Új hozzászólás Aktív témák

  • grobi007

    tag

    válasz macilaci78 #78889 üzenetére

    Köszönöm! Kérhetek hozzá elérhetőséget, akár privát üzenetben is?
    Pest megyében élek (Üllő), így Budafok bár nem a legközelebb van, de még nem is a világ vége.
    A robogó teljesen fel van újjítva, Kymco Super 9 70cm3 hengerrel, szerintem azzal nem lehet gond, csak a hajtás nem lett jól behangolva. Egyébként megy ezerrel, ha éppen el bír indulni ;) Saját órája szerint kb 90 km/h sebességet is tud, a valóságban ez inkább kb. 80 km/h.
    Korábban már írtam ide a fórumba: gyors tempó után, ha kicsit le kellett lassítanom (pl. kanyar vagy körforgalom után), akkor nem bírt gyorsulni, olyan volt, mintha nem váltott volna vissza a variátor, de nulláról gyorsult gond nélkül. Megnéztük, 9,5 gr-os görgő volt benne. Először kicseréltük 5,5 gr-os görgőkre, azzal ez a hiba megszűnt, de azzal meg indulni alig bírt. Tettünk bele köztes, 7,5 gr-os görgőket. Ezzel látszólag megoldódott a dolog, de csak ha hideg van és a járgány is az. Tegnap meleg volt és mentem vele kb. 10 km-t, a végén már nem bírt elfelé indulni. Miután elindul, már megy mint a golyó.
    Kezdem már unni. Egy kicsit utánnaolvasva, rájöttem, hogy ez nem olyan egyszerű, hiszen egy optimális görgő méret van a motorhoz és azt ha valamilyen csoda folytán még el is találom, itt még nem áll meg, mert ahhoz meg kell találni az optimális kontrasztrugót is.
    Ezért is gondoltam, hogy a vaktában próbálkozás helyett inkább szakemberhez fordulnék vele, akinek tapasztalata és esetleg célszerszámai is megvannak ehhez.
    Megjegyzem, nem feltétlenül a tökéletes hangolást keresem, hanem legalább azt az állapotot, amivel már erősebb kompromisszumok nélkül használható, amivel már el tud indulni normálisan, de azért még bír menni is motor.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák