Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sss
őstag
Nem teljesen értem a problémát. Ha ennyire kritikus a magas rendelkezési állás, akkor nem egy darab webszerver kell hanem kettő. Vagy tíz. A korábban említett availability setnek kb pont ez a lényege, hogy egyszerre csak egyiken lesz bármilyen maintenance a szolgáltató oldaláról. Ha a vm-ek szét vannak ezek között szórva, akkor (ha jól rémlik) 99,99%-os availability-t garantálnak.
[ Szerkesztve ]
-
sss
őstag
Filezillaból is van portable verzió.
Illetve van olyan FTP tárhely amit el lehet érni simán böngészőből is.
-
sss
őstag
Az iponos árnál olcsóbban is be lehet szerezni, ha más nem akkor használtan. Illetve gondolom léteznek belőle olcsóbb változatok is.
Hosting környezetben használtuk ezeket, ha az ügyfél nem érte el a szervert, akkor ezzel rá tudott nézni. És igen, utána meg gyakran kértek rá resetet/rebootot. -
sss
őstag
válasz adamklein94 #12679 üzenetére
Smokepinget nézd meg esetleg. (Mondjuk még sosem próbáltam.)
-
sss
őstag
válasz MasterDeeJay #12107 üzenetére
Backupolni vagy szinkronizálni szeretnél?
Vannak backup programok amik csak a "különbözetet" mentik. Mondjuk én (laikusként) személy szerint nem mentenék db-t fájl szinten, inkább kidump, betömörít, örül.
Szinkronizálni meg pl. drbd-vel tudod a szükséges könyvtárak/partíciók tartalmát, x időnként vagy akár real time. -
sss
őstag
válasz IOStream #11250 üzenetére
Szia,
Kb. három ilyesmi interjún voltam, mondjuk már haloványak az emlékek:
1, alap linux parancsok (sudo, mc, less stb.), portok felsorolva (melyik micsoda), náhány elméleti kérdés (osi modell) + mivel voip szolgáltató volt voltak még voipos kérdések, főleg sip protokollal kapcsolatban.
2, Milyen linux disztribúciókat ismersz, linux vs windows, vmi egyszerűbb iptables parancs gyártása, vmi pár soros bash/C script írása, mi az mx record, 1-2 raiddel kapcsolatos kérdés (mdadm ilyesmi). Munin garfikonból kellett vmit kiolvasni, tomcat hibaüzenetből kihámozni a hibát. Állítólag azóta már van egy kör gép előtt is, azt hallottam, hogy egy működöképes weboldalt kell létrehozni egy gui nélküli szerveren. (apt-get install wordpress kb.)
3, Ip címekkel/alhálózati maszkokkal kapcsolatos kérdések, publikus/privát-e, elérik-e egymást közvetlenül. Itt is kérdeztek alap parancsokat (telnet, ps, free stb.), névfeloldással, alkalmazásszerverekkel kapcsoltos néhány kérdés, db-vel kapcsolatos kérdések (alap sql parancsok, transaction log). Itt is volt egy kör gép előtt, mi a gép ip címe, melyik proc használja a legtöbb memóriát, listázd ki a java processzeket, találd meg az xy program logját + 1-2 benne lévő sor értelmezése.
Ha már docsis akkor a cmts-eknek is érdemes lenne utánaolvasni kicsit, vagy pl. hogy mi történik ha felraksz egy modemet egy végpontra (ranging, dhcp, tftp stb.), mondjuk junior állásnál nem hiszem, hogy kérdeznének ilyet.
GL.
-
sss
őstag
válasz PumpkinSeed #8777 üzenetére
A kettest még mindig nem értem, van valami eszköz ami nem a tiéd/nem te üzemelteted és kíváncsi lennél a forgalmára?
-
sss
őstag
válasz PumpkinSeed #8756 üzenetére
1, Sosem foglalkoztam komolyabban ilyesmivel, de gondolom a domain szolgáltatója beállítja, hogy a domained A rekordja a te szerveredre mutasson és kb. ennyi, de az a biztos, ha megkérdezed őket is.
2, Nem teljesen értem mit szeretnél. Komolyabb cisco switcheken pl. tudsz portot tükrözni. A tükrözött portra rárakod a saját géped, aztán mondjuk wiresharkkal nézegetheted a megfigyelt port forgalmát. Vagy csak valami (mrtg) grafikon kellene a forgalomról?
3, passz
-
sss
őstag
Vannak olyan backup programok amikkel a "változásokat" lehet menteni, pl. backuppc, bacula, stb. Habár szerintem előtte kell egy full mentés is, hogy mihez képest is van a változás. Ha pedig szinkronban akarod tartani két távoli gép egy (vagy több) partícióját, akkor meg: drbd.
-
sss
őstag
Hali,
Mostanában van némi fölös időm, ezért úgy gondoltam üzemeltetéssel kapcsolatos dolgokat kezdenék el tanulni, már csak az a kérdés hogy mit. Van most valami "felkapott" dolog, amihez jó ha ért az ember, amivel könnyen lehetne munkát (akár távmunkát) találni? (Pár évet lehúztam a felsőoktatásban, úgy érzem némi alaptudás azért ragadt rám.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- BestBuy topik
- Hardcore café
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- OpenWRT topic
- Path of Exile 2
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest