Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Milyen routert?
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
NCASE M1 V5 az aprón, csapjatok le rá!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz mpierre #41690 üzenetére
egesz jo, tehat az asus aura legalabb mar procihore tudja ezt. akkor mar csak a cimezheto szalag kell es h az aura ne egy funkciot tudjon elkezelni, hanem tobbet. bar lehet tobb ertelme lenne mondjuk 4db rgb ledet felhasznalni es konfigolhatova tenni, mint egy tetszoleges eroforras-kijelzot. mehetne usb-n v soros porton, mint anno a parsoros (pl 4x20-as) lcd kijelzok. sot, akar ugyanazzal a driverrel is, csak konfigolhato lenne h homerseklet ertek helyett szin... abbahagytam, nagyon off.
-
Pete55555
addikt
Tudjátok, mit szeretek ebben a topikban? Hogy ide hülyék járnak.
Ne értsétek rosszul, nem bután hülyék, hanem zseniálisan "hülye" emberek.
Beír ide valaki, valami olyan extra lehetetlen igénnyel, amit más topikban kiröhögnének, vagy elküldenék a francba.
Itt? 5 perc múlva jön 47 megoldás......Szeretem leracsniztatni...
-
HookR
addikt
válasz felora:) #41687 üzenetére
Commell distributors - Van magyar is, de ha velük nem jársz sikerrel, meg lehet próbálni más EU-s országbelit is.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
mpierre
veterán
válasz #25954560 #41689 üzenetére
Asus a nagyobb lapokon már tudja... [link]
Azért off, mert nem itx.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
törölt tag
ez mar valami.
viszont nem feltetlenul lenne hulyeseg az rbg ledeket ertelmesen kihasznalni.
mittomen jelezhetne procihomersekletet, gpu homersekletet, vinyo foglaltsagot, halokartya-terhelest, nemtommit.lehet megnezem h pl cimezheto rgb-s ledszalagra mekkora melo lenne ilyesmit csinalni.
szoval mikor minden szep, akkor pl mindenki vilagit egy beallitott szinnel vagy ki van kapcsolva. es amikor a definialt erzekelok homerseklete atlep beallitott ertekeket, akkor valt sargara, pirosra, mittomen.mondjuk tuti van mar ilyen, csak en latom mindig az ertelmetlen szinvaltos csicsa megoldasokat...
-
HookR
addikt
SuperO C7Z370-CG-IW hivatalos oldal - [link1] / [link2] / eteknix.com
- 2x M.2 PCIe 3.0 x4 (M-key)(2x support 2280)(RAID 0,1 support)
Nesztek, Supermicro Mini-ITX deszka RGB LED-ekkel...
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #25954560 #41683 üzenetére
Mindegy, mert közben látom, hogy a Kontronok mégse jók. Egymással szembe vannak fordítva a foglalatok és vagy két feles Mini-PCIe kártyát fogadnak egyszerre, vagy csak egy egészet. (Mondjuk Mini-PCIe hosszabbító kábellel még jó lehet, de az plusz költség.)
Ráadásul a q87-esnél véletlenül a cserélhető procisat linkeltem a mobilos helyett, helyesen: KTQM87/mITX
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
- Kontron KTQM67/mITX (Ebből épp van egy Hardveraprón)
- Kontron KTQM77/mITX
- Kontron KTQM87/mITX▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Akarok egy NAS-t építeni.
Ami adott:
-Gigabyte GA-E350N alaplap
-8GB DDR3 memória
-3db 1TB 2,5" merevlemez
-8GB SSDA cél az lenne, hogy egy közel hangtalan gépet tudjak építeni, mivel ez egy 7/24-ben működő eszköz lenne, és a szobában alszanak is.
A kérdés az a táp és a ház típusa lenne.
Néztem Aliexpressről 20$ körül lehet venni ilyen paneltáp szerűséget:
[link]
Ez mennyire megbízható? Illetve milyen ház lenne a legjobb, aminek jó a szellőzése ventilátor nélkül is, kicsi és el tudom benne helyezni a 3db 2,5" merevlemezt is? -
felora:)
tag
Hi all. Tud valaki mondani egy mini itx lapot, amin 2 db mini pci e foglalat van? Mar keresek egy ideje
... mas kikotes mar nincs....A zotacnak van egy tipusa, de mar nem kapni... bar ez elegge regi, de ilyen kene...
[ Módosította: radi8tor ]
-
Nirvanus
aktív tag
Tegnap este szétkaptam a Metis-t, darabokra takarítás céljából (Hyper212 Evo, HD7850, Chieftec NEM modutáp)... Lapjaira szedni pár pillanat, de bekábelezni... Fél tíztől fél tizenkettőig tartott a procedúra, de majdnem open frame maradt a kicsike.
[iTX-or-GtfO!]
-
tomic
addikt
Ismertek olyan céget ahol lézervágással foglalkoznak? Meglévő házamat lehet egy picit szellősebbre szabatnám.
-
maláj
addikt
válasz hegegabi80 #41671 üzenetére
és ha jól sikerül beindul a sorozatgyártás a topiklakók részére is
-
Ispy
veterán
válasz shteer #41666 üzenetére
Az a baj, hogy az eloxált lemezt, ha lézervágatod, akkor a vágás mentén szépen le fogja égetni a felületet, tudom, mert a metist én elvittem lézer-vágóztatni, aztán mondták, hogy meg tudják csinálni, de csúnya lesz.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
félisten
Kolink Rocket - CaseKing oldal
Budget Dan A4 klón, porszűrők nélkül, 1db nyamvadt 80mm-es ventivel, kedvezményes 55k HUF áron.
A bolondnak is megéri!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
prolad
addikt
válasz cinemazealot #41658 üzenetére
Volt egy itx/ac, az meghülyült, ha mindkét ventillátorcsatlakozónál egyedi értékeket adtam meg (vwgy ha pwn elosztót használtam, ilyenkor nem bootolt, mert boot során nem látta a rendszermeghajtót. Bios reset után jó volt, viszont ilyenkor meg egyedit kellett beállítani, mert a gyári értékeknél csinálja ezt a hülyeséget.Plusz az wifis lap volt, de a kábeleket nekem kellett csatlakoztatni, mobilokban nagyobb feje van azoknak a kis kábeleknek, de hogy könnyebb csatlakoztatni ,az biztos.
Illetve van egy másik h110 es lap (dgs talán), ott hosszabb állás után nincs boot (másodlagos gép, néha napokat, néha hónapokat áll), ilyenkor reset (ami nehézkes, mert a jumpert lesórolták róla) se mindig segít. Olcsó volt, a legolcsóbb a piacon, de olyan is. -
törölt tag
válasz #25954560 #41655 üzenetére
A vándorló csavarok miatt nem lehet 2x ugyan úgy össze rakni.
Pontosabban a derékszögben az éleknél zárómegoldásokat alapból problémásak lesznek, amúgy az össze záró palást nagyon jól fogja a ventilátor hangot, egyedül a kialakuló "cső" okozta rezonancia tud zavaró lenni, ha ott van a befúvó ventilátornak pl. az alaphangja.
500W+ tdp-hez meg lesz fordulat.Én ezért gondolom hogy nem lesz "végleges" állapota egy ilyen keretnek
[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
válasz humilislupus #41652 üzenetére
Olcsó asrock lapot ne vegyél (h110es lapjaikkal voltak/vannak bajaim), afelett viszont teljesen jók, mostani b350es lappal eddig elégedett vagyok.
Szerk
Ja és ha wifis lapot veszel, érdemes tudni, hogy nem túl gyors (433mbps) kártyát tesznek bele, itt a konkurencia sokszor jobb (bár 5ghzet tudja és a stabilitás is oké).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #16939776 #41654 üzenetére
szerintem ezekbol az elemekbol lehetne vegleges hazat is csinalni. vagy te tudsz valamit, amiert nem?
ha en csinalnam, akkor vagy belulre tennem a koteseket ahol csak lehet, hogy kivulre siman lehessen tenni sik burkolatokat, vagy rajatszanek es siman kivagnam a sarkoknal az oldallapokat, vagy pici tavtartokra tennem az osszes oldalt es akkor ilyen 'lebego' hatast adnanak. -
cinemazealot
addikt
válasz humilislupus #41652 üzenetére
Nekem a jelenlegi (lásd adatlapom) az első ASRock lapom, meg vagyok vele elégedve, hozza, amit elvártam tőle. De egyrészt a felhasználási területeim (fejlesztési munka, sok-sok alkalmazás- és böngészőablak, némi grafika), másrészt upgrade-elhetőség (ki tudja, mit hoz a jövő), harmadrészt megbízhatóság (hurcolászni terveztem, azt meg talán kevésbé szeretik a BGA-zott CPU-k) szempontjából én szándékosan vettem cserélhető processzoros változatot. De ha az igényeidet kiszolgálja majd a J3455, akkor nyugodtan belevághatsz, a hazai forgalmazók által nyújtott 2-3 éves garancia elég ígéretes.
-
humilislupus
tag
válasz cinemazealot #41651 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Sokat jelent mert már 2 órája googlizok,meg YouTube videókat nézek de nem tudtam meg mi ez. Egy másik kérdésem is lenne : sosem vettem még Asrock lapot nagyon vegyes tapasztalatokat hallottam neked mi a véleményed ? Lehet általánosítani ? Egy j3455 os lapot szeretnek.
-
cinemazealot
addikt
válasz humilislupus #41650 üzenetére
Ez egy 200 Forintos érme, a boltban tudsz vele fizetni.
Földelőszem, amit a gépházhoz kell kötni, hogy a gépház is egyen potenciálon legyen a táp GND (ground) kapcsával.
-
törölt tag
válasz Grave_444 #41638 üzenetére
Elfogadom, a gömböcsége, Y2K-szerű egyszerűsége okán inkább bájos mint szép.
(#41639) cinemazealot: Van egy pár alu házam amit meg is tartok, az AE - S21T- eladtam, lemondtam a PCI + Dvga-ról . Azok 12-18-27K környékén jöttek használtan, jó ideje nem találtam hasonlókat itt aprón.
Ami még ezen kívül tetszik min, 2x ennyi.
A második 10,5"-os VGA-tol, és a Z77-es laptól megváltam, így nagyábol okafogyottá vált a projekt. Azóta találtam 500W feletti körüli 1U-s platinum tápot, amivel a CPU hűtő mellé mehetne.
(#41640) HookR: Szerintem 6 és a 8 rétegű PCB előállítási költsége között 20-30% eltérés lehet, végfelhasználónál ~ 10-15 usd max.
Szerintem arra számoltak a gyártók, hogy minél olcsóbb lapot tudjanak előhúzni a paplakból, mert egyrészt versenyképes árazást ígért az AMD, másrészt nem a rétegigényt akartak kielégíteni.
Van egy olyan sejtésem, hogy az X370-mellé jobb minőségű biost, magasabb memória órajelet adhat a gyártó, mint a 350, 320, 300-as kiépítés mellé.(#41641) &rew: Majd ha lesz borítása is probléma lesz a lap és a VGA közötti szűk hely.
Én a hátával tenném a lapot, a VGA-kat elforgatva 90°-al és közéjük valami acéllemezt, a radiátor fújhatna közéjük. A 12V 50A-t vihetné két réz sín a táptól, amibe a korbács+csatlakozó 4-5cm-es darabja lenne csak beforrasztva.Az a variálható váz okos dolog fejlesztéshez, "szimulációhoz".
(#41644) sati: Szívesen
[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
Érdekes, akkor ezek szerint a későbbiekben se érdemes mini itx dömpingre számítani (na nem mintha egyéb lapokból wnnyira nsgy kínálat lenne ryzenhez és akkor a gyárilag kompatibilis low profile hűtőkről ne is beszéljünk).
Viszont ha már amd, én még mindig reménykedem egy itx x399-es lapban. Épülhetne a törpe erőmű
-
törölt tag
van itt egy erdekes epites:
alapvetoen a torony, de SLI-vel, bifurkacioval. en is ilyesmi alu keszletet akartam hasznalni a sajatomhoz.
-
HookR
addikt
Steve Burke (Gamer Nexus) explanes the lack of mini itx AM4 motherboards - linustechtips.com
"...after speaking to several motherboard vendors, he is informed that Ryzen boards requires an additional layer of the PCB to the motherboard design when converting them to MINI ITX."
-
cinemazealot
addikt
válasz #16939776 #41637 üzenetére
Nekem kifejezetten tetszenek az ilyen lekerekített formavilágú házak, de valahogy nálam a 20 eFt fölötti ár a "Komolyan? Ennyit egy házra?" kategóriát képviseli.
Apropó, íves formavilág: a monitor tartó kémény házadból végül lett valami?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz #25954560 #41631 üzenetére
Én ilyennel raktam 2 db 12-es NB ventit az egyventis gigára, gond nélkül vitte, igaz le nem tudta állítani teljesen a ventiket a vezérlés. Aztán lecseréltem egy 2 ventis gigára.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
HookR
addikt
válasz HRicky #41618 üzenetére
DAN A4-SFX, LOUQE Ghost S1, NCASE M1 mellett ezeket is érdemes meglesni:
- Abee AS RS01
- Abee AS RS07
- Jonsbo UMX1 Plus (Cooltek UMX1 Plus)
- Jonsbo VR1 (Cooltek VR1)
- Lian Li PC-Q38
- Phanteks Enthoo Evolv Shift
- Silverstone FTZ01(#41619) polarmaci: "Fractal Node 202 bebukott sajnos. Nem a tapkabelen, hanem a kis merevitesen a VGA slot alatt. Beleutkozik a GPU boritiasaba. "
Az ék alakú, tologatható támasztékról van szó a két ventilátornyílás között? Azt szerintem ki lehet venni. Valószínűleg előbb a műanyag burkolatot kell lepattintani a csavarhoz való hozzáféréshez.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nagyon faja! Találkoztam már ezzel a Gelid átalakítóval, de nem voltam biztos, hogy akármelyik VGA képes a venti meghajtására, szabályozására.
VGA, vagy venti függő lehet a dolog?
Giga 1050 D5 vajon ugyanígy képes lehet erre?Szerk.: visszaolvasva volt már róla szó párszor...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Iginotus
addikt
válasz AxBattler #41624 üzenetére
Csakhogy kisebbet szeretnék... Most ugye BITFENIX Phenom Mini-ITX-van de nagy és nem szeretem. A Metis pont jó lenne, csak lenne pár centivel hosszabba. Tettek már bele 26 CM es kártyát is
A hűtőt meg megoldom valahogy.
Csak már ég a pofám hogy a 3. hűtőt veszem meg és nem járom körbe eléggé a témátNa Zotac Minije is csendes az MSI meg a Giga 1070 je az mindig pörgeti a ventit...
Meglátom elválik addig marad a tesztrendszer
Cougar QBX Ebben elférne a VGA és 145 mm ig mehetek, CPU hütőben, ha nem hasnzálom a belső tartót..[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
félisten
válasz Iginotus #41623 üzenetére
Akkor a házat cseréld le egy Raijintek Styx-re:
- elfér 180mm-es CPU hűtő is benne;
- VGA-dnak is van helye;
- nem kell moddolnod a tetőlemezt, már alapból ott a rács;
- 10k HUF-ot kell ráfizetned a Metis-re, és lesz egy Metis XXL-ed.(#41625) Iginotus
Hát jó, innentől rajtad múlik.[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
válasz AxBattler #41621 üzenetére
Ja hát a hűtő a kisebbik gondom, az csak ilyen 10 ezres tétel, ami ugyan nagy de nem vészes.
A VGA: 150 egy zotac mini és kb most is aprón 1 óra alatt elkeltek...
A G1 Gaming használtan meg 120-130 at ér ..Én is a Zotacot néztem mert annak van két ventilátora, gondolom halkabb is mint a Giga minije. Bár a giga olcsóbb is.
A baj, hogy nagyon megtetszett ez a G1 Gaming!
Halk és alig melegszik. (A jelenlegi r9 290-enhez képest..) Ha lehet megtartanám.Plug and Pray... :)
-
félisten
válasz Iginotus #41617 üzenetére
Ja, hogy a lefogató! Bocs, ezt benéztem... hát akkor passz. Vagy add el mindkét hűtőt aprón, és vegyél egy harmadikat, bár ezt AM4 vásárláskor már tudnod kellett előre.
Zotac GTX 1070 Mini belefér még Metis-be, csak 210mm hosszú. Bár nem félpasszív, de egy moddolt plusz ventivel szerintem ennek sem fogod hallani a hangját. Review.
shteer-nek asszem' ilyenje volt, kérdezd Őt, ha részletekre is kíváncsi vagy.Bár a Mini Giga 1070 sem vészes...
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz HRicky #41618 üzenetére
In Win 901? Toronyűtő nagyon nem fér bele, de AIO igen, és kellően drága. Esetleg valami random Lian Li, mondjuk egy PC-Q17 vagy PC-Q37?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Kis házajánlót szeretnék kérni!
Minőségi itx házat keresek, jó anyaghasználattal.
Fontos hogy egy toronyhűtő vagy egy aio beszerelhető legyen.
Ncase M1 megfelelő lenne de a vga hűtése nem jó, Dan A4-nek pedig a processzorhűtésével van bajom.
Eddig a Node 304-ami mindkét szempontból megfelel de az anyaghasználat nem túl jó, valami pofásabbat szeretnék.Keret: ~75e
Van ilyen ház, vagy felejtsem el az itx-et?
-
Iginotus
addikt
(#41613) Ispy Igazából a végeredmény lesz a lényeg. És 61 foknál feljebb jelenleg nem megy a kártya Furmark alatt sem... Szóval elég jó a hűtése. Szerintem ha még 2 lassu ventivel meg van támogatva, nem lesz Node 202-ben sem melegebb.
(#41614) Duracellm... Ha már a Blocken 2 kilóg mit nekem egy 1,5 cm es dudor
Jelenleg asztalon van és tesztelgetek nézegetem még a régi gépem is megvan de lassan szét kéne szedjem és a végleges dolgot eldönteni, de nehéz...(#41615) AxBattler
- Ben Nevis belemegy, meg még a Blocken ECO is (Ami nagyobb ) De egyiknek sincs normális AM4 es lefogatója. Láttam képeket, hogy a böhöm Nuctuákat tettek bele stb... Csak AM4 re elég ritkák még mindig ezek a fajták sajna.
- Megvárom én hátha lesz pár héten belül, de mégiscsak AERO sokkal melegebb és hangosabb is lesz mint a G1 Gaming szerintem, bár én is efelé hajlok. Valahol utána lehet nézi mennyivel melegebb/ hangosabb anélkül, hogy meg kelljen vegyem és meghallgassam? Meg is nézem youtubon...(#41616) dugø Gabriellel meggyőztél B megoldás felejtős
1070 is csak nemrég került képbe, mert ilyet sikerült szerezni, de legalább van.Csak ne lenne iszonyat drága a NCASE meg a Dan A4 ... 60-90 ezer a házért.. Még jó hogy Merlinnél már legalább az egyiket lehet kapni
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Iginotus #41612 üzenetére
A hűtő kérdést ugye említettem már a topikjában, na de 1070-ről nem volt szó.
Gabriel26-nak volt egy ilyen erős konfigja a Node202-ben, de nem tudta megfogni a hőmérsékleteket:
https://logout.hu/tema/mini-itx/keres.php?stext=1070&suser=gabriel26 -
félisten
Szerintem maradj az A változatnál:
- Ben Nevis-nél nagyobb cooler-t nem tudom, hogy gondoltál ITX-be, amibe ilyen már belefér, azok gyak. mind mATX kategóriásak;
- MSI Aero ITX GTX 1070 elég jó kis kártya, szvsz érdemes rá várnod egy kicsit (ha apróról szerzed be, akkor a G1 eladásával lehet hogy még pénz is marad a zsebedben);
- mehet a Metis mod!(#41609) sati
Nahát, ilyen menetvágó nekem is kelleni fog, köszi a tippet![ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Csak a metis
Viccet félre téve nekem a B opció tűnik kevésbé fájdalmasnak...mondjuk érdekes kérdés, hogy a nodeban mennyire tudod lehűteni a VGA-t rendesen úgy, hogy ne legyen egy szélturbina a gépből.
[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
Bedobnék egy kérdést
A helyzet, hogy van egy AM4 es Ryzen konfigom (1600X) Mini ITX és vacillálok A és B (esetleg C) között.
Jelenleg van egy G1 Gaming 1070 VGA ami 28 cm hosszú, és egy Alpenföhn® Brocken 2 ami 165 mm nagy... (Akad még egy Ben nevis is amit pont rá tudok tenni AM4-re)
És van egy szép zöld metisem amibe nem megy bele sem a VGA se a Hütő, bár ha lereszelek 5 mm-ert akkor elférhet, mert 160 mm res megy bele. De az CPU hűtőnek nincs AM4 es lefogatója szóval csak
vertikálisan tudom feltenni (vízszintesen) ami így nem az ideális. SFX tápom van már.A TERV.:
Marad a Metis házikó aminek egyébként ki fogom vágatni szépen a tetejét és lesz rá egy 12 cm es ventilátor, és megoldom szépen a CPU hűtő elhelyezését valahogy. Majd lecserélem a G1 Gaming VGA-t mivel nem fér bele egy mini 1070-re. Jelenleg nagyon nagy a hiány mini VGA-ból.
Negatívum:
- Nem jó a cpu lefogató és a mérete sem az igazi.
- Nagy a VGA.
Pozitívum
+ pofás ház, nem kell ujjat venni.
+ Ha marad a ben nevis nem kell új CPU hűtő...B TERV:
Veszek egy másik nagyon kedvenc házat a Node 202-est. Így marad a VGA és vennem kell egy kicsi CPU hütőt ami már simán kompatibilis az AM4 el.
Negativum:
- Uj ház,
- Uj cpu hütö
Pozitivum
+ Maradhat a G1 gaming VGAC TERV:
Van egy HKC S005ND mATX amibe belefér a VGA igaz kicsit moddolva. De a cpu hütö még mindig nem
Negativum:
- Kicsit bumfordi és ocsmány
Pozitivum
+ Nem kell semmit sem venni...Köszönöm, hogy elolvastad. Aki tud adjon tanácsot
Saját magamnak is le kellet már írjam mert nem tudok dönteni hátha így menni fog.
-
törölt tag
válasz Archttila #41609 üzenetére
Ha ez puha alamánium lemez, akkor a metrikus menet nem a végleges megoldás.
Ha már így alakult, hajtsál be a lemez háta mögül lapos fejű, torx M4*5..8-at rozsdamentes anyagból,
Elvileg a kiálló csavarokra be kell tudnod simán csúsztatni a VGA hátlapját, ha az alaplap pontosan van becsavarozva ezért jól vezeti meg a PCI-express slot a VGA-t.Ez után akár be is ragaszthatod egy csepp menetragasztóval az alamániumba, hogy ne szopósodjon ki a metrikus menet. Én láttam már élőben fekete M4 zártanyát, tekersz 1-1-et 2 a csavar végére, öröm boldogság, örök élet.
-
Archttila
veterán
Első menetmetszésem Sajnos a sok kísérletezésnek és takarításnak az lett a vége, hogy kikoptak az M3-as csavarhelyek, így arra gondoltam mi lenne ha a javasolt M4-es utód fém helyett üveg lenne.
Mit gondoltok, mennyire lesz tartós ez a megoldás?
Utólag leszedtem az anyákat mert irtó hülyén néztek ki (persze már önmagában a csavar sem egy szép látvány)
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
HookR
addikt
válasz robcsekwow #41600 üzenetére
Pár hozzászólással visszább volt szó ilyenekről: #41589
-
félisten
válasz tranceplanet #41606 üzenetére
Hát cseréld le egy Metis Plus-ra!
-
tranceplanet
addikt
válasz hegegabi80 #41605 üzenetére
Ott a képek között van egy load kép is. Amint bekerül egy erősebb proci, alulra szeretnék betenni egy slim (15cm vastag) ventit. Sajnos a meghajtók és a VGA alá éppenhogy elfér. Ez az ára az ilyen pici háznak. Játék alatt már van melegedés, a VGA szépen fel tud melegedni.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
hegegabi80
addikt
válasz tranceplanet #41604 üzenetére
Rendesen kitágult a kuckó belseje.
Amúgy nekem is hasonló házam van, csak matx-es pár cenitvel nagyobb. De még nem költöztem át, mert még nem készültem el a módosításokkal.
Max terhelésen milyen hőfokok vannak? -
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Sikeresen lezajlott az ATX -->SFX tápcsere. Köszönöm mégegyszer a Zalman ZM350-FX táp ajánlást! Elég nagy a kontraszt a két táp között (14cm venti és 8cm venti), nagyon cuki ez az SFX tápocska.
Képek: KattA gép:
-ASUS H81I-Plus
-Intek Celeron G1820 (ennek a helyére majd jön egy i3 vagy i5)
-Coolermaster X Dream i117 (ennek a helyére jön majd egy top flow torony -ID-Cooling IS-50)
-12GB RAM (Corsair & HyperX 8+4GB)
-MSI RX 460 4GB
-HGST 1TB 5400 RPM HTS541010A9E680
-KINGSTON SSD 64GB SV300S37A60G
-Zalman ZM350-FX
-LC-Power LC-1500Bmi[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
törölt tag
válasz patomi #41601 üzenetére
ejgen, jo lenne, ha nem kene az elektrolumineszcens cuccnak 500Hz-9kHz tartomanyu valtakozo feszt csinalni. kivetel nelkul az osszes olcsobb inverter, ami a par voltos egyenfeszbol ezt megcsinalja sipol. pedig jo lenne, mert van belole szalag is, sot, meg lap is, szoval akar sajat logot is vaghatnek ki belole. gondolom lehetne csokkenteni a sipolast ha kiontenem mugyantaval vagy melegragasztoval vagy siman csak elasnam az egeszet valahova, de egyelore nem szantam ra magam h jatsszak vele.
szerver vagy alapbol hangos konfig mellett nem lenne gond.koszi azert, sok lehetoseg van benne. inkabb modding tema, de nem kizart h van mar itt mas tapasztalat vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- MSI alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest