-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz forceberg #23099 üzenetére
ezeket hol olvasod? mindenhol mast irnak meg azt is jo lenne tudni ahol osszehasonlitjak oket, hogy 10%-kal nagyobb pl a k5 vs 7d, azt hogy merik? mert pl ez a ket vaz egymas utan, eg es fold kulonbseg kereso meretben. snapsort szerint 10%.
de pl d90 vs 5d kozott mar 30%-ot irnak. ami ha atmero, oriasi kulonbseg.6D: 0,689
7D: 0,619nekem ez a kulonbseg nem tunt fel
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
masterful87
senior tag
Nikon D40/D60-hoz kapható ebayes, 6-7 ezer forintos zárak vajon mennyiben különböznek a szakszervizben beszerelt záraktól?
És vajon egy zárcserét meglehet oldani otthoni körülmények között is? -
torzo
őstag
-
m3ss
veterán
azert kalibrald be elotte az uveget...meg ne 1/125-on lovoldozz vele. ugy biztos tobb megtarthato keped lesz
amugy meg rengeteg mulik az uvegeken, ha az af pontossagot nezzuk. fontosabb mint a vaz sztem..en legalabbis ezt tapasztalom. lehet ez a bigma 5d3-on se talalna annyit...ff kamerakra visszaterve, azert sztem dofban, zajban, keresoben, fogasban adnak akkora pluszt hogy boven megerjek.
sztem termeszetfotozni egy 7d sem hulyeseg...es a kulonbozetet inkabb vmi durva uvegre kolteni. iso1600-ig meg hasznalhato. cserebe durva af, es ff meretu kereso.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
torzo
őstag
válasz Throme #23090 üzenetére
Hát ja! A 7100 zajával semmi gond, 3200-on is teljesen OK. Cipóra veri a régi 7D-t zajban, dinamikában egyaránt. Canonos kolléga nem mert 1250 fölé menni.
Na, de AF....
A jelenleginél drágább optikára még jó ideig nem lesz zsetonom, és mondom, ugyanez az üveg 7D-vel OK.
Magyarán a Nikonnak akciógépe csak a legfelső szinten létezik (D4), míg Canonék a számunkra is megfizethető sávban is letettek már ilyet apsc-ben.[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
-
Throme
veterán
Szvsz ha ennél komolyabb, vagy durvább körülmények közti felhasználás a cél, akkor a d7100 nem a te géped.
Ez a váz egy haladó hobbistának készült, nem pedig Máté Bence szintű képelésre.
Nekem repülőnapon (szikrázó napsütés) egy 70-300VR-el teljesen jól működött. Ami nem sikerült inkább volt user error, mint AF bénázás.
Mindenhol azt olvasni, hogy természetfotón belül állatokat inkább fényerős optikákkal érdemesebb.
Már a belépő FF is elveri a DX-et zajban.
AF terén meg a D7100 sajnos hülye koncepció mentén középre halmozza a keresztszálas AF pontokat.
Canon tesz a szélekre is.Ahogy itt olvasgatom a fórumot a hsz-ekből az jön le nekem, hogy a canon AF-ben jobb.
Ha ez így van, lehet canonra kell váltanod, vagy FF-re.Említetted az árakat is. Azért vedd figyelembe, hogy egy D7100 nekünk drága. Megjelenésekor kb 1200 € volt max, ami ugye a minimálbér környéke...mármint jóléti társadalomban.
Szóval ez egy kis hobbigép. -
torzo
őstag
válasz Real_Necro #23084 üzenetére
Bigmát tekertem rá. Nem tartozik a gagyi optikák közé, bár nem fényerőbajnok. Ugyanezzel az optikával másoknál a 7D alázógép volt af találatban. Csak pironkodtam.
@Byk01:
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
az általam ismert természetfotósok zöme kanonok
Te ilyen katolikus papi körökben mozogsz?
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Real_Necro
veterán
Termeszetfotora legklafabb vaz??? Milyen obit csavartal a vegere? Remelem nem 70-300at...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
torzo
őstag
válasz Real_Necro #23076 üzenetére
Az FF mizéria szerintem is felesleges. De amikor nem kevés zseton fejében lessátorban fagyoskodsz, jönnek a klafa pillanatok, örülsz, hogy majd besz... és aztán otthon meg látod, hogy a lövések nagy része kuka, akkor pixelbuzulás ide-oda, majd szétmegy a búrám.
Miért nem lehet egy d7100 árú váz megbízható ilyenkor? Természetfotóra Nikonéknak ez a csúcsgépe. Eddig azt hittem. Hát nem az. -
Ed Parker
nagyúr
Nálam már jön a második gyerek, akkor most adjak el mindent?
-
Real_Necro
veterán
válasz forceberg #23078 üzenetére
Rád nem hallgatunk, Téged már megettek a bogarak...
Egyébként meg én jövő módban írtam...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
veterán
Larry-t meg kell védenem, mert Te most épp egy másik emberről írtál.
Larry még nem is shiftezetthttp://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Real_Necro
veterán
válasz Larry303 #23075 üzenetére
Túl van szerintem lihegve ez a FF létkérdés. Aztán utána meg jön majd a pixelbuzulás meg a pontatlan AF és előbb-utóbb másik rendszer vagy tükörmentesség lesz belőle. Aztán ugyanannyira fogsz annak is örülni mint a mostaninak mikor megvetted. Egy darabig... de idővel majd már az sem lesz elég. Én meghúztam a gondolatbeli vonalat, ez felett már hobbi célra számomra túlzás kategória.
Ellenben ha ott leszek, hogy második gyermek, lehet eladom az egészet a francba és megkérdezem Freddyt vagy TayRol-t nem akar e az aktuális tükörmentesétől megválni... Aztán potyogjanak a jépegek.Lehet Neked is meg kellene spórolni ezt a lépést, ha tényleg rendszert akarsz váltani, hagyd el a tükröst... (hú bakker én ilyet nem is szoktam mondani, de lehet csak a bor beszél belőlem...)
-
Larry303
addikt
válasz Real_Necro #23074 üzenetére
hát ezaz, hogy tán nem kellene annyit, illetve következő talin atok szóba állna velem
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Real_Necro
veterán
válasz Larry303 #23073 üzenetére
De látod meg tudtál eddig is mindent gyönyörűen lőni a jelenlegi szetteddel. Mi többre vágynál, amire megéri annyit áldozni?
-
Larry303
addikt
válasz Real_Necro #23070 üzenetére
nem a pixelbuzulás miatt van, a kedvenc képek mind ki vannak nyomtatva, karácsonyra készültek vászonra is nagyobbak, -igen f@szák lettek.
atok: te ne dumálj az egész miattad van
-
Real_Necro
veterán
válasz Larry303 #23068 üzenetére
Gratulálunk!
Így viszont tényleg kevesebb időd is lesz fotózással foglalkozni. Azaz többet fogod használni mint pixelbuzulni (gondolom).
-
torzo
őstag
válasz Real_Necro #23067 üzenetére
Nem vagyok én fx megszállott.
Jól meglennék a d7k1-gyel, ha a fókusz nem hagyott volna cserben. Persze, én vagyok a hülye, fényképezni fényben kell, nem sötétben! -
Larry303
addikt
válasz Real_Necro #23057 üzenetére
hát nem így közelítem meg a dolgot
ami hiányzik most: "3D lemászik a képről az alany" -FF szenzor és egy gyors üveg, -aztán nagylátóval készült képek nem kukák illetve a dinamikája is más azért...
nem mondtam még itt senkinek, de akkor felfedem...úgy néz ki májusban jön a kistesó ergo másik hobbym bukom fullra, viszont végig gyerkőcökkel leszek, akiket imádok fotozni, és most annyira nem kerül sokba az ff re váltás, így némi előnyöm is származik majd belőle. 7100est egyre kevesebbért tudom majd eladni stb
amúgy meg imádom a 7100est...pont ezért félek kicsit a váltástól...amióta megvan azóta nem kellett fokuszábráznom -mondjuk a szenzort nem imádom, komolyan vmiért nekem a d7k szenzor jobban bejötthttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
torzo
őstag
válasz TayRol #23061 üzenetére
No, no. Fuji X-T1 még itt pihizik mellettem, az egy finom darab. Pl. iso tűrésben d800 szintű, af nem lő mellé, kicsi, csinos.
Tényleg jó lenne már egyféle mellett kikötni!
Lehet, tényleg a Fuji lesz majd az valamikor, de ahhoz még elég gyér (és rohadt drága) az optikai választékuk. Nincs super tele, ami nekem nagyon kéne.[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz Real_Necro #23057 üzenetére
Én már 2x is becsődöltem a d7100-zal. Természetfotós lesipusizásért váltottam rá és nem jó az arányom.
Sz@r fényben gyenge az af, rengeteg a mellélövés, a d800 meg jó volt akkor is. Részemről vissza d800, igaz, bukom a 1.5-ös szorzót, de ott a 36 MP tartaléknak. Hogy Larry-nek miért kell? Szerintem a bogarak... -
Real_Necro
veterán
válasz Larry303 #23056 üzenetére
"írjatok azért vmi rosszat is róla"
E-Penis... Mi az amit nem tudsz most meglőni a D7100-al de a D610-el igen?
-
Larry303
addikt
-
alba-regia
aktív tag
válasz Larry303 #23043 üzenetére
"csak negativumok, hibák idegesítő dolgok érdekelnek....madarászás, sport stb téma nem érdekes, főleg természet-tájkép, tárgy-termék, portré lenne lődözve vele
ha személyes tapasztalat van a köv üvegekkel, az még jobb:
18-35 G -50 1,8G -85 1,8G -105VR"Az Általad írt üvegek közül az 50 1.8G, 85 1.8G-t használom negatív tapasztalat nélkül 610-en. Bár én csak középső fókuszpontot használok 95%-ban, ill. olyan gyors mozgást ritkán fotózok, amihez a több fókuszpontra szükségem lenne.
-
törölt tag
Na igen. Lenne mit tanulni a feltörekvőktől.
@ torzo: szerintem egyetlen Nikon sem
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz forceberg #23047 üzenetére
Ja, így már világos. Nos, igen, a d7100 után meg kell majd ezt szokni. Ettől függetlenül nem emlékszem, hogy bosszantóan sok malőr lett volna (10, max.20%) emiatt, pedig portréztam vele nem keveset. Szélső fókuszpont kiválasztásával jobb a helyzet újrakomp.nál, igaz, azok nem keresztszenzorosak.
Én ezt a Liveview módszert sosem használtam a tetűsége miatt. Mondjuk stúdióban vagy más erősen kontrollált helyzetben szóbajön.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahogy forceberg is mondja, a fázisalapú AF pontokra gondol sztem.
Ezt fedi le egy D600/610 a fókuszpontjaival.Egy egészalakos, harmadoló környékére tett modell arca például már bőven kívül esik az AF pontokkal lefedett területen, tehát rá kell fókuszálni, arra tartva a gép egyik fókuszpontját (középsőt, vagy vmelyik szélsőt), majd így rögzített fókusszal visszaállni eredeti helyzetbe és katt. Ez kis mélységélességű üvegnél tágon elég gebaszos tud lenni, mert fókuszálás utáni visszaállás során a fotós szimplán az előbb rögzített fókuszsíkot elvesztheti, mögé vagy elé érkezik meg és kész a "homály".
(Ezzel szemben a LiveView és az ő kontraszt alapú fókuszmódszere az egész képernyőt lefedi és újrakomponálás sem kell, csak lassú).
-
torzo
őstag
válasz Larry303 #23045 üzenetére
Ezt most nem értem, de a tegnap után ezen nincs mit csodálkozni. Miért nincs lefedve a kereső az 50,85 optikákkal? Ezek FF optikák.
A kérdés, hogy milyen gyakran csúsztam ki a dof-ból az újrakomp során tágon? Biztos volt olyan is, de hát annak mi köze a géphez?
Lehet, hogy tényleg nem értem a kérdést.[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
D610 tulajoktól kérhetnék véleményeket?
csak negativumok, hibák idegesítő dolgok érdekelnek....madarászás, sport stb téma nem érdekes, főleg természet-tájkép, tárgy-termék, portré lenne lődözve vele
ha személyes tapasztalat van a köv üvegekkel, az még jobb:
18-35 G -50 1,8G -85 1,8G -105VR[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nyugi nyugi, felmegyek Pestre, megszaglászod a nyócázam, én meg az iksztéeggyet Egyébként abban is van 9 fázisalapú pötty a szenzoron, elvileg nem kéne tetűznie. Az OM-D E-M1 az E-M10-emhez képest például valamivel instantabb, illetve a huntingot hírből sem ismeri. A fázisalapú pontokkal odarántja nagyjából a fókuszt, a kontraszt alapúval ráfinomít és ollé. Ultimate megoldás.
Na majd azért megszaglászom, bár nem tervezek most nagy pénzt tartani fényképezőben (=marad az E-M10) de megtapiznám szívesen Lehet kitérek hitemből
-
-
Freddy76
addikt
válasz imyourfriend #23035 üzenetére
Te most egy obit hasonlítasz egy vázhoz? Mindezt olyankor, amikor minden korodbeli hetero pasi a nőket hajtja valami buliban? Lol. Sőt, LOL.
Azért remélem, leszaladsz a kocsmába a potya sörökért
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
imyourfriend
őstag
-
torzo
őstag
válasz Fandango #23032 üzenetére
Az x-t1 a nagy "szerelmem", ahogy neked is. Hihetetlen, mit tud.
De vadfotózásban, egyrészt mert nincs hozzá super-tele (igaz, ígérik a 80-400-at), másrészt a halálpontos af sajnos a dslr-hez képest mégiscsak lassú, még nincs ott, ahol szeretném. Elhiheted, a tükröst dobnám a kukába, ha lenne rá elég indokom.Még nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Fandango #23032 üzenetére
Ez viszonyítás kérdése. Az x-e2 általában gyors (az x-t1 is kb. ilyen sebességű), de egy tükrösnél nyilván lassabb. Aki szembe szaladó négereket akar fotózni éjszaka, az egy tükrössel jobban jár. A fuji az 56/1.2-vel pedig csiga beltérben, ezen nincs mit szépíteni...
Persze ha választanom kellene, hogy a fókusz gyors legyen, vagy pontos, inkább az utóbbit választanám. Azaz választottam"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
torzo
őstag
válasz #40935168 #23022 üzenetére
Jaaajjjj, ne is mondd! Ekkora barmot, mint én! Klerooooooooooóóóóóóóóó! Visszaveszeeeeem!
Ja, X-T1 tényleg brutál, hogy mit eltűr magas iso-n, de az af gyengusz, lassú. Ha tudná kicsit gyorsabban, a dslr azonnal menne a levesbe!
De hiába kínáltam neked, hogy gyötörd meg! Nem bírod a szagát?[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #23021 üzenetére
hadde 25600 soocraw. zajszures, elesites nelkul...vagyis lr default 25 sharpening. vmi szirszar canon televel a vegen nyitva.
nnaaajtvizson. nagylatoval autoisoval neha belefutok a 25600-as felso limitembe siman lehet vallalhato kepeket csinalni vele.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A D800 AF mocsok jó sötétben is. Igaz nekem segédfény ON volt mindig, mármint gyári alapbeállításon, de bármilyen karácsonyi félhomályban a fa mellett ha lőttem, az oda tette. Szegény kis Olympus meg most hajlamos kevés fényben huntingolni de hát nem ezért vettem - mondjuk a focus peaking fasza cucc..
A 800 fókuszában az a poén, hogy a sötét utcánkat mikor hülyére expóztam nagy záridővel, szintén szuperül ráállt azonnal akármire. Szomszéd kocsija, oszlopok, bármi. Pedig oda az AF segédfény már nemigen ér el, nem lézer ez.. Meg eléggé üvegfüggő, 50 1.4G-nél szerintem a Tejútra is pontosan rááll pedig néhány százezer évbe beletelne, mire a messzebbi csillagokik elér és visszatér az AF segédfény 1-2 maradék fotonja
Voltam salsa buliban, fotóztam vele, na ott volt néha mellélövészet. De ott a WB úgy imbolygott, hogy kézzel lekövetni kb. k.o. Egyszer kék diszkófény, aztán zöld, aztán piros, aztán sárga, aztán fehér, aztán ezek feles arányban egymással tetszőleges ismétléses kombinációban + hozzá két diszkógömb és akkor állj korrekt WB-re, na meg hipersebességgel mozgó egyedek egy salsa tánciskolából. GLHF Esélytelen volt. A Nikonok jól tűrik a kéket-zöldet és a vörössel állnak hadilábon, ezért olyan wb-re álltam kézzel, amiben a vörös a legjobban mutat és a legkevésbé ég ki (kifog amúgy így is), aztán hajrá. 10% kuka lett így is, AF miatt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az enyém is durván pontos..
@torzo, szeva000: amúgy nincs szent grál, attól függ, mire kell. Ha nem kell a magas iso, jó a D7100, ha kell, akkor D800, ha ultramagas kell, akkor 6D, ha dinamika kell és tájkép, akkor megint D800, ha sport/eksön kell, akkor Canon 7D, ha atompontos AF kell viszonylag mozdulatlan témával, de a 16 megapiel elég, cserébe nagy iso-t FX-et megszégyenítő szinten tűri, akkor meg APS-C-s Fuji X-T1 a
kissé körülményes(nek mondott)nem-bayer X-Trans szenzorával. Muhaha. -
Larry303
addikt
kicsit szebben hangzik, hogy kevés fénynél gyengélkedő AF-fel
de azért jó lenne ha megnyugtatnátok tervezem a 610est, kb 2 kattintásra vagyok tőle, illetve már megvannak a kinézett üvegek is hozzá...pont a dx en megismert
(khmm megutált)fokuszrendszere miatt nem ugrottam bele egyelőre, viszont kipróbálva (600as) illetve neten olvasva egyértelműen máshogy muzsikál FX en mint DX en, most akkor mi legyen, basszam ki a pixxx- ba az egész szettet? -mondjuk nekem most minden atom pontos, ami fokuszhibás az durván az, szal vagy user error, vagy kilogott az érzékelő a kis négyzetből és azért harapott mellé, kb 20ból kb 1 max 2 kép.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
tenyleg talal vaksotetben is, csak furcsallom hogy nalunk nincs...croppos canonokon sincs?
(#23012) *Ropi* ennek orulok. majd reklamalok az eladonal ha rossz.
-
*Ropi*
félisten
Hogy a 6D AF rendszerével mit tud arról nincs tapasztalatom, de az enyémnek nem kell AF segédfény. Szó szerint: anélkül is 100%-os találati rátája volt szélső AF pontokkal, ráadásul olyan fényszegény környezetben, ahol ISO 12800 volt az alap.
A TX-et nem kellett volna tavasz előtt megrendelned (én is ezért nem vettem még: szerintem mondtam is korábban), mert sok bolt még a régi HW / SW revíziót árulja, aminek a rádiós része vagy működik pár méteren túl is, vagy nem...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
torzo
őstag
válasz Balinov #23009 üzenetére
Minden Nikon FF-ben van crop mód csak akkor bukod a felbontást. A d7k1 24 MP aps-c méreten AA szűrő nélkül brutális felbontást ad elméletben. FF-re számolva 60MP.
Viszont zajban meg ott vagyok vele, ahol a part szakad, ha iso-t kell emelni. És sz@r fényben sz@r az af is. A D800 AF jobb volt. -
Balinov
titán
lehet, hulyeseget beszelek, keretik mellozni a hsz-t, ha igen, de D8x0-ekben van crop mod, nem?
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
m3ss
veterán
válasz *Ropi* #23006 üzenetére
hehe. pedig irigylem az af segedfenyt mindig a nikonoktol. nem is ertem nekunk miert nincs.
amugy epp most jottek meg a 622c-k. bar a kijelzos trigger meg nem, de gondolom azon is lesz af assist. ne is hasznaljam? vagy nalunk nem art?mokas ez a ttl trigger. olyan szep, konzisztens backlightot csinal a macskanak ttl-ben, orom nezni
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
mondom...mikor leraktam este,semmi gondja nem volt....másnap bekapcs és ez fogadott...pontosan fel sem tűnt akkor.Ellőttem vagy 200képet, akkor néztem rá a képekre
Úgy legalább a 24-70 hasznáálható aránylag,ha fent van a vaku
Viszont levéve, kint szabadban már teljesen más kalibráció kell.....A 70-200 200-on -17-en penge is csak a TC már halott ügy.
Az eredeti korrekciókkal a 24-70-es tami -3 volt, a 70-200 szinte nullás. TC1.4-el -7 a TC20-al meg +5.
Ja, és volt egy olyan nap,mikor helyrejött a váz ...1 csodanap -
m3ss
veterán
válasz szeva000 #22999 üzenetére
"Csak tudnám,hogy mitől lett rossz egyik napról a másikra....."
mondjuk az tenyleg eleg erdekes...ilyet nem kellene csinalnia. vagy lehet kulonbozo szinhomerskletu vilagitasokra mas korrekcio kellene? erre en gyanakodtam amikor nikonom volt..de lehet nem ez volt, akkor targytavonkent annyira nem nezegettem az obikat.
nalam canonon inkabb emiatt voltak problemak.
lehet targytav gondok vannak nalad is, vagy zoom egyik meg masik vegen mas korrekciot kerne.de az is lehet shiftel ejjen a dslr. de en most inkabb nem is panaszkodok, durvan pontos most az egesz szettem.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
szeva000
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest