-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz zsolti72837 #48900 üzenetére
Budai Petur jó szerintem. De van még néhány fotós youtube csatorna magyar nyelven is.
-
Viperator
őstag
válasz zsolti72837 #48882 üzenetére
Épület fotózáshoz Tokina 11-16/2.8 az ideális. Nem értem, miért nem próbálod ki a kiteddel? (18-140mm, mondjuk 18-50mm közötti gyújtótávval általad készült képek megfelelnek az elvárásodnak? Meg a szűk helyeken készült képek is?)
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
SkyLine3000
addikt
válasz zsolti72837 #48873 üzenetére
Városban, épület fotózáshoz inkább vmi széles kell. Mint Canonnál 10-18. Kb ennek a Nikonos megfelelője. Valamennyi zoom átfogás nem árt. Én is sokat fotózom a városomat (épületek, stb) évek óta. A 35mm apsc-n 52,5mm. Városban ettől szélesebb kell.
Én, ha megtalálom az igazit, akkor ezek az obik fednék le, amire kell (város, rendezvények): 18-105mm, 35mm és vmi széles 10-18 körüli.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ha már megvan a géped, gondolom kitobival használod, nem?
Próbálgasd úgy, hogy több pár alkalom erelyéig akkor sem tekered el 35mm-ről amikor eddig el szoktad - ha együtt tudsz élni vele úgy (vagy nem gond menet közben cserélgetni), akkor megveheted. (Én villámgyorsan agyfaszt kapnék tőle, nekem kell a nagylátó... dehát kinek mi. válik be.)
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
wms
senior tag
Ez egy jó kis obi, de lehet, hogy épületekhez szűk lesz.
-
PuMbA
titán
válasz zsolti72837 #44838 üzenetére
Aperture priority, shutter priority-n és manuál módon kívül semmit Auto-t még az esetek 2%-ában.
[ Szerkesztve ]
-
válasz zsolti72837 #44528 üzenetére
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
tvamos
nagyúr
válasz zsolti72837 #44509 üzenetére
Szerintem gyakorolj! Jobban fogod látni, mi hiányzik.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
válasz zsolti72837 #44509 üzenetére
Városban (ha ugyanazt értjük városi használaton) szerintem elég a 18-140, természetfotózásra jól jön a 70-300. Sokunknak van, jó objektív.
Azt, hogy megvedd-e, vagy még tanulsz/gyakorolsz előtte, azt neked kell eldönteni Ez egy ilyen hobbi. Eleinte én is mindig mindent megkérdeztem, aztán rájöttem, hogy
1. amit a pénztárca enged, ki kell próbálni, mert más nem tudhatja, hogy neked bejön-e vagy nem
2. az 1. pont garantálja, hogy ebből a hobbiból nem pluszban fogsz kijönni18-1400-ast én is szeretnék
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
válasz zsolti72837 #44507 üzenetére
Mire használnád?
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz zsolti72837 #44160 üzenetére
Komáromi Domonkos, Csurgó László, Kalocsaí Károly. Keress rá a szakikra.
16k? per darab???https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
i-sti
senior tag
válasz zsolti72837 #44162 üzenetére
Értem.
Röviden a történet.
Vettem egy D610.
Itthon hányódót egy 85 1.8 és 35 1.8 obi.
85-tel volt egy kis front-fókusz (FF), viszont LiveView-ben (Lv) karcolt
Ezért döntöttem amellett, hogy elküldöm, hogy "párosítsák" össze a vázat a 85, ezen felbuzdulva pedig már a 35-öst is oda csomagoltam, hadd dolgozzanak meg azért a 16k/db-ért.A lényeg, mivel én Erdélyországban élek így a Románia hivatalos Nikon szervizbe küldtem el (ami bánatomra nem Kolozsváron van, hanem Bukarestben).
Egyeztetés nélkül becsomagoltam amit akartam, felraktam postára, hétfő délután.
Hétfő este írtam egy mail Nikonnak, hogy megy egy csomag ezt és ezt akarom.
Kedden be is vették, kaptam a kódot amivel tudom követni a munkafolyamatot.
Ma pedig jött az árajánlat, hogy 16k darabja és akarom e vagy küldjék vissza őket.Novum Forum Siculorum
-
zsolti72837
addikt
válasz zsolti72837 #44160 üzenetére
[link]Itt említetted!
ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
i-sti
senior tag
-
tvamos
nagyúr
válasz zsolti72837 #44113 üzenetére
Azert arra szamits, ha kicsit is komolyan gondolod a targyfotot, akkor kelleni fog valami rendes vilagitas, hogy ne legyen nagyon vacak. Szoval arra tegyel felre egy kis penzt. + ahogy elottem mar irtak, kelleni fog egy allvany hozza. Az se 20 filler.
(En a magam reszerol inkabb vennek egy megkimelt, hasznalt D7x00 vazat, mint amik alatta vannak, de ez nehez, ha most kell, es nincs ido, vagy lehetoseg varakzni, mig eladova valik egy hasznalt. De ez nagyon az en sajat preferenciam,sokan nem ertenek velem egyet...)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
i-sti
senior tag
válasz zsolti72837 #44113 üzenetére
Nekem 2 évig volt/van D5200 + 18-105 kombó.
Teljesen jó. Csak ajánlani tudom. Ha van lehetőség akkor inkább a 18-140, de ha ezt kaptad jó árban, nyugodtan megveheted. Lényeg, hogy legyen kalibrálva esetleg kalibráltasd te.Novum Forum Siculorum
-
rekid
addikt
válasz zsolti72837 #44088 üzenetére
Az ilyen dupla kiteket felejtsd el.. az 55-300 arra jó hogy utána vágd valakinek.
Jó az 5xxx széra teljesen ahogy írták a 18-140 is jó lesz kezdésnek mindkettő használtan. 18-55 sem rossz de ha már kezdő és tapasztalni akarsz akkor a 18-105 meg 140 lefedi a portré kategóriát is (Mondjuk a szép háttérmosás felejtős) így tényleg tudsz kísérletezni mely gyutávok jönnek be a legjobban és később ha tetszik akkor tudod melyik gyutávban fontos neked a jobb obi. Így oda öntheted lavórral a pénzt.Gyáva népnek nincs hazája!
-
gaben22
senior tag
válasz zsolti72837 #44088 üzenetére
Ha én újra kezdő lehetnék (kezdő abban az értelemben, hogy első fényképezőm előtt lennék, mert amúgy kezdő vagyok én is), akkor elsőre tuti használtat vennék, valami d3*, esetleg d5* garanciával 1 kit obival, aztán onnan el tudnék indulni, hogy nekem mi is kell.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Sleek
senior tag
válasz zsolti72837 #44075 üzenetére
Szia nem tudom merre laksz de ha úgy van Székesfehérvár környékén ki tudod próbálni a gépet.
D5300 as gépem van 18-140es obival.Esetleg még Bp is ok lehet<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
rekid
addikt
Hát vagy veszel egy beugró kitet 18-105-tel és meglátod mennyire tetszik ez az egész neked. (Mindenképp használtan azért mert ha komolyabban akarsz foglalkozni vele akkor úgyis eladod és veszel komolyabbat így kisebb a bukó és marad pénzed másra is.)
Vagy veszel egyel-kettővel (d5xxx-d7xxx) magasabb kategóriát -használtan mert új nem fér bele. Így tovább elleszel vele a tanulás során.Azzal számolj, hogy mind a természet mind a tárgyfotózásnál előbb utóbb akarsz majd egy állványt ami kínaival is számolva minimum 20K. Ha minőségit vennél az olyan 50-től. Tárgyfotónál világítani is akarsz majd na az egy újabb pénztemető tud lenni. Természetnél jöhetnek majd a szűrők obitól függően 10K-40K-ig.
Stb.. A lényeg, hogy mielőtt döntesz nézd meg az érdeklődési köröd alaposan és hogy mi kell hozzá. És kalkulálj a szükséges pénzzel is.Gyáva népnek nincs hazája!
-
i-sti
senior tag
Szomorú vagyok 😢 hogy nem akarod megszerezni a falu bikája titulust 🙁
Novum Forum Siculorum
-
rekid
addikt
válasz zsolti72837 #44071 üzenetére
Mekkora a keret?
Mit akarsz fotózni?
Meg akarsz tanulni rendesen fotózni vagy csak kell egy gép?
Használt is játszik?Gyáva népnek nincs hazája!
-
i-sti
senior tag
válasz zsolti72837 #44071 üzenetére
Kezdő kitnek egy D750, 3 darab lencsével, 14-24, 24-70, 70-200
Ezzel a kittel te lennél "a falu bikája, az összes level-el"Novum Forum Siculorum
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest