Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
válasz Flashcash #899 üzenetére
Nos próbáltam laptoppal két méterről, max térerővel is. Egyébként a gépem sincs túl messze, max 3 méter, csak van egy könnyűszerkezetű födém alattam.
Az optimalizáló lefuttatása után okés lett a kapcsolat. Még akkor is szakít a letöltés, ha éppen 10%-os a jelerősség. Ilyenkor kiírja hogy rossz a kapcsolat és hogy max 24 mb/s lehet az átvitel, de ebbe belefér ugye a letöltésem. A bajom az volt hogy max térerőnél is csak a sávszélességem felét vitte át, Holott bírnia kellene gyengébb jelerősségnél is a teljes sávomat. De mióta optimalizáltam, minden oké. Egy barátomnál is leteszteltük a programot, nála is sebességnövekedést eredményezett. Most már hozza a 3 megás sebességet, mintha kábelellel lógna a routeren.Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Flashcash
Közösségépítő
Hány méterre van a wlan eszköz a routertől? Ha csak 36Mbit/sec-en csatlakozik az már elve rossz jelminőséget jelezhet.
A wlan sebességet pedig úgy a legegyszerűbb tesztelni ha egy a router vezetékes portjára kötött gép és wlanon lógó gép között másolsz a helyi hálózaton. Ha itt sem kapzs gyorsabb átvitelt akkor biztosan a wlan átvitelben van a probléma. (távolság,antenna,driver stb.) -
Flashcash
Közösségépítő
-Kapcsold be az upnp-t és használd az alap bittorrent klienst, nekem ezzel semmi problémám nincs, teljesértékűen használható a bittorrent az alap firmware-el.
-Akkor kell firmware-t cserélned ha valamilyen funkció nem megy az alap firmware-el amire szükséged van. Én próbáltam mindkettőt nekem a Tomato jobban tetszett a kezelőfelület miatt, funkcionálisan mindkettő jól működött.
-Ez elég általánosító kérdés. A wlan az nem egy fix kapcsolat állandó sávszélességgel, távolság, a kliens wlan vevője antennanyereség mindkét oldalon stb. stb. ettől mind függ a tényleges sebesség. Pl. az 54Mbit/sec csak elméleti érték, nálam a WRT54GL 54Mbit/sec-et beállítva, egy IBM Thinkpad 54mbit/sec-es beépített wlan kártyával (intel chipset), úgy hogy 4-5m távolságon belül vagyok egy szobában a routerrel helyi hálózaton másolva max. 2,2Mbyte/sec-et tud.
Azaz a wlan interfész itt 17,6MBit/sec-et tud átengedni.
Persze ez a sebesség az adó illetve vevő oldal közötti távolság és falak számának növekedésével drasztikusan csökken.
Vannak olyan firmware-ek ahol be lehet kapcsolni a speedbooster/afterburner sebességnövelő módokat de ezt a kliensnek is támogatnia kell. Amivel még növelhető a wlan teljesítmény az az antenna, a wrt54gl-nél egyszerűen cserélhető és kapható is hozzá az ebay-en irányított vagy megnövelt nyereségű körsugárzó antenna is.
Az antenna ebben a tekintetben többet használ mint. pl. az adóteljesítmény növelése, mert az antenna nyereség mind vételkor mind adáskor fontos tényező.
[Szerkesztve] -
Buvana
aktív tag
1. Tökéletesen használható, maximálisan problémamentes.
2. Egyéni ízlés kérdése. Itt Tomato a nyerő és nem a torrentezés miatt rakjuk fel, hanem a bővebb beállítási lehetőségek miatt (csak 1 példa a sok közül: wlan adóteljesítmény növelése, ami a gyáriban nem lehetséges)
3. Bírni fogja(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Goose-T
veterán
Én is beléptem a klubba. Nincs időm végigolvasni a topikot, ezért százszor megválaszolt kérdeseket fogok feltenni:
1. Mennyire használható a torrent a gyári, 4.30.9 verziójú firmware-rel? Lassul? Ledob? Mit csinál?
2. Melyik a jobb FW? A DD-WRT vagy a Tomato? Vagy egyik sem? Érdemes egyáltalán ilyet felraknom, ha nem vagyok egy HC letöltő, csak néha letorrentezek ezt-azt?
3. Hamarosan felemelik a chello előfizetésemet 5 megabitre. Bírni fogja vajon a WLAN? Az előző, megboldogult routerem helyi hálózaton kb. 10 megabites sebességet bírt, ha olyan gépről másoltam, ami vezetékkel volt kapcsolva a routerhez. A laptopomban Intel 3495 WLAN vezérlő van.Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
amargo
addikt
válasz JockeyEwing #882 üzenetére
Egy 54MBit es pontok között még is mi többet vársz 3-4 megánálbyte-nál? Én a két kezemet összecsapnám és és ráülnék, ha sikerülne 2mega felé vinniem.. 54 megabit ezekkel az eszközökkel csak elméleti.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Jadro
veterán
Megoldódott a probléma. Igazam volt, hardverileg bírja a dolgot. Kaptam egy AusLogics Boostspeed nevű programot, ami egy rendszeroptimalizáló program. Tud kapcsolatokat meg szoftvereket is optimalizálni. Lefuttattam a wlan kapcsolatra és láss csodát az előbb már 8 megabit/sec fölött is mért a speedtest.net. Nem tudom hogy pontosan mit állít, de bejött.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
quby
őstag
Hi all!
Valaki segitsen hogy hogy férek hozzá a router által készitett log filehoz? Mert ha a kimenőre ha a bejövöre kattintok mindig csak 1 géphez tartozo forgalmat irja!Pedig 4 gép is megy a a routerröl.DD-WRT v23sp-t használok!A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Buvana
aktív tag
Újabb segítséget szeretnék! Felraktam a tomato-t, és nem sikerült kiderítenem a CIFS kliens lényegét. Odáig eljutottam, hogy felmountolok egy könyvtárat, de hogy mitől, vagy mikor lesz nekem ettől jó a gyakorlatban, azt nem tudom. Valami példával plz írjátok le! Köszi! Egyébként innen is látszik, hogy nem vagyok linux, router, meg hálózatokhoz értő ember, csak játszadozom
Thx(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Buvana
aktív tag
Valaki segítsen, miért nem tudok egy böngészőben beállított proxy mögül sem netezni ezzel a routerrel? Mit kell beállítanom még? Bocsi a láma kérdésért, de az előző routerrel ilyen nem volt.
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
-
And
veterán
Nálunk jó jelszintű kapcsolat esetén ment már 16-20 Mbps-sel is az osztott mappák közötti másolás. Az AP és a kliens is WRT54GL + ddwrt, g-only módban (nem túl nagy távra, de nem is szobán belül). Ez egyébként eléggé közelíti a g-szabvány gyakorlati átviteli határát, ami TCP-szinten valamivel 20 Mbps felett van. A 802.11b szabványú eszközöknél ugyanez 5-6 Mbps körüli. Tehát b-only módú eszközök között, jó linksebesség, tiszta csatorna és pont-pont kapcsolat esetén tényleg mehetne feljebb is 4Mbps-nél a hasznos átvitel.
Ja, az USB 1.1 szabvány átvitele sem haladhatja meg az elméleti 12Mbps értéket (full-speed módban). -
Jadro
veterán
válasz JockeyEwing #882 üzenetére
Bocs, nem hülyének akartalak nézni, csak egy esetleges egymás melletti elbeszélést tisztázni.
Most ott tartok hogy mindent kipróbáltam. Másik wlan antennát, másik routert. Egyiknél sem mászik feljebb a net 4,5 megabit/sex fölé ha wlanozok. Kábellel semmi gond. Ráadásul laptoppal is próbáltam beépített antennával. Miontha maga a wlan nem vinne át ennél többet. Pedig át kellene vinnie.Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
JockeyEwing
aktív tag
Én is tudom mi a különbség megabit és megabájt között.
Én arról beszélek h adott kliensel nem tudok hálózaton gyorsabban másolni mint 3-4 megabájt. (ezt azért írom így,mert a Total COmmander nem megabitben hanem megabájtban számol)
Ezért írtam, h aki tudja hogyan lehet rajta gyorsítani, az írjon. (mindkét eszköz b/g szabványú illetve a WRT54GL is mixed módban van) -
ufonauta
aktív tag
Nos én egy smcwusbt-2 usb sticket is próbáltam, ami elvileg 108 megás, de az is csak ugyanannyit tud. 7 és 8 megabit között jön mindkét wifi routerről, akár az usb stick-el az asztli pc-mre, akár a notim saját kártyájára.. Próbáltam már mindent. Kikapcsoltam a titkosítást, allítottam g only, b only és mixed módba.
Úgy néz ki az én szobám légtere ennyit bír. Bár az atheros client utility és a netstumbler szerint is 100%-os a jel.
Még majd kisérletezgetek, csak most az a baj, hogy a chello is belassul ilyentájra, mert még nem értek a végére a bővítésnek. Most éppen utp-n sem megy 8 mega fölé az asztali pc-n. -
Rival
aktív tag
Valahol korábban volt szó wireless repeaterről. A DD-WRT v24 firmware már fogja tudni alapból ezt a funkciót (a v23 SP3-ban még nincs benne), tehát az olyan AP jelét tudod erősíteni, ami már a kliensek gyengébb jelét nem képes fogadni, vagy aminek a jelét a kliensek kevésbé érzékeny antennája már nem veszi. Csak azért nem próbálom ki, mert még elég béta, de nagyon halad a dolog... úgyhogy DD-WRT, és Linksys WRT54GL hajrá!
-
-
Rival
aktív tag
Ha mindegyik gép, amit rákötsz ugyanazt az IP-t akarja használni? Akkor nagy valószínűséggel Client Bridge üzemmódban van a router, amin a net jön. De amin a net jön, az nem csak egy egyszerű wireless bridge (távol álljon tőlem a kötekedés, csak a tisztán látás kedvéért ? Sima client üzemmódban lenne az, hogy a router megkapja kintről azt a bizonyos fix IP címet, és az utána lévő hálózat külön alhálózat lenne más IP tartománnyal (pl. 192.168.1.x). Tehát ha az a szituáció, hogy wireless neted van fix címmel, akkor egy olyan router kell (pl. WRT54GL DD-WRT-vel), ami tudja a client módot (nem client bridge), és így csatlakozik a központi access pointhoz (amire az antennád néz). A router megkapja (vagy te állítod be) a fix IP-t, amit kiosztottak neked, és a router LAN oldalára csatlakoztatott vezetékes, vagy vezeték nélküli kütyük külön alhálót alkotva mind tudják használni az Internetet...
-
Jadro
veterán
-
ufonauta
aktív tag
Mivel 10 megabit fölé nem akarsz menni (hacsak nem chello plusod van), első körben állítsd át a routert b only módba. 11 megát úgyis tud (névlegesen), de azt így sokkal stabilabban.
Egyébként én is ezzel szívok, csak én a chello plussal de nem tudom, hogy a laptopom, vagy a router a hibás. A router 3 lan portján lógó gép utpn hozza a 20,5 megabitet, viszont a noti wifivel az istennek sem megy 7-8 mega fölé.
Én inkább a notira gyanakszom, mert sem a linksys wlanjával, sem a linksys 4-ik lan portjára kötött fonera routerrel nem tud többet produkálni. -
Jadro
veterán
válasz JockeyEwing #873 üzenetére
Lehet hogy félreérthető voltam. Megabit/s -ről beszélek nem megabyte-okról.
A router simán viszi a 10-et. Ez a topiknak megfelelő router GL változata. Az antenna egy usb 1.1-es Dlink DWL-120+ . Ez a leírása szerint 22 mbitet tud. Az usb 1.1 is bír ennyit. Erről a részről nem látok akadályt. Ha közvetlenül csatlakozok a kábelmodemre akkor is ment az esti órákban még most a döcögős időkben is 7 megabittel. Ehhez közeli értéket szeretnék elérni a wlannal is.
Kipróbáltam egy laptoppal is, amiben belső wlan antenna van (nem tudom pontosan milyen) az is hasonlót produkált sajnos. Ezért gondoltam hogy a router beállításait kell turkálni.Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
JockeyEwing
aktív tag
A WLAN sebesség ennyit tud. 108Mbit meg 54 Mbit, még senkinél sem láttam, hogy akár a közelébe érne ezeknek a sebességeknek.
Nálam már volt 108Mbit-es router (SMC), meg most van a WRT54GL ami 54Mbit-es, de gyakorlatban 3-4 MB-nál többet nem tudok forgalmazni vele másodpercenként.
Én a kliens oldali wlan eszközt hibáztatnám inkább. Azok nem szokták hozni a formát.
Esetleg aki tudja, hogyan lehet ezt a sebességet a dobozára ráírtakra emelni, az igazán megoszthatná velünk. -
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: a nem linux firmware -s routerrel megy a torrent?"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Jadro
veterán
Na most egy olyan problémám adódott a chello sebességemelés kapcsán, hogy wlannal messze nem érek el olyan sebességet mint ha közvetlenül rácsatlakozom a kábelmodemre. Azt még nem próbáltam, hogy mi van ha routeren keresztül próbálom de nem wlannal.
A wlan tudja a 10 megás sebességet, az usb-s wlan kártya is, a létrejött kapcsolat is. Qos ki van kapcsolva, cfoss nem zavar be. Egymás után mértem wlannal és közvetlen kábeles kapcsolattal is. Előbbi esetben jó ha elértem a 3 megás letöltési sebességet, míg kábellel 7 mega fölé sikerült mennem. (10 mega lenne a határ, de elég hosszú kábel van kihúzva a kerten keresztül. A 7 megára már azt mondanám hogy okés.) Tipp?
Holnap kipróbálom még routeren keresztül de kábellel.Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Buvana
aktív tag
Sziasztok! Üdvözöllek benneteket, mint új Linksys WRT54GL user! Ma érkezett meg a kicsike, hipp-hopp beüzemeltem, egyelőre a gyári FW-vel megy tökéletesen! A közeljövőben azonban én is teszek rá egy okosabbat! Addig még olvasgatok!
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Simi121
aktív tag
Lehet rosszul gondolom, de az a router ami a netet fogja, szóval őrá van kötve közvetlen az antenna amin jön a net, az nem lehet AP módban csak client-be nem? Van egy Seano bridge-m, azt szeretném kiváltani az egyik router-el. Az a gond ,ha nem közvetlen arról az ''egységről'' jön nekem a net amivel ''fogom'' akkor nem aktiv a port. Állitólag wlan-os net-nél ez nem ritka, sőt van ahol még igyse megy. Viszont meg kellene osztanom még két gépre, ahol már nem számit az aktiv port. Remélem értető voltam.
Simi
-
Simi121
aktív tag
Én is hasonló problámával küzködök. Wlan netem van fix IP-el. Az a gond ha közvetlen Ap-ról veszem a netet akkor aktiv a port torrent közbe(ilyenkor a sz.gépbe írom az IP címet amit a szolgáltató ad), viszont ha a router-ről akkor sajna nem(ilyenkor a routerbe írom a szolgáltatótól kapott IP címet, sz.gépbe pedig a router IP-jét), kb. 1 napig aktiv de utána mindig átvált paszivba. Most sikerült szereznem mégyegy wrt54g routert, Gondoltam az egyikkel kiváltom az AP-t. Meg is történt, Client Bridge módba állitottam és müködik is net, torrent aktiv. Ez egész addig működik amig rá nem kötöm a másik routert, abban a pillanatba a windows IP hibát ír ki, mivel az én gépem is és a router is azt az IP címet akkarja használni, amit a szolgáltatom adott. Probáltam Client módba is, így a routerbe be kell írni az Static IP címet, viszont így meg nem aktiv a port. DD-wrt van mindkét routeren. Mit lehetne tenni?
Simi
-
TitiRii
senior tag
jo kérdés
ugyanis anyit csinál ha rálépek hogy kér egy helyet ahonann egy frimwaret rá lehet avanzsálni
semmi menü semmi design fehér alapon fekete betük meg a taloz gomb és a cancel meg a jová hagyás.
mingyárt beizgatom és pontosan irom akkor mi a bajaAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
TitiRii
senior tag
Hy all
javítsatok ki a ha tévedek
adot volt egy wrt54g v7 router amit egyik ügyfelünk vásárolt.
mig kiérkeztem hozáá hogy beis álítsam addig egyik drága láűtos szomszéd sikeresen lekodolta igy admin admin al nem tudtam belépni.
megtörtnént a reset (bekapcsolás közben is nyomva) csak ez segitett
igy viszont most ügye kér tölem frimwaret (gyári volt rajta)
namost kicsit olvasgattam a neten és elvileg jol benéztem mert a7 esen nem mennek a tuning cuccok, gyáriu viszont meg még a hivatalos oldalon sem érhető el hozzá :S
ilyenkor mi van?
van valakinek gyári 7 esröl frimware?
(közben sikerült egy ilyet találni, ennek elvileg jonak kell lennie nem?
[link]
sorry hogy csak igy rátok török, de határ idös a meloAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
Jadro
veterán
-
Batman
őstag
Na ezt ide is belinkelem , olvassátok el :[link]
A verziója a firmwarnek -WRT v23 SP2 (09/15/06) micro
Nem lehet beállítani hogy mindent logogljon mindet ip ami bármit is akar a routertől?
Mert az én logjaim tök üresek.
kösziA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
-
Rival
aktív tag
válasz varga222 #843 üzenetére
Client vagy Client Bridge módban tudod ''tovább osztani'' a netet. Client módban külön alhálózatot alkotsz, a net, amihez csatlakozol a router WAN oldalán lesz, míg Client Bridge módban egyenrangú minden csatlakoztatott eszköz. A lényeg, hogy azonos SSID, csatorna és titkosítás beállításra van szükség, mint amihez csatlakozni szeretnél...
-
Jadro
veterán
Persze, a port range forwarddal semmi baj nem volt. Én is utorrenttel nyomom. A pipa zöld volt. Egyszerűen egy idő után kicsinálta a routert a sok kapcsolat és a web elhalálozott szinte teljesen. De ez nem egyedi probléma nálam, ahogy olvasom szinte törvényszerű ennél a routernél. Rengeteg fórum és hozzászólás foglalkozik ezzel. Többek közt itt is van pár tipp ennek leküzdésére. Ezeket alkalmaztam sikeresen. Ennek örültem. Azóta még mindig klasszul bírja a net, pedig megy a torrent rendesen. Úgyhogy a problémát megoldottnak nyilvánítom.
-
Jadro
veterán
Azért nem volt az olyan egyszerű. Utána kellett olvasnom rendesen, mert a torrent rendszeresen megfektette. Sűrűbben mint amikor a gyári sw volt fent. De mindenképpen jobb a dd-wrt szoftver. Most hogy úgy néz ki sikerült stablira reszelni, azt mondom megérte kínlódni vele.
-
gedikart
aktív tag
Hello,
WRT54G ver2.0 routerem van. Már 2 éve Freeman Talisman v1.02 fw van rajta. Nálam egyedül ezzel a fw-el működik a kliens mód (Client Bridge). Gyakorlatilag azt tudja, mint egy sima AP Client módban (pl WAP54G). Egyszerre csak egy vezetékes PC csatlakozhat hozzá (2 gép esetén megszakadna).
Viszont most már kellene még egy gépet rákötnöm. Úgy kellene működnie, mint a WAP54G Bridge módban.
Melyik fw-t tegyem rá? Melyik tudja a Bridge módot?
A tomato fw csak a GL-es verziókhoz jó? Vagy jó a régi (nem lebutított) routerekhez is?
Köszi! -
Jadro
veterán
Firmware: DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) vpn
Úgy néz ki sikerült belőnöm a routert a leírt tanácsok alapján. Egy egész éjszakás torrent után sem kellett rebootolni, megy minden rendesen.Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
JockeyEwing
aktív tag
Hello
Nekem az van fent. Stabilitás szempontjából nincsen semmi gond vele.
Ha ADSL-ed van és szakad a neted, akkor az a sávszélességemelés ronda következménye. Általában akkor történik, ha 50%-nál jobban kihasználod a sávszélt, persze ez függ a fővonal terhelésétől meg az elosztok terhelésétől is. Szal ne ilyedj meg, a routerrel nincs baj. Én már lejátszottam ezt a T-Commal.
Remélem mostmár a Pantel erősít, mert gyalázat ez a T-Kommunizmus.... -
ftc
nagyúr
WRT54GL-hez ki próbálta az utolsó firmwaret eredeti-t? mennyire stabil pl torent alatt?
-
varga222
csendes tag
Csak még egy kérdés!
Wlan-on (54mbps) 1,5km távolságnál mekora lehet a maximum fizikai sávszél.
Elérhető a 10mbps?
Természetesen jó antennákkal(18db+24db). -
pum pal
csendes tag
meg egy apro OFF-ot engedjetek meg.
ez a kliens, most lan-on csatlakozik (40 m utp kabelen) egy toshiba L10-es laptophoz, amiben van gyari wifi. es van egy wifis pda-m is.
a kerdes az, hogy hogyan tudhatom meg, hogy a laptop megy kliens uzemmodban, vagy nem. -
pum pal
csendes tag
a klienset nem kell beallitani, hogy milyencsatornan legyen?
-
pum pal
csendes tag
-
varga222
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Meg lehet-e csinálni, hogy wlan-on veszem az internetet. és wlan-on továbbítom azt, úgy hogy köszben még kábelen is használom. WRT54G3.1 DD-WRT23SP3
Help!!!!!
Ha valaki tud rá megoldást, írjon!
Köszi! -
Batman
őstag
A linksys wrt54g v5-ös routerem sikeresen frissítettem egy DD-WRT firmware-el.
Bevallom mielött elkezdtem tényleg sokat gondolkodtam rajta olvasgattam különböző forumokat véleményeket , hogy mennyi lehet annak az esélye hogy közbejön valami baki, de megis csak ugy döntöttem kiprobálom, és hát jó döntés volt.
Aki szintén gondolkodik ilyenen annak azt tudom ajállani, jó alaposan olvasson utána több leírást is , ha ugy érzi megéri a kockázat vágjon bele.
üdvA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
pum pal
csendes tag
JUJJJ gyerekek en nagyon hulye vagyok
en azt vartam mar 2 napja, hogy a routeron majd vilagitani fog az a narancssarga cisco system gomb!!!! de az nem vilagit, de a router mukodik!!!!!!!!!
vegso elkeseredesemben gondoltam megprobalom webes feluleten elerni a routert. Es majdnem leestem a szekrol, amikor megjelent a dd-wrt-s kezelofelulet
szerintem mindannyian jobban jarunk, ha megmaradok a sajat szakmamnal
de azert meg nyuzlak titeket egy kicsit, mert szeretnem beallitani kliens uzemmodba.
huhhh meg mindig csorognak a konnyeim a rohogestol, hogy hogyan lehetek ekkora luzer... -
pum pal
csendes tag
jelenlegi allapot.
management mode utan, fix ip-re allitottam es dosos parncssorbol sem tudtam tftp-n feltolteni a dd-wrt-s fw-t.
de a power led most folyamatoan eg. -
And
veterán
Ezen még nem vagy túl? Vagy két napja nem kapcsoltad ki- és vissza a routert ? Az előző lépés(ek) után is azt írta a tutorial, hogy ''After this has occured we need to power cycle the router again''.
Egyedül a sikeres frissítés közben, azaz az Upgrade Firmware v1.255 -nél az 'Upgrade' gombra kattintva vagy a tftp parancs elküldése _után_ nem szabad a tápot kikapcsolni: ekkor meg kell várni, amíg a router reboot-ol, és újra működőképes lesz. De Te még addig nem jutottál el. -
Zwodka
csendes tag
Hi All!
Valaki meg tudja nekem mondani/írni hol lehet kis hazánkban kapni Linksys WRTSL54GS típusú routert?
Zotya -
And
veterán
1-2 tipp az általad linkelt fórumból: először is, nyiss egy parancssort és pingeld meg a routert az alapértelmezett címen:
ping 192.168.1.1
erre a routernek elvileg válaszolnia kell. Ha ez megy, az Upgrade Firmware v1.255 helyett próbáld meg a WinXP beépített (csak SP2 esetén ?) tftp-kliensével elküldeni a firmware-t. Szintén parancssor:
tftp -i 192.168.1.1 put dd-wrt.v23_micro_generic.bin
Arra ügyelj, hogy a fenti .bin fájl az aktuális mappában legyen, különben a Win nem biztos, hogy megtalálja.
Van, aki azt írta, hogy bár a router a ping-re válaszolt, XP-s gépről mégsem ment fel a firmware, csak Win2k alól, tftp-vel. Nem tudom, ez mennyire lehet gyakori, én a JTAG-es módszerrel küldtem rá anno a bootloader-t a v5-ös hardveremre, aztán XP alól, parancssoros tftp-vel ment rá a dd-wrt micro. -
Rival
aktív tag
Now that we are at the managenet mode screen click Browse... and navigate to the file we created in the vximgtool. Once you have it in the filename field click Apply. Now we wait for the word Success! to appear on the screen. After this has occured we need to power cycle the router again. After the router comes back on the Power light should be blinking, this is expected and actually good.
Ezen túlvagy? Management mode, Tallóz..., file kiválaszt, amit a vximgtool-lal csináltál, majd Alkalmaz, és kapsz egy ''Success!''-t. Ezután router kikapcs, majd bekapcs, és a Power led villog egyfolytában. Ha ez így van, akkor a gépet fix IP címre állítani (pl. 192.168.1.101, def. gateway 192.168.1.1), és a linksys tftp tool-lal a 192.168.1.1-be flash-elni a dd-wrt_micro-t...
[Szerkesztve] -
pum pal
csendes tag
mi legyen ezze a routerrel?
nem merem kikapcsolni!
van mar egy 60 dollaros wrt54g papirnehezekem, nem szeretnek meg egyet -
pum pal
csendes tag
Nem vagyok turelmetlen, csak lassan mar aludnom kene
ha valaki frissitett mar v5-ost dd-wrt vel, http://www.scorpiontek.org/portal/content/view/27/36/1/3/
ezzel a modszerrel az segitsen legyen szives.
a leges leges legutolso lepesnel tartok.
de a 3. egyben utolso reszt nem hajlando upgradelni
mit csinaljak?
aludjak? -
pum pal
csendes tag
na most segits rajtam
szepen kovettem az utasitasokat, ment minden szepen.
az utolso lepesnel tartok, amikor is magat a firmwaret kell betolteni.
ugyebar 3 reszbol all a dolog, ebbol az elso 2-ot megcsinalta, mindegyik utan kaptam egy nagy zold pontot, de a 3 ra egy nagy piros pontot kaptam, ezzel a felirattal:
''Unable to get responses from the server''
na ilyenkor mi van?
pedig mar lattam a celt! -
And
veterán
Ha követed a leírást, szerintem nem lehet elrontani: [link], (a két link valamelyikén).
Igen, a dd-wrt v23 sp2 kell neked, abból is a micro nevű kiadás.
A JTAG-et meg felejtsd el, nem lesz rá szükséged (az egy másik módszer a flash-eléshez, de neked remélhetőleg csak a többlépcsős, webfelületen végrehajtható frissítést kell megejtened). -
pum pal
csendes tag
http://www.scorpiontek.org/portal/content/view/27/36/
talaltam egy ilyet, itt leirjak, hogy hogyan kell a v5-osre flashelni
az angol nyelvel megkuzdok nagy nehezen, de nem vilagos az, hogy az elejen mit kell csinaljak? az elso lepeseket valaki leirna nekem? kezdve onnan, hogy kikapcsolom a routert! meg hogy mi az a JTAG.
koszi -
pum pal
csendes tag
DD-WRT v23 SP2
ezt tegyem ra a v.5-re? -
And
veterán
A dd-wrt 'micro' verziója is megy kliensként, azzal nincs gond. A baj az, hogy a v7.0-ás hardver az addig megszokott Broadcom processzor helyett Atheros AR2317 -t kapott, amit a dd-wrt tudomásom szerint egyáltalán nem támogat. (A wikipedia-n már a v8.0-s hardvert is említik, amelynél elvileg visszatértek a Broadcom-gyártmányú procra, igaz, a v2.2-es hardver óta szinte állandó típusnál újabb verzióra.)
Úgyhogy jobban jársz, ha a v7-est hagyod meg - a gyári fw-rel együtt - routernek, és az 5.0-ba flasheled be a dd-wrt micro-t. -
Rival
aktív tag
Az a baj a WRT54G-vel v5-től felfelé, hogy azok csak 2M flash memóriával bírnak, így DD-WRT-ből csak a ''micro'' verzió megy fel. A v7-ről nincs infóm egyelőre, használható-e vele a dd-wrt, elvileg a v6 igen, de mondom, csak a ''micro'', ami nem tartalmaz annyi szolgáltatást...
-
kgbrg
tag
válasz JockeyEwing #814 üzenetére
Felteheted. Az enyém is német volt. Első bekapcsolásnál ment rá az angol firmware.
-
kgbrg
tag
Azt meg lehet oldani hogy dd-wrt routerrel a wlan kliensek le, feltöltési sebességét mac alapján beállítsam? Ha igen hogyan? 5 gépre kellene
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy a szomszédhoz ''átlőtt'' 4 megabites netemből 2-öt megkap (speed testtel lemérve), és a jelerősség is ''jó''-nak van jellemezve windowson belül, mégis mikor pl youtube-on vagy video.google-n akar valami megnézni állandoan bufferel, holott letölteni tud 200k-val is.
Tomato firmware van fenn a routeren, ha valaki tud ezzel kapcsolatban valami hasznos infot adni azt nagyon megköszönném. -
JockeyEwing
aktív tag
Ha a gyári firmware-el szeretném frissíteni, akkor feltehetem az US verziót is?
Mert 4.30.9-ből csak US van. -
JockeyEwing
aktív tag
WRT54GL-DE (csak a doboza volt német)
De azt tudja valaki hogy egy router firmware és config felület hogyan lehet 2 nyelvű?
Localhoston angol, dyndns-es távoli eléréskor meg német.
Lehet h 2 firmware van rajta egyszerre vagy rosszul lett telepítve? -
quby
őstag
köszi!Ez a két háló összekapcsolása is naon érdekesnek tünik!a dyndns-el meg eccerüen kivan a f@..om eccer meccer meg nem!
Na megyek wikihez okosodni!A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Rival
aktív tag
válasz krisztián98 #808 üzenetére
Azt mondtad, hogy WRT54G v3 van neked, nem? Az elviekben a leírás szerint kompatibilis a DD-WRT-vel...
-
Rival
aktív tag
Virtual Private Network. Leegyszerűsítve: nyitsz egy portot, amin keresztül távolról eléred, és részesévé válsz az egész hálózatnak. Egy kicsit bonyolultabb annál, hogy pár szóban le tudjam írni, én a DD-WRT Wiki-ről okosítottam ki magam, hogyan kell megoldani WRT54GL-lel a VPN-t.
OpenVPN: [link]
A routert utána tudom elérni webes felületen, miután a VPN kapcsolat felépült. A mód pedig ugyanaz, mintha itthon kapcsolódnék a hálóra, ugyanúgy megkapom az itthoni IP címem, stb. Számomra hasznos...
De nem csak erre jó: két különálló hálózatot is ösze tudsz kötni vele, ahol az összekötő közeg maga az Internet. Kell pl. két WRT54GL. Az egyik routeren fut egy VPN szerver, míg egy másik ugyanilyen csatlakozik hozzá, így a már eggyé vált két hálózat gépei látják egymást.
Régóta van már ez a VPN technika, csak pl. kishazánkban ugye eddig a szélessávú net hiánya, vagy drága mivolta akadályozta a terjedését. -
-
quby
őstag
bocsi a láma kérdésért , de mi az a VPN?és hogy lehet vele elérni a routert?Szernted 1 webes dyndns elérés nem biztonságos? (Csak most ismerkedem a témával)
[Szerkesztve]A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Rival
aktív tag
válasz JockeyEwing #795 üzenetére
Nem tudom, hogy vagy vele, én személy szerint nem javasolnám, hogy WAN oldalról is közvetlenül elérhető legyen az admin felület. Én WAN oldalról SSH-n, illetve VPN-en keresztül férek hozzá a routerhez, illetve a hálózathoz 2048 bites kulccsal... túlbiztosított? Inkább, mint ne...
-
JockeyEwing
aktív tag
#795-re várnék választ.
-
Rival
aktív tag
Sajnos WAP54G nem igazán fog tudni összejönni a WRT54G-vel, ahogy szeretnéd (személyes tapasztalat). AP WDS üzemmódban csak egy másik WAP54G-vel hajlandó összekapcsolódni (fel is hívja a figyelmet beállításkor). Wireless bridge üzemmódban nem tudsz az AP-hoz kapcsolódni vezeték nélkül, csak vezetékesen. Sima AP-ként pedig csak vezetékkel tudod a routerhez kapcsolni. Buta kis jószág, és mivel egy árban van router bratyójával, nem igazán tudom, mi értelme szegénynek...
[Szerkesztve] -
And
veterán
Természetesen, azért szabvány a 802.11g (meg a -b, -a), hogy az azt támogató készülékek kompatibilisek legyenek, vagy mi. Egyedül abban nem vagyok biztos, hogy a WAP54-re rá tudod erőltetni a kliens módot. DD-WRT -vel biztos nem. Volt nekem egy Asus WL300g -m, és úgy tudtam megszabadulni tőle, hogy valakinek kellett egy kliens. Szerencsére azt támogatta a DD-WRT ..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok