Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz Fandango #31698 üzenetére
látom te is használsz drop-ot, csodálom hogy nem tűnt fel. ilyen lenne alapból: [link]
amúgy a logikád valahol helyes, de az ilyen párbeszéd ablakokban sosem a szerver szempontúan gondolkoznak, hanem a gépen lévő fájlműveletekben.
egyébként azért kérdeztem hogy az új Firefox + újabb flash kombóval ez változott-e ha az az említett videós probléma megoldódott
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Fandango #31695 üzenetére
upload ablak Mentés gombbal (és funkcióval). mindez flash alapú upload-oknál jelentkezik, mint pl a dropbox-é is. pont ma tettem vissza (megint) a 11.1-es flasht, mert már az őrületbe kerget hogy mindig IE-re váltsak emiatt.
netpeti98: nem csak elírás, funkció ill. hibakezelés is van mögötte, ha írásvédett fájlt akarok feltölteni, rám szól hogy nem tudja menteni mert írásvédett. szóval vagy leveszem (amit nem teszek, van oka hogy úgy van), vagy IE vagy flash downgrade. (amúgy az 11.7-es előző verziójánál jelentkezik ez)
szerk2.: ez hiba, hiszen a normál upload ablakban Megnyitás van és csak olvasnia kell a fájlt, nem rámenteni. (nem a dropbox-ra mentésről van szó, bármelyik ilyen flash alapú feltöltésnél jelentkezik, csak ezt gondoltam sokan használják)
[ Szerkesztve ]
-
potyi23
senior tag
Akkor nemvagyok egyedul.Rakjak fel regebbi Flasht ? Nekem IE -n megy rendesen
-
veterán
válasz potyi23 #31685 üzenetére
Nálam mind a 4 (IE, FF, Opera, Chrome) böngésző a következőt csinálja a képtelenség.hu-n: végigtölti a videót 2-3 mp alatt, majd 9 mp-nél elmegy a hang, 13-14 mpnél megakad a kép is és forog a karika, ha beletekerek, akkor 3-4 mp-ig tovább játssza, de újra megakad... így most nem tudom mit gondoljak, de az oldalt vagy talán a 11.7-es flash-t tartom hibásnak érte... felrakhatsz régebbi flash-t vagy előtte nézd meg, hátha a protected mód kikapcsolása segít.
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
ST05
őstag
kispx:
[ Szerkesztve ]
-
X3B6O0X
aktív tag
válasz netpeti98 #31680 üzenetére
Komolyan mondom, eddig eszembe sem jutott
Kösz a segítséget!"...a vörös árnyalatú gombok azonban nem kaptak háttérvilágítást, viszont fényvisszaverő festést igen, ami persze jópofa, de pont sötétben annyit ér, mint egy tetszőleges politikus vagyonnyilatkozata" © Bog
-
X3B6O0X
aktív tag
Van arra lehetőség, hogy a könyvjelzősávban összevonva, csoportokban legyenek a könyvjelzők?
Thx előre is.
"...a vörös árnyalatú gombok azonban nem kaptak háttérvilágítást, viszont fényvisszaverő festést igen, ami persze jópofa, de pont sötétben annyit ér, mint egy tetszőleges politikus vagyonnyilatkozata" © Bog
-
potyi23
senior tag
hi.Letoltottem a hu mozzbackupot ,de mindig angolul van.Lehet valahogy magyaritani ?
-
ledgeri
nagyúr
OK megnézem (Delta Search ,ha valaki itt erre rákeresne, és bocs, hogy nálam kimaradt)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
pethYeti
addikt
Az normális hogy a mozzila ftp-ről leszedett 21.0-s(rc) verzió még néhol angol?
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Hogyan tudnék eltávolítani a delta search lapot, ha Újlap-ot nyitok?:
Valamit telepítettem, azután megjelent, és miután leszedtem azt, és az FOXalkalmazásoknál töröltem+ a sütiket is töröltem azzal nyílik meg...
Ja, és nem kezdőlapom![ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
sagem
addikt
Közben kicsit kutakodtam és megvan a bűnös, beírom hátha vki hasonlóképpen jár majd: A Firebug kiegészítő okozta a kalamajkát, ki kell kapcsolni majd vissza és jó lesz. Ha a ki/be kapcsolás nem segít akkor pedig törölni/újratenni kell.
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
sagem
addikt
Sziasztok,
Eddig ha nyomtam a linkekre egy jobb klikket, akkor lett egy olyan opcióm, hogy "hivatkozás megnyitása új lapon", de ez most valamiért eltűnt. Emlékezetem szerint nem buheráltam semmit, de lehet, hogy rosszul emlékszem, mert az opciók között nem találok ilyen lehetőséget. Csak olyat látok hogy "Új ablakok megnyitása új lapokon" - de én nem ezt keresem. Tud vki segíteni?
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.Gép újratelepítés, valamint firefox újra rakása után a fülek a böngésző eszköztár fölött vannak. Régen ezek a böngésző-, valamint a könyvjelzők eszköztár között voltak. Hogy tudnám visszaállítani? Első hsz-ben lévő megoldás nem segített. Egyszerűen nem tudtam elővarázsolni ezt: "2. A feljövő környezeti menüben szedjük ki a pipát a "Tabs on top/Felül elhelyezett fülek" elől."Előre is köszi.Problem solved: "about:config", majd ott "browser.tabs.onTop" false.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Van arra lehetőség hogyha lapot húzok és véletlenül nem a lapoknál van a lap akkor NE nyisson a lapból új ablakot?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Steelmanus
addikt
válasz jpisti #31664 üzenetére
Eloszor is vegezz el egy malware tisztitast mert bekaptal talan egy toolbart pl a Malwarebytes-al
[ Szerkesztve ]
-
jpisti
senior tag
Hali!
lenne egy gyors kérdésem: valami vacak elállította a FF-t és most ha nyitok egy új lapot akkor nem üres lap jön be, hanem valami "http://websearch.lookforithere.info" vagy mi, hogyan tudom ezt eltüntetni, hogyan tudom beállítani, hogy ismét üres lap legyen az új lap?
Köszi a válaszokat előre is.
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
netpeti98
addikt
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok tudnátok valami programot adni reklámok ellen ? Nem baj ha nem automata(bár az lenne a legjobb,ezalatt értem hogy manuálisan kel kilőni )
üdv.El. Psy. Congroo.
-
Froclee
őstag
sziasztok. van egy olyan rákfenéje az ff-emnek, hogy egy idő után besokall és megeszi az összes memóriát. (mondjuk csak 2gb van, de akkor is.) én a flash-re gyanakszom egyébként. már kb 2 éve szarakodik (néha megfagy), szoktam frissítgetni meg minden, de nem jó.
-
őstag
válasz Matthewus #31655 üzenetére
Köszi szépen, nem is kellett csökkentett mód, megtaláltam ezt a Babylon Toolbart , eltávolítottam és most már jó
Ezt ennek ellenére megcsináljam? "utána a címsorba about:config és a keyword.URL értékét állítsd vissza."
Ha igen mire jó ez és mekkora értékre kell visszaállítani ? -
Matthewus
őstag
válasz dave93 #31654 üzenetére
Valami kiegészítő csinálja, pl Babylon Toolbar. Inditsd el a Firefox-ot csökkentett módban, majd távolítsd el a kiegészítőt, ami ezt okozza, utána a címsorba about:config és a keyword.URL értékét állítsd vissza.
-
őstag
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy notit azzal a gonddal , hogy amikor megnyitja a tulaj a firefoxot feljön ez a Browser setting change ablak és nem lehet eltüntetni: [link]
Valóban sehogy sem lehet bezárni. Akár az első akár a második lehetőségre, akár a bezárásra kattintok, semmi. Mi lehet a megoldás? -
veterán
Ha nincs kikapcsolva az UAC akkor kell, illetve W8 alatt nem is engedi csak "kókányolással" kikapcsolni teljesen, szóval ott mindenképp kell, bármit is akarnál kézzel módosítani a C:\ meghajtó nem-felhasználói mappáiban...
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
válasz Steelmanus #31650 üzenetére
Jófejek, meg vágják is a témát.
Már csak arra nem jövök rá hogy a FB chat-en miért jelennek meg kis fekete vonalak...
Mjad ha előjön megint dobok egy screen shot-ot.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Lehet sikerült, mert nem crash-elt a BF... El sem hiszem.
Azért még nem kiabálom el.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
válasz adamssss #31646 üzenetére
Ha rendszergazda vagy, akkor a szimpla megnyitás is az, amúgy azt szerintem úgy lehet kivitelezni, hogy egy jegyzettömböt rendszergazda módban nyitsz meg, úgy, hogy a windows keresőjében beírod, hogy notepad, majd jobb klikk futtatás rendszergazdaként, és abból az ablakból nyitod meg a mms.cfg fájlt.
Erre akkor van szükség, ha amúgy nem engedné rámenteni.[ Szerkesztve ]
-
No megvan, de hol tudom admin-ként szerkeszteni?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
válasz Steelmanus #31643 üzenetére
Az mms-t után txt-be mentsem?
csako: De a cfg-t nyissam meg a jegyzettömbbel?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Tudtok valami megoldást a Flash konstans crash-elésére. Gyakorlatilag a BF3-at már nem tudom elindítani, mert egyből Flash crash, van, illetve egy óra youtube után is elszáll. Ilyenkor vagy újra tudom indítani a FF-ot, vagy csak teljese restart segít.
Tényleg rohadt idegesítő, csak mielőtt böngészőt váltanék, megkérdezem, hátha van valami gyógymód erre.Köszi
-
-
retexis
tag
válasz Steelmanus #31634 üzenetére
köszi, meg próbálom.
érthetetlen, hogy egy teljesen frissen telepített rendszernél miért csinálja ezt... -
Steelmanus
addikt
válasz retexis #31632 üzenetére
A FireFox-ot is ujra kellene telepiteni tiszta telepitessel, vagyis amikor leinstallalod utanna keress ra a Mozilla mappakra pl beirod a TC-be es minden Mozilla mappat torolsz, kiveve azokat a bejegyzeseket amik a .Net-re utalnak. Amit kihuzta feketevel az a sajat felhasznaloi fiokod neve
-
retexis
tag
Sziasztok!
A legutóbbi FF frissítés óta kapok egy hiba üzenetet a program bezárásakor. Valami xul.dll-re hivatkozik.
Ez asztali gép, virusírtó nincs, teljesen friss telepítésű rendszer.
És a laptopon is ezt csinálja.Ötlet?
-
Steelmanus
addikt
válasz Davidof92 #31630 üzenetére
Amit (#31627) netpeti98 javasolt melle meg erdemes lenne feltenni a Element Hiding Helper for Adblock Plus 1.2.3 kiegeszitot, mert ezzel tudsz sajat blokkolando elemet hozzaadni az AdBlock Plus-hoz. Ez mellesleg kiegeszitese a Plus-nak.
-
DS39
nagyúr
-
Davidof92
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy utóbbi időbe borzalmasan sok reklámot kapok a böngészőbe. Ha például nézem a használtauto.hu-t és megnyitok egy óriás képes autót akkor a kép egyből átirányít valami másik oldalra, travian meg ilyenek. Meg ha googléba keresek valamit akkor a találatok felett van egy rakás hirdetés. Lehet ezzel valamit kezdeni? Szűz telepítés most lett délután újratelepítve az egész gép.
ui: Internet explorer nem csinálja.[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
válasz Steelmanus #31624 üzenetére
Nálam is gond nélkül felrakja, lehet csak rosszul van kiírva. Még DS39 régebbi hozzászólására reagáltam, neki más weboldalon is előjött.
Üdv netpeti98
-
Steelmanus
addikt
válasz netpeti98 #31622 üzenetére
Meg kerestem ezt a Photosop Express-t mert eddig nem nagyon hallottam rola, probakeppen kijeloltem egy videokari kepet es rakattintottam a Mentes gombra mert valoban az van opcionak, de feltette. Nem lehet hogy ez a helyes elnevezes, marmint csunyaszoval felmenteni szerkesztesre?
En most Nightly-t hasznalok, mielott kiprobaltam direkt frissitettem a mai napra, mert nem szoktam naponta frissiteni. Ez lett az eredmeny:Vagy tovabb kellett volna meg foglalkozni vele, mert en csak egy kepet tettem fel.
(#31623) DS39 Mar a fireFox 14-16-os verziojatol kezdve tiltottam a lemezcache-t valamint az offline cache-t is es nem volt gondom a beletekeresbe. Termeszetesen a protectedmod-ot a kezdetektol tiltom.
Eloszor a Beallitasoknal kinullazom a Gyorstarazast, majd az about:configban ezt a ket erteket tiltom.
browser.cache.disk.enable False
browser.cache.offline.enable False
Majd egy uj Egesz valtozot keszitek browser.cache.memory.capacity Erteke 262144 vagy 524288 mikor mit irok be, most mivel sok memoriam van az utobbi ertek van megadva.
Pl egy YT videonal amikor elkezdi tolteni de mar termeszetesen jatsza is, akar oda is kattinthatok amit meg nem is toltott a cache-be igaz durvan 1-2 mp utan mar ott folytatja, majd vissza tekerek es akkor onan folytatja a videot, de nem tolti ujbol. -
DS39
nagyúr
válasz netpeti98 #31622 üzenetére
jaja, szokásos Firefox vs Flash párharccal van dolgunk, pedig ez a legújabb verzió, protected mode megfelelő beállításával nekem jobb teljesítményre képes, mint a jó öreg 11.1-esem.
egy nagyon érdekes dolog van, a 11.1-esnél a youtube videókba bele lehet tekerni úgy hogy nem kezdje el újra letölteni a videókat, az annál újabbakban (3 féle újabbat próbáltam) mind fennáll ez a hülye újratöltés hiba, teljesen értelmetlen a dolog mert a böngésző cache-ben benne van az adat, mégis rossz.
és ez böngésző független.[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Ma próbaképp kipróbáltam a Photosop Express-t, ami ugye Flash alapú. Na a lényeg, hogy nálam is a legfrissebb Flash verzióval fenn áll a mentés bug.
Üdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Winner_hun #31620 üzenetére
nem találtam erre vonatkozó lehetőséget, szerintem húzd be az eszköztárról az eszköztár testreszabása ablakba, akkor nem lesz látható, és kb. senki nem fogja keresni/tudni hogy van ilyen feature.
-
Winner_hun
titán
A lapcsoportokat le lehet tiltani, hogy SOHA, semmilyen körülmény között NE lehessen előhívni?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Blackmate
senior tag
A Firefox szinte minden szöveges oldal betöltésekor így jeleníti meg 1-2 másodpercre az adatokat:
1-2 másodperc elteltével automatikusan helyesen jelennek meg az oldalak.
20.0.1-es verziót használok, Windows 7 x64 OS-el. Videokártya driver csere volt, illetve más alkalmazás, böngésző (pl. IE, Chrome) nem mutat hasonló tüneteket.
Van ötlet, hogy ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz netpeti98 #31571 üzenetére
A probléma megoldódott egy teljes rendszer-újrahúzással (egyébként is ráfért már), mert ez volt a járható út. Meg aztán ez egy tisztán netes gép, így eleve nincs túl sok minden rajta.
Nem tudom, hogy mi lelte a Firefox-ot, de azért mindenkinek köszönöm a segítő szándékot.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
veterán
válasz Abrion #31610 üzenetére
Csökkentett módban is csinálja?
Ha nem, akkor kiegészítő vagy egyéb beállítás hiba, ha igen, akkor szerintem nem feltétlen FF hiba, megnézhetnél egy másik böngészőt is, hogy ott milyen.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Myers
senior tag
válasz FrezeR #31592 üzenetére
Nálam ugyanez kb 1,5 giga után következik be. Ja, és ilyenkor már nagyon eszi a procit is, pörög a ventillátor.
A legjobb, hogy minden új verzió beharangozásakor mást sem hallani, mint hogy gyorsabb lett és kevesebbet eszik.
Nagyon sokáig kitartottam a 3-as FF mellett (csak 1-2 weboldal nem működése miatt cseréltem le), majd a 18-asnál váltottam. Ugyanaz a weblapmannyiség 3-assal megnyitva fele annyi memót evett, mint a 18-assal. Másrészt a 3-as szinte soha sem omlott össze. Ezek az újak kb. minden 5 órányi netezés után egyszer.
Lehet, hogy kipróbálok egy 0-ról telepítést, de nincs hozzá kedvem.
http://www.muszaj.hu/
-
mrszitya
senior tag
válasz FrezeR #31604 üzenetére
Az "Image-heavy sites" összeomlós bugot én pl. nagyon jól ismerem már hosszú-hosszú évek óta. Én tartós böngészés nélkül, 1-2 perc alatt is bármikor összeomlasztom a Rókát, ha van egy képekkel jól megszórt oldal...
Ez egy csúnya-nagy bug, csak nem érint tömegeket. Egy sima about:configos mókázás nem tudja orvosolni, de ha minden igaz, nemrég találtak megoldást a dologra:
https://blog.mozilla.org/nnethercote/2013/03/07/memshrink-progress-week-89-90/
Stabil verzióba viszont nem tudom, mikor kerül be a javítás. -
kispx
addikt
válasz FrezeR #31602 üzenetére
Végül is eredményezhet.
[link]"Image-heavy sites
Web sites with a lot of large images can require very large amounts of memory. By default, Firefox stores images for a time in uncompressed form. This results in an improvement in speed at the expense of greater memory use. If too many large, uncompressed images are in memory simultaneously, this can lead to heavy hard drive use (memory paging), or it can even exhaust all memory resources or cause Firefox to terminate without warning. This problem can be mitigated by limiting the length of time that images will be stored in uncompressed form. To do so, set image.mem.min_discard_timeout_ms to 10000 (10 seconds -- Firefox 4.0.1 default is 120 seconds) on the About:config page or create a new integer option by that name.[5]"
Ha jól látom az új FF-ben már 10 sec az érték. De az elve az érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
Azon gondolkodtam, hogy ha mondjuk böngészés közben sok képet nézek meg egymás után hosszú időn keresztül az eredményezhet e ilyen memória gondot? Mert ha ilyen egyszerű művelet is okozhatja ezt akkor nem nagy a rejtély már
-
FrezeR
senior tag
BullZeye kispx köszönöm a tippeket megpróbálom ezeket akkor.
kispx: igen megpróbálom az about:memoryt csak az a baj amikor elér erre a pontra a böngészőm akkor gyakorlatilag nem tudom már használni, mert ekkor olyan mint ha lehúzódna elé egy ilyen "átlátszó fal" aztán be is záródik lehet ez most hülyén hangzik de ezt látom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Okos Otthon / Smart Home
- Androidos tablet topic
- Milyen GPS-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Politika
- Nagyrobogósok baráti topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest