Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark84
csendes tag
válasz ngabor2 #1488 üzenetére
Az van hogy erre mifelénk még csak wirelessen üzemel a net. Szóval a szolgáltató kibiggyeszt egy körsugárzót, amire rákonnektálok én mint user. Eddig rendben is van a dolog. Na most az lenne a kérdésem, hogy a wrt54gl tud-e olyat, hogy nem ő tárcsáz a szolgáltatóhoz pppoeval, hanem én a windowsos pppoe-vel? Site survey után rákapcsolódok a szolgáltató AP-jára a cuccal és aztán bridge módba nyomom a routert és két gépről két külön username-el tárcsázok fel a windowsos pppoe kapcsolattal. Ezt szeretném megvalósítani. Kérdem hogy lehet-e? Mert másik szolgáltatóhoz, aki vpn-el dolgozik ahhoz tudok csatlakozni bridge módban, de a pppoe az ugye layer2es protokol nem tcp/ip szintű és az már bonyolultabb. Valaki hozzáértő eligazíthatna! Kösz!
-
ngabor2
nagyúr
én is azért adtam oda hozzábbértőnek... aztán mikor láttam, hogy tiszta forrasztási helyek vannak (led lába, előre kiképzett földpont), akkor rájöttem, hogy ezért felesleges volt parázni. a membővítés... na az szebb játék, oda már tényleg kell a tapasztalat és a biztos kéz.
-
MODERÁTOR
válasz iceman1024 #1497 üzenetére
vinyós még nem megoldható (remélhetőleg lesz majd vmi elmebteg vagy csak olyan alak aki türelmetlen és gyárt vmi elektronikát + moddot a vinyóhoz).
a mmc / sd beépítés kis buher. én nemmerném mert nemértek az elektrohoz."Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
ngabor2
nagyúr
válasz iceman1024 #1495 üzenetére
igen, a routerbe be lehet építeni egy sd/mmc kártyaolvasót. az ftp-zés/torrentezés ezek után gép nélkül is mehet, persze az elindításához valami gép kell, amiről be tudsz lépni a routerbe.
-
ngabor2
nagyúr
válasz iceman1024 #1493 üzenetére
hanyas G volt? mert ha 5 előtti, akkor valóban lehet GL-lé alakítani. az ftp-t/torrentet valóban ki lehet vitelezni, annyi a bibi, hogy nem usb, hanem mmc-kártya kell hozzá. nekem be van építve, sajnos 2GB-os SD-vel nem volt hajlandó bebootolni a gép, de 1GB-os MMC-vel megy. torrenttel nem próbálkoztam, a http félig megy, az ftp-t pedig egy pár próbálkozás után feladtam, mert késő volt. a leírás szerint mind működésre bírható. pár oldalt visszaolvasol, és megtalálod a leírásokat.
-
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Egy elméleti kérdésem volna:
Van egy wrt54g routerem ami wrt54gl-re van frissítve. Azt olvastam valahol, hogy van olyan router amivel - pc nélkül -, lehet ftp-t elérni, vagy torrentezni. Mondván rajta lévő oprendszer (vmi mini linux) eléri az usb-n rákötött winyót.
Ezt a lehetőséget az enyémmel is meg lehet tenni, mondván egy külső háló csatis winyón keresztül, amin szintén oprendszer futna???
Pusztán elméleti a kérdés, mert nem értek hozzá.
Köszönöm előre is választ!
[Szerkesztve]Üdvözlettel: Iceman
-
micimac
csendes tag
Sziasztok,
van egy wrt54gl -es modellem. A problémám a következő:
Szeretném beállítani a vezeték nélküli kapcsolatot WPA -val. Azonban, ha ezt a windows saját eszközeivel próbálom, akkor nem sikerül egyszerűen nem akar kapcsolódni a routerhez.
Milyen beállítást ronthattam el?
A routerben ha beállítom a WPA-t és a notebookomhoz kapott odessy w clienttel próbálkozom, akkor azzal simán megy. de windowssal semmi hatás.
Mi lehet a gond? (XP home SP2)
Köszi,
micimac -
Buvana
aktív tag
Tegnap olyat csinált a WRT54GL-em, hogy egy wifin keresztül csatlakozó laptopnak nem adott IP-t! Tomato 1.06 volt fenn. A kapcsolat létrejött, de korlátozott volt a laptop szerint. Aztán ki is derítettem, miközben kapcsolódni akart a laptop, néztem a tomato device list menüjében, hogy ott a laptop, de nincs IP-je. Pedig ez a gép rendesen működött 1 nappal előtte, a meglévő beállításokkal. Na mondom sebaj, beállítom static DHCP menüben, hogy a laptop mindig ugyanazt az IP-t kapja, ne kínlódjon a kéréssel. De ezután sem volt jó, nem kapta meg a neki kijelöltet. Harmadik ötletnek a laptopon állítottam be fix IP-t (192.168.1.130-at), s megadtam az alapértelmezett átjárót is, ami 192.168.1.1, így már a laptop szerint csatlakoztatva volt a hálózathoz, de a tomatoban, még mindig láttam, hogy nincs IP-je. Net persze nem volt a laptopon. Van valami ötlet, hogy mitől lehet ez?
Van egy PDA-m, s amikor rájöttem, hogy a laptopnak nem ad IP-t, akkor a PDA-nak sem tudott adni, pedig jól bevállt itthon már lassan fél éve. Ekkor megijedtem, hogy a router elromlott, de 1 perces reset után a PDA-nak már ad, minden OK. De a laptopnak továbbra sem. Minden tippet szívesen olvasok, hogy mitől lehet! Estleg csináljak mégegy resetet?(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Dark84
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Van egy WRTG54GL v1.1es routerom. Úgy szeretném használni, hogy csatlakozok vele egy AP-ra. Eddig nincs is gond. Viszont tárcsázni nem a routerral akarok, hanem a gépemről, amelyik a routerhoz csatlakozik. PPPOE-t használnék. Felcsatlakozok vezeték nélkül az AP-ra, meg is birom pingelni, de nem birok feltárcsázni a gépről. Milyen firware kellene, meg milyen beállítások? VPN-el sikerült feltárcsáznom, de PPPOE-vel nem. Nagyon megköszönném ha valaki átsegítene ezen a problémán!
-
xabolcs
őstag
akkor most mar ezt is tudjuk
az idotullepes azert tortent, mert mar nem 100as ttl-el jottek vissza a pingek.
kozvetlenul reset utan, bekapcs utan, mikozben villog a power led, akozben kell inditani a tftp-t
erre van a masik prompt, h lasd keszen all-e a router az okosodasra
most talaltam dd-wrt wikin: [link]
Notes:
a) The -i specifies binary transfer mode; the two file names after the PUT command specify the SOURCE and DESTINATION file names.
b) Start the command and then power up the router. There is no indication of any transfer until it is complete.
c) The uploading via this command is pretty slow ~5.7kB/s so it will take about 10 minutes to upload ~3MB image. I would add another 2-4 minutes for it to write the image.
d) As mentioned elsewhere, you should use the Linksys image. You cannot use the dd-wrt images as the router will reject it. You will get ''Error on server : code pattern incorrect'' message.
e) Change your network adapter to 10 Mbps half duplex before attempting to flash the router
ezt kihagytam
szal szerezz be egy official fw-t, s probald azt felnyomni ra,
majd ha az sikerul. akkor a webes feluletrol folytathatod a flashelest a dd-wrt-mini-vel
tehat:
- kilkk [link]
- kivalaszatod, amit ki lehet,
- aztan firmware letolt, atnevez vmi rovidre, pl code.bin
-s ujraprobalkozhatszaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
a te esetedben:
startmenu -> futtatas -> beirod: cmd -> entertnyomsz
a paranccsorban:
d: (enter)
cd \ (enter)
tftp -i 192.168.1.1 put dd-wrt[1].v24_mini_generic.bin (enter)
kb ennyi-t jelent
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
moczo
csendes tag
válasz xabolcs #1481 üzenetére
A pingelés sikerült. Most ez jönne:
nyitsz oda is egy promtot es feltftpzed a fajlodat a linuxboxodra:
$ cd ''to direcotry of bin file''
$ tftp -i 192.168.1.1 PUT ''name of bin''.bin
magyarul leírnád nehogy baj legyen
a d: gyökbe tettem a dd-wrt[1].v24_mini_generic.bin-t. Ez jó lesz? -
xabolcs
őstag
sztem visszavonhatatlan dolgot nem csinaltal ... bar kezdok szerencseje
szoval, eloszor is kiderited, mennyire halott a routered.
ha valaszol pingre, akkor sima ugy, ha nem, akkor soros-port, jtag es hasonlok
google a baratod, illetve itt is tudnak majd segiteni, csak legyel bobeszedu
a geped vezeteken keresztul kapcsolodjon a kekseghez, meghozza az 1-4 portba.
adj a gepednek statikus, kezzel beallitott 192.168.1.20-at, 255.255.255.0 netmaszkkal.
nyiss egy prompt-ot es nyomdd be neki a ping -t 192.168.1.1 -et
remelhetoleg valaszol, es remelhetoleg legalabb 100as ttl-ekkel.
ha nem, akkor sincs baj, mert akkor nyomj egy resetet kozben,
es figyeld frissen indulaskor az ertekeket. ha most se eri el a 100-at akkor para
viszont ha megvan a 100as ttl, akkor johet a befejezo lepes
szedsz egy fw-t a GENERIC BROADCOM (Linksys,Asus etc.) konyvtarbol
eloszor minit, aztan ha folment, akkor mehet a generic is
[link]
nahh, akkor hogy mostmar van linksys wrt54gl -hez illo fw-d, pl linksyscode.bin neven,
nyitsz oda is egy promtot es feltftpzed a fajlodat a linuxboxodra:
$ cd ''to direcotry of bin file''
$ tftp -i 192.168.1.1 PUT ''name of bin''.bin
sok sikert!
amugy az engem is nagyon erdekelne, h miert a BUFFALO WHR-G125 mappaban talalhato dd-wrt.v24_whr-g125 fajlt tetted ra
gondolom, mar te is rajottel, h nem volt tokeletes a valasztasod,
viszont a dolog miertje akkor is erdekel, akarmilyen ecceru isaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
moczo
csendes tag
Most már biztos, hogy rossz firmwaret tettem fel. Mit tudok csinálni ilyenkor? Kérem segítsen valaki, ha tud.
-
moczo
csendes tag
Lehet, hogy rossz firmwaret tettem fel,Lehet ilyenkor valamit csinálni?
-
moczo
csendes tag
válasz Rommel6600 #1474 üzenetére
csak password-ot kér, de az admin nem jó.
-
moczo
csendes tag
Hali
Feltettem a dd-wrt.v24_whr-g125 firmwaret a WRT54GL tipusu routeremre és azóta nem megy a net. Nem tudok belépni a http://192.168.1.1 el és a telepítő lemez meg passwod-ot kér. Nem tudom mit csináljak most. Kérlek segítsetek rajtam mitévő legyek. -
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1470 üzenetére
utána rájöttem, csak nem töröltem az eredeti szöveget... a lustaság nagy úr
-
Rommel6600
őstag
válasz xabolcs #1467 üzenetére
Akkor jó, mert szerintem is baromi jó a Tomatoban a QoS, de aztán belegondoltam, hogy (az én esetemben legalábbis) nincs értelme a port prioritásnak, sőt még hátrány lenne. Mindkét gépről (még ha az egyikről csak ritkán is, de akkor is) fut ugyanis voip. Így azt highest-re tettem, a torrent protokollt pedig lowest-ra és max 75% sávszelet kap. Így meg van oldva a dolog, minden szép és jó és akárhány gépről működik, port-tól függetlenül. Annyi van hogy a letöltési sebességet nem igazán tudja jól korlátozni, de azt megoldom kliens oldalon.
Persze erre ott van Robson generátora, már linkeltem is régebben ide, de az ha jól értelmeztem a dolgokat nem dinamikus. Úgy meg nem sok értelme van - szerintem. -
ngabor2
nagyúr
egy újabb provokatív kérdés: valaki próbált már 1 GB-nál nagyobb sd-kártyát betenni a routerbe? 1 GB-os mmc-vel megy rendesen. most betettem egy hibátlan, ext2-re formázott 2GB-s sd-t, erre nem volt hajlandó a wlant felkelteni, csak villog össze-vissza.
-
xabolcs
őstag
válasz xabolcs #1466 üzenetére
helyesbitem magamat - a nas nemtommitcsinal
viszont talaltam egy olyan parancsot, h wl [link]
ezzel mar inkabb lehet menedzselnia radios reszet a wrt-nek ... szal szkriptirasra fel!
(gondolom nem dd-wrt specifikus a parancs ... de ezt majd a tobbiek eldontik)
@Rommel6600
par hsz-el ezelott kerdezted, h miket tud a dd-wrt qos-bol ...
sztem semmit a tomatohoz kepest
legalabbis ami a wan porton atmeno forgalmat illeti.
aztan, h a dd-wrt-nel meg lehet adni, h milyen prioritasu, sebessegu legyen az eth1-4 aljzat,
az meg sztem nem sok vizet zavar ... en betettem bulk-ba a portomat,
aztan semmi kulonost nem ereztem.
hasznald inkabb ezt [link]
Robson's WRT54 Script Generatoraban minden olyan qos benne van, amit a tomatoe nemtud ... sztem (meg jo h dd-wrt-t hasznalok, aztan a tomatorol beszelek )aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1462 üzenetére
majd szepen belejossz a linuxba, es aztan tuningolod a nopara.sh-t
a ps ilyet szolt vissza (dd-wrt alatt):
29954 root 448 S nas -P /tmp/nas.wl0lan.pid -H 34954 -l br0 -i eth1 -A -m 128 -k wpajelszo -s SSID -w 4 -g 3600
szal killall nas, utana a felso vmi default ssid-el, vedelem nelkul akar mehetne is ...
na de majd vmikor kiprobalom, h mitol doglik a legy, es hogy telleg ez kezeli wlant
persze, konnyen beszelek: en utp-n tolom
@pr0bi:
spanning tree protocol, akkor hasznalatos, ha tobb ut is vezet a celhoz.
pl amikor keresztbe-kasul wds-ezel
[link]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1464 üzenetére
miért ne? ha már linuxos fw van rajta, akkor alternatíva a ''normál'' pppoe kliens mellett. hogy valódi értelme van-e, azt nem tudom.
pr0bi: ha nem csak az első mondatot olvasod el, akkor az rp-re is ott a válasz
mod: ja, hogy te is ezt mondta még nem hat a kávé -
ngabor2
nagyúr
a gugli a mi naaagy barátunk.
PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet) is a protocol used by many ADSL Internet Service Providers. Roaring Penguin has a free PPPoE client for Linux and Solaris systems to connect to PPPoE service providers.
az stp-re igazán ide illő dolgot nem találtam, vagy nem akarok hülyeséget írni.
xabolcs: valóban nem hülyeség... csak ha úgy deglik meg a rencer, hogy első körben a wlant rántja magával, akkor onnantól kezdve igen nehéz használni. ugyanis a szomszédhoz kábelen megy a net, de itthon 2 gépre is rádiómadzagon... úgyhogy azok elvesztek resetig. -
pr0bi
senior tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem , pontosan mit jelentenek a dd-wrt setup menu alatt következők?
- Use RP PPPoE
- STP (disable for COMCAST ISP) -
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1447 üzenetére
a tomato fw egyik okos szolgaltatasat tettem at dd-wrt-re
persze, nem baj, ha ott van az ember mellett a router, s nem 324km-rel arrebb
szal van nekem egy telnetd_37251.sesbutton nevu fajlom az alabbi konyvtarak egyikeben:
/etc/config/
/jffs/etc/config/
/mmc/etc/config/
/tmp/etc/config/
ezzel a tartalommal:
#!/bin/sh
gpio=''gpio''
amber=3
white=2
dmz=7
delay=3
`$gpio enable $dmz ;sleep $delay; killall telnetd `|| `$gpio disable $dmz; sleep $delay; telnetd -p 37251 -l /bin/sh;`
jol szokott jonni, amikor mas fw-re terek at, s keson jovok ra, h a dd-wrt fele jelszo nem muxik
csak megnyomom es vilagit is a dmz led, lehet telnetelni, passwd-zni
persze, ha haxorokkal van tele a router kornyezete, illetve nincs keznel a router,
akkor kb mint halottnak a csokaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
gaborbol
őstag
ÜDV!
Hát open vpn-ről lövésem sincs.Az a baj még sikerül is összeszögelni valahogy,egy home usernek nem modhatom ,hogy itt a leírás vaze old meg. Én meg nem megyek ez miatt országjáró körútra...
PPTP-szervernél meg beírja a kapcsolatok\kapcsolódás munkahelyem hálózatához,cím:.xyz.dyndns.org,felhasználónév jelszó és bent van.
Köszi azért,holnap írok akkor a firmware oldalra,hátha tudnak segíteni. -
-
ngabor2
nagyúr
úgy tudja a router osztani a netet, hogy ő is csak kapja wlanon, és tovább is wlanon kellene küldenie? asszem ez a repeater mód. de ilyen beállítást nem találtam benne.
a 2 antennán teljesen különböző forgalmat meg legjobb tudomásom szerint egy időben nem lehet folytatni. -
Rival
aktív tag
válasz gaborbol #1450 üzenetére
Én a szervert ez alapján állítottam be: [link]
A notebookomra kliensként pedig ezt: [link]
Tökéletesen működött hard teszt során is: Erdélyből VPN-nel csatlakoztam az itthoni hálózathoz, asztali gépet WOL-nal bekapcs, megosztott erőforrásokat (nyomtató, mappák) használni tudtam, én pedig örültem neki... -
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1453 üzenetére
ha csak az ssh megy, akkor még mindig ott az scp.
ipkg-opt list | grep ftp
itt találsz ftp-szervereket.
vagy pl. a gépre feldobsz egy hótegyszerű ftp-szervert (gyakorlatilag minden oprendszerre van), elég beállítani hogy anonimként el lehessen azidőre érni, és a routeren van asszem alapból ftp-kliens. ha nincs, akkor fel kell rá dobni egyet. ha sdmod még nincs is, jffs talán van, annyi helynek elégnek kellene lennie.
sőt, a legegyszerűbb: scp. ez ssh-kapcsolaton keresztül másol. a putty is tudja, ha azt használod, de van kifejezetten csak erre írt alkalmazás is, a google valszeg meg fogja találni.
(most nem leszek egy pár óráig gépközelben, ha nem boldogulsz, akkor utána segítek. akár msn-en is, úgy gyorsabb.) -
Rommel6600
őstag
válasz ngabor2 #1452 üzenetére
Köszi a parancsot, jó lett, kitörölte.
FTP-vel nem tudok rá felcsatlakozni, nem is tudom lehet-e egyáltalán?
Webszerver? Nekem nem fut rajta. Legjobb tudomásom szerint Csak SSH Daemon fut rajta, a Telnetet is kikapcsoltam.
TFTP-ről pedig nem találtam jó leírást, hogy hogyan működik, meg amúgy sem tudom a beállításokat. Ebben tudsz segíteni? -
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1451 üzenetére
elmenteni, pontosabban gondolom valahova átmásolni pl. ftp-vel, vagy webszerveren keresztül, vagy tftp-vel, vagy bármi módon ,amivel egy file tartalmát egy másik gépre át tudod tenni.
kitörölni:
rm nvrambackup.txt -
gaborbol
őstag
ÜDV!
Van nekem egy linksys WRT54GL tipusu routerem.Ezzel a a firmware-rel:
Firmware: DD-WRT v23 SP3 (06/10/07) vpn
A gondom a következő:Vpn az istennek nem működik rajta.PPTP szerver be van állítva username,password,dhcp,minden ami kell mégse lehet rá csatlakozni.Állítottam már be ilyet több routeren is,és azok elsőre mentek,gond nélkül.Próbáltam már a régebbi vpn firmware-t is,de semmi.Open vpn,vpn client-ki van kapcsolva.Olvasgattam a hozzászólásokat láttam 2 fórumtárs is küzdött már ezzel,de megoldást nem találtam.Ha valaki tudja kérem segítsen. -
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1448 üzenetére
hogy ssh-val hogyan lehet, azt nem tudom. otthon megnézem majd, hogy mi van az nvram-ban (az 1. lan portot lekorlátoztam), és beteszem ide.
valszeg oda mentette a backupot, ahol voltál. ha ott nincs... akkor indíts hajtóvadászatot utána:
find / -type f | grep nvrambackup.txt -
Rommel6600
őstag
válasz ngabor2 #1447 üzenetére
Megpróbáltam elmenteni az nvramot ssh-val, és de ide jutottam:
# nvram backup nvrambackup.txt
Saved.
Most mi van? Hova mentette? Hogyan lehet törölni?
Szerintem neked pedig ez kéne:
restore <filename> [--test] [--force] [--nocommit] | export <--c|--dump|--dump0|--set|--tab>
Csakhát nemtom hova menti ill hogyan lehetne rá visszatölteni.
Más: Miket lehet pontosan csinálni a QoS-ban DD-WRT alatt?
Mert a Tomato nem tud portot prioritizálni ill sebességet korlátozni (egyelőre).
Viszont lehet megcsinálnám SSH-val a dolgot, ha segítetek benne. -
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1446 üzenetére
nvram list
ez kiad mindent.
a portoknak qos-nél lehet adni sebességet és prioritást is.
vajon visszaírni is lehet valahogy? tehát szénné konfigolom a rendszert, időnként elmentem az nvram beállításait. mellényúlok, amin rossz esetben csak a reset segít (kizárom magam mind az ssh-ból, mind a gui-ból, mind a telnetből... így necces, tudom), utána valami egyszerű módon vissza lehet mindent írni az nvram-ba? -
Rommel6600
őstag
Lenne pár kérdésem, ugyanis letöltöttem az NVRAM Dump-ot ami az nvram.txt.
Ez tartalmazza minden beállítását a routernek
A QoS nálam be van kapcsolva, működik is, ezzel szemben az nvram-ban ez van már a második sorban:
QoS=0
Lenne még itt valami ami érdekes lehet:
port_priority_1=0
port_priority_2=0
port_priority_3=0
port_priority_4=0
Ezek szerint mégis lehet prioritást adni a portoknak (is)?
SSH-val hogyan tudom megnézni és esetleg módosítani ezeket? Putty-ot elindítom, bejelentkezem és onnan hogyan tovább? Nem értek nagyon hozzá, de ha találok egy leírást, vagy elmondja valamelyikőtök meg tudom csinálni. Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
-
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1437 üzenetére
akkor nekem miert mukodik ?!?!?
klikk: [link]
talan mert legeslegujabb sp3-al tolom, te meg nem?! nehogymar
dehat az iptables az amugy is linuxos okossag, es nem dd-wrt ....
akkor sorry
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
And
veterán
válasz Rommel6600 #1436 üzenetére
Azért ez a ''parabola formájú edény'' elég meredek dolog. Most komolyan, miből áll szerezni / guberálni (neadjisten' venni ) egy kisebb tükröt, amelyen a felfogató elemek is rajta vannak? De ezt inkább az antennás topikban..
-
Rommel6600
őstag
[link] A képeket feltétlen nézzétek meg, önmagában nem mond sokat a leírás.
Egy ilyen antennáról mi a véleményetek?
Érdemes lehet/lehet-e egy ilyen eszközzel ''kiterjeszteni'' a hálót? -
xabolcs
őstag
wrt54g v7, v8 -rol ( az antennas [link] topikot olvastam, es ... )
v7: atheros chipset [link] - nem nagyon lesz linux rajta
v8: broadcom chip megint - idovel menni fog
a dd-wrt-t fejleszto BrainSlayer egyik postja: [link]
openwrt-nel a tableofhardware is tesz emlitest a v8-rol - WorkInProgress [link]
-
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1433 üzenetére
azt akarod mondani, h rairanyitottad az iptablest a lighttpd megfelelo portjara es nem ment??
utana meg inditottal httpd, o is kapott egy iptablest, es akkor meg ment?
azt tudom, h a beepitett httpd nem sok mindent er, de legalabb megmutatja, h muxik-e a dolog ,
pont emiatt az erdekes viselkedese miatt ajanlottam neked masik http szervertaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
ngabor2
nagyúr
válasz xabolcs #1432 üzenetére
ez viszont absz nem működ nálam
gondolom a -p a portot a -h a web indulókönyvtárát jelölné. 8081-re és /opt/share/www/lighttpd/-re állítva, majd az iptables-t futtatva egy csonka dd-wrt ablak jön be.
újabb próba: feltettem a thttpd-t, kicsit módosítgattam a konfigot. [link] bejön valakinél? -
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1431 üzenetére
haverral kiprobaltam az alabbit
root@DD-WRT54GL ~ # httpd -p 65117 -h /tmp/root/
root@DD-WRT54GL ~ # iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 65117 -j logaccept
es muxott
csak azert httpd, mert nekem csak ez jutott
utana igy kapcsoltam ki: root@DD-WRT54GL ~ # iptables -D INPUT 1
sztem csinald igy, mint portforwarddal
lehet, h annak is ez a vege, de ez legalabb mukodik
sok sikertaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
ngabor2
nagyúr
válasz xabolcs #1430 üzenetére
akkor már tippem sincs, mit lehetne csinálni. ''bentről'' bejön, de szerinte mvalahol átfordítja belső címre, hiába webcímmel írom.
no, akkor a probléma: fenn van a lighttpd (ipkg-opt). az alap portja a 8081. a routeren ki is van engedve port forwarddal, a 192.168.1.1-re irányítva, ugyan úgy 8081-es portra.
web@router 8081 Both 192.168.1.1 8081 [X]
dyndns beállítva ngabor2.dyndns.org-ra. bentről a ngabor2.dyndns.org:8081-re bejön a szöveg: lighttpd server is running.
de ha kintről próbálja valaki, akkor semmi.
hozzátartozik, hogy más elvileg megy, a 80-as porton is ki van engedve az egyik gépről egy webszerver, ami kintről másnak is elérhető. csakúgy, mint az ssh és egy ftp-szerver.
ötletek? -
-
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1426 üzenetére
drakulalok, h sikerult es tetszik
viszont az iptables-el (vagy mittomen mivel ) meg jatszhatsz, mert nekem The connection has timed out The server at ngabor2.dyndns.org is taking too long to respond. -t mond a tuzrokam
probald itt megadni kedvenc portodat, s az megmondja, h nyitva van-e, stb [link]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
ngabor2
nagyúr
válasz xabolcs #1418 üzenetére
hú... kipróbáltam ezt az optware-es játékot... naggyon jó! fut a webszerver ([link] valaki ellenőrizze le kintről, hogy valóban megy-e nála is... thx), van mc, abban megy az ftp. ftp-szervert egyelőre még nem tudtam beizzítani, de ha a web megy, az első körben elég.
VoreX: nálam is T-vel van párosítva. egy darabig az elején a gyári fw-vel használtam, aztán váltottam dd-wrt-re. a kapcsolat minőségében nem volt változás, viszont sokkal többmindent meg lehet csinálni vele. -
xabolcs
őstag
eccer benyaltam a qos-t a dd-wrt-nel
nezd meg, h a qos portja wan-ra van allitva a lan&wlan helyett
de ez is csak otlet
a torrent nem eszi meg a helyi halot, sztem vmi konfiguracios hiba leszaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
addikt
Sima mappák között nem másolgattam, csak FTP-s megosztásaim vannak.
Egy gép van kötve a vezeték nélküli részre, 2 gép pedig a vezetékesre. Sajons nem tudom kipróbálni a vezeték nélküli gépek között másolást.
A netelérés le van korlátozva a korábban már linkelt scripttel, mert egy 768/192-es vonalat kell 3 gépre szétdobni egyelőe, de a korlátozás ellenére elfogadható szokottlenni a net. Bár vannak időközök, mikor az sem jön be. A vezetékes gépeken megy a torrent, gondolom ez azért kicsit leterheli a routert is.
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
And
veterán
Csak tévedsz , már ami a jelszinteket illeti. Ezek azt jelentik, hogy a vételi jel/zaj viszony még a legrosszabb esetben is 29dB, átlagosan pedig 34dB. Sima megosztott mappák közötti másolással is hasonló sebességet kapsz? A vezetéknélküli klienseken a netelérés normális sebességű? Ha igen, akkor én nem a wireless összeköttetésnél keresném a probléma okát. 1kB/s az a létező legkisebb linksebességhez képest is csigalassú.
-
addikt
Üdv
Lenne egy kérdésem. Jelenleg a GL-es routeremen dd-wrt-t használok, (sp2-est). A gondom az hogy ha helyi hálón, vezetékes gépről másolok FTP-n vezeték nélküli gépre, akkor épphogy eléri a másolás sebessége az 1kbyte/sec-et. Mi lehet a gond? Valamit nem jól állíthattam be?
A kliens gépen a linksys progija által írt adatok a következők:
Noise level: -90 - -96dB
Signal strenght: -57 - -61dB
Ezek az értékek nekem nem tűnnek valami jónak, vagy csak tévedek?Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
VoreX
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Engem az érdekelne, hogy a WRT54GL és T-Online adsl párosításról milyen tapasztalatok vannak. Vannak-e gondok? Valószínűleg a hivatalos Linksys firmware-t használnám. -
xabolcs
őstag
csekkold le ezeket:
- egy kapcsolat elettartama ne legyen hosszu: [link]
- utorrent feltoltesi sebessege ne legyen tul sok (es a kapcsolatok szama se)
- qos quality of service: a torrentforgalom legyen legalul a fontossagi sorrendben
remelhetoleg linuxolhato routered van, kulonben szivhatsz a gyari sofftal
egyelore ennyi, majd ha tobbet tudunk a problemarol, akkor talan pontosabban is tudunk segiteni
szoval az elsot leginkabb csak nem-gyari-softtal tudod kivitelezni (tcp, udp timeout-okat kb 90~300 ra allitsd be),
a masodikat ertelemszeruen az utorrenttel, beallitod pl kezdesnek a fele feltoltesedre es kesz, a Connections (global): -t pedig 100-nal kevesebbre allitod
a harmadik szinten a thirdparty fw-k erossege, kulonosen a tomato van otthon a temaban
jahh meg egy: [link]
ott van benne egy elozo is
de azert szakadni nem kellene
-
BRobee
tag
Sziasztok!
Van egy nagyon idegesítő problémám. Ha elindítom a utorrent klienst, akkor 5 percenként szakítja a (chello) net kapcsolatomat. Portforward megtörtént, minden remek, de ha a kliens fut, akkor azonnal szakad. Majd ismét lesz net, de ezt eljátsza 5 percenként.
Mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséget,
üdv.If I can see it and believe it, then I can achieve it. //Schwarzenegger
-
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1417 üzenetére
optware != openwrt
en o p t w a r e-t irtam
errol volt szo par oldallal ezelott, biokill1-el egyutt ezen szorakoztunk
itt kezdd:
optware + dd-wrt [link]
megoszulnel, ha atternel openwrt-re ott megtobbet kellene konfigolnod, de legalabb fejbol tolnad az osszes paranccsori beallitast
a beepitett ipkg a 4megas flashchip utolso, szabadonhagyott parszaz KB-jat hasznalja ...
szal nem.
eloszor optware, akkor lesz ipkg-opt-od, s az mar a /opt-ba dolgozik, ahova mar bemountoltad az sdkartyad megfelelo konyvtarat ...
sok sikertaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
ngabor2
nagyúr
válasz xabolcs #1416 üzenetére
valóban nem sokszor akarom cserélgetni, utánaolvasok ennek. gondolom a dd-wrt-nél nem bonyolultabb az openwrt kezelése se.
1.5M az egész? nem sok no, holnap átrágom magam a wikin, hogy hogy megy a frissítés dd-wrt-ről, aztán hajrá.
a notiram maradékát pedig küldöm, ha winnernek sikerül beépítenie, akkor majd jól megkeresitek egymást
mod: most nézem, ipkg van a dd-wrt-ben is. működhet akár itt is ez a lighttpd? -
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1415 üzenetére
ahogy nezem, te nem soxor akarod kiszedni azt a kartyat onnan
ekkor viszont siman tehetnel ra optware-t ... mar csak a kenyelem miatt is
ui, ami a legjobban bosszantott engem a beepitett http szerverben az az, h
nem tom mi a default fajlja (index.htm, index.php, ezek ...), mert akarhany peldanyban inditom el, beallitastol fuggoen mindig vagy az Info.htm-et hozza, vagy az index.asp-ot hozza be, es az utobbi jelszot is ker
emiatt ajanlom en egy kulon httpd-t beszerezni, s akkor annak lesz sajat *.conf-ja amiben azt alligatsz, amit akarsz
az sd kartyan pedig minden elfer
openwrt, lighttpd, php: [link]
sztem egyszerubb .... en csak szivtam a beepitettel
moddingrol: jaa igen, meg sem koszontem, h majd eccer atkuldened a notiramot: thx
de sztem kellene mellekelned meg szaktudast + rutint + felszerelest is
-
ngabor2
nagyúr
válasz xabolcs #1413 üzenetére
no, megvan a hiba, fordítva adtam meg a portokat. így már megy, köszi.
az sdmod-ra: a kártya volt a hibás. kicserélve egy hibátlan mmc-re rendesen működik. köszi ismételten.
újann kérdés: ftp... az ftpget -v -u user -p pass 192.168.1.3 /home/ngabor/file /mmc/file látszólag fut, be is lép az ip-vel jelölt gépre, amjd kilép.
semmit nem szed át.
a lényeg az lenne, hogy hogyan tudok átpakolászni cuccokat a routerben levő mmc-re? tftp? ahoz a router oldalán kell valami?
mod: megvan... scp az én barátom.
next chapter... web szerver:
killall httpd
cd /www
httpd -p 81 -h /www
cd /mmc
httpd -h /mmc
/usr/sbin/iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 80 -j logaccept
az /mmc-ben van egy file (nvram.txt), de a próbált http://192.168.1.1/nvram.txt nem igazán akar bejönni...
ezen [link] szerint csináltam, az Info.htm-et kihagytam, mert a piros cucc azt monta, hogy nem kell. vagy félreértelmeztem? -
MODERÁTOR
nah. rádobtam az fw -t. hát tényleg nemvolt nagy dolog. ullácik most tökéletes
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1411 üzenetére
hmmm, most probaltam ki DD-WRT v23 SP3 (06/20/07) mini-n, de sztem gyorsan megtalalod sp2-n is
igen portforwarddal talan nem bonyolult.
applicaton: vmi beszelo nev, h 3 honap mulva is tudd mit forwardolsz
port from: az a port, amit lat a nagyvilag, esetedben 2121
protocol: both, talan ez a legegyszerubb
ip address: a helyi halozaton a gep ipje
port to: a helyi halozaton a gep szolgaltatasa, nalad 21
enabled: pipa nelkul nemmuxik
hamar kiprobaltam haverral:
asdf, 2100, both, 192.168.1.54, 21, [x]
es muxott jol, szedett is le programot
lehet, h nalad masok az elnevezesek, de ugyanez a sema
sdmod: es ha nem a dd-wrt bekapcsolhato mmc tamogatasat hasznalod (hanem pl a mar emlitettet: [link])? akkor is hanyattfexik?
dmesg mond vmi hasznosat?
az administration/backup-t hasznald sokat, ha mar ugyis mindent szepen bekonfigoltalaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Balage85
tag
Megvan, köszönöm a segítséget!
-
ngabor2
nagyúr
újabb érdekes kérdés (még lesz egy pár ): a routerre (gl v1.1, dd-wrt v23 sp2) 2 gép kapcsolódik. mindkettőnek fix ip-je van, pontosabban static dhcp. a routeren dyndns van, az egyik gép szépen el is érhető kintről port forwarddal (ftp, http, ssh). csakhogy a másik gépre is feldobtam egy ftp-szervert. az is a 21-es porton ül, de természetesen másik belső ip-n, hálón belül el is érem. meg lehet csinálni valahogy, hogy kintről, más portszámmal azt is elérjem? port forward? pl. ha a 2121-es portra akarom tenni, akkor melyik részre mit írjak? úgy tűnik, hogy a daemon (pure-ftpd) portjának átírása macerásabb, vagy jól eldugták.
-
ngabor2
nagyúr
köszi mindkettőtöknek a segítséget. nem akartam resetelni, de mivel hibás sd-kártyát sikerült beletenni, ezért kénytelen voltam. ha engedéyleztem az sd-t, aztán ssh-ztam, vagy telneteltem, eldobta a wlant. a resetre is elég nehezen jöttem rá, hogy nem elég nyomni a reset gombot, hanem a táp ráadásakor kell azt benyomni, és megvárni, mire másodjára is elkezd villogni a power led. a lényeg, hogy már működik.
még annak fogok utánajárni, hogy hogyan lehet a web - és ftpszervert értelmesen életre kelteni benne, de addig nem kérdezek. a torrentről letettem, de mivel egyre több dolgok linkelek ki, ezért jó volna, ha nem függene a nagygéptől a dolog. -
xabolcs
őstag
válasz ngabor2 #1402 üzenetére
itt is egy megoldas, de persze nem olyan elegans, mint And kollegae
~ # httpd -p 80
ez csak elinditja a webszervert, szal utana administration/management/web access -nel pipald ki a pipalni valot es mentsel (-> ez csinalja meg azt, amit And javasolt )
csakhogy a kovetkezo bootnal is legyen webes kezelofeluletedaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
ngabor2
nagyúr
érdekes probléma... állítgattam a webes felületen a dd-wrt-t (wrt54gl v1.1), és sikerült a 192.168.1.1 webelérését letiltanom, legalábbis úgy tűnik... ssh-val be tudok lépni, resetelni nem szeretném, mert jópár órámba beletellt, mire mindent beállítottam (mac szűrés, port forwardok, stb). valaki tudna mondani valami okosat, hogyan tudom ezeket visszahozni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning