-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjoco1
addikt
válasz Peczek #51989 üzenetére
Ez is nagyon ésszerű amit mondasz , mert elég sokat " cipelte " magával , de keveset használta elmondás szerint . . Símán elképzelhető ,hogy a fotós táskában horzsolódott le kicsit egy két gomb . A Camera Shutter Count al magam ellenőritem le az ígért expo számot . Én lőttem a képet és azt töltöttem fel .
Szóval lehet én látok rémeket és gyártok feleslegesen összeesküvési elméletet .
Amúgy teljesen szépen muzsikál minden porcikája ."A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
-
Kis Tigris
tag
válasz Peczek #51923 üzenetére
Jó az 50-es is, hisz az FF majdnem 80mm. De a 85-ös még jobb, főleg ha portrézik az ember. Még közelebb van az emberi geometria a valóságoshoz. Volt Viltrox 85/f1.8, mellette sigma 56mm f/1.4 dc dn contemporary. Hiába Sigma f/1.4 meg penge lencse, a képi világ (geometria) inkább a Viltrox
Persze művészkedni simán elég az 50mm, lehet egy Takumar 50/1.4 is elég lenne. De mivel a Nikon D3200 nem Sony Milc, így buktam a Focus Peaking-et alapból, ezért kell min az AF. Amúgy nem hiányozna FocusPeaking mellett
Más: ha rendelek egy 50mm f/1.8 G-t, mennyi az esélye hogy Defocus lép fel? Igazából pontosan nem tudom mi az, hisz Sony Milc vonalon ismeretlen fogalom. De valahol itt a fórumban olvastam h meg van az esélye h nem illik egy gép egy obihoz :/
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Peczek #51886 üzenetére
rendben csak arra vonatkozott a konkrét kérdés hogy iso-ban(tehat jobban birja e a magasabb iso-t a d7200 mint a 7100) és af-ben (ami -3fé től mukodik az automatikus elesseg allitas,szemben a d7100 al aminek -2fé től) az előnye az én felhasználásomnál (fotozas beltérben kevesebb fénynél) kijönne e a 7200 fenti előnyei?
vagy nem jobb iso-ban és ez a -1fé diffi sem érezhető ? -
Byk01
őstag
válasz Peczek #51742 üzenetére
Szerintem legyen 10-1000/1.0 100 000 Ft-ért, hogy ne kelljen csak az egyeseket meg a nullákat megjegyezni
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
-
HThomas
őstag
válasz Peczek #50933 üzenetére
Nagy előrelépés lenne a Nikon a Sigma 10-20 után?
Ha már előrelépés, akkor OK.
A Sigmával alapvetően két bajom van:
- nyitva elég gyengék a szélek, ezért nem is használom ki a fényerőt (csak ritkán, beltérben, ha nagyon kell)
- szerintem decenteres az én példányom, mert a kép jobb széle gyengébb. Nem mindig jön elő egyformán (rekesz, gyújtótávolság függő gondolom), valszeg futok egy kört a Camera kft-vel, hátha tudnak kezdeni vele valamit.Szóval alapvetően az élessége rendbe lenne a Sigmának, viszont jó lenne egy olyan objektív, ami konzisztensen viselkedik és jobban teljesít a széleken.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz Peczek #50923 üzenetére
A V1 75Ws-nak van titulálva
(YT direkt link, AD100 összehasonlítás a V1-el)
A V1 az erőteljesebbek közül való. 60-70 Ws a reális teljesítmény a nagyobbaknál, de önmagában ez sem mondd semmit. (GN-ből legalább lehet számolni rekeszt, távolságot... WS-ból nem igazán)
Van pl 400Ws-os vakum. Sőt, párban is vannak. A gyártó fél év eltéréssel a 400-as típust 450 Ws-nak írja a ktalógusban. A korábbinál 400Ws-nak. A másik cég (Godox) 400Ws-os vakuja azonos fényformálóban alig villan erősebben mint a Godox 300Ws-os vakuja.
Pl akkusnál a tesztek szerint az AD600 (első generációs) alaprefivel erősebb mint a Broncolor Siros 800-as akkusa. Szóval inkább a fénymérőnek hiszek, az legalább a pillanatnyi állapotot mutatja (az adott fényformáló, távolság függvényében) -
VivienR
tag
-
FerNandor
őstag
válasz Peczek #50345 üzenetére
Köszi. Igaz amúgy. Kár volt elkezdenem olvasgatni mindig rájövök, hogy f@szom a fórumba amúgy nem eddig minden téren hasznos a PH fórum a tagoknak hála.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
pergabb
senior tag
válasz Peczek #49967 üzenetére
Bonyolultabb picit, alap esetben faziserzekelessel gyorsba vagja merre es hova, kontraszt alapuval finomhangolja, de nem minden af modban, van ahol csak a faziserzekelest hasznalja a milc is, viszont ugye nincs egy rakas zavaro tenyezo a vazban ami tevutra vinne, ahogy dsrl eseten
-
HThomas
őstag
válasz Peczek #49965 üzenetére
Nem hangzik túl jól... nekem olyan problémám volt, hogy konkrétan közelre jó volt az alap érték (fine tune 0), viszont néhány méterre kellett -5, különben kb fél-egy méterrel mögé ment a fókusz. Viszont néha, távolabbi képeknél meg mintha még az is kevés lett volna. Szervízben anno hasonló hibára azt mondták, hogy ez így ok, illetve valamit állítgattak rajta szintén, de teljesen soha nem lett jó.
De hogy van ez, a MILC-eknél a szenzoros PDAF mellett sincsenek ilyen problémák? -
Ba cy lus
addikt
válasz Peczek #49941 üzenetére
Mondjuk ezt sem egészen értem, hogy egy relatíve gyengébb képességű üvegen miért hoz egy nagyobb felbontású érzékelővel bíró váz (pl. a DX-es verzió esetében a D500-hoz képest a D5300 hoz pluszban 3 p-mpixelt). Azt gondolnám, hogy a leggyengébb láncszem a döntő ebben.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz Peczek #49792 üzenetére
32GB-nál SDHC lesz. Inkább arra ügyelj, hogy lehetőleg garantált 30 MB/s írási sebességű legyen, azaz U betűben 3-as és/vagy V30-as jelölés legyen rajta.
Fejből nem tudom, hogy a D7200 kezeli-e az UHS-II-es kártyákat, azt nézd meg a doksiban, mert ha nem, akkor figyelj rá, hogy ne olyan legyen. (a kártya hátoldalán van egy plusz csatlakozó sor)[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz Peczek #49790 üzenetére
Mindkettőt kezeli és nem azt kell eldönteni, hogy melyik kell, hanem, hogy milyen kapacitásút akarsz, mert attól függ, hogy SDHC (32GB-ig) vagy SDXC (64GB-tól) lesz. Van némi átfedés, de ez az alap "leosztás".
A kézkönyvben benne van, hogy milyen típusokkal tesztelték.
Inkább a sebességre ügyelj!
Link1, Link2.[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
válasz Peczek #49742 üzenetére
Ez szinte biztos, hogy lehúzás. Valószínüleg arra játszik, hogy valaki előre utaljon neki és lenyúlja a lóvét. Bár beleírta a személyes átvételt, de a helyszín Fehérgyarmat az ukrán határ közelében. Nem sok település van messzebb nála Budapesttől. Ki a nyavalya megy oda. Ha valaki mégis menne, azt meg biztosan lerázza. Több mint 1 hetes hirdetés, ha nem kamu lenne 24 órát sem bírna, rögtön elvitték volna.
B verzió: Nem kamu és nem lopott, csak senki nem meri megvenni ennyiért, mert gyanúsan olcsó.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Peczek #49742 üzenetére
Véresen alul van árazva mindkét tétel, ráadásul ugyanonnan, ótvar helyesírási hibákkal megtűzdelve... ez bizony lopott cucc lesz, közelébe nem mennék.
EDIT: megnéztem a csávó egyéb hirdetéseit... hát, nagyon büdös az egész.
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
oszy
veterán
válasz Peczek #49686 üzenetére
Igen, már kifutott termék.
Ilyet találtam Vanguardot
Ez nagyon tetszik Lowepro, de nem tudom mennyire praktikus.
Plusz még ezeket nézegettem:
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Laby
őstag
válasz Peczek #49465 üzenetére
Egyszerűen úgy lehet kibírni, hogy szinte csak egy dolgot fotózok. Sporteseményt, pálya széléről, és így csak ritkán kell 70mm-nél nagyobb látószög. Egyre többször belefutottam 1-1 szituba hogy mégis csak kéne, és most értem el arra a szintre, hogy vegyek valami egyszerűbbet ha a szituáció úgy hozza, akkor tudjak mihez nyúlni.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Throme
veterán
válasz Peczek #49239 üzenetére
Nézd meg annak a sigma 17-70-nek a különböző fókusztávokhoz passzoló rekesz (f) értékét, és hasonlítsd össze a 18-140-ével. Kb fél fényerő van köztük, amit a mai szenzorok - szerintem - kibekkelnek...
Inkább 17-50 végig f2.8, na ott már érezhetőbb a különbség (... egészen 50mm-ig, ahol vége a dalnak sigma esetében )
-
Byk01
őstag
válasz Peczek #49070 üzenetére
D5600-on az D-vel nem lesz autofókusz. Annyira nem lehet szűk a büdzsé, hogy a kettő közti árkülönbözet ne férjen bele, a G verzió sem olyan drága használtan (bár mostanában mindennek nagyon felment az ára).
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
80hun
addikt
válasz Peczek #48533 üzenetére
De ha csak “macro”-nál látszik a fb focus akkor minek is akarod álligatni?
Egy sima uwa obit tájképre és epületre meg talán csoportképre tudsz használni. De itt nem fogod észrevenni az fb focus mivel már f2.8-on is nagy a dof nagyon.Mi volt a gondod vele ahol szamit hogy fb focusos a tokina uwa?
-
PuMbA
titán
válasz Peczek #48525 üzenetére
"Én egy (garanciális) D7200-es vázat küldtem ki back - front fókusz problémák miatt, de az objektívek nélkül"
Hát obik nélkül zéró értelme volt ennek, mert csak obikkal együtt lehet megszüntetni a front-back fókusz problémát Minden darab objektív máshogy viselkedik ugyanis.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Peczek #48525 üzenetére
Ezzel a kiküldéssel mit oldottál meg? Valószínűleg egy referenciához beállították, de így is szerencse kellene ahhoz, hogy a saját obijaidat ne kelljen beállítani a vázadon. Legfeljebb - mondjuk - 4-es értékre, a 8-as helyett....
Nagyon vártam, hogy a sigma 17-50 kijön "C" verzióban is, de valahogy nem akarják. Teljesen körbelőtték, ezt kihagyták.
Mindegy, már letettem róla. Nem is használtam a nikon rendszert Karácsony óta....Tokinát a vázad nélkül belövik valami referencia értékre, aztán vagy jó lesz a vázadhoz, vagy nem. Ha a vázaddal együtt küldöd, akkor feleslegesen küldted korábban szervizbe, és újra állíthatod a többi obidat is be.
Zoom-hoz amúgy is nehéz állítani a vázat, mert csak 1 értéket tárol, azt' 'jónapotkívánok'. -
amstro555
tag
válasz Peczek #47727 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor megtartom tartaléknak vagy eladom hibásan, esetleg én megjavítom valami youtube videó alapján. https://www.youtube.com/watch?v=6Y-OX_snWwc
Milyet érdemes vennem, ami illik a géphez? Ez a kit obi nem vált be túlzottan. A VR berezonált és szellemképes lett a kép, a felbontása sem volt túl jó.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Peczek #47403 üzenetére
Jelen! Két hónapja egy objektívet javíttattam velük, teljes mértékben elégedett vagyok, nem egészen két hét alatt megvolt. Amire érdemes figyelni, hogy a kiküldött emailekben kissé talányosan fogalmaznak néha, translate a fordítás, szerintem. Van egy pont, amikor arra várnak, hogy visszaigazold, hogy javíthatják a készüléket, aztán még egy, amikor fizetni kell előre, hogy visszaküldjék. Az ügyfélszolgálat viszont segít, viszonylag gyorsan.
-
tvamos
nagyúr
válasz Peczek #47174 üzenetére
De lejon belole 30 penzvissza, ha jol latom. Az nem rossz ar. (Mondjuk annyira nem is jo. Persze, ha lenne benne IBIS, akkor utos lenne...)Huhh... erdekesen intezik ezt a kedvezmenyt...
Node legalabb nem csinalt a Nikon kulon bajonetet a DX-nek, mint a Canon az M-eknek. (En azt ontokonszurasnak erzem...)
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Közben értelmeztem a dolgot, hogy ez most nem visszatérítéses móka hanem azonnali akció ami már rögtön levonódik a webshop árból Sorry, benéztem.
Árukeresőn nézelődve amúgy lehet korrekt árakat találni, és attól még igaz marad az (sőt, így még egyszerűb is hogy nem kell visszatérítéssel mókolni) hogy a majdani BF / év végi kiszórásos akciókban is lejön ez a fix kedvezmény
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
"...mint itt akció után? " Na várj, ha az "itt" alatt a nikon.hu-t érted, szerinted vásárolt már valaha valaki innen?
Ellenben a viszonteladóknál is érvényes a visszatérítés, kis türelemmel (BF, karácsony) ordenáré módon bestbuy árakat lehet összehozni. Így lett a D750-em tavaly 360e-ért újonnan garisan"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
itouchfan
senior tag
válasz Peczek #47083 üzenetére
Az objektívet kalibrálják a vázhoz, szóval a garancia nem vonatkozik rá.
Viszont a D7200 menüjében tudsz egy kicsit korrigálni ezen, minden objektívre tudsz beállítani egyedi fókusz értéket, ez sokszor megoldhatja a problémát.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Roachy
senior tag
válasz Peczek #47000 üzenetére
AF-C = Continuous, folyamatos élesség állítás, amíg nyomva tartod a dedikált/programozott AF gombot, ami a gép hátulján található, jobb oldalt hüvelykujj magasságban. Ha jól tudom a 7xxx szériától fölfelé van csak ilyen. Alatta csak a félig benyomott exponáló gombbal lehet aktiválni az AF-t.
[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
válasz Peczek #47000 üzenetére
A Nikon dslr-ek kontraszt alapú Autó focust használnak liveview módban, míg a milcek fázis különbség elvűt.
Nem akarok annyit gépelni, itt le van írva a különbség. -
veterán
válasz Peczek #46993 üzenetére
95% :
AF-S, csak középpont, hátsó gombbal fókuszálás és rekomponálás5% :
AF-C, "3D" AF, "találd ki, öcsém, sorozatot nyomok" mód(Az AF finomhangolás szerintem Nikon vázon zoomokkal eleve felejtős, de majd biztos lesz, aki szerint érdemes szüttyögni vele... )
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Peczek #46376 üzenetére
Igen, amiben azonos érzékelő és zár volt, az valóban tudta ezt.
Na de az, hogy nem kellett bohóckodni, az így ebben a formában azt hitetheti el másokkal, hogy azzal gond nélkül lehet bármilyen száridővel vakuzni, holott nagyon be tudott sötétedni a kép, szóval nem egyenértékű ez a kis "extra tudás" a valódi HSS-el -
zyzz
tag
válasz Peczek #46244 üzenetére
Igen, ez esélyes.
Gép választásnál nekem a fő érv az alapvető minimál technikai igényeken túl a teljes bekerülési költség volt = mennyibe kerül nekem a buli egy évre vetítve, ha 3 év múlva eladom a cuccokat (ennyi időnként reálisnak látom a cserét). Vagyis a fő költség nem a gép induló ára (azt ki tudom köhögni), hanem az értékvesztése. Ezt kevesen veszik itt figyelembe, úgy látom. Ez a D5600 sztem már az árgörbéje alján van -> minimál esés várható.
Ezzel a szemlélettel (használt is lehet), milyen gépet ajánlanátok? (fő kritérium: kis értékvesztés - nem a kiinduló ár; cél: utazás, portré, kisebb rendezvények fotózása amatőrként, nem ebből élve)
-
veterán
válasz Peczek #45586 üzenetére
"ill. a nagyobb felbontás, ugyan azon objektív esetén. "
Ez mennyire biztos...? Én csak arról tudok, hogy a diffrakció az, ami a crop mértékétől függően egyre tágabb rekeszeknél jelentkezik. Durva egyszerűsítéssel - amelyik obi felbontóképessége FF-en még f/16-nál is elmegy, az APS-Cn mondjuk már f/11 körül kezd homályosodni, m43-on meg f/8 felett már bebukik a max. élesség.
De arról még nem hallottam, hogy normális fényviszonyok között és az adott diffrakciós limit alatti rekesszel egy akár csak közepesen modern obi érezhetően élesebb lenne FF-en, mint APS-Cn...
-
marcitp
őstag
válasz Peczek #45492 üzenetére
7200-ba én innen rendeltem, nem jött még meg, de ajánlott eladó.
ez a típus árban is jó, meg sebességben is rendben van.Szintén ajánlott.
Van, akinek semmi baja a microSD-->SD átalakítóval, de én is inkább a normál méretet választottam, minek a micro, nem akarom telefonban is használni. Bármennyire is stabilak az adapterek, csak egy közbetét, nekem nem hiányzik.
Ha kártyát veszel, elég az UHS-I a fgép nem fogja gyorsabban használni, mert a slot az fgépben is UHS-I. Másoláskor kártyaolvasóban elviekben gyorsabb, ha tudja az olvasó a II-es szabványt. Ha lehet, U3 kártyát vegyél. Kicsit utánajártam, Ropit is faggattam, nekem kb ennyi jött le. De lehet, tévedek, többiek majd megírják...[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
helixP
nagyúr
válasz Peczek #45492 üzenetére
Persze, hogy lehet, mért ne lehetne? De az adapteres megoldás is játszik, nem rázódik ki sehonnan semmi.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz Peczek #45305 üzenetére
Megértelek.
Én még szeretem az utómunkát amúgy, ritkán kell sokat vacakolni vele, családi képek, egyebek, semmi extra, viszonylag gyorsan megvannak.
Szeretem ezt a gépet, pl a D300 sokkal többet kellett vacakolni.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
válasz Peczek #45303 üzenetére
Szerintem érdemes neutral-ból indulni. Beltérben autoWB-vel, vakuval is sokszor erős narancs lesz a bőr, nekem mindig nehézséget okoz a bőrszín, de másik géppel is.
Próbálgatni kell sokat; csinálj preset-eket, U1, U2-be mentsél, frankón működik.
Amúgy meg tényleg inkább fotózz nef-ben, utómunkánál több lesz a tartalékod.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Throme
veterán
válasz Peczek #43735 üzenetére
Pedig nem járnál rosszul egy 7x00 vázzal.
Alap dolgok nem sokat változtak
Nem árt néha korszerűsíteni, pláne, ha sokat fotózol.
A szekrénynek tényleg felesleges új vázat venni.szvsz
#43731) Kutya_68 _: tükrös vázakban (canikon) most sincs stabi, mégis jól elvagyunk stabis zoom-okkal, meg stabimentes fixekkel
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Peczek #43729 üzenetére
Nekem a beállításokkal gyűlt meg a bajom régebben. Valami úgy maradt. Pl kültéri képeknél be volt kapcsolva az auto iso, ami beltéri vakusnál is úgy maradt..... hát születtek a sokcsillió iso-s vakus képek... .
Aztán ezt valamelyest orvosolta a haladó váz user 1-2 kapcsolója.
Nem kell agyalni mi van elállítva.Nekem is volt ilyen AF lock-os dolgom. Valahogy bekapcsolódott...
-
randras_83
addikt
válasz Peczek #43732 üzenetére
óóó megesik, simán lockoltam már én is a D200-on...mire rájöttem...
Mondjuk a kedvencem az az volt amikor a D750+markolat, AF beállítva az AE/AL lockra a markolaton is és a markolathoz kapott rádiós kiolódval nem akart fókuszálni emiatt...És akkor már még egy, szintén D750+markolat, a táskában benyomódott a kioldó gombja, de csak félig...én meg pánikba voltam, hogy nem csinál semmit a D750- csak beáll végtelenre....https://www.flickr.com/randras83/
-
marcitp
őstag
válasz Peczek #42280 üzenetére
Én úgy tudom, elég jó a 7000 jpg motorja. Grat a masinához!
D70-re én nem töltögettem semmit, alap volt az NX capture, a D300-nál is. 300-nál meg csak raw, ha jót akartam.
A 7200 meg elég jó jpg-ből is, mindenféle custom curve-ök nélkül is. Elég a beépített Picture control állítgatása - szerintem. Sztem 7xxx-től elég jók a jpg-ek.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest