-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Voltam már itt ház témában, végül nem lett semmi, maradt a meglévő gagyi ház, amiben végülis elférek és kicsi
Tehát olyan ház kéne, amiben elfér:
N3150, paneltáp, SSD, jelenleg 1db, de később lehet jól jönne még 1db 3.5" hely. NAS nak van használva WD red-del
Cél: minél kisebb ház amiben nem fő meg a konfig, 15k körül/alatt, használt is lehet.
Amit néztem:cm110, csak túl sok helyet foglal az ATX táp hely, cm130, raijintek metis (csak nem tetszik a hdd felfogatás, és így is csak 1db 3.5 hely van
Valami ultimate solutionre van valakinek tippje? -
cinemazealot
addikt
válasz vampire17 #42138 üzenetére
Szerintem túllősz a célon. A T7700 másfélszereséhez nem szükséges Core i3/i5, bőven elég lehet egy 2(+HT)/4 magos Pentium is. A dual Gb LAN sem általános felszerelés. Kiegészítő PCIe hálókártya nem játszik? Még ha használtban is gondolkozunk, a "passzív hűtésű proci + lap + passzív Pico/panel táp VAGY kockatáp DC-s lappal + Gb LAN + ház" csokor nem tudom, belefér-e 40k-ba.
-
törölt tag
válasz vampire17 #42153 üzenetére
Szia!
Szoktam nézni a PH! aprót, azt a 40K nyugodtan félreteheted csak alaplapra és várhatsz hogy felbukkanjon egy. De még ha találsz is, ezek nagy valószínűséggel nem fognak neked "passzívan" működni, mivel elég sűrűn vannak az alkatrészek, és a vrm is csak 2-3 fázisú, minden alkatrésze aktív hűtésre van kitalálva. Nem lesz stabil.
Amikor a kezedben lesz egy Dual gigabit NIC bővítő kártya, ami aktív hűtés nélkül is üzembiztos, gyere vissza.
Egy H61-es lap és egy T-s 2. generációs i5 még rá is vehető a passzív üzemre, ezek hárman kb. 40K-ból kijönnek, ha jó vételeket fogsz ki.
Ebben a cpu hűtés, a külső tápegység+Dc-Dc és az olcsó ház még nincs benne. -
vampire17
addikt
-
törölt tag
-
Seep
senior tag
válasz cinemazealot #42155 üzenetére
Az Asrock lapokon gyakran van dual GB Lan. valami H170/z170 lapot ki lehet fogni apron. Abba egy G4560 Pentium meg egy Arctic alpine 11 passiv. Egy csendes ventit a borda kozelebe es szerintem mukodne. De nem hiszem hogy 40 bol
-
vampire17
addikt
válasz #16939776 #42158 üzenetére
Ertem...
Akkor nem tudom mi legyen, max a penz gyujtes...
Jelenleg amugy egy Fujitsu Esprimo Q5030 van, felturbozva (T770-as proci, +2Gb RAM. )
Ez Proxmox-al visz egy VM-et, ez helyett szeretnek egy olyat, ami mar 2 VM-et is elbir (egyik tuzfal) valamint + progikat (az eredeti VM-en), elsosorban UniFi controller, illetve NVR-t (Shinobi) atkodolas nelkul, termeszetesen.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Egyébként nekem is egy i3-6100 "dübörög" a 120 mm-es ventilátor alatt, ami alapjáraton csak ~700/min körül forog, így gyakorlatilag hangtalan. Amikor elkezd dolgozni a gép, akkor kezdek hallani egy halk suhogást... bár mivel a gép a monitor mögött van, még így sem túl feltűnő.
(#42160) vampire17
Egyébként miért is kell a 2 db LAN aljzat? Milyen felhasználásra építed a gépet?[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz cinemazealot #42161 üzenetére
fontebb pont irtam:
Proxmox alapon ket VM:
1 VM (Ubuntu Server 17.10) altalanos dolgok:
- Plex szerver
- Sonarr
- Radarr
- Jackett
- Rclone Mount
- Deluge torrent
- Softether VPN (ez valoszinu atkerul a 2. VM-re)
- Docker
- Portainer
- NUT szerver
- Sendmail Mail Server
- Webmin
- SSH gateway
- Wake on LAN
- TVtime java plex scrobbler
- Shinobi CCTV
- UniFi controller2. VM
Tuzfal (Untangle, vagy OPNsense)
Ebbol jelenleg is fut a Tuzfalon a Shinobi-n es a UniFi-n kivul minden egy Q5030-ason. (atlag 15%-os CPU mellett)
A Q5030 "passziv" csak akkor porog fel a venti, ha eler a CPU egy bizonyos terhelest. Tehat alapjaraton nincs semmi hangja.
Valami ilyesmit szeretnek a jovoben is.
[ Szerkesztve ]
-
IamSociopath
aktív tag
Mindenképp pice, nic-et javasolnék lehetőleg intelt, lehetőleg ET-t, ezekkel az alaplapi chip es megoldásokkal szerintem semmi komolyat nem lehet csinálni. 5 ezer egy használt Intel ET dual. Szerintem nem is érdemes ezen gondolkozni. Melegszik persze mint a fene, de hát szerver class hardware. Az összes os egyből támogatja majd, freebsd vagy linux. Bármit fog is a konfiggal kezdeni, sokkal reszponzívabb lesz, kevesebb cpu terhelés, stb. Az egyetlen zavaró tényező a gépház kérdése, mert a panel/pico tápos megoldásokban általában nincs bővítőhely a pice kártyáknak.
-
vampire17
addikt
válasz IamSociopath #42163 üzenetére
Ertem, ez mar jol hangzik, mert egy Ethernetes lapokbol nagyobb a valasztek
A gephaz kerdes nehezebb... nem tudom van-e amibe belemegy...
-
vampire17
addikt
válasz IamSociopath #42165 üzenetére
Mint ez?
https://goo.gl/mjKWFi
-
Seep
senior tag
válasz IamSociopath #42167 üzenetére
Silverstone ML09 nem jo? az meg van 15k korul
-
törölt tag
válasz IamSociopath #42163 üzenetére
realan e-i7 nem rossz ebbol a szempontbol. nekem mar sokfele konfig lakott benne es meglepoen sok hely van ventiknek es meghajtoknak. persze ahhoz kepest...
-
cinemazealot
addikt
Feleim! Van egy ASRock H110M-ITX/ac lapom, aminek a PCIe aljzata mellett, közvetlenül a háznyitás (CI) érzékelő tüskéi mellett van egy beforrasztatlan érintkezőpár SPDIF_OUT1 felirattal:
Létezhet, hogy ez élő SPDIF kimenet, amire csak egy tüskesort kell forrasztani és már mehet is rá egy már többek által is ajánlott koax-ra (vagy VCC lábbal is megtámogatva egy Toslink-re) átalakító kimenet?
-
félisten
válasz cinemazealot #42174 üzenetére
Szvsz ahhoz BIOS-ban is mókolni kellene...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Patice
nagyúr
Igen.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
Itt a dokumentáció: [link]
A 48-as láb az spdif kimenet, 86-os oldalon taglalja hogy milyen alkatrészeket vár el a láb és a tüske (RCA) illetve toslink csatlakozó közé.
Kövesd végig csipogóval, és ellenőrizd mi van beforrasztva. Kép alapján minden be van forrasztva 98% hogy koax-hoz jó lesz. Optikához a 48-as lábra kellene forrasztani a 10nF-os kondi "elé".
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz #16939776 #42178 üzenetére
Hű, ez most égő. Szinte pont egy éve már egyszer belinkelted nekem ezt a doksit, igaz, akkor más problémám volt, és azóta se néztem bele. Most már muszáj lesz, ha nem akarok külön USB-s hangkártyát venni. Köszi még egyszer.
-
törölt tag
válasz cinemazealot #42179 üzenetére
Még annyit elfelejtettem, hogy a szoftverben is tudni kell engedélyezned azt a kijáratot, olyan drivert kell keríteni, vagy mókolni rajta*.
*Élő ember mesélte, hogy visszafejtette, és egy egy .ini file/registri stringek vannak a driver melé társítva, amivel akár parametrikus-eq-is tud az 1 dolláros kodek DSP-je.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz #16939776 #42180 üzenetére
Igen, ez lett volna a következő gond(olat)om: jelenleg Ubuntu 16.04 LTS-t használok és a GUI-n elérhető hangbeállítások között semmi nem utal az SPDIF kimenetre, míg az a terminálos AlsaMixer hármat is megjelenít: "S/PDIF", "S/PDIF 1" és "S/PDIF 2". Általában a hangbeállítások között is csak akkor jelenik meg egy hangeszköz, ha az az eszköz aktiválódik. Tehát pl. az analóg hátlapi kimenet akkor jelenik meg, ha bedugom a fülest, az SPDIF kimenet pedig nincs ott, nem is volt. Az Alsamixer-ben viszont ott van minden létező kimenet. Viszont arra gondoltam, hogy ha bekötöm az RCA illesztéshez szükséges, a doksiból kiolvasható ellenállásokat és kondikat, akkor a chip talán érzékeli ezt a terhelést és szoftveresen visszajelez, hogy a kimenet aktív, használható, paraméterezhető (hangerő, balansz stb.). Ez persze csak elmélet, nem tudom, hogy ez valóban így történik-e majd.
Mindegy, sípolok egy sort, és ha tényleg fel vannak kötve a forraszpontok, csak nincs ott a láb, akkor forrasztok és illesztek.
-
törölt tag
válasz cinemazealot #42181 üzenetére
Az a láb nem érzékel, nincs hozzá sense bemenet sem a kodeken.
Regeditben az SPDIF(bemenet) és a Realtek Digital Output(kimenet) definiálva van, mellettük egy-egy marék reg. key Win alatt.
Ezen a néven keresd.
Ami min. meg kell tenni, hogy működjön elméletben: engedélyezni a digital kimenetet, be-pach-elni az audio mixer kimenetére, illetve a jelszintet beállítani 0-tól eltérőre. Nem feltétlen kell, hogy legyen hozzá grafikus felületed, ha eddig eljutsz.
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Tervezek venni egy ilyen lapot [link]
Nyugtassatok meg,hogy Fhd youtube ot elbírja? Játék max mafia 1,cod2 meg ilyen occkúlok mennének rajta,de a játék nem lényeg csak a net,youtube. Köszi.Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
dugo_
veterán
válasz Pécsi gyerek #42183 üzenetére
VP9 híján biztos, hogy nem bírja el. 5 éve is egy hulladék volt, amikor megjelent ez a proci...
-
IamSociopath
aktív tag
válasz IamSociopath #42185 üzenetére
Oké utána néztem, a kijelentésem kapcsán a magabiztosságom megingott.
-
dugo_
veterán
válasz IamSociopath #42185 üzenetére
Anno lehet, de ugye akkor gondolom még nem VP9-et használt a youtube.
Ez az 1300MHz-es gyösz pedig biztosan nem fogja erőből kitolni hardveres gyorsítás híján.
-
addikt
Ha Edge vagy IE alól nézi a YT-ot, akkor H264 és nagyon jó hardveres gyorsítás van alatta.
Chrome vagy FF alatt, még kényszerítve is a H264-et, nem bírja., max a 720p-t. (Atom x5-Z8350-nel van tapasztalatom)
Edge alól konkrétan nem terheli a processzort, a felület nem megy, minden borzasztó lassú, de a videó, az bezzeg dübörög a háttérben. Még megállítani sem tudod, ha nincsen rá processzoridő.
Bár végigolvasván az internetet, az E2-3800 mintha erősebb lenne az Atom x5-Z8350-nél.[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #42183 üzenetére
Inkább 720,768p...
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy megbir az 1080p-s videókkal (YT).
Az integrált HD8280 egység eléggé erős, csak kérdéses hogy az tudja e a mostani YT videókat gyorsitani.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Mercutio_
félisten
Ilyen kisfogyis prociknál midig érdemes notebookcheck-en rákeresni, általában részletes ismertető és sokszor tesztek is vannak.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
egy e350-et fel tudok itthon eleszteni es megnezni, csak nemtom az segit-e. igaz en anno az 1.65GHz-rol felhuztam 2.2-re, de a tudomanyos kivancsisag kedveert kiprobalhatom 1.3-on is.
szerk: nem segit
Mercutio_ : viszonylag friss a teszt, (Update: 2017-09- 5), szoval segithet, hacsak azota nem valtott a yt[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Pécsi gyerek
addikt
720p ben esetleg elmenne a youtube rajta.Végül is az is bőven jólenne nekem. Úgy is valószínűleg egy max 1368×768- as monitorral lesz használva.Vagy az egészet felejtsem el,és vegyek egy nem integrált procis mini lapot,igp-s prockóval?
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
addikt
válasz Pécsi gyerek #42196 üzenetére
Én a saját tapasztalaim alapján azt mondanám, hogy akár jó is lehet, Kodira is használható. De nagy böngészési élményt ne várj el. És akkor már elég RAM és kulturált sebességű háttértár is kéne mellé.
És ugye a YT-on sem a videó a baj, hanem a fergeteges tempójú HTML5 felület.[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Pécsi gyerek
addikt
Köszönöm mindenkinek Elengedem a sztorit,maradok valami asztali lapnál,kis méretben.Peddig úgy tetszett ez a kis lap
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
kisza25
félisten
Ez az am4 mitől ilyen drága? nem akar ez lejebb menni
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...