Igaz a példa nem felsőoktatás, csak gimi, de a kedvenc számtechtanárom beszólása jut eszembe, mikor rákérdeztem, hogy bootolok egy linux telepítőt egy 486-oson:
Majd a windowz elindítjaLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
sanzi89
addikt
Erre gondolsz? Mert a Microsoft szerint ez nem működik Win7-tel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sanzi! Lehet Acronis-szal dolgozni, de Sysprepelt image-t csinálj, és minden rendben lesz! 50+ gépet telepítettem újra így az utóbbi két évben, és mindenütt működött WSUS, tartomány, stb... Windows/system32/sysprep mappában találod az exe fájlt, legyen bekapcsolva az általánosítás, és kezdőélménnyel induljon, ennek így működnie kell. Ha végzett a gép a syspreppel, leállítod, majd ezt az állapotot klónozd tovább acronissal!
Más, de kapcsolódó kérdés.Az mégis hogy a retekben lehet, hogy Sysprepelt, Acronis-szal klónozott image-ből nem hajlandó elindulni egy gép? Ahogy feljebb is írtam, az előző cégemnél 50+ ilyet csináltam, minden rendben volt, erre az új helyen kettőből kétszer nem jött be a módszer, egyszerűen nem találja az oprendszert az SSD-n. Gigabyte deszkák ugyanolyan beállításokkal, alapjában véve homogén konfigurációk, de bekapcsoltam az általánosítást is a sysprep-nél a biztonság kedvéért, tehát ez sem lehet ok. Egyszerűen nem hajlandó semmilyen módon elindulni, a legjobb eredmény az volt, hogy boot helyett bevágott egy hibaüzenetet, hogy sérült a konfigurációs fájl a system32-ben. Sírtam a második után, kétszer félnapos munkám volt az image képek elkészítésében. Valakinek valami tippje esetleg?
Megint más. Tele van az eseménynapló a szerveren az alábbi üzenettel:
"Az RDP protokoll X.224 összetevője hibát érzéklet a protokollfolyamban, és megszakította a kapcsolatot az ügyféllel."
A kliens típusa mindegy, próbáltam már Win8 + WP8.1 alól is RDP-zni a vállalati Win7 helyett, ugyanez a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #8563 üzenetére
Megnéztem a gépeket a PsGetSid progival és a klónozott gépeknek ugyan az az SID-je, állíthattam bármit - gépnév, tartomány. Tanulság Acronis-t elfelejt, és majd ráfekszek erre a WDS témára legközelebbi újrahúzásra, de az csak jövő április környéke. Addig mivel tudnám módosítania gépek SID-jét? Ezt a módszert találtam. Mi az amit újra kell állítgatnom a művelet után? Mi az ami esetleg nem fog működni?
Mentségemre legyen szólva életemben nem is hallottam erről az SID dologról, pedig 5 évet lehúztam a felsőoktatásban, 3 felsőfokú végzettségem van, amikkel kitörölhetem kb a seggem, annyit érnek gyakorlatilag. 1 éve dolgozok egy megyeszékhelyi gimiben úgy, hogy egyedül vagyok, mint a kisujjam, senkitől se tudok kérdezni semmit. Igyekszem tanulni, de, mint látszik néha az ennyire triviális dolgok is tök homály számomra, mert eddig nem találkoztam a problémával, egyedül itt tudok kérdezni bármit is.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz E.Kaufmann #8567 üzenetére
-
E.Kaufmann
veterán
válasz kraftxld #8566 üzenetére
Láma kérdés.
Tartományba léptetésnél a gép nem kap új SID-et?
Én 8 Dell gépet klónoztam még tartomány és aktiválás előtt, mert OEM licenszűek. De mivel spéci Dell cucc ezért automatikusan átírta a licenszet és aktivált az összes és utána léptettem tartományba, azóta ok mind. Ilyen névmizériát nem vettem észre, csoportházirendet átvették.
Ja és Clonezillával dolgoztam, az alapértelmezett automatikus beállítások mellett.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
kraftxld
Topikgazda
KB 100 féle különböző megoldás van, (SCCM, VMware Mirage, Zenworks, stb), és a sima klónozás is működik kisipari környezetben, de ahogy tartomány meg központi dolgok jönnek elő, úgy lehet lesni mint hal a szatyorban.
Kerberos megborulhat, group policy, login scriptek, WSUS-ben egy gépként jelennek meg és másodpercenként fog változni a gép neve, meg ezer másik dolog szétcsúszik miatta.
Ha nincs pénz, akkor az alap WDS megoldás elég jó főleg 2012 R2 esetén, MDT-vel megturbózva [link] pedig erősen meg lehet közelíteni az SCCM szintjét ha nincs nagyon bonyolult rendszered.
Valamint ha a klienseken lévő programokat központilag akarod gyakran frissíteni akkor a group policy nem a legjobb megoldás. Működik, de elég nehéz nyomon követni, hogy mi mikor és hová mászott fel.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
iwu
addikt
...és nem működik a hálózatod...
wazze, olvassd már el a SID fogalmát, meg hogy mit csinál a sysprep...
rengeteg helyen használjak...pl én is...de úgy, ahogy kell.WDS (lásd kraft), ennek is olvass utána. Ha van egy jól előkészített imgaged, ezzel tudod teríteni pikk pakk a hálón pxe vel
[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #8562 üzenetére
Tehát akkor azt mondjátok, hogy szakítsak a régi módszerrel? Kényelmes és gyors volt, hogy egy gépet feltelepítettem, és a többi azonos hardverűre csak visszahúztam a beállított image-et. Eddig nem nagyon hallottam máshol, hogy így nem ajánlatos használni ilyen ghost-olásos programokat, mint az Acronis például.
[ Szerkesztve ]
-
-
sanzi89
addikt
Mit csinálok a sysprep-pel? Azt se tudom mi az.
Fogom a gépet, teljes format a hdd-n, telepítem a Win-t, drivereket, win update meg pár szoftver (MSE, Adobe Reader, Java, 7-Zip, Office meg hasonlók), CD-ről bootolok az Acronis-ra, lementem, majd hálózati meghajtóról restore. Gépnév, aktiválás, tartományba léptetés ezután jön és kb kész.[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz sanzi89 #8558 üzenetére
és sysprepelt gépet klónozol???
erre gondolt kraft. SID nek olvass utána és a newsid proginak...Már, relay...az ISPm nyelte be...a ciki az, hogy az első szerver csak annyit dobott, hogy ismeretlen user
most faszán megy... internal relay...de miért nem externál, az mikor kell, ha nem ilyenkor?[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #8557 üzenetére
A mai nap hibáit (logon script és java update gpo) tekintve teljesen külön gépek, amik fizikailag is teljesen máshol vannak.
A gépek Acronis True Image Home 2012-vel lettek klónozva, az image idén májusban készült, érettségi előtt mindig újra húzom az összes gépet.Hát most mond meg... Már durvára tele van a hócipőm, hogy bármit próbálok implementálni a rendszerbe állandóan szarakodik valami. Pedig mindent próbálok a legegyszerűbben, szigorúan követni a gyártó leírásait, nem mixelni a dolgokat, állítgatni mindent, mint a barom, mégis ilyen X aktás cuccokkal találkozok állandóan.
@bobsys
Köszi, utána olvasok.[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz sanzi89 #8555 üzenetére
Érdekes, hogy nálad mindig minden szar
Nem pont ugyanazok a gépek amik küzdenek a login scripttel mint malac a jégen?
Véletlenül nem voltak ezek a gépek ész nélkül klónozva mondjuk egy ezer éves ghost-al?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #8554 üzenetére
Újabb gyönyör. Miután töröltem a Java 8 u25-öt a GPO-ból, és beállítottam, hogy törölje minden gépről, ahol esetleg felrakta, ott kb minden második gépen visszarakta a Java 7 u67-et, a többin nem. Milyen jó, hogy ugyanaz a hardver, ugyanaz a szoftver, ugyanakkor ugyanazt beállítva ez már a negyedik verzió amit kapok. És 19 gépről beszélünk. Hogy a picsába oldják meg ezt 1000 gép esetén? Mert ez így mocskosul gagyi szar...
-
szaniszlokar
aktív tag
Hello!
A sulinetes része rendben van. A szerver egyik hálókártyája a publikus a másik pedig a privát portban van. Eddig is így ment, amíg ment a szerver.
Azt kellene kiderítenem, hogy hogyan hívják most az átjáró szerepkört, mit kellene telepítenem a szerepkörök közé, hogy meg tudjam osztani a netet a helyi hálózat felé.Minden ellenállás hasztalan.
-
sanzi89
addikt
Újabb gondom akadt. Eddig egy-két szoftvernek a frissítését szépen beállítgattam GPO-ból (Adobe Reader, Java, Chrome). Most felfrissíteném a Java 7 u67-et Java 8 u25-re, szépen, ahogy eddig, próbaképpen ráengedtem egy teremnyi gépre, a gépek felén hiba nélkül lement a művelet kb 1-2 perc alatt, a másik fele pedig fél órája malmozik a boot képernyőnél, hogy Várjon...
Megint mi a túró baja lehet?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Plero
aktív tag
válasz szaniszlokar #8550 üzenetére
A sulinetes switch-nek mindegyik portjának más a címe! van publiku és nem publikus portja. Itt tudsz segítséget kérni a sulinetes dolgokról.
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
szaniszlokar
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szertném kérni. Egy iskolai hálózatot kell feltámasztanom. A szerver tönkrement és a közhálós router működtette a hálózatot. Az új szervert feltelepítettem, Windows server 2012 R2 oprendszerrel. Van már tapasztalatom a szerverek üzemeltetésében, tehán nem nulláról kezdem a dolgot. Az előző szerveren 2008 R2 volt.
A mostanin be tudom állítani az alapvető dolgokat, DNS, DHCP, WSUS, tartományvezérlőnek is elő van léptetve stb, de sajnos az átjáróval nem boldogulok. A 2008 R2-ben a szerepköröben ha jó emlékszem, volt egy ilyen lehetőség, hogy átjáró. A sulinetes netet szeretném megosztani a tartomány többi tagja felé.
Itt most nem találtam ilyet, hogy átjáró. Gondolom, hogy átnevezték a szerepkört, így nem tudom, hogy mit kellene feltelepíteni. Több mint 4 éve nem foglalkoztam a szerverrel, mert nem én voltam a rendszergazda, most a nyakamba szakadt az összedőlt hálózat.
A kliensek között vegyesen van XP, W7, W8.1.Legyetek szívesek segítsetek már egy kicsit, hogy mit és hol keressek!
Köszönöm!
Minden ellenállás hasztalan.
-
sanzi89
addikt
Windows Server 2012 R2 kiszolgáló, Windows 7 Pro kliensek. Egy fél osztály egy informatika csoport, benne van mondjuk 15 gyerek, akik ugyanazon csoport tagjai. Van egy K felcsatolt csak olvasható meghajtó, és van egy L felcsatolt meghajtó, amihez teljes jogosultságuk van. A probléma már szinte mindennapos, hogy egyszerűen nem látják a csak olvasható K meghajtót, a saját L meghajtójukat látják. 3 gépterem majdnem 60 gépén, kb 120 felhasználó közül össze-vissza jön elő a hiba, van, hogy senkinek, van, hogy 3-4 gyereknek is, miközben a többieknek semmi gondjuk vele. Fizikailag is külön helyen vannak a termek, külön switch-ek mögött. Ki/be jelentkezés nem oldja meg a gondot, 10-ből 9 alkalommal reset hatására látják a meghajtót, de van, hogy akkor se.
Az L meghajtót egyébként egy .bat fájl csatolja fel, amit a Logon Script-nél adok meg, tartalma csak az alábbi:
net use L: \\megosztas\helye y
A K meghajtó pedig a felhasználó saját Home Folder-je, ami K meghajtóként csatol szintén egy hálózati megosztást.Mondjatok valami ötletet, mert rohadt idegesítő probléma, és egyszerűen nem tudom mihez kezdjek.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz InfiniteReality #8543 üzenetére
A folder redirection rendesen működik több géppel, a roaming profil jóhogy szétakad
-
InfiniteReality
őstag
válasz kraftxld #8531 üzenetére
kraftxld Neked van valós tapasztalatod ezekkel a folder redirection-ökkel, meg a roaming profile-okkal Win7 környezetben? XP alatt próbáltam anno, ott meg van a maga limitációja (2 gépről nem lehet bejelentkezni). Ezek Win7 alatt is léteznek, vagy változtattak rajtuk?
Vagy Te csak egyszerű folder redirection-t javasolsz és nem roaming profile-t?http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #8539 üzenetére
ha externalról internalra rakom, ugyanúgy a 2010 dob ismeretlen címzett hibát a feladónak...(tudom, hülye kérdés, de akkor milyen esetben kell external? ) mert itt ugye tök különböző domain nevekről beszélünk a 2010 és a 2007 exchangeeken.
wazze, asszem megvan a hiba...amatőr...ugye az isp csak saját magát engedi smarthostnak, gondolom itt akad el...
[ Szerkesztve ]
-
-
iwu
addikt
hali,
external relay domain kérdésem lenne...
még nem csináltam sosem ilyent.
nem a leg életszerűbb screnárió, de tesztelni akartam.
Van egy exchange 2007 publikus neten, (régen erre mutatott az mx rekord) ahol a a tesztdomain.hu authoratív, ment is rendesen, befogadta a leveleket.
Egy új 2010 exchange serveren felvettem a tesztdomain.hu-t external relay domainnek, a tesztdomain.hu mx rekordja erre az exchange 2010re mutat. Csináltam az orgconfig/hubtransport alatt egy send connectort, ami a tesztdomain.hu address space leveleket továbbítja az exchange 2007 publikus fqdnjére.
Viszont ez így nem megy (Sbs mindkét szerver, nincs edge szerepkör) - ez lehet a baj?
A hiba az, hogy a 2010 válaszol ismeretlen címzettet.
Thx,
iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
kraftxld
Topikgazda
válasz quailstorm #8535 üzenetére
Normális group policy beállítások korlátozásokkal, természetesen helyi admin jog azonnali elvétele a gépeken, meg mandatory profil bevezetése.
-
quailstorm
nagyúr
Hello!
Rendszergazda ismerősömnek kéne segítség, nincs a helyzet magaslatán, sok mindent helyette csinált haver...Windows steady state-hez hasonló appot keres, lehetőleg ingyeneset. Windows 7 Enterprise 64 bit a célplatform. Nagyon elterjedt szokás lett a kölkök közt az összes létező dolog elállítása, meg a rendszer megpinkesítése. Tehát az a lényeg, hogy ne mentse a beállításokat, mindig ugyanúgy bootoljon.
Előre is köszönöm.
-
brd
nagyúr
Hogy lehet azt megmondani egy Windows-nak, hogy a domain controllert ne keresse az egyik beállított DNS server-nél? Pl. ha be van neki állítva a 8.8.8.8 is másodlagosnak, akkor attól ne próbálja megkérdezni, hogy mi a _LDAP._TCP.dc._msdcs.domainname, vagy, hogy a "nem létezik"-et ne fogadja el, és kérdezze meg a másik DNS serverektől is?
The only real valuable thing is intuition.
-
-
DopeBob
addikt
válasz MasterDeeJay #8530 üzenetére
http://www.papercut.com/products/free_software/print_logger/
én ezt használom, csv-t csinál, de excellel 1 perc feldolgozni. Ha szerveren van az összes hálózati nyomtató, akkor szerverre felrakod, és logol mindent.
MZ/X
-
kraftxld
Topikgazda
válasz MasterDeeJay #8530 üzenetére
Az elsőre: Folder Redirection környékén keresgélj a group policy-ben.
És igen, a nyomtatót feltelepíted a szerverre, megosztod, majd szintén group policy-vel kitolod a megfelelő felhasználóknak.
Nyomtatás számlálást nem tud, ahhoz külső progi kell.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Active Directory-val kapcsolatban lenne kérdésem. (win srv 2012r2)
Hogyan lehet megoldani azt hogy a felhasználó akár melyik gépbe bejelentkezik mindig ugyan azokat a fileokat lássa az asztalán és dokumentum könyvtáraiban?
Tehát magyarul a teljes profil (temp-eket kivéve) a szerveren legyen fent. Egyéni hálózati megosztásra is gondoltam, de nem tudom a fejükbe verni hogy azt használják, ezért kellene Asztal és Dokumentumok szinkronizálás. (levelező kliens is thunderbird portable az asztalon és jó lenne menteni valahogy, viszont túl nagy ahhoz hogy a hálózatról fusson folyamatosan, hely van de sávszéllel spórolnék)Más de hasonló nyomtatással kapcsolatban. Van egy rakat hálózati nyomtató ip címmel, mennyire gáz az ha én fogom és csak a szerverre telepítem fel a nyomtatókat majd megosztom úgy hogy a kliens gépeken a szerver által megosztott nyomtatókat veszem fel?
Így megspórolnám a driver telepítést, ip cím beírást rendszergazdai jog sem kell telepítéskor... mindent, csak be kéne írnom profilokba hogy \\szerver\nyomtató...(pl: logon scriptel)
Ennek továbbgondolása hogy valahogy logolni a nyomtatott mennyiséget szerveroldalon (felhasználónév alapján ki mennyit nyomtat).
Tehát megosztott nyomtató vs hálózati nyomtató.[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Kapott uj IP-t, kapott uj firmware-t , azon gondolkodttam hogy nem a system time-ot kene eltolni rajta, hanem a nyomtatot a szomszed epulethez, ahol eppen alapot betonoznak es csak beleloknem a godorbe.
Aztan masnap visszamennek, hogy hol a nyomtato? Eltunt? De kar.
Wireshark -ra raprobalok.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz gaborbol #8521 üzenetére
Meg kellene nézni a nyomtató felé menő csomagokat, pl. egy Wireshark használatával. Én pl. olyan Konica-val találkoztam már, ami minden multicastos csomagot magához rántott, emiatt halt szét ugyanígy napközben (a switch bírta, a Konica nem). Azon egy firmware-frissítés segített. Ha külön VLAN-ba teszed a Konica-t és egy klienst a HP switchen, akkor is van packet loss?
The only real valuable thing is intuition.
-
gaborbol
őstag
Van egy nyomtato konika minolta bizhub C35 szoltak,hogy nem nyomtat, ha nyomtat is akkor 20-30 percenket egy vagy ket oldalt. Pingelem es 80%-os csomagveszteseg.
Kiszedem a halozatbol rakotom egy sima 8 portos egyszeru switch-re, ra egy laptop es nincs packet loss egy darab sem.
Eredeti kabelre radugom a laptopot elkezdem pingelni nincs packet loss, tehat a kabel jo.Atdugtam egy masik hp procurve switchre, uj kabel, firmware update, driver update es megint csak packet loss, barmit csinalok vele packet loss.
Hp procurve switchek vannak 5 kulonbozo modell az osszesen csinalja. Egyedul a kis 8 portos szir-szar switch-el nem csinalja vagy, ha a laptopot kozvetlenul kotom ra. Amint a procurve-re radugom a 8 portos switchet egybol jon a packetloss.A Hp-n nem latok semmi hibat, semmit nem ir a portra, hogy gond lenne. SPT protocollt kilottem semmi eredmeny. Markaszerviz kijott, az eszkoz szerintuk hibatlan.
Es csak munkaidoben csinalja, reggel vagy este pingelem kimegy 250 csomag es nincs veszteseg
Mi a banatot lehetne vele csinalni?
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz E.Kaufmann #8509 üzenetére
Üdv!
Tiszta telepítés ha jól értem, nem valami partition restore, ugye?
Érdemes lenne letesztelni a vinyót és a memóriát, hogy biztosan jók-e. -
Cxgrav
senior tag
válasz bugizozi #8516 üzenetére
Szia!
Igen, simán átnevezed AD-ban mindenét. (felhasználónév, megjelenítendő név)
Érdemes figyelni az olyan programokra, amik szeretnek a docsetbe dolgozni, pl ÁNYK, annak a configfile-jában írjuk át a változást.
Exchange-be pedig létrehozod neki aliasként a kovacs.marika@ e-mail címet és beállítod elsődlegesnek.Picture me Rollin' by 2pac
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy felhasználó: tothne.marika. Sajnos elvált és a tothne-t nem szeretné már használni se bejelentkezéskor, sem emailezéskor. Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy tothne.marika-ból kovacs.marika-t kreáljak? Simán átnevezhetem az AD-ban (2008) a nevét meg az Exchange-ben (2007) az email címét?
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
sanzi89
addikt
válasz InfiniteReality #8513 üzenetére
És a pfSense belső lába legyen a gépek alapértelmezett átjárója a router helyett? A pfSense külső lába és a router legyen másik IP tartományban? Így dupla NAT-olás lesz a hálón, és kvázi feleslegessé is válik a router, és a szolgáltató modemét egyből lehetne dugni a pfSense külső lábára, jól mondom?
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Szeretnék beüzemelni egy pfSense-t. A kérdésem, hogy hova kell beépíteni a jelenlegi hálózati infrastruktúrába? Jelenleg valami ilyesmi a rendszer:
A cél az volna, hogy különféle statisztikákat készítsek - melyik gép mennyi forgalmat generált, milyen url-eket kért, stb -, tilthassak bizonyos gépeken/csoportokon internet elérést, vagy csak bizonyos url-eket, esetleg bizonyos szolgáltatásokat. Az volna a legjobb, ha a kliens gépeken semmit nem kellene átállítani - régen volt egy squid proxy, de kézzel adták meg az internet beállításoknál az elérhetőségét -.
Nem igazán tudom elképzelni, hogyan is kellene felépíteni egy ilyen rendszert, így bátorkodtam kérdezni. Nagyon köszönöm előre is!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Воланд
titán
válasz E.Kaufmann #8509 üzenetére
emlekeim szeint ez kell neked.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
E.Kaufmann
veterán
Telepített-e valaki mostanában jogtiszta OEM XP-t? újra akartam húzni egy régi gépet egy mérőeszköz miatt, de már az első indulásnál kajabál, hogy aktiváljam, és elsőre sikerül is, de mikor megtörtént az aktiválás visszalép a bejelentkezéshez és mikor újra bejelentkeznék, megint kiabál, hogy aktiváljam. Próbáltam telefonon is, de nem ragad meg az aktiválás. Már próbáltam másik telepítőt és másik olvasót is, de semmi.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
veterán
válasz InfiniteReality #8507 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom!
-
veterán
Nem feltétlen rendszergazda téma, de hátha nem csak én szívok kliensekkel:
Találkozott-e már valaki olyan jelenséggel, hogy az operációs rendszert tartalmazó SSD-t úgy ismeri fel a rendszer, mint egy pendrive-ot? Magyarán, felkínálja leválasztásra, de hála az égnek, nem teszi meg, még ha a felhasználó rá is bök. Nem tudom, van-e hozzá köze, de tiszta telepítésre nem volt mód, IDE módban hajtott merevlemezről dobtam át a rendszert SSD-re (sajnos az AHCI hiányát már csak a klónozás után vettem észre), majd a registry-ből állítottam át AHCI üzemmódra a Windows-t. Tudtok erre valami megoldást, mert bosszant.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Wii U
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Sennheiser IE600 (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest