Új hozzászólás Aktív témák

  • Phvhun

    őstag

    Sziasztok, két kérdésem lenne:

    Hogyan lehet helyi hálózaton ami switch-el összekötött win7 professional gépekből áll az egyik gépen amit kinevezek szervernek létrehozni egy partíciót, amit csak bizonyos gépek láthatnak a hálózaton, még maga a szerver sem, ha pl odaül valaki.

    Titkositani meg ilyenek nem kell, csak meg akarom szabni a partíció láthatóságát.

    Másik kérdés:
    Ez a szervernek kinevezett gép megoszt 1 partíciót amit lát minden többi gép, és azt kellene ezzel megcsinálni, hogy biztonságban legyenek a rajta az adatok.

    Raid 10 tömbbről van szó tehát helyben adatvesztés elég nehéz lenne, viszont ezt le kellene tükrözni egy másik helyen lévő azonos szerver konfigra, hogy biztosan teljesen két különböző helyen legyenek meg az adatok.

    Namost itt annyi a gond, hogy 4 tera adatról van szó, tehát valami olyasmi megoldás kéne, ami csak a változásokat szinkronizálja.

    A másik meg az hogy ha hálózati mappában véletlenül valaki el kezd törölni, akkor az nem a lomtárba hanem az éterbe megy el, szóval ez a szinkronizálás mondjuk 1 napos csúszásal kéne megtörténjen, hogy az emberi hibából keletkező adatvesztést korrigálni lehessen.

    Vagy igazából bármilyen más megoldásra nyitott vagyok.

    Köszönöm hogy elolvastad a hosszu hszemet.. :B

Új hozzászólás Aktív témák