- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz joey04 #46583 üzenetére
Ha a megosztást külön-külön érted, akkor talán működhet. Ha a három eszköz egyszerre lenne használva, az megfektetné a telót. Ha a netes felhasználási módot nézzük, akkor otthoni viszonylatban ezek a csomagok még mindíg nem érik el egy flottás korlátlan csomag lehetőségeit.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz aprokaroka87 #46586 üzenetére
Nyilván attól függ, hogy mit forgalmazol a három eszközön. Három HD stream tuti, hogy nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Végigolvastam ezt a csörtét, de sztem a lényeg nem hangzott el. Mondjuk, hogy teljesítem a havi 1 hívás kritériumot, a többi időben pedig egy 4G -s router -ben van a kártya. Működne?
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #46810 üzenetére
Mert 5600 -ért routerben is használható, korlátlan, Telenoros adat SIM -et kapok, szintén korlátlan társkártyával. A necces pont a roaming, ami a melóm miatt nagyon fontos tényező, de a flottakezelő még nem nyilatkozott a pontos feltételekről. Ezért nézelődök más lehetőségek után. A jövő héten megyek haza, és amikor két hétre rá, legközelebb jövök gályázni, akkor már a roamingos kártyát szeretném használni. Számomra az ideális megoldás az lenne (mármint a korlátlan roamingon kívül), ha a roaming keret elfogyása után nem állna le a net, hanem a szolgáltató kiterhelné rám az EU -s 7 Euró/GB -ot.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Köszi, ez jól hangzik! 2 hét/2 hét a munkabeosztásom, és az utazás napja hazai használatnak minősül, mivel bejelentkezek honos hálózatba. De, ha mégis nyaggatnának a méltányos használat miatt, akkor a jogszabály értelmében a német munkaszerződésemmel tudom igazolni a "másik országhoz való kötődésemet".
-
Somatom
veterán
Roaming szempontból mi a hejjjzet a feltöltősökhöz rendelt nettel? Mondjuk, rendelnék 3GB megújulót, elhasználom roamingban, és ha elfogyna, akkor rendelnék rá egyszerit, vagy számlazárásig a részarányos 2GB Deezert, és azt is elhasználom roamingban?
-
Somatom
veterán
Eszembe jutott még egy kérdés. Távoli elérés van konfigolva a telómon. Ehhez kértem publikus IP -t (ami DDNS -re be van regelve). Látom is a MyTelenor -ban a "publikus IP" szolgáltatást. Elvileg ez kártya szintű (a legutóbbi, Praktikum Ász -> MyMinute csomagváltásomnál is változatlanul aktív maradt). Ha váltanék vmelyik Hello Data csomagra, akkor megmaradhatna a Publikus IP -m?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Bferibörs #46931 üzenetére
Úgy sem cserélték ingyen, hogy több, mint két éves a kártyám, és az ÜFSZ szerint ingyenes a csere.
8:
"ügyfél vagyok, aki a szolgáltatást akarja igénybe venni, biztosítsák a feltételeit."
Maximálisan egyetértek!
Nekem is vágták a bótban. A hölgy kipróbálta az új telóban, és passzolt. Aztán jött a torna. A Whatsapp rákérdezett, hogy van -e mentésem a Gdrive -on. Nem volt, de addigra már be volt regelve a szám az új telón. Szóval, a mentéshez vissza kellett regelnem a régi telóban. Csakhogy a vágott kártya nem nagyon akart passzolni a mikro -s keretbe. Beleerőszakoltam, majd a régi telóba is. Aztán kb. fél órás mutatvány volt tűvel, meg csipesszel kipiszkálnom. Köszi, Telenor![ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz darvinya #46944 üzenetére
Csinálhatnék ügyet az ÜFSZ -szel történt beszélgetésre hivatkozva, de nincs ennyi a dologban. Amíg lesz..6om, addig nem akarok cécót. Úgyis bőven lesz velük ügyem a közeljövőben. Adategyeztetés lakcím nélkül, méltányos roaming használat igazolása munkaszerződéssel, stb.
-
Somatom
veterán
Ha már itt tartunk, akkor lehet ezt még csavarni. Az lehet, hogy a Telenor tulajdonában van, de én birtoklom. Ha rosszul vágja, és emiatt nem passzol tökéletesen a mikro SIM keretbe (vagy, a telóba), akkor a birtokomban levő kártyát a Telenor képviselet hibájából nem tudom rendeltetésszerűen használni. Vagyis, a Telenor üzlet alkalmazottja birtokháborítást követ el.
Arról nem is szólva, hogy módosítja a kártya fizikai tulajdonságait, amiről igenis igazolást kéne kiállítania, hogy azt a tulajdonos (azaz a Telenor) által szakszerűnek elismert módon végezték el. Erre pontosan azért lenne szükség, hogy később, egy esetleges garanciális igénynél (pl. meghibásodás) az ügyfél igazolhassa, hogy nem ő kókányolt, hanem egy szakszerű beavatkozás történt, ami ezáltal nem minősül garanciavesztőnek.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #46965 üzenetére
Nincs meg a story, amikor egy ügyvéd nekiment a közútkezelőnek azzal, hogy az birtokháborítást követ el, mert a kátyúk miatt az illető nem tudja a birtokában levő gépjárművet rendeltetésszerűen használni?
Megtaláltam.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz tsteve #46967 üzenetére
Nem! A birtokában levő gépjárművet (vagy SIM kártyát ) nem tudja rendeltetésszerűen használni.
azbest:
Mint írtam, az én esetem ettől egyszerűbb, mert előtte felhívtam az ÜFSZ -t, és a kártya konkrét beazonosítása után kaptam azt az infót, hogy a csere ingyenes lesz. Ez alapján nem hinném, hogy perfe kerülne sor.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Csakhogy én nem "másnak", hanem a tulajdonosnak (illetve a képviselőjének) adtam át a kártyát. Sztem jogilag a 22 -es csapdája lenne, ha a Telenornak sem adhatnám át a kártyát. Ez max akkor állná meg a helyét, ha az alkalmazott letagadná, hogy Ő végezte a vágást. Na, egyébként pont ezért kellene erről a boltnak papírt kiállítania.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz wetomi #46975 üzenetére
Az a nevetséges, hogy az ügyfélnek ezért bármit is tennie kell azon kívül, hogy kipattintja a számára megfelelő méretű SIM -et. A pörgés pedig azon megy, hogy a jelenlegi helyzetben a Telenornak pénz helyett sűrű elnézést kellene kérnie!
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #46983 üzenetére
Ez akkor lenne kerek, ha kapnék egy SMS -t, amiben a Telenor elnézést kér a technológiai lemaradásából adódóan engem ért kellemetlenségért, és felajánlaná, hogy a vágott SIM -et bármely viszonteladójánál díjmentesen kicseréli új típusú, 3:1 -es SIM -re.
wetomi:
Még egyszer, utóljára leírom. 2015 januári a kártyám. Ezt a boltban is megerősítették, és ennek ellenére közölték, hogy nem vagyok jogosult a díjmentes cserére, mivel "új típusú" a kártyám. Fogalmam sincs, hogy ez mit jelent, de Viktor hsz. -e alapján most már régi típusú.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #46990 üzenetére
Jó, akkor légyszi, egyértelműsítsük! Ha elküldöm priviben a számom, akkor utána tudnál nézni, hogy biztosan jogosult vagyok -e a cserére? Mert ha Te azt írod, hogy igen, akkor visszamegyek a boltba, onnan hívom fel az ÜFSZ -t, majd átadom a hölgynek a telefont, hogy tárgyalják le egymás között.
A technológiai lemaradást a 3:1 -es SIM -re értettem. Ha olyanom lenne, akkor be sem kellett volna mennem a boltba, símán kipattintottam volna otthon a nano SIM -et.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #47003 üzenetére
Tök mindegy, mert a legszűkebb keresztmetszet számít, és én még nem láttam olyan telót, aminek a wifi modulja AP módban a 150Mb/s -t megközelítette volna. Egyébként, ezen a Moto Z Playemen láttam először Androidos telón olyat, hogy lehet választani 2,4, és 5GHz -es hotspot között.
-
Somatom
veterán
válasz Gogodj #47198 üzenetére
Ráadásul, határesetnél az sem mindegy, hogy milyen az a teló. Van olyan hely, ahol az előző telóm csak 2G -t tudott, a mostani meg 4G -t, pedig mindkettő ismeri az összes hazai frekit. Csak, érzékenyebb a modem, vagy az antenna, vagy vmi egyéb hozzávaló.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Gogodj #47215 üzenetére
Sztem ez típus és gyártásminőség függő, nem lehet márkára bekategorizálni, bár vannak általánosan elismert különbségek (pl. az, hogy a régi, S60 -as Nokiák VOIP -ban legyalázzák a modern Androidos telókat, csak sajnos, nem tudnak LTE -t). Azt mondják, hogy olcsó húsnak híg a leve, de azért az alsóbb árkategóriában is biztos lehet találni modem szempontból jobban eltalált típust. Szinte biztos, hogy ez vmi csájnafon lesz, amik többnyire dual SIM -esek. Sztem az Android dual SIM topikban érdeklődj ármegjelöléssel a B20 -at is tudó telók modemes érzékenységével kapcsolatos tapasztalatokról!
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Egy érdekes hír. Vajon lesz nálunk is ilyen (mármint 20 éven belül)?
-
Somatom
veterán
Átfutottam az új ÁSZF -et, de pár kérdésre nem találtam meg a választ (vszínűleg user error).
A Deezer adatcsomagok árai júni 15. -e után is időarányosan terhelődnek? Ez azért fontos kérdés, mert a bennük foglalt roaming keret fix. Tehát, ha továbbra is időarányosak, akkor 1GB esetén, kb. napi 80Ft -ért kapok 1GB roaming netet.
A netsemlegesség elve alapján a MyTV belföldi adatforgalma is bele kell számítson a "méltányos használat" -hoz szükséges 50% -ba. Tehát, ha a teljes adatkeretemet felhasználom roamingban, de legalább ugyanannyi adatforgalmat produkálok MyTV stream -mel, akkor megfelelek a "méltányos használat" adatmennyiségre vonatkozó feltételének?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz spanglee001 #47264 üzenetére
Mehet, nem számít bele. A MyTV adatforgalmi díja beépült az előfizetési díjba. Az a gyanúm, hogy a Telenor ügyfélszinten nem is méri, és emiatt össze fogjuk akasztani a bajúszt.
-
Somatom
veterán
válasz Ferenc. #47280 üzenetére
Vagy, csak a többi opció nincs kivezetve GUI -ra. Az előző, MTK -s csájnafonomon, és a jelenlegi Snapison is találtam olyan, root nélkül is előhívható szervízmenüt, amiben választható only 4G mód is. MTK -n még az egyes LTE frekiket is külön tudtam ki/be kapcsolgatni
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz St3ven #47317 üzenetére
Rendelj egy alulméretezett, állandó csomagot, és ha elfogyna, akkor rendelj rá egy Deezeres adatcsomagot, fordulós lemondással! Én is ezt csinálom már régóta, bár remélem, hogy már csak a jövő hétig. Aztán flottás korlátlanra váltok.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz St3ven #47320 üzenetére
A lényeg az, hogy a két Deezeres adatcsomagnak magas havi díja. De, egyrészt elfogyás után lassítósak (32/32), másrészt az ár időarányos, az adatmennyiség viszont fix. Elosztod a havidíjat 30 -al, és megszorzod annyival, ahány nap van hátra a fordulódig. Ennyiért kapod az 1, vagy 2GB -ot. Mivel rögtön, rendeléskor fordulóval lemondod, ezért fordulónál újrakezdődik a ciklus, automatikusan újraaktiválódik az alulméretezett, állandó adatcsomagod.
-
Somatom
veterán
válasz gyurkikrisz #47323 üzenetére
De, ebből hogyan lesz neki böngészés (mármint VPN trükközés nélkül)? Tudomásom szerint a csevegőkben a hangra, videóra, és stream -re nem vonatkozik a korlátlanság. Szöveges chateléssel meg elég nehéz 1GB -ot "elwhatsappozni".
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz radio100jozs #47417 üzenetére
Mi az a "tematikus adat"? Nem lehet, hogy a MyTV + az adata?
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mi lesz 15. -e után? Nem lesz MyTV? Más csomagösszeállítás lesz? Ha igen, akkor mi?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz radio100jozs #47422 üzenetére
Korlátlan MyTV adatforgalom. Tádááám! Máris kész a tematikus adat.
tomp:
Nekem mind1, csak vasárnaponként sörrel a kezemben nézhessem, ahogy két piros autó gyalázza a mezőnyt!Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Egyébként feltöltősöknél hogy van ez a mostani csomagokkal? Az ÁSZF vmi fél évet emleget változtatás nélkül általánosságban. De, ha én feltöltök, akkor megújul a szerződés, és bukom a régi csomagokat? Vagyis, ha nem tetszik az új kiosztás, akkor gyorsan tolok hat hónapra elegendő kreditet, és akkor nyerek még fél évet az eddigi csatornáimmal?
-
-
Somatom
veterán
Srácok, ezen megdöbbentem! Adategyeztetés. Bementem személyesen a közelben levő bótba. A srác a pultnál egyből kérdezte, hogy adategyeztetés? Odaléptem, kérte a számot, kaptam vmi kódot SMS -ben, azt bemondtam neki, azrán az adataimat, majd megnézte a jogsimat, és ennyi. Bele sem nézett a lakcímkártyámba, pedig ott biztos, hogy nem stimmelnek az adatok. Akkor most kérdem én, hogy mi értelme az egésznek? A következő meglepi az volt, hogy kaptam egy SMS -t, hogy sikeres online adategyeztetést hajtottam végre, és ezért kaptam X MB -ot. Mivaaan??? Én nem online voltam, hanem személyesen!!! Ha valami nem stimmel, mert ők hanyagok voltak, azért később nehogy már engem vegyenek elő azzal, hogy megtévesztettem őket azzal, hogy valótlan adatokat adtam meg az online egyeztetésnél!
-
Somatom
veterán
Nem hagyott nyugodni a dolog, visszamentem. Az a pult üres volt, húztam egy sorszámot. Kiderült, hogy az 1. -es pultnál ideiglenes, kisegítő kolléga dolgozik, aki az ügyfélkiszolgálás meggyorsítása érdekében (egyedül voltam ügyfél a boltban) online végzi az adategyeztetést. De, a végeredmény ugyanaz. Ahha, mondom, ez szép, de mi van akkor, ha nem az 1. -es, hanem a itt, a 2. -es pultnál kérem az adategyeztetést?
-Akkor kiállítunk róla egy A4 -es, hivatalos igazolást.
-Tényleg? Szinte lényegtelen különbség. Akkor most kérek egy ilyen igazolást.
Úgyhogy most már van igazolásom arról, hogy a Telenor képviselője ellenőrizte az adataimat. Csak azt nem értem, hogy ehhez miért kellett megint plusz köröket futnom?[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz joey04 #47483 üzenetére
Aztán miért?
Ha elmegyek egy Telenor üzletbe, akkor sztem elég egyértelmű, hogy személyes adategyeztetést szeretnék. Ha online -t akarnék, ahhoz nem kéne odamennem.
Miért nem hívják fel az üzletben az ügyfél figyelmét arra, hogy online adategyeztetés történik, nem személyes?Ha nem én rögzítem az adatokat, akkor a visszaigazolásban miért az van, hogy én rögzítettem az adatokat?
Ha a Telenor képviselője végzi az adategyeztetést, akkor erről miért nem kapok igazolást? Az 1. -es pultnál álló munkatárs is a Telenor képviselője, hiszen az ügyfél számára semmiből sem derül ki az, hogy neki más státusza lenne.
De, hogy egyértelmű legyen a különbség, az általad végzett, online adatmegadásnál kizárólag Te felelsz az adatok valódiságáért, míg a másik esetben a képviselő igazolja azt, hogy ellenőrizte az irataidat, és azok egyeznek az adatbázisukéval. Ha ezután kibukik vmi eltérés, azért nem Te leszel a felelős.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz joey04 #47486 üzenetére
Egyáltalán nem gondolom túl. Ennek egészen addig nincs jelentősége, amíg a szolgáltató nem hivatkozik egy olyan levélre, amit az adatbázisukban szereplő címre küldött ki. Onnantól válik érdekessé, hogy ki hibázott azzal a címmel. Szted először történne velem ilyen? A hivatalos jogalap neve: kézbesítési vélelem megtámadása.
-
Somatom
veterán
válasz joey04 #47488 üzenetére
Nevezzük félsikernek! Az igazi az lenne, ha a szolgáltató valóban adategyeztetést csinálna, és a rendszerében levő címet módosítaná a lakcímkártyámban levőre. Egyben ez lenne a legegyszerűbb is. De, pont azért kell fedeznem a hátsómat, mert a szolgáltató ezt nem fogja megtenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest