Hirdetés
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
- Disney+
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aldebaran
őstag
Köszi!
#51179 BoscoD55 Úgy látom, ez az MPB használtat árul és annyiba kerülnek az obi-k, mint az általam említett helyen, csak ott újak az obik.
#51180 doeeg Ez azt jelenti, hogy vámot kellett fizetned, vagy meg se jött?
Igazából egy 18-400-as obit szeretnék a nikon7000-emre. Használtan ritka itthon, mint a fehér holló. Meg egy raynox dcr-250 is jó lenne, de az is nagyon ritka. Azt még ott se kapok.
Köszi srácok, hát akkor bepróbálkozok..
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
akos878
csendes tag
Igazából a cél (rövidtávú) hogy viszonylag gyorsan mozgó dolgokat kellene fotóznom rossz fényviszonyok között.
Mélygarázs, -2 szint.Ehhez minden tippet/5letet szívesen veszek.
Legyen az akármilyen basic is.
Eddig a svenlelés jött be, amikor elmegy a gokart előttet 30-40 km/h-valÁ
-
zsolti72837
addikt
Esetleg milyet érdemes majd hozzá venni?
anaqer: Igen, azzal használom (18-144mm). Értem, Te esetleg milyet javasolná hozzá ilyen ár körül? Esetleg 50mm-est?
ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
*Ropi*
félisten
Az einfinity-ről még csak 1 rosszat hallottam, viszont az elég necces volt. Egy srác elküldte nekem a náluk vett Tamron 24-70 G2-jét kalibrálni, megcsináltam, visszavitte a futár. Utána a srác jelezte, hogy nem éles - lehet a futár véletlenül eldobta, vagy valami...Visszaküldte az einfin-nek, küldtek helyette egy másikat (legalábbis a szériaszám más volt rajta), de az még rosszabb volt. Javasoltam neki, hogy indítson a Camera Kft.-nél (a Tamron Mo.-i márkaszervize), aztán annak alapján döntsön. A szerviz szakvéleménye szerint fizikai behatás (ütés) miatt elmozdult az egyik lencsetag a helyéről, emiatt életlen a képe - adtak rá egy 80.000 Ft-os árajánlatot. Végül nem lett cserélve a lencsetag, csak szoftveresen kalibrálták (25.000.-ért), így aránylag használható lett. Ráadásul összesen 3 hónapjába került...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
rekid
addikt
Imádom és én is d750-en használom.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Axel pRo
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
Azt hiszem maradnék a D3500-nál, fontos lenne most így elsőre a garancia.
Szükséges a 70-300 vagy igazából ennek csak távoli témáknál van igazán előnye?
Alapból azt feltételeztem, hogy a 18-55 elég lehet nagy általánosságban, ha nem annyira akarok távolabbi dolgokat célba venni vagy tévednék?
"Cogito ergo Sum."
-
Viperator
őstag
Most néztem utána rendesen, már nem kapható. Tegnap az egyik fórumtárs idelinkelt.... (azt a linket vettem át)
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Igazából csak jól hangzik, de nem egy óriási deal, így összességében ha mind a hármat megveszi az ember, ha még az ajándék táskát el is adod, akkor is kb. 10% kedvezmény jön ki.
Persze több mint a semmi, és tipikusan az objektíveket még Black Fridaykor sem nagyon szokták akciózni. Aki új, magyar, garis terméket preferál (pl. én is azt szoktam), annak megérheti.
Ugyanitt vese eladó[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Sleek
senior tag
Ezek szerint természetes dolog ez . Nem kell vele törődni.
Remélem nekik is lesz máshol garanciális ügyük és ezt mondják ,hogy nem kell vele törődni .<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
Tény matt üveget tisztítják cserélik azt mondta a telefonban.
De ezt a keresőt nem értem akkor sem. Ennyi erővel mindenre ki lehet akkor találni ,hogy nem garanciás az alkatrész.
Tény ha látszódna rajta rongálás nyom vagy egyéb behatás nyom akkor nyilván való a helyzet ,hogy pénzes csere.
De erre a gépre tényleg vigyáztam mint a hímes tojásra.
Nem is merek bele gondolni akinek full frame váza van és előjön ez a hiba az mit mond . Vesz pl 600ezerért gépet és jó pár hét után megjelennek a foltok.
Fizessen a drágán vett gépért még 50ezret.<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
Tutti az lesz a válasz ,hogy külső behatás érte a gépet.
Viszont a szaki azt is mondta telefonban ,hogy megpróbálják kifújatni , akkor megint az a kérdés ,hogy hogyan zárt ha be tud menni a levegő
Tényleg nincs bajom a csehekkel , de nekem az a gyanúm, hogy ki van adva nekik is mit kell mondani.
Utálok kekeckedni , de azért 50 ezer ft érzékeny tétel...<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
itouchfan
senior tag
Köszi mindenkinek!
Sajnos egyelőre csak épphogy kézbevenni, megnyomogatni volt lehetőségem.
Sajnos a D750-nél emlegetett "vao" effekt elmaradt egyelőre, de ennek az oka lehet az, hogy már fotóztam a géppel, meg a pont ugyanekkora D7200-at annyit tapogattam a MM-ban, hogy sztem még 20 év múlva is rajta lesz az ujjlenyomatom.Első benyomások azok a dolgok, amiért váltani akartam: kereső, AF gyorsasága, lefedettsége, és a személyre szabhatóság, beállítási lehetőségek. Ezek között még nem annyira tudok kiigazodni, a vaskos User Manual majd kötelező olvasmány lesz az biztos. Meg persze a dupla sd-foglalat, a státusz lcd, a beépített af motor mind újdonság.
Sajnos még egy ideig nem lesz lehetőségem normálisan fotózni, majd csak ha végeztem a vizsgáimmal. De akkor remélem jön a várva várt "vao-effekt".
Illetve majd a további dolgokról beszámolok.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Szerintem most elkapott a hév egy kicsit, azért áradozok a D750-ről, de képességeiben, kezelésben szerintem nagyon hasonlóak, kb. csak a nagyobb szenzor jelent egy jókora előnyt a D750-nek. A D7200 is egy nagyon jó váz, valószínűleg ha nem üt be hirtelen valami anyagi krach, akkor nem is adom el, megtartom másodváznak.
Majd csinálok direkt összehasonlítást ha lesz időm a hétvégén Amúgy pl. a fókuszmező ugyanakkora (
sőt, azt hiszem megegyezik az AF rendszerhülyeséget írtam, a Multi-Cam 3500 DX II azért kicsit gyengébb mint a 3500 FX II), ami így viszont kicsit zavaró, ha megnézed a D7200 vs D750 fókuszpont-lefedettségét, a képszélekre sokkal nehezebb komponálni a D750-nel, raádásul a fókuszál-újrakomponál módszer a kisebb DOF miatt még nehézkesebb. Szóval még kell szokni, de azért azt hiszem nem élek a 14 napos elállással[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
TayRol
nagyúr
Szerintem a kártyafoglalat számának felezése a legnagyobb hiba, mert a kevesebb pixel szerintem keveseket zavar, ellenben a képek mentésének többféle lehetősége az királyság volt.
Azért húznám ki a 7200-ast mert a pénzvisszafizetéssel simán megéri az utód a felárat.
Nekem ellenben a 1.5x-es crop faktor nem számít, de ha a 610-esnek észrevehetően gyengébb a fókusza akkor nincs sok kérdés.
-
bandigno
senior tag
-
Byk01
őstag
Ezt nem értem. A Sony A7III a tripontnál 760 ezer, a Z6 meg 700, ráadásul ez ugye bevezető ár, tehát rövidesen lejjebb fog menni kicsit (akkor is sok lesz még, de nem a mi pénztárcánkat célozták meg nikonéknál). Ha a felbontást nézem, akkor ugye ezek vannak pariban egymással. A 7R III meg kb. 30 ezer Ft-tal olcsóbb, mint a Z7, szóval olyan brutális eltérést az _árakban_ nem látok.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
veterán
Hát ja, én sem. (Főleg, mivel ez nekem csak hobbi, és még a D7100 is sokkal többet tud, mint amit a szintem megüt.)
Az igazi kérdés az, hogy a célpiacnak mennyire lesz túlárazva a meglevő Sony meg az egyelőre kituggyamilyen Canon konkurenciához képest.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
olivera88
veterán
Köszi. Kellett tölteni, mert elég alacsony volt az akkufesz.
Asszem nem jó állvány. Pedig Nikon kompaktomra jó volt. De a 3400 on mintha vastagabb lenne furat amibe a csavar megy.[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
hito
nagyúr
Annyi tudok, hogy ilyenkor ha vázon belül van egy AF adjustment opció, akkor jó eséllyel otthon is elvégezhető a beállítás. Illetve vannak még ilyen megoldások, de erről én sem sokat tudok. Le kéne venni a gép alsó borítását és imbusszal lehet kalibrálni az AF, de inkább nem nyúlok bele, mert nem értek hozzá.
A lényeg, hogy a vázat kell az obihoz kalibrálni ilyen esetekben és nem fordítva.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Tomdriver
őstag
(#36355) wms
(#36356) gergo5991Köszi a gratulációt!
Hát sajnos majd hétvégén tudom igazából kipróbálni a kittet, addig csak ismerkedünk.
Ma már sötét volt hogy hazaértem, de holnap igyekszem előbb, lehet lövök pár madaras fotót az etetőknél, szerencsére a téma adott mivel erdőben lakom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kés topik
- Hegesztés topic
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elemlámpa, zseblámpa
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest