- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem amit írt recesszió, és globális gazdasági romlás közvetlenül hatni fog az informatikai igényekre. Arról nem is beszélve, hogy a pályakezdő, és gyengébb infósok ki lesznek szórva az AI által. Meglátásom szerint az ebben a lufi, hogy a kiöregedő lassan seniorok akik tényleg jó szakemberek, az AI segítségével rengeteg kezdő, és indiai bérmunkás munkáját takarítják meg (egyre többét), és olyan lesz ez mint az öregedő társadalom. Az AI miatt csökkenő IT szakember igény, és a világgazdaság romlása olyan kevés jó szakemberhez vezet, és olyan szinten csökkenő bérekhez, hogy az a kevés viszonylag fiatalabb kolléga bizony rendesen meg lesz terhelve rossz körülmények mellett az elkövetkező évtizedben, amikor kipukkad a lufi.
(És vajon mi lesz akkor, ha már nem lesz aki fenntartsa az AI-t? (oké, ez hülye kérdés, de meghagyom))
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
k-adi
nagyúr
Köszönöm a választ, megmondom őszintén meglepődtem hogy nem valami fröcsögést kaptam, hanem értelmes összeszedett gondolatokat
Viszont ami eredetileg érdekelt a kérdésem során, hogy az "IT szektorban" (=
IT dolgozókra, userekre
) milyen pokoli 4 év / jövő várható? A külgazdasági és külpolitikai részét leírtad szépen és érthetően a várható USA adminisztrációnak, és csak nekem nem egyértelmű a kommentből de mint IT szakember, mire kell/érdemes majd figyelni, hogy ha mégis zászlóvívők leszünk a szenvedésben, hogyan tudjuk csökkenteni? (amire "hatásunk is van" - hiszen a diplomáciára nem sok tudtommal kisemberként)(Szerintem minden nemzetre szar évek várnak majd, de mi, magyarok leszünk szopásban a zászlóvivők.)
azon kívül, hogy AI térnyerése
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
Először is Trump személye, rátarti ostobasága és kiszámíthatatlansága fontos rizikó, azok a fékek, amikkel rendelkezett az előző kormányzat, már nem foghatják vissza, a republikánusoknak többsége van a képviselőházban és a szenátusban is. A nyilvánvalóan személyiségzavaros Musk társadalmi ratifikáltsága az egekben, Zuckerberg behódolt, ami a GLOBÁLIS közbeszédet fogja nagymértékben aláásni.
Trump tervezett, kamikaze intézkedései nem működnek majd, a védővámok fel fogják tolni az inflációt és munkaerőhiány is kialakul majd, részint emiatt, részint a többi, ettől független, mondjuk úgy, MAGA intézkedés miatt. A recesszió magával fogja rántani az egész világot, az amúgy is gyengélkedő magyar gazdaság még jobban rottyra fog menni. Mindemellett Trumpéknak sajátos elképzelései vannak az ukrán és a palesztin válság rendezéséről. Mindenütt erőből fognak kommunikálni és zsarolni fogják a szembenálló feleket.
Rogán vegzálása nem Bidenék bosszúja, hanem Trump második kormányzatnának előkészítése. Minden áron le fogja törni Orbánék szarvát, mert bár tiszteli és szemtől-szemben jó arc vele, a különutassága, az orosz- és különösen kínaibarátsága óriási rizikó a Trump adminisztrációnak, ezért mindenképp gyengíteni akarják majd Magyarországot az EU-ban és a globális diplomáciában.
Mindemellett olyan kormányzata lett a világ legnagyobb gazdaságának, amely klímaszkeptikus, szarik bele kettőt, holott a következő négy év is kritikus és igen veszélyes időszak lesz a klímaváltozás szempontjából. Közben a tradicionális EU politikai tömörülések széthullanak, és Trump regnálása tovább fogja erősíteni majd az EU oktondi (ál)szélsőjobber-populista erőit. Szerintem minden nemzetre szar évek várnak majd, de mi, magyarok leszünk szopásban a zászlóvivők.
Biztos van még pár tényező, amit most kifelejtettem, pl. Tajvan fontos és mind inkább veszélyben lévő tényezője az IT szektornak is.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Silenzio
addikt
Trump új elnöki ciklusa látszatra a munkásosztály és a hagyományos kisebbségek (hispán ajkúak, feketék) érdekvédelme mentén történik, nyakon öntve nagy adag jobboldali maszlaggal, hozzuk haza a gyártást, MAGA stb., amiben nyilván van ráció, de körei (pl. Musk) alapján egy jóval specifikusabb jobboldaliság mentén valósul meg, amit úgy hívnak, libertarianizmus. Ez a tegnapi csörte pl. igen érdekes a témában.
Ahogy én látom, eztán is minden a pénz körül forog majd, és mindenki behódol a narancsbőrű eszementnek, csak hogy lóvénál maradjon, a Meta már most bejelentette, hogy eltörni a fact checket. És igen, Zuckerberg, Musk és a hozzájuk hasonlók mindent megúszhatnak, ezt is, sőt sokkal durvább dolgokat. Pokoli 4 év vár ránk (IT dolgozókra, userekre, állampolgárokra, adófizetőkre, ergo mindenkire globálisan), azt garantálom, miközben sokan észre sem veszik majd az újabb IT lufi, az AI árnyékában.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Naaa, nem bántani cukit, biztos nem maradt volna pénze kenyérre, ha kifizeti a jogdíjakat...
https://www.coreinfinity.tech
Új hozzászólás Aktív témák
it Az írók szerint maga Mark Zuckerberg hagyta jóvá, hogy a Meta jogvédett könyvek kalózverzióival tréningezze az AI-t.