Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Már megint mi a f@szom ez a szeptemberi ÁSZF módosítás, ami engem is érint? Ha tudják, hogy engem is érint, akkor miért nem írják meg, hogy miben? Egyáltalán melyik előfizetésemre kaptam az SMS -t? Miért nekem kéne kibogarásznom?
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
MODERÁTOR
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy Iphone-t. A gond hogy yetteles. Az eredeti tulaj nehezen mozog. Az oldalunkon elérhető általános meghatalmazással tudom függetleníteni vajon a telefont? Vagy mindenképpen kell az eredeti tulaj?
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
mcdennis
tag
Elvileg én jogosult vagyok a 7500 ft-ra. Aki szintén jogosult az kapott már valami értesítőt?
-
-
tomp
félisten
válasz TTom65 #91586 üzenetére
Kora reggeltől éjfélig van munkaidő. Azaz gyakorlatilag aznapra úgy tervezik mintha nem létezne a hálózaton az a bázis. Ha esetleg optikai gyűjtőpont akkor a mikrók bekapcsolva maradnak mivel azt leállítva nagy terület esne ki mivel a szomszédok betáp nélkül maradnának.
-
Márton
nagyúr
-
TTom65
tag
Szíasztok. Az után érdeklődnék, hogy ott ahol már a napokban volt a hálózat modernizáció az mennyi ideig tartott? Mert jelenleg nálunk az, hogy rövid időre nincs szolgáltatás már három órája tart.
-
nullpoint
őstag
válasz 4Grider #91584 üzenetére
Ezeket a helyeket abban az időszakban szinte a szélrózsa minden irányából érintettem. Azért volt érdekes hogy mitől szűnt meg. Azon kevés helyen ahol eddig is volt 5g, ott továbbra is van. Ezért gondoltam hogy tesztüzem lehet.
Meg amúgy is akartam valami dicséretet írni róluk emiatt, mire elhatároztam hogy jó akkor beírok ide, addigra okafogyottá vált.
[ Szerkesztve ]
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
4Grider
nagyúr
válasz nullpoint #91583 üzenetére
Én azt figyeltem meg, hogy nem mindegy, milyen irányból (régi vagy új bázisállomások felől) érkezem meg 5G által lefedett területre. A Szerémi út pl. nekem elég sokáig játszotta, hogy ha dél felől megyek rajta, akkor van 5G elég hosszan, ha pedig észak felől, akkor végig tudok úgy rajta menni, hogy egy szem 5G sincs. (Mára már észak és dél felől is új cellák veszik körbe, így a Szerémi ma már nem jó példa.)
-
nullpoint
őstag
Hét elején másfél napig, ahol addig nem volt, lett 5g, Pest mellett, illetve egyik peremkerület bizonyos részein, amerre jártam, aztán eltűnt. Ilyenkor teszt üzem van?
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
p2pp
őstag
válasz CellWalker #91577 üzenetére
Dorog, Csolnok, Tát 5G volt mindhárom helyen.
Epölön (Apple) faluban 700+1800 ott 95 volt a letöltés.
Meg is lepődtem rendesen!
Van 3 és néha 4CA is... De csak 4G volt legutóbb még.
De hogy hogyan azt nemtom, mert 3km a bázis onnan!!!
Telóm tud minden frekit állítólag.
De itt Esztergom az totális katasztrófa.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
TeeJay
félisten
válasz 4Grider #91576 üzenetére
Snapdragon X51, X53, X62-65-70
Ezeket néztem de még itt is egyik telefon pl Realme GT Master tudja a B28-B20-B3-at a Xiaomi 11Lite 5G NE ugyanazzal a procival meg nem
Jelen állás szerint ha most kellene telefont vennem Snapdragon 778G-s telót néznék de inkább várok mert jövőre még jobb proci jöhet ki az ARM A510-es core-alMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bociusz
aktív tag
válasz CellWalker #91569 üzenetére
A határmenti településeken nem ritka, a szomszédos operátorokkal történő interferencia elkerülése miatt. A szlovák, szlovén, román és horvát határhoz közel az alsó 10 MHz (EARCN 1800), az osztrák határon a felső 10 MHz (EARFCN 1900) van csak használatban.
-
CellWalker
tag
A csolnoki B3 is 20MHz-es, ráadásul n78 is van itt. A táti és a lábatlani B3 ugyan csak 10MHz, de ezeken is van n78, igen szépen muzsikálnak. Húsvét hétfőn Lábatlanon a könyvtár előtt:
Gondolom a telefonod tudja az 5G-t, csak 4G-n Táton biztosan nem mérhettél ennyit, hacsak nem történt az elmúlt napokban itt is valami komolyabb változás. A Cellmapper adatai itt már lassan egy hónaposak.
-
Gloob
addikt
Ma láttam először a telefonomon ilyet. 3CA 1800 MHz + 2100 MHz + 800 MHz. Néha bevillant egy 700 MHz is. Mondjuk nem volt stabil, mert kis idő múlva leváltott 1800 MHz-re, aztán vissza.
Samsung Galaxy A52S
-
p2pp
őstag
válasz CellWalker #91569 üzenetére
Itt (Esztergom) most is ugyanaz az a gyenge eredmény született a város másik végében is.
De annyira, h még Lidl kuponokat sem nyitotta meg sajnos.
Szintén a Digire kellett átváltanom.
De! Jártam ma több felé is más ügyben.
Tudtam, h nem a telóm a bűnös.
Dorog 102/53
Csolnok előtt Dág felé 235/4
Táton 345/8,66
Feledtébb érdekes számomra!!!Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
amol
addikt
válasz Viktor0610 #91543 üzenetére
Semmi gond, hálás vagyok a szándékért is.
-
pdr755
tag
Nem követtem ezt az ügyet de mindenki kap kártérítést aki a megjelölt időszakban Blue csomaggal készüléket vásárolt vagy csak egy részük?
Olvastam hogy majd értesítenek ha rám is vonatkozik.
Csak érdekelt hogy mi a kritérium? Tudja valaki?
Én 2017 júniusában vettem készüléket és Blue csomagom volt akkoriban (szerintem) -
CellWalker
tag
@p2pp
Az is egy érdekes kérdés, hogy ezen a környéken miért van a B3 10MHz-re korlátozva. Kivéve Kesztölcnél, ott megvan a 20MHz. Lehet is simán 200Mbit/s körül mérni ott B1-B3-B20 kombóval. Esztergomban, Dorogon a töredéke szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Adee_91
aktív tag
Sziasztok! Azt lehet tudni,miért tűnt el a Yettel app-ból az Apple pay fizetési lehetőség?
Eddig mindig így fizettem be a számlámat,kb. két kattintás volt az egész,de most nincs ilyen lehetőség. -
eFeMeR74
senior tag
Igen kezeli. Nincs gond.
Pont tegnap reseteltem a routert és kérte a PINt. Meg kellett keresnem, mert nem tudtam fejből. Beirtam és azóta gond nélkül fut a YettelOtthon Net.
Nem úgy mint apósnak Balatonfenyvesen. A hétvégeken 0 a sebessége és hétköznap is szar csak 24:00-8:00 között tudja normálisan használni. Ahogy lejár a hűség mondja is le.MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
4Grider
nagyúr
Én elég sok fajta (D-Link, ZTE, Huawei, TP-Link, stb.) 4G/5G routerrel dolgozom, a pinnel elég sok helyütt probléma van. Egyes Huawei routerek bekapcsolt sim pin mellett is simán használják a sim-et anélkül, hogy megadnád rajtuk a kódot. Egyes routerek pedig helyesen megadott sim pin mellett sem tudják a sim-et használni, ezeken le kell venni a sim-ről a pin kódot.
-
zzola
titán
Ma magérkezett az OthonNet SIM Alcatel HH71VM modemmel. A felületen megadtam a pin kódot és automata hitelesítést állítottam be. A SIM még nem aktív, ügyfélszolgálat szerint ha nem kapcsolom ki a pin-t, akkor nem fog működni a szolgáltatás. Van arról infója valakinek, hogy kezeli a pin-es kártyát ez a modem?
Köszi! -
p2pp
őstag
válasz bociusz #91547 üzenetére
Jó lenne itt is már az a freki, mert semmi sem akart betöltődni a Yetis kártyámmal.
Át kellett kapcsolnom Digire.
Ez a Yetinek nagy szégyen.
Meg a kevés bázis egy közel 30.000-es városban.
Csatolom [kép]Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
esbii22
őstag
Szeretném lemondani a Yettel tv előfizetést. 15.én van a fordulónapom. Meg tudom ezt úgy oldani, hogy most lemondom és az majd csak 15.-én lép életbe? Addig még szeretném használni. Vagy manuálisan kell lemondanom pl. 14.-én este?
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
tomp
félisten
1,3 milliárd forintot fizet az átvert ügyfeleknek a Yettel
A cég a vállalásai alapján 7.500 forintos kompenzációt (számlajóváírást vagy feltöltőkártya-keretet) fizet minden jelenlegi ügyfelének (közel 180 ezer fogyasztónak), aki az érintett időszakban, a Telenor Blue kampányok alatt, vagyis 2016. október 6. és 2017. október 22. között készülékkel egybekötött hűségidős előfizetői szerződést kötöttek. -
bociusz
aktív tag
válasz EnemyEnergy #91546 üzenetére
Eddig még nem történt meg, de nyilván nem fogják parlagon hagyni ezt az értékes (és drága) frekvenciát, idővel lesz rajta 4G/5G a Balatonon kívül is.
Az 5G fejlesztések folyamatosan zajlanak. Egyrészt a hálózatmodernizációs listát érdemes követni (bár az itt szereplő helyszíneknek csak egy része kap 5G-t), másrészt vannak nem hivatalos, felhasználói méréseken alapuló térképek (nPerf, Cellmapper, ill. a Speedtest appban is, de az csak mobil applikációban böngészhető).
-
EnemyEnergy
újonc
válasz bociusz #91545 üzenetére
Arra gondoltam, hogy az eddig használt UMTS900 blokkot refarmolták 4G/5G-re mindenhol, ahol volt eddig UMTS 900.
Van-e információ, hogy mikortól lesz elérhető szélesebb körben az 5G? A Yettel oldalán az 5G lefedettségi térképet április 4-e óta nem frissítették, így nem "átlátható", hogy hol indították el az 5G-t azóta.
[ Szerkesztve ]
-
bociusz
aktív tag
-
EnemyEnergy
újonc
Sziasztok!
Nem tudja valaki, azokon a helyeken ahol volt UMTS 900, és lekapcsolták, refarmolták LTE B8-ra vagy esetleg n8-as 5G-re?
2 hónappal ezelőtt a Balaton környékén sikerült elcsípnem néhány B8-as cellát (10MHz, EARFCN 3550). -
MODERÁTOR
-
amol
addikt
válasz Viktor0610 #91539 üzenetére
Ezzel kezdtem
Mindegy, már új tulajnál van, ha neki sikerül talán elküldi. -
bociusz
aktív tag
Csak emlegetni kellett, most jött az ÁSZF módosítási értesítés, szeptember 20-án kapcsolják le a wap APN-t.
-
MODERÁTOR
-
amol
addikt
válasz MadMancs #91530 üzenetére
Köszönöm az ötleteket. Ezt a dokumentumot már én is megtaláltam, de ezen a telón nem lehet mindent úgy beállítani ahogy írják, például nincs proxy csak IP, nincs port, APN-t meg sem említ. Egy ideig próbálkozik, aztán kiírja hogy sikertelen. Bp szélén lakom, lehet hogy ez lesz a gond. A kép 31kb. Az előfizetést direkt ellenőriztem és engedélyezve van a wap.
-
donjohnson
addikt
az mms profil mellé csináld meg a gprs profilt is.
ebben a doksiban Telenor Online néven szerepel, tehát legyen egy Telenor MMS és egy Telenor Online apn-ed: doksi letöltéseThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
veterán
Valami extra szerencsés helyen kell lenned.
Manapság GPRS/EDGE háló annyira gatya legtöbb helyen hogy kb mintha nem is lenne. Egy szöveges dokumentum betöltésére alkalmatlan nem hogy kép feltöltésére.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
amol
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudnék egy képet elküldeni mms-ben vagy emailben egy Nokia 6100-ról? Csak GPRS-t tud. Van rajta infra is de nem alkalmas rá. Kértem beállító üzenetet, mégsem sikerül.
Eddig jutottam:
Beállítások neve: Yettel MMS
Honlap: http://mmsc.yettel.hu/
Böngészés módja: folyamatos
Adatátvitel módja: GPRS
GPRS elérési pont: mms
IP cím: 84.225.255.1 (?)
Azonosítás típusa: normál
Felhasználó, jelszó üres
Weboldalt sem nyit meg, pedig a kártyán engedélyezve van a WAP.
Köszi! -
bkiky01
senior tag
válasz Viktor0610 #91527 üzenetére
Még én sem.
-
MODERÁTOR
-
4Grider
nagyúr
válasz Viktor0610 #91525 üzenetére
Semmi értelme nem lenne a fix ip-nek, ha az nem publikus...
-
MODERÁTOR
-
bkiky01
senior tag
Irodanet publikus ip-t ad optikán?
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz aprokaroka87 #91522 üzenetére
"Tudomásom szerint YouTube esetén nem ki kimondottan a felbontás számít, hanem a bitráta."
A felbontással arányosan nő a bitráta.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz 4Grider #91519 üzenetére
Ezek most pl pont a jobb érték kategóriába tartoznak, van hogy 1.5 -2 mbit/sec-re is le esik, vagy pl nem megy max 5-6mbit/sec-ig.
Tudomásom szerint YouTube esetén nem ki kimondottan a felbontás számít, hanem a bitráta.
Bár igazából ez minden streaming esetén igaz. :)
5-6mbit/sec meg már lehet hogy nem mindig elég a stabil YouTube-hoz.Sebesség méréskor le állítom a YouTube alkalmazást, meg minden olyat ami hatással lehet a mérésre :)
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #91520 üzenetére
4CA itthon csak LTE/4G-n van. Ha előtölt a videolejátszód, akkor logikus, hogy csökken a szabad sávszélesség.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #91518 üzenetére
Ezeken mindegyiken illik mennie egy fullhd yt videónak. Főleg, hogy a yt rendesen pufferel. Nem lehet, hogy a puffereléskor/előtöltéskor látod a sávszélesség csökkenést?
-
aprokaroka87
nagyúr
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #91515 üzenetére
4CA (5G eszközök) mellett ilyeneket nem vettem észre, nekem vízszintes a terhelési görbém.
Szerk.:
De nyilván helyszíntől/terheltségtől is függ...[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz aprokaroka87 #91515 üzenetére
Ilyet én is észrevettem sebesség tesztnél, az elején felugrik több tíz mbps-re, aztan szépen leesik és úgy meg tovább. És mindig ez van. Érdekes fel ugrik akkor tehát képes lenne arra a sebességre is, de mint ha vissza korlátoznák mert folyamatos magas adatforgalom.
Ha erre gondolsz...
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Az vajon véletlen hogy általában akkor történik meg a sebesség be lassulás, ha folyamatosan pörög a sávszélesség?
Pl YouTube vagy Hbo go.
Csak érdekes továbbra is.
Mert ez teljesen random jelentkezik, van hogy 10 perce, van hogy 1 perce, van hogy 30 perce. -
AtHoS
nagyúr
válasz donjohnson #91509 üzenetére
A CA "csak" mobilnet sebességére van hatással vagy normál telefonálás esetén is van jelentősége? pl. VoLTE mód miatt
read-only mode on the forum
-
TeeJay
félisten
válasz donjohnson #91509 üzenetére
Tudom már 2éve kiderült mikor vettem sajnos
Egyszerre hozták ki a Redmi Note9S-t és Note 9Pro-t
a két telefon azonos, csak a 48 vs 64MP kamera az eltérés illetve hogy utóbbi 30wattos töltést tud a 9S "csak" 18wattosat. 10ezerrel volt akkor olcsóbb a 9S csak sajnos utána derült ki hogy hiába global csak a Pro-ba tettek interband CA-t és hiába a Snapdragon 720GLegközelebb már olyan telefont nézek majd amiben nincs limitálva ez
ahogy tomp írta a OnePlus/Realme Samsung Sony fronton nincs limit főleg android12 ótaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
donjohnson
addikt
válasz TeeJay #91505 üzenetére
ha elfogadsz egy tanácsot akkor ne xiaomi-t vagy redmi-t vegyél. hiába raknak bele erős hardvert ha a xiaomi nem veszi meg a CA licence-t a telefonjaira és így rosszul fog teljesíteni hálózati szempontból.
a redmi note 9s-ben is snapdragon 720g van: cacombos link
és a samsung galaxy a52-ben is snapdragon 720g van, mégis nagy a különbség köztük CA-szempontból: cacombos linkThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
-
TeeJay
félisten
Ezt nem mondanám tuti szentírásnak mivel úgy vettem észre hogy telepen a tornyot frissítették hogy este lementünk sétálni és végig B1-re ragadt a telefon
Ugye CA mentes az enyém sajnos így nem nagyon szokott egyszerre többet látni csak ha a B3 már nagyon gyenge
Siófok ezüstparton B3 és B7-en ment szinte mindig de ott is volt hogy B28 vagy B20 ahogy sétáltunk végig.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Vennék csak drága mind és nem tudnak annyival többet a CA-n kívül mint a Redmi Note9S
Most már kivárom míg jön az új ARM magokkal (A710 és A510) Snapdragon vagy Mediatek SOC és legalább 4CA képességűt nézek de az csak jövő karácsony lesz már szerintem vagy inkább utána. Átlagban 4évente veszünk új telefontMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Vajon egy hete fejlesztett tornyon mit állítgatnak még?
Pár napja a telóm fixen B1-en volt szépen körbe is sétáltam a panel tömböt és másnap fel is került Cellmapperre hogy B1 és B28 is megjelent a tetőn.
Most meg kb. 1héttel később hiába állok szembe vele még csak nem is jelzi hanem B3-ra meg B20-ra csatlakozik csak a telefon hiába csináltam 2G-re majd 4G-re állítást a hálózati résznél telefonban semmi
Hetekig állítgatnak rajta hogy mire csatlakozzon a telefon?
Amúgy annyira bika a cucc hogy 2 tömbbel odébb is az első napokban bika B1-em volt most meg konkrétan 100 méterre úgy hogy rálátok sem jön be semmiOlyan mintha bekapcsolnák akkor megy ezerrel majd utána igazgatnak valamit a teljesítményén vagy benyomják hogy a telefonok B3-at válasszák inkább hiába hogy jóval erősebb a B1 értéke.
Az a baj nincs kedvem még lecserélni a 2éves Redmi Note9S telefont pedig de jó lenne egy 3 vagy 4CA-s 4G telefon helyére ami csatlakozik is minden band-reMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest