Új hozzászólás Aktív témák
-
RudyD
tag
-
RudyD
tag
Üdv!
Érdekes. Szolgáltató kérésre meg kell hogy változtassa \ el kell hogy árulja a jelszót és a többi paramétert a megfelelő jogosultságú személynek. (pl. előfizető.)
Azt nem értem hogy miért kell az AP -t programozni. Főleg ha egy router -ről van szó akkor miért nem az van a switch előtt? (Bár szinte mindegy - sőt.)
Amúgy meg ha mód van rá akkor a legegyszerűbb - fizikailag leválasztani az AP -t a hálózatról. Ha nincs ott a többi masina és csak egy csatlakozik hozzá onnantól már egyszerűbb. Ha van rajta engedélyezve ping akkor azzal.
Esetleg durvább esetben dump -olni a hálózati forgalmat.
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz kraftxld #4422 üzenetére
Egen - a trace -nek vannak néha megmagyarázhatatlanul randa hiányosságai. De egy gyors próbát megér.
Az is igaz hogy a ping -et is letilthatták rajta. Sőt nem is biztos hogy kell hogy legyen ip címe.
Viszont hálózati eszközről lévén szó - MAC cím az kell hogy legyen...
Nnna - már túlspiláztam - bocsi...
Esetleg még az nmap segíthet.
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz elistvan #4444 üzenetére
Üdv!
Bár a 'home' változattal még nem randalíroztam W7 -ből, de pro -k esetében már elég szépen lehet még az oem -eket is sysprep -el előkészíteni.
Igaz hogy kicsit munka, de egy drbl.org -hoz hasonló megoldással jó hálózat esetén kb 10 perc alatt 'vadiújjá' varázsolhatóak a rendszerek.Igaz ennek neki kell ülni pár napra és megcsinálni.
Másik oldalról - a gpo -ban lévő dolgok elméletileg bekerülnek a registry -be is. A registry pedig megy Home változat alól is. --- A legtöbb esetben.
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Upd.: Kicsit fel kellett frissítenem az emlékeimet - (bocs a több részletért, véletlen munkák is történnek. Sima hétköznapi baleset. )
Itt található egy érdekes írás és egy érdekes project. Az egyik az ms saját doksija hogy hogyan lehet kvázi 'lezárni' a számítógépet.
A másik pedig egy érdekes kezdeményezés. (A wioski úgy tűnik egy ingyé' szkriptgyűjtemény.)
És tudom - nem ez volt a kérdés meg stbstb - de egy alternatív megoldást nyújthat a problémára.
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz elistvan #4453 üzenetére
Üdv!
Tudom hogy kicsit több utánaolvasás és munka - de a wiki oldal alján van és ha jól linkeltem akkor a két linkben a win7 -hez tartozó doksi és egy külön project, amikkel egy-egy részét meg lehet csinálni ugyanannak amit a steadystate csinált - ott az oldal alján vannak a külső hivatkozások.
Amúgy a doksi is a GPO -t ajánlja. A legtöbb alternatíva pedig fizetős.
Bár az ált.isk. info-oktatásnak csak a szele érintett (szerencsére) de az engem is érdekelne hogy most csak a com.logo nem jó vagy egy teljesen más megközelítés kellene gyerekeknek?
Vannak alternatívák fejlesztés alatt (igaz még kiforrás alatt is mert újabb változatú LO alatt már ismét nem működik. De megnézni érdemes.)
Ha kell pár ötlet (programok) privátban szívesen átküldöm azt a pár dolgot amit találtam - bár azok elsősorban kissebbeknek szólnak.
(Lehet hogy bontani kellene majd a kérdést) - Amúgy a korlátozásokat sikerült megoldani?
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Elméletileg nem kellene neki de pl XP beépített cuccai??
Számíthat még a java változat (???)
Főleg hogy volt meg nem volt-e frissítve.
(Azt hiszem valahol az 1.6u26 vagy u24? környékén volt valami brutális inkompatibilitás....)-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Attól függ hogy van-e management rendszer.
Bár az SP1 -nek nem tudom hogy van-e külön bejegyzése a telepített programok között de elképzelhető.Kellhet még hozzá egy írható esetleg rejtett megosztás valahol. Egy ip-cím, vagy gép-cím lista.
Bár itt már számíthat hogy 32 bites vagy 64 bites 'rencer' van-é illetve az office melyik változata ?a, Illetve egy központi gépen vagy management gépen (ami kijelölt és kezelheti) egy script -ből a sysinternals -os psexec -el lekérdezni a registry -ben az uninstall string -et office -ra meg sp1 -re. Ha van akkor "skip it" ha nincs akkor elküldeni telepíteni a log -ot meg vissza lehet másolni a megosztásra és megvizsgálni hogy jó lett-e?
b, Másik lehetőség kierőszakolni GPO -ból a frissítést ha van AD és mindenki rámászik.
(Bár ebben az esetben a login script -be is lehet extra sorokat\hívásokat belerakni amik elintézik a fenti dolgot\dolgokat.)Az sf.net -en lehet találni a psexec -re alternatívákat mert elméletileg fizetős a cucc - de kipróbálható... B-)
Illetve van pár célprogram is hasonló célokra de nem jártam velük sok sikerrel.c, ötletekkel tele van még a padlás... B-)
! A fentiek csak heveny ötlet körvonalazások ha valamelyikkel kapcsolatban további részletek kellenének akkor érdemes kérdezni...
godspeed
--
R-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Az [F1] billentyű nem mond semmit ?
Ezt még - ha nem win7 van - ki lehet egészíteni valami klafa helyi mentőrendszerrel. Automatikus verziózóssal, vagy ilyesmi...
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
öööö... Keylogger windows xp alá java -ban....
Nnna erre kíváncsi leszek még én is...Amúgy meg alternatívának: office365 (bár ezt nem igazán ismerem) de a gugli doksik simán - folyamatosan mentenek. Igaz hogy kapásból megfontolandó biztonsági tényező de legalább ez nem fordul elő.
word -re írni egy automatikus megnyitás utáni csípőből mentés makrót saját vb -ben. (Csak halvány ötlet és még perverzebb is mint a java...)
De ha már keylogger akkor meg nem kell válogatni hátha mégis kirúgja az embert a főnök....
Ajánlott irodalom: Simon Travaglia szakmai szépirodalmi munkásságának gyümölcsei...
-- R-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz sellerbuyer #4534 üzenetére
Üdv!
Pedig de. Amúgy nem volt különösebben megemlítve hogy melyik freenas -ról van szó.
Mert állítólag az sem mindegy.A NAS -os megoldás - főleg nagy számú kliensnél - inkább az ágyúval verébre kategória tükörképe - nszvsz.
Ha ennyi a file -mozgás akkor inkább valami HA megoldás kellene, esetleg az annyit emlegetett 'felhő'Amivel még talán lehet próbálkozni az a csoportok, és azok tuningolása, esetleg közvetlen állomány hozzáférések.
@ (#4533) kraftxld: Erre az iSCSI -s dologra van valahol esetleg egy quick tutor NAS esetére?
(Érdekesnek találnám, viszont ezzel a részével még nem igazán foglalkoztam.)
Előre is Köszönöm!@sellerbuyer: Sok sikert.
(Illetve egy jószándékú tipp - ha pendrive -ról fut, legyen a penről mentés... Esetleg egy hotswap pen... Csak a biztonság kedvéjért - ezt viszont tapasztalatból mondom... )-- R
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz amarchello #4535 üzenetére
Üdv!
Van jövedelem témára szakosodott fórum errefele is.
Esetleg azt érdemes végigolvasni, esetleg utána kérdezni! ;-)-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz sellerbuyer #4545 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a freeNAS -os visszajelzést!
Épp mostanában kell majd megnézegetnem őket úgyhogy számomra is hasznos lesz. TY.
-- R-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Ez mondjuk eléggé érdekes. Értem én hogy a sok szám és az NAVos javában írt rémségek után kell egy kis gőzt kiengedni henteléssel....
Amúgy OT meg minden - de akkor már inkább érdemes olyan router -t rájuk sózni amiben van vpn. Ez azért egy fél fokkal jobb megoldás. B-)
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz moha bácsi #4607 üzenetére
Szörnyű! Újseggírrásss... A nézettségé' mindent. Gyünnek majd a grammarnácik és trollkodnak de legalább tömegével emelkedik az olalletöltések száma ami ugyi a hirdetések aldásárúl szól.
A rabbit-shitting (Mert bikát emlegetni ilyen helyzetben erős túlzás lenne.) csúcsa hogy már a bevezető bekezdés úgy elb.....altázták hogy eggyügyűértelmű legyen hogy csak na.
Gy.k. a hírközlés is információ átadásról szól úgyhogy nagyon lazára vehető nagyon tágabb értelemben - ők is informatikusnak számítanak bizonyos furcsa szemszögből nézve... Azt hiszem volt valami rész ami valami érthetőségről szólt.... Vagy ilyesmi...
Az meg hogy többszázas nagyságrendből van két olyan cég ahol pl a főnök veje egy vérprofi informatikus és pl. azért hogy átjön a srác évente egyszer összedugni a gépeket meg levakarni valami vackot - cserébe meg megcsinálja mondjuk az adóbevallását vagy kitakarítja a vécécsöveket vagy valami - simán beleférhet kisebb cégeknél.
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
A linux -on kellene megnézni a dns működését, pl shell -ből.
Illetve hogy a squid mellett akad-e dns kiszolgáló (pl bind) és ha igen akkor az jól működik-e?
Innentől már csak az a kérdés hogy milyen nevet kell feloldani, illetve hogy ff ip alapján proxy -n keresztül megy-e rendesen pl?
Illetve hogy van-e AD ésatöbbiésatöbbi....A másik: (#4776) disy68: IMVHO : a beidézett kód első sora kellene hogy jó legyen.
Esetleg hibaüzenet vagy megfelelő jogosultság?-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz Lapajbacsi #4784 üzenetére
Üdv!
A 'magyar valóság' többnyire valóban ehhez áll közel, de azért nem kell rögtön ledöngölni szegény frisshúst. Inkább ötlet vagy tipp vagy tapasztalat hogy ebből az operátori - pót-felhasználói - szellemvadászi szívásból hogy és miféleképpen lehet kikeveredni. Amúgy "sss" kollega(/kollegina (?)) (?) is határozottan megnevezte az "üzemeltetés" -t. Ezt a szót használta... Bizony...
@sss: Érdemes körülnézni a piacon és felmérni a keresletet.
Nagyon szerény véleményem szerint. Az hogy az ember beleöl egy csomó pénzt egy-egy specifikus szakvizsgába anélkül hogy tudná hogy meglesz a helye utána - eléggé rizikós dolog.Amennyiben csak melóspecifikus a dolog akkor érdemes megnézni pár közvetítő és freelance oldalt.
Ha karrierspecifikus a dolog akkor érdemes utánajárni hogy mire van kereslet.
(pl cloud -ot, vmware -t boldog boldogtalan bevásárolja. )
Másik lehetőség: specializálódni valamire. (Igaz 5-7 év alatt egyszer kerestek meg nagy elosztású postgre clusterek üzemeltetésére csak azért mert szerepelt a cv -ben hogy foglalkoztam vele. Szóval ez is kérdéses.)Lehet érdemes megkérdezni a jövedelmes topic -ban is, ez mégiscsak pénzkérdés... B-)
Amúgy sok sikert!
--
R-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz DopeBob #4813 üzenetére
Huh - korábban még az 54g era -ban a TP-Link oldalán mintha találtam volna az aktuális router -ek webes felületéhez online "szimulálást". Igaz az csak egy ui demo volt ha jók az emlékeim.
Valamelyik pár évvel ezelőtti cisco tanfolyamos anyagaim között lehet hogy akad win -es célsw, de az sem mai gyerek. Ha kell megpróbálhatom előtúrni.
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Esetleg egy dd_rescue, kikapcsolt DMA mellett ha szükséges egy hasonló de nagyobb lemezre. Ha szerencsés a dolog akkor file tábla visszaállítható másolatból, ha nem akkor az új lemezen javító telepítés.
(a dd_rescue bár suse fejlesztés de a sysreccd -n is megtalálható...)Mindenesetre ha hibás a lemez az menet közben (mentések, stb) csak rosszabb lehet.
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz bugizozi #4838 üzenetére
Üdv!
Há' munkaidő nincs feltűntetve. Úgyhogy ez egy reális bér....
...Három hetente fél óráért...
Bár az is elképzelhető hogy 25/8 -ról van szó, ahogy lenni szokott...upd.: Ha jól látom a saját kocsit és üzemanyagktg. -et kihagyták... WooT!
[ Szerkesztve ]
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Szerintem az első elég - azaz csak a java + flash tiltása - fehérlista.
Esetleg a későbbiekben meg lehet spékelni pár külső kártékony oldal-lista tiltásával a biztonság kedvéjért. Ha nem lassítja agyon a proxy -t.
(Bár ez függ a proxy képességeitől is.)-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Úgy tűnik hogy a közeljövőben lesz lehetőségem némi ubiquity hálózattal kicsit közelebbről is megismerkedni. Bár nem vagyok túlságosan elveszett ember hálózatos dolgokban de ha valakinek akadna némi speciálisan ubiquityhez kapcsolódó és elérhető tananyaga esetleg a cisco-ms-stb. - hez hasonló teszt kérdéssora azt megköszönném.
(Mindenkitől elnézést de elég spéci a dolog hogy először kérdezzek és sokminden van még így is a nyakamon.)Köszönettel!
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz ro_bert17 #5292 üzenetére
Üdv!
Reverse dns lesz az ?
Érdemes ellenőrizni Y -nak egy külső lekérdezésnél. (pl. robtex.com) hogy tényleg így van-e?
Másrészről X -éknél szigorúak a levelező beállításánál - ha jól értettem.Ha megoldható akkor aki a domain -t és a hozzá tartozó DNS bejegyzéseket kezeli (szolgáltató) kell rábírni hogy jegyezze már be. (Y oldalon)
Esetleg egy végrehajtó csapatot kiküldeni az X rendszergazdáihoz hogy kicsit kevésbé szigorúan konfigurálják a levélküldésüket!?
A kérdés lehet még hogy Y megkap-e máshonnan leveleket?
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz ro_bert17 #5296 üzenetére
Üdv!
Egen, ha van visszapattanó üzenet a header és a visszapattanó tartalma segíthet.
A dns -eket meg pl a robtex -en lehet ellenőrizni, ott van feketelista is.Ha reverse dns miatt nem megy át a levél akkor ott X-nél is meg lehet konfigurálva valami. (Igaz ez már csak extra, de hasznos lehet a spam -ek elszorításában.)
Ha Y -nak nincs rev. DNS -e, akkor bejegyeztethet egyet.
Bár itt nem valószínű hogy ez lesz a gond. Azért a hibaüzenet segíthet.-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz InfiniteReality #5307 üzenetére
Üdv!
Azért szerintem (#5300) InfiniteReality hozzhászólásban így átsiklani egy feketelista felett... B-)
Bár ebben a hozzászólásban már benne van az open-relay ellenőrzés is. Azt érdemes.
A fentiekhez meg talán még annyit hogy esetleg egy rate limit -et lehet érdemes felrakni, ha mégis valamelyik kliens gép aki küldhet keresztül levelet bekapna egy spambot -ot valami vicces mail -ből vagy oldalról.A PSBL listát guglin is könnyen meg lehet találni, ott ip -re és névre is elméletileg lehet szűrni. Az talán meg is mondja hogy miért került fel a kiszolgáló.Illetve a robtex.com még érdekes dolgokat elárulhat a dns bejegyzésekről és a feketelistákról is.
korrigálok...
(#5299) ro_bert17 :
. Jahm - bocs
A citromail van a feketelistán....
Ezt nem veszi be ha jól értem Y ?
(Amúgy nagyon helyes viselkedés tőle...)Esetleg érdemes megnézni hátha X feketelistán van a levélküldőjével...
Ha X kapott vissza hibaüzenetet akkor azt csak el tudják küldeni egy citromail -es címre!? B-)
A citromail -hez az alábbi:
http://ip.robtex.com/91.83.45.6.html#blacklists
itt esetleg az ip címnél behelyettesíteni X levelezőjének az ip címét és kiderül hogy mi a helyzet.
Ha van benne "piros csík" akkor nekik kell tenni valamit.-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz ro_bert17 #5311 üzenetére
Üdv!
+1 a g -nek, egész jók. Igaz a többivel nem igazán van tapasztalatom.
Viszont az ingyenes szolgáltatásain is működnek dolgok, ki lehet próbálni.
Érdemes még körülnézni és esetleg és 2 nas -t tartani a két cégnél, majd találni rá egyjó kis megoldást mint pl az OwnCloud vagy valami hasonló.Igaz, ezeket tákolni kell.
Amúgy nem kell megijedni a többitől sem mert van a legtöbbnek legalább valamilyen webes admin felülete.
Sok sikert!
Ha lesz valami összehasonlítás személy szerint én kíváncsi lennék az eredményre és az indoklásra... B-)-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz sanzi89 #5395 üzenetére
Üdv!
Jó tudni, tanulságos info. Csak tipp, érdemes lehet megosztani a jövedelem topic -ban, had szörnyűlködjenek a népek.
Amúgy grat előre is ha ez hasznos a karriernek!upd.: @(#5396) Set-Comment™ : Nem biztos, ha ügyes az egyén akkor tud fusit esetleg másodállást szerezni vagy vállalkozni a sulis rendszergarázdaság mellett. Úgy már meg lehet élni belőle. Ha meg később karriert akar akkor tényleg érdemes benézni egy-egy multihoz....
[ Szerkesztve ]
-- RudyD { B-) }
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest