- Jelszókezelők
- YouTube
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
veterán
-
-
Winnie The P
őstag
válasz NandorHUN #49333 üzenetére
Az az érdekes, hogy a Jupio 1 db. 18990. ft + szállítás (3 év gari), eredeti 18990 ft. (Ed. + szállítás) 1 év gari.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #48789 üzenetére
Nem vagyok rasszista, szívesen elvagyok DSLR-esek társaságában is, főleg, hogy technikailag van itthon nikon dslr váz (egy infrásított d5100, kb 3éve vettem elő legutóbb).
#48801: +1, dobtam is egy hátast, amikor látom, h +125 olvasatlan mióta legutóbb ránéztem a topikra
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
nozs23
addikt
válasz NandorHUN #48334 üzenetére
Ja, végülis gyakorlatilag rosszabb a két SD foglalat, mint az egy, vagy mit akarsz ebből kihozni?
A két SD kártya marketing nonszensz, de az egy XQD 3-4x áron az istenkirály és véletlenül sem marketing BS...Kérdezz meg valakit, aki mondjuk pénzért fotóz, hogy mit választana egy single xqd-t, vagy két SD-t? Nem véletlenül sztenderd ez a pro gépekben tizenx éve már. Akiket én ismerek fontolóra se vennének egykártyás gépet, de tuti ők a hülyék.
-
Roachy
senior tag
válasz NandorHUN #48332 üzenetére
XQD-val még nem volt bajom, de SD és CF kártya is adta már meg magát munka közben.
Mindegyik eredeti, drágán vásárolt márkás kari volt. És mindkét esetben a gépben lévő másik kártya mentette meg a melót.
De tény, hogy az XQD elvileg sokkal biztonságosabb mint bármelyik másik, de ezt is csak az idő fogja majd igazolni. Engem továbbra is megnyugtat, ha van egy backup is a gépemben. Ha csak 1% az esély a meghibásodásra és az pont nálam jön be fontos munka közben, akkor igenis életmentő a második kártya. -
Roachy
senior tag
válasz NandorHUN #48186 üzenetére
Minden lítium-ion aksi a technológiából adódóan magában hordozza a veszélyt. Teljesen mindegy ki gyártotta.
Bár én eleve gép vásárláskor, veszek mellé pluszban 2-3 akkut, de ennek ellenére van nekem is utángyártott aksi. Egy utazás során muszáj volt venni, mert kimaradt a táskából.
Soha semmi bajom nem volt vele, pedig azóta is használatban van. Sőt, több képet lövök vele a gyárinál. Mondjuk ez nem hamisítvány, hanem utángyártott. Árban kb pont a fake és eredeti között volt félúton.
Továbbra is azt mondom nem kell félni a jó minőségű 3. fél által gyártott elemektől, ugyanakkora eséllyel teszik tönkre a gépet, mint a gyári. -
*Ropi*
félisten
válasz NandorHUN #48119 üzenetére
"Azért arra kíváncsi lennék,hogy melyik komolyabb monitor gyártónak van a kijelzője alapból kax fenyerore meg kontrasztra állítva..."
Szinte az összesnek, mert a vivid / splendid / entertainment / stb. módok mind a csillagos egekig ki vannak maxolva.
"Azaz feltételezzük,hogy aki fotod editál és nyomtat nem egy szar 50 ezres TN paneles monitoron editál - amit amúgy is felesleges lenne kalibrálgatni, hanem egy drágább és jóminőségű IPS-en, ami alapból gyárilag is elég jól be van lőve."
Höhö...Azt csak hiszed. FB-os fotós csoportokban sikkesen kérkednek azzal a képfényező géptulajdonosok, hogy ők márpedig nem kalibrál(tat)ják a monitorukat, mert szerintük semmi értelme: az ügyfél sem azon nézi, akkor meg minek...
"Nehezen hiszem,hogy bárki megmondaná hogy ezek után 2 ugyanezen monitor kalibralt és nem kalobrált válotozatán szerkesztett képek kinyomtatása esetén melyik a jobb színhelyességben."
Ebben a cikkemben összefoglaltam a lényeget a megjelenítők kalibrálásával kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Roachy
senior tag
válasz NandorHUN #48119 üzenetére
Ez így azért nem igaz.
Ha kalibrált monitorod van, akkor az ott készített képek, átlagban minden megjelenítőn jól fognak mutatni.
De pl ha a monitorod túl-alul szaturált, vagy túl világos, sötét stb, akkor azért lehetnek komolyabb gondok is. Gondolj csak bele, ha te egy alul szaturált megjelenítőt nézel, ezért a képeken fel húzod a színeket, akkor ezek egy másik jobban szaturált kijelzőn, hogy fognak kinézni.
De van konkrét példa is ilyenekre, nem rég pl egy fotós csoportban az egyik srác képei tök jók voltak de mindegyik túl sötét. Kiderült, hogy max fényerőn és kontraszton használja a monitort. Másik esetben hiányoztak a rendes kékek, mert ott meg túl hideg színhőmérsékletre volt állítva.
Ha nem is létszükség a kalibrálás, az nem igaz, hogy értelmetlen.
Ha csak pár képet is nyomtatsz, akkor már erősen ajánlott. Profiként meg kötelező.
Gyárilag kalibrált monitorok pedig nem az átlag kategória. Egy átlag IPS is csak tessék-lássék módon van belőve, bár igaz hogy azért jó eséllyel használhatóbb színekkel jön ki a dobozból mint egy TN paneles.
De a gyárilag közel helyesen beállított monitorok sem jelentenek életbiztosítást. Egy rendes kalibráció, a te gépeden és munka környezetedben és az ottani fényviszonyok között kell történjen. -
.mf
veterán
válasz NandorHUN #48095 üzenetére
Egen, ezzel mindenki szív, szép munkát végeztek a mérnökök... Ha az FTZ-n hagyod, az se jó, mert akkor nem tudod az FTZ-t lecsavarni, a talp beleütközik a markolatba. Bezzeg ha a másik irányba nyílna, legalább ez a probléma nem lenne, miért kell nekik ilyen hülyeségen különcködni, itt lett volna egy új mount kijavítani a hibát...
Nekem is az itthon lévő féltucat Arcás QR-plate közül csak 2 fért el, épphogy (az egyik ha nincs teljesen egyenesen, akkor már bele is ütközik az FTZ). Azóta vettem egy L-bracketet, most az van rajta. A Peak fityegőjét valahol abba is bele tudod akasztani; a talpak viszont cserélgetősek maradnak...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz NandorHUN #47651 üzenetére
Z6 30 MB-os raw-kat lő, 64-es kártya nettó ~60, az ~2000 kép, 3 napnál az ~ kép/nap. Az rengeteg utazási képnek: 11 órán át minden percben kép. Ha úgy tudsz percenként lőni képet, hogy mindegyik kép átgondolt, van érdekes téma, van kompozíció, kerested a szöget, van fény, és nem ugyanaz van százszor, akkor emelem kalapom - de gondolom ez inkább géppuskázás.
Pár hete jöttem vissza Japánból, ha a hullócsillag-vadászat miatti éjszakai darát nem számolom, akkor majdnem egy hónap belefért 64 GB-ba. Pedig rettentő sokat utaztam, egy bő Mo-Japán távot elutazgattam országon belül.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #47651 üzenetére
Pl a camera connect and control app-al közvetlen otg-s kapcsolatot tudsz csinálni a teló és a kamera között és lehet lefelé szedni a fájlokat. Ha USB3-as telefonod van (ritka), akkor érdemesebb OTG kariolvasót nézni. Nekem jövőre lesz telefoncsere, alapkövetelmény az usb3+ és a 256+GB tárhely megléte, erre fogok backupolni - egyúttal kényelmes hely fotó-videóselejtezéshez is.
-
Viperator
őstag
-
rob01
tag
válasz NandorHUN #47645 üzenetére
Szia!
Ezen az oldalon a Z6 és az A7iii van összehasonlítva részletesen:
https://mirrorlesscomparison.com/sony-vs-nikon/z6-vs-a7iii/ -
t72killer
titán
válasz NandorHUN #47643 üzenetére
Igen, de hálistennek épp most kezd megtörni a jég. A CFE ugyanolyan nyílt szabvány, mint az SD csak sokkal több tartalékkal. Bízom benne, hogy ezt a részt ki fogják csiszolni nikonék és a a delock-féle olcsóbb kártyák is zökkenőmentesen működnek majd a következő pár hónap firmware-csiszolása után. Egy dolgot tuti kiver belőlük a piac, a sandisk+lexar karik támogatását. Magára valamit is adó fotós cég nem negligálhatja ezeket tartósan...
Addigis, ezt találtam neked Mo.-gon: tokkal-vonóval indulókészlet 64GB XQD-vel, 24-70 obival ÉS FTZ adapterrel 720eFt őszintén nem vagyok jártas a magyar boltoknál, nem tudom a 3év 220V gari jónak számít-e. A7iii-at max a levélnehezék 28-70 3.5-5.6-os obival kapsz kb ilyen áron, mindenféle adapter (ugye sonyra pl jól jönne a komplett canon obipark...) és memkari nélkül.
Egyelőre én is egy darab karival ügyeskedek, szvsz a CFE-s "liberalizáció" eredményeképp fél éven belül fogunk látni kompatibilis, sdxc árú de megbízható karikat.
Rákérdezhetsz, hogy a boltban esetleg van-e tapizható példány
Korábban említetted az időjárásállóságot valahol, itt meglocsolták az azonos borítású z7-et.
P.S.: a z24-70 f4-es obival azonos minőségű sony a 24-105, ha sony-t vettem volna, az lenne a gépen - viszont az a kit visszatérítéssel is 1milla!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #47641 üzenetére
A németeknél valaki kipróbálta a FW által hivatalosan nem támogatott Delock CFE karit (73€/64GB), ami kb : működött, de lassabban, mint egy xqd.
Sztem be fog ez indulni és nem lesz óriási árkülönbség ahogy több gyártó is tolja majd a karikat.
"marad is pénzem" - nem marad, mert az a7III drágább
Egyébként nekemis nagyon bökte a csőröm az xqd árazása, főleg, hogy tavaly vettem egy UHS-II 128gigás sdxc karit az előd gx80-ba. A magyar boltok is igazán csipkedhetnék magukat annyira, mint a németek a memkaris kitekkel, és akkor legalább egy induló fejfájás kilőve.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #47638 üzenetére
Gyakorlati haszna már az UHS-II-nek sincs normál fotós-videós felállásnál.
A puffer gyors karival gyorsabban ürül sorozatnál - de ez ugye csak 20-30 kép után téma. Ezenkívül ha megtöltöttél egy 100GB-os karit, akkor nem fél év, mire lemented a tartalmát.
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #47633 üzenetére
sokmindent kitárgyaltunk priviben, próbálok nem szóismétlésbe keveredni. Szval a z6-hoz már volt egy igencsak komoly AF-javítós firmware, tényleg igyekeznek. Erre a hétre is megy a petyka h kiadnak valamit, de ha tényleg, az egyelőre nagyon valószínű csak a cfexpress kompatibilitás lesz: ez se rossz, ha még nem vetted meg: eleve veheted a kicsit ktg-hatékonyabb és (legalábbis a pc-s olvasóban...) sokkal gyorsabb cfe kártyával.
Amit HW-esen lehet csak megoldani:
- pormágnes szenzor(borzasztóan idegesít, h örökké pucolni kell!): a kis GX80-am korántse vonzotta ennyire a szutykot. Ráadásul a beépített porrázó semmit sem ér, még frissen rászállt pihedarabbal sem bír. Tudtommal a sony-k is ugyanígy szívnak.- EVF-lag: nem vagyok sportfotós, engem személyszerint BIF-nél se zavar.
- Lassú szenzorkiolvasás (kapcsolódik az EVG-laghoz) = 1/40sec környéki rolling shutter = vibráló műfényeknél (ma már kb mindenhol ilyenekkel vakítják a pórnépet) csíkos lesz a kép.
A 3rd party obikra kb mérget lehet venni: ha a kis m4/3-ra is rácuppant a sigma, akkor a canikon milcekre is rá fog. VISZONT: a milc piacvezető egyelőre a sony: a sony bajonett torka nagyon vékony, más optikai tervezést kíván, mint a széles, mindent beengedő z-bajonett. Ez azt jelenti, hogy természetesen azonnal adaptálhatók az FE-végű obik (ez már jelenidő, techart adapterrel AF használhatod a sonyra gyártott obikat, a tamron sortól a Batisokig), DE ha nem csinálnak egyedi z-s lencsedizájnt, akkor elvész az extrém rövid bázistávú, széles torkú bajonett előnye. Ezt mondjuk első körben cáfolni látszik, hogy a z-nikkorok kicsit bumfordiak. Bár az is igaz, hogy mind2 24-70es alapzoomból (f4/f2.8) szuperjó minőséget tudtak kicsiholni.
Én őszintén abban reménykedek, hogy a picit hosszabb bázistávú canon RF obik adaptálását fogja egy élelmes cég megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz NandorHUN #47633 üzenetére
Z6 van; A7m3-at nem próbáltam annyit, hogy össze tudjam hasonlítani.
Netes reviewk alapján a fw-frissítés óta már csak hajszálnyival gyengébb az AF; nekem nem volt vele semmi bajom, bár én a régi A7m1-gyel is elvagyok.
Voltak fw frissítések, de ki tudja, mik lesznek még. Ígértek egy új fw-t CFexpress kompatibilitásra is, idénre vártuk, még mindig nem jött meg, továbbra is csak a méregdrága XQD kártyákkal kompatibilis. Válassz jelenlegi tudásuk alapján, ne valami jósgömbből.Zárt, nincs (még(?)) senki mástól natív AF-os obi. Pedig örülnék a Tamron f2.8-as triójának vagy a Samyang kis 18 és 45-ös fixeinek a Nikon saját nagy, nehéz és drága megoldásaival szemben. Nem-natív vonalon viszont az FTZ-vel sok FX-es (Nikon, Sigma, Tamron) elég jól működik.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
veterán
válasz NandorHUN #43870 üzenetére
Az E-sorozaton tudtommal nincs a frontlencsére csodamáz (Nikon Integrated Coating) felkenve - ott az üveg, osz' csá. Aki próbálta, majd biztosan többet tud róla mondani... én csak ennyit tudok a témáról.
De szerintem maradj inkább az AF-D verziónál - harmincpárezerért azt is utánad hajítják, és a fókuszgyűrű elég hosszan jár ahoz, hogy manuálozni is lehet vele.
(Szerk: egyébként milyen vázra tekernéd?)
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Kutya_68
csendes tag
válasz NandorHUN #43580 üzenetére
Sziasztok! Mostanában olvasom a topikotokat, kiváncsian a véleményekre az új Nikon milcekkel kapcsolatban.
D3300-m van. Alapgép, semmi cicó. Csak belső motoros obikkal megy. Ezzel is lehet jó képeket csinálni, ám szerintem nem ugyanaz az érzékelő van benne, mint a nagyobb társaiban. Dinamikája sokkal rosszabb.
Yongnuo obik: ezek a Canon már lejárt, ősi szabadalmai alapján gyártott lencsék. Egyébként az árukat megérik.q.
-
veterán
válasz NandorHUN #43565 üzenetére
Nagy általánosságban azt lenne jó először tudni, hogy milyen témákra kellene. De képminőségben 95+ százalékban ugyanazt hozza, mint amit az összes 24MP-s DX gép.
De tanulógépnek teljesen jó. Sőt, én még megkockáztatnám azt is, hogy a D3200 sem tud semmi olyasmivel kevesebbet, amit észrevennél. Az árdifit meg inkább dolgozd bele utazásba, vagy kiegészítőkbe (lencse, vaku, állvány, stb.).
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
szacsa82
tag
D7200 mellett gyakran van nálam második vázként, korrekt kis gép, a szenzor első rangú (ugyanaz, mint az 5ezres és 7ezres széria egyes gépeiben), szóval remek a képminőség, csak nem viszi a D-s optikáim, és néha kicsit körülményes a menüből kapcsolni mindazt, ami haladóbb vázon gombon van. Továbbá hiányolom az intervalometert (ha valaki szeret timelapsezni, akkor az jó, ha benn van a vázban). De összességében merem ajánlani.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
-
Viperator
őstag
válasz NandorHUN #43575 üzenetére
De én rosszakat hallottam és nem véletlen tele van a piac ilyen obikkal.
De azért nem kell sajnálni a kis többletet egy jobb minőségért....
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
t_a_m_a_s
addikt
Nagy általánosságban egy 4 éves belépő szintű tükrös. Van az a felhasználás és van az a használt ár amiért érdemes megvenni. Én pl arra amire jelenleg a 7 éves D5000-emet használom (kb az amire mindenki a mobilt veszi elő: gyerekek, nyaralás, "dokumentálás"), biztosan ellennék egy 3300-al is, sportot meg nyilván nem ezzel kell fotózni.
Mivel abban az időben amikor ez új belépő volt, mindenkire D5100-5200-7000 volt rámelegítve, szerintem nem nagyon volt senkinek
Holnap majd jól beletépünk...
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest