Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
válasz zoloka24 #4801 üzenetére
zoloka24,
nekem most v1.19.8850 Victek van fent, stabil, mint a beton. A Roadkill féle openvpn verziorol ha jol emlekszem,azt irtak a linksysinfon,h tobb linksysbol es buffalobol csinalt teglat.. mivel en nem hasznalok vpn-t, igy nem is probaltam oket.
Az adoteljesitmenyrol pedig par tapasztalat. Nekem 100mW-on megy az itthoni wrt54g v2.2-esem 3 eve. Par honapja ragasztottam a procira, vegfokra meg a memoriara zalman ontapados alu hutobordat, ill par hete szereltem a haz tetejere egy 12v 0.5A ventit, kikapcsolhato, potival szabalyozhato. Kesobbi terv,h a venti bizonyos hofok folott kapcsoljon be.
Illetve tavaly horvatoknal egy ugyanilyen v2.2-es volt 1 hetig felkotve a haz tetejere, 2 szatyorba, tuzo napra 150mW-on.. kibirta.
VISZONT.. eleg sok wrt jar nalam mostansag, volt egy v2.0-as, ami mar 42mW-on is iszonyatosan melegedett. Tehat valoszinu a verziotol is fugghet,h az adott router mennyire melegszik. Egyebkent sztem mindenkepp meger par 100ft-ot ,h felragasztasz a chipekre par hutobordat.
-
h_143570
addikt
válasz zoloka24 #4477 üzenetére
Pontosan a QoSnek meg kell adni a valodi savszelt ugy tud csak hatekonyan mukodni. A P2P progiknak meg neme art nemi mesteresege limitalalas leggalabbis amig ilyen gyenge le/fel aranyos netek kaphatoak.
A legtobb QoS az ACK csomagok elkuldesi idelyevel szorkozik. Bar ahhoz, hogy jol mukodjon fontos, hogy ne legyen tulsagosan tul terhelve a kapcsolat.
Semmi gond nem art a reszletesebb kifejtes, elvegre csodat azert a QoS-tol sem lehet varni.
-
h_143570
addikt
válasz zoloka24 #4466 üzenetére
A tenyleges ok az, hogy a torrent leggyakrabban TCP protokolt hasznal a kapcsolataihoz. A TCP protokol megkoveteli, hogy minden fogadott csomag utan egy ACK csomag visszakuldeset.
Egy ADSLes neten a legnyobb csomag meret 1492 byte, kulonben meg 1500, mig az ACK csomag 68 byte. Azaz a letoltes mellet minden keppen kell feltolteni legalabb az ACK csomagokat. Termeszetesen meg a torrent protokol overheadje tovabb rabolja a feltoltesi savszeleseget, bar szerencsere nem olyan pazarlo mint a DC-e.A kerdeses levonas mertekenek celszeru megyegyeznie a kozzel maximalis letoltesi sebeseg fentartasahoz szukseges ACK csomagok feltoltesi sebesegevel. Ezt lehet kompenzalni QoS el is, de ez nem mindig szokot osszejonni rendesen es az eredmeny ugyan ez lesz. Termeszetesen csak feltoltes eseten erre a kompenzaciora nincsen szukseg, szerencsere manapsag ezt az osszes torrent kliens tamogatja.
Ez a megoldas azert szerencsesebb, mert igy a torrent kliens mar eleve meg sem probalja tulhajtani a halozatot, azaz a letoltes miatt kotelezoen visszakuldendo ACK csomagok savszelevel nem tervez.Ezt a limitalast a torrent kliensben kell elvegezni, a QoS ben termeszetesen a tenyleges savszelet kell megadni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest