-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janby
tag
válasz hegegabi80 #45581 üzenetére
Nekem ilyen van.HA nem megy 0-24-ben 100%-on az SSD,akkor ez is bőven elég.Szerintem.És 2k alatt van az ára.Plusz alacsonyabb,mint az EK-k.
Jani
[ Szerkesztve ]
I AM:D
-
Janby
tag
válasz Archttila #45584 üzenetére
Teljesen jogos. Valamiért arra emlékeztem, hogy az EK magasabb...Fel is vetődött bennem, hogy miért az Akasa lett a kiválasztott Már nem tudnám megmondani.Egyébként jó kis konfigot építgetsz
(#45585) Mercutio_: A célnak tökéletesen megfelel.
(#45586) hegegabi80 : A linkeden átsiklottam,sorry. Tény, hogy az egyik legolcsóbb megoldás, bár én gondolkodtam egy passzív low profile VGA megskalpolásán is...
[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
válasz mpierre #45593 üzenetére
Aha,szóval így érted..Remélem nálam semmilyen alkatrész nem sugárzik ki ekkora hőt. Egy hőkamerával azért megnézném a kütyüt.
Annyira nem biztos, hogy off. Manapság komoly teljesítményű alkatrészekből is összeállítható egy ITX kofig, ahol azért lehet zsúfoltság.[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
válasz Mercutio_ #45672 üzenetére
A hármas pontra:
Ha nem használsz bővítőkártyát, akkor talán marad annyi hely az alaplap,és a ház oldala között, hogy oda elfér egy 2,5"-os Hdd az oldalára állítva. A ház alja felől meg lehet csavarozni. Vannak is ott furatok, úgyhogy lehet ki is adja. Ha nem, akkor egy plusz furattal megoldható, meg esetlegesen hosszabb csavarokkal.
A másik hely pedig a hátlapi kimenetek fölött lenne a hátlap felől megcsavarozva. A belső vázhoz képest talán nyernél vele néhány milimétert.
A két nyúlványt simán levágnám. Ha nem akarsz ipari méretekben szeletelni, akkor egy olcsóbb kis gép is megteszi.Képek tényleg jöhetnének
[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
válasz Archttila #45690 üzenetére
Egész délután keresgéltem a szavakat, de hát ez egy nagyon igényes KIS install lett. Letisztult,modern. A modern kori Pécé így néz ki kábé. Vagyis így kellene kinézzen...
Nem gondoltam, hogy ennyire aprócska ez a házikó. Igaz, összefutottam vele keresgéléseim során, de így "élőben" teljesen másképp mutat. Az meg, hogy sikerült ráduplázni, az észbontó Riszpekt a supportnak
Hogy látod a végeredményt az elvárásaidhoz képest? Így marad, vagy ...? Az SSD-re került valamilyen hűtőborda?[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
Én két-három hete teljesen kiborultam, hogy mennyit estek a RAM árak. 6-7 ezerrel több forintért a dupláját kapnám a jelenlegi ramjaimnak, mint fél éve. De már sikerült feldolgoznom
Egyébként nálam sem passzolt a RAM, meg a hűtő, de mákom volt a hűtőborda "tarajával", mert csavar tartotta csak..
[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
válasz Pgraph #45744 üzenetére
Az durva, hogy egyből leesett, milyen ramjaim vannak Annó (tavaly október) ez volt a legolcsóbb 3000-es,2X4-es kit,ami bolondbiztos AM4 kompatibilis. Akkor volt 26k. Most a 2x8 31-32k környékén tanyázik.
Egyébként a "taraj" eltávolításával nyerhető valamivel több mint 7 mm...I AM:D
-
Janby
tag
válasz stigma #45857 üzenetére
Helló.
Az elsőre: én úgy raknám be a ventillátort, ahogyan a linkelt képeken is van,mert ahogy nézem, csak a ház alján jut be friss levegő, és az alaplap úgy jobban fog szellőzni. A vinyókat szerintem csak a táp is át tudná szellőztetni. De próbáld ki mindkét verziót, és dönts
A második: a manualban szerintem egyszerűen csak a táp javasolt beszerelési irányát jelzi. Az orientáció ízlés,és konfig kérdése. Ha van dVGA aktív hűtéssel,akkor alulról szívjon a táp, egyéb esetekben szívhat belülről is...
-
Janby
tag
válasz #25954560 #45866 üzenetére
Ezek tényleg nagyon jók. A Modivio xCase pedig különösen tetszik. Valami hasonlót akarok összeeszkábálni, de ilyen minőségben lesz vagy 100 év
(#45868) stigma A költözés már csak ilyen. A ventillátoros részt nem teljesen értem... egyébként mi a probléma a HDD kerettel?
[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
válasz stigma #45870 üzenetére
Szóóóóval.
Van néhány ötletem, csak hát nagy részük nem túl elegáns Viszont, ha nem szeded ki túl sűrűn a HDD-t, akkor megfelelhet valamelyik.
A legegyszerűbb két hosszabb, vagy négy rövidebb kötegelő, és a 2,5"-es rögzítőfülek kivágásain(vagy az oldalsókon) átfűzve tudod rögzíteni a vinyót. Esetleg a HDD élei/sarkai alá tehetsz valami rezgéscsillapítót.
Vagy egy oldalról megfogatod két csavarral, és két nagyobb alátéttel a rögzítő keret kivágásain keresztül. Így mondjuk valószínűleg nem lesz valami halk ,de másik oldalról ki lehet ékelni esetleg
Vagy kiveszed az egész keretet, fúrsz az aljára lyukakat a HDD alsó rögzítőfuratai szerint. Vagy oldalról fúrod meg a keretet, és hosszabb csavarokkal, plusz távtartókkal rögzíted.
Vagy...Na, ez már szigorúan titkos eljárásI AM:D
-
Janby
tag
Ezzel éppen most futottam össze az AsRock oldalán: A320TM-ITX
Kutyaütő egy alaplap lett Intel procihűtő kompatibilitás, fura HDMI kivezetés. HTPC alapnak jó lehet,bár nem tudom milyen házba lehet beépíteni...
-
Janby
tag
válasz viperabácsi #45908 üzenetére
Gondolom ebbe inkább valamelyik 35 wattos passzol...Bár nem tudom. AsRock-ék majdcsak letesztelték rendesen, ha belemennek a 65 wattosak is. Meg azért ez nem éppen egy munka/gémer gépalap, hogy nagyon főzze azokat a VRM-eket...
(#45909) alcsa: Az oké, hogy a belső header jó egy AIO-nak. Én az egyik normál HDMI kivezetésre gondoltam,ami a lap oldala felé néz.
(#45911) MPeter87: Az lehet
[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
válasz viperabácsi #45915 üzenetére
HTPC-ben nem alulfeszelni szoktak inkább a procit/APU-t? Mondjuk egy 35 wattossal nem tudna megbírkózni ez az alaplap? Vagy úgy már nem jó FullHd/4K-ra? Mondjuk nincs ilyen jellegű tapasztalatom, csak azért fura, mert azt gondolnám, hogy jó lehet...
-
Janby
tag
válasz Mclovin #45958 üzenetére
Az jó kis hűtőnek tűnik. Ennél az elrendezésnél azért kíváncsi lennék, hogy hogyan jobb beszerelni a tápot(belülről-, vagy kívülről szívjon), és ehhez képest hogyan jobb a procíhűtő ventijét felszerelni(push vs. pull).Esetleg venti nélkül, belülről szívó táppal
-
Janby
tag
Nézegetem a linkelt oldalon a speckókat, amiben írja a kettő darab M.2 slotot. Keresem mint az őrült, nem találom a lapon őket Mondom jól elrejtették...Aztán megnéztem az előző linkedet...Szóval ha kellenek az M.2 slotok, akkor 4 csatorna van "csak" a ramoknak. Oké, mondjuk mégiscsak ITX.
-
Janby
tag
Gondolom véletlenül benne maradhatott. Nézegettem is a speckóban, hogy nincs semmi csillagozott magyarázat/kitétel
(#45988) cinemazealot:Én nem emlékszem a kuckóra. Nincs kép a belsejéről? A RAM-ot nem tudod lecserélni valami "kompatibilisre", vagy leszedni a hűtőbordát róla? Én sajnálnám, ha már ennyit melóztam volna vele.
-
Janby
tag
válasz AxBattler #46063 üzenetére
Lehet lesz majd belőle táp nélküli változat is...Ahogy nézem a videót, nincs túl sok hely meghajtóknak.Az elődben az ODD keretre lehetett pakolászni őket.Ebben meg az nem lesz elvileg. Mondjuk lehet lesz benne valami hasonló rögzítő keret. Vagy az előlap mögé lehet beszerelni őket.
Én ezzel a két házzal - amiket linkeltél - még nem is találkoztam...Bár lehet amikor "kijöttek" már abbahagytam a keresgélést. Nem rosszak.(#46062) rover45:Én nem tudom, de ha találsz, nekem is kell Meg néhány power switch
-
Janby
tag
Szia.
A több óra használat mit takar? Mit használsz? Paszta milyen van a procin? Az említett Rajintek hűtő nem sokban különbözik a gyáritól, úgyhogy nem hinném, hogy sok változást hozna. A beszerelt ventik hol/hogyan helyezkednek el a házban?
Nekem a Scythe Shuriken Rev. B van a procin, viszont nálad a ramodtól nem férne el( a Viperát is meg kellett skalpolni ) Én egy magasabb Top flow hűtővel próbálkoznék.Példa(#46222) shteer : Ha azt nézzük, hogy gyárilag 95 fokig mehet, akkor persze nem sok. Ha azt, hogy egy aránylag tágas házban van jó sok ventivel megtámogatva, akkor szerintem is kevesebbnek kellene lennie. Nekem még 50 fok fölött nem volt a procim, bár nálam a játék terheli legjobban...
-
Janby
tag
Értem.A házhűtők hogyan vannak beszerelve? Mi a levegő iránya? A gyári paszta cseréje is hozhat pár fokot.
Tízezerig van azért pár jó hűtő biztosan,de mivel te tornyot nem akarsz, így nincs sok lehetőség, főleg a magas ramok miatt. Ha normál magas lenne, akkor ezt, vagy ezt mondanám megfelelőnek...Egyébként gyárilag a Stealth hűtőt kaptad,ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
Toronyhűtővel kapcsolatban nem igazán van elképzelésem.Magasak a ramok, és ez már alapból kiejt jó sok hűtőt. IS-50 sem biztos, hogy elférne tőlük. 10 alatt meg nem tudom...Esetleg ez elférhet a ramoktól, és a magassága is megfelelő...
Ha meg esetleg probléma lenne a ventivel(hangos,...) könnyen cserélhető
[ Szerkesztve ]
-
-
Janby
tag
válasz Pakmara #46289 üzenetére
Szia.
Én valami ilyesmit képzeltem el
Arctic ventiből van olyan verzió, amiből többet is össze tudsz kötni, és egy aljzatról meghajtani.
A több beáramló levegő biztosítására a fiók aljának az elején is vághatsz nyílást, és tehetsz rá ebből a hangszóróselyemből, plusz- ahogy írták is- az egész tetejét is lefedheted.Jani
-
Janby
tag
válasz Pakmara #46292 üzenetére
Nincs mit, bár azt hozzá kell tenni, hogy nagyrészt a többiek ötleteiből merítettem Egyébként, ha a fiók alja, és a szekrény között van némi hely, akkor a szekrényt nem kell bántani, és mégiscsak több levegő jut be a fiókba.
Plusz próbáld meg úgy beépíteni a ventiket, hogy lehetőleg minél közelebb legyenek a fiók aljához, mert szerintem(!) akkor érheted el a legjobb hatásfokot.[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
-
Janby
tag
válasz Fred23 #46393 üzenetére
Szia.Ránézésre- az előlapok kivételével- koppra ugyanaz. Szerintem Aerocool legyen inkább, és abból is a régebbi verzió. Bár lehet, hogy egyszerre fut a két modell. Vagy ez mondjuk. Az előlap kialakítása tér el itt is, meg a talp másfajta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix X570-I GAMING Alaplap
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest