2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5001) bpx válasza moha bácsi (#5000) üzenetére


bpx
(őstag)

mi vicces benne?
nálunk (BME) is vannak, akiknek ez a feladata

[ Szerkesztve ]

(#5002) moha bácsi válasza bpx (#5001) üzenetére


moha bácsi
(fanatikus tag)

Ja, értem, szóval Te ezeket itt, amik fel lettek sorolva, szívesen végeznéd nettó 78 ezer Ft jó magyar havi fizetésért? :))

szerk: bemásolom azért, hogy mégis mit kell ennyiért csinálni:

"Feladata az Orvosi Készségfejlesztési Központ működésével, az oktatási programokkal valamint a Központ által szervezett rendezvényekkel összefüggő informatikai, technikai feltételeinek biztosítása. • A szimulációs technika (orvostechnikai eszközök) és az audiovizuális számítógépes rendszer működtetése, ezekhez tartozó informatikai ismeretekkel, vagyis a Központ számítógépes hálózat folyamatos működésének biztosítása, szükség esetén a számítógépes eszközök (szoftver, hardver) fejlesztéséhez, beszerzéséhez javaslatok összeállítása, a gyakorlatokat irányító oktatók szakmai munkájának támogatása és elősegítése. • Épület üzemeltetés. • Oktatástechnikai eszközök, telepített rendszerek (projektorok, hangrendszerek stb.) üzemeltetése, szakmai felügyelete, karbantartása, karbantartatása, javítása, javíttatása. • Hang és videofelvételek készítése, archiválása. • Rendezvények, képzések technikai támogatása."

[ Szerkesztve ]

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#5003) Jorus válasza moha bácsi (#5002) üzenetére


Jorus
(PH! nagyúr)

Az épület üzemeltetés nem tudom, mit takar pontosan, de a többi az sima technikusi melónak tűnik, aki betolja a videós/projektoros kiskocsit, amikor kérik, meg összedugja a hangosítást a konferenciateremben.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#5004) moha bácsi válasza Jorus (#5003) üzenetére


moha bácsi
(fanatikus tag)

Nekem ez erősen rendszergazdai melónak tűnik pl.: "a Központ számítógépes hálózat folyamatos működésének biztosítása, szükség esetén a számítógépes eszközök (szoftver, hardver) fejlesztéséhez, beszerzéséhez javaslatok összeállítása, a gyakorlatokat irányító oktatók szakmai munkájának támogatása és elősegítése."
Ez önmagában már egy teljes munkakör sztem. Már ha egyedül kell csinálni, persze én arra gondoltam, mivel kis hazánkban az iskolákban ez a szokás... :U
Aztán, hogy a rendszergazdának még épületüzemeltetést is kell csinálnia, meg rendezvényhangosítást, az is már egy kissé érdekes... :U
Ez az egész hirdetés egyértelműen egy konkrét embernek van kiírva, esetleg aki ezt eddig is csinálta, csak gondolom, kötelező meghirdetni az állást a törvények miatt.

[ Szerkesztve ]

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#5005) gaborbol


gaborbol
(őstag)

Nem tudom Exchage 2010 SP3-at raktatok-e mar fel. Minden frankon ment, se error, se warning, cdsak a store meg a system attendant service nem indult utanna.

Event log azt mondta time sync error a dc vel, mert nem stimmel az ido. :W 2 masodperc kulonbseg sem voltkoztuk....

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/exchangesvrgeneral/thread/339d06d6-0f40-42c2-85c9-d4fac6174d60/

Kicsit keresgeltem ugy nez ki ez a bug az SP1 ota megvan

"Net time \\ADServerName /Set" az exchage-en futtatva megoldotta.

[ Szerkesztve ]

(#5006) iwu válasza gaborbol (#5005) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

az a szép ebben, hogy egy szerveres sbs-n is megvan ez a bug :K

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5007) RudyD


RudyD
(lelkes újonc)

Üdv!

Úgy tűnik hogy a közeljövőben lesz lehetőségem némi ubiquity hálózattal kicsit közelebbről is megismerkedni. Bár nem vagyok túlságosan elveszett ember hálózatos dolgokban de ha valakinek akadna némi speciálisan ubiquityhez kapcsolódó és elérhető tananyaga esetleg a cisco-ms-stb. - hez hasonló teszt kérdéssora azt megköszönném.
(Mindenkitől elnézést de elég spéci a dolog hogy először kérdezzek és sokminden van még így is a nyakamon.)

Köszönettel!

-- RudyD { B-) }

(#5008) bobsys


bobsys
(PH! kedvence)

A fiuk az alomgyarban 1 ora mulva kezdik a SP2 telepitest (illetve elsonek a schema upgradet) a live serverekre, 21 darab van beloluk. Holnap estere vegzni akarnak veluk, hogy Vasarnap tesztelhessek oket. Oszinten remelem osszejon nenkik minden, mert hetfon az Edge servereket kene massziroznom.
Asszondjak 17 ora alatt megcsinaljak.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5009) sellerbuyer


sellerbuyer
(őstag)

ISA SERVER 2006 guruk segítsetek plíz! És kifejezetten azt kérném, hogy olyan segítsen már, aki ért is hozzá, meg tudja, mit "beszél" és ne olyan, aki mindenáron fel akar tűnni vmivel, meg szaporítani a hsz-eit és olyanokat ír, hogy használj inkább ezt meg azt, meg "minek használsz ISA-t, mikor a xxxx sokkal jobb?!" ! Köszönöm előre is, hogy megkímélitek az idegrendszerem az ilyenektől! Na...

Nagyon nem részletezném a dolgokat feleslegesen, csak a konkrét problémát emelem ki:

Fenti ISA proxyjának használata sajnos open proxyt eredményez automatikusan. Ettől a jelenségtől szeretnék megszabadulni úgy, hogy Internal-on megmaradjon a proxy, de kintről ne lehessen hozzáférni a 8080-as porthoz egyáltalán.

Fenti probléma abból adódik, hogy a proxy bármelyik network-re engedélyezése esetén az ISA nem csak arra a network-re nyitja meg a 8080-as portot, amin a proxy csücsül, hanem mindegyikre, így external-ra is! Na most ez a beállítás felülbírál minden firewall rule-t automatikusan. Ergo nem lehet letiltani external elől a 8080-ast egyszerű szabályokkal.

Mi a megoldás, hogy a kecske is megmaradjon és a káposzta is jól lakjon? Persze azon kívül, hogy másik proxy proxy-t használok és ISA-ban kikapcsolom... :)

https://www.peticiok.com/legyen_magyar_nyelv_valaszthato_felirat_a_jatekokban

(#5010) sellerbuyer válasza moha bácsi (#5000) üzenetére


sellerbuyer
(őstag)

Nem tudom, ez melyik hirdetés volt (már levették), de én nemrég elmentem a bkf-nek a szintén oktatástechnikusi(!) hirdetésére, behívtak interjúra és hát dobtak tőlem egy hátast. :) Aztán meg én dobtam, amikor megtudtam, kit is keresnek...

Ott volt a HR-es hölgy (nagyon kedves, mellesleg), meg ott volt egy informatikai vezetőnek nevezett valaki, aki alatt a két oktatástechnikus dolgozik.

Na most nem részletezem, a lényeg, hogy az álláshirdetésben csak a WC pucolás nem volt felsorolva, de volt ott adminisztrációtól (3-szor leírva, kiemelve!) kezdve, oktatástechnikusi feladatokon keresztül, hegyekben rendszergazdai feladatok, minden, mi szem-szájnak ingere, 5 ember munkája! Jelzem, én most is pontosan ezt csinálom, ezért is jelentkeztem, kicsit több bért megjelölve, mint amit most keresek, de tényleg csak nagyon kicsit, pedig a volumen, ami a bkf-en van, kb. tízszer annyi, mint amit most kell kezelnem, karbantartanom, stb. Szóval szerintem jó fej voltam.

Erre a HR-es hölgy megkérdezi, hogy honnan vettem én azt, hogy ilyen sokrétű feladatokat kell itt ellátni (ezt jelöltem meg az fizetési igényem indoklásaként)?
Mondom: elolvastam az álláshirdetést. :D

Na szó, ami szó, kiderült, hogy gyakorlatice lóti-futi, mezítlábas, éhenkórász oktatástechnikust keresnek, aki kitakarítja a projifiltereket és hát mellesleg képes arra, hogy felhúzzon image-ből több száz gépet, meg esetleg telepítsen olykor ezt-azt, meg hát megigazítsa a kábeleket, ha nagyon muszáj. Na ennek fizetnek kb. filléreket és ennyi. Emellett szombatonként felváltva ügyeletet kell tartani, rendes munkaidőben, ami a meló része, nem fizetnek érte túlórapénzt. Mondtam, hogy (ezért a pénzért, amit megjelöltem), nem probléma. Na most azért a pénzért, amit kapnak valószínűleg a szerencsétlen nyomorultak, hát nem tudom, mikor vállalnék be ilyet, hogy heti min. két hétvégémnek annyi legyen...

Ahogy levettem az interjún elhangzottakból, én kb. annak a srácnak a helyére lettem volna jó esetleg, akiknek a keze alá dolgozik a két rabszolga. Mellesleg a jelenlegi munkahelyemen is volt már rá példa. Szóval ha ezt tudom, megkímélem őket is, meg magamat is az elpocsékolt időtől, energiától. :) Ők olyat keresnek, aki mindenhez ért, helyettesít egy rakat embert, ugyanakkor éhbérért dolgozik. És ez nem állami, hanem magánsuli!

https://www.peticiok.com/legyen_magyar_nyelv_valaszthato_felirat_a_jatekokban

(#5011) brd válasza sellerbuyer (#5009) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Először is, ha nem úgy lenne, akkor az "Internal" network-ön állítsd be a proxy-t és ne a "Local Host"-on. Másodszor, utóbbi sem nyit open proxy-t alapból (ill. 2004 van most a kezem ügyében, ott tuti nem), lehet, hogy van valami szabályod, ami a kívülről jövő kéréseket is beengedi. Nézd meg a logolásnál, hogy a 8080-as external portra jövő csomagokat melyik szabály engedi be. Ha még így is morcos leszel: nincs az Internalba felvéve az external ip-je is (tartományon belül is lehet nyilván)? Ill. ez külön gép, csak erre a célra, vagy SBS?

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#5012) sellerbuyer válasza brd (#5011) üzenetére


sellerbuyer
(őstag)

Hoppá-hoppá! Ott lesz a pont, nagy eséllyel! Az Internal konfigja lesz a ludas valóban! Na holnap bent kipróbálom, most még nem állítom át, de már most látszik, hogy nagy eséllyel ez lesz a megoldás!

Egyébként nem én találtam ki a proxy portnyitós, felülbírálós dolgot, valami szakmai helyen olvastam, de meg nem mondom, hogy Microsoft volt-e a forrás, vagy csak fórum, ilyesmi. A lényeg, hogy azt írták, a proxy használatával automatice felülbírálódnak a 80-as portra vonatkozó szabályok, majd a port átírásával (8080), természetesen az azokra vonatkozóak. Na mindegy, ha ez így megoldódik, akkor nagyon frankó lesz, miden esetre már most megköszönöm a helpet! :R

https://www.peticiok.com/legyen_magyar_nyelv_valaszthato_felirat_a_jatekokban

(#5013) moha bácsi válasza sellerbuyer (#5010) üzenetére


moha bácsi
(fanatikus tag)

Na, végre valaki, aki érti, miről beszéltem, mert ugyanabban a cipőben jár, mint én! :R :R :R

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#5014) sellerbuyer válasza brd (#5011) üzenetére


sellerbuyer
(őstag)

Nagyon köszönöm a helpet, :R valóban az internal IP konfigja volt a ludas, egyszerűen figyelmetlenség volt a részemről, hogy nem vettem észre. Tipikusan az az eset, amikor az ember már annyira rágörcsöl a problémára, hogy az orra előtt lévő, kézenfekvő megoldást nem veszi észre.

Ez a szerver idekerült a kezem alá úgy, hogy sajnos nem nyúlhattam hozzá, úgy kellett használnom, ahogy volt és valami nagyon hozzáértő internalnak beállította az összes létező IP-t! :W Fogalma nem volt, hogy mit csinál. Az ilyen minek nyúl hozzá... :W

Még egyszer köszönöm! :R

https://www.peticiok.com/legyen_magyar_nyelv_valaszthato_felirat_a_jatekokban

(#5015) InfiniteReality


InfiniteReality
(őstag)

Olyan embert kérdezek aki konkrétan csinált már ilyet, tehát van benne releváns tapasztalata.

A probléma rendkivül "egyszerű". A cég mind a 300-400 gépét átrakni másik domainba (kispista.hu -> kispista2.hu) a lehető leg fájdalommentesebben. Ezalatt azt értem, hogy a userprofil ami a gépen van, annak a tartalma kerüljön át fájdalommentesen az új profilba anélkül, hogy egyesével kéne a fontosabb könyvtárakat másolgatni.

Az nyilvánvaló, hogy az Outlookot pl újra be kell állítani, de például a nyomtatókat nem kell érintse a domain változás, ha a printserver is új domainba kerül, viszont a hálózati topológia és az ip címek is változatlanok maradnak. Bár ha a printerek is SID-del tárolódnak akkor megette a fene az egészet és minden gépen minden printert újra be kell állítani...

Szóval ötlet?

"Barkács" ötlet is jó ha fájdalommentes és viszonylag egyszerű, kevés lépésből áll. Domain migrációs tool-oknak sem vagyunk ellenére ha valóban elvégzi a feladatát (természetesen céges szinten nyilván megvesszük).

Köszi!

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#5016) kraftxld válasza InfiniteReality (#5015) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Épp most csinálok egy ilyet 1000 géppel, a több száz oldalas doksimat ami teljesen ügyfélspecifikus sajna nem tudom kiadni.
Ha nem muszáj akkor ne kezdj bele :)
Amúgy ezek a kulcsszavak: Exchange: PrepareMoverequest.ps1, ADMT, shared smtp namespace, iorepl
AD meg egyebek: ADMT, USMT, forest trust, sid history, FSMT.

Valamint egyre több káromkodás és szar ahogy mélyebbre ásol.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#5017) InfiniteReality válasza kraftxld (#5016) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

A régi domain most is működik, az új meg már készenvan. Trustok, ilyenek vannak, a probléma megoldandó része már csak a kliensoldali rész :)
És sajnos muszáj belekezdeni. A nagy globalizáció jegyében az összes iroda minden gépe szépen megy bele az új domainba (és itt már nem 400 hanem több mint 1000 gépről van már akkor szó) :)

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#5018) kraftxld válasza InfiniteReality (#5017) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

System Center Configuration Manager 2007 vagy 2012 van?

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#5019) InfiniteReality válasza kraftxld (#5018) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

2007, 2008R2 szerveren.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#5020) kraftxld válasza InfiniteReality (#5019) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Azzal elég jól meg lehet csinálni az user state migration részt.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#5021) InfiniteReality válasza kraftxld (#5020) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Köszi, és ennek mi lenne a menete? Van a régi domain, abban van sccm szerver. Van az új domain, ott még nincs semmi csak Exchange-ek meg DC-k.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#5022) kraftxld válasza InfiniteReality (#5021) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Fordítva lenne az igazi, mert ha a régi domaint legyaluljátok a végén akkor megborul az SCCM.
Ki kell nyomni az agent-et a kliensekre, és az ADMT migráció után USMT-vel át lehet pakolni a nép profiljait az új tartományba

[ Szerkesztve ]

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#5023) MeTaL


MeTaL
(fanatikus tag)

Egy könnyed laza SCCM -es kérdés amiben a változatosság kedvéért valószínűleg kraftxld fog tudni segíteni.
MS Lync 2010-et szeretnék telepíteni SCCM -mel, ha lehetséges, akkor úgy, hogy az alapbeállítás mi szerint windows-al együtt induljon, ezt a beállítási "pipa" lehetőséget vegyük ki. Ki tud ebben segíteni? Szükségeltetik hozzá majd pontos távirányítás, hogy hová kattintsak mit írjak be stb. :)

(#5024) InfiniteReality válasza kraftxld (#5022) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Ez az USMT jónak néz ki. Viszonylag sokmindent átvisz... Már csak az a kérdés maradt, hogy network printerek, és például licenszelt McAfee és EPO agent, ilyeneket átvisz-e. Mert ugye a userek filejai a legkevesebb, csak átkell másolni.
Local PST senkinek nincs, Online Archive van, tehát mindenkinél az Outlookot úgyis újra be kell állítani.
Lehet egyszerűbb, domainből ki, új domainba be, fileokat átmásolni, Outlookot beállítani, printereket beállítani azt jóvan?!
Azthiszem az EPO agentet újra kell tenni, viszont nem tudom mi lesz a laptopok bitlocker key-ével ami a computer account Bitlocker Recovery fülén megjelenik az ADUC-ban...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#5025) InfiniteReality válasza InfiniteReality (#5024) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

kraftxld esetleg ezzel találkoztál már? http://www.forensit.com/domain-migration.html
Vagy az itt leírtak a "túl szép hogy igaz legyen" kategóriát bővítik csak?

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#5026) gaborbol válasza InfiniteReality (#5025) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Van belole proba verzio, kell csinalni egy teszt kornyezetet aztan raereszteni. Annyira nem is veszes araban ahogy neztem 400 user ~$1000. 1000 user meg $2500 annyibol Kraft sem csinalja meg :)

Gondolom Kraft te nem is hasznalhatnal ilyen toolt.

(#5027) InfiniteReality válasza gaborbol (#5026) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

A probléma csak annyi, hogy nincs tesztkörnyezet. Hiperszuper minden, überbiztonságos, de tesztkörnyezet aaaaaaaaz nincs.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#5028) bobsys


bobsys
(PH! kedvence)

Azert szeretek ide irni, mert mig leirom a problemat addigra ra is jovok a megoldasra :))

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5029) kraftxld válasza InfiniteReality (#5025) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Őszintén szólva én a beépített vagy az MS által készített cuccokban bízok ilyen jellegű melóknál.
De ezt még nem próbáltam, sajna időm sem lesz rá :(

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#5030) kraftxld válasza InfiniteReality (#5024) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Ha 2010-es Outlook azzal már elég jól lehet varázsolni az Autodiscoverrel, tehát ha jól van beállítva akkor az Outlook magától megy.
A nyomtatókat én group policy-vel viszem át, az új tartományban már ott van a beállított policy ami kinyomja a drivert meg a nyomtatót az új print szerverről.

Ehhez a McAffe-hoz sajna nem értek, hála az égnek még nem találkoztam vele :D

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#5031) MeTaL


MeTaL
(fanatikus tag)

sziasztok,

tud valaki olyan tool-t, amivel változást (registry + fájlrendszer) lehet figyelni ? kiváncsi lennék hogy project szerver hova telepíteni az active x vezérlőt. Azért lenne erre szükség, hogy remote ki tudjam szórni a vezérlőelemet. Ne kelljen 50 embernek egyesével odamenni a gépéhez.

(#5032) bpx válasza MeTaL (#5031) üzenetére


bpx
(őstag)

(#5033) kraftxld válasza MeTaL (#5023) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Légyszi privátban ne nógass a kérdéssel, ha időm engedi a topikban válaszolok.
Simán telepítsd az alkalmazást SCCM-el, majd group policy-vel szabályozd az automata indulást.
Leírás: [link]
ADM file: [link]

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#5034) MeTaL válasza kraftxld (#5033) üzenetére


MeTaL
(fanatikus tag)

Oké, köszi és ne haragudj.

(#5035) iwu válasza MeTaL (#5034) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

nem is csak ez a para, hanem ha privben válaszol valaki, akkor legalább köszönd meg :B :B :B már bocsi :B

[ Szerkesztve ]

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5036) bobsys


bobsys
(PH! kedvence)

Elkezdtem a servereket epiteni Exchange 2013hoz :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5037) iwu válasza bobsys (#5036) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

ilyenkor mindig az echange 2007 Lurdy-s bemutató jut eszembe:)
Amikor felvázolták a 6 szerveres felállást:D

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5038) bobsys válasza iwu (#5037) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

Az mi volt?

Most egyszerre telepul Server 2008 2 CAS servernek, 2 Mailboxnak, 1 DCnek, server 2012 egy DCnek es ket Win7 a kliensnek (tehat 8 virtualis gep fut)
Utanna jon meg egy 2008 a TMG servernek, es gondolkodom egy 2012 server core telepitesek csak ugy viccbol :)

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5039) iwu válasza iwu (#5037) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

hát kkv előadáson bedobták, hogy 6db szerver "kell!", oszt volt egy felhördülés:D
oszt később egy demóban be is mutatták, hogy nincs az a ram, amit ne enne meg az mbx role.
Szép környezet :R

[ Szerkesztve ]

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5040) bobsys válasza iwu (#5039) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

Jah igen az olyan. Ugyfelnel van 6 darab 96GB RAMal meg 2 masik 36GB memoriaval felpakolva, de a 36GB mar most kevesnek tunik :)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5041) iwu válasza bobsys (#5040) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

96???az derék!!! eddig csak 48-cal találkoztam :B

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5042) moha bácsi válasza iwu (#5041) üzenetére


moha bácsi
(fanatikus tag)

:B :B :B Én meg itt csodálkozom, hogy miért kevés a 8 giga a 2010-nek, miért olyan tetű :B :B :B

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#5043) bobsys válasza iwu (#5041) üzenetére


bobsys
(PH! kedvence)

Es a mailbox serverek fizikai serverek.
A VMware az combosabb. 4 db socket, mindegyikben egy Xeon E7-8860 + 512 GB RAM es van egy par belole a datacenterben :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5044) iwu válasza bobsys (#5043) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

:R :C

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5045) MTbc válasza moha bácsi (#5042) üzenetére


MTbc
(senior tag)

El kell hogy szomorítsalak de a 16 Gb is olyan döcögős lett mint mint 8 Gb-al, pedig reméltem viszonoz valamit belőle.

(#5046) iwu válasza MTbc (#5045) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

"64Kb-minden belefér":D

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5047) InfiniteReality válasza iwu (#5046) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

640. De majdnem :)

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#5048) Jorus válasza InfiniteReality (#5047) üzenetére


Jorus
(PH! nagyúr)

És kB, nem Kb. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#5049) InfiniteReality válasza Jorus (#5048) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

k(á)b(é) :)

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#5050) gaborbol


gaborbol
(őstag)

mind hibas :DD Urban legend.
QUESTION: "I read in a newspaper that in l981 you said '640K of memory should be enough for anybody.' What did you mean when you said this?"

ANSWER: "I've said some stupid things and some wrong things, but not that. No one involved in computers would ever say that a certain amount of memory is enough for all time."

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.