Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz svgyula #14498 üzenetére
Hurokbalunt egyébként sem szokás alkalmazni manapság, haladók barkácsolnak olyat esetleg, nem laikus műfaj.
De itt nincs rá szükség, az antenna tartalmazza a baluntrafót. Ami nyilván nem csak impedanciatrafó, hanem szimmetrizáló is (balanced <--> unbalanced), tehát a feladata kettős.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
azbest
félisten
válasz svgyula #14498 üzenetére
szerintem az már rajta van az antennáján, a kinyitható műanyag burkolat alatt ott van, az F csatlakozó eleve azon van rajta [link]
Ő egy plusz gyertya erősítőt kötött rá pluszban (a múanyag házban is lehetne másik fajta), de nem akartam felesleges részletekkel terhelni.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz Panthera #14495 üzenetére
Szia! Bocs hogy bele vau vau de UHF sávban nagyot ront a jelerősségen ha "illesztő trafó" vagy "kerülőhurok" nélkül kötöd a kábelt az antennára. A dipolusok nem 75Ohn-os ellenállásúak kivéve ha jól emlékszem az egész hullámú dipol de ezeknek az antennáknak biztosan vagy fél vagy negyed hullámhosszú a méretük. Ha a fejben csak a két csatlakozó van, akkor nem lesz jó ha azokra kötöd a koax kábelt kell a kerülő hurok!
(#14491) zetman05
Szia! Egy tanács az ismerősödnek. Ha van erősítője azt rakja közvetlenül az antennához amilyen közel csak lehet. Ezeknél a gond nem a gerjedés, hanem a zaj erősítés! Csak egy példa ha a bejövő zaj magas a kábel jelcsökkenése miatt az erősítőnél már a bejövő jel értelmezhetetlen lesz. Az erősítő nem tesz különbséget a jel és a zaj között egyformán erősíti mindkettőt. Az ismerősödnél pont ez a gond. Na meg a terjedési viszonyok a nap, levegő hőmérséklet stb is bekavar rendesen. Esetleg a legelő tehenek(csak vicc ) De egy működő üzem is lehet nagyon zavaró a fent leírtak fényében. Kell egy 96 elemes széles sávú "x" antenna és biztosan megszűnnek ezek a gondok. A yugoknál amúgy is volt egész jó ha jól emlékszem talán valami "Fuba" koppintás. Itt nálunk láttam is vele működő TV-t és teljesen jó nyeresége volt. Nekem is az van igaz tető alatt de soha nincs vételi gond erősítő+3-as elosztó igaz nem "dobozom van" hanem a tv-be megy a jel azonnal.
Valami ilyennel már nem lesz nappal sem gond az pedig, hogy a szomszédnál mi van semmit sem jelent! Nála ilyen távolságból egy nagyfeszültségű oszlop is bezavarhat!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
azbest
félisten
válasz Panthera #14495 üzenetére
Ha eleve erős a jel, akkor a további erősítés ronthat a vételen, túlvezérlést okozhat. Áram nélkül meg csak ront a vételen, szóval, ha nagyjából úgy is működik, akkor valószínűleg erős jeled lesz, miután kivettek a láncból.
Igen, közvetlen az antennába kötheted a kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz azbest #14494 üzenetére
Láttam, hogy azt írják. De érdekes módon, pont táp nélkül működik jobban. De nem tökéletes, mert a B multiplexhez tartozó csatornák nem jönnek be (az A és a C az jó).
Ezért gondoltam, hogy kivenném, és a kábelt közvetlen az antenna F csatlakozójára illetve a tv-re kötném, ha azt úgy szabad. -
Panthera
őstag
Egy DVB-T antennához csatlakoztatott kis mikroerősítőnek illesztési szerepe van-e? (ilyen)
Ha feszültséget úgyse adok rá (mert rosszabb a vétel), akkor inkább levegyem?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz regvoltrossz #14488 üzenetére
50KM-ről az szép teljesítmény a pár kilowattjával
-
zetman05
csendes tag
válasz regvoltrossz #14488 üzenetére
Ahogy nekem mondta, mindenki Szentesre céloz.
Az antenna papírja előkerült és 80-120km távot ír. Szóval jónak kéne lenni, ha már másnak jó. -
bendegruz
őstag
ez a prime szinte egy-az egyben olyan, mint a super tv2
Asus Rog Strix Scar III
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz zetman05 #14483 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, hogy nem Szentest, hanem Újszegedet sikerült befognia...
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
borix
őstag
válasz darvinya #14485 üzenetére
SCART-RCA átalakító erre nem is gondoltam
Azt olvastam,hogy ahol a WayteQ 100% jelerősséget jelez ott a Hd2800 gyengébben vesz.
WayteQ 95CX nehéz beszerezni legtöbb helyen csomagban kapható.
Alcor HD 2800
WayteQ HD-95CX
HD-97CX
HD-97CX T2
Ezek közül melyiket vegyem,T2 mit takar? -
ontheground
tag
válasz ontheground #14481 üzenetére
közben kiderült 2650-es van, frissítettem, probléma ugyanaz, még egy loop out- rf in áthidalást megpróbálok a nyákon, úgyis van fordított koax dugóm,hátha csak a bemeneti foglalat rossz mégiscsak.
-
borix
őstag
Köszi a válaszokat.
Úgy néz ki a Alcor HD 2800 fogom megvenni van kártyaolvasója is.
Ha jól emlékszem a tv-n rossz vagy problémás a scart csatlakozó(tv régi fajta )az kilőve.Ezért olyanra van szükségem amin van RCA csatlakozó (kompozit video,audio)
Más javaslat?Csak tv nézésre kell semmi másra nem lesz használva. pl:médialejátszás,felvétel -
zetman05
csendes tag
válasz Doky586 #14482 üzenetére
Falu. A ház talán 5m magas, az antenna félig a dudacserép felett egy vas csőre erősítve. Plusz kábel lóghat a padláson meg a tv-nél, hogy ne feszüljön sehol, akkor legyen kb 7m az egész kábelköteg. A szomszédjának valami pici, rácsos, tölcsérszerű antennája van. Hasonlít a fég kályhák parapetes, kivezető rácsához és annyi az egész. Most, hogy én nem vajdasági vagyok és nem is ott élek látatlanban nem tudok semmit, csak amit írtak mikor megkérdeztem. Szóval én írok ide, itt válaszoltok. Akkor írok neki és ő is válaszol valamikor. Aztán megint írok ide.
-
Doky586
nagyúr
válasz zetman05 #14471 üzenetére
Végre kiderült a város is...
Mohol - Szentes távolsága: 100 km. Ide nagyon jó antennapark kell..
15-20m az antennamagasság? Egy földszintes ház ~4m + sátortető 3m +10m árbóc..??
Ha valami "pici" pillangó/sarok/lap antennája van azt dobja ki. Ide valami hosszú sokelemes nagy nyereségű uhf Yagi antenna kell. talán még fejerősítő is.Az antenna nem öregszik, most is jó az ami volt 30éve ha nem rozsdált szét és nem hullott szét a madarak súlya alatt. és ugyanazon sávon adtak mint akkoriban. Ezért lehet jó a szomszéd régi jugoszláv antennája.
Ott a folyó/erdő felett visz a nyomvonal ami a jelszintet csökkenti és növeli a év és napszak szerinti jelingadozást. Analóg korszakban ez csak a mákszitálás erősségét jelentette, a digitális korban meg azt hogy van kép vagy nincs kép..
-
ontheground
tag
Sziasztok. Adott egy Alcor HD-2600, rosszalkodik a szomszédban, sokáig jó volt, 80%/97% jelszintekkel, két hónapja én lőttem be neki az antennát, aztán pár napja hol ad képet hol nem, tegnap már a jelszint is ilyen 53/56 max volt amit ki tudtam hozni belőle, ha van kép, meg megszakad, a hanggal együtt. A második számot az antenna tápellátásának ki-be kapcsolásával fel lehetett tornázni 70-re is, teljesen random módon, illetve az antenna tápjának teljesen mindegy, hogy ki-bekapcsolt állapotában, de a készülékházat eltávolítva, és a tuner nyák csatlakozójára(ahol az antennabemenet meg van fogatva a nyákon is, 60/97-es jelszintet is kaptunk, ekkor jó volt. A csatlakozót újraforrasztva a hidegpontokat átnyálazva ónnal a helyzet változatlan. A tuner fémkupakját már nem mertem leszedni. Gondolom csatlakozó hiba lehet, habár a koaz csatlakozó belseje sem lötyög, oxidáció sincs, de elég érdekes a jelenség, úgyhogy fw. frissítéssel is tennék még egy utolsó próbát. A 2600-hoz nincs firmware, de elektrós fórumok szerint azonos a hw. a HD-2650-essel, amihez találtam is firmwaret(a 2600-ás volt a szociális box, a 2650 a boltban megvásárolható). A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalat eme firmware felflashelésével, sikerülhet-e? Vagy van valami szoftverkorlátozás? Koax kábel csere erősebb szövésűre, csatik újrakötése, stb megvolt.
[ Szerkesztve ]
-
zetman05
csendes tag
válasz frovery #14473 üzenetére
Kevés? Vajdaságból sokan fogják, még egész lent délebbre is. Az meg több mint 100km Szentestől. Ismerősöm Moholon él. Az meg légvonalban nincs messze. Nincsenek itt akkora távolságok. Az antenna tipusát meg talán megtudom.
Az az érdekes, hogy szomszédja régi antennával, amit még 2000 előtt vett Szabadkán a piacon simán veszi az adást. Valami nagyon pici antenna, és még ehhez is jó. Igen, kint van a tetőn az antenna. Azért köszönöm az eddigi válaszokat is. -
Doky586
nagyúr
Bemész a boltba és veszel egyet ami belefér a keretbe és adnak hozzá 1év jótállást..
Az eladót kérdezd meg: ez bugos vacak? vagy használható?
Ha azt mondja hogy használhatatlan vacak akkor ne vedd meg.
Biztos ajánl majd egy jobbat mindössze egy 0 val többért..De ha jobbat ajánlanak ennyi pénzért a többiek akkor azt vedd..
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Üdv.Nem hozzáértőnek kellene vennem egy set-top-box-t ezért ha lehet bugmentes típust keresnék és olyan ami nem pusztul meg 1 év alatt.10e körüli áron tudnátok ajánlani kártyaolvasóval?
-
frovery
senior tag
válasz zetman05 #14471 üzenetére
A boltosok legtöbbje nem ért hozzá, csak elad jó pénzért.
1. Azt a bármilyen antennát kikell rakni tetőn kívülre, mert az is nyereség a vételben.
2. Jó lenne tudni a pontos antenna típust. Jó lenne tudni a vétel helyét is.
3. Erősítőt is kikell iktatni, mert sokszor ront a vételen.
4. Mindíg egy nagyobb nyereségű yagi antennát rakunk, aztán ha nagyon muszály erősítümk. De csak akkor ha gyenge, akadozós a jel. -
zetman05
csendes tag
válasz Doky586 #14470 üzenetére
Vajdaságban él.
Nem tudom, állítólag olyan antennája, amit ajánlottak neki az üzletben, mikor Szegeden járt. Tehát, hogy befogja határon túlról is.
Jó kérdés, talán 15-20m. Földszintes házuk van, a nappaliból egyenesen, a padláson át a tetőre.
Egy hosszú rúdon van, fél antenna a dudacserép felett van.
Falu. Semmi erdő, se lakótelep. Full mező az egész környék. -
zetman05
csendes tag
Sziasztok!
Egy barátomnak olyan problémája van, hogy nappal egy csatorna sem jön be. Ám van olyan nap, hogy szaggatva bejön valami. Hang vagy kép, de csak úgy darabosan. Ám este 18:00tól makulátlan. Nem volt karbantartás mostanában. Szentesi adóra van állítva. Én úgy gondolom vagy antenna, vagy a rákötött erősítő a hiba oka, esetleg a kábel. Viszont, hogy minden nap este 6 után már jó az érdekes. Lehet, hogy zavarja valami?
Köszi a véleményt előre is. -
darvinya
titán
Szeptemberi karbantartások
Szentes, Komádi, Tab, Tamási, Szolnok, Tatabánya
Szentes
2016. 09. 12-13-14. 8.00 - 18.00 között félantennás üzem
Érintve: MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatás valamennyi csatornája
A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás!Komádi
2016. 09. 15. 8.00 - 12.00 között teljes leállás
A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás!Tab
2016. 09. 20. 10.00-12.00 között teljes leállás
Érintve: MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatás csatornái: MUX A, MUX B, MUX C, MUX D
A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás!Tamási
2016. 09. 28. 10.00-12.00 között teljes leállás
A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás!Szolnok
2016. 09. 27. 9.00-12.00 között teljes leállás
A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás!Tatabánya
2016. 09. 27. 13.00-15.00 között teljes leállás
A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás![ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Bent a csatorna listában Prime (Fem3 helyén) és Fem3(Teszt helyén).
-
fezsoo
aktív tag
Kódolatlan hetek az AXN csatornán!
2016. szeptember 1-14. közötti időszakban az AXN műsora kódolatlanul elérhető a MinDig TV nézők, valamint a MinDig TV Applikáció használók számára.
A kéthetes időszak alatt az AXN olyan sikersorozatokat tűz műsorára, mint a Quantico, amelyben az FBI újoncainak mindennapjait követhetjük végig, akik a felvételi után kiképzésre érkeznek az FBI kiképzőközpontjába. Itt lesz továbbá a Maggie Q és Dylan McDermott főszereplésével készült Zaklatók (Stalker) című sorozat és a Benedict Cumberbatch által megformált Sherlock Holmes is újra tiszteletét teszi az AXN-en. Az AXN műsorújságját böngészheti a MinDig TV Applikációban és emlékeztetőt is beállíthat a kiválasztott programhoz.
Az AXN a MinDig TV platformon a 16. programhelyen található. További információ itt
Nézzük együtt az AXN műsorait akár a MinDig TV-n, akár a MinDig TV Applikáción!
Négy hétig Prime!
2016. szeptember 5-én 21 órától október 3-ig kódolatlanul elérhető a Prime csatorna a MinDig TV programkínálatában.
2016. szeptember 5. és október 3. között a Prime kódolatlan műsora szórakoztatja a MinDig TV nézőket országos tévépremierekkel és jól ismert kedvencekkel. Az indulás hetétől három, hazánkban eddig nem látott sorozattal is erősít a csatorna, hétköznap esténként 22 órától. Ezek a Gotham, a Scream Queens - Gyilkos történet, valamint a Zoo – Állati ösztön. Ezen kívül egyéb klasszikus sorozatok pezsdítik fel a hétköznapokat, és országos filmpremierek is gondoskodnak a szórakozásról.
A Prime a MinDig TV platformon a 17. programhelyen lesz megtalálható. További információ itt
Ha szívesen értesülne a MinDig TV-vel kapcsolatos hírekről, kövessen minket Facebookon itt
További bővülés – már 12 ingyenes csatorna
a MinDig TV-n!2016. szeptember 5-től a FEM3 tematikus életmódcsatorna megjelenik a MinDig TV kínálatában.
A változatlan csatornanévvel, azonban megváltozott programkínálattal induló FEM3 életmód csatorna trendi realitykkel, dokumentumfilmekkel és saját gyártású műsorokkal várja az életmód, a divat, az egészség és DIY világa iránt érdeklődő nézőket a MinDig TV-n. A FEM3 csatornával immáron tizenkettőre nő a szabadon fogható földfelszíni digitális platformon elérhető programok száma. Ha Ön is szívesen lenne MinDig TV-s, nézze meg honlapunkon, mi kell hozzá.
A FEM3 a MinDig TV platformon a 12. programhelyen lesz megtalálható. További információ itt
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
frovery
senior tag
válasz Panthera #14462 üzenetére
Ja, úgy igen. Felénk is "felhánytak" pár helyen ilyet. Mehettem is jó pár után helyrehozni, mert azok nem szakemberek. Olyan megoldásokat láttam, hogy dobtam 1-2 hátast. Semmi műszeres bemérés, padlástérben a földre ledobva az antenna és egyéb nylánkságok.
Mindenképpen nézd át a rendszert, kötéseket és próbáld ki erősítő és tápfeladó nélkül direktben.
-
Panthera
őstag
válasz frovery #14461 üzenetére
"Mindigtv-nek nincsen szakembere."
Lehet hogy most volt (vagy küldtek valakit), mert ez Invitelhez társított szolgáltatás. Nálunk nincs kábeltévéje, ha jól tudom és így oldották meg.Tápfeladó van, már kipróbáltam egy másikat is, sőt STB-t is. És sehogy se lett jobb, szerintem a kábel lesz...
Köszi a tippeket![ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
válasz Panthera #14460 üzenetére
"Szolgáltatós szakember tette fe"
Mindigtv-nek nincsen szakembere. Gondolom egy maszek vállalkozóval szereltetted.Az antenna nagyon fontos, hogy milyen típus!
Ha egy gyenge nyereségű és azt még megerősítette neked, akkor lehet itt a gond, mégha eddig jó is volt.
Előfordulhat, hogy az adónál történt változás, így esetleg az erősítőd lett felesleges. Vedd ki és direktben próbáld meg, sok helyen vettem már ki, mert túlgerjedt.
Tápfeladó sincsen? A set top boxban van bekapcsolva a tápellátás? Mert a tápfeladó is bekrepálhatott. -
Panthera
őstag
válasz frovery #14459 üzenetére
Az egyik helyen lenne fontos elhárítani a hibát. Itt Triax 340012 (5-12V, 14-22mA) mikroerősítő és egy szabvány DVB-T antenna kombó van (utóbbira fejből nem tudok típust mondani). Szolgáltatós szakember tette fel, eddig nem volt vele gond, a jel is mindig 100% közelében járt, ha megnéztem. Osztó nincs.
Újra fogom kötni, hátha lesz változás. -
frovery
senior tag
válasz Panthera #14457 üzenetére
Oxidáció!
Nézd át az összes csatlakozást, inkább vágj le 2-3centit, majd alaposan blankold meg, csatlakozókat pontosan rajd fel. Használj kültéri, gumigyűrűs krimpelhető F csatlakozókat. Benn a koaxok is ilyenek legyenek. Osztót sem ártana esetleg lecserélni, lehet ott is a hiba, bár ritka.
A gyenge, olcsó minőségű koax is lehet hibás. Hajszál repedések a külső köpenyen, amit nem is látsz, beszivárog a pára, nedvesség és elkezd belül oxidálódni, ami vételromláshoz vezet, főleg ha gyengébb alapból a jelszinted.Egyébként milyenek azok az antennák, osztók?
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz darvinya #14454 üzenetére
Nem osztott jel, külön STB és antenna van mindegyik TV-hez. 2 konfiguráció pedig meg is egyezik, ugyanaz a STB és antenna típus van náluk (egyik ok, másik nem). Lehet hogy megpróbálok az antennákon állítani.
bendegruz: Ok, de azt nem értem hogy 1,5 évig miért nem volt gond velük? A tévémnél majd cserélek adaptert (beépített tunert használok), hátha az a gond.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz allfinanz #14455 üzenetére
Ez ennél egy kicsit bonyolultabb.
A dvb-t esetén sokféle környezeti zaj terheli a vételt, ezért jobb hibatűrést kell. Ezt a modulációs eljárással és persze plusz hibajavításhoz használható adat küldésével kezelik. Ennek pedig az az ára, hogy kevesebb sávszélesség jut a hasznos tartalomra. Ezen kívül lehetséges SFN módban is üzemeltetni, amikor több szomszédos cella azonos frekvencián üzemel és nagyon pontosan össze vannak hangolva, hogy egymás jelét erősítsék a közbülső régiókban [link]
A kábeles adásnál sokkal kevesebb zavaró tényezővel kell számolni, ezért nagyobb sávszélességet adó modulációkkal szokták használni, valamint kevesebb hibajavítással. A komolyabb hibajavítást a dvb-c2 hozta be, de sok helyen még nem azt használják. Meg ott is inkább a nagyobb sávszélességet adó moduláció érzékenysége miatt tették hozzá.
Az AM Mikro inkább a műholdas adáshoz hasonlít, mivel irányított antennás, több GHz-es frekvencián működő rendszer. Szóval legfeljebb a dvb-s2 -vel lehetne összehasonlítani.
A lényeg, hogy nem véletlenül van három féle rendszer. A különböző átviteli módokhoz különböző fizikai paraméterek szükségesek.
[ Szerkesztve ]
-
allfinanz
senior tag
Erdekes, hogy a Hello Digital Budapest (leanykori neven AM-Mikro) DVB-C rendszeren sugaroz. Ennyi erovel a MindigTV is mehetne igy. Akkor nem kellene szorakozni a formatumokkal.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Beleolvastam az elmúlt pár hétbe, látom, hogy másnak is van vételi problémája. Kb. 2 hete jelentkezett az, hogy egy darabig egyik tv-n se volt jel. Most a 3-ból 2 nem jó, csak 1 működik rendesen.
Az én tv-m vétele már hétvégén se volt jó. Az újrakalibrálás annyit segített, hogy a csatornák egyik fele bejön úgy-ahogy (a többi meg se jelenik a listában), de előbbieknél a jelszintek az 50%-ot se érik el.
Megnéztem azt a tv-t, amit kevésbé használunk, na az se volt jó. Ott is újrakalibráltam, erre ott meg a másik fele jön be a csatornáknak, amik az én tv-men hiányoznak.A csatornakiosztás alapján előbbi tv-n a C, utóbbin az A és B multiplex jön be.
-
darvinya
titán
válasz frovery #14449 üzenetére
Egységesítés, ennyi semmi több.
(#14450) Kezdő vagyok
Mivel W95/97 és Alcor 2800 ugyanaz ezért hibáik is nagyon hasonló.
Ha már média lejátszó a főszempont, akkor Android/Linux-is gép.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Ha elsődleges szempont lenne a médialejátszás,másodlagos a DVB-T vétel,melyik set top boxot javasolnátok?
Minden választ nagyon köszönök![ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz frovery #14446 üzenetére
Értetted mit írtam? -Nem, mert akkor nem ismételnéd a hülyeséget.
Avi, mkv, stb. file konténer típus, aminek semmi köze a beltartalomhoz.
Ez pont olyan mint rendes konténer, amivel szállítják az árukat.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
frovery
senior tag
-
frovery
senior tag
válasz Kezdő vagyok #14442 üzenetére
Felejtsd el az avi formátumot, egyébként is kimegy lassan a divatból
Mkv formátumot használj, azt simán megeszi és jobb minőség, mint az avi. -
darvinya
titán
válasz Kezdő vagyok #14442 üzenetére
Gyárts hozzá fw-t, de ezen HW nem segít.
Ezért írtam, hogy max. 5000Ft-ot ér.MÁS
Ma voltam Petzvál irodában.
Az alatt a félóra alatt 5-en mondták vissza az előfizetést.
Az ügyintéző hölgy (akivel beszéltem), teljesen elgyötört arcal intézkedett.
De meghökkentő az volt, mikor leülve az első mondata ez volt:
-A visszamondáshoz kérném az igazolványt
Pedig nem ezért voltam bent.Úgy látszik ezzel az üzleti profillal leépítik magukat rendesen.
Ehhez csak gratulálni tudok, mert megint a papírmasé emberkék adják az irányt.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Kezdő vagyok #14440 üzenetére
Nem az AVI val van a gond, hanem kodekkel és W95 belsővel amit kiegészítettek T2-vel.
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Megvettem a Wayteq HD-97CX T2 készüléket,alapvetően jó,AVI videókat azonban kicsit akadozva játszik le,ez elég bosszantó. -
Siffredi
senior tag
Parisat, helyi szolgáltató.
Teljesen meg vagyok elégedve velük, bár a hónapok óta tartó fejlesztésük során kicsit ingadozik a net sebessége...
Szóval, a 2 éves hűség alatt 4500Ft volt a net+tv (tv 4-es csomag, sok analóg adó, alap digital csomag, net 50 mbit). A hűségidő lejárta után jött a 11000Ft-os számla.
Egyébként azt írtam, "majdnem tripla áron"...
Szerk.: egyébként 2010 óta vagyok előfizetőjük, 3x hosszabbítottam 2 évet, egészen idáig...
[ Szerkesztve ]
-
Siffredi
senior tag
válasz tigipuf #14429 üzenetére
Legyen elég annyi, hogy lejárt a hűségszerződésem, és nem akartam újabb 2 évet aláírni. Ez volt a fő ok.
Viszont a sok hasznavehetetlen csatornáért sem vagyok hajlandó fizetni, főleg, ha nem muszáj.
Szóval igen, inkább megveszem az antennát, ha szükséges. Vagy tv nélkül maradok, túl fogom élni.
-
debianos
aktív tag
válasz Siffredi #14423 üzenetére
Huh. Azt hogy kell-e kültéri antenna nehéz így megmondani - ki kell próbálni. Amit én linkeltem boxot, az tudja nyilván. Úgy kell elképzelni, mint egy nagy tabletet. Egy gombbal tudsz váltani a TV és az Android felület között. Mivel android így nyilván tudsz rá rakni böngészőt, azon keresztül tudod nézni, de VLC, Youtube, illetve minden egyéb megy, ami pl. telefonon, vagy tableten.
FOTÓZÁS: bit.ly/2ktz7qx | ANDROID: bit.ly/2kZiobp | SAMSUNG: bit.ly/2k2Hk3U
-
tigipuf
senior tag
Mennyi lett volna az a plusz pénz?Tényleg megéri most ez miatt váltani?
Ha eddig is kábeled volt az se ingyen volt,nem értem...lehet az antenna ára több mint 5-6 évig a plusz az rtl-tv2 díja ?
Komolyra fordítva sima mindig tv akkor elég neked,ha csak tényleg arra kell amit írtál[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
frovery
senior tag
válasz Siffredi #14427 üzenetére
Igen, mert ezek irány antennák. Elég pontos beállítást igényelnek.
Esetleg ha sok a házfal, akkor visszavert hullámokat belehet fogni egy lepke antennával.
Ebből van erősítős kivitel is.
Ezeknek a nagy előnye, hogy nem annyira irányérzékenyek, oldalról is elég széles tartományba beengedi a jelet.
Viszont azért hátulról ezzel sem lehet hasznos, nyereséges jelet elérni. Mindenképpen az adó irányába kell néznie.
Jó minőségű, 3×-os árnyékolású, RG6-os kábelt vegyél.
A csatlakozók is fémből legyenek, ne vegyél műanyag 20Ft-os csatlakozókat. -
frovery
senior tag
Ha 2 db készüléket is el akarsz látni (tv+set top box), akkor egy jó nyereségű antenna kell.
Több irány is lehetséges (kazincbarcika, Tokaj) de lehet más is. Ez nagyban függ, hogy merre van kilátásod a sok panel jungel között.
A helyi adó közel van de kis teljesítményű. Tokaj messze van, viszont jó nagy a teljesítménye.
Nem tudom, hogy hova tudsz kirakni antennát, mert beltérben ki tudja lehet e elegendő vételed a 2 vevőre.
Csak tipp:
Iskra, ez a legkisebb, van belőle 2 mérettel nagyobb is. Az oldalon megtalálod.
Logper, ebből is van többféle méretű, nyereségű.Kelleni fog 2-es osztó is.
Erősítőt nem ajánlok, mert inkább nagyobb antennát vegyél, mint a kicsi, gyenge jelet erősítgesd.Ha viszont gyenge lenne a jel, akadozik, kockáz néha, csak abban az esetben kellhet az erősítés.
Egy ilyen gyertya erősítőt közvetlenül az antennához kell becsavarni. Viszont erősítő beiktatásakor, az előzőleg ajánlott osztó nem lesz jó.
Ilyen esetben DC csatolt osztó kell.
Az erősítőhöz a set top box menűjében a tápfeladást be kell kapcsolni. -
Siffredi
senior tag
Sziasztok!
Kazincbarcikán lakok, és szept. 1-ével megszűnik a kábeltévém (nem voltam hajlandó pluszt pénzt fizetni a tv2-rtlklub párosért)...
Mivel nem tévézek, csak elalváshoz-kajáláshoz szoktam bekapcsolni a tévét, arra gondoltam, elég lesz nekem az ingyenes csomag is.
A kérdésem az lenne, hogy elég ehhez egy beltéri antenna, vagy mindenképp fel kell szerelnem valamit kívülre? Azért lényeges a kérdés, mert lépcsőházban lakok, ráadásul a földszinten...
Amennyiben linkelnétek pár tuti antennát, azt külön megköszönném!1 okos tévénk, illetve 1 buta tévénk van, a butához szeretnék venni egy beltéri egységet is. Szimpatikus a fentebb linkelt android box, ami tudja a kodit is. Annak a segítségével esetleg tudnék internetes streameket is nézni?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
bendegruz
őstag
válasz Kezdő vagyok #14414 üzenetére
a családban egy [alcor hd-1800] és egy alcor hd-2800 van szolgálatban
mindkettő jól teszi a dolgát( a hd-1800 ráadásul kódolatlanul veszi fel a nem ingyenes adókról is a műsort)
ezek ráadásul olcsó kategóriájuak isén pedig egy [edision argus mini]-t használok
ez is kódolatlanul vesz fel mindent
(igaz drágább kategória, mert műhold+dvb-t egyben, de nagyon meg vagyok vele elégedve)[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Scar III
-
debianos
aktív tag
válasz Kezdő vagyok #14416 üzenetére
Nekem okos TV-m van, de a másik buta TV-nk mellé egy ilyet vettem. Ez Androidos, így visz mindent. Egyetlen hibát tapasztaltam a kb. 1,5 év alatt - lassan kapcsol be.
-
frovery
senior tag
válasz Doky586 #14418 üzenetére
Ez igen nagy tapasztalatra utaló hozzászólás.
Azért bármilyen típust, márkát ajánlani nagy bátorság(botorság). Persze 100%-os igényt kielégítő box nincsen de azért akinek számítanak a részletek is, az drágább, jobb márkát választ. Ott kevesebb lesz a bosszúság.
Persze ha csak nézni szeretné az adásokat, annak bármelyik jó lesz.Ajánlás. Olcsóbb kategóriában Amiko Impulse T2/C, Amiko 8140 T2/C.
Drágább kategóriában amit már írtak is előttem, Linux/Android box.
Itt már mélyebben zsebbe kell nyúlni, vagy ha nem gond kínából rendelni, akkor ez a K1 T2 box nagyon jó vétel. -
Doky586
nagyúr
Bármit amin van
- előfizetői kártya olvasó
- HDMI kimenet
- USB (HDD-hez felvétel+lejátszás)opcionálisan:
- RCA (piros-fehér) hang kimenet (erősítőhöz), vagy
- Optikai audio kimenet (erősítőhöz) -
darvinya
titán
Ez inkább kerettől függ.
Ha van több tízes, akkor inkább bővíthető Android/Linux-t vennék.
Ha nincs akkor bármilyen tíz alattit.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz Kezdő vagyok #14414 üzenetére
Sok tapasztalat nincs, de tipikus WayteQ hibák SW-ben benne van.
Max. 5eFt-ért váltanék rá (van egy új Telefunken 280-as tartalákban), de többért nem.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Wayteq HD-97CX T2 DVB-T vevő és Médialejátszó készülékről?
Milyen a médialejátszója?
Mi vele a probléma?Tönkrement egy Strong SRT 8903,ahelyett gondoltam venni.
Jó lenne,ha lenne RCA csatlakozója is.
[ Szerkesztve ]
-
doberman
senior tag
hááát még szerencse, sógori alapon kaptam az előfizetői társkártyát, mert bizony ami itt folyik a csatorna keverésekkel, és tartalmakkal.... mivel magamnak streamelem, magamnak állítom be, hogy mit milyen sorrendben nem nézek...
off off.8lnu
-
darvinya
titán
Ma képes voltam belenézni Zenebutik Tv-be.
Hát napközben csak ajánló ment (EPG szerint nem), este pedig Alapozónak írt mulatós.Hát ez csodás.
Már csak s…gg részegnek kell lenni, kár hogy nem iszok.[ Szerkesztve ]
-
bendegruz
őstag
egyik teszt adon megy már a zenebutik tv
baró lakodalmas megy...szóval megy ez is a másik két szenny mellé(muzsika, sláger tv)
Asus Rog Strix Scar III
-
debianos
aktív tag
Nem sírok, ha úgy gondolod, akkor nincs miről beszélnünk...
Nem fog semmi ép elméjű ember 1300 forintot sem fizetni havonta egy olyan dologért, amit eddig a csomagja kielégített. Egyrészt ingyen streamelhetném, másrészt annyiért előfizetek FullHD-s eredeti adásra.
De ez nem ide tartozik. Hülyeség amit mondasz, mert ennyi erővel azt is javasolhatnád, hogy menjek ki a meccsekre.
-
Bozek
nagyúr
-
fezsoo
aktív tag
Ezt a csatorna váltogatásokat nem lehet követni!!!
Komolyan. Ilyen csatorna jön, olyan megy. Semmitérő csatornákat indítanak.
Ennyire nem tudják mit csináljanak?Aztán mikor telefonon megkérdik hogy hogy vagy megelégedve. Értékeld 1-10-ig.
Majd megkérdik akarok e mondani valamit... Persze, ha lehet.Na arra nem számítottak. Volt nagy csend.
Majd köszönjük a véleményét... Viszont hallásra.Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
Gercsi
tag
Szerintem a TV2 csoport sem nagyon tudja már, hogy mit csináljon.....
2016.08.08-án még ez volt a helyzet: Sikersorozatokkal érkezik a PRIME
2016.08.19-én már ez a helyzet: Megújul a FEM3!Egy jó sakkozó mindig tudja, melyik bábut áldozza fel, és mikor.
-
Bozek
nagyúr
Megvan a következő ingyenes csatorna, nem fogjátok kitalálni, hogy mi lesz a neve: FEM3. Azért ehhez kellett ám kreativitás.
(#14402) debianos: Tudtommal az 1290 Ft havidíjú csomagban van. De nem is ez a lényeg. Ha valakinek kell, akkor van rá lehetőség, nem kell mindenért sírni...
[ Szerkesztve ]
-
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz Doky586 #14399 üzenetére
Most hirtelen megnéztem: a win10 asztalin nem megy, a windows phone-s alkalmazásban hibát ír ki. Egyedül az euronews saját alkalmazásában megy az élő adás, de csak telefonon, mert az asztali win10 alkalmazásuk sajna nem tartalmaz élő adást
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest