-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Sziasztok!
HTPC-t szeretnék építeni, Braswell-t lehetőleg NAS-ként lenne használva illetve XBMC futna rajta mert sokat filmekez,sorozatotok.
Jól szellőző ház kellene, miket ajánltok:
Konfig
- N3150 + 4GB ram + 1SSD (M.2 Sata 64GB) + 1 vagy 2 HDDAmiket néztem: (Jó a használt is, ami picit ütött kopott)
1.Bitfenix Prodigy
2.SilverStone SG13 mini ITX ház vagy SG05
3.Cooler Master Elite 110/120/130Lényeg az hogy kb 10k környéke legyen, 2 HDD elférjen benne max + 1 SSD (valószínű M.2 csatis), illetve HDD-k jól szellőzenek mert 24/7-re veszem.
Bármit ajánlhattok, ami itt ph!-n is épp van, vagy fenn szokott lenni általában.
Segítséget előre is köszönöm!
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Olyanban szeretnék segítséget kérni, hogy adott egy HTPC (N3150 + 2x4GB LV 1600 + 3TB WD Purple + Kingsto Fuy 120GB SSD + Seasonic 350W ), mely egy Bitfenix Prodigy házban van , ami moddolt és nem tudok előlapi ventillátort beletenni, mert előző tulaja egy komoly konfigot tartott benne és helyhiány miatt átalakította.
Jelen esetben kérdésem az lenne tudtok-e valami jó kis házat ajánlani ami :
- jobb mint a Bitfenix hűtésben és elrendezésben
- Esetleg hangszigetelt
- ITX méretű, és képes 2-3 HDD-t belepakolni, mert a jövőben tervezem bővíteni.
- Ár max 20k (új vagy ahsználtan)
Amiket néztem:
- Phanteks Enthoo Evolv ITX , Fractal design Core 500 vagy Nano S, Thermaltake Core V1 ,BitFenix Colossus Mini-ITX ,Thermaltake Core V21Ezeket néztem , itt ahsználtan elég jó árban vannak, lényegében szinte hangtalan házat akarok, olyat mint ami most az asztalim egyik eleme (Nanoxia Deep Silence2)
Segítséget előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
válasz #16939776 #32162 üzenetére
,köszi.
Igen tisztában vagyok vele, ha HDD-k száma növekszik akkor a sok mozgó alkatrész miatt több zaj is keletkezik. P180 Mini jól néz ki, ismerem majdnam siekrült egyet vennem évekkel ezelött, de sajnos elvittké előttem.
Gondolkodom Phanteks Enthoo Evolv ITX, de lehet inkább várok vele picit , mert most sok időm az átépítéssel nincs nagyon.
Köszönöm a gyors segítséget!
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Kérdésem az lenne, hogy a mostani konfigom tökéletesen megy NAS-ként OMV-vel szerelve, viszont elgondolkodtam a házcserélben.
Konfig:
- Asrock J4105-ITX
- 8GB Ram (2x4GB 2400)
- SSD (32-es m2-es sata átalakítóval/adapterrel)
- WD Purple 6TB
- FSP350-60APN tápegység
HÁZ: Corsair 250DVan olyan ház, mely jól szellőzik, méretben ekkora és nem nagyobb jóval és belefér 2db 3,5-es HDD?
(Jövőben veszek még egy 6TB-os HDD-t a mostani mellé és RAID1-ben használnám)Amit néztem esetleg az a Lian Li Q11 (apron van egy 10k-ért)
Bitfenix Prodigy lehetne még, de egyenlőre ugyanolyat nem szeretnék venni.Ezen kívül lenne más alternatívám?
Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ahogy a topic-ot nézegetem egyre jobban nekem is ingerenciám van házat cserélni , igaz nekem a NAS-nak kellene valami frankó házikó. Régi hsz-re igaz kaptam választ de most tovább kutakodom.
Konfig:
- Asrock J4105-ITX
- 8GB Ram (2x4GB 2400)
- SSD (32-es m2-es sata átalakítóval/adapterrel)
- WD Purple 6TB + WD 2TB Purple
- FSP350-60APN tápegység
HÁZ: Corsair 250DVan olyan ház, mely jól szellőzik, méretben ekkora6picit kisebb/nagyobb és belefér 2db 3,5-es HDD?
Természetesen a nagy klasszikusokat néztem, de viszont valami pici kompakt jó lenne, de az alábbiakat gyűjtöttem össze:
Amik nem annyira tetszenek:
CM 110/120/130 (igaz itt nem tetszik az a konstrukció a 3 házból valamelyiknél ahol felülre vagy balra jobbra szerelem a HDD-t.)
cougar qbx (oldlara szerelt HDD-k)
Bitfenix Prodigy vagy PhenomAmi tetszik: (és van hardverapro-n)
Corsair 380T => 20k(ph!)
Corsair Air 240 => 15k(ph!)
Lian Li PC-Q34A => 28k (merlinhardver)
Thermaltake Core V21 => 23k
Phanteks Enthoo Evolv ITX => ~20k2HDD kell,nincs és nem is lesz izom konfigom a NAS-nak soha, azért tudtok valami frankó házat 30k-ig bezárólag?
A Bestbuy és tuti NAS háznak gondolom ajánlani is fogjátok az a Fractal Design Node 304, melyben 3 HDD is elférne.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
válasz #16939776 #45775 üzenetére
Köszi szépen , igen már párszor ránéztem a házra de nem tudtam eldönteni hogy megvegyem van sem
Igaz itt a sima verzió van, nema C-s de lényegében a sima verzió ,,ráncfelvarrása" a C-s.
(#45776) KaiotEch : Igen ebben igazad van , viszont ha nagyon kell lehet válogatni azért, csak pénztárca kérdése.
Corsairből ott a 240 vagy 540, igaz nem kimondott NAs ház de annak is megfelel, VGA-is elfér ha netalántán HTPC lenne.
Fractal-ból ott a Node 304 vagy 804 vagy épp ha HTPC-s VGA-s megoldás kell akkor ott a 202, mely állított.
Silverstone-nál egyet találtam mely hot-swap-es,(DS380).Igazából hiánycikk tény, már nézegettem Jonsbo vagy Lian Li házakat is mert ezek is nagyon minőségiek, igaz mindkettő van a Merlinhadvernél.
Fuha erre szerintem alszom egy napot meg körbenézek még de relatíve ilyen olcsón bestbuy vétel a Xigmatek
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Szeretnélek titeket megkérdezni, mi a véleményetek arról, hogy, adott 2 itx-es konfig, melyben 2 alkatrészt nem eredetileg helyeznék el:
NAS:
Corsair 250D helyett Xigmatek Nebula-t vettem, review-ban és eredetileg is a tulaj a képen látható módon tette a 120-es ventilátort.
Techpowerup-os teljes review
Én ezt megfordítanám, a nagyobb HDD hütés érdekáben. Megfordítsam vagy sem?
konfig integrált CPU-s (Asrock J4105-ITX + 8GB ram + WD Purple 6TB és 2TB, 350-es FSP táp, rendszer SSD-n de azt bárhova felfogatom.A másik az hétvégén vár rám, régi konfig cserélve lett, sajnos a táp kábelei rövidek lettek azért vettem új tápot, (FSP hexa+85 350W), viszont a ház amibe beleszerelem egy Phantek ENTHOO EVOLV ITX)
Manuálban a 14. oldalon azt mutatja hogy 12-es ventilátor felfele legyen, tehát bentről szívjon.
Én mint minden alsó tápos házba ezt fordítva tenném, hogy alulról szívjon kifele, ventilátor lefele mutat.
Alapban a ház az asztalon lesz illetve az alján van porszűrő tehát szerintem annyira sok por nem megy bele.
Rosszul gondolom?Segítségeteket előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Köszi, bocs hogy pár nap késéssel válaszolok.
Sajnos HDD keret problémába ütköztem ezért nem igazán tudom a házat jelenleg beüzemelni/átköltöztetni a 250D-ből.
A ventillátort ha tudom és lesz keretem kipróbálom, ha nem találok, akkor a házat eladom.
Köszi szépen.
-
stigma
addikt
Hi,Sajnos eredetileg 1 db 3,5-es HDD keret( inkább átalakító van) mellyel 1 db HDD-t tudok a házba tenni jelenleg.
Nekem 2 HDD-m van +1 SSD, mely m.2-s + adapterből áll, amit jelen esetben nem tudok rendesen beszerelni.
Fractal Design R5-ös házat nemrég vettem, melyből próbáltam felhasználni a 3,5-es keretet, azt hittem jó lesz bele de sajnos problémás.Szenvedni nem akarok, ezért ha találok keretet leveszem a hirdetést, ha nem találok akkor eladom a házat.
A képen láthatod az átalakítót abból a tulaj is 1 db-ot kapott anó, sok review-t láttam de ott olyan mintha kettő lenne, viszont volt olyan youtbe video melyben ugyanígy csak 1 db volt eredetileg.valami barkács /DIY cuccnak utánanézek hogy tudnám megcsinálni, de sajnos sok időm/kedvem nincs ezzel foglalkozni.
-
stigma
addikt
Köszi az ötletet.
Én 10-15 percig próbálkoztam, de egyre türelmetlenebb vagyok sajnos, igaz ez nem az a kategória ami a lehetetlen.
Kötegelőm van jó sok, mozgatni nagyon nem fogom a NAS-t , kivéve nagytakarításnál max , de azonkívül 99%-ban a TV állvány mellé leteszem és otthagyom.
Nézek még ilyen DIY megoldásokat is, sőt egy oylan ötletem van, csak nem akartam a házat darabokra kapni, hogy a felső HDD tartótnál vannak szegecsek, vagy csavarok amivel fel van fogatva, és lehet azt egyben le lehetne cserélni valami másra.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Kéne egy kis gyorshelp, mert házcserében agyalok, és ha jól nézem 1 apróság hibázik, hogy át tudjam építeni a konfigot, méégpedig a CPU hutő.
Van egy asztali gép rokonságban, akinek egy SSUPD Meshlicious házat néztem ki, igaz nincs riser kábel, de nem gond, mert integrált VGA-val van a gép szerelve.
Régi gép:
- NZXT H210i + MSI ITX lap + i3-8100 + FSP HEXA PRO350 + Be Quiet Pure Rock 2 hűtő (talán) + 2 db 3,5 HDD + 1 SSD.
Mivel pontos konfigot még nem írták le, képen küldték az infókat, ezért egyetlen bibi szerintem a BeQuiet CPU hütő lesz, mert az 74mm-nél nagyobb, így nem tudom beépíteni az új házba ugye?Ha lecserélem egy ilyesmire (Alpenföhn Silvretta) akkor már jó vagyok ugye?
Vagy ilyen kisebb i3-8100-ra mi ajánlott?Válaszokat előre is köszi.
-
stigma
addikt
válasz sff-cucc #59383 üzenetére
#59383sff-cucc : Apróról 10k-ért lehet most venni, ezért bestbuy szerintem. Nanoxia és más 120/140-es halk ventillátorom van pár, szóval az is pipa.
Netezős gép, integrált VGA-val használva (i3-8100 UHD Graphics 630) bőven elég bele, VGA vásárlás nem tervezett.
HDD-k lehet ne is kellenek bele majd, mert építek otthonra NAS-t így lehet felesleges is lesz.#59385PR0JECTNR56 : Köszi a gyors infót. Egyenlőre VGA nem lesz pluszban, így mint írtam Riser kábel nem kell, erősebb CPU sincs a pakliban, mert netezős konfig. Ha erősebb kellne akkor alaplap+CPU+ramcsere lenne szerintem.
Köszi az alternatívékat is hogy felsoroltad, így szerintem elég baráti áron tudok cserélni és helyhez jutni otthon, mert kb feleakkor az SSUPD mint a mostani NZXT.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, köszi a tippet.
Még csak a házat vettem meg, amit a napokbana sráctól átveszek, a CPU hűtőt nem, viszont arra lehet veszek valami halkabb ventillátort pl: Noiseblocker vagy az általad ajánlott Artic.Kb 1 hónap múlva szerelem, remélem más meglepetés nem fog érni
-
stigma
addikt
Sziasztok.
2 kérdésem lenne, melyre szeretnék segítséget kérni.
1. kérdés: SSUPD Meshlicious házikó-t NAs-nak vettem VGA nélkül. Lehet az, hogy az alábbi 2 HDD-t így lógva rögzítem a képen látható 3 csavarral? [kép] [kép]
Ez így normális?
2. Kérdés: Xpenology gépet teszek össze rokonomnak ITX alapoko minnél kisebbet 1 db 3,5 HDD-vel.
Alaplap (PRIME J4005I-C), 8 GB ram, 1db WD Purple 2TB HDD, csak kamerarendszernek lesz használva a megfelelő xpeno loaderrel.
Sajnos 19cm magas , 30cm széles, 35-40cm ház az amit be tudok tenni arra a helyre ahova NAS menne:
3 alternatíva jutott az eszembe, amit olyan 15k-ig megúsznék használtan/újonan innen apróról:
- Sharkoon QB ONE (ATX tápom van otthon)
- LC Power LC-1370WII (aktív tápos verzió nem tudom mennyire hangos, konfigot lazán elbírja
- LC Power LC-1360mi (passzív tápos), a benne lévő 75W-os táppal is simán menne a konfig.Ebben a 2 kérdésben tudtok nekem segíteni?
Segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót, egyenlőre csak próbálkozás van Xpeno vonalon(DVA1622), ha megy örülök neki, ha nem akkor a konfig el lesz adva , vagy megy rá másik NAs rendszer.
A kamerák TP-Link Tapo C320WS kamerák amik a Surveillance Station-t is támogatják, illetve ha ez nem menne akkor sima NAS-ként üzemelve elvileg a TP-Link apon belül tudok megadni nekik mappát is.
Ha ez befuccsolna a közeljövőben, akkor marad a te megoldásod, köszönöm, hogy linkelted.
(Remélem a Node 304-es fekete házam még használod valami szervernek )....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Köszi, az infót először sógor akinek megy a NAS a kamerákat vette meg microsd-vel, viszont mivel kevés anyagot tud tárolni ezért kell másik terv ami a NAS.
Ha nem válik be akkor rendelem is meg.
Bekapcsoló gomb rémlik hogy mondtad hogy szar volt, viszont nálam szuperált hála istennek.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
- G.Skill Aegis DDR4 2x8GB 3000Mhz Dual Chanel ram
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest