Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz torzo #23010 üzenetére

    A D800 AF mocsok jó sötétben is. Igaz nekem segédfény ON volt mindig, mármint gyári alapbeállításon, de bármilyen karácsonyi félhomályban a fa mellett ha lőttem, az oda tette. Szegény kis Olympus meg most hajlamos kevés fényben huntingolni :)) de hát nem ezért vettem :) - mondjuk a focus peaking fasza cucc.. :U

    A 800 fókuszában az a poén, hogy a sötét utcánkat mikor hülyére expóztam nagy záridővel, szintén szuperül ráállt azonnal akármire. Szomszéd kocsija, oszlopok, bármi. Pedig oda az AF segédfény már nemigen ér el, nem lézer ez.. ;) Meg eléggé üvegfüggő, 50 1.4G-nél szerintem a Tejútra is pontosan rááll :)) pedig néhány százezer évbe beletelne, mire a messzebbi csillagokik elér és visszatér az AF segédfény 1-2 maradék fotonja :))

    Voltam salsa buliban, fotóztam vele, na ott volt néha mellélövészet. De ott a WB úgy imbolygott, hogy kézzel lekövetni kb. k.o. Egyszer kék diszkófény, aztán zöld, aztán piros, aztán sárga, aztán fehér, aztán ezek feles arányban egymással tetszőleges ismétléses kombinációban :D + hozzá két diszkógömb és akkor állj korrekt WB-re, na meg hipersebességgel mozgó egyedek egy salsa tánciskolából. GLHF :D Esélytelen volt. A Nikonok jól tűrik a kéket-zöldet és a vörössel állnak hadilábon, ezért olyan wb-re álltam kézzel, amiben a vörös a legjobban mutat és a legkevésbé ég ki (kifog amúgy így is), aztán hajrá. 10% kuka lett így is, AF miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák