- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Mosquito-
őstag
Bakter..mindenkinél a Nők hordják a nadrágot otthon?! Vagy ők tankolják a moci/kat?!
Cakát.Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
huszi.gyb
senior tag
válasz -Mosquito- #40701 üzenetére
Nálam nem. Van előnye. Igaz hátránya is.
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
AndrewTdi
addikt
Jó reggelt!
Mosquito34: általában 2 pici gyerkőccel hagyom itthon amikor "szórakozni" megyek, és egyelőre nem teljesen egyszerű még velük. Ezért próbálom mindig kipuhatolni hogy aznapra mit tervez. Ha semmit, akkor ok.
De jó a holnap, tudok menni. Innentől tényleg csak az idő dönt. -
huszi.gyb
senior tag
Valaki nem tudja, hogy hogyan tudom megnézni alvázszám alapján egy 50-es robogó gyártási évét? A Dioé biztos kamu, ami a hirdetésben volt, de a Tact-é is érdekelne... Csak kíváncsiságból. Köszi
www.dongosofor.hu
-
kcsa
veterán
-
poczabence
tag
Hello Srácok!
Van egy 50-es robogóm, amit már gyárilag tuningoltam vettem. Eddig Repsol Scooter 2T teljesen szintetikus olajat használtam hozzá, de most sajnos ilyen nem volt raktáron, így helyette kaptam Igol Propuls Scooter 2T-t. Keverhetem a két olajat? Én úgy gondoltam, hogy nem, ezért visszavittem és cseréltettem egy sajnos szintén félszintetkus Motul Scooter Expert 2T-re. Viszont ezt sem merem beletölteni. Az eladók állítják, hogy nyugodtan keverhetem a két olajat, de én nem vagyok benne biztos.
Előre is köszi a választ!
Bence -
Rico45
őstag
válasz poczabence #40709 üzenetére
Szia!Én személy szerint bemeönteném! Semmi baja nem lesz tőle!
De tény,hogy a repsol jobb lé neki![ Szerkesztve ]
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
kcsa
veterán
Szerintem nyugodtan keverheted.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
huszi.gyb
senior tag
Helló! Öntsd bele, de legközelebb a Repsol jobb lesz De 1L-től semmi baja nem lesz szerintem.
www.dongosofor.hu
-
róland
veterán
Robogó magasnyomású mosóval történő mosásánál mire kell figyelni?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
AndrewTdi
addikt
Jön valaki holnap motorozni?
1-2 körül taliznánk valahol Bp. -
poczabence
tag
válasz Rico45 #40710 üzenetére
Köszi a választ!
@kcsa, huszi.gyb! Nektek is köszi!
Még nem jelzett a gép, hogy fogytán lenne az olaj, de én jobban szeretem mindig feltölteni, hogy ne legyen belőle probléma. Bár továbbra sem vagyok teljesen meggyőzve, de rajtam nem maradhat az olaj, ezért majd beletöltöm. Legközelebb pedig rendelek a netről hozzá Repsolt, mert a neten majdnem 2L-t is kapok azért az árért, amennyiért ezt vettem. Remélem, hogy ezeket nem hamisítják, mint egyes gyártók autóba való termékeit.
-
róland
veterán
válasz runner 125 #40719 üzenetére
& AndrewTdi: Köszönöm! Akkor a magasnyomású marad csak autómosáshoz.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
huszi.gyb
senior tag
válasz poczabence #40720 üzenetére
Én is netről vettem, itt ajánlották. 2000Ft Full szintetikus. Vettem 2L-t az 2000km-re elég. Én sem szeretem, ha centizni kell, eddig egyszer villant fel az olaj led, az is egy bukkanón Utána idegbetegen, nagyon óvatosan jöttem haza, hogy kevés az olaj. Kb 2dl még volt benne
Egyébként én is ezt használom, eddig jó.
www.dongosofor.hu
-
DigitXT
nagyúr
válasz AndrewTdi #40718 üzenetére
Van valami konkrét terv? Nyugat felé annyira nem kéne menni.
"...több lesz a napsütés, majd délutántól nyugaton, délnyugaton
megnövekszik a felhőzet és ott zápor, zivatar is kialakulhat." -
huszi.gyb
senior tag
válasz tomeedey #40724 üzenetére
Én is Bp-en belül csapatom. Bár szerintem mára over, lefestem a fejidomot Szegényke nagyon ronda.
Egyébként én lazán az utcán/albérlet előtt/ szétszedem. Van egy trafóház velünk szemben, annak van egy 40cm-es padkája, emelkedővel. Oda kényelmesen fel lehet tolni, a diot ott szereltük Mostantól az én gépemet is ott fogom.www.dongosofor.hu
-
AndrewTdi
addikt
Voltam kicsit büntetni az Arena garázsban.
Az hittem mosnak motort is, de nem. Gondoltam lemosatnám, de most már mégse -
kcsa
veterán
Nekem meg kész lett a változatosság kedvéért az injektorhiba. Speciel az eddig elfogyasztott három darabot örömmel elhelyezném valamelyik digó mérnök végbelébe.
Már másodszor mondom ki, hogy úgy néz ki többször nem fordulhat ez elő
-
huszi.gyb
senior tag
Ma kapott a Tact fejidom egy új fényezést. Parkban sikerült (b.zi autós odaállt a betonon keresett fényezési helyemre, majd közölte, hogy ne legyen festékes a kocsi)... Úgyhogy a minőségen meglátszik, de jobb mint volt. Képek hamarosan.
www.dongosofor.hu
-
AndrewTdi
addikt
A mai túrázós (100-130) napot (amiben volt néhány 10 kilóméter agybeteg motorozás is) 21,6 km/ L átlaggal zártam.
Élmény volt Mosqiuto és DigitXT. -
DigitXT
nagyúr
válasz AndrewTdi #40736 üzenetére
Hát igen, meglepett, hogy kiló negyvennél becsukódik a bal tükör.
Viszont a 4,7L/100 km fogyi nagyon korrekt volt a túlszívás ellenére!
Ahhoz képest a városban a "kigyorsok" miatt sokkal többet bekajált:
mindenképp megnézetem+beállíttatom a karbit, amint tudom.Én is köszönöm mindkettőtöknek, jó móka volt!
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Rico45 #40734 üzenetére
Gondoltam rá. 10m-rel arrébb volt kb 5 hely. De akkor 10m-t sétálnia kell. Nem álltam le vitatkozni. Mondtam, hogy a kocsitól el fújnék erre közölte, hogy a szél visszahozza (a kocsi felől fújt a szél)...
De úgy voltam, hogy az alapelvnek engedek: Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.
www.dongosofor.hu
-
Grillo
őstag
válasz tomeedey #40724 üzenetére
Valami nagyáruház nagy parkolójának szélén. Legalábbis pillangó tesco parkolójának végébe még autót is szoktak. Ha nem csinálsz nagy rendetlenséget, nem folyik az olaj mindenfelé, szerintem nem szólnak érte.
Más. Összeraktam a Gullivert. Világít, dudál, fasza. De. Nem működik az index jobbra, csak balra ?!4444!! Erre valami távgyógyászati ötlet? Relé új, de ebbe az irányba nem víjjog, és a visszajelző lámpa sem villog, csak balra. Szétcsúszhatott valami a csatlakozónál?
Továbbra sincs féklámpám. Új vezetéket húztam be a megtört helyére, de úgy tűnik, ez nem volt elég.
Kicseréltem a légszűrő csonkot is. Placebo, ha azt érzem, hogy jobban húz a robi? A régin nem egy repedés volt, ahol esetleg szívhatott falsot, vagy ez nem észrevehető gond? Viszont indulásnál gázadásra fullad, kell várnom 1-2 percet, utána veszi a gázt rendesen, ez nem volt korábban. Kéne állítani valamit a karburátoron?
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
-
Grillo
őstag
Még egy dolog. Mennyire bonyolult a fékolajat cserélni, vagy után tölteni? Lecsavarozom a tetejét a dobozkának a kormányon, feltöltöm, oszt visszacsavarozom? Légteleníteni kell? Hol eresztem le, ha esetleg olyanom van?
-
AndrewTdi
addikt
válasz -Mosquito- #40740 üzenetére
Hát én elég nehezen bírtam odafelé azt a nyugdíjas tempót (de nem akartam, hogy DigitXTnek jó ötlet legyen a provident az üzemanyagra )
Egyébként onnantól szabadult el a pokol és növekedett meg a sebesség, hogy előre engedtél. Aztán láttam mindenki vérszemet kapott.
Onnantól szinte végig 140 fölött jöttünk.lemosva? vazz! Mi volt azon lemosnivaló? csillogott mintha nigel nagel neu lett volna. irigyellek Pécs miatt, fasza idő volt ma is.
-
DigitXT
nagyúr
válasz -Mosquito- #40743 üzenetére
Őszintén megmondva én magamtól nem húztam volna ki 145-ig.
Ott már majdnem leforgott tiltásig szegény. (De hát: egyszer élünk.)Sőt, ha magamban megyek, nem 100-110 az utazó, hanem 90-100:
nem nagy különbség, de kisebb a szélzaj, turbulencia, rezonancia...120-nál pl. kifejezetten "kapaszkodnom" kellett a gépbe, tehát nem
intettem a szembejövő motorosoknak, 90-nél simán. (13" kerék.)
A Varadero nagyon más világ a 4/500-as robogóinkhoz képest.Viszont meglepően pariban volt a Madison a Nexus-szal erőben.
Nohiszen, ha 8,6-ot benyel. Erre csinál nekem egy 4,7-et. Jópofa. -
Topiccsendőr
addikt
válasz DigitXT #40737 üzenetére
ezzel a fogyasztással nem hinném hogy sokat kap. egész egszerűen a városi használat ennyivel pazarlóbb.
gyertya képén amúgy látszik ha sok neki, illetve indulási problémákat is okoz, ha nagyon el van állítódva. Ilyen nincs nálad, szóval így a kristálygömbbe belenézve azt látom hogy nem kell befosni
hideg idő beköszöntével pedig pláne nem nyúlnék hozzá karbihoz, azaz nem vékonyítanám az biztos.Explosión de dos tiempos
-
runner 125
nagyúr
válasz DigitXT #40744 üzenetére
Végülis az majdnem 2x-es fogyi.
Amennyivel olcsóbban megvetted, azt a különbözetet (drágább, garantáltan kisebb fogyasztású injektoros) szépen bele is fogod tankolni pár év alatt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
DigitXT
nagyúr
válasz Topiccsendőr #40745 üzenetére
Van, amit még nem írtam, csak a srácokkal beszéltük.
Kövér gázra füstöl a moci. De olyan szinten, hogy 120-nál
is látszik hátulról: kormol, mint valami dízel. (Ezt mondjuk
máig nem tudtam: bár huszi.gyb írt némi füstről.) A másik,
hogy szívatóval hidegen pöcc-röff, de rögtön visszatolom,
és van alapjárat, lehet menni... Meglepő. Csak dús lesz az!
Gyertyaképet valóban nézni kéne, de ezt szerelőre bíznám:
nem kristálygömbből javíttatám, nem is otthon/egyedül.Jah, melegen meg nem pöcc-röff: szoktam húzni pici gázt.
De természetesen egyetértek, hogy a városi üzem (sajnos)
sokkal pazarlóbb, pláne ha az ember jobb csuklója virgonc.runner 125: meglepő módon a túrás szakaszon 4,7-et evett
pedig a végén már elkezdődött a 140-es ereszd el a hajam...
Kevesebbet tankoltam erre 179-re, mint a városi 102-re.
Szóval merem remélni, hogy lesz ez jobb... Karbi, csukló stb.(off)[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #40748 üzenetére
Neked és balazs1011-nek:
Korábban határozottan elektronikai hibának tűnt, de az elmúlt napok fényében kicsit revideálom ezt az elképzelést - bár tény, hogy a feszültségszabályzó ténylegesen hibás volt, ezért még akkukat is ette.
Most úgy néz ki, hogy szimplán annyi történik, hogy a debil digók által tervezett műanyag csatlakozó letörik ha kicsit feszíti a kábel.Az injektor így néz ki:
Az injektor függőlegesen áll a szívócsőben, kb. ez a legmagasabb része a motornak - ami ugye robogóként a hátsó futómű része - tehát ha jól feltételezem ez kaphatja a legtöbb rezgést.
Ennek fényében a macskazabálók legyártják a csatlakozót fos rideg műanyagból úgy, hogy kb. 45 fokban eláll felfelé, és semmi nem támasztja, vagy rögzíti.
Kezdem azt hinni, hogy az összes szívást ennek köszönhetem. Most kábelkötözővel adtunk a kábelnek és a csatlakozónak is. Ha így is letörik...
Mellesleg darabja 30k. Most kaptam bontottat, így csak 15k.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- ASUS Vivobook Snapdragonnal: talán egy új korszak kezdete!
- LG LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Novemberi hardverkavalkád
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest