- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Rendszergazda topic
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Proxmox VE
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
válasz runner 125 #24498 üzenetére
nekem munkába járáshoz kell a robogó (napi 12 km min.), de évi 8000 km megvan benne szerintem, bár én télen is használom 6 éves és lehet benne vagy 40 ezer km és még minden gyári - kivéve a karbi, meg a kipuff - karbit én akartam cseréltetni, mert néha szétszedtem és normális szerszám híján lehet, hogy nem maradt tökéletes a tömítés.
ja a gép : Kymco Agility 50 4T
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #24498 üzenetére
*futásra.
Sietek, meg is van az ára.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #24497 üzenetére
A zsíros villát nem lehet felújítani, de már annó megírtam.
Jah, heti rendszerességgel fater a járdán elmegy vele a postára.
Nézd meg gabo volt Zip-jét, na ő használta.
Átlagosan használt 50-es robogóba Mo.-n évi 3500 lazán belemegy. De, láttunk példát már évi 10k-s futást 50-es robogóban.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tothgera30
Ármester
Igen, vidéken . Bp.-n eleve sz@r az út, az autók futóművét is tönkreveri, nem hogy a motorét . Azért egy év alatt tuti nem állna be, meg esetleg teleszkópot felújítani nem egy nagy durranás !
#24496 runner 125: Használom, szinte heti rendszerességgel . Jó, hát 30-40k-t nem mindenki teker bele a motorba, azért ott már több mindent kel cserélni .
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #24491 üzenetére
Tudod van aki nem csak nézegeti és becézgeti, hanem használja.
Egyébként a mostani korától értettem a Te esetedben.
30.000km-t futotton már látszanak a nyomok. 40.000-től kuka még egy megkímélt, ésszel használtnál is.
Pesti macskakövön ez a tartam jelentősen csökken.Criton
Nekem van Bering bőrruhám, a Runner-re kabátot fel szoktam venni, az a tuti.
-
Smani
senior tag
válasz Tothgera30 #24491 üzenetére
És hol/hogy használod? Vidéken szépen nyugisan.
Gyere be a pest közepébe ahol 20centis kátyúk vannak egymás nyakán toldozva foltozva
Garantálom, hogy 1év alatt úgy beáll, hogy öröm lesz nézni.runner 125
Amikro kb 2hónapja elkezdte engedni az olajat az aerox első villa először a yamaha-hoz mentem be megérdeklődni mi a helyzet. Természetesen adtak egy korrekt ajánlatot. 85k+áfa szereléssel együttAztán 5ből meglett az egész Szimering+Olajcsere+Munkadíj.
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz runner 125 #24490 üzenetére
Nem leharcolt SR-t Budapesten még nem nagyon láttam.
Az ami a robogócenter boltnál van, külsőre nem nézz ki olyan vészesnek, kipróbáltam.
A hangja is szép, a szervizkönyve is stimmel, vagy az is kamu.
Végig Aprilia szervizben volt, persze lehet volt máshol is. Most 320helyett 270ért árulják. -
DigitXT
nagyúr
válasz Criton #24489 üzenetére
Én csak a gerincvédőt... Amúgy a korrekt pl. egy protektoring lenne ilyenkor:
25 fok felett már nehezen viselem a cordura kabátot, kicsit bele lehet sülni. -
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #24490 üzenetére
Hú, 4-5 éven belül ? Az enyém 6 éves és olyan mint az új !
#24489 Criton: Általában pólót, hidegebb időben még egy pulcsit . Várom .
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #24483 üzenetére
Egy barátomnak 4 éve kb. volt egy új SR-je, én 187 vagyok, mentem vele, nem éreztem kicsinek.
..ha, meg 4-5 éven belül beáll a villa, még a derekad is le fog szakadni. Ennyit az ízületekről.
Criton
Nézd, az biztos, h 300.000ft körül nagyon nem lehet mellényúlni. Mondtam már, h ez nem Motowell kategória. Egy ilyen újonnan majd 6 kiló.
..amúgy, nem tudom miért hiszitek, h ismerőstől csak no1 motort lehet venni.
SymbianOS sem tudja megmagyarázni, h miért ragaszkodott ennyire a leges legelső kinézett Aerox-hoz. Nem mondom, h melléfogott, de én biztosan nem ugrottam volna bele elsőre, úgy, h azon kívül egy másikat sem néztem meg.Visszakanyarodva az NRG-re, úgyis tudod, h olasz fan vagyok, de ami szar az szar. Régi, új 50-es Runner-ben, NRG-ben nagyon gyér ez a futómű, nem is értem miért erőltetik még most is. Eleve sokkal keményebb, nem mozog úgy, mint olajos, noh meg a fentebb említett zsírkitolás végleg merev villássá varázsolja, aminek hála szépen kikezdi a kerék, majd a kormánycsapágyakat.
Nincs baj az NRG-vel, de kérdezz rá, h egy olajos SR első villa mennyi. Tippem van, min. 120.000FT.mod.
Jah és igen, fotózd körbe. Mindenét.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz runner 125 #24480 üzenetére
Raksz rá nyitott kiput, akkor hallani fogják... De ezt úgyis tudod...
-
Criton
veterán
Persze biztos, de nincs olyan ismerős aki eltudna velem jönni egy használt motort nézni, és tegyük fel egy rossz SR-t venni ugyan ott vagyok mint ha a Motowell megmaradt volna, költhetek rá...
Az NRG tulaj ismerős...de ha azt mondod ne NRG legyen akkor nézek másfelé...
Nagymotort nem most szeretnék, az A korlátlan már elindult. Jogsi legyen elsőnek.(#24483) Tothgera30: tudom, két napja használom tulaj elment, és ide adta nekem Péntekig tudom használni
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Csak az SR-en a térdem nem tudom hová rakni a 183-4cm-emme! Míg az NRG-n/Runner-en nem b@szom szét a két térdkalácsom, és netán az ízületeim, minden úthibánál.
#24484 Criton: Nyugodtan vedd meg, én sem bántam meg, sőt, most már nehéz lenne megválni tőle (persze ha jó helyre kerülne, akkor talán). Annyi, hogy az első zsíros telóról töröd le a koszt, hogy ne kerüljön bele, mert a becsúszószár könnyen beviheti a sarat/port. De rohadt kényelmes, feszesen tatja az íveket kanyarban, és megy mint a golyó.
[ Szerkesztve ]
-
én nem megváltani akarom, de papírom erre van,se kedvem,se pénzem más jogsira,na meg motorra.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
runner 125
nagyúr
válasz Kolondrum #24479 üzenetére
Addig hiszitek, h egy 50-essel világot lehet váltani, míg nem ültök minimum egy 600-ason, vagy negyedliteres crosson. Az 50ccm továbbra is segédmotorkerékpár.
..én még a 180-asra se mondom, h "hallani ha jövök", mert ez a tény.
Criton
Nem tudom mikor akarsz nagymotort, de azt vedd figyelembe, h az az első villa nagyon nem okés. SR ilyen tekintetben nyerőbb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz runner 125 #24474 üzenetére
melóba is mondták h messziröl hallották, h jövök.
-
Criton
veterán
Lehet NRG tulaj leszek Hegyre fel simán viszi az 50-es tempót, nem előznek.
Megnéztem itt bent a cégnél pár Vespat, miért vannak ezek 120km//h skálázva
Az egyikben már 58.000km volt azért az durva szerintem, de lehet is látni rajta, hogy nem mai darab.
Valamint nagyon sok 125-180ccm robogót látok, aminek nincs rendszáma, és nem csak futároknál, azért elég merészek.Kabát nélkül furcsa robogni, farmer, póló és kesztyű van csak rajtam, na meg bukó
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz runner 125 #24474 üzenetére
7000-es fordulatszám, amitől a szomszédok dobnak egy hátast...
Mondjuk nem értem, miért tennék: egy 50-es motor és sima kipu
kombó akármilyen fordulatszámon nem holtakat felébresztő típus. -
runner 125
nagyúr
-
vtechun
veterán
válasz golyani #24450 üzenetére
Aha, mostmar ertem a kontrasztrugot lehet akkor az is kellene nekem, csak sok mar benne ez a 30-40 ezer km. Viszont , ha vissza akarom rakni a 70-es hengert, akkor jo lenne a vegattetelt novelni, mert egyszeruen eleri a max fordulatot a gep, es akkor megy 55-60 -al. Latom a variator tarcsan, hogy ennel kijebb mar nem nagyon mehetne a szij. Gondolom ilyen setben a CDI atvagasaval lehetne esetleg elerni nagyobb vegsebesseget, de az meg egyenes ut a motor halalahoz - gondolom. Szoval ugy gondolom, hogy a vegattetel novelesevel lehetne mar csak nagyobb sebesseget elerni... Azt meg gondolom nem egyszeru megoldani.
Ezt a hezagolo alatetet hova lehet tenni? A tengely belso felere? Hogy kijebb keruljon ezaltal a vario? Van errol vmi kep vhol?
[ Szerkesztve ]
-
még fél óra és megnézzük milyen a 7k,drága szomszédok!
-
runner 125
nagyúr
A V-tec VFR a változó szelepvezérléstől olyan amilyen. 2t motornak sok köze ehhez a technikához nincs. Az, h egy 50-es robogó hol dolgozik, általában hangolás kérdése. Azért szeretik a szerelők is megemelni a kuplung nyitási fordulatot, h "erősebbnek" érezze a tulaj.
-
golyani
őstag
én most a kopott szíjhoz hézagoltam a variot (gyári 1,4mm-es alátétet 0,45-ösre cseréltem, a szíj 15,5mm-van szal így kb olyan mint új szíjjal ami 16,5. (még 5,2-es görgő kéne az 5,5-ös helyére és akkor lenne a tuti)), még egy darabig így jó lesz. picit alacsonyabb fordulatról indul de egyenletesen húz, és végseb körül nem forog agybeteg módon. egyetemre ingázni így kényelmesebb. fogyasztáson majd kiderül mit mutat.
-
Bitpalace
senior tag
Igen emelkedőket csak lendületből veszi. Akkor nem ártana átnéznem a kuplungot is...
Mert nekem úgy megy, mint amikor 1 sebesség van autónál, hogy szépen elkezd emelkedni, de már kis fordulaton megindul, de csak lassan. Viszont azért a 70 kitolja. De gondolom nem tesz neki jót hogy így használom :S[ Szerkesztve ]
-
-
válasz runner 125 #24455 üzenetére
Pedig nem, nagyon jó, a refivel meg telibe látok mindent.
Lauda!
-
De így gyilkolva van a motor. Illetve nem tudok csendben közlekedni ahogy néha szoktam. A szerelő mondta, hogy ne lepődjek meg ez más mint korábban. Sebaj jó lesz.
golyani! Persze látok, a vidi nem jól adta át a fényeket, nappali módban volt.
-
Jó este menni....
[link]
[link]
[link]
[link]Olyan településen voltam ahol a macskakő kiteszi az utak legalább felét, halál azon menni, lépésben sem. Érdekes ilyenkor este nem csak én járkálok, többen kisebb csapatokban.
Ja meg a kutyák.... a bokorból, olyat húztam a gázon hogy jaj. Este kiengedik és basznak rá.Hazaértem, azonnal ránéztem, 143fokos a kipuf és 50 fokos a keringetőnél az alumeneum.
-
golyani
őstag
válasz vtechun #24445 üzenetére
ugye az első vario tárcsáknál görgők vannak. nagyobb fordulat nagyobb centrifugális erő megy kifelé a grögő nyomja össze a tárcsát. a kontrasztrúgó ennek tart ellen a hátsó vario tárcsáknál, hogy feszes legyen a szíj. a vario működését az alábbiakkal lehet hangolni:
- első vario tányérok
- hátsó vario tányérok
- görgők
- kontrasztrúgó
- kuplungrugó (h mikor induljon el)
- variátor hézagoló alátétek -
akos727
senior tag
válasz vtechun #24445 üzenetére
Én mértem RC autó hőmérővel de nem reális. Normális az max 100, minimum 50-60(ekkor megy a legjobban, de jobban is kopik).
Kuplung: Az a lényeg, hogy maga a kuplung áttételesen van meghajtva a főtengely által, úgyhogy amikor megy a motorod, ez is forog. A kuplung meg benne van egy kuplung harangban, ami meg a kerékre van "erősítve". Lényeg a lényeg, minél nagyobb a fordulat, annál jobban forog a kuplung a harangban és mikor elér egy bizonyos pontot, a kuplung rugók már nem bírják azt a centrifugális erőt ami ott fennáll és megnyúlnak--->a pofák, amiket fognak a kis rugók kinyílnak és belekapnak a harangba--->elindul a motor. -
SzlobiG
félisten
válasz runner 125 #24446 üzenetére
Értetlenül írtad....
-
Bitpalace
senior tag
válasz runner 125 #24446 üzenetére
Rendben, köszi szépen a segítséget, nagyon remélem hogy jó lesz!
-
runner 125
nagyúr
válasz SzlobiG #24433 üzenetére
Bazz, olvastad mit írtam?
A ventilátort a hűtőben lévő termosztát kapcsolja be. Ezt a termosztátot cseréltem ki. Leteszteltem beszerelés előtt az újat, forraltam a vizet, rá volt kötve, és szépen be is kapcsolta a ventit, erre írtam, h kb. 80 fokos hűtővíznél kapcsolta be. Nyilván összeraktam az egészet, majd indítottam a motort, és megnéztem úgyis.
A mutató jeladója a hengerben van, így minden bizonnyal a hengerben lévő víz sokkal melegebb, mint a hűtőben.Ezen okok miatt zártam ki műszaki hibát, és tudtam be annak, h pontatlan a mutató.
Ma mentem vele 80km-t., ebből 20 város volt, pirosig sem ment fel.
Bitpalace
Próba azzal a gyertyával, és meglátod.
Azon nem tudsz állítani, hajtja folyamatosan, fordulattól függően meg adagolja az olajat.
Először meg a szívató és a hideg motor miatt füstöl.[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Levegost nem mert senki ilyen infras homerovel? Mennyi lehet ezeknek normalis esetben a hofokuk? Van vmi animacio a kuplung mukodeserol? Mert a kontrasztrugot nemtom elkepzelni mire kell.
-
Bitpalace
senior tag
válasz runner 125 #24428 üzenetére
Igen ezt csak most csinálja a nagyon nagy melegben, sajnos levegős és gondolom rendesen kapja a meleget :/
Tavasszal minden oké volt, akkor néztem át karbit kipucoltam benyacsap öreg volt, csere, de minden rendben volt, esetleg még a szívócsonkra ránézek az kimaradt, de légszűrő tiszta.Mindenesetre vettem egy 8-as gyertyát, hátha...
Amúgy rendben van a gyertyakép, de keverékarány is jónak tűnik? mert mivel a főtengely hajt egy kis fogaskerékkel adagolja az olajat ameddig hideg a motor kicsit füstöl, de ha megyek vele ez elmarad, remélem nem azért mert keveset kap. -
Ma amúgy le lettem tolva, hogyan vehettem yamahát amikor a mai tipp topp 50-sek max 350 ezerbe vannak, mutattam nekik pár drágaságot, de nem vették a lapot. A piaggo NRG-re iylet szól ez ez max 300k újan!
akos727! Igen említettem, hogy nem sík terepen lakom. Engem csak a hang zavar. Azt sem tartom kizártnak, hogy később ezen butíttatok mert mondom, mint egy atomreaktor úgy megy. A végsebesség is más, belógott a mutató KM számokba.
jaktib! Kölcsön jó lesz. Eddig 10db tojásba fájt a bérlése.
[ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
válasz Kolondrum #24426 üzenetére
Valószínüleg egy erősebb kontraszt rugót kaptál. Emiatt pörgősebb a gép, hamarabb fel tud pörögni. Kuplungrugó (a kisebbek) meg azért felelős, hogy 0-ról mikor induljon el a motor, mekkora fordulaton. Szerintem ebből is erősebbeket kaptál, hogy hamarabb elérd a fordulatot ahol leadja a henger a max erejét.
-
válasz jaktib #24435 üzenetére
Nekem bilim van és a munkavédelmi szemüveget ajánlották. kb ezt - raktárban csak ilyen volt - füll zöldben. Hát mondom kizárt! Ma a csatom elkapott egy dongót. Lassan kell egy rendes bukó mert előbb utóbb bekapok egyet.
-
SzlobiG
félisten
Akinek felnyithatós bukója van: Nektek belefér simán az ülés alá?
Ma be akartam tenni az enyémet és alig fért bele a hozzá kapott zsákba kellett beleraknom, hogy ne karcolja meg mert kicsit feszül, nem gondoltam volna hogy ilyen lesz a leo nagy bendőjével.
-
válasz golyani #24436 üzenetére
Jaj istenem.... Nekem bántja a fülem a 7k-s fordulat, olyan 6-ig lemegy ha jól játszok vele és tart egy jó tempót. Most olyan mint egy kis atomreaktor. Ezzel együtt járó meleg nem jó, a pirosnál nézegettem pesten és szisszent rajta a kezem.
[ Szerkesztve ]
-
-
jaktib
tag
Létezik valami olyan megoldás arra, ha nincsen a zárt bukóban napellenző mit lehet tenni. A napszemüveget nagyon nehezen tudom felvenni, mert a szára alig hajlik be a szivacs alá, és szétnyomja a fejem. Próbáltam már több fajtát is de nagy macera beszenvedni a bukó alá.. Ha meg előre veszem fel a szemüveget, úgy nem lehet a sisakot felvenni. Létezik valami levehető sötétítő fólia, vagy valami speciális szemüveg ilyen esetekre? Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki ezt tapasztalta. Vagy csak sisak csere. Berik Superfiber a bukó márkája.
-
válasz runner 125 #24432 üzenetére
[link] - ritkán kell de akkor nagyon hasznos.
Nem néztem rá, de majd melegben ránézek dolgokra, az fix, h kegyetlen meleg van ott lent, most vagy az új magad fordulattól vagy a melegtől.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz runner 125 #24432 üzenetére
Akkor nálad nem jó a kapcsoló szabályzója még piros előtt tuti be kéne kapcsolnia mint pl nálam a felénél. Ilyen melegbe városba ha csak araszolva tudok menni folyamat megy a venti vigyázz meg ne főzd.
-
runner 125
nagyúr
válasz Kolondrum #24429 üzenetére
Úhh, egy olyat de akartam venni már régebben én is.
Hengerre nem mértél rá? A Runner-en ia (tényleg, jó h írtad, most eszem is jutott, h írok e kapcsán Andrew-nak), pláne ilyen melegben hamar felkúszik a mutató. Tavaly nyáron teszteltem a termosztátot is (ami cserélve lett), olyan 80 foknál kapcsol be.
Viszont, amikor a mutató már régen a pirosban van, (ezt egyszer sikerült elérnem álló helyeben, tűző napon, pöfögéssel), a fránya - pedig működő kapcsoló - nem kapcsolja még be a ventit. Annak tudtam be, h pontatlan a vízhőfok mutatója, mivel előtte teszteltem le az új termosztátot is.
Noh ezért akartam rámérni a működés közben a hengerre, tágulási tartályra, hűtőre."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Húúúúú, meleg van. Van infrás hőmérőm. 15 perc után majdnem 100 fokos a kipuf és 56 fokos az alu burkolat a pumpánál.
Smani! Szerelési díj + anyag 8k, de a fékeket is állították, nincs akkora holtjáték, de valóban a végét járjáj a betétek, kb ha 2mm van belőlük ha nem 1mm... Azt mondták várnak mert meg fog nyekkenni. Nem cserélték mert lehet h lesz olcsón minőségi gumim imsitől és egyben lesz cserélve.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Bitpalace #24417 üzenetére
Ez a gyertyakép rendben van. Nem tudom tényleg mitől fullad meg melegen.
Karbi alapos pucolásával kezdeném, megnézném h nem szív-e fals levegőt sehol (szívócsonk, légszűrő összekötő), majd ránéznék a membrán lapokra.
Ha, ezekkel minden ok, rendben kellene lennie melegen is.mod.
Ezt csak most csinálja, mióta nagy melegek vannak? Kora tavasszal okés volt?
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz mkoch820 #24418 üzenetére
elvileg ugye hidegen még a szívató ad neki benzint, szóval akkor több benzin van, ha a szívató mér nem ad neki külön benzint, akkor ugye kevesebb lesz a benzin, de a levegő marad, ekkor fullad, szóval vagy több benzin kellene, vagy kevesebb levegő - szerintem, de ez csak elmélkedés
-
válasz akos727 #24421 üzenetére
Az a tiéd, ez meg az enyém, eddig elvolt alacsonyabb fordulaton is, igaz nem úgy húzott. Itt felénk a dimbes dombos helyeken szépen megy. Ott ahol Smani felment én meg nem ott már röhögve, akár 30-al is. A hangja - zsebre tett telóval rossz úton, kanyar ide kanyar oda, emelkedő van minden. 1:30-tól van a mi emelkedőn a házig.
-
Bitpalace
senior tag
válasz golyani #24422 üzenetére
Igen benzin levegőre gondoltam, azt nem találom sehol. Van egy nút az alapjárattól kb 2cm a szívócsonk felé, de abba meg csak valami dugó van, tehát ott nem tudok semmi állítani.
De el is megyek és veszek egy b8hs gyertyát,(eddig 7es volt benne) remélem megoldódik, mert én is csak a hőértékre tudtam gondolni.
akos727: köszi szépen, megpróbálkozom egy 8-al remélem jó lesz ha nem, akkor megyek feljebb, vagy kereshetem tovább a hibalehetőséget
[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
válasz Bitpalace #24419 üzenetére
gyertyakép jó. nekem is ilyesmi az aerox az br8hs. karbin nincs is keverék állító tekerőke, hacsak,nem a benzin-levegőre gondolsz, az szokott lenni.az alapjárati csavar kb pont a súberrel egyvonalba esik, a benzin/levegő pedig karburátor függő, vagy a légszűrő vagy a szívócsonk felé esik.
-
akos727
senior tag
válasz Bitpalace #24419 üzenetére
Ez a gyertya jó, de lehet, hogy magasabb hőértékű kell. Nekem 10es van benne, de így nyáron az 50esekbe is kell egy 8-as, 9-es.
Symbian: Enyém 8-tól dolgozik 12-ig. Egy 2 ütemű motor ott tud csak valamicske erőt produkálni. Feltéve, hogy 2t a motorod.[ Szerkesztve ]
-
na hazaestem. Kész a motor. Jó meg megy,elmúlt a baja,egyedül a hangja zavar,7k-nál kezd elindulni és 7-8között 'dolgozik'. Majdnem 100km-t mentek vele az ottléte alatt.
-
Bitpalace
senior tag
válasz runner 125 #24415 üzenetére
itt a kép a gyertyáról
belül száraz, de mint ha kicsit sok lenen az olaj?az olajozás autómatikus, de viszont a karbin nem találtam keverék állító kis tekerőkét...
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
válasz runner 125 #24415 üzenetére
suzuki gemma típusú motor, ngk b7hs gyertya volt benne, nem rég cseréltem is arra. Nem tudom hogy gyárilag belevaló, de eddig azzal ment. Légszűrő tiszta, azt is nem rég mostam el benzinnel, és hagytam rendesen kiszáradni!
-
runner 125
nagyúr
válasz Bitpalace #24410 üzenetére
Mi a motor pontos típusa? Értelemszerűen a belevaló hőértékű gyertyát kell belerakni. Gyertyakép mit mutat?
Légszűrő tiszta?"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mkoch820
tag
Tegnapi gondom újból: Felkapcsolt világítással alapjáraton lefullad. Annyi a változás, hogy csak akkor fullad le, ha már meleg a motor, viszont akkor azonnal, még le sem tettem a lábam a motorról... Érdemes az alapjáratot feljebb tekergetnem, vagy más lehet a gond?
-
runner 125
nagyúr
Passz, én is úgy találtam rá.
doc.
Őszintén, a 300k elég gyér. Lehet venni annyiért is 400-ast, de szinte biztosan kell rá költeni. Ha, nem idén, jövőre.
Akkor meggondolnám inkább egy 180-200ccm-es gép vásárlását. Piaggio X8, X9, vagy kisebb Burmgan. Szebb állapotút kapsz talán annyiért.oppaoppa
A legnagyobb hibát ott követted el, h pénzt adtál érte.
Számtalanszor leírtam már, h ezek a kínai robogók hajlamosak olyan hibajelenségeket produkálni, amelyre egyszerűen nincs megoldás. Vagy, ha rátalálsz, akkor újabb 500km múlva megint elfossa magát valami.
Nem vicc.
Add el, vagy vegyél valami normális japánt, olaszt. Ezzel csak a folyamatos szopás és szenvedés lesz. Vehetsz bele 10, 15-ért állórészt, de szinte biztosan rövid időn belül újabb fog megjelenni.[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Kicsit új vagyok még itt, de lenne egy 50ccm suzuki motorom és a következőt tapasztalom:
Menet közben ameddig hideg a motor addig húz, megy szépen, de mikor bemelegedett, akkor már figyelni kell a gázadásra, óvatosan kell mert különben fullad. Mikor állok vele, akkor is lefullad, gondoltam hogy állítok az alapjáraton egy kicsit, de nem segített neki, ezt kizártam. Megnéztem a gyertyát és csak arra tudok gondolni, hogy nem megfelelő a gyertya. Szerintem azért fullad, mert nem bírja a meleget, nem ad szikrát, várok kb 5 percet akkor megint szépen indul. Esetleg létezik motornál olyan hogy magas hőértékű gyertya, hogy a porcelán része egy kicsit túl lóg a menet részén?[ Szerkesztve ]
-
oppaoppa
csendes tag
Sziasztok
Nem olvastam át a fórumot, nem tudom mennyire vagytok benne a robogó szerelés témakörbe de az egész internetet átkutatva se találok megoldást a problémámra. Van egy keeway qjq50-18 típusú robogóm. De ha még ez önmagába se lenne elég kb 3 hónapja elakartam vele menni valahova és megállt alattam és azóta se indul be. Elvittem a helyi mesterszerelőhöz aki 2 hét után visszadobta hogy rossz a gyújtásalaplap és ő se tud szerezni hozzá másikat merthogy a kínaiak elfelejtettek alkatrészt gyártani hozzá. A napokba ebben a kánikulában törtek rám az érzések hogy milyen jó lenne ujra együtt száguldozni kínai paripámon. Szóval ha esetleg valakit meghatott a történet, vagy nem hatott meg, de szeretne segíteni azt előre is nagyon köszönöm. -
doc
nagyúr
válasz runner 125 #24399 üzenetére
nem sokat, koltseghatekony bevasarlos/szaladgalos moci kell
mondjuk ahogy nezem, arban kb. semmi kulonbseg nincs 125 es 400 kozott, olyan 300-ert mar lehet kapni olyat ami igy messzirol normalisan nez ki (bar van koztuk nem egy nagyon otvar is) -
SirKero
őstag
Egy ilyen négyszázasra én is szívesen le cserélném a százötvenesemet de iszonyú drágák még.
Majd ha egy kicsit idősebbek lesznek
Burgman 400 K7Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Valorant
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...