-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
sziasztok!
az en 6,7 l hazamban egy 2700-as ryzen dolgozik egy gt1030 mellett.
most lehetne egy csaladon beluli cserevel egy olyan lehetosegem hogy egy 4600G mehetne a ket cucc helyére. minimalisan a fogyasztason is mutatkozna talan, illetve jobb lehetne a szellőzés egy kicsivel. /bár igy is jo vagyok. kikapcsolt PBO val 30-38fokon van netezés közben./
a processzorokat ilyen olyan oldalakon osszenéztem, de annyira nem ertem. mintha a 4600G hangyanyival erosebb lenne a minusz ket mag negy szál ellenére, de valahol olyat is olvastam, hogy amugy az altalanos teljesítménye olyan ingadozó. bizonyos feladatokon.
valaki tudna mondani ezen felül valamit erre?
nyilvánvaló hogyez az egesz inkabb oldalra lépés, de pénzbe nem kerül. az érdekel hogy valósak lehetnek e azoknak a benchmark oldalaknak az adatai, vagy nem erdemes velük foglalkozni?(a deszka meg mindig a jo öreg fatality b450 itx.)
köszönöm uraim!
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
sasNAXO
aktív tag
Én anno Ryzen 7 2700-ról (8c/16t) váltottam egy Ryzen 5 3600-ra (6c/12t). Néha előfordult hogy pl. egyszerre sok (tizenx) oldalt nyitottam böngészőben, na akkor volt érezhető hogy "csak" hat mag, egyébként kb. nem. De nem éreztem gyorsabbnak sem igazán.
A 3600 és a 4600G ugyanúgy zen2 mag, annyi a difi, hogy a 4600G 65W TDP keretében benne van a grafikus rész is. Tehát ha maxra akarod járatni, akkor valszeg kevesebbet tudsz kihozni belőle mint a 8 magosból ahol a 8 mag gazdálkodik a 65W kerettel.
A 4600G-vel amúgy nincs tapasztalatom, de az 5600G-vel van, jó cucc...Ha csak nem kell érdemben a 8 mag, akkor valszeg nem jársz vele rosszul, de majd hátha más is tud mást mondani erről.
Ezt még idelinkelném: IGP-k az APU-k ellen - LOGOUT.hu Számtech cikk, ez alapján a 4600G hozza a gt1030-at. Szóval ahogy írtad, sidegrade, csak kompaktabb méretben.
Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
HUN_Sector
őstag
3400g volt a korábbi gépemben, tisztán csak integrált. Nagyon jól el tudtam játszogatni vele. A 4600G pár fps-el többet ki tud sajtolni magából, de az am4 legjobb ár/érték arányú apuja szerintem.
A gt1030-ast meg nyugodtan kiveheted, azon kívül hogy képet ad olynakor, ha nincs grafikus egység a prociban, más haszna nem igen van -
sb
veterán
Ez szerintem egyértelmű upgrade.
Én pont így váltottam anno, 2700->4600G->5600G.
Nekem látványos volt a javulás, mert ugyan multicore-ban kb. azonos a 4600G-vel a 2700, de a single már ott is sokkal erősebb (az 5600G pedig annál is). Full terhelésen tehát kb. ugyanazt kapod 6 maggal, a napi feladatokban, kis terheléssel viszont érezhetően pattogósabb lett a gép a 2700-hoz képest.
Fogyasztásban is jobb, nem csak terhelve, idle-ben is a monolitikus felépítés miatt -15-20W.GPU-ban sem lesz visszalépés.
-
duo
addikt
köszi mindeninek!
jövő héten összepattintom. rendeltem egy m2 ssd pci-e adaptert is. ( nem akarom megfőzni az alaplap hátoldalán a cuccot. a sata ssdt meg kiváltom így.
most már csak a rendes kernel support a fontos, de úgy láttam 6-os kernelek gond nélkül támogatják. (dualbootos lesz. win mellett linux is van.
jelentkezek majd képekkelEgyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
PROTRON
addikt
válasz flashpointer #60557 üzenetére
Jaja "ADTLink" kínai cég kínálatában elég jó minőségben vannak ilyenek, érdemes csekkolni, eboyról 2 hét alatt megérkezik.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz PROTRON #60558 üzenetére
+1 az ADT-Link cuccaira, SSUPD Meshilicious + RTX 3090 Suprim X kombó miatt nagyon jól jött az extrém lapos fejjel rendelkező lapos displayport kábelük, valamint egy M.2 riser is úton van tőlük, mert az alaplap hátsó felén lévő SSD slotba szánt adattárolót nem szeretném lefőzni.
-
PROTRON
addikt
válasz PR0JECTNR56 #60559 üzenetére
Nekem a kisebb gépemben van X4--->X4/X16 adapterben VGA, teljesen jól működik.
Azért kellett, mert az alaplapi X4 slot zárt végű...meg így vízszintesen tudom elhelyezni a VGA-t.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Belefutottam egy kisebb problémába. Asrock B550M-ITX/AC-be tennék gyárilag bordás Cucial P5 plus-t. A baj az, hogy az Asrock m.2-jén is van borda, aminek az egyik csavarja esik az m.2 eszközt rögzítő szemhez, szóval úgy tűnik, az alaplap gyári bordája nélkül nem lehet a gyári csavarral rögzíteni az ssd-t. Futott már bele valamelyikőtök hasonló problémába? Milyen távtartóval és csavarral oldottátok meg? Lehet kapni valahol (Ali, ebay, stb) ilyen szettet, vagy jöhet a házi barkács megoldás?
Az alaplap csavarszeme lépcsős, erre a lépcsőre ül fel az ssd, aminek ha nincs saját hűtője, az alaplap hűtőjével van rögzítve. A csavarszem a vékonyabb része magasabb mint az ssd nyákjának a vastagsága, emiatt kell távtartó, ha nem az alaplap ssd hűtőjét használnám. Ha ennek az utólagos távtartónak a tetején van süllyeszték, akkor a gyári csavar is jó lehet, ha nincs, akkor valami lapos fejű csavar is kell. Sajnos most nem tudok esztergáltatni, ezért keresek valami egyéb megoldást.
-
PROTRON
addikt
válasz Pista0001 #60561 üzenetére
Nem tudnád befotózni, meg az alaplapot is ahova menne?
Egyébként legtöbb szervízzel is rendelkező PC boltnál tudsz szerezni, van ahol azért kérik hogy legalább vásárolj náluk valamit, van ahol értik hogy marketing értéke van annak ha jófejek és ingyen adnak, de azért van ahol azt mondják hogy nekik is rendelniük kell, ezért 500huf vagy 1k huf.
Nem csak csavart, távtartót is, de tudnod kell hogy milyen menete van az alaplapnak és mekkora magasság kell.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
FullGas
aktív tag
Nekem ugyanez a helyzet az A520M ITX. Lehet megfogtok érte kövezni de én szimplán a gyári csavart betekertemés úgy hagytam. tud mozogni az SSD de ha az ember nem matat a gépben napi szinten nem befolyásol semitt, szépen neki feszül a csavar fejének. Több mint 1 éve nekem így van és soha nem okozott problémát. Tervezezm cserélnimert kicsit kevés a 256Gb, de akkor már borda nélkülit választok.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Nylon alátét vagy abs, ha a crucial p5 60°C is melegszik.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Pista0001
addikt
válasz PROTRON #60562 üzenetére
FullGas fotóján talán látszik a lényeg. A csavar alá kellene valami, ami a csavarszem vékonyabb részére megy, és leszorítja az ssd-t. A házamban függőlegesen van az alaplap, ezért nem merném rögzítés nélkül összerakni. Nem fotóztam, mert a házamban az sem egyszerű, szerencsére a kollégáén látszik talán a lényeg.
-
mpierre
veterán
Nem házat kerestem, de akad ilyesmi: Steck - Small Form Factor Desktop PC Case, meg egy másik, aki a kocka formát jobban kedveli: Borg - SFF Desktop Cube PC Case.
Meg prociblokk ddc-vel megrakva: Aquanaut (Rögtön két féle is akad.)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
sasNAXO
aktív tag
Metalfish S3 vs. In Win Chopin
A Chopin csal, mert a kb. centis oldalsó "dudora" sokszor nem látszódik.Metalfish S3 belülről:
Felülre elméletileg 80x15mm venti menne, de be lehet ügyeskedni a Noctua A9x14-et.
Flex ATX táp helyett a HDPLEX GaN 250W került bele. Szerintem egyáltalán nem rossz, de valszeg nem tartom majd meg.Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
félisten
válasz sasNAXO #60567 üzenetére
Nagyon jól néz ki, grats hozzá!
GAN jónak tűnik, de VGA-s rendszerhez én inkább SFX-TFX PSU-t választanék.
Coil whine, melegedés mennyire jellemző a tápra?
Honnan rendelted a házat?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PROTRON
addikt
válasz sasNAXO #60567 üzenetére
"Szerintem egyáltalán nem rossz, de valszeg nem tartom majd meg."
Mármint melyik elemet?
Vagy magát az egész PC-t?Azért kérdezem, mert nekem egy HDplex HIFI 250-es táppal van olyan gondom hogy a 3,3V rail el van mászva, specifikáción kívülre(asszem 3,7V), elsőre a HDPlex contact azt írta hogy ezt így tervezték...
Aztán visszakérdeztem hogy ha ez szándékos tervezés, akkor hajlandó-e írásban garantálni nekem a mérnök csapat, hogy tutira nem fog emiatt tönkremenni a PCIe slotba dugott nvme SSD, vagy 2,5G lan? Na erre már azt írta hogy nem tudja garantálni...majd visszakérdeztem hogy de fentebb azt írta hogy tervezett állapot, akkor most hogy is van ez? Na azóta nem kaptam választ.Nekem szerencsére csak egy kísérleti projekthez kell, nem valamelyik jelenlegi projektemhez, de bosszantó.
Meg ahhoz kell hogy majd befotózom a konfigot, feltöltöm HDPlex forumára meg írok egy rövid forum bejegyzést az adott buildról, amiért elvileg jár egy 50 dodó-s kupon a saját felületükre, hogy berendeljem azt a GAN egységet ami Neked van és kicseréljem...hogy ne legyen külső kocka ACDC.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz AxBattler #60568 üzenetére
Nem hallottam hangot a tápból még, elégedett vagyok vele. Melegedni melegszik, de elméletileg bírja.
Egy RX5500 meg egy Ryzen 3200G van a gépben, ezt még elbírja, de igen, egy nagyobb valami kellene.
Aliról rendeltem, igazából csak mert ki akartam próbálni. (K39 volt anno, csak akkor voltak elérhetetlen árban a VGA-k.)#60569 PROTRON:
Csak a házat.Majd ha visszaszerelem egy windows-os gép alá, megnézem majd a hwinfo-t, de én eddig nagyon elégedett vagyok a GaN-nal. Vagy, ha linux alatt tudod mondani mivel olvassam ki, akkor ne tartsd magadban.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
rxmiss
tag
válasz AxBattler #60568 üzenetére
a HDPlex 250W GaN nalam is rendesen meg van hajtva, teljes terhelesen falbol 242-246W-ot merek es eddig nem volt semmi galiba, igaz csak egy honapja megy kb.
direktben van felcsavarozva a haz oldalara, talan az is segit kicsit a hutesen, nem tudom szamit-e valamit.
nem hallom a hangjat, de az is lehet h a procihuto csak elnyomja. -
félisten
-
Nirvanus
aktív tag
Nem ITX, de majdnem. NR200P-be 22,6ig mehet a MATX lap is. Következő challenge a táptartó lap mellé kendácsolása, mert az MSI 1060 6ot vertikálisan kellene beletenni. [kép]
[ Szerkesztve ]
[iTX-or-GtfO!]
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Fractal ridge házikót használ itt valaki? Esetleg van is bnne nagyobb dual slot-os VGA? Egy 3060ti-vel párosítottam, a házikót pedig fektetve helyeztem el, viszont attól félek nem tesz jót a VGA-nak, hogy az egyik sarka "lóg" a levegőben, mivel kellene védekezni az ellen, hogy bármi baja essen így?
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
tlac
nagyúr
válasz HUN_Sector #60577 üzenetére
van az nr200p-nek matx-es koppintása is, ami sokkal jobban alakítható (pl. támogatja átforgasd az egészet és felül legyen a gpu, az alaplap pedig a másik oldalon)
pl. Inter-Tech IM-1, ami itthon is megvehető, de van egy csomó alteregója
az eredeti talán a SAMA IM-01 volt, itt topikban is ezen a néven található megebbe beleférnek a teljes méretű matx-es lapok is, de itt is kompromisszumos, mert a legaljához már nincsenek távtartók
a kis méretű matx-ek, viszont szépen beférnek -
trog
tag
válasz HUN_Sector #59241 üzenetére
Én is imádom, kicsit babráltam vele, mivel 5600g van benne így videókártya nincs, a nagy corsair rm650xem lecseréltem egy SFX-L méretű tápra és így még a szebben kinéző procihűtőm is belefér, hátra meg a két HDD .
-
viperabácsi
addikt
-
Francia91
veterán
válasz viperabácsi #60584 üzenetére
Ez így tényleg elég szerencsétlen megoldás, konkrétan falba ütközik a meleg levegő, aminek el kéne távoznia
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
TESCO-Zsömle
félisten
No, tegnap végre összeállt a gép. Kicsit zsufi, de annyira nem vészes.
Itt-ott azért ütköztem apró gondokba, pl a 90°-al elforgatott sata csatik miatt, amik ütköztek a ház egyik lemezével, vagy amik miatt a tápegység egy picit csálén áll, hogy majdnem hozzáér az előlapi panel forrasztásaihoz.
Vinyók még nincsenek benne, be még nem kapcsoltam, ma veszem át Alzából az új háló-kábeleket, mert valamit mindig elfelejt az ember és akkor már kvázi újrakábelezem az asztalt is.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #60586 üzenetére
Jól néz ki. Ugye a hűtőről levetted a fóliát!
Lehet, hogy már volt róla szó, de mi is ez a ház?
[ Szerkesztve ]
-
válasz TESCO-Zsömle #60586 üzenetére
Szép lett! Az FSP táp mennyire hangos? Pont ezt a típust nézegettem én is korábban a Kolink Satellitebe.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
TESCO-Zsömle
félisten
"be még nem kapcsoltam"
#60587 Pista0001: Le, hogy rohadjon meg. Eredetileg amúgy nagyobbat akartam bele, de kb 5mm hiányzik hozzá. Régi Thermalright Silver Arrow 130-as meg már EOL. A Noctua ventiről amúgy le kellett szedni a gumit, mert a vastagabb keret miatt nem lehet beakasztani a tartókat. A kuckó egy Jonsbo N3-as.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
válasz TESCO-Zsömle #60589 üzenetére
Jaaaaah, most olvasom...
-
válasz TESCO-Zsömle #60591 üzenetére
Mire használnád? Látom van benne VGA is, ezért gondolom nem szerver lesz. Renderelsz vele?
-
hegegabi80
addikt
Huh ez jól be lett zsúfolva.
Azt a vinyót biztos levenném hátulról, vagy a cpu bordát fordítanám el felfelé fújóra.
Én is javaslom a noti vinyót, nekem is az van m ár régen. Pont pár napja kellett megnéznem egy 3,5 hdd-t mi van rajta, azt hittem kiugrok az ablakon a hangjától. Pedig nem vagyok egy jó fülű.
Amúgy egyre jobban kezd megtetszeni ez a Jonsbo C6. Korábban volt már hasonló elrendezésű házam, de ennyire nem lehetett variálni a ventiket benne. -
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #60589 üzenetére
Fökk, aszittem, csak ennyi, ami látszik.
-
tlac
nagyúr
válasz hegegabi80 #60593 üzenetére
Én is javaslom a noti vinyót, nekem is az van m ár régen.
de azokon nem lehet elférni
nagyobb méretűből nincs választék, meg smr-esek -
Francia91
veterán
-
viperabácsi
addikt
válasz Francia91 #60597 üzenetére
Ez azért jó hogy egyben van legalább ha tönkre megy ( mert tönkre megy ) akkor mindened egyszerre megy a levesbe.
Amúgy meg nem értem mi az a rengeteg adat ( 6 TB a te esetedben ) , aminek egy ITX gépen egyszerre jelen kell lennie .[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Francia91
veterán
válasz viperabácsi #60598 üzenetére
A motoros túrák 1080p/60 fps GoPro videói (egy 7-8 napos túra összes videója kb 100 Gb, szelektálva), és elég sok motoros kirándulós fotó/videó (és a fotók RAW-ban vannak meg, azoknak pedig kell a hely, sok esetben 40 Mb egy darab kép). Valamint jópár klasszikusabb film HD felbontásban, amik már sehol sincsenek fent.
Amúgy 20+ év alatt egy HDD-m sem ment tönkre, pedig vannak még 2004 környékéről IDE 80 Gb-os WD vinyóim, máig tökéletesen üzemelnek a Socket 462-es gépben
Tudom, hogy benne van a pakliban ,hogy tönkre mehet, de nálam még egy HDD sem halt meg. Tervben van egy külső házba egy ugyanekkora HDD, hogy ami fontosabb és pótolhatatlan, az le legyen mentve arra[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Francia91 #60599 üzenetére
Hint: Ami tényleg pótolhatatlan, abból legalább 3 másolat kell, legalább az egyik teljesen offline ROM-on, amit fél-egy évente ellenőrizni kell, hogy ép-e még.
Én emiatt tartok otthon egy klasszik notebook ODD-t. Nem a slot-osat, hanem amin klipsz tartja a lemezt. Lassabb, de cserébe a lemez adathordó részéhez soha nem ér semmi.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Google Pixel topik
- +363025648**
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest