-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz stigma #59386 üzenetére
Nekem az 5600-as procin egy black ridge van, meg vagyok vele elégedve teszi a dolgát. Viszont azt érdemes megfontolni, hogy teszel rá egy másik ventit, mert amit alapból adnak ha jól rémlik 92-es és az kicsit hangos. Én az enyémre raktam egy P12 slimet(csak ezt fért el) és úgy már csendes megoldás. Nálad elférne a nem slim venti is. Mondjuk az a proci nem egy kályha
Hello darkness, my old friend...
-
stigma
addikt
Hi, köszi a tippet.
Még csak a házat vettem meg, amit a napokbana sráctól átveszek, a CPU hűtőt nem, viszont arra lehet veszek valami halkabb ventillátort pl: Noiseblocker vagy az általad ajánlott Artic.Kb 1 hónap múlva szerelem, remélem más meglepetés nem fog érni
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mpierre #59400 üzenetére
Vízhőfok? AIO-ban?
Ahogy a szivattyúk igazából nyomattyúk úgy a ventik is inkább fújni tudnak, mint szívni. Bár ha nagyon akarnám azt végülis megnézhetném, ha felülről* lefele fújnak. Elvégre így "szabadon" minden mindegy...
* - Illetve nem, mert ugye nincs csavar...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Rick4
félisten
Na ilyet se láttam még. Áprilisban vetem 3 ARGB-s Arctic P12 PWM PST ventit a kis gépházamba, ezek hátra, és felül a venti alá és fölé kerültek és vettem egy 140-est is, ami alulról fújja keresztül a gépházon. Tök jól működött idáig, alig 850-es fordulaton mentek, és 40°C alatt volt a cpu sima böngészős használat közben.
Ma szúrtam ki, hogy az alsó 140-es csak féloldalasan világít, a másik felén nem mennek a ledek, sőt, ha úgy van elosztva, hogy az a többi elé kerül a led tüskesor elosztásban, akkor a mögötte lévőket is blokkolja...
Igaz 120 hó gari van rá, de most vihetem vissza...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
sff-cucc
csendes tag
Remeltem, hogy lesz ITX kiadasa is a 16GB-os valtozatnak, de azota mar kicsit letettem rola mert kiderult hogy a memoria ket oldalu modon van rajta. Azaz a hatso 8 nem kapcsolodik semmilyen huteshez es meg az elol levovel is oda-vissza futeni fogjak egymast. Emiatt szerintem ez nagyon fog melegedni, de ne legyen igazam.
Meg igazabol nem is ertem, hogy ez mitol "clamshell-design". Ez pont annak az ellentete. Semmi sincs felbehajva es beul ovva a tartalom, egy lap van es mindket oldalan KIVUL van a cucc. A Clamshell az egy osszecsukott laptop, ez meg olyan mintha egy tablet hatso oldalan lenne egy full billenytuzet.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Hopp, most néztem, a 120 hó egy másik terméké, ez csak 60 hónap, de abba is beleférek..
Pont most néztem a garijegyeket, az arctic liquid freezer 120 aio-ra a firstshop azt írta, 12 hó gari. Furcsa, meg se vettem volna, ha ennyi garit adnak.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
sasNAXO
aktív tag
válasz HUN_Sector #59408 üzenetére
Ez felületkezelve nagyon jól fog majd kinézni!
Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
hegegabi80
addikt
válasz HUN_Sector #59410 üzenetére
Erre nagyon kíváncsi leszek, hogy fog kinézni.
Akkor látszani fog az erezet? Azt hittem telibe fekete színt kap. -
HUN_Sector
őstag
válasz hegegabi80 #59411 üzenetére
Igen, látszani fog az erezet. Még dolgoznom kell kicsit rajta, vágni bele szellőzőket, festés, majd alá szúnyogháló porfogónak
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Összeállt végleg a Fractal Terra. Történt pár lényeges változtatás, hogy jobban elférjek és ne legyen gond a teljesítménnyel sem
Lap: ASUS b450i
Ram: Corsair vengeance lpx 3200 32GB
VGA: Asrock 6700xt Challenger Pro
Proc: AMD 5600x
Hűtő: Alpenföhn Black Ridge + Silent Wings 4 pro
Ház hűtő: Silent Wings 4 pro
Táp: Corsair Sf600 platinumA cél az volt h megfelelő hűtés mellett minimális vagy 0 zajjal menjen a gép. A Black Ridge egy top flow ventivel elég alacsony volt ahhoz h elférjen a másik oldalt egy 2.3 slotos kártya és ne legyen kompromisszum később sem a hűtéssel. 24 fokos szobában idle 40 fok, cinebench 69-70.
A hűtő rálógott a riserre, nem volt élmény szerelni de azért megoldható.
A ház ventit nagyon okosan lehet csak berakni mert a táp kábelei mindenhol útban vannak.
Most egy ideig nem nyúlok hozzá, kivéve ha kap egy másik videókártyát. Ez így 1080p-re tökéletes.
Ha valaki esetleg ilyen házat tervez venni és kérdése van szereléssel kapcsolatban, nyugodtan írjon rám.
# ANTAL Tuning #
-
Rick4
félisten
válasz HUN_Sector #59412 üzenetére
Én egész egyszerűen csinálnék egy keretet belőle, azaz csak a külső egy centi maradna, majd hangszóróselyemmel, vagy előte fekete női harisnyával egész egyszerűen behúznám. A szellőzés és a porfogás duplán előnyös, ennél több levegő nem fog átáramlani semmi más megoldással.
-
mpierre
veterán
Addig is egy Lian-li A4H2O custom víz, csak procit (12600k defaulton) hűtve:
Szerk.: Szobahőmérséklet: 25,2°C
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
L4D1K
őstag
Vízzel nem fogok versenyezni
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
Grave_444
nagyúr
Nagyon tetszik. Jöhet még róla kép, ha van.
Teljesen jó gamer gép, főleg 1080p felbontásra.Pár éve eszembe se jutna itthonra a gépbe 2,5" SSD, nem hogy HDD. M.2 minden szempontból jobb választás, manapság egész olcsó is. Persze akinek több TB kell, annak marad a régi megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Asszonynak a shift2 van, olyan kicsit world trade centeres, szédülök, ha ránézek! Kemény 50 centi magas.
Ha lesz segotep slath mini fekete színben, váltunk mindketten...
[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
válasz Grave_444 #59424 üzenetére
Kb mindenki azt javasolta, illetve neten is azt olvastam hogy szendvics házaknál alsó / felső venti belülről kifelé szív.
Nagyon nincs mit hűtenie ha befelé fúj, mert ott csak a táp zárt részét éri. Ellenben a videókártya oda fújja be e meleget a saját hűtőjén keresztül.
# ANTAL Tuning #
-
gianni85
veterán
Egyébként szép nagyon ez a Terra, csak nekem DAN után ez is túl sok kompromisszumot jelentene.
Mondjuk a 338mm-es vga kártyámmal úgy tökön lőttem magam, hogy ha megunnám a CM NR200 puritán megjelenését, akkor is max a hamarosan érkező Ncase M1 evo, vagy Streacom FF1-be tudnék átköltözni. A vicces az egészben, hogy kisebbek mint az NR200, és matx lap meg atx táp is belemegy Ha év végéig a seggemen bírtam volna maradni az matx konfigommal, még spóroltam is volna olyan 100-150e forintot. -
Rick4
félisten
válasz HUN_Sector #59430 üzenetére
"Na ha a Terra az olajradiator, akkor a Segotep a Szarvasi "
Én csak egy helységnevet látok..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz HUN_Sector #59432 üzenetére
Szép kis család lehettek.
-
Rick4
félisten
válasz TESCO-Zsömle #59435 üzenetére
A humorra vevő vagyok, még a feketére is, de lehet ez most nem ütötte meg az én szintemet.
-
Nekem tetszik ez a Terra. De ennyi pénzért... oké, oké, Fractal ház, ismerjük a minőséget. De ENNYI pénzért?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Pista0001
addikt
Ha úgy vesszük, már a jelen. Az átlagos felhasználók gépeiben túlsúlyban vannak a dedikált vga nélküli gépek szerintem, amikben van, ott is sokszor olyan van, ami nem oszt, nem szoroz (laptopok, brand gépek nagy része). Egy kis réteg gépében van csak külön értelmes gpu, őket viszont nehéz lesz integrálttal kiszolgálni. Elég megnézni a mostani felső kategóriás gpu-k fogyasztását, rendszer szinten a procival együtt 5-600 watt is simán összejön. Ehhez már a tápellátás megoldása és hűtése komoly feladat lenne, főleg ITX méretben.
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
De mikor? Én idén tavasszal kezdtem olyan 6 év kihagyás után újra pc-zni, és akkor utoljára még bepróbáltam egy fm2 apu-t, amit aztán bővíteni kellett dedikált vga-val, hogy érdemben lehessen játszani 1080p-n. Most 5-6év elteltével is úgy látom, hogy még mindig csak kompromisszumos 1080p-re elég egy apu. Én naivan úgy érzem, hogy kukázni kellene az eddig kialakult és folyamatosan fejlesztett pc hardver struktúrát, vagy adni egy alternatívát olyan felépítéssel, mint a konzolok, és akkor lehetne érdemben fejlődés apu vonalon.
-
flashpointer
őstag
válasz Pista0001 #59441 üzenetére
parhavonta ugyanoda kanyarodik visszaba topik
Egyaltalan nem komoly feladat, sfx bol van 1100+ w-os, 500 wattot meg lehet hogy meglepo lehet de egy 140 es radiator lehut , de egy 280as biztosan, a kerdes csak hogy mekkora zajjal(linus tesztelt is ilyet, mondjuk amilyen buildet latni itt par embernek noctua nh-l9 el ami korbe van bastyazva rammal bordaval , a hang csak huszadlagos). Normalis rekreaciora meg el lehet felejteni az integralt fosokat, 30 fps-el fhd - n tolni lowba minden csak nem elvezet, meg tobb stresszt okoz mint elotte volt. Persze trabantban is lehet utazni 1000 km-t csak kerdes h kinek jo.[ Szerkesztve ]
-
válasz gianni85 #59442 üzenetére
Jó, de FM2? AM4-ben már az 5600G vagy 5700G elég jó, persze kérdés, hogy mire kell? AAA játékokra felejtős, viszont régebbi játékcímekhez már teljesen jó és a 4K 60fps is megy, ha tévére akarnád kötni és filmet nézni. AM5-re meg már vannak még jobb APU-k. Oké, azok sem az igazi még, de már valami.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Pista0001
addikt
válasz flashpointer #59443 üzenetére
Félreértesz, úgy értettem, hogy az alaplapon kellene kezelni 5-600 wattot, és ezt a procifoglalaton is át kéne juttatni, ez a nagy probléma. Hogy egy dvga-s rendszerhez van táp, és le is lehet hűteni, az nem újdonság.
-
Rick4
félisten
válasz flashpointer #59443 üzenetére
500 wattot meg lehet hogy meglepo lehet de egy 140 es radiator lehut
Persze, ha az a 140-es radi 5 centi vastag, és 4 ventivel fújod keresztül az 5 fokos levegőt!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- További aktív témák...